|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBERKE 2016
7.11.2016 15:10:31   
ŽABBY
Čestitke mamicam!

Mi smo še vedno 2v1 :-) čakamo na porodne zgodbe. Je katera vzela ea....ali ste vse rodile hitro kot po maslu?

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
   RE: NOVEMBERKE 2016
7.11.2016 22:32:50   
Ribica **

IZVIRNO SPOROČILO: ŽABBY

Je katera vzela ea....ali ste vse rodile hitro kot po maslu?


jaz sem jo, sicer sem oktobrka, ampak če te kaj zanima, kar vprašaj. meni je bila super in bi naslednjič zagotovo jo imela spet, če bi bil normalen porod, ne CR. user posted image

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
   RE: NOVEMBERKE 2016
8.11.2016 10:40:33   
ŽABBY
Oj. Ej zanima me v bistvu samo to, ali samo vstavljanje katetra kako izgleda -boli?
V kateri fazi poroda so ti jo dali. Takoj na začetku ali si jo vzela med porodom? Hvala za odgovore. :-)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
   RE: NOVEMBERKE 2016
8.11.2016 14:35:32   
pikica 4
Oj,
Zabby jaz sem za ea zaprosila takoj ko sem prisla v porodno in so mi jo tudi dali. Ea je delovala preden so mi dali umetne popadke. Vstavlanje ne boli nic. Ob ea je bil zame porod res dozivetje. Rodila sem brez da bi cutila popadke, imela sem svoje sibke ,ki niso bili boleci.Rodila sem v kranju.

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
   RE: NOVEMBERKE 2016
8.11.2016 14:40:47   
Ribica **
Ne, vstavljanje ne boli, ker ti dajo prej lokalno, kar me tudi ni bolelo. Malo zoprno je edino, ker se moraš usest po turško in potem hrbet izbočit, kar je malce neudobno zarad popadkov, to bočenje hrbta. Dobila sem jo pa po treh močnih popadkih po predrtju mehurja, po slabi uri v porodni, odprta sem bila pa 6 cm. Potem je bilo pa fino, ni mi bilo več grozno vroče kot prej, popadke sem čutila samo na enem delu trebuha, eno nogo sem imela malo mravljinčasto, ampak ni bilo sile. Tudi sam porod se ni nič upočasnil, sem bila odprta 10 cm v petih urah - iz 4 cm. Normalno sem lahko pritiskala in vse, edino potem mi poglobljena EA ni dovolj prijela, da bi bila budna med CR, sem dobila narkozo.
Nisem pa imela nobenih težav potem, nič me ni bolel hrbet ali da nog ne bi čutila al pa kaj. Pa so mi dvakrat vstavljali kateter, ker ga je prvič vstavil v žilo.
Res pa je, da ko sem dobila še umetne popadke, ki so bili brez pavze, da me je pa vseeno kr bolelo, pa še tamala je tiščala navzdol. Pa se ni imela kam spustit, ker je bila prevelika, jaz pa preozka. Tako da ea vsekakor ja. 😀

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
   RE: NOVEMBERKE 2016
8.11.2016 22:21:07   
Savy
Pri meni se je začelo nekaj dogajat. Danes sem tretji dan po roku. Zgodaj zjutraj sem imela izcedek, ki je bil najprej brezbarven, nato se je obarval rdeče. Sem klicala v porodnišnico, pa so mi rekli naj se pridem pokazat. Ctg normalen, nato vaginalni pregled (precej neprijeten). Baje ni nič takšnega, odprta za en prst, me vprašali, če bi ostala v bolnici, sem rekla, da ne, ker sem 5min stran doma. Sedaj imam že 4ure rahle popadke na 15min. Vsaj mislim, da so, saj me zagrabi v križu in spodnjem delu trebuha, traja kakšnih 20sekund. Tako da ne vem sploh, a je porod blizu ali se tole lahko vleče še dolgo. Amapak dogaja pa se user posted image Sporočim, ko bo kaj novega pa držim pesti za ostale. Aja pa glede EA me je kr zamikalo, ker ste opisale, da je gladko potekalo, toda sama si želim naravnega poroda že od začetka, čeprav me je strah neznane bolečine.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
   RE: NOVEMBERKE 2016
9.11.2016 4:52:53   
ŽABBY
Savy upam, da si ze v porodnišnici in cartas svojo štručko ;-) da ni bil to samo lažen alarm :-)

Punce hvala za odgovore glede ea, jaz se nisem še odločila ali jo bom vzela ali ne.... Sem razmišljala da bi poizkusila brez, pa potem če bi bilo preveč boleče bi jo....

Koliko nas je še tukaj iz foruma k smo še user posted image ?

...danes je spet ena tistih noči, ko greš na wc in ne moreš nazaj zaspat...

(odgovor članu Savy)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
   RE: NOVEMBERKE 2016
10.11.2016 11:09:37   
pikica 4
pozdravljene,

moja porodna zgodba se je začela ob rutinskem pregledu. bila sem dovolj odprta zato sem šla v porodno, kjer so mi na mojo željo pred umetnimi popadki že vstavili ea in se je v 1 h rodila mala deklica 3 kg in 49cm, brez, da bi čutila en popadek. Med porodom so me budno spremljali anestezist in babica. Po ea nisem imela nobenih stranskih učinkov. V porodnišnici kranj so me zadržali 3 dni zaradi mojega slabega počutja. Na porodnem in na oddelku nimam nobenih pripomb vsi so krasni in spoštljivi, vse se je dalo zmeniti in na vprašanja sem dobila odgovore. Zgodba pa se je zapletla po prihodu domov. doma sem bila en dan ko je mala postala pospana in zavračala hrano. Pri dežurnem zdravniku so naju po posvetu s p. kranj in pediatrom na jesenicah poslali in hospitalizirali na jesenicah na porodnem oddelku za tri noči, da je bila pod lučko zaradi zlatenice. pa sem bila v obeh porodnišnicah nazadnje, saj se celo nosečnost nisem morala odločiti kje roditi, pa je bil splet naključnih okoliščin ravno pravšnji, tretji porod se mi sedaj, če gledam za nazaj zdi najboljši. sedaj sva doma in počasi zbirava dan, da odideva na sprehod. Po datumu naj še ne bi bila rojena pa bo jutri že 14 dni stara.

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 15:58:52   
pikica 4
heej,

jaz sem se že sestavila nazaj skupaj. Vidim, da se po večini že prilagajate malim novorojenčkom, ker je zatišje na forumu. Danes sem želela po hranjenje na prvi sprehod smo imeli sonce pri nas pa je bila patronaža pozna in se je pooblačilo, upam, da ne zapade sneg bi šla jutri, če se razjasni. Je pa patronažni zelo vredu sem kar vesela. Moja deklica je izredno pridna nima problemov s trebuščkom samo je in spi.

Kako ste ostale?

Ali je katera še noseča?

Sem že prebrala še Žabby, Savy je pa gotovo že rodila ker se ne oglasi.

Žabby iskoristi ea ker je res zakon user posted image , ubistvu samo ležiš in čakaš popadki pa ne bolijo meni je bilo super.

Želim vam lep dan.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 17:50:58   
lara2013
Pikica 4- tole je pa bilo lepo prebrat... Čestitke za hčerkico user posted image

Sama sem sicer v 22 tednu in me vse to še čaka, a ker tudi sama počasi razmišljam o porodu in o EA med porodom in se od
Očam med Jeseniško in Kranjsko porodnišnico, me je tvoj post razveselil :-)
Zanima me kako to, da si se na koncu odločila za Kranj in ali je EA v Kranju na voljo 24 ur na dan? Kaj pa vikendi?
Kdo ie bil tvoj porodničar? Kaj pa sestre na oddelku? So ok?
Hvala ti za odgovor in še enkrat čestitke- pa veliko crkljanja z malo princesko user posted image

Lep večer

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 18:05:58   
bucka*
Zivjo punce!
Jst sm svojo porodno zgodbo ze v porodnisnici napisala, sem imela se najvec casa, pa tudi utrujena nisem bila, ker je porod potekal tako hitro..
Zdej smo doma, vse ok, dojiva se super, vecinoma itak spi med obroki, veliki bratec jo je tudi v redu sprejel, samo se vedno je malo ljubosumen, ko se dojiva.
Patronazna je ok, samo nic kej dost se ne ubada z nama, ker kao vse vem, samo stehta jo in mimogrede kaj pove...
Malo me je skrbelo zaradi dojk, pri prvem sem imela mastitis, zdej pa tud ze ful naval mleka, pa mi je rekla naj ne grejem (kot so rekli v porodnisnici), ampak samo masiram. Pa morm rec da zgleda da bo ok.
Midve sva pa bile zunaj danes, pa je blo ful ful fino, tud veliki bratec je bil priden, potem sva pa malo nesla notr ajat, midva sva se pa se malo igrala zunaj.
Danes je stara en teden, pa naj tudi se ne bi bila rojena :-)
Aja, kapljice imava pa waya d3, jo je zadnjic zvecer ze nekaj zvijalo, pa so pomagale.
Kako se imate kaj druge?

(odgovor članu lara2013)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 18:18:16   
ŽABBY
Jaz sem se v akciji kupiš 2 plačaš enega... :-)

Savy pa se nič ne oglasi...

Kako vam zavidam...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 18:54:54   
pikica 4
Zabby kakor imam v spominu imas rok okrog 20., saj bo se ene par dni. Komaj cakam, da napisete svoje porodne zgodbe.

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 19:15:11   
pikica 4
Prej nisem videla
Lara2013, da sem se odlocila za kranj je bilo nakljucje, g. Imam v kranju in ker sem bila dovolj odprta sem na hitro opravila razgovor z anestezistom. V porodno me je pospremil moj g. - Kar se mi je zdelo zelo lepo, tam je povedal babci moje zelje, potem pa se je odvijalo hitro. Ea mi je anestezist vstavil v parih minutah, super. Vsi na porodnem so bili super. Ea je na voljo ves cas ker se ukvarjajo le z porodnistvom, tudi za vikend je vedno na voljo. Na oddelku pa je supet ker so obiski le od 3 do 5 in so vrata ostali cas zaklenjena. Tiste dve uri se da potrpet. Ce si utrujena ti ponoci otroka pripeljejo le za dojit, prvo noc te pa ne motijo. Ni mi zal da sem rodila v kranju. Na jesenicah pa hodijo obiski kakor jim pase- to je moja izkusnja.

Bucka sem mislila da imava isto patronazno pa vidim da ne. Jaz imam patronaznega in se res posveti. Ko je bila mala rumena me je klical se naslednji dan kako sva, lepo. Pa tudi po pocutju me prasa in dojenju, se pa dojiva z dodatkom, ker je bila zaspana ni bilo toliko povprasevanja in posleficno premalo mleka, upam, da nama zlaufa brez dodatka. Vidim, da prevec kompliciram zaradi sprehoda ti si ze sla, midve pa jutri pricneva.
Upam da ni prevec napak, tipkam prek mobitela, ker lahko lezim.user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 19:28:04   
pikica 4
Bucka jaz imam eneke kapljice ker naj bi plivit d3 povzrocale krce in sva ze od zacetka ma teh.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 20:02:31   
Malinca07
Pozdravljene user posted image in srecne mamice,
Pa je tud men uspelo prit do foruma, da napisem svojo porodno zgodbo. Zacelo se je v nedeljo zjutraj, okrog 8h mi je odtekla voda. S fantom sma se odpravila proti bolniscnici, kjer so me sprejeli na oddelek. Popadkov se ni bilo, odprta pa sem bila samo 2cm. Svoje popadke sem zacela cutit okoli 3h, odpirala pa se se vedno nisem. Po dobrih 4h urah popadkov sem se koncno zacela odpirat in odsla v porodno sobo. Po 3h urah predihovanja popadkov in koncnem potiskanju, sem v narocje dobila svojo princesko (3485g in 51cm). Rodila sem brez klistirja in brez ea. Bilo je vredno in res lepa izkusnja. Imela sem super babico in najboljso podporo svojega fanta. Pohvalit moram tudi sestre na oddelku, ki so bile zlata vredne. Sedaj smo ze en teden doma, se vedno se rahlo lovimo ampak se imamo super. Danes smo se prvic odpravili tudi na sprehod.
Drugace se izkljucno dojima, mleka imam dovolj, mala pa je tudi pravi jedec in pridno pridobiva na tezi.
Kaksen imate kaj vi ritem, na koliko casa se dojite oz kako dolgo vam dete spi? Kopali ste se ze? user posted image
Lep vecer vsem, stisnite in polupckajte svoje soncke, vsem ki pa se pricakujete pa cim lepsi in lahek porod.


(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 21:11:06   
ŽABBY
Pikica 4 slab spomin imaš :-P.... Rok sem imela 3.11.... :-(


(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
   RE: NOVEMBERKE 2016
11.11.2016 21:28:24   
pikica 4
Zabby oprosti res sem si slabo zapomnila, nisem vedela, da si cez rok, to pa verjamem, da si ze vsa v pricakovanju. Kaj pa pravi g. Koliko moras biti cez rok, da ti sprozijo?

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
   RE: NOVEMBERKE 2016
12.11.2016 14:01:11   
bucka*
Zivjo!
Pikica4, jst sm iz bolj severne gorenjske :-) k meni je prisla jeseniska patronazna. Prej sem pa zivela tam nekje kot ti... med eno in drugo porodnisnico. Vec na zs, ce zelis, magari kasneje, ko bodo dojencki malo vecji in bodo te prve skrbi mimo...
Ja, glede sprehodov je pa tko... meni se tudi zdi zgodaj, pri prvem so mi rekli 14 dni, ta je rekla kadar hocem, kao odvisno od pocutja. Glede na to, da sem se tko fajn pocutla in da je mala itak zabakadirana v vozicku, sem sla kr ven in mi ni blo zal. Tezko gledat sonce skozi okno, ce ves, da se iztekajo lepi dnevi... danes sva sle tudi, ampak ko se je sonce skrilo in zacel pihat veter, sem imela pa slabo vest in sibala noter...
Drugace mi je blo dve leti nazaj receno, da na zacetku ne smes jest svezega sadja in zelenjave, pa zdaj tudi lahko, samo kao samo eno vrsto sadja naenkrat... cudno mi je, ker sta samo dve leti in pol vmes, pa so si ze spet neki druzga zmislili. Kr ene nove smernice, kot da v vsem tem casu ne morejo pogruntat kaj je bolje :-)
Meni pase, da se patronazna ne ukvarja prevec z nami, ponavadi komaj cakam da gre, da mamo mir :-) sej ce me kej zanima, pa vprasam in mi pove.
Plivit kapljice sem dala prvemu, pa ga je res samo tista dva dni zvijalo, tko da sem potem rajs oleovit dajala (waya takrat se ni bilo), zdej pa te, ker so se probiotik in najbrz ne more skodovat. Ta vecjemu je njihov probiotik (druge kapljice sicer) zelo pomagal, ko je imel tezave s trebusckom.
Zabby, verjamem da ti je ze muka, jst sm sla samo 4 dni cez rok pri prvem, pa se mi je zdelo celo vecnost. Naj te potolazim, da bo pa toliko bolj prilravljen pridt ven :-)
S sprozitvijo pomoje cakajo 10-14 dni, ce je vse ok in plodovnice dovolj. Kaj so ti rekli zabby?

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
   RE: NOVEMBERKE 2016
12.11.2016 16:43:28   
pikica 4
Pozdravljene,
za mano je prva neprespana noč, ponavadi poje in zaspi, tokrat pa je kar pregledala 2 uri ponoči ni problema imam še rezervo se mi nič še ne pozna. Na sprehod nisem šla zaradi sebe, da se ne bi prehladila, tukaj pri nas je vse odprto zaradi vetra ni nobene zaščite, sem pa gledala vremo bo kar sončno prihodnji teden, samo hladneje.

bučka* meni je tudi rekel od počutja odvisno naknadno pa je rekel, da raj vidi, da se še počaka malo, mislim, da morajo enako povedati potem pa mi je podal še svoje mnenje. za prejšnje 2 otroka se spomnim, da nisem smela takoj ven. Za otroka ni tak problem saj je zaščiten v vozičku, me se moramo paziti.
Za prehrano je dal enaka navodila kot tebi, samo prvih 14 dni je rekel, da naj se izogibam surove zelenjave in sadja zaradi krčev. Pa prehranjevanje po zdravih načelih. Mi smo že mimo pa ne upam svežega sadja je tako lepo brez bolečin v trebuščku. V porodnišnici sem dobila že sveže sadje in zelenjavo, celo kaki. Ne vem odvisno tudi od otroka koliko je občutljiv.
Se strinjam, počakava tele prve mesece da se vse umiri oziroma bova videli pa se zmeniva prek zs za sprehod, upam, da boš še aktivna na forumu. Zanimivo je deliti izkušnje.

Zabby moja je bila prezgodaj, niso morali ustaviti, tvoja bo pa 100% pripravljena na življenje v novem svetu. Ali si mogoče že rodila?

Malinca07 Mi se kopali še nismo ker še nima suhega popka, ali ga imate vi že? Hraniva se na 3 ure, če mi jo uspe zbuditi, čez dan, ponoči sem jo pa nehala zbujati, ker lepo pridobiva na teži, ampak se zbudi na dobre 3 ure. Zaradi zlatenice sem jo morala buditi, ker bi taki otroci najraje vse prespali. Pa vi?


(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
   RE: NOVEMBERKE 2016
12.11.2016 18:05:15   
Malinca07
Pikica 4 tudi mi se se nismo kopali. Drug teden, pri naslednjem obisku patronazne se kopamo :)
Pri nas je hranjenje tako podnevi kot ponoci tocno na 2 ure..upam, da bo pocasi vsaj ponoci podaljsala in spala malo dlje :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.11.2016 10:10:33   
pikica 4
Malinca na dve uri jesta, ker se gotovo samo dojita, jaz ji dodajam in je umetno mleko tezje prebavljivo zato spi dal. Sem mela zeljo samo dojit pa kaze da bom dodajala. Saj bo bolje, kar naenkrat bo dal spala.

Pri nas je soncno komaj cakam da se se malo ogrejo in letim ven z malo.

Tiste ki dodajate katero mleko imate. Jaz imam aptamil daj so tega imeli v porodnisnici pa so mi svetovali, da naj s tem nadaljujem, ker ga dobro prenasa. Je med drazjimi pa hitro ga zmanka, mislim da sem imela 1 plocevinko iz dm ja samo 1 teden.

Zabby a si rodila?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.11.2016 15:29:23   
bucka*
Zivjo! Midve se samo dojiva, je bila pa tud nekej muhasta prejsnjo noc, danes pa spet pridna. Nimava se pravega ritma, ker ful hitro poje (5-10min), potem naredi pavzo, potem pa v roku 15min- pol ure spet hoce jest. Edino kar postaja stalnica je to, da zvecer zadnjic je med 22 in 23h, spi do 3.30-4.30, potem pa zjutraj do 7.30,-8.30. Zelo fajn :-)
Malinca07, mogoce nasvet, ce zelis. V dojki imas najprej mleko za odzejat, na koncu pa gostejse mleko. Upam da je ne prestavljas iz ene dojke na drugo, naj en obrok naredi na eni dojki. Pa tudi ce hoce kmalu spet jesti, jo daj na isto dojko kot prej. Tako se bo bolj najedla. Verjemi, pomaga. Ce bos pa mela obcutek, da je se vedno lacna, jo daj pa se na drugo...
Pa magari jo zvecer okrog osme in devete toliko animiraj (magari jo zbudi po eni uri, ali pa malo dlje umivaj), ali pa dvakrat previj... nekaj takega, da ti bo jedla ze po eni uri, ne po dveh. Pa bo mogoce tud ksno urco dlje spala...
Kopamo se tud mi drug teden, popek je odpadel in je lep, ampak noce se se cisto zacelit, skos ma krastico. Zej sm ji kr bepanthen mazilo dala gor...

Mam pa tezave s plenickami, a je normalno, da nobene ne zdrzijo celo noc? Sem mela plan, da je ponoci ne bom previjala, pa je vedno po 5 ih urah mokra?! Kako je z vasimi malcki? Katere plenice uporabljate, da zdrzijo?

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.11.2016 17:50:15   
Malinca07
Bucka* tudi midve se najema v 10min jo pa dojim enkrat na eni in drugic na drugi strani. Bom pa vsekakor zvecer probala tvoj nasvet, hvala. Ce samo za urco podalsamo dojenje ponoci bi bilo super. Plenicke jaz uporabljam Pampers. Zaenkrat se nikoli niso premocle, jo pa 1x ponoci vedno previjem.
Vam zaspijo otrocki na rokah ali jih lahko polozite v posteljico in zaspijo sami? Se mi zdi da sem svojo ze razvadila da vedno zaspi na rokah in jo lahko sele ko res trdno spi odlozim v posteljo.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.11.2016 21:52:32   
bucka*
Malinca07, sej pavza med dojenjem se bo podaljsevala, nic ne skrbi :-)
Za odlagat v posteljico je pa meni patronazna trik povedala... ko jo dojis, jo zavijes v tenko dekico, al pa kr kovtrcek njen, potem podre kupcek, zaspi, ti jo pa z dekco vred odlozis v posteljico. Tako jo ne odlozis v mrzlo posteljico, ampak ona ostane zavita v tvojo toploto, obdana s tvojim vonjem :-)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?