|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
5.10.2016 16:39:34   
Pia*
Hej punce. Da se javimo se mi.
Koncno smo doma.
Porod je bil kar naporen. Trajal 17ur. Nasa princeska se je ustavila v porodnem kanalu s popkovino ovito okoli vratu. Zadnjih 7ur sem bila odprta 10cm glavica se je videla. Ob potiskanju pa ni in ni slo. Stekle so mi 3flase umetnih popadkov. EA sem imela na zacetku(brez bolecin). Ko sem bila odprta 8cm so mi jo ustavili. In dodali umetne. Takrat se je sele zacelo. Na koncu sem ostala brez moci za kar koli. Ob 2h zjutri se zdravnica odloci da je treba nekaj narediti(koncno). Zacela sem podpisovati papirje za carski rez. Na kar zdravnica klice primarija, ki je bil doma, da ima primer in ne ve kaj naj(na jok ti gre ko slisis to). Ne vem komu naj se zahvalim, da je prisel v 15min sredi noci v porodnisnico. Me pregledal, spodil vse iz porodne sobe in mi rekel, da me bo resil muk za par minut. Posteno so me prerezali (36zunanjih sivov, notranjih se nisem zapomnila). Pio so na svet spravili z vakumom.
Tako kot so ze govorili bolecina pozabljena takoj, ko sem jo dobila v narocje.
Izgubila sem veliko krvi ostala se 8ur v porodni, ker sem izgubljala zavest, tako da sva bili zaradi mojih slabih izvidov 5dni v bolnici. Se danes nisem ok. Vceraj sem izgubila zavest, ko sem vstala da vidim kako patronazna umiva pio. Skratka jaz lezim in dojim. Moj in mami sta pa moja leva in desna roka. Nasa pia se pa pridno redi. In lahko samo recem, da je izredno pridna. Je in spi. Ponoci spimo v kosu 3ure.

Dansas iskrene cestitke za svitauser posted image user posted image
Suziika tudi tebi iskrene cestitke za Alexisuser posted image user posted image

Vsem ostalim pa polagam na srce, da si zapomnite besede od dansas. Sprosti se med popadkom. Jaz takkrat ko sem se je bilo veliko lazje. Ko sem se pa dala v krc je bilo pa za popiz.it.

Pa kar se tice EA ne znam prehvalit!!!
Jaz bi ob veliko boljsi ekipi lahko rodila 7ur prej. Moja patronazna se je drzala za glavo, ko je brala potek poroda.


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
   RE: Oktoberke 2016
5.10.2016 20:38:01   
Ribica **
Ojej, Pia, saj ne vem, kaj naj rečem. user posted image Upam, da boš čim prej ok!

No saj, pri meni se nič ne dogaja, o kakih popadkih ne duha, ne sluha, lahko traja še cel teden, da bo kaj. Sem malo preveč optimistično prišla s pregleda, potem bila pa prav slabe volje, ko sem malo brala o izkušnjah in kdaj se kaj zgodi v tem času. Tako da zdaj sem se fajn večerje najedla, še s psom greva en krog, potem pa ne vem. Mal se dolgočasim zadnje dni.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
   RE: Oktoberke 2016
6.10.2016 7:43:45   
dansas
Pia,sem zvecer prebrala tvojo porodno izkusnjo,pa ti povem,da to ni bilo ravno lahkotno vecerno branje user posted image . Upam,da se cim prej postavis na noge...user posted image Vsaj tvoja pupa ve,da mora pridna bit in pustit mamico pocivat. Nas decko doma se ni 3 ure v kosu odspal. Ponoci se dojiva na 2 uri ali se manj. Danes ga pride patronazna kopat in tehtat in me prav zanima koliko je pridobil. Se mu ze malo klobasice na nogah delajouser posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 6.10.2016 7:45:25 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
   RE: Oktoberke 2016
6.10.2016 8:11:44   
Pia*
Ribica, jaz sem prisla na pdp v porodnisnico na ctg. Dogajalo se ni nic (vsaj jaz sem bila tako prepricana). Na ctg mi sestra rece, da pise ene visoke stevilke in naj grem do zdravnika. Tam pa ugotovijo, da sem odprta 3cm. Tako, da so me takoj poslali v porodno.
Hocem ti samo povedati, da sem tudi jaz mislila, da se nic ne dogaja pa se jeuser posted image .
Ti pa cisto vrjamem, da ze tezko cakas.

Dansas mi2 sva se v P dojile skoraj vsako uro. Bradavice imam kot, da bi mi jih nekdo prestreliluser posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
   RE: Oktoberke 2016
6.10.2016 8:51:10   
nastja1
ojoj pia, to je pa bil naporen porod.upam da čim prej okrevaš. lepo da ti tako pomagajo domači, da lahko počivsš. samo da je tvoja pikica ok user posted image o potem te je vrjetno kar presenetilo ko so te poslali v porodno user posted image želim ti čim več zdravlja pa čim hitrejšega okrevanja user posted image

dansas o potem je pa vaš malček pravi jedec. iii tiste klobasice od dojenčkov so tk srčkane user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
   RE: Oktoberke 2016
6.10.2016 11:26:09   
dansas
Za moje bradavice lahko danes prvic recem,da me ne bolijo za pop... ko pristavim. V bistvu mi je zadnje dni tezave povzrocala desna bradavica - sem jo imela v hrastah,ceprav semm se redno z lanolinom mazala... Rabijo svoj cas,da se utrdijo.
Danes ne bo patronazne,ker ima se svez popek. Skoda,me je firbec matral,koliko e je zredil...
Tak lep soncek zunaj-si tamalega v ruto zavezem in vzamem se psa pa greva na sprehod. Mu pase bit v ruti tako,da se nisem mela panike,ker bi se mi jokal po poti. Sva pa kar atrakcija-me kar hecno gledajo;se posebej kake starejse gospe user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
   RE: Oktoberke 2016
6.10.2016 14:40:15   
Pia*
Nastja1 ja zelooo sem rekla, ce grem lahko domov pa pridem nazaj, ko bom vsaj kaj cutila popadke. Je sestra kar za mano hodila, ko sem rekla da bi rada se nekaj pojedla predno grem v porodno. Ampak mislim, da bi bilo bolje, ce bi sla se malo domov.

Dansas moja ima popek ze ok. Jutri naj bi se kopali. K nam tudi ni danes prisla pa mene skos firbc matra koliko tehta. Sva pa ujeli porodno tezo. Upam, da bo slo tako naprej in da ni samo zacetniska sreca. Jaz imam pa tezavo z levouser posted image .
Dansas koliko casa pa hodi patronazna? Jaz sem prav nervozna tisti dan. Poleg tega sitnarim, da imamo pospravljeno. Vcasih se pocutim ko en diktator, ki se dere iz postelje. Me pa ze vse boli od lezanja. Itak lahko samo na boku lezim. Noge mi skos mravljinci ali mi pa zaspijo tako da me cisto vse misice bolijo.

Se eno vprasanje. Dansas katere kaplice ti dajes svojemu ob dopolnjenem 7dnevu? To kar dobimo na recept? Ali waya D3, ki pa jih je potrebno kupiti. Meni je patronazna te.priporocala. sva pa z mojim malo zbegana, ker na navodilih pise 7kaplic v lekarni je pa rekla, da postopoma vsak dan eno vec.
Ker vidim, da te ki jih dobimo na recept je ena kaplica.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
   RE: Oktoberke 2016
7.10.2016 10:02:30   
dansas
Pia, mislim, da ima patronažna 10 obiskov, če se ne motim.Eden izmed teh še v nosečnosti, eden pa ob uvajanju goste hrane. Lahko pa da se motim in jih je manj... K meni vem, da ne bo tolikokrat prišla user posted image . Enkrat je prišla, drugi dan po prihodu iz porodnišnice, ko je bil star 5 dni in ga je umila in stehtala pa je imel ravno porodno težo (3700g). Pri odpustu iz P je omel pa 3500 g, tako da je v dveh dneh dobil 200 g? Se mi je zdelo kr malo veliko, zato me pa toliko bolj matra ali res toliko dobiva ali je bil ravno nepolulan in nepokakan.
Kapljice smo tudi mi kupili neke probiotične (Biogaia + D3) pa bomo najprej te porabili in potem šli na tiste iz recepta. Sicer ga še nič ekstra ne črviči, ampak škodit ne more. Po moje je čist pametno dodajat po eno kapljico več na dan, da ni preveč na enkrat.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
   RE: Oktoberke 2016
7.10.2016 13:03:26   
nastja1
dansas jz bi te pa nekaj vprašala.. mogoče se bo čudno slišat, ampak mi sestra nezna povedat ker je pozabla..user posted image
če meni odteče voda al pa začnejo popadki.. kam jaz to grem v bolnici? a gor v 2. štuk ko je G oddelek al kako? al tam v pritličju ko ti delajo CTG? user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
   RE: Oktoberke 2016
7.10.2016 16:24:13   
dansas
Hja, nastja, ne vem če ti bom znala povedat... Če se prav spomnem so mi CTG delali samo pri prvi 10 let nazaj in to v 2. štuku na porodnem oddelku. Drugače so me še vsakič takoj pošibali gor. Ampak saj je tam itak receptor, ki ti pove kaj in kako. Ti pa lahko zagotovo povem, da če prideš ponoči (mislim, da je to po 22h), da moraš iti na urgentni vhod, sicer pa na tisti vhod zadaj.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
   RE: Oktoberke 2016
7.10.2016 21:33:07   
Ribica **
Samo da javim - danes zjutraj je prišla tudi naša deklica, 50 cm in 3520 g, obseg glavice 35 cm. Na koncu je bil CR, ker je prevelika zame, sicer pa so popadki začeli malo pred 20., merit sem jih začela ob 21h, ob polnoči sva bila v P, odprta 4 cm, uro kasneje v porodni pa 5-6 cm. Epiduralna jw zakon, beez njw najbrž ne bi preživela :)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 6:49:12   
mava1975
Ribica čestitke, pa čim več cartanja. 😘

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 8:50:25   
nastja1
aha ok hvala dansas, bomo pol vprašali receptorja user posted image

ooo ribica čestitke.. pa si me le prehitela user posted image
kako ji je pa ime? o sedaj pa čim več crkljanja pa počivanja user posted image

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 9:54:15   
Pia*
Ribica iskrene cestitke user posted image user posted image cim hitrejse okrevanje ti zelim.

Se malo pa bomo vse zibaleuser posted image

Moja miska ima pa vnetje uck. Je rekla patronazna, da je to normalno. user posted image . Krci nas na polno dajejo. Po dojenju rabim 1urco, da jo umirim, ker jo tako napenja. Na momente sem prav nemocna ob njenem joku in ne vem kaj naj naredim, da bi ji bilo lazje. Probam ostati mirna, da ne bi zacutila moje nervoze in bi bilo se slabse.
Danes smo ravno zaradi tega spali slabo.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 10:25:37   
dansas
O bravo Ribica user posted image Kako lepe novičke že navsezgodaj zjutraj Sem zjutraj prav pomislila nate, da bi mogoče že kaj lahko bilo... in evo, grem na portal pa vidim, da se že cartate user posted image Mere pa niso nič kaj suhljate user posted image

Nastja, zdaj pa samo še zate držimo pesti in navijamo, potem pa se lahko preselimo na čvekanje o dojenčkih...

Pia, izcedek iz učk so imele dve moje punce. Sčasoma mine, do takrat pa pač čistiš. Soočanje s tem otroškim jokcem je zelo utrojajoče (psihično in fizično) - še posebej pri prvem. Pri kasnejših otrocih že veš, da bojo jokali in da nimaš kaj drugega kot crklati jih - pa še to ne pomaga. Tudi to bo minilo...

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 10:33:02   
Ribica **
Ne, ni suhica 😀 ima pa ful dolge lase, ji skor lahko kitke delam. 😀 so pa vsi super, babca je bila sploh top! Ime ji je pa Erin.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 13:06:46   
dansas
Verjetno je tvoji deklici ime Erin, ne babci user posted image Lepo ime user posted image

Kako si pa ti? Ti tvoj deklič pusti počivat? Če sem prav slišala, grejo porodnice v Lj po CR že tretji dan domov?

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 13:27:17   
Ribica **
Jaz sem ok, za zdaj, danes jo imam cel dan pri sebi, ker nisem več na intenhivni, tako da dokler se doji, jesuper pridna, jaz sem pa tudi že dvakrat zaspala zraven.
4. dan po CR greš, če je vse ok, prvi dan je nulti. So bili pa danes svoji dvojčki rojeni. :)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 13:58:59   
dansas
Ja,tile nocni porodi so tako utrujajoci. Kot da ni dovolj da rodis - ze to je dovolj naporno,potem ti pa se ena noc manjka...user posted image . Ce le lahko malo pospis zraven,je ze to super.
To z dvojcki pa ne razumem... ali pa ni bilo namenjeno meni

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 14:03:23   
Ribica **
Mah, napake delam na telefonu :) dva para dvojčkov sta se danes rodila. :)
Ja, kr počivam vmes, itak me zmanjka zraven. :)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 14:31:06   
Pia*
Se strinjam, da ce ponoci rodis ti tista noc zelo manjka.
Ribica pa se ti pocutis tako dobro, da imas malo pri sebi?
Jaz vem, da meni so jo odpeljali. In nafilali z umetnim mlekom, ker ko sem jo cez dan dobila je bila full pridna samo spala in dojila se je. Zvecer pa so mi jo zopet odpeljali do naslednjega jutra. Ostale 4dni pa je bila pri meni.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 14:33:31   
Ribica **
Včeraj mi je pasalo, da je nimam, za ponoči pa še ne vem, menda je opcija, da jo odpeljejo in če je, jo bom danes kr izkoristila, mi je malo naporno vstajat in menjat boke za dojenje zaradi rane.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 17:44:53   
Pia*
Ribica izkoristi to moznost brez slabe vesti! Resno. Spoci se ena noc kolikor toliko prespana ti bo dala energijo za hitrejse okrevanje.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 18:15:39   
dansas
Uf si kar mislim,da mora bit ful naporno se ponoci po napornem porodu ali CR skrbet za malo struco. Jaz sem pri tretji (pa ni bil naporen porod,sm je bil pa nocni) jo mislila kar v nocno vsrstvo dat,tako sem bila utrujena... samo je nasa P otrokom prijazna in nimajo vec te opcije (in malo manj ptijazna do mamic;). Saj ne da bi to izkoriscala,ampak vcasih ti je pa res hudo in spocita mamica je boljsa mamica :)

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
   RE: Oktoberke 2016
8.10.2016 18:27:08   
Suziiika
Evo mi smo pa danes prisli domov. Noro veselauser posted image
Ribica cestitke tudi tebi in Erinuser posted image

Samo na hitro, zdej smo bol na izi, pa bi rada, da izkoristimo tale cas samo za nas r, ceprav kr dezujejo ponudbe za obiske ' ze v P sem jih komaj bremzala.. Tasca je hotla 2x na dan hodit, ko sem.pa rekla da tak ne gre, da naj se zmenijo, enkrat moji enkrat ona, me je pa na koncu starejsi " zatozila" in je pol starejsa meni rekla, da me bo kregala ker nisem babiju dovolila v P na obisk? Norija v glavnem.
V glavnem nam se je zacelo dogajat par ur preden sem imela potem zjutraj sprejem za carski. Sredi noci mi je odtekla voda, tako da sem rekla, da rajsi kr grema. No tam sem v bistvu mela se en mali mat. Vratu, tako da je rekla, da dokler cisto ne zgine, grem na oddelek. Aja se prej me je seveda vprasal, ce pa mogoce zelim probat naravno, glede na to da se je spontano zacelo vse skup. In sem v minuti obrnala plosco, ker sem pa le videla kancek upanja, da mi uspe. Ceprav mi je v hecu, z veliko mero resnice, gin dodal, da bom sredi drugega mocnega popadka, najbrz obzalovala, da sem si premisla, ampak bom na koncu vesela, da sem se tak odlocla. Na oddelku sem ob popadkih na 5 min prezivela 20 ur. Odpirala se nisem, oz v vseh 20 urah 2cm in sem bla ze cisto hin, ker sem ze vidla isti scenarij, konec z CR, se posebej sedaj, ko sem se odlocila da poskusimmtako. Ne vem po kaksnem cudezu sem se potem v roku ene ure odprla ua 1cm, tako da me je pri 3cm poslala v porodno sobo. Vsi so govorili, da lepo napredujem, samo ko so se zaceli tisti urnk popadki, sem sama ze preklinjala sene in idejo o naravnem porodu. Js priznam, da mi je blo grozno tezko, cas ni sel nikamor, odpirala sem se grozno pocasi, vsaka minuta se je vlekla neskoncno. O bolecini sploh ne bi, nekaj mi je sicer dajala v zilo, ampak meni ni to nic pomagalo. Iz sebe sem spuscala taksne zvoke, da sem drug dan rabla granobil za grlo. Ampak meni je pomagalo to, da sem se drla zram. Ne znam niti razlozit tega.
Polozaje sem sprobala vse, prav prosla sem jo ce lahko se kaj druga kot samo lezanje, ker me je to ubijalo. Tako, da me je se na wc vmes posiljala, da naj na skoljki predihavam. Samo js se niti usedit nism mogla. Tako, da sem stoje se migala sem in tja, na boku mi je blo sploh grozno, na kolena me je dala potem, ko je vidla da se prevec krcim ob vsakem popadku. Najlazje mi jo res potiskat, ceprav je peklo kot sam hudic, pa nisem.mogla ze nic vec. Ampak ko se jih je naenkrat narisalo 5 okrog, pa so me vsak za eno nogo primli, babica je delala pot glavici, moj me je pa z blazino tiscal naprej, js pa sama pri sebi, da tole pa bom nekot zrihtala pa ce me pobere. No in mi je na koncu uspelo. Obcutki so cudoviti, pikica je super pridna, joske bo tudi meni razneslo, si se.crpam ven, ker ne poje vsega, da me ne tisci prevec. Spimo doma boljse kot v P, tam je hotla na 1,5 vlecit, tako da sem zdej cisto napihnjena, ona bi pa spala. No pa hb. Sem pa kr precej utrujena, se morm kr mal nazaj drzat, me hitro telo spomne, da ni to tak enostavno, pa se rajsi ulezem. Tako, da danes pocivamo, oz zdej 14 dni, ker si je koj ze ocetovskega uredil, da bomo uzivali skupaj.
Ve pa tudi cimvec uzivati, nastja ti se pa hitro resi. Pa cimlazje seveda.

_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?