|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
28.9.2016 19:40:42   
Suziiika
user posted image sedaj pa uzivajte skupaj, zelo sem vesela, da ste vsi okej in da je vse steklo tak kot mora.
Pa velikoo cartanja in pocivanja.
Pia pa tud po moje ze v nizkem startu, ce ne ze kje pri ciljni crtiuser posted image

_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
   RE: Oktoberke 2016
28.9.2016 20:27:14   
nastja1
ja pia tudi vrjetno že ziba ker se ni nič oglasila. user posted image
sedaj smo pa že mi počasi na vrsti da še mi svoje malčke spoznamo user posted image
joj mene pa danes že cel dan tako močno brca pod rebra.. že tretjič je danes začel kolcat, in ko začne, začne še zdraven fajn brcat user posted image
meni pravijo da se otrok pred porodom fajn vmiri... če je to tako, jaz nebom še cel mesec rodila user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
   RE: Oktoberke 2016
29.9.2016 8:18:52   
Ribica **
Dansas, čestitke!!! Krasno ime in konkreten fantek. user posted image Sem malo fovš za tak ekspresen porod. Naj bo še naprej vse BP!

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
   RE: Oktoberke 2016
29.9.2016 14:32:01   
dansas
Hvala vsem za čestitke!
Ja, je kar konkreten fantek, ampak meni se zdi tako majhen... Potem ga pa spet pogledam in si probam predstavljat, da je bil ta človeček v meni... in ni več tako majhen user posted image .
Kar se pa hitrega poroda tiče - je očitno pomagalo, da sem prosila za intenziven, energičen in radosten porod... za otročka pa lahkotno in gladko pot na svet... in se je uresničilo. Verjetno je tudi malo pripomoglo dejstvo, da že četrtič rojevam user posted image , ampak v splošnem zelo pomaga pozitivna naravnanost, da se ne zakrčiš, čeprav se bojiš, da ti bo telo raztgalo, ampak probaš s sproščenimi mišicami pomagati otročku ven. Meni je ful pomagalo, da me je mož ob popadkih masiral po križu/trtici - ampak res zelo! Pa ko je bilo treba poriniti sem se oglašala kot mukajoča kravauser posted image - neke nizke, grlene glasove sem spuščala in mi je bilo lažje. Babce so mi sicer dajale drugačna navodila, ampak meni tisto ni delovalo. Želim vam vsem lep, lep porod... no, pa saj boste poročale kako je bilo

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
   RE: Oktoberke 2016
29.9.2016 14:55:18   
Ribica **
Haha, kot krava. Morda se pa tega spomnem med trpljenjem tam in bo kaj lažje :))

Nastja1, v materinski so rekli, da je to mit, da se otrok umiri pred porodom, samo prostora več nima in so gibi drugačni. Še vedno pa jih moraš v doglednem času našteti 10. Ko povsod piše, da jih mora biti 10 med 8. in 17., to pri meni ne drži vedno, ker ta.ala spi do 10h, včasih tudi do 11h. Ampak vem, da je aktivna kasneje in ne zganjam panike - še. Ni pa vedno prijetno, ko je celo dopoldne mir v trebuhu. :)

Sicer pa pri meni nič novega, CTG šelw naslednjič pri 38 t 6d, danes ga nisem imela, okrog PDP se preveri MV in nekje teden po njem se sproži, če se še nič ne dogaja. Boleče roke in mravljinci so normalni, mine po porodu. Drugega kot spanje z dvignjenim vzglavjem, povijanje in razmigavanje ti ne preostane. Danes sem celo célo noč spala s povojem na eni roki in je tudi manj bolela, mi pa že cel dan mravljinči obe dlani in prsti so čisto trdi.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
   RE: Oktoberke 2016
29.9.2016 14:57:46   
Ribica **
Aja, me je pa G potolažil, da ne bo velik dojenček in da je 2600 g pri skoraj 36t čisto ok, da so odstopanja do 10% z UZ in da se ne zredijo toliko. Povprečna teža novorojenčkov je sicer 3500 g.
Ampak da naj ga ne držim za besedo, koliko bo težka na koncu :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
   RE: Oktoberke 2016
29.9.2016 15:29:05   
Pia*
Danes ob 2:42 nas je razveselila Pia.
Velika 51cm tezka 3050g.
Po maratonskem porodu se ze crklamo.
Kaj vec pa ko pridem domov.
Punce srecno!!!vas imam vse v mislih.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
   RE: Oktoberke 2016
29.9.2016 15:33:00   
Suziiika
O Piauser posted image smo vedle, da se nekaj dogaja. Cestitke pa veliko cartanja.
Zdej pa res gre kr po vrstiuser posted image
Dansaskdaj se pa potem pakirali v P, ce se ti je cep zvecer odluscil?
Res ste fino zrihtali in casovno in vse ostalo. Sivana nisi bla nic? Ja to da se ne krcis veliko pomeni, ce le imas moznost, da se ne. Js vem, da pri prvi nisem sans mela se niti vzdignat. Kapalno na eni roki, pritisk vsake 5 min merjenje na drugi, ctg cez trebuh in sem bla dobesedno prklenjena na tist lezeci polozaj na hrbtu, in je grozno, ko si ne mors niti s polozajem nic pomagat.
Js sem pa danes tocno 39. Sej ne morm verjet, da sem tak dalec, pa da sploh nic od nic se ne dogaja. Tako, da samo odstevam do torka, da grem via P. Ceprav ati pravi, da je mlaj v soboto, da bo pa takrat mogoce kej. Ampak dvomim.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 29.9.2016 15:38:27 >


_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
   RE: Oktoberke 2016
29.9.2016 17:04:17   
Ribica **
Pia*, čestitke tudi tebi! user posted image In se že veselim "kaj več", čeprav pišeš o maratonskemu porodu in vem, da te je bilo prej tudi kar strah tako kot mene. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
   RE: Oktoberke 2016
30.9.2016 13:19:10   
dansas
Pia, ČESTITKE user posted image BRAVO MAMI user posted image
Upam, da ni bilo prehudo. Prvi porodi so pa ponavadi dolgi... Važno je, da je za tabo pa da si probaš čim bolj odpočiti user posted image

Suzika, pri meni se je začelo s tistim "famoznim" čepom en večer prej, kot sem že razlagala. Potem sem se pa kot ponavadi ob 2:30 zbudila za na WC, me je pa že polahko šravfalo, samo do 3 še ni bilo nič bolj konkretnih popadkov kot BHpopadki. Ob treh pa na popadki na polno - že na kake 2 min in kar močni. Sem zbudila mojega, sem mislila, da bova še kaki 2-3 ure doma, ko pa me je po zelo intenzivnih popadkih že čez 1 uro začelo dol tiščat, sva se pa samo hitro spokala v P. JE bilo treba še torbo do konca spakirat, poklicat mojo mami, da pride otroke čuvat, tako da sem bila hospitalizirana (sem potem na odpustnici videla) ob 4:34, ob 4:50 pa sem rodila. Naj povem prvorodkam, da se ne bojo ustrašile, da iztis bolj peče kot boli, tokrat me je od vseh porodov še najbolj pekel (ker se koža presredka tako raztegne) in ko je otroček prišel ven, semse ustrašila, da sem iz sebe (poleg otročka) iztisnila še kak notraji organ user posted image .

So mi pa včeraj že malo hormoni ponagajali - mi čustva nihajo sem ter tja. Klasika, ampak ni prijetno. Bo treba še nekaj časa, da se navadimo drug na drugega. Tamala ima malo krize, upam, da ji ne bo prehudo...

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
   RE: Oktoberke 2016
30.9.2016 18:22:25   
nastja1
oo pia čestitke. tudi tebi želim veliko veliko zdravja in crkljanja z svojo pikico. user posted image

ja Suziika sedaj si ti na vrsti, potem pa že počasi jaz user posted image

o dansas to pa je bilo res vse na hitro. oo upam da bomo še me ostale tako hitro user posted image sem vam kar malo fauš ko ve že pestvate svoje malčke. jaz kar nemorem dočakat tega 10.10, user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
   RE: Oktoberke 2016
30.9.2016 18:34:39   
Suziiika
Ja js tud komaj cakam. Sem si danes ze prav predstavlala dansas kak carta user posted image res je slo to ekspres hitro, si zadn vlak ujela za v P.
Na tele hormone sem pa pozabla, upam, da bojo sli cimbolj na izi mim. Kaj pa ma dtarejsa krizo?
Me pa mene tak neki matra, v krizu mam tako topo bolecino, da sem ze pod tus letela dop., pa se stusirala pa obrila, ce bi blo kej. Kr lije mi dol od vrocine, ko bi blo zunaj 30 stopinjuser posted image sem si ze prej stopala te bolecine v krizu, pa je blo na 20 min tak par sekund, pol se je pa nehalo po eni uri.
Samo tale vikend dam cez, potem pa bo pr nas tud pestro. Sem studirala da tale vikend je zadnji, ko smo trije, mormo dobr skoristit. user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 30.9.2016 18:36:54 >


_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
   RE: Oktoberke 2016
30.9.2016 19:09:03   
nastja1
oo suziika pol je že malčica v nizkem štartu da pride user posted image
oo pol pa res morte izkoristit.. potem bo samo še lepše ko bo še en član več user posted image
jutri gre moj z taščo še po eno rundo ploščic v veliko kladušo, jaz si pa več ne upam tako deleč. da me kje v bosni kaj zagrabi.. sej tašča bi bila vrjetno še vesela ker je ona iz bosne user posted image sem se odločila da bom še malo generalko delala po hiši dokler še lahko user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
   RE: Oktoberke 2016
2.10.2016 11:49:12   
Ribica **
A katera od vas pije čaj iz malinovih listov? No saj, zdaj smo že tako pri koncu, pa vseeno vprašam. user posted image Mi ga bo prijateljica prinesla, nekih silnih učinkov si sicer ne obetam, če mi bo zanič, ga pa tako ne bom pila. user posted image

Sicer pri nas nič novega, roke so slabo tudi čez dan, trebuh vsak teden zraste za 2 cm (merim za v nosečniški dnevnik), tamala se še vedno pridno in ustrezno premika, dolgi sprehodi so pa že malce problematični zaradi mehurja. Komaj čakam, da se znebim trebuha, da bom lahko spala še vsaj na hrbtu, ne samo na boku, in da se to z rokami konča. Upam, da čim prej po porodu, če ne vem, kako bom tamalo rihtala. user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
   RE: Oktoberke 2016
2.10.2016 12:26:00   
Suziiika
Pri nas ne spimo ze 2 dni, vceraj sem ze misla, da bom mogla it sred noci, so me popadki ze kr matrali,.. Ampak se niso pol postimal na neko redno zaporedje, tako, da sem se vedno doma. Dans ponoc je bil pa samo eden tak ke fejst bolec, pa sem ga predihala, pa sem nazaj zaspala. Me pa prav zacne dobesedno taka topa bolecina, ki gre cez kriz pa ritnice, na trebuh, ki mi otrdi, da komaj diham. Tak, da samo cakam.. Sicer pa v torek zjutraj tako grem, tako, da tudi ce do takrat ne bo nic, sem via P.
Js sem v prvi nosecnosti pila ta caj, caj kot caj nesladkan, nic posebnega.. To rundo nisem nic.
Ribica mravljinci bojo minili po porodu, ko ti bo otrok nehal na zivce pritiskat, to da zaradi tega ne bi mogla otroka urejat, nimas kej skrbet. Malo je neprijeten obcutek, ampak razgibaj roke prej, da cirkulacijo sprozis malo bolj, pa bo. Potem bo pa postopoma vse zginlo. Na hitro nic ne gre, zal. Tud otecenost nog mi ni zlepa zginla, je trajalo kaksnih 14 dni, da sem mela moge taksne kot pred nosecnostjo. 9 mescov je le 9 mescov, ne gre potem v 1 tednu vse na svoje mesto.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 2.10.2016 12:28:03 >


_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
   RE: Oktoberke 2016
3.10.2016 17:09:01   
nastja1
suziika vso srečo jutri. javi kaj ko boš lahko. držim pesti user posted image
jaz pa morem tudi jutri v P ker sem danes imela CTG in to 2x pa je bil otrok tako živahen da niso mogli naredit dober CTG in vse me neki špika, pa mi je kr dala napotnico da grem jutri v P pa da oni vidijo user posted image
kaj pa veš, mogoče bomo pa na isti dan rodile. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
   RE: Oktoberke 2016
4.10.2016 7:19:04   
Suziiika
Me je ponoci zaba prehitela, mi je ob 3 voda odtekla, tako da sem v P, cakamo na akcijo, sem dala se eno sanso naravnemu porodu in bom probala ce bo slo, tako da cakam. Popadki so, upam da bo cimprej mimo. Se javim takrat.

_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
   RE: Oktoberke 2016
4.10.2016 10:07:51   
dansas
O Suzika superuser posted image Držim pesti in navijam, da čim prej dobiš svojo deklico v roke user posted image Dajmo mami... user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
   RE: Oktoberke 2016
4.10.2016 20:36:10   
dansas
Suzika,mislim nate... Zdaj verjetno ze cartas svojo pupiko user posted image user posted image
Ribica,ti se pa tudi ze nekam sumljivo dolgo nisi oglasilauser posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
   RE: Oktoberke 2016
4.10.2016 21:03:29   
Ribica **
Še sem tukaj, dansas. Glede na to, da se še nič ne dogaja in da imam z rokami kup težav (občasno niti telefona ne morem v roke prijet), mi potem ni kaj dosti za pisat. user posted image Pač, nič novega - neprespana, roke me bolijo, čakam.

Suziiika, tebi pa tudi lahko že čestitamo, ne?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
   RE: Oktoberke 2016
5.10.2016 8:21:54   
Suziiika
Danes ob 5:18 uri se je nasa druzina povecala za novo clanico, ki slisi na ime Alexis. Punca v dolzino meri 49 cm in tehta 3240 gramov. Po 20 urah popadkov in 5 urah v porodni. Ampak mi je uspelo naravno, brez raztrgani , na kar sem zelo ponosna. Se vam javimuser posted image

_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
   RE: Oktoberke 2016
5.10.2016 9:23:37   
nastja1
oo suziika vse čestitke. oo krasno ime ste ji dali. user posted image ojoj je bil kar dol porod, ampak glavno da ti je uspelo naravno user posted image zdaj pa veliko počivanja in catranja user posted image

zdej smo pa še z ribico na vrsti. pri meni se tudi še nič ne dogaja. včeri je bilo 39. tednov pa so me v P pregledali pa so rekli da je še vse mirno, da sem odprta za konico prsta user posted image upam da bo čim prej user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
   RE: Oktoberke 2016
5.10.2016 13:21:51   
Ribica **
Suziiika, čestitke! Mere so čisto ok. user posted image

No, mogoče pa bo le tudi pri nas kaj prej, ne šele čez teden ali dva, MV je skrajšan, sem 3 cm odprta. user posted image Jutri imam še redni pregled (tale danes je bil izredni po navodilih v P po telefonu včeraj) in CTG, če ne bo nič ponoči. Imam namreč precej prozornega izcedka in nisem bila več ziher, da ni slučajno plodovnica, pa so rekli, naj ne čakam do jutri, ampak naj grem danes na pregled. Bo kmalu, najbrž. Kdaj bo ta kmalu, pa kdo ve user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
   RE: Oktoberke 2016
5.10.2016 15:16:26   
nastja1
ribica a me boš prehitela? user posted image o nevem kaj moj user posted image čaka. v torek imam PDP pa se še nič ne dogaja. user posted image
jaz imam tak izcedek že nekaj časa, pa mi je včeraj rekla da je plodovnice še polna kapa user posted image
no, držim pesti tudi zate če te kaj prej preseneti, da bo čim lažje user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
   RE: Oktoberke 2016
5.10.2016 16:33:41   
dansas
O Suzika,krasno! Sicer,ko sem zacela brati tvoj post,si nisem mislila,da se ti je tako lepo izteklo... sem pricakovala,da bos rekla,da se je koncalo z CR,ne pa naravno brez raztrganin. Super! Cisto lepe mere in solidna kilaza user posted image . Bi pa skorsj imeli soimenjaka-pri nas je bil dolgo v vodstvu ime Aleks,pa sem se zadnji trenutrk premislila. Se enkrat cestitke vama obema user posted image
Ribica,bos nastjo kar po desni prehitela?user posted image . Drzim pesti se zate...

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?