|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 16 [17] 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2016
20.10.2015 19:54:05   
Link
Hojla, tukaj je res zatišje, škoda. Mogoče bo sedaj bolj živahno, ker prihaja čas za nakupe, vsaj za tiste, ki so prvič user posted image . Mene sicer nič kaj dosti nakupov ne čaka, ker sem danes izvedela, da je tisti punčki iz nuhalne zrasla "antena"user posted image . Za fanta pa imamo itak že vsega prevečuser posted image !

Ne vem ali sem čisto prva, ampak za mano je morfologija in zaenkrat je vse bp user posted image . Mali je precej živahen in se ga je kar malo namučila izmerit, kar že kar nekaj časa močno občutim, ko mi nori po trebuhu user posted image . Je pa posteljica zadaj, zato ga tudi močneje čutim. Sedaj me čaka še ena morfologija v porodnišnici, predvsem zato ker je moja G pri ivf-ovkah zelo previdna. V porodnišnici naj bi imeli boljše UZ naprave in več izkušenj z anomalijami, čeprav pri mojem ne vidi, ne bi bilo kaj očitnega narobe.

Pa še na test za sladorno in toxo me je poslala. Urin je spet patološki, ampak sem nazadnje oddala urin v bolnišnici in je bilo vse ok, kljub temu, da je bil po tesntem lističu tudi zadnjič patološki.

Za seznamček: popraviti iz user posted image v user posted image in naslednji pregled 17.11.2015.

Uživajte v sončnih jesenskih dneh, končno malo pavze od dežja!!

(odgovor članu Saškaa)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Marčevke 2016
21.10.2015 17:29:39   
Saškaa
A me lahko katera od vas doda v skrito skupino Marcevk na FB? Prosim za ZS. Hvala vnaprej, Saska

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Marčevke 2016
21.10.2015 19:18:39   
happy85
ojla,

no za nami je tudi že morfologija, menda tudi živahno dete sodeč po ultrazvoku - brcike namreč še niso kaj dosti močne - zvečer ko se umirim občasno nakaže, da je v trebuhu user posted image no ja trebuh in ostali deli telesa se pa hitro se večajo, tako da bom očitno spet bunkica...

Dobila papirje za test sladkorne, čeprav se mi zdi čisto po nepotrebnem, če je bilo 2x vse ok... nič bomo pač en dopoldne preživeli v čakalnici.

JM1981 ti tudi pred tretjim CR? Nimaš nobenih bolečin v trebuhu? vidim, da poleg nosečnosti še pridno telovadiš (jaz toliko nisem niti pred nosečnostjo user posted image )

Link - no tole je pa bilo presenečenje, da bo fantek user posted image

no meni gre čas počasi mimo in bi raje bila že tik pred porodom ne pa šele na polovici. Dela z nakupi ne bo, ker imamo vse od prej. Samo vse potegniti iz podstrešja ali pa od prijateljic in to je to... No pa še otroka pripraviti na prihod novega člana. Da ne bo prehud šok marca.



< Sporočilo je popravil happy85 -- 21.10.2015 19:20:47 >

(odgovor članu Saškaa)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Marčevke 2016
23.10.2015 9:06:28   
JM1981
Od mojega prejšnjega CR je minilo 4 leta. Pogosto čutim otroka, ko se natlači v spredaj spodaj - kot da leži prečno in je tam trebuh trd, potem pa se spet premakne. To je kar malo zopern občutek.
Drugače ga pa verjetno nosim bolj zadaj in spodaj, saj trebuščka še kar ni. Nosečniška kavbojke mi čez trebuh dol lezejo in če dobro ne pogledaš, rečeš da sem se mal poredila. V bistvu sem pridobila dobre 3 kg.

Če greš na test sladkorne v diabetol. ambulanto, si pripravi veliko mero potrpežljivosti in vzemi si kaj za brat s seboj. Domnevam, da se povsod čaka. Jaz imam sedaj kontrole 1 * mesečno, merim si 2-3x dnevno( morala bi si 3x) vendar, če vem da se mi po določeni jedi(jogurt,jabolko,kosmiči) ne dvigne cuker, potem si ga ne merim.
Dobra stvar te sladkorne je, da paziš pri sladkarijah in se boš morda manj zredilauser posted image , kar ti bo pomagalo po porodu.user posted image .

Če boš slučajno morala it po aparatek( boš dobila napotnico). Jaz sem izbrala AVIVA ACCU CHECK, ker zraven dobiš enoletno naročnino na revijo Moj malček in pa spominsko knjigo za malčka.
Skratka, sladkorna je tudi malo biznisa.

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Marčevke 2016
23.10.2015 10:34:42   
Link
happy85, super za morfologijo user posted image ! Glede spola niti nisem bila tako presenečena, ker vem, da nuhalna ni najbolj zanesljiva, je bil pa bolj presenečen moj dragi user posted image . On je bil prepričan, da bo dobil hčerkico. Sem pa na UZ že kar sama zanila, da tole pa ni punčka, ko sem videla tisto "antenico" med nogami in se je ginekologinja kar zasmejala, da imam popolnoma prav user posted image !

Mene tudi čaka ekspedicija, da raziščem kje imamo vse stvari za dojenčka. Od ta prevega je minilo že 5 let, vmes smo se selili in imamo stvari raztreščene pri obojih starih starših. Vseeno upam, da imamo večino mi v kleti.

Na test za sladkorno pa najraje ne bi šla. Že tako jem relativno malo O.H.-jev. Če pogledam priporočila glede dibatične diete vsebujejo skoraj več OH-jev kot jih sama pojem, moj dragi pa jih že ene 2 leti spoh ne je. Tako da delamo puding iz chia semen, pa palačinke iz kokosove moke...Sem si pa na tešče v službi ene dvakrat izmerila krvni sladkor na meji in sploh ne vem kaj naj bi potem jedla, če bi slučajno bila preko meje za sladkorno tudi na OGTT. Pa kile so tudi kar poletele, zato me dodatno skrbi.

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Marčevke 2016
23.10.2015 10:36:47   
Link
upsuser posted image , diabetične diete....

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Marčevke 2016
23.10.2015 13:01:20   
JM1981
Očitno se tisti, ki se že itak izogibamo OH-jem, pazimo na zdravo..... nakopljemo sladkorno. Meni se je zamalo zdelo, da sva bili skupaj z nosečnico, ki je povedala da vsako jutro je za zajtrk čokolino, pa da ima rada smokije..... Kje so mene zraven našli ne vem. Jaz jem pa LCHF že nekaj časa in se je držim tudi v nosečnosti. Dodala sem malo kruha ki ga sama pečem, ostalo nespremenjeno. Sadje mi ne škodi toliko, kolikor so mi ga prepovedali, tako da ga jem. Meni škodi krompir, bela moka....

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Marčevke 2016
9.11.2015 8:20:35   
JM1981
Tudi za menoj je morfologija. Organi, nogice, rokice, možgani.... je bilo videti vse ok, primerno starosti ploda. Na pregledu je ležal prečno, s hrbtom naprej in je hrbtenica metala senco na srček. Tako, da srčka nismo pregledovali, ga bomo naslednjič(konec novembra). Konec decembra pa dobim še injekcijo, ker sem RH-. Videl pa se je tudi spol otročka in sicer pričakujemo fantka.

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Marčevke 2016
9.11.2015 17:23:33   
happy85
JM1981 user posted image za morfologijo. torej čez 1 mesec pa še 1 ultrazvok, da še srčka pogledate?

jaz dala čez test za sladkorno in je vse ok tako da bo sladkanje še na prej na jedilniku user posted image čeprav bo treba malo pazit začet, da ne bo preveč kg se mi nabralo.

RH- injekcija tudi mene čaka, v 28.tednu a ne? na srečo sedaj to lahko opravim pri svoji ginekologinji in ne bo treba hodit v oddaljene kraje...

v četrtek nov pregled - kako bo potekal ne vem. Verjetno bolj na hitro vse skupaj. se mi pa zelo vlečejo tedni... se mi zdi, da sem noseča že celo večnost, pa je še vedno še skoraj 4 mesece do poroda user posted image

se pa še odločam kako in kaj s previjalno - imamo eno, vendar sedaj v kopalnici nimamo prostora, na hodniku bo malce smešno izpadlo tako da razmišljam, da bi na pralnem stroju naredila si jo. Ima mogoče katera izkušnje s tako? Na koncu bom verjetno kar na kavču previjala - se mi je pri drugem kar dopadlo tako user posted image

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Marčevke 2016
9.11.2015 17:28:29   
SmallBear
hej punce. Da se jaz malo porocam 😊 Morfologija je za menoj, naj bi bilo vse ok, edino pri merjetnju pretoka krvi glavnih zil je bilo slisati nek šum, ampak je rekla da to lahko se izgine. Jaz sem naceloma ok, sem slabokrvna in sem dobila zalogo legoferja. Pa desno ledvico imam v zastoju zato moram pridno pit vsaj tri litre tekocine, in pa cimmanj lezat na desnem boku. Nas fantek se je spremenil v puncko user posted image tezka je bila v sredo 460 g. Tako da pridno rastemo. Brcike se ze zelo cutijo. Tako, to bi bilo to. Pozdravcek vsem user posted image

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Marčevke 2016
10.11.2015 7:57:48   
JM1981
Glede previjanja. Jaz sem imela vedno previjanje na pralnem stroju, previjalne nisem imela. Na pralni stroj sem položila 4 pene(puzle), ki jih prodajajo za na tla, jaz sem jih nekje dobila. Se lepo primejo, obložijo celotno površino(ker so ravno prav velike), pa še pralne so. Nanje sem razgrnila nepremočljivo podlogo( prodaja DM, Muller), tiste ki so kao za enkratno uporabo, no jaz sem jih imela dokler se niso umazale ali polulale. Včasih sem imela na puzzlah samo tetra pleničko... Na steni ob stroju sem pa imela viseče regale-vrečke-žepke( ne vem kako povedati) in notri plenuičke, kremce in vse ostalo za nego.

(odgovor članu SmallBear)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Marčevke 2016
10.11.2015 9:59:22   
zalana2
Pozdravljene,

Sem mamica že semeletne in petlene punčke, v pričakovanju tretjega otroka v sredini marca. Zanimam me ali obstaja skupina bodočih marčevskih mamic tudi na fb-ju in kako vstopit v skupino, saj predvidevam, da je skupina zaprtega tipa.

Hvala!

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Marčevke 2016
10.11.2015 11:31:44   
SmallBear
Obstaja skupina na facebooku, Marčki 2016, sama pa posljes zahtevo in punce te potrdijo 😊

(odgovor članu zalana2)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Marčevke 2016
12.11.2015 14:59:03   
zalana2
Najlepša hvala za odgovor user posted image

(odgovor članu SmallBear)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Marčevke 2016
4.12.2015 12:25:37   
happy85
s komerkoli govorim pozna vsaj še eno, ki ima rok marca, tukaj pa čisto zatišje user posted image

no jaz ta teden vstopam v 28.teden zato me čaka špunta za rh- in potem še pregled user posted image da vidimo kaj se kaj dogaja v trebuhu - raste pomoje nenormalno, ker imam ogromen trebuh , vsi mislijo, da sm že tm tm pred porodom, jaz bom pa še 3 mesece strašila s trebuhom user posted image

počutje ni ravno bleščeče, se niti najmanj ne more primerjati s prvo, ko sploh nisem vedela, da sem noseča. Tudi z zobmi in lasmi sem prve dve rudni imela probleme po porodu, zdj pa že med nosečnostjo - tako da redno obiskujem zdravnika in vsako jutro skoraj jokam, ko si česem lase.

oblačenje je pa pozimi nasploh znanstvena fantastika - nočem kupiti večje bunde, ker sem optimist, da bo trebuh po porodu počasi izginil, zapeti pa itak skoraj nič ne morem več. Še dobro, da ni hude zime še...

priprav pa itak še nobenih nimam. bo bolj pestro po novem letu, ko bo treba začeti urejati dokumente in iti na vse te obvezne preglede in priprave.

no upam, da se katera oglasi, da ne bom sama s sabo se tukaj pogovarjala user posted image

(odgovor članu zalana2)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Marčevke 2016
4.12.2015 16:31:07   
teyc_
Se oglasim še jaz, ker zadnji čas nismo preveč aktivne :) Sem v 26.tednu "mali" pa veselo brca, da mu komaj sledim :D Tudi bodoči očka navdušen nad brcami, saj mali kar ponori :D na pregledu vse super od železa do sladkorja. Tudi počutje je super edino, če preveč delam sem zvečer več kot preveč utrujena. Trebušček lepo raste, sem morala že kar nekaj stvari nakupiti :P Priprave pa poooočasi potekajo, upam da bo uspelo do marca user posted image .
Upam, da se kaj več tipkamo user posted image

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Marčevke 2016
5.12.2015 14:47:02   
Link
No pa se še jaz pridružim debati, da nas bo vsaj nekaj klepetalouser posted image . Jaz bom začetek naslednjega tedna že 27 tednov noseča, čas kar naverjetno leti. Je pa ta nosečnost popolnoma drugačna od prve, ki je potekla povsem brez težav in tričetrt časa takrat sploh nisem vedela, da sem noseča.

Tokrat pa so se mi v noči iz ponedeljka na torek pojavili močni krči v maternici z otrdevanjem na 10 min in kar niso hoteli popustiti user posted image . Glede na to, da sem že enkrat rodila in so bile bolečine po kvaliteti podobne popadkom, samo ne tako močne, sem se precej ustrašila, saj je vse skupaj trajalo že 2 uri. Zato me je moj kar malo nagnal v porodnišnico se vsaj pokazat. Ker so do takrat krči malo popustili (itak sem že vedela, da bo tako in mi je bilo potem malo žal, da sem sploh šlauser posted image ), sem mislila, da me bodo označili kot panično nosečnico in me poslali domovuser posted image . Očitno so pa zadevo vzeli še bolj resno kot jaz in me zadržali tam cel teden. Na srečo sem še v enem kosu, mali je ful živahen in prehiteva po rasti za ene 10 dni. Krči so pa sem in tja še kar prisotni, na srečo se vsaj ne odpiram, tako da mi ne preostane drugega kot da čakam in upam, da zdrživa vsaj še 2 meseca.

Kar se tiče priprav sva pa še daleč od tamuser posted image ....večjih nakupov opreme ne potrebujeva, za ostalo je pa še precej časa...vsaj upam!

Fajn bodite v tem čarobnem mesecu in uživajte v prazničnem vzdušju!

(odgovor članu teyc_)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Marčevke 2016
9.12.2015 9:31:56   
Veverčka
Pozdravljene po dolgem času moje "bivše" marčevkeuser posted image
Po mojem splavu vas res nisem nekaj brala, ampak zadnje čase pa kar pogosto pridem...
Ker pa doma ne morem nobenemu še povedat in se zaupat sem si rekla da vam napišem...menstruacija mi zamuja user posted image ampak nč kaj veliko ne pričakujem da ne bi bili lažni upi, tako da počasi z vsakim dnem ko menstruacije ni imam več upanja.
Držite pesti! Samo še opogumit se moram in nardit test

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Marčevke 2016
10.12.2015 19:39:51   
Lenny15
Živijo, evo pa sem nova med vami marčevkami. Že lep čas iščem kak podoben forum, tudi FB sem prečesala po dolgem in počez in nikjer našla nikakršne skupin marčevk - očitno nimam pojma kako iskati hehe.. Rok imam drugače konec marca 28.3.. Eno damico že imamo doma (ravno v 1.razredu) ena pa je na poti :-).. Evo upam, da kakšno rečemo tukaj, da nam vsem skupaj čas 'hitreje' mine user posted image .

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Marčevke 2016
15.12.2015 11:57:57   
Vprašalni
Pozdravljena bodoča mamica!

Sem Lina Butko, študentka 3. letnika, smer Kineziologija na Fakulteti za šport. Pripravljam diplomo z naslovom: Povezanost športne dejavnosti nosečnic z izbranimi dejavniki zdravega načina življenja.

Naprošam vas, da izpolnite anketo, ki je popolnoma anonimna, vaši odgovori pa mi bodo služili izključno pri pisanju diplome. Vprašanja so zaprtega tipa, na njih odgovorite z obkroževanjem. Med odgovori izberete samo en odgovor, več jih obkrožite tam, kjer piše možnih več odgovorov.

V naprej se zelo lepo zahvaljujem in prilagam link do spletne ankete https://www.1ka.si/a/78913

HVALA :)

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Marčevke 2016
15.12.2015 12:01:31   
Vprašalni
Pozdravljena bodoča mamica!

Sem Lina Butko, študentka 3. letnika, smer Kineziologija na Fakulteti za šport. Pripravljam diplomo z naslovom: Povezanost športne dejavnosti nosečnic z izbranimi dejavniki zdravega načina življenja.

Naprošam vas, da izpolnite anketo, ki je popolnoma anonimna, vaši odgovori pa mi bodo služili izključno pri pisanju diplome. Vprašanja so zaprtega tipa, na njih odgovorite z obkroževanjem. Med odgovori izberete samo en odgovor, več jih obkrožite tam, kjer piše možnih več odgovorov.

V naprej se zelo lepo zahvaljujem in prilagam link do spletne ankete https://www.1ka.si/a/78913

HVALA :)

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Marčevke 2016
22.12.2015 17:15:16   
happy85
no še malo pa bo končno novo leto in potem upam, da se odštevanje prestopi v višjo prestavo user posted image

naslednji pregled imam po 10.januarju potem pa pričakujem, da bojo bolj na pogosto. S šolo za starše mi trenutno še niso nič težili tako da upam, da še vedno velja od prvega user posted image

čaka me edino priprava na CR, kjer se bo potrebno odločiti o načinu in datumu. Preizkusila sem že obe varianti - budnost in spanje med "operacijo" in mi je bila vsaka po svoje všeč, tako da ne vem kako se to rundo odločit...

Pa po novem letu se bo začelo že papirologijo urejat, bo treba na CSD, da se pravočasno pozanimam kaj vse trenutno zahtevajo, da ne zamudimo kakšnih rokov.

in imate kakšne plane za novo leto? Mi bomo kar doma, upam da bo jasno vreme, da bomo kakšen ognjemet videli user posted image

(odgovor članu Vprašalni)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Marčevke 2016
23.12.2015 19:08:05   
Iduaa
Živjo punce, prodajam nekatera nova, nekatera pa malo nošeno kot nova oblačila. Če vas zanima si lahko ogledate kaj prodajam na spodnji povezavi:
http://mojbutik.si/iiduaa-39759

Lep pozdrav, srečno :)

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Marčevke 2016
23.12.2015 19:09:08   
Iduaa
Živjo punce, prodajam nekatera nova, nekatera pa malo nošeno kot nova oblačila. Če vas zanima si lahko ogledate kaj prodajam na spodnji povezavi:
http://mojbutik.si/iiduaa-39759

Lep pozdrav, srečno :)

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Marčevke 2016
7.1.2016 16:04:14   
naty***
Živjo! Evo še ena marčevka se vam pridružujem. Do sedaj sem vas bolj brala ampak ker je tu kar nekako ugasnilo bi prosila če me lahko katera doda v fb skupino. Hvala user posted image

(odgovor članu Iduaa)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 16 [17] 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 16 [17] 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




TV
Evica22

Koliko časa na dan gledajo vaši malčki TV?

manj kot pol ure (34%)

več kot pol ure (21%)

več kot eno uro (25%)

več kot dve uri (6%)

kolikor sam hoče (14%)


Število vseh glasov: 131

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!