|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
27.1.2016 12:33:58   
Anaina
Tudi mi dosti naročamo iz Alija in smo z vsem zadovoljni. Nalepke za otroško sobo smo ful lepe naročili za par evrov. Slincki rutice so super in tudi oblačila. Mi smo naročili te komplete ko jih ma tudi h&m (zabiča,muca, goseničar, zebra....) in so res super pa 2x ceneje kot pri nas. Samo pazit je treba ful pri številkah.
Glede izpadanja las pa meni so fejst izpadali po porodu. Zdaj se je že umirilo. Pomaga pa meni šampon od Fitovala.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
27.1.2016 12:45:29   
sladkorčica
Jst sm si ogledala to spletno stran je pa ne poznam a mi lahko katera kaj več razloži kakšno je plačilo a moraš met kreditno?
To je pa zato ker nisem pristaš spletnih trgovin in zelo malo naročam pa se to kar so naše .Za tamalga sem do sedaj naročila samo božičkovo kapico z njegovim imenom. Ja verjamem da je ceneje pa nevem zakaj ne zaupam. Jst sm zlo blizu trgovskega centra doma tako da kar rabim grem pogledam kupim. H&m je pa za moje pojme kar drag imam pa veliko oblačil ki sem jih dobila od sestre od partnerja.
Ene pa Ful naročajo. Nasa tamlada je med porodniško vse prek neta naročila jst sm pa tista ki nisem preveč zaupljiva. Pa še to meni so poštnine dost drage. Se raje usedem v avto mi je ceneje

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
27.1.2016 12:51:08   
Anaina
Sladkorčica midva placujeva z mastercardom. Sva pa z robo res zadovoljna. Je brez poštnine in cene so dosti cenejše kot pri nas. Pa če pri nas malo pogledaš na kupljeno blago ti vse povsod piše made in China. Tak da midva res dosti stvari naročiva tukaj preko.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
27.1.2016 20:41:40   
strukla
Dober vecer mamice :) tud men grozno lasje izpadajo, cist povsod so. Mi grejo ze prov na zivce. Mojmu pa tud haha.
Moj mali sine zdej sploh noce vec jest po zlicki nicesar, lelo usta zapre in se hoce dojit. Groza!! Nevem kaj nardit
Drugac ma pa ze stevilko 80, ostalo vse premajhno. Razen kaksne hlace ma 74. Smo pa dobil en ful dobr kombinezon za vozickanje v 74 in mu je zal premajhen. Pa sm ga ze oprala tko da ga ne morm it zamenjat. :(
Drugac pa sva midva zanosila v treh mescih tko da ni blo nekih tezav glede tega, nikakor pa ne bi mela se dolg se enga. Mogoce cez 4 leta user posted image
Dans je blo pa vreme v ljubljani nenormalno toplo. Se prej ob sedmih zvecer sm ven stopila pa je bil prov tak pomladni vetrc. Cist cudno!
Oblek sva pa veliko dobila in jih se dobivava tako da ne kupujem. Ce pa ze, pa v baby centru. Zdej sva mu kupla eno podlozeno kapo pa rokavicke za v vozicek.
Krstila ga pa ne bova, midva sva oba izrazito proti cerkvi, ceprov nimam nic proti ostalim, ki so 'verni'.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
27.1.2016 23:24:41   
sladkorčica
Hee strukla žareče nega kruha se največ poje mogoče boš pa kmalu spet zibala (hec) ja saj jaz tudi nebi se čisto takoj sam kot sem povedala me malo že leta lovijo...Ves to je tko starejši si težje vse prenašaš. ..Pa tudi je treba malo gledat za naprej ne samo za ta trenutek. Re imo jst bom kmal 33 če počakam se 4 leta bom tik pred 40. Ko bo šel otrok v šolo bom pa skoraj 50... (: ....Ti si recimo dost mlada res si lahko to privoščiš. ..Jst se bom prepustila toku dogajanja no sicer pa ne mislim zanosit jutri. No pustimo to ker so naši sončki odvisni čisto od nas in se raje njim posvetimo.

Jah glede krsta pa itak če si proti pač ne daš. ...tud jst nisem neki hudo verna ne hodim k maši sem pa bila vzgojena v tem duhu in mam jst vse zakramente in moj tudi. Tako da mali bo krščen naprej pa nevem...

Glede hranjena pa kaj pa vem. Pač še dojita naprej ...že da da mu odgovarja saj ni še tok star da bi mogel vse jesti. Pri nas je pa ravno nasprotno....mali je danes z mazal skoraj cel frutek včeri pa zelenjavni pire tudi skoraj vse. Tudi jeziček mu več tako ne nagaja in rad je. Pa pije zelo rad. Sem mu zadnjič kupila v dm čaj sicer je kao od 6m naprej sam jst mu dam že zdaj. Je pa okus jabolko in melisa in lepo sproti mesam ker je instant. Pol pa ko kr ga spije. Sem ga tudi sama probala in je res okusen tak nežen okus.

Ja ta vreme je čisto zblojeno. Itak skoz opozarjajo kako je onesnažen zrak zaradi tega. Danes smo šli na davčno da smo oddali za olajšavo in sem budno itak oblekla...Ja se v trgovino smo šli. ..Jst sm bla čist mokra vroče mi je blo za znoret mali ni bil pa čist nič boljši. ..takoj mu je vroče. ...
Za oblečt mu pa kupim tisto kar rabim oz mi fali. Jst sm dobila veliko oblekic za darilo ko sem rodila. Tako da mam v predalu vsa nova oblačila pa grem vsake tok časa mal pogledat ker se bojim da bom pozabila in bo prej prerastu. ...bodije večina kupim al v pikapolonica al pa baby center no zadnjič so meli v lidlu ugodno sem šla iskat. Imam pa se Ful bodijev ko sem jih dobila samo obdobje starostno mi malo navzkriz hodi.

Nas sonček se je zdej kar na hitro potegnu sem danes opazila da bo treba 68 bodije ppospravit ker je kar na hitro prekratko ratalo.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
28.1.2016 11:06:28   
jesse16
Oj mamice.
Vse uživate zunaj na sončeku, midva sva pa notri in pakirava za PK. Danes greva gor spat. Joj me je kr groza. Vam bom poročala kako bo.
Sploh ne vem kaj naj vse s sabo vzamem, jaz bom kr vse vzela user posted image Jih bo kap gor ko bodo videle user posted image Ampak od viška glava ne boli.

Lasje mi še vedno izpadajo kot nori, najbolj me jezi ker se vedno primejo na oblekice od malega in jih polj skoz dol pobiram. Groza je tole, kopalnica je pa itak polna las. Razmišlja da bi se na kratko ostrigla. Ne vem bom videla.

Punce če mislete imeti še enega otroka ne predolgo čakati, ker se rado naredi da v drugo polj ne gre in še predno se zaveš so 4 leta okol ko samo poskušaš. Je pa luštno imeti vsaj dva otroka. Vidim pri sebi kako je fino ker mam brata. Si ne znam predstavljati da bi bila edinka.

Uživajte si pišemo kaj jutri ko prideva nazaj.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
28.1.2016 11:25:31   
sladkorčica
Jesse16 sem ravno razmišljala kdaj že Greta z malim gor. Ja obvezno javi kaj boš zvedela. ..
To tudi jst pravim da ce bolj odlašaš z bebitom slabs je. Tako sem tud sama odlašala enkrat je bla služba enkrat nisem bla se pripravljena leta tecejo nikoli pa neveš kaj te čaka. ..lahko da ne gre po načrtih potem se lahko obrne ne samo 4 leta...No itak je to pa od vsake posameznice različno.

Pri nas pa danes piha. ..z malim greva vseeno malo ven ker bo ziher zaspal jst bom pa ta čas krofe delala njami njami

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
28.1.2016 13:53:09   
Anaina
Jess javi kako sta zrihtala. Itak da bo vse ok.
Glede drugega otroka sva pa ravno zato rekla, da ne bova čakala, ker itak nikoli ne veš kak dolgo bo trajalo da rata. Si pa itak želiva dva. Sladkorčica koliko je že tvoja tastarejša stara?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
28.1.2016 14:40:12   
sladkorčica
Moja ta Velka je stara 14 let. Letos zaključujemo 9 razred...Zdaj Kmalu so informativni dnevi. Vpisala se bo pa na zdravstveno šolo. V današnjem času je težko z mladino punce....Pa moja je dost pridna jo pa tudi puberteta daje itak...Tako da ce nočete Kmalu osiveti pohitite ...poglejte mene.sem dost mlada pa mi včasih živce pije

Drugače pa punce moje vam še to povem da sva s hčerko same ostale ko sem bila 6m noseča z njo...Kljub vsemu hudega kar sem doživela sem našla srečo. ..Ko je bila stara 2 leti sem spoznala sedanjega partnerja in sva skupaj že dolgo let (skoraj stara zakonca hehe)...življenje ima za nas polno preizkušenj.
Je pa moj rek KAR TE NE UBIJE TE KREPI.

So mi pa domači zelo pomagali drugače nevem kako bi stara sem bila 18 let. Mladost je norost . Zdaj kar je je bejba je že na pragu odraslosti in ni mi žal za nobeno minuto da sem se tako odločila. Marsikdo misli da smo sestre Hehe sem prav ponosna

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
28.1.2016 22:21:44   
LeyaPrive
meni so lasje začeli izpadati kar kmalu po porodu. Je bila katastrofa, povsod smo pobirali moje lase. Sedaj se je že umirilo. Se mi pa zdi, da sem bila ob 1/3 las, vsaj sodeč po tem, koliko so mi elastike prevelike. Na srečo sem vsaj naravnost ustrižena (imam dolge lase). Kolegica je bila stopničasto ustrižena, resice pa to..in je bila kot ena oskubljena kura. Las v čopu je imela za en mezinec:( Pol so ji pa kar naenkrat novi pognali. Glede na to, da imam nohte ok, mi očitno nič ne manjka in se nisem toliko sekirala. Ne vem pa, kaj bi ostalo na glavi, če bi bila spet noseča. Mi je tudi ginekologinja rekla, da prva nosečnost ni problematična, pri drugi se pa pozna, da je materino telo že izčrpano (železo, kalcij). Imam pa doma A-Z Mama tablete iz DM, ki sem jih jemala že med nosečnostjo. Pa ene železove šumeče tablete, ker mi malo železa manjka. Vem, ker takrat vedno zelo hitro dobim modrice. Sem pa opazila, da se mi ful hitro zmastijo lasje sedaj. Med nosečnostjo sem jih lahko 1x na teden prala. Itak mi je bilo muka stati, pa potem še ful las in vse to posušiti...je minil en, dva tri večer. Sedaj so pa že 3. dan tak polom lasje, da nisem za nikamor.

Drugače pa kakšne menstruacije še ni na vidiku. Vsaj ena dobral stvar nosečnosti, da se ni treba s tek ukvarjat :) Drugače pa tiste, ki delate na novem + sploh ni nujno, da jo boste dobile. Se je enkrat kolegica pritoževala, da se nekaj ne počuti ok. In sem jo zafrkavala, če je mogoče noseča (pol leta po porodu) in se mi je samo smejala. Čez 1 mesec je pa prišla veselo novico povedat, tako, da jo ne smem več hecat, če je (spet) noseča. Je verjela eni teorijo, da če dojiš, ne moreš zanosti. In je očitno zanosila ob prvi ovulaciji in M niti dobila ni.

je pa naš priden jedec. Danes je prvič dobil cvetačo in je zmazal še repete oz. 100 gramov skupaj,. Sem ravno nekaj pekla in sem za foro zvagala količino. Je bil tako navdušen, da je kar roke stegoval proti žlici. In očitno hoče sam jest, ker mi zagrabi za žlico in jo valja po ustih. tako, da moram kar 2 žlički uporabljati, da mu je ne pulim vsakič iz ust ampak samo žličko zamenjam. Je pa to ena velika packarija. Ves umazan okol ust, pa roke polne hrane, pol si pa še oči pomeca...

Glede Aliexpres. To je spletna stran kot naša Bolha, samo da gor prodajajo podjetja. Večinoma imajo še zastonj poštnino. Kar mi je re4s ironija, ker naše spletne trgovine vedno hočejo po ene par evrov za pošiljanje. Iz Kitajske pa dobim zastonj. Jaz naročam kake manjše stvari - od slinkov, zaščite za vogale, predale, ovitek za telefon itd.... Sem zadnjič samo gledala, ko sem v Šparu videla, da hočejo za 1 slinček skoraj 7 €, jaz sem jih pa po 1,2 € naročila. Ni pa vse tako ugodno. Oblačila so poceni, jaz sem res lepe modrčke za dojenje naročila za 5 €. Pri nas bi dala pa vsaj 20 €. Uporabljam pa predplačniško Viso od Banke koper. Ene 10 € stane in si gor naložim denar in samo toliko, kolikor je gor lahko zapravim.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
28.1.2016 23:06:29   
sladkorčica
LeyaPrive hvala za izčrpno pojasnilo glede spletne trgovine. ..Bom si enkrat ogledala ko bo kaj več časa. ..

Ja lasje so se mi fajn spremenili....tudi jst sm imela kar doge lase pol sem se pa postopoma kar strigla pa strigla ....Tako da imam zdaj krajšo frizuro ampak si puščam spet dolge ker pogrešam paž frizuro...lasje si bodo pa tud menda opomogli

Ja res je iz tedna v teden napredek glede hranjenja. Danes sem mu dala tist mal frutka kar ga je včeraj ostalo potem sem pa hotla krompirček skuhati ....jJoj je bil pa jok ko je zmanjkalo sem pa druzga odprla je še tist precej po jedu pol pa itak je bil sit kaj čem ga tok s to hrano. Jutri bom tud jst pripravila pire iz cvetače. ...Zadnjič sem skuhala mo je malček pa zaspal in lepo 2 ure spal pol pa tud nisem hotla tisto postano dat mu.

Ja to je itak defenitivno dojenje ni kontracepcija. ..marsikatera je zanosila na ta račun.

A je že kak zobek na površju?

Nas malček se kar ustraja z nočnim z nočnim zbujanjem. ..pPa tud sama sem se menda že navadila na ta ritem ampak se zmeri nisem zgubila upanja da se nam povrne spanec kot smo ga imeli.

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
29.1.2016 7:56:29   
malček1
V septembru sem rodila punčko tako, da ima sedaj že skoraj 4,5 mesece. Začela bi z uvajanjem goste hrane. Sem malo brala po vašem forumu, pa me samo zanima s čim ste začele. Nameravam ji počasi dati korenček. Ste ve dale kuhano pretlačenega ali celo svežega. Ste dodale kaj svojega mleka.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
29.1.2016 10:49:29   
sladkorčica
Pozdravljena malcek1

Ja malo si nazaj naše poste preberi...nikakor pa surovo hrano se....ta prvo se začne z sadnimi in zelenjavnimi kasicami. ..recimo kuhano jabolko hruška. ...krompirček korenček pol pa naprej različna zelenjava koleraba cvetača bučke ....

Imaš pa polno informacij in forumov da si lahko prebereš kako začeti. ..
to da pa daš tako majhnemu otroku surovo hrano to pa prvič slišim.
Lp

(odgovor članu malček1)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
29.1.2016 22:42:11   
LeyaPrive
Jaz sem začela s "sladko" zelenjavo - korenje, krompir, cvetača. Sedaj bova par dni to jedla in probala še posamezne kombinacije. Potem pa naprej. Zaenkrat našemu paše samo zelo pasirana hrana. Pa se ne sekiram kaj dosti, ko se bo dejansko naučil jesti pa bom začela puščati še koščke hrane notri.

Kako ve hranite vaše velikane? jaz ga dam v ležanik, ki se mu naklon lahko spremeni v stol. Pa mi je svakinja malo zamorila, da bi ga morla imeti v naročju. Samo se mi mali tako zvira v naročju in steguje roke, se obrača..., da pomoje v eni uri ne bi nič pojedla. Za pravi stol za hranjenje pa je še premlad, ker še ne more sam sedeti pokonci.

Na surovo hrano in sadje bo pa še počakal. Sicer sev videla, da eni dajo malo kasneje kakšen korenček "za cuzati" in so eni dojenčki čisto navdušeni nad grizalom z okusom. Samo menda to ni najbolj ok, ker lahko kakšen prevelik košček odgriznejo in se jim ta lahko zatakne v drobnem grlu.

No, midva sva pa bundico dočakala:) Sem eno luštno puhovko št.80 iz Takkota na bolhi našla za 9 €. Rokavi so sicer še vsaj številko predolgi, samo do marca bo še kaj zrasel. Ima pa vsaj roke na toplem. Po dolžini in v pasu mu je pa čisto ok.

Sladkorčica, si mogoče kje kaj izvedela kdaj bo tole nočno zbujanje mimo? Midva sva tako ponosno odgovarjala, da ponoči spiva. Sedaj se mi pa po polnoči na 2 uri zbudi, 3 minute malo poje in zaspi naprej. Se mi pa zdi, da odkar se zbuja ponoči, da je tudi sam čez dan bolj zaspan oz. mi malo več spi.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
29.1.2016 23:00:08   
sladkorčica
Hehe se mi zdi da sm jst prva začela jamrat glede nočnega zbujanja zdaj pa že skoraj vse. Ja jst sm vse živo s probala in ne znam ti povedat je pa danes ponoči po skoraj 2m spal do 4h zjutri,nič tečen. ..sam mal po čebljau se nafotrala se zbudu ob 8h nič tečen. Do zdej pa za znoret ...Kot bi bil nemiren na pol v spanju jok...Pa ne pomirit presnji so Oto sem cist pisano gledala res čist sm zmozgana. .Ja nas je pol že dop Kmalu zaspal tud po 2 ure in se pop...nevem al je blo to krivo da je podnevi preveč spal...pax tak ritem si je izbral pa tud če sm ga hotla mer budnega je bil tecen da je včasih san zaspal.
Bom ti poročala kaj bo danes ponoči. ...
Ja itak za surovo hrano je pa prezgodaj. ...komi se je želodec navadu na gosto. Jst mu tudi dajem postopoma ker se res ne mudi. Ves ko je otrok tok star bo sam od sebe pokazal zanimanje da bi jedu.

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
30.1.2016 18:02:39   
jesse16
Živijo mamice.
Kako ste kaj?

No midva sva preživela včeraj pozno popoldan sva prišla domov.
Meritve dihanja so pokazale da diha periodično, se pravi še vedno diha kot novorojenček, pričakujejo da bo to izvenelo v roku parih mesecev. Spet greva na meritve marca. Ima pa premalo železa, zato sva dobila sirup. Zdaj bo pa spet problem kaknje, saj železo zapira user posted image
Morem pa pohvalit osebje na PK, full so prijazni vse ti takoj prinesejo, sam njihovi ležalniki so pa katastrofa, sem še vedno cela zlamana. Problem sva imela tudi z posteljico, ko je zaspal sem ga dala not in ko sem dvignila ograjo, ki je železna in itak full ropota ko jo dvigneš, se je zbudu in ga spet ven vzeti in tako dalje.
Imela sem tudi super cimro, full prijazna.
Je pa nova PK full lepa. Sicer močno upam da jo nobena ne bo videla.

Mi smo danes stari 6M in sem mu dala nepasiran riž in revček sploh ni vedu kaj naj z njim naredi. Ampak sva polj pojedla sicer je malo dlje trajalo ampak je šlo.

Uživajte grem jaz malo se cartat in se udobno namestiti

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
30.1.2016 23:05:12   
sladkorčica
Živijo punce. ..

No Jesse16 si se le javila...Ja pa to ko so ugotovili da se zmeri diha kot novorojenček a je to kaj nevarno za njega? Ne poznam tega tudi nobene mamice ne poznam da bi imela kake take težave. ...

Ja mene nas res preseneča. ..Ful je začel lepo jest....Danes sem mu dala samo pire krompirček in je skoraj vse zmazal. ...Pa še pred tem je pa jedu frutek za malico. ..


(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
31.1.2016 9:42:27   
Anaina
Jesse lepo da sta ok in da je to zavama. Itak pa bo izvenelo to in bo vse ok. Boš videla.
Mi smo drugače vredu. Sami smo začeli sedet in pridno se že premikamo po tleh. Dvigne rito v luft in se odrine. Nogice se ni čisto pogruntal:) imamo pa senzorično žogo in na njej telovadimo. Ful uživa. Dobi se jo v pikapolonici in niti ni draga. Res priporočam.
Glede hrane pa smo hvala bogu mi pridni. Je že vse razen jajc in svinjskega mesa.
Glede kuhane hrane pa je meni pediatrinja rekla da med 5 in 6 mesecem lahko neham parit sadje kot so na primer jabolka in tudi kakšno zelenjavo lahko že surovo. Surova ima dosti več vitaminov. Jaz sicer še nisem surovo dala. Jo vedno malo dam na soparo v cedilo. Tudi vodo naj po 6 mesecu ne bi več prekuhaval.
Glede dopusta se pa tudi že mi ful veselimo. Že lani nismo bli in bo letos dosti večja uživancija.:) doma sem do septembra. Imam še lanski dopust celi in se letošnjega. Gremo pa na ladjico.
Glede spanja pa ga tudi mi malo biksamo. Se okoli 4h zjutraj zbudi in se kake pol ure pogovarja in krega na dudo. Potem sam zaspi nazaj. Ampak potem jaz ne morem takoj zaspat.
Kako bote pa za pusta kaj? Boste sončke maskirali v kaj? Pa jih kam peljali?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
31.1.2016 12:58:42   
sladkorčica
Ojla...

Ne za pusta ne mislim nič ga masirat ker so kostumi čist predragi....Men je to much dat 40e pa ga nekam vlacit. ...je še premajhen pa niti nebo vedel kaj se dogaja mislim da bi bil čist prestrašen. ...za to bo še čas se veliko let je pred nami ko se bo veselil pusta

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
31.1.2016 16:21:05   
strukla
Sm brala da se dihanje nekje lih po sestem mesecu uredi, tko da zdej bo slo zihr na boljs jesse :)
No jst sm ugotovila da tamal noce jest ker ga vedno prej podojim, tok da ni prevec lacen. Ampak on ma zelo mocn sesalni refleks in v tistem kratkem casu ze pol joske poje user posted image tko da sm ga predvcerajsnjem mal ''''izstradala'''' pol je pa z veseljem jedel.
Anaina kako je z vodo ko popolnoma zamenjam obrok? Kok je more spit? In evo po cudeznem loncku lepo pije zdej, se vsec mu je loncek hehe, ga z veseljem drzi pa pije sam.
Ti mas pa res polno enih zabavnih idej nastudiranih hehe. Kaj pa pravzaprav pocnete potem s to zogo?

Nas se vedno obseden z loncki, tistimi ki sestavijo en v drugega :) cist ponori in jih premetava okol in mece po tleh pol pa gleda dol kaksen hrup delajo user posted image
Spi pa kokr kdaj. Vcasih se mi zbudi trikrat vcasih pa enkrat. Spi pa od pol sedmih do pol sedmih, tocno 12 ur in potem budnica :)
Za pusta ne bomo nc, itak on ne ve kaj se sploh dogaja in mi je to brezveze. Sli pa itak ne bomo nikamor se do pomladi, ker ne maramo prevec voznje :)

< Sporočilo je popravil strukla -- 31.1.2016 16:25:02 >

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
31.1.2016 19:52:29   
Anaina
Strukla super da je tudi vašemu všeč magični lonček. :) nas ga ma tudi ful rad. Glede tekočine je blo pa meni rečeno Do 10 kg otrokove teže je dnevni vnos tekočin 100 ml/kg. Potem za vsak kilogram teže nad 10 kg oz. do 13 kg 50 ml dodatno nato še 20 ml na kilogram do teže 15 kg. 
Ta žoga je pa fajn za razvoj otrokove finomotorike. Jaz mu prvo pustim da jo sam prijema in ponavadi si jo sam začne po trebuščku vozit ker ima take bunkice žoga. Potem ga dam na trebušček in mu dam žogico pod trebuh pa se zibava naprej in nazaj. Potem leži na hrbtu in mu dam žogico pod nogice in greva levo desno. Maš pa tudi vaje na škatli pa na netu. Našemu je pa itak fajn samo da skozi miga in ni preveč pri miru. :) Glede GH pa super. Boš vidla da ti bo sprejel. :) mogoče za okušanje hrane nabavi cucljalnik. Je tudi super zadeva in ni draga. Je taka mrežica ko mu daš notri ali sadje ali pa zelenjavo in pol lepo sam prime v roke in cuca. Da se navadi okusa. To je pač ponavadi otrokom všeč ker lahko sami držijo. Naš najbolj uživa da mu dam žličko ko ga hranim in si pol on sam v usta daje. Itak mu z drugo se jaz devam ker nekaj dosti mu ne uspe prinesti se do ust. Pol pač mamo v stolčku in po tleh se malo kosila:)

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
31.1.2016 19:54:16   
Anaina
Aja strukla med samim obrokom pa mu jaz ene 3x ponudim. Včasih kr pije včasih pa se bolj afna z lončkom.
:)

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
31.1.2016 20:04:37   
jesse16
Živijo
Naš je pa obupno tečen, ne spi čez dan ne ponoči več. Sem taka ko zombi že. Skoz neki joka, sploh mu nič ne paše, ne bi bil na rokah, ne bi bil vvozičku ne na tleh, men se že meša.
Sladkorčica hvala bogu ni njegovo dihanje nevarno za njega in tudi možgani dobijo dovolj kisika. Sam izveneti mora, morava počakati.

Punce a že dodajate kake začimbe v hrano?
Jaz sem mu danes naredila mleko z kruhom in je full jedu.
Ga pa zdaj full zvija ko mu dajem železo, blato je pa skoraj črno in sluzasto. To je verjetno od železa kaj pravite?

Anaina, tako žogico ma moj pri fizioterapijah, doma imava pa taveliko in na njej podobno telovadima kot vidva, sedaj vadiva sedenje, pa mu glih ne gre.
Baje dojenčki začnejo full hitreje razvijati motoriko če imajo dovolj železa. Bomo videli če bo to res,zenkrat smo samo veliko bolj tečni user posted image .

Punce želim vam mirno noč in da jo vaši sončki veselo prespijo

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
31.1.2016 20:15:31   
Anaina
Jesse super za mlekec z kruhom da ga je rad papal. A si mu naredila s tvojim mlekom? Jaz od začimb uporabljam cimet, klinčke, bourbonsko vanilijo. Pa od ostalih koriander pa muškatni oreh pa timijan. Vse pač v malih količinah.
Glede železa pa mu mogoče tudi probaj dat čim več brokolija, blitve in rdeče pese. Kakec pa je skoraj sigurno zaradi železa tak ja.
Glede ne spanja pa ga mogoče zobki mučijo. Ker jaz sem ugotovila da je naš tudi kaki dan prava sitna in si potem tudi skozi vse v usta tišči.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
31.1.2016 20:46:26   
sladkorčica
Jesse16 zagotovo je kakec temen od sirupa iz izkušenj. Jst sm jedla tablete so ble kot čokoladni bomboncki....
A si pomislila mogoče ga zobki matrajo....dDrugače naj te potolažim da nisi edina ...Edino pri nas je da je čez dan Ful priden panca se igra z gosto hrano sem tudi zelo zadovoljna. ..Ko pade noč je tudi ok ko greva spat včasih hitro zaspi včasih ne. Ko je ura 2 zjutri se pa začne parti. ...Danes ponoči sem nevem kolkrat vstala. Skoz se je neki zbujal pa sem ga k sebi vzela nič. ...tudi noče bit pri meni ker je očitno navajen v svoji posteljci. Vse živo sem probala....nič. ...zgleda da je tako obdobje. Nimam pojma. ....Jst upam da mine ker mam že take podočnjake da si brez pudrcka ne upam nikamor....že zjutri sem z matra na pa kje je še dan pred mano....
Jst zaenkrat ne uporabljam se nobenih začimb razen dam mu eno čist majhno pikico šoli tok da ni pusto čeprav pravijo da ni dobro pa jst mu dam in pika
Jesse16 a to si mu dala navaden bel kruh?

To z tako količino tekočine je pa meni prehudo punce. To pomeni da bi moral moj ko ima že skoraj 10kg spit 1l vode?! Razen če je tudi mleko strto ja.
Ja kok pa tebi spije anaina ko ti je tok dohtarca svetovala?
Moj mali ima skoz na voljo čaj in zdaj ko bolj je gosto hrano spije približno 2dl na dan plus mleko. Pa ima kar lepo polne pleničke. ..

Drugače pa nas že lepo drži flaško pa pije...Zdaj se uči kako bi si dudo dal v usta....Tako da vsak dan nekaj novega

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?