|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Heineken
21.4.2015 10:23:00   
malaMravljica
Ronja, glede ebaya in a m a z o n a. Ebay je kot ena velika bolha ;-) tud tu je svega in svasta ampak amazon, ti so pa klasa zase. Z delavci v skladiscu, skladisce je btw v Nemciji, delavci so mizerno placani in z njimi delajo nekako tako kot so enkrat s suznji. In se ne hecam. Malo pogooglaj, lani je bila na rtl reportaza, ena mlada novinarka je naredila reportazo pod krinko in je en mesec delala v skladiscu in je naredila nekaj posnetkov s skrito kamerco.
O B U P Slaba placa je v bistvu se najmanjsi problem.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Heineken
21.4.2015 12:52:02   
ronja
Nejcko, ne vem, če. 91 sem bila sama še globoko v OŠ, pa smo se učili samo jamranje (ne samo od Cankarja). Hlapce se res večinoma jemlje v SŠ, ampak se mi zdi, da jih je tudi sestra brala, pa je 7 let starejša...

Kar se tiče obravnavane literature na sploh v šolah - o čem, za boga milega, pa naj bi pisali avtorji v preteklosti, če ne os svojih realnih izkušnjah in o svetu, v katerem so živeli user posted image Celotna svetovna klasika temelji na tem.

Seveda. Vendar ljudje iste izkušnje zelo različno vidijo in tudi različno pišejo. Finžgar je pisal, kako so gore lepe, pa kako je fajn pohajkovat, če bi pa isto delal Voranc, bi pa jamral, kako ma za malco s sabo samo 1 jabolko. TO je tisto, o čemer govorim. Perspektiva. Nič ni narobe, če se človek pritoži, če je nekaj narobe, še boljše, če poizkuša kako popravit (če zna), samo celo življenje, cela literatura samega jamranja... tega pa ni treba in ne, ni v svetovni literaturi tako. Shakespear je znan po svojih tragedijah, pa vseeno je v njih upanje, liki se borijo, itd... In znal je pisat tudi komedije, nekatere prav dobre;). Naši pa non stop jamrajo.

Noben resen avtor se ni ukvarjal z literaturo za mlade, ker takrat je pač to veljalo za nekaj "manjvrednega. Pisati za mladino. Bil si resen/pesnik pisatelj ali pa sploh nisi bil pisatelj.

Pa je vseeno Sen kresne noči zanimiv tudi za tamale;).

Meni se našteti ne zdijo primerljivi našim oz. obratno, naši niso primerljivi njim... In vsi ti naši veleumi so živeli lepo v mestu in se jim ni prav strašno grozno slabo godilo, ko so pisali - glede na vse ostale. Amapk niso pisali o tem, kako se ipak da, itd... ampak jamrali. To me je motilo takrat in me moti še zdaj. Tudi večinoma po pravilu niso skrbeli za svoje otroke, niso se poročili z ženskami, ki so jim otroke naredili in kar so tako zelo prezirali v svojih stvaritvah itd... Dejansko je bilo po zdajšnjih zgodovinskih dognanjih veliko več srednjega sloja slovenskega, da slovenščina ni bila samo za revno prebivalstvo, kot so nas učili.

Ja, načrtno so nas fopali s kurirčki, ampak meni je to delovalo kot svetel primer - da lahko vsak še tako majhen, pomaga, nekaj naredi za skupno dobro. Ravno obratno od tistega jamranja!

nejcko, se strinjam s tabo glede tega, kaj si večina ljudi želi, se mi pa zdi, da je pogosto problem, da ljudje želijo bonbonček še preden so si ga zaslužili... In ptoem se zapufajo in ni več za normalno življenje in potem so vsega drugi krivi...

Sreča je v malih stvareh. Če jo vidiš. Liliana žal v ljudeh vidi samo slabo. Najslabše. Ali pa presoja po sebi

Po moje pa ona vidi v ljudeh neizkoriščen potencial, ki ga ovira jamranje, zato je nanj alergična. In ona vidi tebe, kot da vidiš v ljudeh samo slabo, ker nihče nič ne naredi.

Nejcko, gotovo ni vojna sama najhujše zlo, ki se otroku lahko zgodi. Veliko lažje bo otrok preživel napad tujca kot napad svojca. Veliko lažje mu bo, če bo vedel, komu lahko zaupa. In to ni neka nova pogruntavščina - v vseh knjigah ti piše, da je pri traumah (sploh otrok) pomembno to, kako reagira okolica - ali otroka zaščiti in ali se zloraba nadaljuje. Isto velja za vojno, saj je to tudi zloraba otroka, vsak ima pravico živet v miru. Večinoma so ljudje veseli, da je vojne konec in je to lahko zelo dober štart - lahko pa čista groza brez perspektive ali neskončna obračunavanja za nazaj.

nejcko, mislim, da malo dramatiziraš. Otroci vidijo razlike, ja. Ampak ni nujno, da jih to zaznamuje in da jim je tako zelo grozno. Lej, mi smo bili lani v 2. razredu in po vseh merilih revni, letos smo glede dohodkov isto, trenutno zasluži samo on, manj kot 900€ z vsemi dodatki, nas je pa pet. Ampak moji otroci mislim, da se niso ne prej ne zdaj tako počutili. Ja, videla sva, da zmanjkuje in nisva želela postrgat vseh rezerv, zato sva izpisala otroke iz vrtca in prihranila tistih 800€,kolikor bi plačala v par mesecih za oba. In jim s tem denarjem lahko nekaj privoščila:). Meni se ne zdi nič hudega, da jim ne morem privoščit vsega, kar jim lahko nekateri drugi. Vem, kaj jim lahko dam, pa jim drugi ne morejo. Vem, da so eni poklici boljše plačani kot drugi in da v nekaterih moraš pač bit top, da dobiš solidno plačo, drugod pa je to začetna plača. Ponudba in povpraševanje. Ne zdi se mi nič strašansko nefer tu (pa sem v slabo plačanem sektorju;).

Mislim, da smo odrasli ODGOVORNI za svoje otroke, ne samo ko gre vse ok, ampak tudi, ko ne gre. Ne moremo jim zagotovit vedno znamk in ne vem še česa, ampak lahko jim pa zagotovimo, da se ne bojo slabo počutili ob tem. Seveda si vsak kdaj želi kaj, česar trenutno pač ne more dobit, ampak to ni nobena trauma! otrokom lahko pokažemo pot, kako bi se dalo kaj naredit. In ko vidijo, da delaš nekaj na tem, čisto rade volje tudi malo počakajo. Saj ni treba, da majo vse takoj! Starši, ki pa ne morejo najt enega dela, enega pucanja ali čuvanja ali česarkoli, zato da otroku kupijo eno reč, ki si jo že par let želi... pa ne vem, no... bi bilo boljše, da jih ne bi imeli... Ja, revščina ni fajn, ampak za svoje otroke smo odgovorni sami! In če si brezposeln in vidiš, da ne gre, pač nekaj spremeniš, ne? Ja, ne moreš najt službe, ok, pač delaš nekaj drugega. Ok, ugotoviš, da se ti podjetje ne bi/ni izšlo, iščeš dalje druge možnosti, kako boš legalno delal! In si otrokom vzor in jim lahko pogledaš v oči in rečeš: ja, oni imajo več denarja, jaz imam pa več časa za vas/jaz pa delam to in to, kar se mi zdi dobro zato pa to. On ima nov mobitel, ti greš pa vsak dan na bajer. Kaj bi rajši? Otroci niso neumni. Neumni so odrasli, ki ne dajo tistega, kar bi lahko.

Ja, seveda rabijo otroci tudi materialne stvari. Vendar če ljudje niso zakreditirani, potem za hrano navadno je, toliko že nekje spraskaš in zaslužiš. Obleke se da dobit od prijateljev, večinoma jih radi damo naprej. Tudi na brezplačne prireditve lahko pelješ otroke in bojo ravno tako šli na lutke, gledališko predstavo, itd... Lahko jih pelješ na izlet pač v bližnji gozd, če nimaš denarja za bencin/bus/vlak. Lahko narediš piknik pod blokom. In otroci, ki bi imeli te izkušnje, se ne bojo tako salamensko sekirali zaradi tistih najkic, ki jih ima sosed. In mogoče bojo celo dobili te najkice, ko jih sosed preraste;).

lili, nisem nasprotnik globalizacije. Mislim, da ima svoje velike pluse. Zaradi globalizacije sem lahko mirna, da če ne bo šlo tu, lahko še vedno greva ven in najdeva službo drugje.

E......vidiš, to je to.......kar marsikdo ne ve sprejeti......da se moraš včasih čemur odreči.......in da če kupiš robotski sesalec za 2000 jurja, da mogoče tisto leto ne greš na dopust in si ne kupiš avta......da si ne privoščiš česa drugega oz. se nečemu odrečeš......in da niso krive zgolj multinacionalke, globalni kapitalizem, država, sosedova Francka, ker si ti kupil robotski sesalec, sedaj pa nimaš denarja in se moraš nečemu drugemu odpovedati........

Se strinjam. Robi sicer ni tako salamensko drag:D. Amapak se strinjam - normalno, da pač pogledaš prioritete in kupiš tisto, kar ti je najvišje glede na razmerje s ceno. Recimo midva bi ful mela un mravljin testeninar, ampak trenutno pač ni za najin žep. Kaj bom zdaj zato jezna, ker si ga ona lahko privošči? Ja, hvalabogu, da si ga lahko! Če si ga ne bi mogla, jih bi nehali delat in ga midva čez par let, ko bova lepa pa bogata:D, ne bi več mogla kupit spljoh:D. Meni se zdi super, če lahko zdaj uživam v tem, da vem, da zdaj pa nekdo drug uživa v tem. Ni čisto čisto isto, kot če ga imaš sam, je pa vseeno presenetljivo blizu:).

Nejcko, lili pravi, da če bi bila čista trgovina, bi ta sistem popolnoma deloval. Na koncu se sami odločimo, ali bomo delo sprejeli ali ne.
Lili, nejcko pa pravi, da če si dovolj obupan, boš vzel karkoli, samo da preživiš. Kar je res, vendar pri nas večinoma ni tako...
Lej, Frodo je pred leti tu iskala koga, da bi ji občasno malo počistil in spremil otroka v šolo. Se spomnim, ker sem si rekla, no, super, če bom brez službe, lahko še vedno kaj takega delam:). Takrat sem jo še imela, sicer bi se pa javila na to. Pravi, da ni dobila nobene za denar, ki ga je bila pripravljena plačat (ne vem, kakšno je imela postavko). Tako da tako zelo izkoriščani verjetno tudi niso... Delavec pri Snagi zasluži toliko kot lubi. Čistilka v službi je zaslužila toliko kot jaz. Mislim, da ni tako zelo grozno;). Je pa grozno to, da ona ne sme kar tako zanosit.

mravljica, tega pa nisem vedela! Bom pogledala. Za ebay mi ni bilo jasno, ker tam itak osebno prodajaš večinoma (so tudi male štacune), ampak ne vem, zakaj bi to koga izkoriščalo... Ampak kaj pa je alternativa? Če kupim namreč knjigo v tujem jeziku v naših knjigarnah, ti lahko za 100% povem, da jo naročijo pri amazonu, sem bila ravno zadnjič v knjigarni in slišala dve prodajalki, ki sta se pogovarjali o tem naročanju... Brat samo našo literaturo je pa... hm, no, saj sem gor dosti povedala:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Heineken
21.4.2015 14:14:45   
Dashenka
Ronja super povzeto in zapisano: od prvega do zadnjega stavka.

Dodala bi še moje izkušnje glede slovenske književnosti v šolah:
Cankarja, Prežiha, Kranjca, Bevka smo drgnili in analizirali v 70ih v OŠ non-stop.
Kasneje, v gimnaziji oz. kar je ostalo od njih po reformi, ki se ji je reklo "Usmerjeno izobraževanje" (oz kako iz kritičnih bodočih mladih intelektualcev sproducirat fah idiote) pa smo jih po zaslugi malomeščanskih profesoric in profesorjev le "oplazili".

Zadnjih 70 let je tako generacijo za generacijo slovenskih otrok naš šolski sistem s pomočjo literature (otroško in malo manj otroško) vzgajal v duhu revežev, hlapcev, trpljenja, manjvrednosti in brezizhodnosti.

In glej ga zlomka. Ko človek že misli, da bodo naši otroci končno lahko zadihali dobijo 10-letniki v 4. razredu za domače branje (ki mu sledi obnova, odgovori na vprašanja, predstavitev avtorja...) tri dela
1. F. Bevk: Pestrna
2. P. Voranc: L. Devžej
3. F. Bevk: Lukec in njegov škorec

Fajn ni kaj!
Zadnjo si je učiteljica verjetno zamislila kot predpripravo otrok na izselitev iz Slovenije user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Heineken
21.4.2015 15:26:48   
nejcko
Dashenka, izbor za DB je odvisen od učitelja, nekaj knjig pa je sicer res obveznih. Moja otroka npr. nista imela Pestrne, sin je imel Pastirce, pa so mu bili všeč. Pa Kekca sta imela oba v 5. r, drugače imajo pa čisto fajn knjige. Tajno društvo PGC je imel sin (govorim to za 5., 6. r prosto po spominu user posted image ), hčerka je ima letos v 5. r vedno 3 knjige na izbiro (recimo Matilda, Ronja, razbojnikova hči, Erazem in potepuh ...), skratka saleč od tega, da bi jim dajali neke blazno zamorjene knjige.
Aja, od prijateljice hčerki je bila pa Pestrna tako všeč, da je potem sama prebrala še par Bevkovih knjig.

Jaz še vedno trdim, da knjige ne morejo človeka tako globoko spremeniti, da bi iz optimista postal pa kar jamrač, enako mene branje dr. romanov (pa verjemi, da sem jih v življenju prebrala ene sto najmanj) ni naredilo neke romantičarke user posted image

Sicer pa ima današnja mladina na razpolago bolj moderne knjige, super zbirke, česar mi nekoč nismo imeli. Imajo pa na voljo tudi knjige s sodobno mladostniško problematiko (socialna izključenost, spolna zloraba, homoseksualnost ... ni da ni). In verjemi, da ena Pestrna ne bo bistveno vplivala na njih user posted image

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Heineken
21.4.2015 16:07:08   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Jaz še vedno trdim, da knjige ne morejo človeka tako globoko spremeniti, da bi iz optimista postal pa kar jamrač, enako mene branje dr. romanov (pa verjemi, da sem jih v življenju prebrala ene sto najmanj) ni naredilo neke romantičarke user posted image .


Torej, da so slovenci pohlevni, hlapcevski itn so krivi: cankar, slovenske matere, ki kastrirajo sinove, uciteljice, solski sistem, vzgojiteljice v vrtcu.... ce njih ne bi bilo, bi slovenci bili macoti, saj imajo vse najmocnejse znacilnosti in predispozicije za macote. user posted image

Sicer pa ima današnja mladina na razpolago bolj moderne knjige, super zbirke, česar mi nekoč nismo imeli. Imajo pa na voljo tudi knjige s sodobno mladostniško problematiko (socialna izključenost, spolna zloraba, homoseksualnost ... ni da ni). In verjemi, da ena Pestrna ne bo bistveno vplivala na njih user posted image


Napaka. Ker navedena literatura ni dober izgovor za brezjajcnost se jo uvrsti med nevplivno. Saj ne mores enaciti Cankarja z nekim Kapitanom Gatnikom user posted image Na koncu bomo ugotovili, da ce ukinemo Cankarja imamo najbolj dostojanstveno, ponosno in macisticno druzbo user posted image Kako enostavno....



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Heineken
21.4.2015 16:59:23   
ronja
Matilda, Ronja, razbojnikova hči, Erazem in potepuh

Zanimivo, da tuji avtorji so pa uspeli tudi v tistih časih sproducirat kakšnega precej bolj aktivnega junaka:). Čeprav je bilo tam enako kot tu pod častjo pisat za mladino;).

In tudi nekateri naši kasneje. Ne, ena Pesterna ne bo naredila bistvene razlike, cela oš jamranja pa. Zraven še učiteljica malo pojamra, hkrati malo nabija občutek krivde - vidite, kako morate bit hvaležni, da vam pa danes ni treba čuvat dece pri 6ih letih... Vidite, kako so bili včasih bogi... Ne pa vi danes, mate vse, pa niste nič hvaležni... jao miki! Isto reče potem še babica in mogoče celo mama, če je slabe volje... "Otročki v afriki pa stradajo". To se mi je zmeraj zdelo umazano - a zdaj bo pa otrok z veseljem pojedel? Če se mu prej ni, se mu bo zdaj v grlu zataknil grižljaj!
In otroci so sicer trdoživi vendar pogosto bolj občutljivi na tujo nesrečo. KO sta moji punci šli gledat Na Noetovi barki ob 8h in jim je babica prej povedala zgodbo o Noetu, se je mala sredi predstave zjokala in je morala it ven, ker enostavno ni zdržala te groze, da je Bog kar vse živali pobil. Pa je predstava humorno in luškano narejena. Ampak njej je bila ideja, da je nekdo pobil kar vse živo... pa da zdaj misli pobit pa še 2 od 3 pingvinov, ki jih gleda... grozno ji je bilo. In so rekli, da je hipersenzitivna. A res? hipersenzitiven si, če se ti zdi problem, če bojo čisto vsi, razen 1 para vsake živali pomrli?http://www.ringaraja.net/forum/micons/m6.gif Meni se zdi, da je čuden tisti, ki mu to ni grozno... Tako da literatura ima učinek. Sploh pri otrocih. Ne od ene pestrne jim ne bo nič, od ves čas samega jamranja pa se človek navadi na ta način sporočanja. Če bi doma bili vsi ful obratni, potem je tak vpliv minimalen, če pa niso (in večina ni), potem je lahko pa velik...
Če ne bi imela nič učinka, ne bi ves čas govorili o teh Hlapcih, vedno in povsod.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Heineken
21.4.2015 18:38:45   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_



Vse se začne in konča pred domačim pragom. Torej, kaj si sposoban narediti? Pokaži.


A bejš, bejš, ne s takimi poceni izgovori, točno veš, zakaj se gre, ne vlači se zdaj ven. In odnehaj, ne mislim te več opozarjat. .



Kje se torej začne, če ne prd domačim pragom user posted image . Pri drugih, ki so vedno krivi za tvoje težave? In na kaj bi me ti rada opozarjala user posted image

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Heineken
21.4.2015 18:40:55   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

po moje je problem v tem, da dostikrat ne znamo. Bi bili sposobni naredit več, pa enostavno ne veš: nimam pojma, katere znamke grdo delajo z delovno silo, recimo. Za kakšno vem, da je podpisala sporazum proti, za kakšno vem, da ni želela, za večino nimam pojma. Ker zelo redko rabim ta podatek, si ga ne zapomnim, tudi če se že kje po naključju pojavi. Zato se mi zdijo recimo aplikacije v ta namen dobre (vem, da obstajajo). Ali pa recimo konkreten primer: blago. Vem, da obleke dostikrat delajo v nehumanih razmerah in ok, si rečem: to lahko sama sešijem. Vendar potem kupim blago - to verjetno tudi proizvajajo kitajci za mizerijo... In ne vem, če sem kaj naredila (razen, da je vsaj boljše sešito:D). Lahko se odločim in vse delam iz reciliranega blaga, vendar v tem primeru pa kot me je opozoril Bakfark enkrat, bi verjetno oni rajši, da bi vsaj kaj kupila in bi imeli vsaj tisto pest riža... Včasih ne veš, kaj bi bilo najbolj prav.


Ne znamo ali nočemo ali se nam ne da, ker smo preleni.

DA ne znaš v dobi informacij priti do informacij, če želiš? In da jih ne znaš povezati user posted image

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Heineken
21.4.2015 18:42:16   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_



Ampak krivci smo sami, tudi odogovorni smo sami.

Davčna reforma (obdavčitev cerkve, preprečevanje sive ekonomije skupaj z izplačili plač v neobdavčenem dohodku, davek na višek nepremičnin), pokojninska reforma in deloma šolska, to je tisto, kar bi morali narediti, ne glede na politiko. Politika dela samo, kar lahko.

In ko bomo to naredili, nam bo vseeno, ali pijemo Laško ali Žujo ali Heineken. In tudi takrat bomo znali ceniti domače in ne prezirati tujega.




Se strinjam, dodala bi samo še, da moramo uvesti korenite spremebe v delavsko zakonodajo in jo narediti fleksibilnejšo......


Je niti ne potrebujemo, ker se podjetja čistijo sama po sebi, razen državnih.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Heineken
21.4.2015 18:46:26   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Kajti prepričana sem, da si vsaj 80 % ljudi ne želi drugega kot neko socialno varnost (imeti streho na glavo, poravnati račune, imeti dostop do zdravnika in za solidno hrano), torej imeti službo, s katero si lahko to zagotovi in si sem ter tja privošči kakšen bombonček (odvisno od prioritet). Ti bombončki pa so zelo realno postavljeni pri veliki večini ljudi, ki jih poznam, tudi pri meni.



Predvidevam, da sva se učili v istem šolskem sistemu...Maslow in njegove teorije in lestvice. To kar ti pišeš, je osnova, je samo pogoj, da ljudje uresničijo svoje želje. Če si želiš "samo" to, boš do konca življenja životaril. To je zgolj pogoj, s katerim si lahko zadovoljen, in na podlagi katerega boš uresničil svoje želje in potenciale in prispeval skupnosti.


_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Heineken
21.4.2015 19:43:26   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Je niti ne potrebujemo, ker se podjetja čistijo sama po sebi, razen državnih.


Vseeno je, vsaj po moje, boljše zakonodajo spremeniti tako, da podjetje lahko odpusti lenega delavca, delavca, ki je na dolgotrajnem bolniškem z vmesnimi presledki nekaj dnevnega pojavljanja na delu, presežka delavcev, ker se je zmanjšal obseg dela........kot pa da gre podjetje v stečaj, ker se le na ta način lahko reši presežka delavcev, brez velikih odpravnin.......

Vseeno je boljše zakonodajo spremeniti tako, da delodajalci ne bodo zaposlovali sfaliranih študentov, ker so cenejši......da bodo delodajalci zaposlili delavca, namesto da terjajo od delavca, da odpre s.p. in dela zgolj za njega.........

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Heineken
21.4.2015 19:59:10   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Matilda, Ronja, razbojnikova hči, Erazem in potepuh

Zanimivo, da tuji avtorji so pa uspeli tudi v tistih časih sproducirat kakšnega precej bolj aktivnega junaka:). Čeprav je bilo tam enako kot tu pod častjo pisat za mladino;).




Saj smo tudi mi uspeli. Mladinska književnost je povsod po svetu začela cveteti šele po 2. svetovni vojni, prej je skoraj ni bilo oz. je bila to književnost za odrasle, ki je bila hkrati primerna za mladega bralca. V bistvu smo bili Slovenci kar napredni glede tega, saj je Vandot napisal Kekca že po prvi sv. vojni. Torej je švedska Pika za celo generacijo mlajša user posted image
In po 2. svet. vojni so se tudi pri nas avtorji začeli ukvarjati z mladinsko književnostjo, res sicer, da je na začetku temeljila bolj na partizanski tematiki, potem pa se je sploh z Ingoličem pa Branko Jurca začel popolni razcvet in krasne knjige, nič zamorjene, s sodobno tematiko.

V šoli pa se spoznava klasike, predvsem ali med drugim, in sem prepričana, da na Švedskem v šoli spoznajo otroci tudi kakšnega bolj duhamornega junaka kot sta Pika in Erazem user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Heineken
21.4.2015 20:11:46   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Kajti prepričana sem, da si vsaj 80 % ljudi ne želi drugega kot neko socialno varnost (imeti streho na glavo, poravnati račune, imeti dostop do zdravnika in za solidno hrano), torej imeti službo, s katero si lahko to zagotovi in si sem ter tja privošči kakšen bombonček (odvisno od prioritet). Ti bombončki pa so zelo realno postavljeni pri veliki večini ljudi, ki jih poznam, tudi pri meni.



Predvidevam, da sva se učili v istem šolskem sistemu...Maslow in njegove teorije in lestvice. To kar ti pišeš, je osnova, je samo pogoj, da ljudje uresničijo svoje želje. Če si želiš "samo" to, boš do konca življenja životaril. To je zgolj pogoj, s katerim si lahko zadovoljen, in na podlagi katerega boš uresničil svoje želje in potenciale in prispeval skupnosti.



Ja, itak. Saj to je pa ja logično, no. Če že ves čas trobim, da smo si ljudje različni, je potem tudi logično, da v teh 80 % uvrščam različne ljudi (karieriste, intuziaste, ustvarjalce, preproste delavce, invalide, obrtnike, umetnike ...), vsem pa je skupna zgoraj omenjena želja - neka socialna varnost, možnost dostojnega preživetja, možnost dela, dostopnost zdravstva in izobrazbe in bombončki, ki so seveda skladni njihovemu karakterju in prioritetam (enemu je to dopust na Maldivih, drugemu furati biznis do nezavesti, tretjemu vrtiček, četrtemu delovati v kinološkem društvu ...) Vsak lahko najde mesto v družbi šele takrat, ko ima osnovne potrebe kolikor toliko zagotovljene.
Tisti, ki je pa aktiven skoz in v vsakem hipu, v vsaki situaciji, je pa tak pač po naravi in predstavlja samo nek določen procent znotraj povprečja in nikakor ne povprečje samo.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Heineken
21.4.2015 20:57:27   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Je niti ne potrebujemo, ker se podjetja čistijo sama po sebi, razen državnih.


Vseeno je, vsaj po moje, boljše zakonodajo spremeniti tako, da podjetje lahko odpusti lenega delavca, delavca, ki je na dolgotrajnem bolniškem z vmesnimi presledki nekaj dnevnega pojavljanja na delu, presežka delavcev, ker se je zmanjšal obseg dela........kot pa da gre podjetje v stečaj, ker se le na ta način lahko reši presežka delavcev, brez velikih odpravnin.......

Vseeno je boljše zakonodajo spremeniti tako, da delodajalci ne bodo zaposlovali sfaliranih študentov, ker so cenejši......da bodo delodajalci zaposlili delavca, namesto da terjajo od delavca, da odpre s.p. in dela zgolj za njega.........


Seveda, 20 let in več smo imeli, in namesto sprememb smo se tudi slabih pravic držali kot pijanec plota. Ne damo nič, kar smo si pridobili, tudi če vemo, da je nekaj slabo. Tako imamo namesto socialne družbe raje socialne probleme - empak važno, da se svojemu kotičku vrta, tudi če je bil plesniv, ni nihče odpovedal. Kar je moje je moje, ali kako je že šla ena krilatica, ne vem več.



_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Heineken
21.4.2015 20:59:24   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Kajti prepričana sem, da si vsaj 80 % ljudi ne želi drugega kot neko socialno varnost (imeti streho na glavo, poravnati račune, imeti dostop do zdravnika in za solidno hrano), torej imeti službo, s katero si lahko to zagotovi in si sem ter tja privošči kakšen bombonček (odvisno od prioritet). Ti bombončki pa so zelo realno postavljeni pri veliki večini ljudi, ki jih poznam, tudi pri meni.




Predvidevam, da sva se učili v istem šolskem sistemu...Maslow in njegove teorije in lestvice. To kar ti pišeš, je osnova, je samo pogoj, da ljudje uresničijo svoje želje. Če si želiš "samo" to, boš do konca življenja životaril. To je zgolj pogoj, s katerim si lahko zadovoljen, in na podlagi katerega boš uresničil svoje želje in potenciale in prispeval skupnosti.



Ja, itak. Saj to je pa ja logično, no.


Očitno ne, če praviš, da si vsaj 80% ljudi želi samo socialno varnost user posted image


_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Heineken
21.4.2015 22:45:01   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Kajti prepričana sem, da si vsaj 80 % ljudi ne želi drugega kot neko socialno varnost (imeti streho na glavo, poravnati račune, imeti dostop do zdravnika in za solidno hrano), torej imeti službo, s katero si lahko to zagotovi in si sem ter tja privošči kakšen bombonček (odvisno od prioritet). Ti bombončki pa so zelo realno postavljeni pri veliki večini ljudi, ki jih poznam, tudi pri meni.




Predvidevam, da sva se učili v istem šolskem sistemu...Maslow in njegove teorije in lestvice. To kar ti pišeš, je osnova, je samo pogoj, da ljudje uresničijo svoje želje. Če si želiš "samo" to, boš do konca življenja životaril. To je zgolj pogoj, s katerim si lahko zadovoljen, in na podlagi katerega boš uresničil svoje želje in potenciale in prispeval skupnosti.



Ja, itak. Saj to je pa ja logično, no.


Očitno ne, če praviš, da si vsaj 80% ljudi želi samo socialno varnost user posted image



ampak si pa mojstrica obešanja na besede - mater, a še nisi slišala za branje med vrsticami? Za smiboliko, metaforo, večpomenke, kontekst?

Sicer pa, ja, večina ljudi dela (hodi v služno) za pre(živetje) - za užitek so ponavadi hobiji. Če človek v službi uživa, se fajn počuti, je to bingo, sploh dandanašnji. Če ima človek hobi za službo, torej za svoj hobi prejema plačo, ki mu zagotavlja socialno varnost, je to bingo na kvadrat.
V prvi vrsti pa vsak dela zato, da lahko plača položnice in ima kaj za v usta dati. Dobrodelnost je pa dobrodelnost - le-to se grejo praviloma ljudje, ki imajo sicer nek drug vir dohodka, ki jim omogoča (pre)živetje.
Dvomim, da bi ti dolgo hodila v službo samo zato, da bi se družbeno udejstvovala in se počutila družbeno koristno, če bi tvoj trr na koncu meseca pokazal 0. Koliko je že cenzus, da človek lahko breživi brez hrane user posted image


(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Heineken
21.4.2015 23:12:33   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: liliana



Vseeno je, vsaj po moje, boljše zakonodajo spremeniti tako, da podjetje lahko odpusti lenega delavca, delavca, ki je na dolgotrajnem bolniškem z vmesnimi presledki nekaj dnevnega pojavljanja na delu, presežka delavcev, ker se je zmanjšal obseg dela........kot pa da gre podjetje v stečaj, ker se le na ta način lahko reši presežka delavcev, brez velikih odpravnin.......




Zakj ti tako rada uporabljaš termin "len" delavec user posted image
Kdo je zate len delavec? O. k., absolutno se strinjam, da je določen, vendar minimalen odstotek delavcev res lenih, ampak me vseeno zanima, kaj je tvoja definicija lenega delavca.
Ker se mi zdi, da se tale pojem dokaj posplošeno uporablja.

Pa še una dolgotrajna bolniška me je malček zbodla. Recimo, človek, ki ima raka, je na dolgotrajni bolniški. Vsaj eno leto od diagnoze do zaključka zdravljenja. Vmes lahko pade tako, da komisija zamuja, in človek dejansko mora iti delat, drugače je v prekršku. En primer.
Si upaš človeku z rakom pogledati v oči in mu reči, ko te jebe, ne rabim te ...

In ne nazadnje ... kaj z vsemi temi ljudmi? Lenimi, nesposobnimi, tehnološkimi viški, dolgotrajnimi bolniki - pred zid in ubit user posted image Ker če niso strošek delodajalca, so strošek države ... torej user posted image Dejansko nepotrebna gamad na tem svetu. Kolateralna škoda, kot tistih 100, 500, 1000 utopljencev v Sredozemskem morju. Lenuhi, reve, ki se ne upajo in ne znajo boriti za svoje pravice, nesposobneži, socialni paraziti ...

< Sporočilo je popravil nejcko -- 21.4.2015 23:16:30 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Heineken
21.4.2015 23:48:06   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


nejcko, mislim, da malo dramatiziraš. Otroci vidijo razlike, ja. Ampak ni nujno, da jih to zaznamuje in da jim je tako zelo grozno. Lej, mi smo bili lani v 2. razredu in po vseh merilih revni, letos smo glede dohodkov isto, trenutno zasluži samo on, manj kot 900€ z vsemi dodatki, nas je pa pet.



Pri nas je identična situacija, identična. 5-članska družina in moževa plača, ki ne presega 900 evrov. Zato prekleto dobro vem, o čem govorim. In nimam rombe user posted image

Lej, brez veze se je spuščati v neke debate glede tega, ker smo si ljudje različni, tudi naši otroci so si različni. Ti verjetno še nimaš najstnikov, jaz imam dva. In tudi moja sta bila sila skromna, zdaj pa je vpliv družbe že kar opazen. Ne rečem, ni zdaj to neka travma ... konec koncev, mi smo čisto ok, ampak so družine, kjer kriza res kaže zobe. In te ljudi imam v mislih, ne sebe. Mi bomo nekako pregurali. Zanimivo, hecno, celo absurdno - zahvaljujoč preteklosti ... da mi je moja rodbina v predvojnih kapitalističnih, potem pa še v povojnih socialističnih časih pripravila mehak teren, ki meni in moji družini krije hrbet danes. Brez teh zgodovinskih priteklin bi bila jaz in moja familija danes mrzla.
Morda zato tako častim zgodovino oz. se zavedam njenega pomena in vpliva na prihodnost ljudi.. Konec koncev me je tudi socializem izšolal.

Ne bom rekla, da bi globalizem kot tak "smrdi". Lahko pa z mirno vestjo rečem, da bi brez njega komot preživela. Jaz osebno. Ker nikoli nisem v materialnosti videla neke dodane vrednosti. Meni nikoli ni bil problem iti po kavbojke v Trst, v bistvu je bil to cel žur. Pogrešam to. Zdaj kavbojk sploh ne kupujem več. Menda sem si jih zadnje res kupila 20 let nazaj v Trstu, zdaj nosim samo "pojerbane". Nakupovanje mi ni več užitek, ampak mi je muka. Težko opišem, ampak res muka vseh muk.

Samo to sem jaz, ena od redkih, vendar sem. Zato tudi ne dovolim, da mi ljudje servirajo, kako uživam dobrobit globalizacije in neoliberalizma. Jaz prav nič. Če je, je, če ni, ni. Gladko mi je ravno, dokler imam to, o čemer sem prej govorila - socialno varnost in občutek, da sem človek kljub vsem pomanjkljivostim, ki jih imam. Moj mobitel (po sili zahtev časa) pogosto zveni v prazno. Prej me dobiš na stari dobri stacionarc user posted image
Priznam, čas me je povozil. Kaj pa zdaj, liliana?
Naj skočim z balkona - živim namreč dovolj visoko user posted image





(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Heineken
21.4.2015 23:48:49   
nejcko
Podvojeno






< Sporočilo je popravil nejcko -- 21.4.2015 23:50:13 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Heineken
22.4.2015 6:31:19   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Zakj ti tako rada uporabljaš termin "len" delavec user posted image
Kdo je zate len delavec? O. k., absolutno se strinjam, da je določen, vendar minimalen odstotek delavcev res lenih, ampak me vseeno zanima, kaj je tvoja definicija lenega delavca.
Ker se mi zdi, da se tale pojem dokaj posplošeno uporablja.



Zato, ker obstajajo taki.......in niso niti v minimalnem številu.......verjamem, da je tebi to težko sprejeti, ker ti vidiš delavca zgolj kot izkoriščanega in trpečega hlapca.......pa ni tako....

Len je recimo tisti, ki se šlepa na drugih, ki hodi v službo in ne delat, delo opravlja malomarno in po liniji najmanjšega lastnega udejstvovanja, njegovo delo pa običajno opravijo sodelavci, hodi vsakih 10 minut na čik pavze......pogosto izostaja iz službe zaradi navidezne bolniške......ima naštudiran sistem svojih pravic v nulo in točno ve, da mu nihče ne more nič, da ima praktično zagotovljeno službo, razen, če gre podjetje v stečaj.....nazadnje sem videla, da je delavec odklonil delo (košnjo trave), ker je preveč veter pihal (pa ni močno pihalo, le malo večji piš je bil, otroci iz vrtca so se recimo igrali zunaj) on pa je bil pred tednom dni prehlajen.....da le stojiš in gledaš in enostavno ostaneš brez besed.......

Len je tudi tisti, ki si izračuna, da se mu finančno bolj splača biti doma kot delati (večji otroški dodatki, nižje plačilo vrtca itd.), dokler so otroci v vrtcu in ostane recimo 10 let doma in krade bogu čas v svojem najbolj kreativnem in ustvarjalnem obdobju, ker so otroci 8 ur na dan itak v vrtcu......

Pa še una dolgotrajna bolniška me je malček zbodla. Recimo, človek, ki ima raka, je na dolgotrajni bolniški. Vsaj eno leto od diagnoze do zaključka zdravljenja. Vmes lahko pade tako, da komisija zamuja, in človek dejansko mora iti delat, drugače je v prekršku. En primer.
Si upaš človeku z rakom pogledati v oči in mu reči, ko te jebe, ne rabim te ...


Ne govorim o resničnih bolnikih......govorim o navideznih bolnikih, ki običajno izostajajo iz dela mesec dni, potem gredo 10 dni spet delat in potem spet za 30 dni na bolniško.......ker simuliranje bolezni v bistvu enostavno gre, dokler ne prideš pred zdravniško komisijo oz. dokler bolniška ne gre v breme ZZZS, ampak v breme delodajalca......in tega simuliranja je precej......

In ne nazadnje ... kaj z vsemi temi ljudmi? Lenimi, nesposobnimi, tehnološkimi viški, dolgotrajnimi bolniki - pred zid in ubit user posted image Ker če niso strošek delodajalca, so strošek države ... torej user posted image Dejansko nepotrebna gamad na tem svetu. Kolateralna škoda, kot tistih 100, 500, 1000 utopljencev v Sredozemskem morju. Lenuhi, reve, ki se ne upajo in ne znajo boriti za svoje pravice, nesposobneži, socialni paraziti ...


Lene je potrebno torej prisiliti (sistemsko, z zakonodajo, ker sami v zavesti očitno tega nimajo in izkoriščajo, kar jim trenuten sistem omogoča) da bodo delali, da bodo v breme države ostali le bolni in drugače nesposobni za delo.......danes za imamo prvih skoraj več kot tistih iz zadnjih dveh skupin.......v bistvu je to socialna država......socialna država ni to, da podpira lenuhe, onim res pomoči potrebnim pa potem ostanejo drobtinice.......

p.s.: pa ti leni so običajno tudi znani po jamranju.......user posted image


< Sporočilo je popravil liliana -- 22.4.2015 6:35:06 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Heineken
22.4.2015 6:39:29   
liliana
Priznam, čas me je povozil. Kaj pa zdaj, liliana?
Naj skočim z balkona - živim namreč dovolj visoko user posted image


Odogovorila ti bom v tvojem, provokativnem stilu.....skoči.......user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Heineken
22.4.2015 10:28:37   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Sicer pa, ja, večina ljudi dela (hodi v služno) za pre(živetje) - za užitek so ponavadi hobiji. Če človek v službi uživa, se fajn počuti, je to bingo, sploh dandanašnji. Če ima človek hobi za službo, torej za svoj hobi prejema plačo, ki mu zagotavlja socialno varnost, je to bingo na kvadrat.
V prvi vrsti pa vsak dela zato, da lahko plača položnice in ima kaj za v usta dati. Dobrodelnost je pa dobrodelnost - le-to se grejo praviloma ljudje, ki imajo sicer nek drug vir dohodka, ki jim omogoča (pre)živetje.
Dvomim, da bi ti dolgo hodila v službo samo zato, da bi se družbeno udejstvovala in se počutila družbeno koristno, če bi tvoj trr na koncu meseca pokazal 0. Koliko je že cenzus, da človek lahko breživi brez hrane user posted image


Sistem, ki je zgaotavljal socialno varnost so/smo popolnoma ujnicili, ker nam socialna varnost ni bila zadosti. Hoteli smo boljse avte, najmodernejse cote, vecjo placo, krizarjenja, luksuzne hotele.... Pocitniski domovi, zascita domace industrije in omejitev uvoza nam niso disali. Hoteli smo trzno gospodarstvo in ga dobili v obliki kaksno smo si zasluzili in kakrsno smo sprejeli.
teznja pos ocialni varnosti - ja seveda, vendar ko jo ljudje dosezemo z njo nismo zadovoljni. Hoteli bi jo imeti, ceno zanjo pa ne bi placali.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Heineken
22.4.2015 10:32:10   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Zakj ti tako rada uporabljaš termin "len" delavec user posted image
Kdo je zate len delavec? O. k., absolutno se strinjam, da je določen, vendar minimalen odstotek delavcev res lenih, ampak me vseeno zanima, kaj je tvoja definicija lenega delavca.
Ker se mi zdi, da se tale pojem dokaj posplošeno uporablja.



Zato, ker obstajajo taki.......in niso niti v minimalnem številu.......verjamem, da je tebi to težko sprejeti, ker ti vidiš delavca zgolj kot izkoriščanega in trpečega hlapca.......pa ni tako....

Len je recimo tisti, ki se šlepa na drugih, ki hodi v službo in ne delat, delo opravlja malomarno in po liniji najmanjšega lastnega udejstvovanja, njegovo delo pa običajno opravijo sodelavci, hodi vsakih 10 minut na čik pavze......pogosto izostaja iz službe zaradi navidezne bolniške......ima naštudiran sistem svojih pravic v nulo in točno ve, da mu nihče ne more nič, da ima praktično zagotovljeno službo, razen, če gre podjetje v stečaj.....nazadnje sem videla, da je delavec odklonil delo (košnjo trave), ker je preveč veter pihal (pa ni močno pihalo, le malo večji piš je bil, otroci iz vrtca so se recimo igrali zunaj) on pa je bil pred tednom dni prehlajen.....da le stojiš in gledaš in enostavno ostaneš brez besed.......

Len je tudi tisti, ki si izračuna, da se mu finančno bolj splača biti doma kot delati (večji otroški dodatki, nižje plačilo vrtca itd.), dokler so otroci v vrtcu in ostane recimo 10 let doma in krade bogu čas v svojem najbolj kreativnem in ustvarjalnem obdobju, ker so otroci 8 ur na dan itak v vrtcu......

Pa še una dolgotrajna bolniška me je malček zbodla. Recimo, človek, ki ima raka, je na dolgotrajni bolniški. Vsaj eno leto od diagnoze do zaključka zdravljenja. Vmes lahko pade tako, da komisija zamuja, in človek dejansko mora iti delat, drugače je v prekršku. En primer.
Si upaš človeku z rakom pogledati v oči in mu reči, ko te jebe, ne rabim te ...


Ne govorim o resničnih bolnikih......govorim o navideznih bolnikih, ki običajno izostajajo iz dela mesec dni, potem gredo 10 dni spet delat in potem spet za 30 dni na bolniško.......ker simuliranje bolezni v bistvu enostavno gre, dokler ne prideš pred zdravniško komisijo oz. dokler bolniška ne gre v breme ZZZS, ampak v breme delodajalca......in tega simuliranja je precej......

In ne nazadnje ... kaj z vsemi temi ljudmi? Lenimi, nesposobnimi, tehnološkimi viški, dolgotrajnimi bolniki - pred zid in ubit user posted image Ker če niso strošek delodajalca, so strošek države ... torej user posted image Dejansko nepotrebna gamad na tem svetu. Kolateralna škoda, kot tistih 100, 500, 1000 utopljencev v Sredozemskem morju. Lenuhi, reve, ki se ne upajo in ne znajo boriti za svoje pravice, nesposobneži, socialni paraziti ...


Lene je potrebno torej prisiliti (sistemsko, z zakonodajo, ker sami v zavesti očitno tega nimajo in izkoriščajo, kar jim trenuten sistem omogoča) da bodo delali, da bodo v breme države ostali le bolni in drugače nesposobni za delo.......danes za imamo prvih skoraj več kot tistih iz zadnjih dveh skupin.......v bistvu je to socialna država......socialna država ni to, da podpira lenuhe, onim res pomoči potrebnim pa potem ostanejo drobtinice.......

p.s.: pa ti leni so običajno tudi znani po jamranju.......user posted image



No... na zalost se kaze, da je res veliko stevilo tovrstnih delavcev....

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Heineken
22.4.2015 10:42:48   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Zakj ti tako rada uporabljaš termin "len" delavec user posted image
Kdo je zate len delavec? O. k., absolutno se strinjam, da je določen, vendar minimalen odstotek delavcev res lenih, ampak me vseeno zanima, kaj je tvoja definicija lenega delavca.
Ker se mi zdi, da se tale pojem dokaj posplošeno uporablja.



Zato, ker obstajajo taki.......in niso niti v minimalnem številu.......verjamem, da je tebi to težko sprejeti, ker ti vidiš delavca zgolj kot izkoriščanega in trpečega hlapca.......pa ni tako....

Len je recimo tisti, ki se šlepa na drugih, ki hodi v službo in ne delat, delo opravlja malomarno in po liniji najmanjšega lastnega udejstvovanja, njegovo delo pa običajno opravijo sodelavci, hodi vsakih 10 minut na čik pavze......pogosto izostaja iz službe zaradi navidezne bolniške......ima naštudiran sistem svojih pravic v nulo in točno ve, da mu nihče ne more nič, da ima praktično zagotovljeno službo, razen, če gre podjetje v stečaj.....nazadnje sem videla, da je delavec odklonil delo (košnjo trave), ker je preveč veter pihal (pa ni močno pihalo, le malo večji piš je bil, otroci iz vrtca so se recimo igrali zunaj) on pa je bil pred tednom dni prehlajen.....da le stojiš in gledaš in enostavno ostaneš brez besed.......

Len je tudi tisti, ki si izračuna, da se mu finančno bolj splača biti doma kot delati (večji otroški dodatki, nižje plačilo vrtca itd.), dokler so otroci v vrtcu in ostane recimo 10 let doma in krade bogu čas v svojem najbolj kreativnem in ustvarjalnem obdobju, ker so otroci 8 ur na dan itak v vrtcu......

Pa še una dolgotrajna bolniška me je malček zbodla. Recimo, človek, ki ima raka, je na dolgotrajni bolniški. Vsaj eno leto od diagnoze do zaključka zdravljenja. Vmes lahko pade tako, da komisija zamuja, in človek dejansko mora iti delat, drugače je v prekršku. En primer.
Si upaš človeku z rakom pogledati v oči in mu reči, ko te jebe, ne rabim te ...


Ne govorim o resničnih bolnikih......govorim o navideznih bolnikih, ki običajno izostajajo iz dela mesec dni, potem gredo 10 dni spet delat in potem spet za 30 dni na bolniško.......ker simuliranje bolezni v bistvu enostavno gre, dokler ne prideš pred zdravniško komisijo oz. dokler bolniška ne gre v breme ZZZS, ampak v breme delodajalca......in tega simuliranja je precej......

In ne nazadnje ... kaj z vsemi temi ljudmi? Lenimi, nesposobnimi, tehnološkimi viški, dolgotrajnimi bolniki - pred zid in ubit user posted image Ker če niso strošek delodajalca, so strošek države ... torej user posted image Dejansko nepotrebna gamad na tem svetu. Kolateralna škoda, kot tistih 100, 500, 1000 utopljencev v Sredozemskem morju. Lenuhi, reve, ki se ne upajo in ne znajo boriti za svoje pravice, nesposobneži, socialni paraziti ...


Lene je potrebno torej prisiliti (sistemsko, z zakonodajo, ker sami v zavesti očitno tega nimajo in izkoriščajo, kar jim trenuten sistem omogoča) da bodo delali, da bodo v breme države ostali le bolni in drugače nesposobni za delo.......danes za imamo prvih skoraj več kot tistih iz zadnjih dveh skupin.......v bistvu je to socialna država......socialna država ni to, da podpira lenuhe, onim res pomoči potrebnim pa potem ostanejo drobtinice.......

p.s.: pa ti leni so običajno tudi znani po jamranju.......user posted image



No... na zalost se kaze, da je res veliko stevilo tovrstnih delavcev....


To je očitno ena lekcija, ki jo moram v svoji naivnosti in slepi veri v dobro ljudi še usvojiti. Uno o socialnih parazitih sem že ... saj počasi napredujem user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Heineken
22.4.2015 11:10:12   
nejcko
Tole bi rada še delila z vami, ko je ravno govora o globalizaciji in to. Tale besede Evalda Flisarja kažejo točno to, kar jaz vidim v globalizaciji:

"Prepotovali ste več kot devetdeset držav. Kakšen je človek po takšnih izkušnjah?

Predvsem naveličan. Kajti nekoč raznoliki deli sveta so si postali tako podobni, da se skoraj povsod počutiš, kot da si doma in se šele odpravljaš na pot. Prvo, kar sem (recimo) opazil ob prihodu v Gangtok, glavno mesto himalajskega Sikima, ki je bil še pred tridesetimi leti zaprt za tujce, je bil velik napis na steni veleblagovnice: Benetton! Ko sem iskal trgovino s posnetki sikimske narodne glasbe, so mi povedali, da so vse bankrotirale, kajti »danes si ljudje vse presnamejo z interneta«. Odkar sem leta 1974 začel potovati, zares potovati, je svet izgubil devetdeset odstotkov svojega čara. Ne izginjajo samo ledeniki in živalske vrste; hitro, vse prehitro izginja tudi raznolikost sveta. Danes bi bila prava pustolovščina samo še potovanje na Mars ali nemara na območja, ki jih obvladuje Islamska država. "

Točno zato jaz v globalizaciji vidim veliko več minusov kot plusov. Svet in življenje postajata sila dolgočasna, nobene pisanosti ni več, nobene pustolovščine, nobenih pričakovanj. Kot sem rekla prej - nekoč je bil zame nakup kavbojk cela pustolovščina, danes mi je muka, pravzaprav nekaj, kar me sploh ne zanima več.
Kamorkoli greš, povsod se ti zdi, da si se znašel v copy paste varianti.
Tudi multikulturnost, ki jo tako poudarjamo, in človekove pravice so samo še mrtva črka na papirju, kajti od ljudi se čedalje bolj zahteva, da smo copy paste (kloni) tržno usmerjenega, inovativnega, ambicioznega, konkurenčnega, fleksibilnega "robota" neoliberalistične ideologije. Čisto nič drugače, kot npr. severnokorejska politika zahteva od svojih ljudi.

Živimo v diktaturi kapitala in materialnosti. Ja ja, sami smo si krivi, kar smo sejali, to žanjemo user posted image Vse to vem, pa vendar upam, da lahko izrazim svoje mnenje in svoje občutke, svoje nestrinjanje in svoje razočaranje. Ne jamram, samo svoje mnenje izražam user posted image
In se posipam s pepelom - ja, tudi jaz uporabljam tehniko sodobnega časa prav ta hip. Zaradi svojega ugodja in udobja (spet se posipam s pepelom) pač ne bi šla živet nazaj v jame. Kljub vsemu pa skušam živeti po starodavni modrosti: ničesar preveč. Škoda, ker se večina ljudi te modrosti ne drži in ne uvidi, da nas prav to vodi v pogubo.
Škoda. (beseda je rabljena v povedno-prislovni rabi za izražanje obžalovanja in ne jamranja user posted image )

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?