|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 10:42:34   
RIJA*
Je ne najdem več....očitno so jo brisali....

http://www.zurnal24.si/oce-napadel-sinovega-sosolca-ga-davil-in-mu-grozil-clanek-263741

zadeva je zaradi zatajitve sistema eskalirala v to, kar so sicer mediji malo prenapihnili....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 12:30:40   
liliana
Spomnim se teme...

Upam, da bo sedaj nekdo raziskoval tudi to, kaj se je dogajalo preden je do tega prišlo....Ker v šolah se učitelji in ravnatelji precej ignorantsko obnašajo do nasilja med vrstniki in je starš, ki to omeni takoj ožigosan za "problematičnega", ker ne razume, da se otrok mora znati sam braniti in ker ne razume, da je otrok, ki povzroča nasilje v bistvu tisti, ki je žrtev.....

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 13:35:08   
ronja
Ker v šolah se učitelji in ravnatelji precej ignorantsko obnašajo do nasilja med vrstniki in je starš, ki to omeni takoj ožigosan za "problematičnega", ker ne razume, da se otrok mora znati sam braniti in ker ne razume, da je otrok, ki povzroča nasilje v bistvu tisti, ki je žrtev...

podpis. Zadnjič mi je mala povedala, da so eni sošolki odrezali pol cofa iz kape, ona pa si ni upala it do učiteljice. V tem primeru morate it pa vi, to je bilo v bistvu vse, kar sem ji lahko svetovala. Potem mi je mamica sošolke povedala, da so eno sošolko tepli in celo vpričo njene mame (ki dela na šoli kot snažilka). Žal nikoli ne dobim učiteljice, ker prej gre domov, da bi se lahko pogovorila z njo o tem (verjetno pa ji že drugi povejo, samo ne vem, zakaj nihče ne reši zadeve). To bi morali prej ustavit in raziskat. Sicer si prepuščen sam sebi (otroci in starši). Nekateri se bojevito branijo nazaj in so seveda problematični, nekateri tiho trpijo in seveda tudi ni ok... Mali so še in jih je treba malo bolj vodit.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 16:01:27   
LuLu
to misliš ono temo, ko bi naj čakala otroka za vogalom? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 16:54:45   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

Je ne najdem več....očitno so jo brisali....


Misliš tisto, ko si mulčka počakal za vogalom ali kje že?

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 17:24:43   
patrino
Šur da se spomnimuser posted image . Rija si imela spet ti kaj prste vmes?

Spet napihovanje nekaterih v smislu kako učitelji nič ne naredijo. Ronči, ti praviš, da bi šla do vaše učiteljice, pa jo vedno zamudiš, pa ona prej odide itd. Veš kaj , če bi te to tako zelo žulilo, bi ti prišla prej oz. bi se potrudila priti tak čas, da bi z učiteljico govorila. Tako pa je tako kot je. Res da učitelji marsikdaj ne reagirajo ustrezno. Vendar žal- roko na srce- marsikdaj marsičesa tudi ne vedo, vidijo...Zato jih je treba opozoriti. Ne pa tepsti in matretirati tujo deco po hodnikih, dvoriščih, za ovinki...Namesto da navijate ušesa tujim mulčkom, naučite svojega, da se bo znal ubraniti nasilnežev oz., da bo znal poiskati pomoč, če mu to samemu ne bo uspelo. V prvi vrsti pa mu bodite zgled sami. Naj ima otrok občutek, da vam lahko pove in zaupa, da boste pravilno ukrepali in ga zavarovali , ne pa ga še bolj izpostavili in sramotili. Bistvo je na sramotiti. Mnogi otroci ne povedo starše, le zato, ker jih je sram, in strah, da bodo starši takole reagirali in stvar še poslabšali. Posebej to velja za najstnike. Ni hujšega, kot nafrjuksana mama, ki pride v šolo na hodnik ali pred njo delat kažin in sebe in otroka sramoti pred sovrstniki. Marsikdo raje zato kuha v sebi in potiho trpi, dokler ni breme pretežko. Potem pa je spet kriva šola. Starši, ki pa ne znajo vzpostaviti zaupanja z otrokom oz. pametno reagirati, pa niti pod razno ne.

Nasilja je čezdalje več . Ne se slepiti , da ni. In kakor že- otroke bomo težko celo življenje držali za roke in bili boje namesto njih. Treba jih je naučiti kako jih lahko in jih bodo nekoč morali biti sami.

Bog ve, če ni tale zadeva zgoraj v članku nastala prav zato, ker je eden oči, namesto k vodstvu šole raje zavil na igrišče in raje lepo po " moško" nabutal tujega otroka. V tem primeru niti pod razno ni zahinavil sistem ( če o tem vodstvo šole ni nič vedelo), temveč nasilni ata.

< Sporočilo je popravil patrino -- 21.1.2016 17:27:38 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 18:01:16   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Žal nikoli ne dobim učiteljice, ker prej gre domov, da bi se lahko pogovorila z njo o tem (verjetno pa ji že drugi povejo, samo ne vem, zakaj nihče ne reši zadeve). To bi morali prej ustavit in raziskat.


Mogoče vsi razmišljajo tako kot ti? Da bo že nekdo drug.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 18:31:09   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Šur da se spomnimuser posted image . Rija si imela spet ti kaj prste vmes?

Spet napihovanje nekaterih v smislu kako učitelji nič ne naredijo. Ronči, ti praviš, da bi šla do vaše učiteljice, pa jo vedno zamudiš, pa ona prej odide itd. Veš kaj , če bi te to tako zelo žulilo, bi ti prišla prej oz. bi se potrudila priti tak čas, da bi z učiteljico govorila. Tako pa je tako kot je. Res da učitelji marsikdaj ne reagirajo ustrezno. Vendar žal- roko na srce- marsikdaj marsičesa tudi ne vedo, vidijo...Zato jih je treba opozoriti. Ne pa tepsti in matretirati tujo deco po hodnikih, dvoriščih, za ovinki...Namesto da navijate ušesa tujim mulčkom, naučite svojega, da se bo znal ubraniti nasilnežev oz., da bo znal poiskati pomoč, če mu to samemu ne bo uspelo. V prvi vrsti pa mu bodite zgled sami.


Jaz sem opozorila, pa ni zaleglo.....jemljejo te kot "over protective" starša.....

In potem smo doma hčeri svetovali, da naj udari nazaj....ati ji je še pokazal kje in kako boliuser posted image ....in je začela šavsniti in renčati nazaj......in ko sem to povedala učiteljici, da smo ji svetovali, da naj udari nazaj, sem spet slišala "Gospa, nasilje se vendar ne sme reševati z nasiljem.".....se strinjam gospa učiteljica, samo, če ga vi niste niti skušali reševati, smo ga morali mi......smo naučili otroka, da se brani.....na srečo je ni bilo treba dolgo učiti, en vikend je zadostoval (ima le dobre mamine gene)......

Naj ima otrok občutek, da vam lahko pove in zaupa, da boste pravilno ukrepali in ga zavarovali , ne pa ga še bolj izpostavili in sramotili. Bistvo je na sramotiti. Mnogi otroci ne povedo starše, le zato, ker jih je sram, in strah, da bodo starši takole reagirali in stvar še poslabšali. Posebej to velja za najstnike. Ni hujšega, kot nafrjuksana mama, ki pride v šolo na hodnik ali pred njo delat kažin in sebe in otroka sramoti pred sovrstniki. Marsikdo raje zato kuha v sebi in potiho trpi, dokler ni breme pretežko. Potem pa je spet kriva šola. Starši, ki pa ne znajo vzpostaviti zaupanja z otrokom oz. pametno reagirati, pa niti pod razno ne.


A ti to resno misliš......? Mogoče za najstnike velja, za one v prvih razredih to še ne velja......

Otroka, ki je žrtev nasilja je sram.....ni ga sram zato, da bi starš zadevo še poslabšal.....sram ga je zato, ker mu je neprijetno, ko mu sošolec reče pred vsemi sošolci "Hej, koza umakni svojo umazano peresnico z mize"...." "Prijatelj, udari to smrduljo po hrbtu, da se bova malo smejala" in potem izmenično tepeta......in ko učitelju kot starš take zadeve omeniš, te ne jemlje resno.....res te ne patrino.......ker ali se mu ne da s tem ubadati (ker to se dogaja v odmoru, ko učitelja ni), ali pa misli, da si ena zakompeksana mama, ki je prišla v šolo red delat.......

Bog ve, če ni tale zadeva zgoraj v članku nastala prav zato, ker je eden oči, namesto k vodstvu šole raje zavil na igrišče in raje lepo po " moško" nabutal tujega otroka. V tem primeru niti pod razno ni zahinavil sistem ( če o tem vodstvo šole ni nič vedelo), temveč nasilni ata.


Mogoče je pa bil pri vodstvu šole....po svoji izkušnji in izkušnji mojega sodelavca bi skoraj verjela, da je bil......


< Sporočilo je popravil liliana -- 21.1.2016 18:32:49 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 18:58:52   
patrino
Kot sem že rekla, imaš svakojake učitelje. Žal. Vendar imaš na drugi strani tudi svakojake starše. Moja izkušnja je pač taka, da bolj kot si zatežen starš in se ne pustiš kar tako odpraviti pri učitelju, bolj pazijo na tvojega otroka in vse v zvezi z njim. Nihče si pač ne želeli imeti kar naprej razgovore in prepucavanja s starši. Zato jaz pravim, da je v takih stvareh treba bolj konkretno in resno stisniti učitelje, da se oni zbudijo in predajo zadeve naprej.
Ja, ta občutek sramu , če zanj dela red v šoli starš, je bolj prisoten med najstniki. Pri mlajših pa je vzrok za tiščanje stiske v sebi ponavadi v tem, ker starši ne reagirajo ustrezno. Nekateri ob takih situacijah valijo krivdo na lastnega otroka in jih revež sliši in je sankcioniran še doma, če se kaj preveč pritožuje. Ali pa bolj verjamejo učiteljem kot otroku. Mogoče pa grejo v zaščitniško skrajnost in otroka dušijo z zaščito in nikamor ne sme sam ali pa takole znorijo kot je tale ata in se spravijo na tujega otroka. Po moje je poleg tistega tujega otroka, ki ga je tisti oče maltretiral na dvorišču , čisto enako ali še hujšo agonijo doživljal tudi njegov lasten otrok, če je to vse videl. Požvinjen starš še nikoli ni bil preveč simpatičen na pogled.


Glede tega dotičnega primera pa v resnici ne vem kako je bilo. Mogoče pa je res šel prej v šolo in kljub njegovemu obveščanju niso posredovali. Tudi to bi verjela. Vendar bi se jaz v takem primeru, ko bi se šlo na nož, zagotovo spravila prej na njegove starše kot pa na nekega otroka. Pa če je ta še tako grozljivo neslan in nasilen.

< Sporočilo je popravil patrino -- 21.1.2016 19:01:34 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 19:51:54   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Šur da se spomnimuser posted image . Rija si imela spet ti kaj prste vmes?



nisem user posted image jaz bi to naredila drugače user posted image

no, zadeva je taka, da ta mali terorizira ves razred, starši se pritožujejo že ves čas, učiteljica pa ne vidi nič.
pričakovana zgodba.

slučajno je med nadlegovanimi tudi najboljši prijtelj mojega malega...

sistem in strokovni delavci so zatajili. zopet.

ata pa je za 125 eur kupil vsaj svojemu sinu mir pred tem mulcem....moram rečti, da se je splačalo user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 20:01:33   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

ata pa je za 125 eur kupil vsaj svojemu sinu mir pred tem mulcem....moram rečti, da se je splačalo

A samo toliko se plača kazni, če pričakaš tujega mulčka in ga zmaltretiraš?No že vidim, da bo kmalu še večji Tekas pri nas, kot je bil sedaj, če je tako...Privat obračunavanja- navali narod.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 20:04:29   
RIJA*
ja, polovička za tak prekršek...

mogoče pa se bodo starši takih mulotov končno zamislili...in mogoče bo texas celo manjši...

vsaka slaba stvar ima v sebi tudi nekaj dobrega...

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 21.1.2016 20:05:28 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 20:07:07   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Privat obračunavanja- navali narod.


to pa je ja že med nami desetletja, da jaz vem user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 20:14:10   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

ata pa je za 125 eur kupil vsaj svojemu sinu mir pred tem mulcem....moram rečti, da se je splačalo

A samo toliko se plača kazni, če pričakaš tujega mulčka in ga zmaltretiraš?No že vidim, da bo kmalu še večji Tekas pri nas, kot je bil sedaj, če je tako...Privat obračunavanja- navali narod.


Učitelj in strokovni delavci šole ne plačajo nič kazni, če ne reagirajo in se delajo slepe in gluhe.....

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 20:20:27   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

ata pa je za 125 eur kupil vsaj svojemu sinu mir pred tem mulcem....moram rečti, da se je splačalo

A samo toliko se plača kazni, če pričakaš tujega mulčka in ga zmaltretiraš?No že vidim, da bo kmalu še večji Tekas pri nas, kot je bil sedaj, če je tako...Privat obračunavanja- navali narod.


Učitelj in strokovni delavci šole ne plačajo nič kazni, če ne reagirajo in se delajo slepe in gluhe.....

bi mogla preveriti, koliko je za opustitev pomoči....če je...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 20:24:45   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

ata pa je za 125 eur kupil vsaj svojemu sinu mir pred tem mulcem....moram rečti, da se je splačalo

A samo toliko se plača kazni, če pričakaš tujega mulčka in ga zmaltretiraš?No že vidim, da bo kmalu še večji Tekas pri nas, kot je bil sedaj, če je tako...Privat obračunavanja- navali narod.


Učitelj in strokovni delavci šole ne plačajo nič kazni, če ne reagirajo in se delajo slepe in gluhe.....

bi mogla preveriti, koliko je za opustitev pomoči....če je...


Saj opustitev pomoči težko dokažeš.....sistem bo kriv, ker ne dopušča pomoči......učitelj v odmoru ne vidi, se izgred zgodi na tistem delu dvorišča šole, ki praktično ni več v pristojnosti učitelja ampak ga varuje zgolj hišnik (govorim seveda hipotetično), na koncu ti lahko povedo, da sploh nisi kot starš v šoli tega omenil oz. prijavil itd.....

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 20:50:19   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

ata pa je za 125 eur kupil vsaj svojemu sinu mir pred tem mulcem....moram rečti, da se je splačalo

A samo toliko se plača kazni, če pričakaš tujega mulčka in ga zmaltretiraš?No že vidim, da bo kmalu še večji Tekas pri nas, kot je bil sedaj, če je tako...Privat obračunavanja- navali narod.


Učitelj in strokovni delavci šole ne plačajo nič kazni, če ne reagirajo in se delajo slepe in gluhe.....

O plačajo, plačajo brez skrbi. Za vsako pritožbo s strani staršev, ki je naslovljena na ravnatelja ali celo ministrstvo, ima učitelj zagovor. Če se ugotovi, da je nepravilno in neustrezno reagiral sledi disciplinski postopek, ki se v najslabšem primeru konča z odpovedjo. Ni treba govoriti, da s takšnim madežem, ki ga učitelj dobi od takšnem odpustu, niti pod razno ne dobi nikjer več zaposlitve. Po drugi strani pa tudi, če se izkaže , da ni ničesar narobe naredil, je blatenje in vlačenje učitelja po medijih in po zobeh sem in tja, tudi en velik madež za njegovo kariero in renome. Kar seveda nosi seboj. In takšen učitelj je vedno znova na tapeti in dežurni krivec za vse, kar se dogaja bednega okrog njega. Učitelj v vsakem primeru plača veliko več kot starš, ki se spravi na tujega otroka.

Zato sama ponavljam, da se je pred tem resnično nujno najprej obrniti na učitelja. Ne se izgovarjati da ga ni, pa da vedno prehitro gre, pa da itak ne bo nič naredil... Osebno sem mnenja, da bo starš, ki ima nek normalen nivo kulture in zavedanja v sebi, naredil vse, da bo po normalni poti uredil nesporazum v zvezi z njegovim otrokom in sovrstniki. Tako po odraslo. Kot starš. V to seveda ne spada tlačenje tujega otroka v grmovje in grožnje v tri nadstropja.

Saj opustitev pomoči težko dokažeš.....sistem bo kriv, ker ne dopušča pomoči......učitelj v odmoru ne vidi, se izgred zgodi na tistem delu dvorišča šole, ki praktično ni več v pristojnosti učitelja ampak ga varuje zgolj hišnik (govorim seveda hipotetično), na koncu ti lahko povedo, da sploh nisi kot starš v šoli tega omenil oz. prijavil itd....

Kdo je zakaj pristojen je v šoli kar dobro določeno in le vztrajati je treba, pa se pride do krivca. Za tisto, ko te lahko privijejo, ko kot starš tega nisi omenil in prijavil, pa ni drugega zdravila, kot to, kar jaz že ves čas ponavljam. Pogovor in prijava učiteljici, če se le ta ne zgane, se gre naprej in zahteva, da je zadeva zabeležena in uradna.

< Sporočilo je popravil patrino -- 21.1.2016 20:55:43 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 20:57:30   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

O plačajo, plačajo brez skrbi. Za vsako pritožbo s strani staršev, ki je naslovljena na ravnatelja ali celo ministrstvo, ima učitelj zagovor. Če se ugotovi, da je nepravilno in neustrezno reagiral sledi disciplinski postopek, ki se v najslabšem primeru konča z odpovedjo.


daj, izbrskaj podatek, koliko jih je bilo odpuščenih v šolstvu zaradi tega.
ali pa se ne trudi, ti jaz povem: nobeden.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 20:58:01   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Kot sem že rekla, imaš svakojake učitelje. Žal. Vendar imaš na drugi strani tudi svakojake starše.


Žal se večina na zaveda, da smo del iste družbe.

Zob za zob je zadnja od mogočlih rešitev, in žalostno je, da mora priti do nje.


_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 21:04:19   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Kot sem že rekla, imaš svakojake učitelje. Žal. Vendar imaš na drugi strani tudi svakojake starše.


Žal se večina na zaveda, da smo del iste družbe.

Zob za zob je zadnja od mogočlih rešitev, in žalostno je, da mora priti do nje.



Ja se strinjam zob za zob. Vendar naj se borba na zobe odvija med odraslimi in ne med odraslo osebo in otrokom.


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 21:13:38   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

O plačajo, plačajo brez skrbi. Za vsako pritožbo s strani staršev, ki je naslovljena na ravnatelja ali celo ministrstvo, ima učitelj zagovor. Če se ugotovi, da je nepravilno in neustrezno reagiral sledi disciplinski postopek, ki se v najslabšem primeru konča z odpovedjo.


daj, izbrskaj podatek, koliko jih je bilo odpuščenih v šolstvu zaradi tega.
ali pa se ne trudi, ti jaz povem: nobeden.

Ja veš tista Štefanova Lojza pa Marjanova Zefka. Ne vem kam bi to pogledala, da bi videla, kdo je bil že odpuščen. Lahko pa povem, da sem bila zraven na UZ-ju kar nekajkrat, ko ravnatelji " diskretno" zbombardirajo učitelje, ki imajo kakšne sitnosti s starši, kar pred vsemi, jim zagrozijo, da naj zadeve uredijo itd.Poznam jih nekaj , ki so bili premeščeni na bolj nikakva delavna mesta, nekaj takih katerim je bilo vzeto razredništvo, še več pa takšnih, ki so po izteku pogodbe za določen čas ostali brez podaljšanja. Pa ne zato, ker niso reagirali na prijavo staršev, temveč zato, ker se ravnatelju ni dalo migniti in so raje odstranili učitelja, ki je opozarjal na nepravilnosti v sistemu, kot pa naredili red.Ni vse kar tako in ne ustavi se vedno vse kar pri ta prvih vratih.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 23:00:31   
ronja
Ronči, ti praviš, da bi šla do vaše učiteljice, pa jo vedno zamudiš, pa ona prej odide itd. Veš kaj , če bi te to tako zelo žulilo, bi ti prišla prej oz. bi se potrudila priti tak čas, da bi z učiteljico govorila.

Patrino, res mi je moje zdravje bolj pomembno in zato ne špricam obiskov pri zdravniku, čisto priznam. Tudi na zavodu ne bom prej šibala od svetovalke zato, da bom ujela učiteljico, ker ipak grejo iz šole dokaj zgodaj (vsaj pri nas, no;). Pač pride tak teden, ko je kaj drugega bolj pomembno in nimam nobene slabe vesti zato. NI pa, da ne bi vprašala tamale, kaj je s tem - če ne bi nihče nič rekel, bi jo poskušala dobit pa pred poukom, recimo, da ji vsaj omenim. Tako pa se oni o tem že pogovarjajo v šoli in me v bistvu zanima, kakšen je način reševanja problemov in če imajo kak nasvet, kako lahko pomagamo - to je na dolgi rok.
Mislim, da je dobro, da se pogovarjajo o tem. Verjamem, da tudi ona dostikrat ne more naredit ne vem kaj, je pa veliko že to, če se stvari ne pomete pod preprogo - ala naj se sami zmenijo. Se pa strinjam, da jim je treba povedat, sicer sami ne morejo vedet, saj nimajo oči povsod. Meni je njen učiteljica super in se trudi - pa vseeno ne more kar rešit vsega, saj ni super woman. Tudi prejšnja je bila fajn, vseeno pa se to teženje nekaterih ni ustavilo.

Nasilja je čezdalje več . Ne se slepiti , da ni.

Jaz pa mislim, da ga ni. Vsaj ko sem sama hodila v OŠ, je bilo tega več, zdaj je toleranca nižja in je boljše. Bi se pa dalo še malo popravit. Meni je sošolec prerezal copate, ker mu niso bili prav, recimo, čisto tako, ker si jih je želel nosit:D. Pa nisem bila niti kaj strašno jezna nanj, malo se mi je trapasto zdelo, samo je bil pač blesav, ni pa hudo mislil. En sošolec se je vsak vsakcat odmor stepel s kom. Čisto vsak. Bil je res bogi fant in tam bi morali ukrepat in otroke vzet takim staršem, tako pa so samo šlepali naprej, dokler je šlo, potem je šel pa na posebno šolo. Tega je zdaj manj. Problematični otroci dobijo malo več pomoči in zato se tudi vedenje malo izboljša. Meni se zdi, da gre na boljše. Takrat ne bi imelo nobenega smisla govorit učiteljici, da mi je prerezal copate, ker ne bi čisto nič naredila (tista že ne, ker ni reagirala na kaj dosti hujšega). Zdaj mislim, da dostikrat reagirajo na manjše stvari, kar se mi zdi zelo v redu, ker iz malega raste veliko.

Lili, podobno izkušnjo sem imela jaz pri psihologinji, ko sem šla z malo na sistematski in jo na koncu še vprašala za nasvet za starejšo pupo, kaj naredit, ker jo je sosedova punčka non stop nekaj gnjavila, mala pa se ni znala upret. Se je totalno zgrozila, ko sem rekla, da nobena od normalnih taktik ne zaleže in da ne vidim več druge kot da ji rečem, da naj jo nazaj. Ampak to je pomagalo. Ko je mala dobila ta navodila, je sicer ni nikoli udarila, vendar se ji je lahko uprla. In so se lahko lepo skup igrale:). Sosedica je pač iskala meje in ker jih pri njej ni našla, je šla vedno dalje. Non stop pa tudi ni prav reševat problemov zanje in je fajn, da se naučijo postavit zase, ker mi ne bomo vedno zraven. Ko sem rekla psihologinji, da če bi meni njena mama delala isto, kar dela mala moji mali, bi ji tudi najprej lepo rekla, potem še enkrat bolj strogo, potem bi jo nadrla, če pa ne bi nič pomagalo, bi se pa tudi branila. In ni hotela rečt nič, sem pa videla, da bi sama reagirala isto:D. Ko da mi bi se pa pustili porivat sem pa tja, pa da nas nekdo cuka itd... Glih tako bi popenile in če ne bi nič pomagalo, bi se branile. Kar je prav.

Trenutno s tem nimamo problemov, sem prav vesela, da se je mala tako sestavila,ker če padeš enkrat v ta krog žrtev, je vedno težje ven. Ne teži nikomur in nihče ne teži njej. Zdaj je na vrsti druga faza - da ti, ki jim nihče ne teži, povejo avtoritetam, če kdo teži drugim. TO se mi zdi, da je tudi zdaj veliko boljše. Zdaj otroci povejo učiteljicam, mi našim večinoma niti nismo, ker niso nikoli reagirale in smo obupali. Parkrat si rekel, ko si videl, da jih boli đoko, pa si obupal.

Osebno sem mnenja, da bo starš, ki ima nek normalen nivo kulture in zavedanja v sebi, naredil vse, da bo po normalni poti uredil nesporazum v zvezi z njegovim otrokom in sovrstniki.

Normalno. Vendar si zatiskaš oči, če praviš, da povsod reagirajo. R. učiteljica je očitno reagirala, vendar težava še ni odpravljena. Včasih malo traja, da najdejo vsi pravo rešitev...

In res še nisem slišala, da bi kakega učitelja odpustili zato, ker ni pomagal učencu.

Pa ne zato, ker niso reagirali na prijavo staršev, temveč zato, ker se ravnatelju ni dalo migniti in so raje odstranili učitelja, ki je opozarjal na nepravilnosti v sistemu, kot pa naredili red.

Pa ne vidiš, da pišeš isto kot LIli? Da sistem ne dela vedno prav in da kot praviš učitelji, ki bi radi naredili prav, celo nasrkajo?

Pri nas se mi recio zdi, da se učiteljice (vsaj R., pri L. še ni bilo takih izgredov) trudijo, vendar so pač še mali otroci in različni karakterji različno reagirajo in to traja, da se naučijo. Vidim pa, da pa vodstvo šole rado pomete probleme pod preprogo in rešuje na zelo hecne (in včasih precej neučinkovite) načine (to ne za te probleme tamalih, ampak večjih).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 23:15:59   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Zato sama ponavljam, da se je pred tem resnično nujno najprej obrniti na učitelja. Ne se izgovarjati da ga ni, pa da vedno prehitro gre, pa da itak ne bo nič naredil... Osebno sem mnenja, da bo starš, ki ima nek normalen nivo kulture in zavedanja v sebi, naredil vse, da bo po normalni poti uredil nesporazum v zvezi z njegovim otrokom in sovrstniki. Tako po odraslo. Kot starš. V to seveda ne spada tlačenje tujega otroka v grmovje in grožnje v tri nadstropja.


Kdo je zakaj pristojen je v šoli kar dobro določeno in le vztrajati je treba, pa se pride do krivca. Za tisto, ko te lahko privijejo, ko kot starš tega nisi omenil in prijavil, pa ni drugega zdravila, kot to, kar jaz že ves čas ponavljam. Pogovor in prijava učiteljici, če se le ta ne zgane, se gre naprej in zahteva, da je zadeva zabeležena in uradna.


Jaz sem se obrnila na učitelja, pa ni ravno pomagalo.....zadeva se je rešila tako, da je hčerko presedla šele takrat, ko je sama enkrat videla, da se s sošolcem tepeta......če bi hčerka bila tak karakter, da ne bi udarila nazaj, bi še danes trpela......

Sem pa o tem problemu tudi vprašala prijateljico, ki je učiteljica,vendar na drugi šoli….. njen odgovor je bil kot tvoj patrino....učitelj bo rešil....seveda jo je pa zanimal izplen, ker ona v 15 letih službovanja še ni reševalna take zadeve..... Tako da v teoriji vse vzdrži, praksa pa je nekoliko drugačna.....in ona mi je tudi rekla kako poteka to v praksi.....pridnega otroka posadijo k problematičnemu, da je mir....stiska pridnega otroka pa učitelja več ne zanima.....važno da je v razredu kolikor tolikor mir.....in če se še starš pridnega otroka ne želi izpostaviti, je še toliko boljše....ker je še na tej strani mir......


< Sporočilo je popravil liliana -- 21.1.2016 23:17:19 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
21.1.2016 23:45:10   
ronja
in ona mi je tudi rekla kako poteka to v praksi.....pridnega otroka posadijo k problematičnemu, da je mir....stiska pridnega otroka pa učitelja več ne zanima.....važno da je v razredu kolikor tolikor mir.....in če se še starš pridnega otroka ne želi izpostaviti, je še toliko boljše....ker je še na tej strani mir...

haha, to je čisto res! Tako je pri puncah in je bilo že v naših časih. Pri taveliki razumem, da ne sedita s prijateljico,ker učiteljica pravi, da se potem zaklepetata in da nista obe enako hitri, kar je potem problem - tu čisto podpiram odločitev. Pri tamali ni pa nobenega razloga in sem ji lepo povedala, da če bosta s prijateljico non stop težili, ju bojo slejkoprej dali skup, ker se jim ne bo več dalo ubadat s tem. Če ne bosta težili, pa ne bojo, ker jim je lažje, če sedita z drugimi, da dajo mir. In zdaj težita in ju počasi presedajo vedno bližje:D. In se mala reži, da sistem deluje:).
Moja mama je šla samo enkrat v šolo zame in to je bilo takrat, ko sem sedela zraven tega problematičnega poba, seveda pa me niso hoteli presest. Tista učiteljica je bila dovolj pametna, da je mami povedala po pravici in tudi priznala, da to ni ravno fer, da pridni ne smemo nikoli sedet skupaj s svojimi pridnimi prijatelji, ampak da me prosi, če lahko še malo zdržim, ker mali veliko boljše dela, če mu ves čas zraven prigovarjam, ker je res imel težave s koncentracijo, pa še čem in si mu moral ves čas govorit: daj vzami rdečo barvico, pa napiši naslov. E, super, zdaj vzami pa nalivnik, pa prepiši stavek na tabli. Itd... In ker je bila tudi mami dovolj brihtna, da mi je po pravici povedala, sem potem veliko bolj z veseljem sedela zraven tistega fanta, čeprav bi si še vedno želela bit s svojo prijateljico. Ampak potem je zadeva imela smisel in to je bilo meni dovolj:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: A se spomnite one teme o nasilju?
22.1.2016 18:07:27   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

in ona mi je tudi rekla kako poteka to v praksi.....pridnega otroka posadijo k problematičnemu, da je mir....stiska pridnega otroka pa učitelja več ne zanima.....važno da je v razredu kolikor tolikor mir.....in če se še starš pridnega otroka ne želi izpostaviti, je še toliko boljše....ker je še na tej strani mir...

haha, to je čisto res! Tako je pri puncah in je bilo že v naših časih.


He he, očitno sem bila problematična, in sem vedno sedela sama user posted image , da niti s porednimi nisem mogla klepetat. Sem pa kakšnega prebutala (in on mene user posted image ), da je bil mir.

Se pa spomnim, ja, nas je bilo vedno malo groza, ko je učiteljica presedela, da ne bi sedel zraven največjih razgrajačev.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?