|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 99 [100] 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017vl
20.9.2017 10:27:35   
diamantina
Ojla!

Pri nas pa hodimo ven zjutraj, ko gresta sinova v šolo, pa potem pred malico, po kosilu ko grem spet po otroka, pa potem je zunaj oz. v avtu ko se vozimo na nogomet in v glasbeno, popoldne pa je tudi zunaj, če je lepo vreme. Zdaj sva šibali okrog s kengurujem, drugače pa lupinica, vozek ... smo kar precej zunaj in na terenu.

Drugače pa počneva tudi marsikaj, listava knjigice, mala se rada plazi (tja kamor ni treba), rada se igra z lesenimi igračami (plastičnih sploh noče), včasih je samo zraven, kadar starejši vadi inštrument in mu jaz pomagam, pa igrava si na kitaro, potem poskuša sama jest, pa malo gledava TV, trgava papir medtem ko drugadva delata nalogo ... meni dnevi hitro tečejo, tko da ni nič dolgčas.
Pri taprvem je tudi meni včasih bila tuga ... pa komaj sem čakala na službo, čeprav sem vmes med porodniško diplomirala, ampak mi je bilo včasih prav zoprno, sploh ker moža ni bilo nič doma in sem se pogovarjala samo z dojenčkom ... Pri tadrugem se porodniške sploh ne spomnim, ker je tako hitro minila, zdaj pa tudi, huh, je pestro, ker že večkrat tudi kaj postorim za službo in se konca porodniške kar malo bojim.

Naša pa govori besedico NE. Če ji kaj ni všeč, reče ne-ne, npr. ko ji zavezujem kapico. Če je lačna pa am-am. Pa zadnje čase opažam, da bi rada ploskala. Sedi pa zelo lepo, čisto samostojno.

Hrana, ma mi že razen KM jemo vse, tudi jajco sva že poskusili, ker je jedla rezance. Vse je ok.

Tko, šibam delat pico, pa tamali kosilo ... bodite fajn!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
   RE: Marčevke 2017vl
20.9.2017 12:24:57   
Sparkles7
Pri nas je tudi kar divje vreme zadnje dni, zelo piha, ker smo na odprtem :/ ... Tako da priznam, da se kar težko spravim ven z malim. Notri se on veliko igra na tleh... Če je naspan in ga nič ne matra, se kar zamoti. Ampak ja, njegove igračke so še najmanj zanimive. Najboljši so copati, pa noge od stola, pa cevi pri radiatorju itd. Pa čeprav ima na tleh preprogo in zraven še peno, je on skoraj cel čas na laminatu. Me malo jezi, ker ravno topla tla niso, ampak pač, ga malo več oblečem in je. Plazi se že vsepovsod, sedi pa naš še ne.
Pregled je pa bil uspešen, vse ok. Baje se vidi, da je veliko na tleh, ker je zelo močen in se pravilno giba. Se je vmes že nekaj postavljal na kolena, tako da je pediatrinja rekla, da bo hitro tudi kobacal. Naredili so tudi malo več pregleda, to z rozino ipd. Težek je 7150 in velik 65,5 cm. Lepo raste. Cepila pa ga je samo to obvezno, za pnevmokoke drugo dozo pa bo raje pri 9 mescih, ko sicer ni nič. Zaradi tega, ker sem rekla da je prejsnjic imel reakcijo, jok popoldne in potem vročino in pa zato ker mu je iz nosa teklo cel teden. Se je pa zdaj umirilo. No po tem cepljenju pa ni imel nič reakcije.
Hjoj sva pa komaj dala urin... Zadnjič se je doma razlilo ven iz vrečke po plenici, pa potem smo se dvakrat dali v ZD-ju in se je obakrat razlilo. S tem da nazadnje sem pogledala pred laboratorijem in sem kar potrkala če je še dosti v vrečki, čeprav je bilo res čisto malo še notri... Je rekla da bodo probal naredit kolikor se bo dalo, če ne me pa zdravnica kontaktira :p

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
   RE: Marčevke 2017vl
20.9.2017 12:31:41   
Sparkles7
Aja Sofie, glede savn v Laškem... Jaz nisem šla, ker mi še nekako ne paše in itak sem bla večinoma z malim ob bazenu. Je pa šel moj in je bil navdušen, da so baje ful dobre. Ampak to tu, pri hotelskem delu, ne prav v termani.

Drugače pa sva sedaj tudi midva z malim začela brati eno knjigico in spremlja in uživa :) Ima zvoke parih živali in traktorja, tako da je super. Počasi ne nese čisto vsake stvari v usta in se mi zdi da bo sedaj lažje delat več stvari. Ker recimo, da bi trgala papir kot praviš ti Diamantina, si jaz še ne predstavljam :)
Sva pa še vedno samo na zelenjavi, do sedaj je probal bučko, korenje, brokoli, kolerabo, cvetačo... Pa gre res počasi. Ne vem, verjetno kombinacija tega, da ne zna požirati in tega, da so novi okusi... No ja, potrpežljivo, pa bo :)

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
   RE: Marčevke 2017vl
20.9.2017 12:36:33   
Sparkles7
Aja še to moram pokomentirat :).. košarko itak da sem spremljala... In se mi je mali zbudil 35 sekund pred koncem tekme :o Malo sem se ulegla zraven, sem mislila sej včasih hitro zaspi nazaj . Pa je še nekaj telovadil z nogami in sem si rekla nič, happy endinga pa ne bom zamotila. In sen ga kar dvignila na zizo in šla z njim pred tv. On je spal naprej kot top, čeprav je bil tv kar na glas in vse svetlo :D No, je bil vsaj zraven ko smo postali prvaki ;D

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
   RE: Marčevke 2017vl
20.9.2017 21:12:35   
Sofie

Mi smo se danes šli kopat in je bilo super. Moja je končno dovolj težka za fredov obroč in je ful uživala. Jutri bo stara 7m in ima pomoje okol 6200g. Moram jo še zmerit. Kakšne pajkice 62 so ji celo malo kratke ratale.

Sparkles7 sej bo šlo tole uvajanje. Jaz sicer s tem nisem imela težav. Moja ful rada je. Zdej pade v jok, če jaz kaj jem in ji ne damuser posted image

Jaz sem uspela konec košarke vidit, potem so jo pa sosedje zbudili. Je eden od košarkašov sosed in je bilo glasnouser posted image Tako da je potem malo bedela. Itak smo bili vsi veseli, tako da se nisem sekirala

Zadnje dni se mi do polnoči ene 2x zbudi v joku. Sumim da so zobki krivi, ker se tolk slini, da ji tri majčke na dan zamenjam. Slinorutke pa takoj premočijo.

Upam da bo naslednje dni vsaj suho vreme.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
   RE: Marčevke 2017vl
23.9.2017 20:24:13   
Sparkles7
Hjooj, naš je danes čez dan vse skupaj spal samo eno uro in še kar telovadi po postelji. Se sploh ne pusti motit pri igranju z mojo zadrgo in kotaljenju čez mene... Tko da sm šla od dolgčasa kar tole napisat :p :D

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
   RE: Marčevke 2017vl
23.9.2017 23:21:17   
Sofie

Upam, da je potem hitro zaspal. Moja je danes šele okol 20h zaspala. Smo prepozno začeli cel proces priprave na spanje.

Danes je bil prav lep, sončen dan. Upam, da bo tudi jutri še ok.


(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
   RE: Marčevke 2017vl
24.9.2017 11:12:43   
Sparkles7
Ja, res so bili super tile dnevi :) Midva sva bla kar z nosilko po sprehodih, se mi ne da ubadat z vozičkom, ker itak ni rad notri... Potem pa da grem kam dlje, ga moram prestavit v nosilko in voziček zraven riniti, pa nimamo glih ravnin pri nas... Je z nosilko čisto luštno, pa še fino je bilo ker sem lahko po gozdu hodila :) Edino cel čas sem malo prepevala zraven, da je bil strah pred medvedi (ki jih je letos pri nas kar veliko baje) manjši :D

Včeraj je pa potem, ko se je odločil, da zdej je pa res že dosti zaspan, kar hitro zaspal :)

Sofie upam da je bolje glede spanja... al se že kej kažejo zobki? Meni je zdej pediatrinja rekla, da so zobki še daleč, da ni še nič videti znakov da bodo kmalu ven pogledali. Hjoj a kar v jok pade če ne dobi jesti :P.... tudi to je pri nam še daleč hihi. Smo pa tudi mi šele nazadnje ko smo bili na bazenu sprobali Fredov obroč, je nekaj časa kar užival notri, potem pa začel protestirati... je pa nadaljeval uživanje v najinih rokah. Zdele mi pa spi v nosilki, se pa že kuha riž, pa korenček in brokoli.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
   RE: Marčevke 2017vl
24.9.2017 13:30:34   
diamantina
DOber dan!

Na hiterco, ker ravno kuham. Tamala bo sladko zelje in pire, mi pa neki bolj dobrega. user posted image

Spanje - se zbuja, tu in tam, pa zajoče in zaspi nazaj, nič posebega pri tej starosti, ker že začenjajo sanjati, tako da jih lahko tudi kdaj kaj v spanju prestraši, saj sami vemo, kako je včasih. To se bo zdaj kar pogosto dogajalo, tam do 4 leta ziher, bodo pa noči, ko bodo lepo spali celo noč, pač kakor kdaj.

MI smo bili včeraj na trgatvi, tamala je bila čisto naspidirana, da sploh ni mogla spat, no zvečer je pa mrknila. user posted image Meni sicer ni bilo ravno fajn, ker je bila skoz v nosilki, da sem morala nosit ajmar z grozdjem, pa še njo ... pojedla je pa tudi precej grozdja, ker imajo pri nas popolnoma neškropljeno - stare sorte, moji gojijo po principu, da zraste, kolikor pač zraste in je vsako lepo obilen pridelek. Meni škropljeno in kupljeno grozdje ful smrdi, tako da jem res samo zdaj, ko je domače, pol pa konc. Naredim pa sirup in grozdni sok, tako da vsaj nekaj ostane za čez zimo.

Nič, šibam, da se kaj ne prismodi. Papa

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
   RE: Marčevke 2017vl
24.9.2017 13:31:51   
Sofie

Tudi meni je nosilka za deževne dni super. Jo imam tudi ko greva z vozičkom ven sabo, saj v vozičku noče zaspat. Zaspu v bobi in jo prestavim v voziček.

Spanje je boljše, se zbudi 1x na noč. Jo uspem okol 6h kdaj celo prepričat, da nazaj zaspi.

Danes je tak težek, zaspan dan.

Moja je imela pa za kosilo rižoto s hokaidi bučo. Malo mi že manjka ideja kaj ji sploh skuhat za kosilo. Itak imam občutek, da cele dneve samo kuham in pospravljam.

Kaj jim ponavadi skuhate za kosilo?

V naslednjih dneh ji bom ponudila žličko ali dve navadnega jogurta. Upam, da ji bo všeč.


(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
   RE: Marčevke 2017vl
24.9.2017 15:29:53   
diamantina
Hjoj, ta kosila, večna dilema, ne samo zanjo, tudi za nas se vsak dan mučim ... ampak moji otroci so jedci, jedo marsikaj, samo meni se včasih tudi ne ljubi in pristanemo na šmornu s kompotom. user posted image

Jaz ji bom počasi kar našo hrano dajala, saj njej prej odvzamem, preden orng začinim ... danes smo imeli svinjsko, pa je morala dobit posebej, razen krompir je pa probala tudi naš, noter je seveda kravje mleko, in je bila na tem okusnim pirejem veliko bolj navdušena kot nad svojim. user posted image

Naša pa navadnega jogurta ne para, ji je prekisel. Zdaj ji dajem noter banano ... nima rada kislega.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
   RE: Marčevke 2017vl
25.9.2017 21:48:59   
Sofie

Ja sej za naju mi tudi zmanjkuje idej. Še dobro, da tudi moj veliko kuha. Poleti je bilo fajn, saj imamo žar in sva ponavadi kar kaj na žaru spekla. Imava oba rada ribe, tako da so bile redno na jedilniku.

Pri nas ni nič novega. Pupa je izredno pridna. Še posebi ko gremo kam na obisk. Samo da vidi kakšne nove igrače se lepo sama igra. Ne potrebuje nobene animacije.

Smo se odločili da se gremo oktobra malo potepat. Komaj čakam. Sem težko domauser posted image

Prejšnji teden sem imela že prvi roditeljski sestanek v vrtcu. Vzgojiteljici sta mi všeč, upam da bodo tudi tamali.

Gredo vaši tudi pozimi v vrtec?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
   RE: Marčevke 2017vl
25.9.2017 22:57:37   
diamantina
Naša punčka zdaj še ne gre v vrtec. Komaj jeseni, pa še takrat ne vem ... imam zaenkrat 2 babici in 1 dedija na dosegu roke. Po mojem idelanem scenariju bi šla komaj jeseni leta 2019, ko bo 2 leti in pol. Prej, kolikor vidim, nimajo nič od vrtca. Saj ne rečem, delajo nekaj, se igrajo, jedo ... ampak so premali, da bi se radi družili z drugimi otroki in tujimi varuškami. Če pa otroka nimaš kam dat, je pa seveda vrtec nuja in tudi fajn.
Moja sinova sta oba presrečna v šoli in ne bi več odšla nazaj v vrtec ... baje je bilo "bedno". user posted image Saj logično ne ... otroci rastejo.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
   RE: Marčevke 2017vl
26.9.2017 10:54:24   
Yuki
Naša ne gre v vrtec pozimi, je nismo niti prijavili. Kombinirali bomo babici, varuško in starše. Tudi zame bi bilo idealno, če gre v vrtec pri dveh letih in pol - torej jeseni 19. Sofie, ti si iz Ljubljane, ne? Katero izbiro vrtca si dobila, oziroma, ali si odkljukala "katerikoli vrtec"?

Za kosila imam doma nabirko zelenjave (korenje, bučke, zelje, buče, por, kolerabo, korenine peteršilja, ...), nabirko prilog (krompir, proso, ajdo, kuskus, riž, bulgur, polento). Kupila sem bio teletino in piščanca in ju narezala na male (ok 30g) koščke in po kosih zamrznila. Innekaj po navdihu skombiniram iz tega. Danes bo prosena kaša z zeljem, malo korenja in rumenjakom. Včeraj piščanec, buča in polenta. Nedelja bučke, korenje in riž. V soboto buča, krompir in teletina. Zelenjavo včasih kuham, včasih soparim, včasihdušim, tudi v pečici sem že pekla. ne znam še čisto dobro združit kuhanja za naju in za malo, pa tudi ob različnih urah jemo.

Kako oblečete male? Doma se plazi po celem stanovanju, pa se mi zdi pogosto mrzla, še posebej po nogah. Poleg tega pa imajo nogavice kratek rok trajanja ...

Zdaj jo najbolj veseli plaziti se skozi ožine in preko malih ovir.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
   RE: Marčevke 2017vl
26.9.2017 14:20:49   
Sofie

Pri nas sta tudi babi in dedi doma, pa jaz nisem naklonjena temu, da bi jo pazila. Gre kar v vrtec.

Yuki, ja mi smo iz Ljubljane. Dobili smo vrtec, ki smo ga navedli pod prvo izbiro. Navedla sem samo dva vrtca. Je fajn ker imam dejansko vrtec 2 minuti stran. Tako, da jo bom oddala na poti v službo oz. moj. Bom videla kdo bo imel zjutraj več časa. Drugače pa kolikor vem smo letos dobili vrtec vsi, ki smo v Ljubljani prijavljeni več kot dve leti oz. tudi tisti, ki niso. Skratka prostora je bilo dovolj. S katerega konca Ljubljane pa si?

Tudi jaz kuham podobno. In ne znam še združit obeh kosil. Res pa da tamala ima kosilo okoli 12.30, midva pa šele okoli 17h. Sem tako navajena še iz službe in nismo nič spreminjali.



(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
   RE: Marčevke 2017vl
26.9.2017 22:07:45   
diamantina
Yuki, naša je oblečena v legice, zokne, bodi, tanka majčka čez ali pa tudi ne. Imamo toplo v hiši ... pretoplo skoraj. Imamo pa talno oz. tam kjer ni, je parket.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
   RE: Marčevke 2017vl
26.9.2017 22:09:33   
diamantina

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie


Pri nas sta tudi babi in dedi doma, pa jaz nisem naklonjena temu, da bi jo pazila.


Kako to?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
   RE: Marčevke 2017vl
26.9.2017 23:46:13   
Sofie

Yuki, moja ima bodi s kratkimi rokavi, majčko, pajkice in nogavičke. Sem ji pa kupila v Okaidiju malo toplejše pajkice.

Diamantina, zato ker se mi zdi, da jih stari starši preveč razvajajo in na nek način jih ne navajajo na samostojnost. Npr. pri hranjenju, oblačenju itd. Tukaj vidim prednosti vrtca. V vrtcu se jim tudi precej dogaja, hodijo na igrišča itd. Sem sama pazila otroke in vidla kako to ponavadi zgleda z dedki in babicami. Sploh tistimi, ki niso čisto fit. Tudi zdej jih srečujem in mi je grozno, ko se otroci pri dveh letih vozijo v vozičku, ker je tako lažje.

Pa tudi meni se ne zdi glih nekoga obremenit za 8h na dan z majhnim otrokom. Ker je naporno, sploh ko začnejo hodt.

Moj način razmišljanja. Itak vsak naredi, kot mu ustreza.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
   RE: Marčevke 2017vl
27.9.2017 10:04:26   
diamantina
Ojoj, to mi je pa žal, da imaš takšno izkušnjo glede starih staršev. :(

Jaz imam pa zelo dobro izkušnjo s starimi starši. Je ena taka dragocena in lepa izkušnja, ki jo lahko doživi otrok v času odraščanja. Tudi z leti se ta odnos spreminja. Pa v otroku se razvije čut za spoštovanje in ravnanje s starejšimi, česar pa v tem času res zelo manjka. Pri nas imajo otroci radi tako taščo, kot moje starše, tasta pa žal več nimam.
Nimam izkušenj z razvajanjem ... moji otroci so se vedno sami oblačili, pa sami jedli, ne vem ... mene starši niso razvajali v tem smislu, ne vem, zakaj bi to počeli pri vnukih.
SIcer pa k sreči otroci rastejo , našadva že zdaj kar veliko pomagata babicama in dediju, kosita jima travo, pomagata na vrtu, na trgatvi ipd. Tastarejši rad igra šah z dedijem in se ga trudi premagat. user posted image Luštno se imajo, ko so skupaj, imava pa takrat tudi midva z možem malo časa zase in prav paše.


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
   RE: Marčevke 2017vl
27.9.2017 13:43:37   
Sofie

Diamantina ne me narobe razumet. Stari starši so fajn za občasno varstvo. Samo za vsakodnevno, po 8-9h na dan se mi zdi pa preveč.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
   RE: Marčevke 2017vl
3.10.2017 15:08:45   
Yuki
Sofie, smo iz centra Ljubljane. Vrtec bom izbirala na peš razdalji ...

Ne vem, meni se zdi za tako male vrtec kar malo naporen in ne vem, če kaj dosti profitira od njega. Pa bolezni se malo bojim (sploh glede na izkušnje prijateljic, katerih otročki so ves čas bolni). Moje delo je tudi takšno, da lahko malo bolj kombiniram z urami.

Tudi moja je podobno oblečena - pajkice oz. trenirka, pa bodi s kratkimi in majica. za ven pa volnena jopica čez in dekca.

Zadnje par dni se nekaj zmrduje nad hrano. POtem pa ugibaš, kaj ji ni všeč - katera od sestavin, tekstura, razmerje ali nič od tega. Ah ja ...

Ali ve katera kak dober trik za pranje oblek od malih? Moja se pri hrani kar konkretno popaca - vedno hoče pomagat zraven - in se mi zdi, da so že vse njene obleke oranžne ali zelene ... Imam vanish pa tisti Dr. Beckmann male stekleničke za specifične madeže, pa vse bolj tako deluje.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
   RE: Marčevke 2017vl
3.10.2017 16:18:04   
Sparkles7
Hej hej, da se spet malo javim. Evo, včeraj je bil pa ravno en mesec kar mu dajem hrano, pa lahko šele zadnjih par dni rečem da nekaj poje :) Res je dolgo trajalo to pri nas. Upam pa da bo zdej naprej steklo. Tako da do sedaj sem mu dajala samo za kosilo - zelenjavo, zraven krompir, riž ali ajdovo kašo zadnje dneve. Sedaj bom pa začela še ostalo, do zdaj se mi ni zdelo smiselno ker ni nič pojedel. Zdej je pa tko navdušen, da se že razburja ko ga dajem v stolček, mu je pa prepočasi :p Pa tudi moj mora nujno vsako žličko prijeti sam, z obema rokama, tako da je res cel umazan, noro! Včeraj sem ga šla kar direkt v kopalnico nad banjo sleč in umit, pa potem naprej do previjalne :D Kolegica mi je svetovala nekaj za madeže, moram preveriti pa potem sporočim. Korenček se mi zdi najbolj problematičen.

Drugače pa sem prejšnji teden nabavila soparnik za otroško hrano in sem ful vesela da sem ga. In zaradi časovnega in pomivalnega vidika in pa res je ful bolj okusna zelenjava. Zdrava pa itak. Ne vem no če je direktno povezano, ampak ravno ko sem ga začela uporabljati mi je mali začel jesti.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
   RE: Marčevke 2017vl
3.10.2017 16:31:26   
Sparkles7
Sofie, a se je pri tebi izkazalo da bolje spi odkar daješ večerjo? Me zanima če bo kakšna razlika, mi je pediatrinja tudi to priporočila, ker se precej zbuja. Čeprav nimam ravno občutka da bi bilo zato ker je lačen. Kaj pa dajete za večerjo?

V vrtec ga bova midva vpisala v februarskem roku, pa itak verjetno pri nam ne bo dobil takoj, mogoče dobimo v jeseni. Jaz sem itak imela službo za določen čas, tako da bom videla koliko hitro bom našla službo. Če bom doma bi mi itak bilo ljubše da je doma, tudi meni se zdi tam nekje 2 in pol leta idealna starost za it v vrtec. No, vlogo pa itak moramo dati, če dobim službo. Imamo sicer babi v spodnjem nadstropju, tako da ne bo problema, ampak za na dolgi rok pa tudi jaz razmišljam podobno kot Sofie. Tudi ni več ravno fit, pa ok- določene stvari, ko jo vidim ko občasno pazi otroke od sorodnikov, mi tudi niso všeč, ampak ok, saj mora otrok spoznati različne načine od različnih ljudi. Kakšna stvar mi je pa čisto mimo - recimo če boš šel na kahlico dobiš čokolado. Ne vem zakaj se na splošno v naši družbi mora čokolada dojemati kot neka nagrada za otroke...

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
   RE: Marčevke 2017vl
3.10.2017 16:39:27   
Sofie

Yuki jaz imam podobne težave. Zato sem ji v dm-u kupila slinček z rokavi, ki ji ga oblečem. Ker jst ji popoldne narežem sadje in ga sama poje. Smo pred tem slinčkom uničili kar nekaj bodijev.
Super, da jo imaš lahko doma. Jaz te možnosti nimam. Že tko nosim ponavadi delo domov, ker ne uspem vse narest. Se bom pa zmenila da bom delala samo od 8-15h, ostalo pa potem zvečer od doma. Bi vseeno rada popoldneve preživela s tamalo.

Sparkles7 super, da vam gre bolje. Jaz tudi moji kuham na sopari. Ampak imam samo uno rožico za v lonec. Zelenjava je res bolj okusna.

Moja se je končno naučila dat papa....čeprav meni noče pomahat😂
Zadnje dni kar naprej pleza po meni, se stiska. Ponoči tudi malo slabše spi. Ne vem kaj jo daje.

Imajo vaši že zobke? Koliko? Moja jih še nima.

Drugače pa se plazi po stanovanju, lovi kable in jih hoče dat v usta. Iz sedečega položaja se lepo da na trebuh. Tudi v položaj za kobacanje se občasno postavi. Kopanje je pa sploh zanimivo, saj se v banjci uspe dvignit.

Upam da bo jutri ok vreme, da se spraviva v zoo. Imam polletno karto, pa je nisem še uspela izkoristit.






(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
   RE: Marčevke 2017vl
4.10.2017 14:45:46   
Tasa8
Pozdravljene. Po dolgem času se oglašam..saj berem vas še,samo za pisanje ni časa. Danes smo imeli cepljenje,ima 8780g.. Je me kar strah noči,nazadnje je imel visoko vročino..sma pa pred 14 dnevi prebolela 6.bolezen..se vidi,da je jesen in bacili že trkajo na vrata.
Naš se še nič ne kobaca,le "plava"na trebuščku..se pa ponoči obrača na trebuh in rine z glavo naprej in joka ko pride do roba posteljce..tako da spim bolj malo,od pol 3h se neprestano zbuja..počutim se kot panda s temi podočnjaki. Se pa se dojiva. Ima katera kako idejo kako ga umirit,da ne pleze sredi noči po postelji sem in tja?:-o :-D
A ste že kaj kopale vaše otročke na bazenih? Razmišljam da bi šli v novembru kam..
Joj ta čas kar prehitro beži,skoraj bo 7 mesecev..groza,kar ustavila bi čas:'(

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 99 [100] 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 99 [100] 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?