|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 9:19:37   
mony213
Mene tudi lahko dodate na seznamček. Mony213, 25 let, 1user posted image , 1user posted image , pdp 6.12

Prvi pregled sem imela v 7. tednu in se je videl srček :) Naslednjega imam v 11.tednu in upam, da dobim kakšno lepo slikico!
Slabosti so ves čas prisotne. Pomaga samo, kadar jem in upam, da kmalu mine, če ne se bom zakotalila v porodnišnico user posted image . Glede vadbe jaz prakticiram samo sprehode, vsaki dan nekje 10km. Grem počasi in poslušam ptičke user posted image . Bom pa počasi začela s kakšno lažjo vadbo za nosečnice doma. Mogoče se celo spravim k kašni vodeni vadbi.

Lepe preglede vsem, ki še čakate user posted image

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 9:39:57   
Minix
Nekaj se nas je pa že nabralo :)

Meni se pa zdi, da se mi trebuh že malo pozna oziroma sem tok napihnjena, da morm prov pazt, ker že malo sumljivo zgleda. Jst sm začela sedaj doma s počepi in parimi vajami, potem kasneje, ko bo že buši namrevama pa it na plavanje. Ampak ne najdem nič pametnega, pozna katera kaj v Ljubljani? Če pa nič ne bom našla, potem pa pilates za nosečke. Nekaj bo že :) Jst vse že tok vnaprej razmišljam, da se mi moj sam smeji skos. Mate vi že plane za na morje? :)

(odgovor članu mony213)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 10:34:00   
feb2013
Minix jaz sem v prvo hodila 1x tedensko na vodeno vadbo za nosečke v staro porodnišnico. Kombinirana vadba, 20min aerobike, 20min pilatesa in 10 min sproščanja. Bi pa z veseljem hodila plavat sam me mal skrbijo bazeni, higiena tam in dejstvo da si nosec..lahko se kaj zmenimo ko bomo že malo bolj zakorakale ven iz prvega tromesečja. Meni je zdele tko naporno prenašat nosečniške tegobe, da mi vadba niti na misel ne pride..danes sem celo ostala na bolniški taki zanič se počutim zadnje dni..poleg slabosti in bruhanja mi pa še pritisk nagaja in se mi takoj zvrti (prej ko sem meril je bil z88/45, pulz 70)..

(odgovor članu Minix)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 11:59:30   
Shana86
Vesela vesela user posted image Ravno s prvega pregleda. Srček bije, rokice in nogice mahajo, veliki smo 3,15 cm, kar ustreza 10t1d, pdp ostaja 1.12. user posted image Naslednji pregled je nuhalna 20.5. (dela moj G), pregled pa 8.6. Jupiiiii user posted image Greva danes povedat staršem, komaj čakam user posted image

Glede vadbe: v prvi nosečnosti sem hodila na vadbo za nosečnice, jo vodijo fizioterapevtke v našem zd in je zastonj. Na žalost sem šla samo parkrat, ker sem imela težave s simfizo in sem dobila prepoved user posted image Je bilo pa fajn. Sicer pa sprehodi in pri nas malo v hrib - je fajn za keglove po klancu dol user posted image

Sicer je pa počutje že ful boljše, ta hude slabosti so se umirile, zamenjala jih je neprestana lakota... zredila se nisem še nič, trebuh imam pa tekom dneva vedno večji, zvečer kot v prvi nosečnosti pri 4-5 mesecih. Kaj še bo... Hlač ni šanse zapret. Utrujenosti je tudi manj, sem pa še vedno tečka in menjam razpoloženja, grozno. Prvič je bila res čisto drugačna nosečnost... mogoče zato, ker sem se lahko bolj posvetila sebi in se spočila.

Aha me je pa G opozoril, da je druga nosečnost precej bolj zoprna kot prva, ker so vse mišice, vezi raztegnjene in je veliko več raznega špikanja, krčev in pekoče zgage. Zaenkrat to kar drži. Ah če bo samo to, ni panike user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu feb2013)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 13:08:47   
Anonimen
Uuuu, koliko nas je že user posted image

Mony in Shana, čestitke za uspešne preglede! Juhu! user posted image user posted image user posted image

Mene čaka pregled jutri, upam na srčka.
Vadba - prejšnjič sem hodila na aerobiko za nosečnice in jogo, trenutno sem preutrujena za kakšno vadbo, zato samo hodim, v 2. trimesečju pa akcija user posted image

Lep dan vsem!

anonimnauser posted image

(odgovor članu Shana86)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 15:00:11   
orhidejca86
Čestitke za preglede!user posted image
Bazeni v nosečnosti so se meni zamerili,ker sem v 2.N fasala bakterijsko vaginozo in imela kasneje ss. Ni nujno,da je blo to krivo ampak krivila sem sebe,tako da se jim noseca izogibam. Za gibanje fajn poskrbita fantauser posted image

Počutje je iz dneva v dan slabše,od slabosti,bruhanja,vrtoglavice,pa menda sem sitna. Ne jamram,samo povem,upam da to pomeni da pikica raste tko kot morauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 15:07:16   
sadrenka
pozdravljene.
se vam pridružujem. to je moja 2user posted image in 2user posted image , pdp ima zaenkrat 16.12 (čeprav mislim da se bo za kakšen teden premaknil ker je gv bila v 7.tednu velika za 6. teden). stara sem 26. prva hčerkica bo junija 3 leta.
sicer imam problem z vodno cisto, ki je v enem tednu zrastla za 2 cm. potrditev sem imela 21.4, kjer je bila najdena cista potem sem imela kontrolo ciste 29.4. zdaj pa imam kontrolo ciste in prvi pregled zauser posted image 18.5. ko bom v 10.tednu.
znaki nosečnosti: utrujenost, občutljive bradavice, napihjenost, blaga zaprtost in slabost ob praznem želodcu user posted image (hvala bogu da kg ne grejo gor)
jemljem elevit. povedala sva staršem in sestram.

(odgovor članu mony213)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 16:42:23   
_Alina_
Joj, jaz sem danes tako zanič, da bi kar cel dan prespala user posted image Tako sem utrujena, kot cunja se počutim. Potem pa še mali sitnari na polno, a je kakšna luna ali kaj? user posted image Še dobro, da moj toliko sodeluje pri vsem, ker sama ne bi zmogla. Sploh kuhanje mi je muka, ker mi vse smrdi. Čeprav danes je ok napram drugim dnevom. Se mi zdi, da proti slabostim najbolj pomaga, če imam ves čas po malem poln želodec. Ne smem bit lačna, pa tudi preveč sita ne, tako da se prav lovim s to hrano.

Pa zdaj sem dva dni tako nenormalno napihnjena, da izgleda, kot da sem v 4. mesecu majkemi user posted image Isto je bilo prvič, kar naenkrat me je napihnilo. Do 1. pregleda sem imela že trebušček, ki sem ga kolikor toliko uspešno skrivala pod ohlapnimi majicami. Očitno sem take konstitucije, da se mi vse takoj pozna.

Se mi pa nenormalno lušta user posted image Tako kot prvič. Tako da bova izkoriostila, dokler bova lahko. Potem v 8. mesecu je blo nazadnje že malo neprijetno haha.

Vodena vadba ne vem, če mi bo pasala. Včeraj sem šla na svoj dolg sprehod in sem dihala kot krava. Tako da ja, vse poteka po pričakovanjih. Zdaj samo upam edino na to, da bo drugi porod drugačen (lažji) od prvega, vsaj to je lahko tokrat drugače, no user posted image

(odgovor članu sadrenka)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 18:03:24   
Button
Pozdravljene vse skupaj!

Glede bazena sem jaz slišala, da se odsvetuje plavanje/kopanje v teh termalnih bazenih (bolj ogrevanih) v olimpjskem bazenu bi pa naj bilo kul. Ne vem... Jaz zaenkra še vedno hodim na vodne vadbe v fitnes, ker se počutim kar dobro. Včasih dobim zjutraj samo nek čuden občutek v želodcu, ki zahteva hrano in je nato ok.

Prvi UZ imam v četrtek. Razmišljam, da bi ta teden poklicala za NS, da mogoče dobim termin v popoldanskem času.

(odgovor članu _Alina_)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 18:09:10   
feb2013
Shana jeeee super za pregled :) jaz ga imam ju3 ob 7.oo v pričakovanju super novic :) javim ;)

(odgovor članu Button)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 19:59:01   
asyka
Evo tudi jaz danes že s pregleda. Naslednjega imam 25.5, ko imam isti dan nuhalno in pregled. Ustrezamo terminom, tako, da ostajamo tudi na istem PDP kot prejšnjič. Smo si malo pomahali, vidli tudi želodček. Pa zdaj ni več podoben črvu ampak že malemu babyu hehe. Mi je fajn, ker imam slikco iz 7 tedna pa zdaj iz 9ga... bomo lahko se smejali nekoč, ko bo razumeluser posted image Sem vesela tudi za ostale, ki ste danes mahale svojim pikicami, ostale pa pridno za nami, da se bomo skupaj veselile.

Slabosti so pri meni zelo odvisne od polnosti želodca. Tik pred malico v službi ne smem niti mimo wc-ja, ker mi kar dvigne. Potem pa nekako še potrpim. Mi je skoz po malem ampak se da živeti.

Jaz razmišljam o jogi za nosečnice. Naj bi zelo pomagala tudi potem pri porodu, da so mišice pravilno sproščene. Pa hkrati je tudi kar dobra telovadba. Sploh potem proti koncu, ko se bodo začeli mrzli meseci pa še od avgusta dalje sem doma, ker se takrat zaključi tale projekt na katerem delam sedaj in ne bom se niti trudila novega dela iskati. Bm raje malo uživala in si privoščila morje, zadnjič v duetu. Pa moto GP ima moj obljubljen in je že stokal, da če zdaj ne boma mogla it user posted image user posted image

Nuhalo pa dela moj G samo popoldne. Mi je to danes razložila, ko sem debelo ob omembi ure pogledala pa ji rekla, če bolj zgodaj ne gre. imamo jo namreč ob 19.00 user posted image Jaz takrat že napol spim ne pa po dohtarjih hodim nooo hehe

< Sporočilo je popravil asyka -- 4.5.2015 20:00:28 >


_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu feb2013)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Decembrke 2015
4.5.2015 22:20:48   
katarina89
jaz se pa od vas poslavljam, bila danes pri G in ugotovila da ga ni več user posted image user posted image , me poslala na urgenco da so sčistili, sem bila 8tednov, je bila moja prva ne usojena nosečnost. tako zelo sem potrta, občutek sem imela da se meni to že ne more zgodit, pa se je. vsem ostalim pa želim čim več sreče in dobrega počutja. LP KATARINA

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Decembrke 2015
5.5.2015 7:21:23   
asyka
user posted image user posted image user posted image čez 3 mesece hitro v nove boje. Takrat te čaka zdrav dojenčekuser posted image

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu katarina89)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Decembrke 2015
5.5.2015 8:08:15   
Minix
feb2013 res se lahko kaj zmenimo ja, potem v drugem tromesečju :)Jst upam, da se bom res ok počutila in bo tut z bejbijem vse ok, da bom lahko telovadla. Glede bazenov pa so pomoje te olimpijski, ki so res sam za plavanje, uredu, v termah je pa mal drgač ja.

Jst se zaenkrat res uredu počutm, zvečer in popoldne mi je mogoče mal slabo, drugače imam pa en čuden ritem, do kosila sem skoooos lačna, res morm skos neki jest, potem ko pa pojem kosilo me pa tok nasiti, da tut če ne bi nič več pojedla do zjutri. Pa pojem normalno kosilo, ne več kot običajno. Čudno :D Danes sem šla pa dat kri in sem morala biti na tešče, sem komaj zdržala brez zajtrka.

Čestitke vsem za uspešno opravljene preglede! user posted image user posted image Me pa zanima, a vam G kej komentira UZ. Ker men recimo ni dal slikice, niti mi ni nič povedu, obrnu je ekran proti men in reku, da se vidijo utripi. To je to, še za PDP sem mogla zvlečt iz njega pismo. Sem se pa naročila včeraj na NS, tako da imam čez tri tedne in že komaj čakam :))

katarina89 en velik objem ti pošiljam!user posted image

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Decembrke 2015
5.5.2015 11:45:56   
asyka
Meni je na hitro pokazu kje je srček in pa pokazal še na drugo utripajočo se zadevo in rekel, da je to želodček. Rokice sama vidim. Edino malo velik nog imauser posted image to sem ga pa pozabila vprašat kaj vse je tam spodaj. Verjetno pa ali pač obe nogi vsaka v svojem položaju ali pa se še vidi tisti ostanek repa. Nekje do 10 tedna mislim, da se to vidi... Slikco sem pa obakrat dobila in prvič, ko je samo potrdil nosečnost in danes tudi. Jo vedno daje. Sem ful vesela, ker je lepo po slikci gledat napredek v rasti :D....

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu Minix)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Decembrke 2015
5.5.2015 13:16:54   
Minix
Joooj, jst bi tut slikce :). Sam sej pravm, moj G z mano spregovori mogoče 5 stavkov v celem pregledu. Jst iz UZ ne razberem nič, vsaj iz te pozicije k mi on obrne ekran. Se pa zato res veselim NS, da bom končno res vidla bejbija tko kot je treba. Pa še moj, k zdej mi more na besedo vrjet, da se neki dogaja :P Mi je pa reku, da mi pripadata dva UZ, torej ta, ki sem ga imela sedaj (unega čisto prvega, ko sem bila v 5. tednu ni štel) in pa morfologija potem po 20. tednu. To naj bi bilo vse. Vidim, da imate večinoma vse že kakšnega navihančka doma, kako je s tem številom UZ običajno?

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Decembrke 2015
5.5.2015 14:09:37   
asyka
Tak kot ti je rekel je to to. To je norma, ki jo pač plača ZZZS. Ampak večina G naredi več ultrazvokov. Jaz sem imela prvi pregled v 7 tednu, drugega včeraj v 9 in naslednjega imam čez 3 tedne v 12. Vedno bo ultrazvok. Tudi ko sem se z ostalimi puncami pogovarjala, naroča nekje na cca 3 tedne na kontrolne preglede in je vedno ultrazvok + slikca. Ampak so te zadeve res ful odvisne od zdravnikov. Moja prejšnja G je naredila 3 UZ. V vsakem tromesečju enega. Pa pol si lahko k njej šel samoplačniško še na 3d oz 4d....

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu Minix)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Decembrke 2015
5.5.2015 15:42:02   
prvi plus
Naj se še js pofočkam.user posted image
PDP 6.12. Danes sem imela prvi UZ, vse ok, srček bije, dve roki in nogi sta, živahen je že zelo, očitno mu je zelo udobno user posted image v glavnem vse je točno tako kot mora biti za 9 teden. user posted image
Naj bo le tako še naprej, samo to si želim, spol je šele na zadnjem mestu, ki me zanima. ;-)
Nuhalno imam 25.5.
Počutim se odlično, ginek. pravi, da kar žarim. user posted image
Srečno tudi vam!

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Decembrke 2015
5.5.2015 19:40:31   
Button
OOOO, super za prve preglede! Jaz ga tudi že nestrpno čakam user posted image .

Asyka ti si omenila jogo za nosečnice... v katerem mesecu se načeloma pridružiš? Vidim, da si iz Mbja in si zagotovo imela v mislih Izidoro. Tudi jaz se bom verjetno odločila user posted image .


(odgovor članu prvi plus)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Decembrke 2015
5.5.2015 19:54:32   
feb2013
Katarina žal mi je :( ampak pogumno naprej,ko se duša in telo opomoreta!
Jaz sem imela danes tudi pregled. Moja G se ti res posveti,vse sproti kar vidi na Uz razlaga, slikco je treba plačati ampak mi je 1 dala gratis. Sicer pa so far so good :) veselim se z vsemi,ki prejemate lepe novičke!!!

(odgovor članu mony213)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Decembrke 2015
5.5.2015 22:13:13   
Shana86

IZVIRNO SPOROČILO: katarina89

jaz se pa od vas poslavljam, bila danes pri G in ugotovila da ga ni več user posted image user posted image , me poslala na urgenco da so sčistili, sem bila 8tednov, je bila moja prva ne usojena nosečnost. tako zelo sem potrta, občutek sem imela da se meni to že ne more zgodit, pa se je. vsem ostalim pa želim čim več sreče in dobrega počutja. LP KATARINA


Žal mi je user posted image Na začetku bo težko, potem se boš pa pobrala in kmalu veselila novega sončka. Angelček bo pa vedno pazil na vas user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu katarina89)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Decembrke 2015
6.5.2015 7:26:09   
asyka

IZVIRNO SPOROČILO: Button

OOOO, super za prve preglede! Jaz ga tudi že nestrpno čakam user posted image .

Asyka ti si omenila jogo za nosečnice... v katerem mesecu se načeloma pridružiš? Vidim, da si iz Mbja in si zagotovo imela v mislih Izidoro. Tudi jaz se bom verjetno odločila user posted image .




Prizna, da še nisem nič kaj gledala. Jaz razmišjam mogoče v drugem tromesečju. Zagotovo pa zadnje tudi. Ker bo takrat mrzlo in zima in jaz se pozimi res ne spravim sama od sebe migat. Razen pod kovtrom user posted image user posted image Morem pa malo še pregledat. Vem v Celju, da obstaja ampak ravno iz MB se ne bi sem vozla čeprav imam starše tu...

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu Button)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Decembrke 2015
6.5.2015 8:51:30   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Button

OOOO, super za prve preglede! Jaz ga tudi že nestrpno čakam user posted image .

Asyka ti si omenila jogo za nosečnice... v katerem mesecu se načeloma pridružiš? Vidim, da si iz Mbja in si zagotovo imela v mislih Izidoro. Tudi jaz se bom verjetno odločila user posted image .




Izidora je zakona in jo toplo priporočam user posted image . Se vidimo tam user posted image

Katarina, objem. Žal, ja, mnogo nas je dalo to skozi.... Drži se.

No, včeraj sva imela prvi pregled, vse OK, srček bije user posted image user posted image

Lepo se imejte, srečke nosečke!

Anonimnauser posted image

(odgovor članu Button)
  Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Decembrke 2015
7.5.2015 17:40:47   
Button
Evo mene s pregleda.
Ali je bil še pri kateri na prvem UZ poleg ploda prisoten rumenjakov mehurček? No, pri meni je (glede na zadnjo M sem 8t 2d) in to se mu zgleda ni preveč dopadlo, ker ni nič kaj komentiral in grem na kontrolo čez 14 dni. Ne vem - mogoče me je prehitro naročil. Bomo počakali še malo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Decembrke 2015
7.5.2015 17:46:24   
Button
oz. tako moram napisat, da sta bila plod? in rumenjakov mehurček ločena... a bi naj bila združena ali kako?

(odgovor članu Button)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?