|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
16.9.2016 14:22:58   
dansas
Suzika, ne vem, če meni računajo povprečje za cel mesec user posted image . Računajo pa mi povprečje sladkorja v krvi odvzete iz žile (tisto, ki mi jo oni na pregledu odvzamejo). Sej ne vem v čem je fora tega, ker prvih parkrat so mi jo vzeli na tešče, ob zadnjih pregledih pa kadar sem pač prišla na pregled - tako, da sem ga imela enkrat tudi 7,0, ker sem prišla na pregled po zajtrku. No, to povprečje imam 6,2, samo mislim, da ga zdravnica ni neki posebej gledala. Videla je moje vrednosti na tešče (ki so OK in je rekla, da si lahko kar neham merit sladkor na tešče), to da so vrednosti po obrokih tudi kdaj čez 6,6 zbezljale, je pa tudi ni motilo. Sicer bom pa zdaj zdaj rodila, tako, da se res ne mislim neki posebi obremenjevat s tem. Še merit sem si ga dones čisto pozabila - sem spet neki okrog skakljala in nisem mela merilca s sabo...

Ribica, 2,5 uri si se slikala?! To si se potem prav preoblačla, al kaj? No ja, saj če se že zapelješ nekam tako daleč, potem do konca izkoristiš...
Vozim avto pa tudi jaz bolj težko - naprej ni problem, ko moram pa v rikverc peljat, se pa komaj obrnem. Na srečo ne rabim neki dolgih razdalj delat.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
   RE: Oktoberke 2016
17.9.2016 9:34:15   
Ribica **
Kaki dve uri pa pol je trajalo vse skupaj - da sva prišli do lokacije, kjer sva slikali, pa potem sem se vmes res preoblekla, ja, en del je bilo pa še "studijsko" fotografiranje, tako da hitro nanese časovno toliko. Vem, da je moža skoraj kap, ko sem rekla, da imava pred poroko dve uri rezervirano za fotografiranje, na koncu smo se slikali več kot tri ure, pa sploh opazit ni bilo - še sploh, ker smo se vozili od Bovca do Trente in čas hitro mine. user posted image V pol ure se bolj težko kaj naredi, razen če si v kakem fotografskem studiu ali kaj podobnega.

A še kateri ponoči mravljinči roke? Čez dan mi zatekajo noge, ponoči pa roke in grozno mi jih mravljinči, zjutraj traja kar nekaj časa, da se prekrvavijo nazaj, pa še uro in več po spanju me členki bolijo in mi zateguje dlani. Sem morala snet prstana, ker je kar boleče. Sem brala pri Pušenjaku, da je to vse normalno in da mine po porodu, samo prijetno pa ni.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
   RE: Oktoberke 2016
17.9.2016 10:06:41   
Suziiika
Mravljincenje v rokah sem imela v prvi nosecnosti, v tej ne. Ni pa prijetno ne. Sploh, ko lezis na boku, pa ni vredu prekrvavitve v rokah, je se slabse. Ampak mine jauser posted image
Js mam pa vsak dan kako novo tegobo na seznamu, danes sem dobila za nagrado se bolecine na notranji strani stegna. Kot, da sem vceraj maraton z kolesom prevozla user posted image samo cakam akcijo, da se zacne. user posted image
Aja dansas js sem samo brala o tem povprecju, ki ga naredjo za cel mesec hba1c al kako zeuser posted image tak tudi mojemu ocetu pri sladkorni preverjajo, vem pa ne ce bo meni tudi tako. Rekla je, da naj pridem uro pa pol po obroku, pa mi bojo iz vene vzeli kri. Ce bom zdrzala do torka jauser posted image me neb nic motlo ce bi slo prej skos vse skupaj.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 17.9.2016 10:15:04 >


_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
   RE: Oktoberke 2016
18.9.2016 17:24:11   
Pia*
Hej punce kako ste?
Mene tudi mučijo mravljinci poleg tega pa ko se zjutri zbudim in da imam prste na roki stegnjene jih z veliko tezavo pokrčim. O zatekanju nog sploh ne bom pisala, ker je prav grozno že. Samo, da sem vec kot eno uro na nogah imam namesto prstov čevapčiče.
Me pa že 2 dni zvečer prav muči. Iskreno povedano ne vem ali so to nekakšni popadki ali pa je moja mala začela delati prevale v trebuhu. Tako valovanje čutim in pa seveda trebuh mi začne otrdevati. Na wc grem prav vsako minuto lahko. Ko se pa po kakšnih 2urah zadeva umiri je pa ok.
Jaz imam preglede vsak teden. V torek sem bila še čist zaprta mala pa obrnjena na glavo (kar sem ugotovila tudi sama saj me na momente tako brcne da mi poleg zgornjega dela trebuha se prsi zaplešejo). Naša punca ni čisto nič mirna je pravi razgrajač.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 7:25:27   
Suziiika
Js sem pa spet pol noci prebedela. Mene ubija tole nevedenje "a je to to"? Sem se zbudla, ker se mi je sanjalo, da mam v sanjah menstrualne krce, se pa zbudim, pa bolecine se kr prisotna. Ampak je minila, pa se spet pojavla, tak kake 2 urce za 30 sekund, sm si misla it ze noge brit, da bi bla parajt, za vsak slucaj, se mi je pa tako dremalo, da sm sla pred tv, pol me je pa zmanjkalo zram. Noro. Vsak dan se mi neki zraven zacne dogajat, pa v bistvu nic kej konkretnega. Prav strah me je, da ne bom prepozn ukrepala oz se bolj, da ne bi prekmalu tam po P skakalauser posted image
Sma pa se vceraj tamalo na pikin festival peljala, ker je moj cel teden pop, pa sem rekla, da sama ravno ne bi hodla cez teden tam, ce bi kej blo, tako, da smo kr vceraj sli, nas je pa dez pregnal kr hitro. Je blo pa dosti ljudi ze vceraj. Tak, da eno nalogo sem izpolnala ta teden, jutri mam diabetologa, v cet ginekologa, pop se sestanek v vrtcu. Se dogaja na polno.

_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 7:52:33   
Pia*
Suziiika jaz imam identične težave. Vsak večer me je prav strah, ker se vedno začne dogajati okoli 23h. Tudi jaz ne bi rada panike delala v P ampak jaz močno upam, da je res tako kot pravijo, da prave popadke prepoznas. O ne prespanih nočeh pri teh zbadanjih sploh ne bom pisala, ker sem na momente kot mesečnik.
No jaz sem si sla vceraj briti noge. Danes sem se pa odlocila prati, da bo kos za perilo prazen.
Ne vem ali naj kar ze posteljico pripravim ali ne. Kdaj ste ve to naredile, ko ste prisle domov?
U pa se nekaj kako ste si merile popadke?

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 7:59:05   
Suziiika
Ja vsi pravijo, da ves ko je to to. Pa js pri drugi se vedno ne vem. Sploh ker so mi takrat sprozili v P in sem zdej cist na nuli kar se tega tice. user posted image
Js mam posteljico ze kaksne 14 dni parajt, prejsnic so mi jo pa domaci, tacas ko sem bla v P, ker nas je mal presentlo vse skupaj.
Mene tud caka 2 stroja cunj, eno rundo posteljnine susim zunaj ze 3 dni, pa ko mislim, da bo suho, se pa vlije zunaj. Tak, da hocem nocem, bom mogla susilca zalaufat.

_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 8:04:42   
Ribica **
Pri meni se nič ne dogaja, razen bolečih dlani (prstov) in podplatov + boleče desne roke nobenih popadkpv ali kaj takega, razen lažnih. Sem ugotovila, da me roka manb boli in mravljinči, če spim na njej oz na desnem boku kot kontra.

Posteljico sem včeraj oblekla, ker smo jo v soboto sestavili. Nimam pa recimo še pripravljene torbe za v P zame, se mi zdi še prezgodaj in niti ne vem, kaj dat notri. Imam pa pripravljeno vrečko za tamalo za domov iz P, da mi jo bo mož prinesel 😀
Danes grem še v šolo za starše.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 8:22:12   
Suziiika
Ribica sej bos vidla, kr cez noc se bo obrnalo, pa zacelo vse po vrsti se dogajat. Js prav ne morm verjet.
Js mam pa torbo za P pripravljeno pa stvari za obe not, nic kompliciranja, ene legice, majcko, nogavicke, sp. hlace, modrc za dojenje + prsne blazinice pa toaletno, pa stvari za tamalo. Tako, da ko grema via P , bom vse s sabo mela, pa nima moj nic skrbi, samo jajcko pa dekico bo na koncu prinesel.
Za popadke pa js tud nimam pojma, takrat ko so mi sprozili nisem mela nic svojih, samo umetne, sem pa bla ze v porodni, tak, da nimam pojma. Dolgo more ztrajat, pa kr fejst bolec bit, pa ponavljat se morajo redno. Na casovno je pa micken razlike pri prvorodkah in potem drugorodkah. A ni nekaj takega dansas
? Js sm cist frisna kar se tega tice

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 19.9.2016 8:25:48 >


_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 9:12:18   
nastja1
živijo punce. kako ste kaj na tako lep deževen dan? user posted image
ojoj vidim da imate kr težave s temi mrvljinci v rokah pa otekanjem trebuha.. jaz kar morem potrkat da nimam s tem težave.. je pa res da mi je že 3x kar iz prsi nekaj priteklo ponoči.. sm kar pogledala user posted image user posted image
jaz imam pa danes prvič CTG.. komaj čakam da vidim če se kaj dogaja user posted image
jaz imam tudi torbo za P že pripravljeno, samo še vedno nekaj dodavam notri da nebi kaj pozabla user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 11:07:44   
dansas
Jaz sem ravnokar iz pregleda. Najprej so mi naredili CTG, potem sem pa skoraj 1 uro čakala, da sva se pogovorili: Ste v redu? Sem. OK, se vidimo čez 1 teden. Adijo. user posted image Prišla domov lačna, pa še dež me je namočil.

Torbo za P
imam v delu, pripravljene pa še ne, ker polno stvari še uporabljam: zd. izkaznico, materinsko, fotoaparat, toaletne stvari,...

Pia - posteljico si pa po moje kar pripravi. Saj si zdaj zdaj na vrsti za rodit. Lažje zdaj kot kasneje user posted image

prepoznavanje popadkov - vem, da je to od ženske do ženske lahko različno, samo sem ziher, da boste vse vedele kdaj so se vam začeli popadki. Ta skrb žensk, če bodo prepoznale popadke me spomni na vprašanje znanke, ki se je obrnila name, ker je vedela, da sem pri prvi prestala mastitis. Vprašala me je, kaj jaz mislim, da če njeni znaki kažejo na mastitis. In sem ji odgovorila, da če se sprašuje, če je to mastitis ali ne, potem sigurno ni. Ker če bi bil, se ne bi spraševala, ampak bi vedela user posted image .
Podobno je pri popadkih - pač veš. Sicer si lahko na začetku malce nesigurna ker še niso tako močni, so pa redni in se ojačujejo. Poleg tega te začne trgat v križu in požene na stranišče, ker bejbi začne pritiskati dol in prazni črevesje. Ko sem prvič rodila, so me popadki ob 5h zjutraj vrgli iz postelje in so bili dokaj blagi vendar že takoj na 5 min. Ker nisem hotela prehitro priti v P, sem čakala, da popadki postanejo močni in tako sva šla v P ob 4h popoldne (7 cm odprta), ob 18:45 sem pa potem rodila. V drugo je šlo veliko hitreje. Začelo se je ob 23h zvečer, tako, da me je najprej pognalo na WC in ker so bili popadki že na začetku močni (in spet takoj že na 5 min), sem imela občutek, da imam virozo user posted image . Po eni uri sem poklicala moža naj pride domov. Rabil je dobri 2 uri, ker je bil s starejšo ravno na obisku pri svojih na Štajerskem. Prišel je še ravno zadnji čas, ker me je že tiščalo pritiskat in sem mislila da bom rodila na poti v P (pa imamo slabih 5 min do tam). Tako da je v drugo trajalo vse skupaj 4 ure, v tretje pa 5 ur. Upam, da se tudi tokrat ne bo kaj dlje zavleklo.
No, hotela sem samo povedat, da lahko iz lastnih izkušenj zaključim, da se pri prvem porodu niti me mudi hitet v P, pa me je malo zaneslo in sem se razpričala user posted image user posted image ...


< Sporočilo je popravil dansas -- 19.9.2016 11:09:19 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 11:37:41   
Suziiika
Taki bodo pregledi zdej user posted image a kontrole rasti ti pa nic ni naredla, ze samo zaradi sladkorne?

Samo prpravla se pa lahko na te taprave popadke kr neki casa, mene zdej krci ne grabijo vec spredaj v trebuhu, me pa v krizu skos drzi tak, ko bi me neki zagrabl pa noce spustit, pa cela rit me boliuser posted image sem bla ze pod toplim tusem, pa tist moment je blo okej, zdej pa spet. Mam js tezave dans user posted image Tako, da kr lezim ze celo dopoldne. Cist sm brez energije. Za kosilo nama bom kr jajcke spekla, tamala bo pa tako v vrtcu jedla.


_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 11:57:21   
nastja1
dansas: o ti vrjetno že takoj prepoznaš popadke. si že vešča v tem. user posted image o jz če bom samo pomislila da bi lahko bili to popadki, nebom nič čakala, bom kr šibala gor v NM user posted image
veš kaj, vprašala bi te nekaj.. meni vse govorijo kako so v NM sestre na oddelku fajn nesramne pa da ti nočejo nič pomagat... a je to res? močno upam da ne.. če ne je reku moj da me magari pelje v LJ user posted image pa kaj v sobah so po 2 ženske ali kaj več? jaz bi najraje da bi bila sama user posted image

Suzika: mogoče se ti bo pa res prej začelo. pravijo da prvo čutiš v križu user posted image sej prau, zdej treba počivat.. mislim da bomo potem bolj malo. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 12:04:26   
Suziiika
Js ze zdej bolj malo pocivam, tamala bi vsega boga zdej pocela, tak, da mi zdle prav pase, da je v vrtcu.

Naceloma nastja so po vseh porodnisnicah po 2 v sobah, da bi bla kr tako sama, tezka, razen ce si vzames nadstandarno sobo(doplacilo-razen ce nimajo nic druga fraj).. Tako je vsaj v Celju no, da ne bom prevec pametna. Js sem bila v prvo v nadstandardni, sem doplacala, pa tudi zdej upam, da bo prosta kaksna, meni je to ful rablo, da sem bla sama pa se lepo v miru spocila, obiski, ko so bli, so bli samo moji in ne od 3 drugih pa poslednicno zaguzvano do konca. Ene pravijo, da so vesele, da majo druzbo v sobi, js sem pa takrat prav uzivala sama.. Sploh po CR ,ko si se dlje notri. Upam samo, da bo prosta kaksna.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 19.9.2016 12:10:04 >


_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 12:12:40   
nastja1
hm, to sem pa brala za nadstandarno sobo... meni bi bilo tudi kar všeč da sem sama.. ja potem v času obiskov je vrjetno kar gužva če pridejo obiski ob isti uri... mislim da bom tudi jaz kar vprašala, pa raje doplačam pa sem sama. user posted image
joj kako se ta datum do poroda hitro prebližuje.. mene je kar strah kako bo vse to potekalo. bolj berem forume kako poteka porod, bolj me je strah user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 13:09:16   
Suziiika
Mislim, da je sploh pri prvorodkah pomemben tist mir, da se brez motenj povezes z otrokom pa tako no. Meni je to pasalo takrat, res, cist kak komu, ampak js bi vla vesela ce bi lahko bla sama spet.
Me je pa zacelo sraufat ful, skos mi je neki krulilo po zelodcu, pa nisem lacna, zdejle se je pa kr ulilo iz mene. Pa ne prvic dans. Tako, da tole se mi slisi kot tvoje opisanje tiste "viroze"user posted image pa se v krizu me tako grabi. Bomo vidli, vsak dan nekaj pricakujem.

_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 14:04:40   
dansas
IZVIRNO SPOROČILO: nastja1
dansas: o ti vrjetno že takoj prepoznaš popadke. si že vešča v tem. user posted image o jz če bom samo pomislila da bi lahko bili to popadki, nebom nič čakala, bom kr šibala gor v NM user posted image
Tudi v prvo sem jih prepoznala user posted image . Je pa res, da sem jaz bližje porodnišnici kot ti in se mi res ni mudilo. Med odpiranjem sem hotela imeti svoj mir, odklopit del možganov za razmišljnje in se prepustit porodu. V P pa se ne morem kar tako izklopit in počutit domače. Tam te priklopijo na CTG, te pregledujejo vaginalno - sestre, pa zdravnik, pa sprašujejo vprašanja, pa sam razlagaš svoje želje (če jih imaš) in se mi zdi, da mi je vsa ta kolobocija 1. in 3. kar malce zaustavila napredovanje poroda. Zato je meni pomembno, da ne pridem prehitro v P - vas pa razumem tiste, ki ste dlje od P, da ne želite, da vas na poti kaj preseneti. V prvo pa itak poteka bolj počasi - vsaj pri večini primerov. Če boste pa ene izmed tistih srečnic, pri katerih gre že pri prvem porodu vse ekspresno, pa toliko bolje - če gre vse tako hitro, da rodiš še predno prideš v P, potem bo to sigurno nekompliciran in ne (tako) boleč porod user posted image


veš kaj, vprašala bi te nekaj.. meni vse govorijo kako so v NM sestre na oddelku fajn nesramne pa da ti nočejo nič pomagat... a je to res? močno upam da ne.. če ne je reku moj da me magari pelje v LJ user posted image pa kaj v sobah so po 2 ženske ali kaj več? jaz bi najraje da bi bila sama user posted image
Kakšne sestre so prijazne, kakšne pa tudi ne. Po moje tako kot povsod. Po moje v Lj niso nič bolj prijazne, da bi šla zaradi njih v Lj rodit. Čist odvisno na koga naletiš in kakšen problem imaš. Me je pa bolj kot njihova prijaznost oz. neprijaznost zmotila splošna neobzirnost: loputanje z vrati že ob 6h zjutraj, prižiganje luči sredi noči, ko je snažilka menjavala vrečko za smeti, je tako ropotala s tistim košem, da je vse dojenčke zbudila,... Ma ja, njim je to pač samo šiht, mamice smo pa po porodu logično bolj občutljive - delujejo hormoni, psiha in težka fizična preizkušnja, tako da tudi mogoče, da nas kaka stvar bolj prizadane ali moti kot bi nas sicer user posted image
So pa v sobi tri postelje. Če je veliko porodov, so kar vse zasedene, če pa jih ni, pa imam občutek, da se potrudijo, da sta v sobi samo dve porodnici. Pred 10imi leti, ko sem rodila prvo, so bili dovoljeni vsi obiski, tudi v vmesnem času, zdaj pa sem slišala, da pustijo na obisk samo partnerja in otroke in še to samo v času obiskov. Ko je pa sezona viroze, pa še njih ne. Razen Romov - ti pa imajo pri nas poseben status in hodijo po obiskih kakor jim paše. Moja sodelavka je enkrat imela cimro Romko in je rekla, da je bila katastrofa - strašno je bila glasna, smrdela po cigaretih, obiski nonstop user posted image ... So jo preselili, čim je bilo možno.


(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 14:57:01   
Ribica **
Ojej, saj res, v NM lahko še njih zraven dobiš user posted image Ko sem bila še mlajša, mi je bil Otočec ful lepa lokacija za poroko, pa stara starša sta blizu ipd., samo kaj, ko rabiš varnostnika tam pri mostu, da se ti ne naselijo na travnik med poroko ali kaj takega user posted image
V LJ so že nekaj let dovoljeni obiski samo očka in zdravi sorojenci, drugih ne spustijo na oddelek oz. jih že varnostnik v pritličju ne spusti skozi. Če je sezona prehladov, pa tudi otroci ne smejo, lahko pride samo očka, tako da ni gneče med obiski. No, razen če imaš dansas za sosedo in so vsi otroci zdravi user posted image So pa tudi v LJ po tri postelje v vsaki sobi in je bit sam kar pobožna želja, pa še precej vroče je po sobah. Sicer je pa lahko zelo dvorezno - kake, ki prvič rodijo in so neizkušene, jim lahko cimre v sobi koristijo, pa da ti kdo počuva dojenčka, ko greš pod tuš, na wc ipd. Čeprav priznam, meni bi pasalo, da sem sama, po drugi strani pa čisto rada klepetam (sicer načeloma ne začenjam pogovorov s čakajočimi v čakalnici, samo če me kdo drug ogovori).

Joj, suziiika, daj pejt že rodit, no user posted image

Tudi jaz imam 10 min peš do P, z avtom ene 3-5 minut, od semaforjev odvisno. Plan je čim dlje ostat doma in če se bo dalo, it peš v P. Ampak to sem zdaj pogumna, bom potem poročala. user posted image


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 15:48:15   
nastja1
dansas: to pa je pogum da veš da so se ti začeli popadki, ti si pa vzemeš čas in samo počasi user posted image jaz bi tebe imela za cimro v NM prosim. ali ti malo počakaj še tri tedne, če ne bom pa jaz probala prej rodit user posted image
ajoj kar 3 postelje? upam da oktobra nebo gužve v P user posted image
ojoj ojoj, z kako romkinjo pa ni varijante da sem v sobi. nas so doma že 2x okrali iz garaže vse kaj je bilo notri, in sosedom, pa smo ob glavni cesti z javno razsvetljavo.. jih nemorem niti vidit. user posted image

o vi ste vse tako blizu P.. jaz imam z avtom 35min. tako da morčno upam da se mi bo začelo zelo zelo počasi da pridem čim prej gor user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 20:47:37   
Pia*
Dansas tudi jaz bi te imela za cimro. Kaj ce bi prisla v Mursko Soboto roditiuser posted image ???sem pa razmisljala tudi sama kaj je boljse biti sam v sobi ali imeti cimro. Sploh zame, ko bo vse prvic. Dansas bi mi bila v super pomoc, ker ima bogate izkusnje.
Bom se malo v to smer razmislila. Ceprav, ko bom rekla tasci bo takoj rekla, da kompliciram. (Ona je se rojevala ob prisotnosti 3 drugih porodnic). Jaz vsaj vem, da bom sama v porodni.
Je pa tudi mene strah poroda ampak razno vas ne berem popolnoma nic drugega.
Ali brcike ze stejete?? Moja mala je kar divja. Sicer zadnje case mi vsi pravijo, da ne bo punca ampak fant. Ginekologinja je tudi zacela govoriti " dete" ne da bi rekla puncka ali vsaj kaj na zenski spol. To me je cist zbegalo. Sicer moj sesti cut pravi, da bo puncka in da ni moznosti, da mi 8,5meseca govorijo, da bo puncka rodil pa bi se fantek. Namrec iz porodnisnice bo sel v takih lepih roza pajkicah in tuniki z rozicamiuser posted image .
Mene itak muci samo zvecet tam med 23 in 24. Spikanje v krizu, prevali v trebuhu, zatrdevanje trebuha. Jaz nikakor ne morem reci, da imam v trebuhu krce, ker jaz resnicno obcutim prevale ali kot neko valovanje v trebuhu(sploh ne znam opisati).
Vsak vecer me rata malo strah ampak ko se umiri pa lepo zaspim:).
Posteljica pripravljena sem sla danes takoj v akciji, ko mi je dansas dala zeleno lucuser posted image .
Oprala vse stroje, likanje mi dela mal tezav upam, da bo slo jutri skozi. Rada bi se najino posteljo jutri preoblekla.
Previjalno podlogo za na stroj dobim konec tedna oz. Podlogo imam ampak manjka mi deska spodaj s stranicami, da nikamor ne bo to lezlo.
Pomila in posesala sem danes upam, da zdrzi se nekaj dniuser posted image , ce ne bom ponovno cistila.
Pregled imam v sredo. Pri nas ctg delajo v porodnisnici tako, da do pdp hodimo k ginekologinji, ce si pa cez rok pa te prevzame porodnisnica.
Dansas bi samo malo napisala kako stopas popadke. To se pravi moras stopati kdaj zacne popadek in koliko casa drzi? Potem pa se stopas vmesni cas, ko ni nic popadkov?
Pa gres na blato veckrat?

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
   RE: Oktoberke 2016
19.9.2016 22:06:16   
Ribica **
Ekola, sveže novice iz šole za starše:
- prvorodke gredo v P, ko so popadki redni na 5 minut in dovolj močni oz. trajajo najmanj eno uro na 5 min, drugo- in večrodke pa ko so na 7-10 minut
- lažni popadki so krajši, trajajo 15-20 sekund, pravi popadki tudi pol minute in več
- ko se začnejo popadki, ne pozabi pit, da nisi dehidriran tam, jej lahko prebavljivo hrano, najdi način, da se zamotiš - lahko gledaš TV, se sprehajaš, greš pod tuš ipd.
- znaki bližajočega poroda so lahko nenaden val energije, kaj vse je še treba pospravit doma, slabost, prebavne motnje, krči in bolečine v križu, otrdevanje trebuha (po teh znakih bi jaz že ene dva tedna lahko bila "tik pred porodom")
- če plodovnica odteče nenadoma in v veliki količini (menda slišiš pok in si moker najmanj do kolen), potem se čim manj premikaš in kličeš rešilca; če plodovnica odteka postopoma, te lahko pripelje partner, ampak moraš bit v ležečem položaju in se čim manj premikat, zato da popkovina ne zdrsne v porodni kanal in otroček potem z glavo lahko pritiska nanjo, ko se spušča, kar pa omeji dovod kisika

Sicer sva šla pa danes peš do P in me je tja en, nazaj pa dva lažna popadka stiskala, sem opustila idejo, da bom šla peš do tja, ko bo akcija. user posted image Sicer so pa v LJ P naklonjeni različnim položajem, če pač ni situacija s kompletno odtečeno plodovnico naenkrat ali kaka medenična vstava (potem samo ležiš) in dokler je z otrokom in mamo vse ok. Kar se porodnega načrta tiče, so rekli, da te babica povpraša o željah in da ne rabiš imet pisno (glasba, prerez popkovine, otrok na trebuh, lajšanje bolečin ipd.). Tako da zdaj me je spet lepo groza poroda. user posted image Pa niti ne vem točno zakaj, ampak ni mi bilo prijetno tam. Jutri sledi nadaljevalno predavanje, v sredo je pa še ekstra o EA in ultivi.

Pia, meni trebuh otrdeva občasno, pač rata čisto trd in včasih boli, sicer pa se še ful premika. So danes spet rekli, da je to, da se otrok umiri pred porodom mit, ampak da to pomeni samo, da ima manj prostora, da se mora pa še vedno gibat in da je treba bit pozoren na gibe. Sicer pa tudi meni valovi trebuh, pa rit ven tlači, pa noge ven tlači, včasih zgleda kot da imam vesoljca v trebuhu.

Je pa tale babca danes me potolažila, ko sem jo spraševala, kdaj se ugotavlja, če so medenične kosti dovolj široke oz. slučajno preozke za vaginalen porod, da narava načeloma poskrbi, da otroci niso preveliki za zmožnosti mamic. Ko sem ji namreč povedala ocenjeno težo prejšnjega tedna, je razumela, zakaj me skrbi, pa je rekla, da se verjetno tamala ne bo zredila na kake 3,5 kg do konca. Je pa res, da je moj primer smotan, ker imam G v leonišču in imam že celo poletje drugega, pa potem vsak UZ nekdo drug dela, Pušenjak je bil edino pri BHR in potem na morfologiji, potem pa spet dve različni zdravnici za kontrolo rasti.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
   RE: Oktoberke 2016
20.9.2016 14:33:09   
Suziiika
Evo me iz diabetološke..
Madona so tud zmedeni, mene je spraševala dohtarca, če še rabim iglce pa lističe?! Pa če sem prvič tam, pa prvič noseča, pa je gledla v izvid, ki ga je sama napisala prejšnji mesec, pa se ji prav ni dalo prebrat.. Brezveze.
V glavnem, sladkor sem mela 5,5, povprečna vrednost za celi mesec je pa 5 bla.. od 4,9-5,9 so normalne vrednosti oz okej vrednosti. Sej ne, da mi je to dohtarca povedla, ampak sem lih tolko firbcala po papirjih, da sem sama vidla. Ona ni rekla ne bu ne mu.Samo, da naj fajn zrihtam porod, pa sem šla. Kr neki. Edino za kg sem ji povedla, da mi grejo dol, sem pa rekla da gin pravi, da je to normalno zaradi diete, ona je pa rekla,da mogoče je pa otrok vse nase vzel? A ne bi bilo to narobe? Se mi zdi, da se ravno tega hočejo z tem kontroliranjem sladkorja izognit, da bi otrok bil pretežek.. sej ne vem zdej. Upam, da ni. Bom videla v čet pri gin. Sem pa dans zopet probala stare kavbojke, no in sem jih na koncu mela tud oblečeneuser posted image prav ne morem verjet, pa še tako sem pas dala ven, pa rekla, da pasa pa ziher ne bom rabla, pridema pa po štengah dol, so mi pa že lezle dol. Isto ko pred nosečnostjo..

Ribica po teh znakih bi že js tud 3x mogla v porodnišnico, se je pa dans začuda umirlo vse skupaj. user posted image točno dans 14 dni mam planiran sprejem v P, za carski rez. Zdej bomo pa videli..

_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
   RE: Oktoberke 2016
20.9.2016 21:52:50   
dansas

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica **
...No, razen če imaš dansas za sosedo in so vsi otroci zdravi user posted image ...
Ha, ha, ha... user posted image Sem se prav nasmejala. Jaz tukej neki šimfam "naše", smo pa sami na četrtem user posted image
Peš do P je kar huda. Jaz sem šla samo od parkirišča (je malo dlje enkrat parkiral), pa je verjetno zgledalo kar hecno mimoidočim, ko sem tista dva popadka predihavala.
Kako pa to, da si ti mislila iti čim kasneje v P, glede na to, da razmišljaš o EA? Sem mislila, da je potem treba priti dokler nisi odprt 4cm, če ne ne dajo EA?

Pia, upam, da si se hecala tisto s posteljico - da sem ti jaz dala zeleno luč. Ker res nimam namena biti "prepametna" za vsako reč. user posted image Je že res, da sem že 3x rodila, samo še zdaleč ne mislim, da je moje mišljenje in tisto kar sem jaz doživela edino pravilno in merodajno. Sem pa zelo vesela, če kateri moje izkušnje ali nasveti pridejo prav user posted image .

Suzika, da so ti tik pred porodom hlače izpred nosečnosti prav?! Kako je to sploh mogoče. Kake pajkice tudi jaz še nase navlečem - ampak morajo biti elastične in pas dol zaviham. Kakšna suhica moraš to bit! user posted image
Kaj se bo pa zgodilo, če se ti bo začela akcija pred dogovorjenim CR? Boste šli vaginalno ali boš imela vseeno možnost CR? Ker po tvojih besedah, kako te že vse tišči in si v pripravljenosti, jaz ob vsakem tvojem javljanju pričakujem, da se nam boš pohvalila z lepimi novičkami user posted image

Včeraj zvečer sem šla na lulat in tik ko sem potegnila vodo, sem v WCju videla nekaj rjavkasto-belega, velikosti oreha. (Ampak sem samo lulala user posted image .) Samo sem že potegnila vodo in nisem mogla zadeve pobliže pogledat. Takoj sem pomislila, če je bil to mogoče čep, ki se mi je odluščil?? In sem potem za vsak slučaj, če bi mi ponoči voda odtekla, vzela tamali nepremočjivo podlogo, ki jo ima na postelji in jo naštimala sebi. Ponoči, pri enem od mojih budnih stanj, pa zatipam, da imam čist mokro zraven mene. Mi ni bilo nič jasno - kako mi je to voda odtekla, da nisem nič čutila? Pa kako čudno mi je odtekla, da jaz nisem mokra ampak vse zraven mene pa je user posted image Potem sem pa pogruntala, da se je tamala polulala! (Odkar je brez plenice tudi ponoči, se ni še niti enkrat v posteljo polulala, ko ji pa vzamem podlogo, pa takoj spusti lužico user posted image user posted image )

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
   RE: Oktoberke 2016
21.9.2016 7:23:50   
Suziiika
Ma dansas meni je to ful cudno, da mi je vse isto prav, pa ne nisem suhica, dalec od tega, samo pas oz boki se mi zgleda niso popolnoma nic razsirli?! Kako je to mogoce, niam pojma, ni lih prijetn obcutek, upam samo, da otrok dobiva dovolj in ne prevec/premalo. Malo me skrbiuser posted image mi je se ona,ki mi je kri jemala, rekla da zgledam kot da sem na polovici, ji ni blo nc jasno, ko sem rekla, da 14 dni se. Pa tud zatekam ne nic, tako da normalno adidaske gor, pri prejsnji sem bla taksna, da sem samo ene natikace iz jyska lahko obuvala 3 mesce, so se mi tako zagabili, da sem jih po porodu kr stran zabrisalauser posted image
V bistvu mam mislim, da moznost, da probam naravno mnda tud, samo rect jim moram, ko bom tam? Bom se takrat dokoncno odlocla, ko bom vidla kako dalec bo zadeva, nisem se cist 100%. Ce bo prej. Js ne vem zdej ze sama ne vec, en dan me matra vse po vrsti, drug dan pa kot da nic ni. user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 21.9.2016 7:29:54 >


_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
   RE: Oktoberke 2016
21.9.2016 11:57:24   
Pia*
Dansas cisto resno brez heca sem pripravila posteljo.
Dalec da bi bilo to pametovanje ampak si sploh ne znas predstavljati kako je fino imeti nekoga, ki ima izkusnje in ti realno brez kompliciranja pove.

Tudi jaz imam take intervale en dam mislim evo danes bomo pa pocasi sli. Drugi dan pa kot da nisem noseca. Jaz imam tocno 7dni se do pdp. Skos bolj sem nervozna. Danes imam zopet pregled bomo videli kaj bodo rekli. Malo me je strah.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?