|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2016
23.5.2015 22:00:18   
**Pika**
Aja, drugače pa js jemljem Elevit. Mi ga je priporočala ginekologinja :)

(odgovor članu **Pika**)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Januarke 2016
24.5.2015 9:55:44   
leilani
FB skupino lahko naredim jaz, vendar po 19.6. ker imambl takrat pregled...če jo naredi katera druga se pa tudi pridružim po 19.6.... Zdej se fokusiram na ta datum

(odgovor članu **Pika**)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Januarke 2016
24.5.2015 15:07:49   
Pegasus
Pozdravljene nosečke :)
Tudi jaz se vam pridružujem, rok imam približno 20.1, je pa to moja druga nosečnost :)... Prvi je že ornk fant, 12 let, kar je fino, da bom imela veliko pomoči :)
Na datum pregleda pa se čakam... Nestrpno :)

(odgovor članu leilani)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Januarke 2016
25.5.2015 7:28:53   
**katka**
Živjouser posted image
Fb skupino lahko ustanovim tudi jaz po prvem pregledu, ki ga komaj čakam. user posted image Malo me skrbi edin pregled krvi, ker zmeraj ko so mi vzeli kri je bil hemoglobin prenizek, tok da sm jih zmeri poslušala da moram hrano z železom jest. Zdej pa že dolg nism dala krvi tko da nevem kako je zdej s tem hemoglobino (upam da je vredu )user posted image Se pa matram z sokom rdeče pese vsako jutro pa suho sadje jem.
Jemljem pa elevit tablete zaenkrat sm spraševala v lekarni če majo še kej druzga podobnega pa je rekla da je to najbolš.
Glede zaprtja pa men najbolj pomaga topel donat na tešče.
A še kero skrbijo strije, jst sm jih dobila ko sm odraščala po prsih in bokih pa si res ne želim še dodatnih, ampak glede na to da je v večini primerih to dedno se jim verjetno ne bom mogla izogniti. Pozna katera kakšno učinkovito kremo proti strijam ?

Lep začetek tedna vsem.

(odgovor članu Pegasus)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Januarke 2016
25.5.2015 9:09:06   
telly
Oj!

Še jaz se vam pridružujem...po izračunih imam PDP 23.1. Na pregled se bom naročila komaj naslednji teden, ker vedno takoj dobiš datum pa se še nič ne vidi. Doma pa že imam 1,5 let starega otročka.

Jst sm tut za fb skupino, ker je bolj pregledno pa še vsi ne morejo brat. Sej se lahko naredi skrita skupina, kjer se niti članov ne vidi. Če se katera javi, da bo admin (men zmanjkuje časa pri tem malem navihancu), jo lahko tudi jaz ustvarim.

Lp

(odgovor članu **katka**)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Januarke 2016
25.5.2015 10:02:49   
leilani
jaz sem klicala h G 20.5., datum prvega pregleda sm dobila pa 19.6. ...mi je rekla da je takrat ustrezen datum za prvi pregled...

tako, da zdej mi dnevi prepočasi tečejo user posted image ker komaj čakam prvi pregled...

drugače pa nimam težav, razen mleko mi smrdi, jogurti pa ne...

(odgovor članu telly)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Januarke 2016
25.5.2015 10:06:35   
egleria
Glede folne kisline in vitaminov: Elevit prodajajo ker je najdrazji, ostali isto vsebujejo pa so cenejsi. Morate vedet da tisto kar je v reklamah po tv ni nikoli najboljse. Tisto kar je najboljse ne rabi reklame. Poleg tega isto kot tifol ne vsebuje aktivne folne kisline kar je metafolin, ki ga vsebuje le femibion. Jaz sem si pa raje kupila kar od Solgarja metafolin preko ebaya in sem dala za 100 tablet 13€ se mi zdi. Je pa zelo priporocljiv v drugih drzavah. Pri nas se ga menda se ne da dobit.

Po elevitu sem jaz mela ful tezave s prebavo. Tezko sem sla na wc. Bolj mi je ustrezal femibion in centrum materna. Sam slednjega ni vec v prodaji.

(odgovor članu telly)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Januarke 2016
25.5.2015 11:44:43   
Taubika
Jaz jemljem femibion že skoraj tri mesece in imamo prav tako prebavo kot pred nosečnostjo (zelo dobro). Zanima pa me če imate slučajno kakšne izkušnje glede jemanja drugih dodatkov v nosečnosti, predvsem superhrane. Namreč želim si začet jemat MSM (mineral lepote, to je naravno žveplo), ki skrbi za lepo kožo in lase, saj se mi je sedaj stanje močno poslabšalo. Še v najstniških letih ni blo tko hudo (podkožni, beli mozolji, suha in mastna koža). Torej, mislite, da je jemanje takših dodatkov varno ali se jih raje izognem? Ginekologinjo sploh ne bom spraševala ker zdravniki po večini sploh nimajo pojma kaj je to superhrana.

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Januarke 2016
25.5.2015 11:55:37   
egleria
Pojdi v lekarno, imajo vec vitaminskih dodatkov varnih za nosecke za ta namen. Pa povej kaj ze jemljes. Jaz na lastno pest nebi nic.

(odgovor članu Taubika)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Januarke 2016
25.5.2015 17:04:46   
Pegasus
Taubika, sicer za msm ne vem točno, sem pa brala, da je super hrana za nosečnice priporočljiva, sploh limonina trava, chia, konopljina in lanena semena itd, zaradi omega 3...
Odsvetovali naj bi pa tisto, ki spominja na začimbe, ashwagandha, maca itd... Malo poguglaj, sigurno boš kaj našla... Jaz si te dodatke dajem v smutije, da bo bebica dobila vse potrebne snovi, pa tudi jaz pravzaprav :)...
Ce pa kje zasledim se kakšen članek o msm, ti pa napišem :)

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Januarke 2016
25.5.2015 18:02:04   
Zv3zdica
Jutri pa pregled....juhuuu komaj čakam novičke. Pa upam na kakšno slikico!
Drugače pa kaj se tiče službe, jaz delam v vrtcu in moram priznat, da kar zmatrana pridem domov. V popoldanskem času sem skoz sama s celo skupino in je kar naporno predvsem kaj se tiče dvigovanja. Tud nekaterih otroških bolezni še nisem prebolela: noric (zelo nevarne za plod). Me je kar strah ob misli na to. Bomo videli, kaj mi bo ginekologinja svetovala glede službe. Po drugi strani pa se super počutim in bi mi bilo kar težko doma preležat nosečnost. Ampak itak otrok je na prvem mestu!!
Jaz sem jemala nekatere superizdelke, vendar sem prekinila, ko sem izvedela za nosečnost. Morala bi se bolje pozanimat kaj je priporočljivo in kaj ne. Verjamem pa, da so nekateri izdelki zagotovo koristni in vsebujejo razne vitaminčke. Iskreno še nisem imela časa, da bi preštudirala :)

(odgovor članu Pegasus)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Januarke 2016
25.5.2015 22:56:58   
Anonimen
Zdravo punce!

Tudi mi bomo spet zibali. Malo presenečenje, ki sem mislila da bo počakalo vsaj do konca poletja ampak nič zato.
Za svoj 27.rojstni dan sta me zjutraj razveselila dva ++.
Doma imam 13m sinčka pobalinčka👪
Glede fb skuoin pa tako. Jaz sem še vedno aktivna v tisti od prve nosečnosti, našle smo se tukaj gor in je res super, vse si povemo, hodimo na sprehode in na vecerje. Skupino se da popolnoma skriti,, administratorka dodaja nove člane. Tako da Ko bo fb skupina nared se vam z veseljem pridružim, do pregleda 10.6. pa bova novico obdržala zase.
Jupiii jeeeej

(odgovor članu Zv3zdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Januarke 2016
26.5.2015 6:45:22   
*petka*
jst bom tudi (spet) mamica!! ;) to je moja "nevemkatera" nosečnost (malo za šalo malo zares, ne štejem več) user posted image zdj sam držimo pesti, da bo tokrat šlo vse tako kot mora....

Rok naj bi bil 25.1., ampak imam jutri že prvi pregled, ker me bojo imeli kar malo bolj pod nadzorom, pa bomo videli bolj točno.. :)

Tako da, se že eselimo :)

Imam pa doma že dva fanta, ki še ne vesta, da je mami noseča.. pa tud nihče drug razen mož in najboljša prijateljica ne, ker bova tiho, dokler se bo dalo kaj skrivat..... glede na zadnjo nosečnost, ko sem imela izvenmaternično.. nočem, da takoj vsi vejo....

držimo pesti, ane :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Januarke 2016
26.5.2015 10:31:52   
evaalex
evo končno dobla datum za 1.pregled...16.6..mal se bomo še načakali :D

sva pa že povedala mojim staršem in to je do pregleda to. po pregledu pa zve najprej hčerkica. Mimogrede ima ktera kakšno luštno idejo kako ji povedat? Stara je pa 4,5 :D

Za njo pa še njegovi zvedo pol se bo pa tk novica sama od sebe širila ;)

(odgovor članu *petka*)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Januarke 2016
26.5.2015 19:47:25   
kepica1980
Pozdravljene,

se javljam še jaz s PDPjem 1.1 in pregledom šele 16.6...se mi že meša od čakanja. Pa še tri tedne bom čakala... :) sicer ful slabosti zvečer. čez dan še gre, tako da šiht oddelam. POpoldne in zvečer bi pa kar zaspala...

(odgovor članu evaalex)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Januarke 2016
26.5.2015 21:28:49   
**Pika**
Punce, pozdravljene! :)

Tako, pa se javljam s prvega pregleda user posted image user posted image

6 tednov in 1 dan, pdp pa ostaja 18. 1. 2015, tako kot sem izračunala. Zarodek je vlek 0,5 cm, videl pa se je tudi srček (ginekologinja mi ga je zelo kazala, jaz ga nisem videla čisto točno, ampak ok! Važno da je user posted image )

Zaenkrat kaže vse ok, ta teden greva pa tudi staršem razkriti novičko, vsi ostali pa ... Po nuhalni, če zdrživa user posted image
Naslednji pregled imam 16. 6., ko bi se naj videlo že veliko več :) ... Komaj čakam! user posted image

Zvezdica, kako je bilo pri tebi? Jaz tudi delam v vrtcu in tudi popoldanska, hihi! Si bova mal izmenjali ideje, kaj in kako. Tudi mene mal skrbi vso dvigovanje in pospravljanje, ampak ... Zaenkrat še nimam težav.
Edino zaprtost in utrujenost popoldan, rahlo boleče prsi .. Drugače sem pa kot rožica! user posted image

(odgovor članu kepica1980)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Januarke 2016
26.5.2015 23:33:24   
Zv3zdica
Pa mi je le uspelo do računalnika :) pozdravljene vse nove user posted image

Ja za mano je en super dan, s super novičkami s prvega pregleda. Noseči smo 7t3d, veliki 11,8m, srček pa veselo tik-taka...tudi meni ga je ginekologinja pokazala in se je res lepo videlo kako utripa. Dobila sem tudi slikico :) Aja PDP pa 11.1.2016. Moram še v laboratorij, ker danes ni bilo časa zaradi službe.
**Pika** midve pa imava res veliko skupnega, tudi jaz imam pregled ponovno 16.6. :) Pa vidim, da še kar nekaj punc na enak datum! V službi imam ta teden namen povedat, da bom vsaj dopoldan prikrajšana za dvigovanje ipd. pa še ravno v čet. imam s šefico sestanek, pa ji kar obenem povem. Domačim pa jutri razkrijeva novico. Imava pripravljene vizitke s skenirano slikico ultrazvoka..
Ste se že naročile na nuhalno? Meni je ginekologinja danes rekla, da se naj kar naročim, da dobim primeren datum.

(odgovor članu **Pika**)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Januarke 2016
27.5.2015 9:23:43   
evaalex
Kje vse pa imajo nuhalno? Je mogoč ktera iz Zasavja tu gor? Mi smo očitno bolj...kaj pa vem..pri prvi vem da sem šla v Litijo, pa menda tud zdej še ni nč kje bliže nuhalna. je mogoče kje kakšen seznam ali karkoli, ali pa ktera ve?

Drugače pa javljam, da je wc školjka postala moja prva jutranja prijateljica....bljek...ampak bomo že :D

(odgovor članu Zv3zdica)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Januarke 2016
27.5.2015 10:52:09   
purple girl
Pika in Zv3zdica, čestitke za 1.pregled! user posted image user posted image
Seznama ni še nobena delala... Če ga katera zna naredit, in če ima čas, je dovoljeno da ga naredi. user posted image

(odgovor članu evaalex)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Januarke 2016
27.5.2015 12:14:13   
leilani


user posted image


Ime, starost, nosečnost, št. otrok, spol


1.1.

2.1.

3.1.

4.1.

5.1.

6.1.

7.1.

8.1.

9.1.

10.1.

11.1.

12.1.

13.1.

14.1.

15.1.

16.1.

17.1.

18.1.

19.1.

20.1.

21.1.

22.1.
Leilani; 28; 1user posted image ; 0user posted image ; user posted image


23.1.

24.1.

25.1.

26.1.

27.1.

28.1.

29.1.

30.1.

31.1.


Skupaj nas je:



< Sporočilo je popravil leilani -- 27.5.2015 12:16:00 >

(odgovor članu **Pika**)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Januarke 2016
27.5.2015 12:16:13   
leilani
zdej pa se vpišite na seznam...pa bomo pol sproti popravljali če bo kaj za popravljat

(odgovor članu leilani)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Januarke 2016
27.5.2015 16:52:47   
anchy_si
Naša ''velika punca'' je stara skoraj 9 mesecev še prvega zobka ni dobila... mamica in ati sta pa danes že videla user posted image na testu sva presrečna saj sva načrtovala malo razliko. Po zamudi menstruacije naj bi bil PDP 30.januarja tako da se pridružujem v vašo skupinico user posted image .. občasno rahla slabost in pa čudne želje po hrani, živela bi lahko samo od solate in kumaricuser posted image . čestitke vsem srečkam user posted image naj gre vse po načtrih user posted image

(odgovor članu leilani)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Januarke 2016
27.5.2015 18:09:08   
mala_roo
Pozdravljene,

dobrodošle vse nove user posted image in čestitke za uspešne prve preglede user posted image jaz moram pa še do 3.6. počakat in upam da vidim user posted image

odkar me ni bilo ste pridno čvekale, super da nas je čedalje večuser posted image
**katka** meni ni pomagala nobena krema proti strijam pa sem se dobesedno namakala v olju- imela sem pa najprej eucerinovo olje iz lekarne, potem mandljevo in sem se res redno mazala- vsak dan večkrat pa sem po trebuhu vsa marogasta. Zdaj me tolaži samo to, da ni več prostora da se mi kje naredi kakšna nova, ker sem jih prejšnjič tooooliko pokasirala user posted image

leilani super seznamček si naredia. Pri meni lahko vpišeš 28 let, 5 nosečnost, 1 otrok.

Lepo se imejte in pazite nase

(odgovor članu anchy_si)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Januarke 2016
27.5.2015 18:19:44   
**katka**
Živjo punce,
Jst pa nimam prov dobrih novicuser posted image Dons sm mela nenapovedan obisk na urgenci zaradi krvavitveuser posted image , plodek se je vidu velik 2.8 mm, vendar utripa še ni videt. Mi je rekla da mi nIč ne more napovedati lahko se obdrži lahko neuser posted image . Ukazala mi je počitek in kontrolo čez en teden pri svoji ginekologinji. Je že mela katera takšno izkušnjo ? Upam pa na najboljše in probam odmislit najslabše.

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Januarke 2016
27.5.2015 18:41:20   
mala_roo
**katka** ne moreš čisto nič vedeti in pravega odgovora ni. Boš morala počakati en teden. Upajmo na najboljše!
Lahko ti povem da pri meni krvavitev ni pomenila nikoli nič dobrega. Ko sem imela še pregrado sem imela vse 3 zaporedne nosečnosti isti potek- 14 dni po rahel krvavkast izcedek in potem se mi je vse sčistilo samo. Poznam pa tudi primere, ki krvavitve niso pomenile nič in so bile nosečnosti uspešne.
Vem kako se počutiš, čimveč optimizma, držim pesti da je vse vredu!!

(odgovor članu **katka**)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?