|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2017
30.12.2016 11:10:52   
ziraf
ja, tudi pri meni je enako z vročino. ponavat me skos zebe, tudi ko so drugi v kratkih rokavih, zdej pa tudi jaz vročine ne prenašam, skos moram zračit. poleti je bilo res kar težavno, sploh nisem šla ven praktično nič. tako mi je bilo slabo takoj ko sem bila zunaj (al pa če je bilo treba kaj drugega pojest kot čokolešnik in banano). tako sem dva meseca samo ležala in knjige brala v dobro hlajeni sobi (: ni kaj, je bilo pa potem takšno olajšanje, ko so minile slabosti. ja tole s spanjem je pa izziv. in dobra priprava najbrž za prvih nekaj mesecev :D 5h v kosu dobro prespat je res kr uspeh. morda je dobro cez dan izkoristit, zdaj ko še gre, in ulovit kakšno ekstra uro (:

(odgovor članu emklem88)
Neposredna povezava do sporočila: 501
   RE: Februarke 2017
30.12.2016 19:56:42   
Limoncap
Hjoj, mene tudi to spanje ponovi jezi zadnja 2 tedna..moj mi je ze moral menjat jogi iz trdega na mehkega, dvignit vzglavje..pa se vedno ni ok...ce si dam karkoli pod trebuscek me vse moti in tisci, ce sem na desnem boku, imam obcutek kot da jemljem prostor dojencku, na hrbtu ni sans..pa se stalno zamasen nos..ampak ne zarad prehlada..baje je to kar pogost pojav v nosecnosti. Hehe, to spanje je res prava misija, ampak vse za nase soncke..in da so zdravi.

Uzivajte v novem letu in bozajte svoje busije

(odgovor članu ziraf)
Neposredna povezava do sporočila: 502
   RE: Februarke 2017
31.12.2016 8:30:13   
tanchy21
Moj problem je pa pritiskanje na zelodc ko brca in ko jaz lezim to pride tako mocno da lahko bruham prec.spanje pa je obup 2 uri spim 2 uri bedim in to je do jutra ker me wc klice non stop

(odgovor članu Limoncap)
Neposredna povezava do sporočila: 503
   RE: Februarke 2017
31.12.2016 8:44:02   
madjanca
Sedaj ko berem, vidim, da moja nosecnost le ima eno dobro lastnost... kljub vsem boleznim in slabostim pa se vedno spimpo 7-8 ur skupaj..

Drugace pa se pripravljam pocasi na pranje oblacilc, saj pride kmalu prva skatla mojega necaka. Pa me zanima, s cim boste ve prale? Le voda ali se kaj?

Kar pa se tice posteljic. Tole o vzdignjenem leziscu je zanimiva ideja, bomo pa tudi pri nas imeli senzorje dihanja, ker bo dojencek od rojstva v svoji sobi.

Danes pa je zadnji dan letosss :) se kaj veselite? Pri nas je poticka ze pecene in sem v nizkem startu, da postorim se zadnje malenkosti po hisi za letos :)

(odgovor članu tanchy21)
Neposredna povezava do sporočila: 504
   RE: Februarke 2017
31.12.2016 9:10:05   
Kitty 1
Spanje v kosu :) user posted image kaj je že to ??
Kar se spanja tiče imam jaz drugo težavouser posted image brcannnjjjeeeuser posted image enostavno obožuje nočno brcanje user posted image

Naš bo imev tudi svojo sobo, ampak na začetku bo vrjetno vsaj kakšen mesec ali dva z nama. Potem pa kar čimprej na svoje, da nebo kasneje težav s tem oz. Jih bo čim manj user posted image

Glede pranja nevem. Jaz sem se že gledala neke mehčalce in te stvari v mullerju za otroke. Niti še nisem razmišljala ali to lahko uporabim ali ne.
Kako pa je z vozičkom, jogijem, blazino, kovtrčkom..
Itd... ali se da te zadeve kaj v čistilnico??

Zadnji nakupi ;
Banjica
Milo
Pleničke
Vrtiljak za nad posteljico user posted image
Košek za pleničke
Vatke, krpice, rokavicka za umivanje, fiziološka...
Termometer, krtačko, glavniček, ..
Tetra pleničke
Toplo odejico za v voziček ali posteljico
Postelnina in prevleke
2x brisačke za dojenčke ( s kapuco )
Topel pajacek 56 za prihod domov user posted image (padel mi je v oči)
Stvari za nego mamice user posted image


Nekaj oblačilc sem že dobila, nekaj bom še dokupila. Ne kaj veliko, ker vrjetno 56 nebo dolgo aktualna stevilka. Da ne govorim o tem da bo treba čez 3 mesece topla oblačila zamenjati za lahka,ker bo že poletje.


(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 505
   RE: Februarke 2017
31.12.2016 9:22:39   
Limoncap
Moj tri letnik je dobil par mesecev nazaj komaj svojo sobico, ker prej ni bilo prostora in je bil zraven v spalnici. Prvo v posteljici in potem kar na jogiju, z privajanjem na novo posteljo in prostor ni imel nobenega problema in prespi celo noc..smo mu lepo razlozili in je lepo sprejel. ce se pa vmes zbudi pa pride s pojstrom k nama. Tako da bo dojencek zaenkrat pri nama v spalnici, da bo imel starejsi "mir" ponoci.

Po zakkjucnih nakupih pa se bom odpravila po novem letu, morda se najdem kaj pametnega na razprodajah, sploh v italiji, ko samo skocim cez...

Glede pranja oblacil, prevlek in to bom kar oprala z persilom, sensitive, malo mehcalca..vecina vse na 60..no pac tisto kar lahko in potem se v susilca. Z likanjem ne bom prevec se zamujala, sa so povecini taksna oblacila ki jih ni potrebno zlikat. Sem tud za starejsega tako delala, saj je to prevec zamudno...no vsaj meni..rajsi ta cas bolj kvalitetno prezivim. user posted image

Za novo leto pa bomo verjetno kar doma...zdaj nam je glih priso en delat se strope, tako da smo delavni..sibam..

Lepo praznujte

(odgovor članu Kitty 1)
Neposredna povezava do sporočila: 506
   RE: Februarke 2017
31.12.2016 9:44:48   
Kitty 1
Potem bom tudi jaz stvari običajno oprala. Pač zrnat prašek, 60° in otroški mehčalec. Sicer pa ima moj pralni stroj otroški program user posted image ...to sem se ravnokar spomnila user posted image


(odgovor članu Limoncap)
Neposredna povezava do sporočila: 507
   RE: Februarke 2017
31.12.2016 10:18:29   
madjanca
Jaz bom uporabila ali frosch ali pa dash. Razni arieli in persili ze meni skodujejo... mogoce bom celo samo s sodo,kisom in boraxom.. ima pa tudi moj stroj neke otroske programe 😁

Bo se zanimiv februar. Zaenkrat bom se uzivala v pisanju diplome raje :)

(odgovor članu Kitty 1)
Neposredna povezava do sporočila: 508
   RE: Februarke 2017
31.12.2016 10:26:04   
zaspana zvezdica
Kje pa se kupi boraks?

Jaz sem prvič običajen prašek uporabljala, mehčalcev pa itak odsvetujejo. Če že sem uporabljala kis.

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 509
   RE: Februarke 2017
31.12.2016 11:23:25   
madjanca
Jaz sem ga kupila v mavrici... sedaj ravno, ko iscem po spletu se kakaen recept za praske, sem zasledila, da obstaja tudi lekarniska oblika boraksa, sicer se malo drugace imenuje ker verjetno je vseeno drugacen (tako kot so razlicne sode) in sem nasla, da so pripravki z boraksom (POZOR: LEKARNISKI PRIPRAVKI!!!), ki pomagajo pri glivicnih vnetjih noznic in pa proti bolecim dojkam v casu dojenja.. torej nekaj dobrega za nas :) zdaj vem, po kaj bom sla, ce se mi bo to dogajalo..

Drugace pa se dobi tudi v merkurju in obiju bojda... pri njih naj bi se nahajal na oddelku za varjenje...je pa se dobro vedeti, da boraks deluje malce tudi kot belilo, zato ga jaz pri dolocenih majckh ne uporabljam, da se ne sperejo..

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 510
   RE: Februarke 2017
3.1.2017 10:00:24   
Kitty 1
Še malo pa se lotimo pranja in se zadnjih priprav. Treba bo pripraviti tudi torbo za v porodnišnicouser posted image toliko je enih seznamov....

Kako ste pa kaj s pregledi?
Jaz imam trenutno dve napotnici za laboratorij. Pregled pa čez dva tedna.
Izvidi zaenkrat vse bp in upam da bo tako vse do konca.
Malo me edino stiska občutek, da nevem kdaj in kako se začneuser posted image .

Počutje je pa zaenkrat super user posted image vrjetno bom danes precej efektivnauser posted image

Pozdravčke vsem čakajočim na februar :)user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 511
   RE: Februarke 2017
3.1.2017 11:33:53   
Limoncap
Jaz sem glih vceraj oprala vse cunjice in jih pospravila lepo v omaro. Je bilo 5 strojev. Cel dan je bogi stroj delal. Sem pa vesela, da je vsaj to za mano. V tem tednu se greva z mojim verjetno po zadnjih nakupih..banjica, plenice, za popek stvari, za mamico modrc za dojenje, ma je se kar obsiren seznamcek.

Jutri se grem v laboratorij, moram dat vzorec urina, sem imela vnetje in bila na antibiotikih, cez 10 dni pa imam pregled, kjer se dobim napotnico za toxo in odvzem brisa za streptokop b. Odlocbo o porodniskem dopustu sem tud ze dobila...tako da bo pocasi..

Pocutje pa tako tako, kakor kdaj...vceraj me je cel dan stihalo med lopaticami, danes sem ok, ampak kakor zacnem malo vec migat mi ze vse dol tisci..v prvi nosecnosti sploh nisem mela taksnih nevsecnosti, se z spanjem nisem imela problemov, v drugi sedaj pa ni da ni..ampak se malo in potem bo to vse poplacano z nasimi soncki.

Lep dan vam zelim

(odgovor članu Kitty 1)
Neposredna povezava do sporočila: 512
   RE: Februarke 2017
3.1.2017 12:05:31   
Kitty 1
Ja saj tudi jaz nisem nekaj spretna in hitra oz. Mi potem ni dobro :) bolj na izy...user posted image

Izracuna za porodniško še ni. Sem oddala konec decembra, upam da bo čimprej.

Jaz se danes lotim stanovanja, potem pa pranje oblačilc.

Edino kar me malo moti glede počutja je to, da mi občasno rata tako vroče. Doma sem oblečena kot sredi poletja. Pojavljajo se nekakšni vročinski valovi. Kot da sem v meni user posted image hahaha

Upam, da to spada pod normalno :)

Glede nakupov za dojenčka : kakšen teden nazaj so imeli v baby centru kar nekaj znižanj. Nama se je na celotni znesek kar poznalo. S tem, da nisva gledala na znižanja ampak skupaj s prodajalko nabrala vse za nego prvega otroka. Sva pa v 2016 kar zapravila v tej trgovini. Upam,da res dobis potem neke bone user posted image vsaj tako sem bralauser posted image

(odgovor članu Limoncap)
Neposredna povezava do sporočila: 513
   RE: Februarke 2017
3.1.2017 20:33:22   
emklem88
Hallo, rabim nasvet. Od vceraj mi je slabo. Danes dop normalno jedla. Nato popila 0,3 aronije kot vsak drugi dan. Sla cez par min bruhat, vse skupaj je slabost samo se poslabsalo. Od takrat naprej imam bolecine v trebuhu in mogoce rahle krce. Otrok pa se premika nenormalno veliko kot se nikoli do zdaj in obcasno so ti premiki boleci. Kaj naj naredim??? Ima katera podobno izkusnjo????

(odgovor članu Kitty 1)
Neposredna povezava do sporočila: 514
   RE: Februarke 2017
3.1.2017 20:38:31   
Kitty 1
Tudi meni se je zgodilo že nekaj podobnega...
Kaj pa vem, morda te brca v želodec, mogoče prepoln želodec, itd.

Mislim da ni to nič nenormalnega, ne bom pa trdila da zagotovo ni nič narobe. Lahko samo potrdim, da se je tudi meni že to zgodilo. Minilo je samo od sebe in z lažjo prehrano.

(odgovor članu emklem88)
Neposredna povezava do sporočila: 515
   RE: Februarke 2017
4.1.2017 6:32:33   
tanchy21
Meni se to zgodi skoraj vsake dva dni pomoje je prepoln zelodc ko on brca tko se men dogaja pa ucas spijem samo deci vode in mi je nenormalno slabo ce bruhas je vsaj dobr al js oa ne morm bruhat slabo pa ko nwm kaj v vsakem primeru gres pa lahk se pokazat

(odgovor članu Kitty 1)
Neposredna povezava do sporočila: 516
   RE: Februarke 2017
4.1.2017 15:46:44   
zaspana zvezdica
Ženske, kaj bote pripravle za vaše user posted image , zimsko vrečo ali kombenzion?

(odgovor članu tanchy21)
Neposredna povezava do sporočila: 517
   RE: Februarke 2017
4.1.2017 17:02:03   
madjanca
Jaz sem ravno danes dobila dve skatli oblacilc od necaka. Bil je rojen par dni kasneje kot imam jaz letos rok in so pajacki taki bolj zimski. Zraven smo dobilise ovcko za v vozicek in bi mogoce dala tudi tisto v lupinico. Kombinezoncek je trenuto se v uporabi pri necakinji tako, da si bomo potem sposodili verjetno tistega.. naceloma pa niti ne bomo nekaj pretiravali, ker je doma avto v garazi in prvi mesec sigurno nikamor ne bomo sli.

Jooo so pa tako srckane te mini cotike. Sele zdaj pocasi se zavedam, kaj dejansko se bo zgodilo v mojem zivljenju user posted image

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 518
   RE: Februarke 2017
5.1.2017 9:43:06   
Kitty 1
Madjanca...ali veš, da tudi jaz vedno bolj dojemam. 100% bom pa dojela verjetno šele ko bo dan D user posted image user posted image

Jaz trenutno čakam izračun porodniške. Sem oddala konec decembra.
Očetovstvo smo že tudi uredili

Edino ogromno je govora o porodnih načrtih. Jaz tega nimam, ker si niti ne predstavljam kako to poteka in nekako ne znam na podlagi ničesar narediti načrta.
Kaj pa ostale?? Ste si ga napisale?


(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 519
   RE: Februarke 2017
5.1.2017 10:50:56   
zaspana zvezdica
Jaz sem tudi par dni nazaj oprala oblačilca, sem veliko dobila in skoraj ničesar ne rabimo kupit. Razen nekaj zimskega al zimsko vrečo al pa kombenzion.

Jaz porodnega načrta ne bom pisala, ga tudi prvič nisem. Nimam nobenih posebnih želja, razen želim, da popkovine ne prerežejo prehitro Oz. Ko bo nehala utripati. Baje, da se še pogosto dogaja, da jo prerežejo takoj. Ima katera izkušnje kako je s tem?

(odgovor članu Kitty 1)
Neposredna povezava do sporočila: 520
   RE: Februarke 2017
5.1.2017 10:58:44   
madjanca
porodni načrt? tudi to obstaja?

jaz čakam še decembersko plačo potem pa grem na csd... očetovstva ne rabi podpisat, ker sva poročena. tako, da drugega pa tako mislim, da ni za uredit. drugače pa imam naslednji teden spet pregled. mogoče pa že dobim napotnico, glede na to, da nimajo urejenega stalnega ginekologa zaradi menjav... user posted image

po katerem tednu naj bi bili pregledi pogosteje? jaz jih imam redno na 4 tedne, zdaj pa bom v 34 tednu. ali že lahko pričakujem kaj bolj pogosto?


drugače pa že zbiram recepte jedi, ki jih bom pripravila in zamrznila, da se ne bom mučila s kuho prve dni user posted image

< Sporočilo je popravil madjanca -- 5.1.2017 11:01:58 >

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 521
   RE: Februarke 2017
5.1.2017 13:10:30   
tanchy21
Jaz sem trenutno v 35 tednu in mam preglede od 34 tedna vsak teden in tudi ctg zravnuser posted image
Hodim pa v porodnisnico v apn na preglede drugace pa dobra ideja cd nimas nobenga d bi kej skuhu je supr stvar skrinja pa je

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 522
   RE: Februarke 2017
5.1.2017 13:29:38   
zaspana zvezdica
Tanchy a v mb hodiš v ARN?

Jaz mam pa na dva tedna preglede že neki časa. Po 32. Tednu pa še ctg.

(odgovor članu tanchy21)
Neposredna povezava do sporočila: 523
   RE: Februarke 2017
5.1.2017 13:33:29   
madjanca

IZVIRNO SPOROČILO: tanchy21

Jaz sem trenutno v 35 tednu in mam preglede od 34 tedna vsak teden in tudi ctg zravnuser posted image
Hodim pa v porodnisnico v apn na preglede drugace pa dobra ideja cd nimas nobenga d bi kej skuhu je supr stvar skrinja pa je


No upam, da bo tudi pri meni kaj bolj na pogosto. Nekaj mi namrec pravi, da bom rodila prej kot imam rok. Upam, da se ne motim :)

Ja sama sva v hisi, starsi in sestra hodijo v sluzbe. Moz je cel dneve v sluzbi, razen prvi teden bo tu pri meni in dojencku tako, da bo on kaj skuhal.. potem pa bom prepuscena sama sebi. Tako, da je fino si kaj pripravit. Tudi sestra je tako delala pri vseh nosecnostih in je rekla, da je to bila najboljsa odlocitev.

(odgovor članu tanchy21)
Neposredna povezava do sporočila: 524
   RE: Februarke 2017
5.1.2017 16:10:20   
tanchy21
Ja ce si sam za vse je kr smotan po en stran pa zakon mas mir ne hodm v mb ampak hodm v lj ker sem zanosila z dvojcki in ker je bil en bolan so naredl feticid zato mam preglede bolj redno. Zdj pa sploh da to spremljajo da neb blo kej narobe ker sem imela povisan pritisk sedaj pa je ok vse okej samo preglede moram imeti vsak tedn

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?