|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 18:27:35   
smarties
Hej hooj! Sem ful vesela, da sem našla ta forum. user posted image Tudi jaz po mojih izračunih pričakujem februarja. Trenutno sem v 7. tednu. V petek imam prvi pregled pri G in sem že kar nestrpna. Ampak kolikor sem brala po forumih je to še kar hitro in mogoče še se nebo kaj preveč videlo oz. slišalo. Kakšne izkušnje imate ve? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 18:46:35   
pumpkin85
Ojla,

jaz sem imela pregled pri 6t 6d in se je srček slišal. Čeprav me je bilo kar strah it, ker je menda veliko možnosti, da ga še ne slišiš.

Glede na dopuste, sem se danes naročila na NS in jo imam 28. 7. pri dr. Pušenjaku.

S pridružitvijo FB skupini bom pa zagotovo počakala vsaj do nuhalne oz do takrat, ko bom šefu povedla. Se mi pa fajn zdi, ker ste tudi tukaj kar aktivne in poročate o dogodkih...

Vsem želim srečno user posted image


(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 18:56:09   
smarties
O super. Upam, da se bo tudi pri meni že kaj slišalo. :) Jaz počakam do pregleda, potem se pa tudi takoj naročim na NS. Malo je sicer nerodno, da ravno prihaja sezona dopustov, ampak upam, da nam bo šlo vse lepo skoz. :)


(odgovor članu pumpkin85)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 19:04:19   
blairy
la.le , po mojem nič panike za tvojo francosko solato, da ti je le teknila :) samo za info: je pa pri njej nevarnost za okužbo s salmonelo (driska bruhanje) ali pa listeriozo (neoprana solata zraven, ali pa mlečni izdelki - lahko okužba brez simptomov), in tega dvojega se lahko vedno znova nalezeš, ne postaneš "odporen" kot pri toksoplazmozi.

punce, še eno vprašanje, PDP 3.feb: zadnji teden pojem približno en jogurt ali pa kako palačinko na dan, ostalo mi neizmerno smrdi ali pa bruham. non-stop mi je slabo, se zbujam tudi ponoči zaradi slabosti. že ponavadi zelooo težko bruham, tako da zdaj tut ne bruham po veliko, 2-3 x na dan, vzdiguje me pa skoz. v tem tednu sem shujšala za slaba 2 kg. imate vi podobne težave?
zdaj sem že na B, čakam še mnenje ginekologa....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 19:07:21   
blairy
smarties , jaz sem bila na UZ, po mojih izrčunih 7t1d, UZ je takrat pokazal za 6t1d - pri srčku se je vidlo utripanje (verjamem ginekologinji, jaz sem bila brez očal). tam nekje je najzgodnejša meja. je pa veliko odisno od kvalitete UZ...čist tehnične narave.

(odgovor članu blairy)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 19:17:09   
Anonimen
Blairy, žal ti ne morem kaj pametnega povedat, ker imam obratno težavo in sem skoz lačna. user posted image Tako da sem v enem mesecu že +2 kg, res pa da sem štartala z malo manj in da v osnovi tako ali tako teža niha od 0,5-1 kg in ni take panike. Moja sestra je imela pri prvi nosečnosti take težave, je pristala celo na infuziji v bolnici, ker je preveč shujšala in dehidrirala. Kdaj je pa tista meja, ko je za it k zdravniku, pa ne znam povedat.


(odgovor članu blairy)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 19:18:10   
smarties
Saj, tudi pri meni bodo verjetno kakšna odstopanja glede izračunov. Je pa res veliko odvisno od UZ.ja, ja. Se bom pustila presenetiti. :)

Mi pa še vedno ni čisto jasno kako to , da se tedni štejejo od prvega dneva zadnje M. Torej lahko, da v prvem, drugem tednu še dejansko sploh ne zanosiš, šteje pa se. UZ pa potem pokaže tedne od dejanskega dneva zanositve? Mogoče je malo neumno vprašanje, ampak vseeno. user posted image

(odgovor članu blairy)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 21:10:01   
sakuL
Zivijo punce.
Danes sem imela prvi uz. Ena pikica, 9.26 mm velika in ji bije srcek. Presrecna.

Slabosti,nonstop user posted image bruham obcasno,jem in pijem zaradi tega bolj malo.
Ne pomagajo ne krekerji ne ingver,ne donat,..nicuser posted image

Bomo potrpeli user posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 21:15:15   
smarties
Živjo! V katerem tednu pa si? Super, da se je že vse lepo slišalo. :)
Uh, boga. :/ Meni je pa zjutraj malo slabo, ko pa nekaj pojem pa je potem ok. Upam, da tako ostane, ker vidim, da jih ima precej težave s slabostjo. Bomo že potrpele. :)

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 21:26:12   
matejchy

Živijo nosečke, tukaj še ena februarka. Včeraj zagledlauser posted image , nosečnost je bila načrtovana in je uspelo v prvo user posted image . Prvi pregled imam 14.7., PDP pa mi je izračunalo 28.2.2016. Čestitam vsem user posted image . To je moja prva nosečnosti, in me zanima ali se že kaj mažete s kremami ali oljem proti strinjam in katero kaj priporočate.

_____________________________

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Februarke 2016
30.6.2015 23:18:50   
la.le
Malalabodka bova medve tudi skupaj odstevale? ;)
Blairy hvala, sem se pa odlocila, da sploh ne bom skrbela o cemerkoli v zvezi s hrano :D
Pa se ena zanimivost danes ... Svakinja (zena od mozevega brata) ima rok 14/02 ... Nakljucje pa tako!

(odgovor članu matejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 7:30:06   
sakuL
Smarties, vceraj sem bila 6t in 6dni.user posted image

Cestitke novi nosecki user posted image

Jaz se ne mazem z nobeno kremo,skusam ziveti cimbolj normalno,no kar mi slabost dopuscauser posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu la.le)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 8:17:37   
Anonimen
Super punce čestitke za uspešno opravljene preglede.

Slabosti??? Ja noro grozno je... Meni je mogoče kak dan malo manj slabo potem pa spet na polno... Bruhat ne morem jest pa tudi ne, kaj šele pit... Prav nič mi ne paše. Niti ena hrana ne... Vse kar pojem se silim.... V enem tednu šlo dol 1.5kg user posted image .

Anonimna user posted image

(odgovor članu sakuL)
  Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 8:19:46   
Že 1x mami
Uhh kk ste pridne s pisanjem. Ravno sem uspela prit do kulturne povezave z internetom na Krku... Dela tk počas, da prej ko mi strsn odpre obupam 😜. Lepo vas je brat. Jaz pa skušam čim bolj odklopit in čim msnj mislit na nepravilno oblikovano GV. Zdaj ko jem Dabroston sej je full umirilo, tudi krči, tako da upam da se je kaj izboljšalo. Moj mi v petek prinese angelsounds, pa upam da slišim srčka. Slabo mi ni nič, sam hudo mi paše popoldanski dremež😄. Buši se mi pa že kar pozna. Zdaj sem 8 tednov. Že v prvi nosečnosti me je bil samo trebuh, kaj bo šele zdaj??? Hi hi ... Domačim sva že mogla povedat, ker se vidimo na vikendu in je moj trebušček v kopalkah že kar očiten. 😜

Lep morski pozdravček vsem.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 10:21:43   
smarties
Tudi jaz sem razmišljala, da bi se čim prej začela mazati s kakšno kremo. Sicer je baje vse odvisno od prožnosti kože posameznika in če nimaš dovolj prožne bodo strije v vsakem primeru pripeketale na plan, krema gor al dol. user posted image Ampak poskusiti ni greh. user posted image Med brskanjem sem zasledila, da so punce zelo zadovoljne z vlažilnim oljem proti strijam v spreju od Aventa. Nikjer pa nisem zasledila kje bi se jo dalo kupiti... Ima katera kakšno idejo? user posted image

(odgovor članu matejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 10:50:00   
3hearts
la.le - bom poročala kako bo šlo. Še manj kot 1 dan do pregleda, juhu... Končno :p Mene na srečo slabosti ne dajejo, le utrujenost... Zaspana sem ves čas, delat pa se spravim zelo težko zaradi utrujenosti/splošnega slabega počutja :(
Jaz se mažem zadnjih nekaj dni kar s kremo za po sončenju od Nivee - ker je zelo vlažilna. Jutri po pregledu si pa grem kupit kakšno drugo kremico :) Vem, da večina piše da je vse odvisno od kože, a jaz se s tem ne strinjam ravno... Res je, da se pri neelastični koži pojavijo strije tudi ob uporabi kreme, vendar verjamem da krema to ublaži. Če je koža dodatno navlažena, nikolli ne popoka toliko kot suha :)

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 13:40:03   
zeemeermin
Joooj, kok ste pridne, se mi zdi, da en dan ne pogledam, pa je že toliko novega :)
Čestitke vsem novim nosečkam! In hudo mi je za mamico, ki ji ni šlo po načrtih :(
Jaz imam pregled v petek - končno! Upam, da bo vse ok.
Tudi mene so slabosti zdelale, je pa zdajle dva dni končno bolje. Prej sem lahko jedla samo junk food (skoz bi jedla rogljičke, piškote itd), zelenjave, mesa, kosmičev pa videt nisem mogla. In kava mi noro smrdi. V prvi nosečnosti sem jo čist normalno pila. No, kot rečeno, včeraj in danes je boljše, upam, da to ni slab znak...
V prvi nosečnosti sem se bolj pridno začela mazat z oljem šele v 4.mesecu, sem se pa trudila, da sem se namazala (skoraj) vsak dan in nisem dobila niti ene strije po trebuhu - pa sem imela RES velikega. Tako da zaenkrat se še nisem nič mazala. Sem pa takrat uporabljala ali od Welede, vmes pa od Mama Mio. Oba sta se mi dobro obnesla. Tokrat bom kupila v lekarni kar mandljevo ali olivno olje, ker je bistveno ceneje, pa se bom mazala s tem - itak je po mojem važno le, da se redno mažeš.

(odgovor članu 3hearts)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 14:52:02   
smarties
Sem se tudi jaz odločila, da vzamem kar eno navadno olje in je to to. Ker so cene vseh teh krem proti strijam lepo osoljene. Jaz imam tudi v petek prvi pregled. Kako daleč pa si? Sporoči kako bo. ;)

(odgovor članu zeemeermin)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 15:13:53   
zeemeermin
Glede na moje izračune sem v 8.tednu in bo rok okrog 12.2., računano po zadnji menstruaciji pa verjetno kak teden prej. Če sklepam po prvi menstruaciji, se bom mogla kar borit, da mi bo prestavila rok (prejšnjič mi ga je sicer potem prestavila za 6 dni, pa sem jo kar nekaj časa pregovarjala, je rekla, da kao če je manj kot za en teden, sploh ne prestavljajo, jaz pa sem vedela, da je bila ovulacija sigurno kasneje. Že itak sem rodila potem še 2 dni po prestavljenem roku.
Kako daleč si pa ti? Imaš že zjutraj pregled? Jaz ga imam okrog 8h, potem pa hitro v službo, da vsaj šefici povem, da bo vedla planirat. Ostalim pa po nuhalni.

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 15:25:45   
smarties
Jaz pa sem po izračunih od zadnjega dneva M v 7. tednu, rok bi naj bil nekje 22. 2. Bomo videli kaj bo v petek pokazalo. :) Jaz sem ob 11h naročena. Ti je mogoče sestra kaj rekla če moraš biti na tešče? Meni namreč ni, tak da bom imela kar lepo zajtrk zjutraj. Tudi mi2 bova počakala na nuhalno preden poveva ostalim. :) Jaz sem še pa študentka tak, da ni treba šefu nič povedat. user posted image Fajn opravi vse. user posted image

(odgovor članu zeemeermin)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 17:39:15   
matejchy
Jaz sem si danes kupla mandljevo olje, pa se bom za začetek s tem mazala. Drugače neke slabosti nimam, so me pa napadli mozolji user posted image . Kdaj mislite, da je primerno povedati delodajalcu, da si noseča. Jaz bom počakala do NS. Boste koristile bolniško al boste delale do zadnjega?

_____________________________

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 18:11:47   
Že 1x mami
Zakaj bi koristile bolniško, če ni nekih zdravstvenih razlogov? Jaz bom delsla do zadnjega, če mi bo le zdravje dopuščalo. Če si na bolniški se ti to pol še na višini porodniške pozna. Kolikor jaz vem bolniške tudi ne dobiš kar tako.

Za kremco/olje pa še nism razmišljala. Ko pridem iz dopusta. Moram nujno še barvo za lase kupit, pa bom takrat malo pogledala kaj je na voljo. Še moram tudi materinsko knjižico kupit.

(odgovor članu matejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 19:01:43   
Anonimen
Punce materinske so ZASTONJ. Zato kar vsojemu G to povejte ce vam bo rekel kupit. Nic kupit on vam mora dat gratis. Tak je nov pravilnik ki velja ze skoraj eno leto.

(odgovor članu Že 1x mami)
  Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 20:05:36   
Anonimen
Uf, pa je res polno novega, super. Jaz se mažem z navadno kremo za telo, ki jo imam že sicer, ker smo bili na morju in imam zdaj bolj suho kožo. Sem pa potolažena, da se še komu vidi trebuh, ker mi je sestra rekla, da sem fenomen, če se mi v 8. tednu že vidi in da se nobeni ne. No, pa zgleda, da se user posted image Meni pa presenetljivo paše bolj zelenjava in sadje in manj sladko, pa sem sicer precej sladkosneda. Danes sva kupovala eno darilo v Baby centru, pa sva še vozičke šla pogledat in nimajo "mojega" razstavljenega, pa prav grdi so večinoma. Je moža zanimalo, kako zgleda v živo, ker njemu ni všeč, jaz se pa ne dam prepričat v kaj drugega user posted image
Bolniške pa ni šans, razen če bo nujno. Saj bom potem eno leto doma, malo socializacije prej bo čisto dobrodošlo. user posted image
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Februarke 2016
1.7.2015 20:41:16   
smarties
Kako pa je kaj s kopanjem v bazenu?Se boste hodile kopat ali se boste temu raje izogibale? V soboto sem namreč nameravala iti na bazen, zdaj pa več nisem čisto prepričana če je to ravno najbolj pametno... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?