|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017vl
14.8.2017 22:36:42   
Tasa8
Pozdravljene. Tudi moj je zakuhal po drugem cepljenju,je imel 38,5 vrocine in je samo ležal pri miru,ter obračal očke ko sem ga hladila z obkladki. Kar grozen pogled je bil to. Drugace pa rastemo,trenutno se še zgolj dojiva,čeprav že z navdušenjem gleda ko mi jemo..bom še pocakala kaksnen teden ali dva..kako so vam svetovali? Sem kar alergična,ker mu vsi hočejo nekaj tiscat v usta da naj proba..se morem zmes kar razkuriti..Kako ste ve resle s tem? Drugače pa sem ga presedlala v športni del vozička in mi je šlo kar na jok..tak je zrasel..nič več ni mali dojenček:'( midva se tudi ne prespiva noči,nekje 2X se doji ponoči..spat gre okrog 21.30h..čez dan je večino časa buden in noče spat. Zaspi le če ga nosim,kak ga odlozim je jok in stok..ali pa da spim zraven njega. Je pa na morju spal tudi čez dan,doma pa noče.
A vaši že kaj kobacajo? Moj se samo obrača na trebuh in krili z rokami in nogami,pol pa vidi da nikamor ne pride in je jok:)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
   RE: Marčevke 2017vl
14.8.2017 23:10:44   
Sofie

Tasa8 jst sm jim jasno povedala, da ne dovolim da se ji daje hrano. Enako sem jim povedala za kakšne sladkarije kasneje. Brez mojega dovoljenja nič. Sem že velikokrat slišala, da včasih so piki kravje mleko že od rojstva itd. Jim samo rečem, da mene ne zanima kako je bilo pri njih. Moj otrok, moja pravila. Kar se hrane tiče sem res stroga. Se trudim, da tamala dobi domačo zelenjavo. Ne želim, da je neko svinjarijo.

Moja se kotali po stanovanju. Ko se zatakne začne jokat. Plazi naprej se še ne. Ugotovila je, da se da it tut nazaj, ampak ji ni zanimivo. Je s kotaljenjem hitrejša.

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
   RE: Marčevke 2017vl
16.8.2017 17:01:41   
Sparkles7
Naš se tudi že precej premika po prostoru, je hitro dol s pene in izpod igralnega loka na laminatu... Kotali se na vse strani, rotira in obrača v krogu, na boku je veliko, tudi rikverc gre včasih... Prav naravnost naprej pa mu še ni uspelo. Z nogami že naredi pravilno, še roke mora naštudirati. Včasih edino dvigne rito in se odrine naravnost naprej... poleti kar daleč, tako sem bila enkrat že skoraj prepričana da mi je zlomil nos :P hihi, malo za hec malo zares :) Bo pa treba počasi zavarovati vtičnice in ta hude robove ja... Smo imeli kar veliko obiskov z malimi otroki zadnje mesece in je fino ko vidiš kje vse so nevarnosti. Tudi recimo te ta visoke šank stole bo verjetno treba pospraviti, ker je nevarno da ga prevrne nase :S Se pa tudi naš zelo razjezi ja, ko kakšne igračke več ne doseže, ali pa se zatakne ob lok od igralnega centra...

Ja Sofie, na dolgi rok je verjetno lažje da ne zaspi med dojenjem :) Pa še oči bo potem hitreje lahko kdaj prevzel uspavanje ;) Pravil pa res ni... Dve noči nazaj se je zbudil dvakrat po pol ure in sem ga morala nositi in uspavati nazaj. Včeraj pa smo imeli najdaljso rundo spanja do sedaj - od 9ih do 4ih zjutraj v kosu...Vsaj zdi se mi, da se vmes nisva nič predramila :P Tasa8 poznamo ta sistem z dnevnim spanjem (in z nočnim). Jaz moram sicer reči, da toliko kot sedaj spi čez dan še ni nikoli prej. Razen pač čisto na začetku. Sedaj pa imamo kar sistem, da dvakrat ali trikrat čez dan spi, odvisno, od pol ure, pa tudi do dveh, izjemoma treh ur v kosu. Pa nekako je lažje, ker bolj poznam kdaj je utrujen in ga pravi čas začnem uspavat. Problem je edino ko smo kje na terenu, te dni smo bili en dan na obisku, en dan na pikniku - tam pa ni šans da bi zaspal. Komaj je še gledal, ampak se je še kar upiral... je seveda moral gledati na vse strani in spremljati vso dogajanje :)

Tasa8, kdaj je tvoj rojen? Nimam v spominu, nazaj pa se mi ne da iskat :) Ja, res jih je težko gledat, ko jih kaj daje. Jaz sem bila že ob tej minimalni vročini in prehladu cela panična, cel čas zaskrbljena, razmišljala kje se je prehladil... Huh, vidim da bo polno skrbi skozi leta, itak :) Sicer jaz sumim da sva se prehladila zaradi klime v avtu, čeprav imamo čisto na malo. Ampak saj ne veš kako bi imel v tej vročini.

Jaz sem se odločila, da res počakam tam nekje do 6ga meseca za gosto hrano, oziroma prej če bo že kazal zanimanje. Konec meseca gremo tudi za par dni na morje, tako da bo tudi bolj praktično, če bo takrat še samo na mleku. Meni se zdi zaenkrat čisto zadovoljen, z mlekom dobi kar potrebuje, tako da slab mesec še imava da lahko čakava.
Jaz sem tudi prejšnji teden ga dala v športni del, čisto leže sicer. V košari ni več želel biti dolgo, je bil hecen ko se je obrnil na trebuh potem pa toliko dvignil glavo da so samo učke pogledale čez rob in je radovedno gledal kaj se zunaj dogaja :D No, saj sedaj pa tudi v športnem ni zelo navdušen, ker je pa seveda pripet in se ne more premikat.

Mi smo sedaj začeli uporabljati nosilko, Bobo 4G imamo. Uporablja katera nosilko? Ena kolegica mi jo je dala za sprobat, ker nekak nisem upala kupit kar tako, je vseeno kar draga zadeva. Ampak smo navdušeni! Velikrat sem ga že uspavala v njej, s sabo jo imamo z vozičkom, pa potem ko noče biti več notri (zadnje čase več ni šans da zaspi v vozičku, če je dobre volje je ok) prestavimo v nosilko, za trgovino je fajn... res se mi je odprl nov svet z njo, malemu pa sploh :D

< Sporočilo je popravil Sparkles7 -- 16.8.2017 17:04:56 >

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
   RE: Marčevke 2017vl
16.8.2017 18:11:42   
Sofie

Sparkles7 jaz imam Bobo 4G. Meni je super. Se pa moja čmrla šele zadnji mesec rada nosi v njej. Prej se ni hotela.

Je bila pa prejšn teden prehlajena. Je imela povišano temperaturo, poln nosek. Sedaj samo še nosek malo nagaja.

Zadnja noč je bila tudi pri nas super. In zadnje tri dni ne zaspi med dojenjam, ampak jo malo zazibam in zaspi. Danes je spala enkrat 15min in potem popoldne dve uri in pol. Počasi jo bom dala v banjo, potem pa spanje. Najkasneje ob 19.30 že spi.


(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
   RE: Marčevke 2017vl
16.8.2017 20:48:04   
Sparkles7
Naš je danes zaspal ob 8ih. Nima še neke fiksne večerne ure, največkrat pa zaspi okrog 9ih šele.
Čez dan pa je spal trikrat po eno uro oziroma uro in 10 minut... Zadnje čase nekako po dveh urah budnosti postane zaspan in ga potem začnem uspavat (če smo doma... :))

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
   RE: Marčevke 2017vl
17.8.2017 13:39:37   
Sofie

Midve sva bili pa danes v zoo-ju. Je bilo luštno. Sem si kupila polletno karto in bova šli večkrat. Živimo blizu, tako da greva lahko peš.

Zadnje dva dni se tamala ful naprenja ko kaka. Sem ji dala danes suhe slive, upam da bo bolje. Ker vmes celo jokauser posted image Ji sedaj nekaj dni ne bom dala korenja in riža.


(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
   RE: Marčevke 2017vl
17.8.2017 16:52:09   
Tasa8
Danes pihamo 5 mini svecko:) in čakamo 3.zobek zgoraj in se ta bo odzadaj..tako da je jok vsakič ko si kaj porine v usta.. S tetra pleničko si zriba dlesen do krvi. Danes sva prvič poskusila korenček.. Ni bilo nekih frisov zraven:)
Midva imava neko nosilko,ki sma jo dobila..pa še mi zdi,da mu ni udobna. Kako vam je boba 4g? Do koliko kg pa je? Razmišljam da bi kupila kaj takega. Drugače pa od kar smo v športnem delu vozička,ko se pripne..je jok in stok..prav krokodilje solze začnejo tect:)

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
   RE: Marčevke 2017vl
17.8.2017 16:54:48   
Tasa8
A je katera delala mlečno riž z lastnim mlekom? V letaku za Novalac sem zasledila,da se lahko naredi z lastnim mlekom ali dodatkom..ker se zgolj dojiva,bi bilo fajn poskusiti..čeprav nevem kaki okus bo to:p

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
   RE: Marčevke 2017vl
17.8.2017 17:58:53   
Sofie
Super za zobke. Moja je še brez.

Boba je mislim da do 20kg, mi jo bomo imeli tudi za v hribe.

Mlečni riž ji pa jaz naredim na riževem mleku. A našega lahko segrevaš do vretja? Razen če skuhaš riž na vodi in ga samo vmešaš v mleko.

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2434
   RE: Marčevke 2017vl
18.8.2017 11:18:24   
diamantina
Ojla!!!

Lepo da ste se malo oglasile :). Mi smo od 5. avgusta na morju, zdaj sva prišla z možem in tamalo domov, ker je treba malo pokosit okrog hiše, pa še v firmi je kup stvari za narest. Nekaj so sicer delavci naredili, ampak šef je le šef. Sinova sta ostala na morju s starimi starši, tko da jima dolgčas ne bo. Če bo vse ok, bosta ves mesec na morju, mi pa gremo nazaj v torek, pa smo tam do 1. sept. V teh dneh jima še porihtam vse za šolo, da smo potem čisto brez skrbi.

GH - naša je že veliko stvari poskusila od mesa, zelenjave precej - korenje, bučko, cvetačo, rdečo peso, krompir, peteršilj, kolerabo, stročni fižol, zelje ... od sadja grozdje, jabolka, banane, ananas, hruško, lubenico, breskev, nektarino ... od mesa ribo, perutnino, govedino, govejo juho, kurjo juho, po malem je tudi že kruh, od mleka pa je probala že navadni jogurt in maslo, pila je že kapljico pomarančnega soka, polizala je že čips, smoki in malo čokolade in še vedno živi, je nasmejana, lepo napreduje, normalno kaka in lula in ima lepo kožo, niti enega mozolja.
Glede tega, da ji kdo tišči kaj v usta ... ne vem, to se pri mojih otrocih ni dogajalo ... oz. če jih je kdo kdaj dal, je bila to normalna hrana, primerna starosti. Nisem nikoli postavljala omejitev ... itak so moji otroci bili več ali manj poleg mene ali starih staršev, potem pa v vrtcu ... Stari starši so vzgojili in gor spravili tudi nas in ne vem zakaj ne bi znali ravnati z vnuki ... včasih so še boljši. Drugi pa itak niso toliko z njimi ... trenutno je itak ful popularno to, da smo mame najbolj pametne, imamo kup dragih pripomočkov, imamo pa najslabše vzgojene otroke s kupom alergij.:)))

Spanje - pri nas gre ajat okrog pol devetih in se zbudi tam dvakrat na noč ... to je pri dojenih pogostejše, bo minilo. Uspavati mi je ni toliko treba, ker jo dam spat takat, ko je zaspana in kar hitro zaspi. Ponavadi malo poguncam posteljo in je gotova.

Gibanje - naša se plazi naprej in nazaj, kotaljenje pa ji ni več zanimivo, obrača se, ampak zdaj je s puzanjem hitrejša. Sedi že tudi zadnji čas samostojno in pri hranjenju je že v stolčku. Če jo povlečem, se postavi na noge in koraka na mestu, kot vojakec. :))

Tko, šibam na delo, tamala spi, grem kuhat, potem pa na vrt ... mi je sicer tašča nekaj pomagala, ampak kaj ko raste ta plevel kot bi ga gnojili.

papa!! :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2435
   RE: Marčevke 2017vl
18.8.2017 18:22:14   
Sparkles7
O Sofie, super za zoo :) Mala uživa, ful opazuje? Naš je zdej zadnja dva dneva ful gledal psa in mačko. Pa se je kar smejal mački ko jo je videl :D

Aha Tasa8, nisem vedela da smo tako skupaj :) Naš pa je 10. marec. Ja, Boba 4G je do 20 kg, potem se jih nosi lahko na hrbtu. Tudi mi jo nameravamo imet tudi za kakšen manjši hrib, če se bo še želel nositi. Čeprav potem za hribe priporočajo tiste še bolj konkretne, kot nahrbtnike, ampak za kakšen malo manjši hrib bo pomoje ok. Ja, sva pa tudi midva sedaj zelo malo v vozičku. No, v nosilki pa tudi, ker je še malo prevroče zanjo... Razen za uspavanje notri, pa malo po senci okoli hiše. Tako da čakam tole ohladitev, da bova potem malo več zunaj. Je pa tule dobro razloženo, zakaj tisti navadni kengurujčki, kjer jim noge visijo naravnost navzdol, niso dobri. Pod točko 3 je prikaz, pa na koncu je dobro napisano, kako bi mi raje sedeli :) https://iskreni.net/druzina/starsevstvo/40-socutno-starsevstvo/1503-kako-pravilno-nositi-otroka-v-nosilki.html

Diamantina luštno se imate :) Vaša je pa res že pravi jedec! Midva pa kar še lepo vztrajava na mleku. V bistvu mi je ful lepo dojiti, pa se crkljati tako :) Ja, kar se tiče hrane bom jst edino do enega leta poskusila brez ali pa s čim manj soli in sladkorja. Čisto tako - ker vidim tudi sama osebno koliko bolje se počutim kadar to dvoje bolj omejim, tako da se mi zdi tudi za te male smislno da dobijo čimmanj tega oz. čim kasneje.

Naš pa je danes osvojil plazenje :) Že včeraj sem ga malo videla kako mu je uspelo iti naravnost naprej, danes pa je bilo že kar konkretno gibanje :) Bo hitro prišel za pult pogledat v kuhinjo kaj delam :) Zdej morm pa po tleh pomit hihi :D

Me pa zanima, če kaj veste - A se to lahko, oz. a je to mogoče slabo za njih... da se upira na noge. Na primer ko ga dvignem v zrak ima takoj noge meni na prsih in se močno upira in pleza po meni, ali pa pač se upira ob tla itd... Je to ok?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
   RE: Marčevke 2017vl
18.8.2017 19:27:31   
Sofie

Ja kar se soli in sladkorja tiče bom tudi jaz malo bolj pazila.

Hm...glede tega da se opre nate pomoje ni panike. Jaz ga samo ne bi postavljala prav na noge. Ker ko bo dovolj močan se bo postavil sam. Jaz se kar se razvoja tiče držim tega, da je ne forsiram. Ko bo dovolj močna se bo sama vsedla, postavila na nogice. Tako da sedi samo pri meni v naročju, tako da je naslonjena name. Na tla je ne posedam itd.

V zooju je božala kozice in mini pujske. Ji je bilo všeč.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2437
   RE: Marčevke 2017vl
18.8.2017 20:44:20   
Sofie

Aja kako pa se vaši plazijo? Ker moja se naprej premakne samo kot en polž. Ne premika se po kolenih.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2438
   RE: Marčevke 2017vl
19.8.2017 21:09:54   
Sparkles7
Midva sva bila danes popoldne in večer kar dolgo na eni prireditvi, pred veselico... In je bil mali (večinoma) čisto navdušen. Me je kar presenetil - sva prišla notri v šotor, veliko ljudi, glasno, zvok po mikrofonu, on pa je gledal naokrog in se na glas smejal :D Prav face so tile mali dojenčki :P

Ja naš je sedaj osvojil to plazenje po tleh, kot nek kuščar, ena noga ena roka itd... ne še dvignjeno na kolenih. Tako se je sedaj samo ene trikrat premikal, se mu zgleda še ne zdi najhitrejši način, se še vedno večinoma kotali, pa po boku, pa v krogu...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2439
   RE: Marčevke 2017vl
19.8.2017 21:49:10   
Sofie

Pol je tako kot pri nas.

Ja moja je čisto navdušena nad ljudmi, gužvo. Več jih je, bolj se smeji. Na morju je bila najbolj srečna zvečer, ko smo šli v mesto na sprehod in sladoled. Kar vriska zraven. In itak ji pol kdo kej reče in se ona ful smeji.

Tale starost je fulll fajn, vsak dan nekaj novega.

Aja pa ful se rada stisne k men...jst se pa itak topim ob tem. Mami je zakonuser posted image

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
   RE: Marčevke 2017vl
20.8.2017 11:29:30   
diamantina
Naša se plazi kot vojak, po trebuhu, ji kar hitro gre in moram pazit, da ni kaj drobnega na tleh, ker takoj nese v usta. Je pa tudi rada na nogicah in po moje ni s tem nič narobe. Če otroka to ne moti, ni s tem nič narobe. Moja se zraven smeji in ji je všeč, sploh ko lahko koraka na mestu. Saj ni dolgo na nogah, ko se utrudi, se usede na ritko.

Tisto po kolenih je pa kobacanje, okrog 7 ali 8 meseca ponavadi začnejo. Ne kobacajo pa vsi, moj tadrugi ni kobacal, je pa s 7 meseci hodil ob opori, shodil pa pri 10 mesecih. So ga očitno bolela kolena. user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
   RE: Marčevke 2017vl
21.8.2017 21:46:15   
Sofie

Hojla.

Naša je danes stara pol leta. Sploh ne vem kam je šel čas. Sem jo še ekstra preljubčkala...nama spekla polovičko torte itd.

Res sem vesela, da jo imava. Je točno takšna deklica, kot sem si jo želela. Majhna, zavedava in vedno nasmejana. Danes sem gledala fotke, ko smo jo prinesli iz porodnišnice. Laski so se ji čisto posvetlili. Učki so pa še vedno modri.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
   RE: Marčevke 2017vl
22.8.2017 10:07:46   
diamantina
Vse najboljše za polovičko leta!!! Je treba ta čas res izkoristit, ker polovičk se potem res ne praznuje več. To je kar ena in edina priložnost. user posted image So pa res luštni tamali ... se pa tudi jaz sprašujem, kam je odšel ta čas ... saj ne morem verjet, da je že pol leta, odkar smo rodile, še malo, pa bo konec porodniške ...

Naša ima pa zelo zanimivo barvo oči, nihče od nas nima takšne. user posted image Pri zenici ima bolj na rumeno, potem pa gre proti travnato zeleni. Jaz imam drugače modre, mož pa oker ... otroci pa vsak drugače, tastarejši oker, srednji modre, tamala pa ima očitno nek miks. user posted image So pa vsi moji otroci zlatolasci. Tavelik že sicer malo bolj temni, srednji je pa čisto belo zlat, tamala pa tud. Pa vsi imajo veliiiike in zvedave očke, po mamici. user posted image

Jaz sem se odločila, da je ne bom dala v vrtec, čeprav smo dobili. So se babice ponudile, da jo bodo pazile in mi je ta ideja veliko bolj všeč. Vrtec bo na vrsti malo kasneje, mogoče naslednjo jesen, če bo že prosta pleničk in bo lepo sama jedla.

Včeraj sem ji dala za probat navadni jogurt ... kakšno veselje je bilo to, bi ga po mojem kar dosti pojedla, pa ji nisem hotela preveč dat.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
   RE: Marčevke 2017vl
22.8.2017 23:42:17   
Sofie

Ja polovičke je treba praznovatuser posted image Luštno je bilo.

Danes je imela pediatra. Je bila cepljena. So jo cepili še proti pnevmokoku. Pri 6m je mali bolj podroben pregled. Je sedela pri meni v naročju in se igrala z dvema kockama, potem je mogla z roko prijet rozino. Pa rdeč cofek je dr metala v zrak, da je preverila ali sledi. Pa klicala jo je po imenu in se je pupa obračala.

Pri 6m ima 5800g in 62cm. Teže ni podvojila, ampak ni panike. Je rekla da se ful lepi razvija, obvlada zadeve, ki naj bi jih itd. Jo je pohvalila.

Moja naj bi šla v vrtec januarja. Razmišljava da prestaviva za en mesec, da bo vsaj eno leto stara.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
   RE: Marčevke 2017vl
23.8.2017 8:16:16   
diamantina
Super za uspešen pregled! Jaz sem že malo pozabila, kaj se pri vseh teh pregledih že počne ... zdaj vem, da imava kri in vodo za dat, spomnim pa se, da so nekatere mamice govorile o tem pobiranju rozin, samo naša stara P tega ni preverjala ... bomo videli, kaj bo ta tamlada naredila. Jaz bom tudi dala cepit proti pnevmokoku ... ziher je ziher. A ima tvoja kaj reakcije danes? Mi smo jo do sedaj kar dobro odnesli po cepljenjih, upam, da bo tudi zdaj tako.

Ja, ta vrtec ... meni se zdijo še ful premali pri 11 mesecih ... samo če nimaš otroka kam dat, v službo pa moraš, je vrtec pač nuja ... saj ne rečem, lepo skrbijo za malčke, ampak to so še res taki mali ... jaz, če bom imela možnost, bom jo imela doma dokler bo v pleničkah ... prvadva sta bila suha noč in dan že pred 2. letom, upam, da bo ta tudi hitro razumela. Idealna starost se mi zdi 3 leta, ko so že bolj odporni, večji, sami že jedo ...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
   RE: Marčevke 2017vl
23.8.2017 8:24:55   
Sofie

Krvi nam ni pregledala. Vodo je pa že prejšnjič. Tako da ni bilo potrebno spet.

K sreči nima nobene reakcije. Do zdaj je lepo prenašala cepljenja. Upam, da tako tudi ostane.

Tudi meni se pri 11m zdi prezgodaj za vrtec. Sej vem, da bodo lepo skrbeli zanjo. Mene malo skrbi, ker je punčka manjša, lažja. In še v skupino pride sredi leta, bo med mlajšimi. Upam, da bo vsaj hodila.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
   RE: Marčevke 2017vl
30.8.2017 7:48:44   
diamantina
Ojla!

Mi smo doma. Je bilo kar dolgo letos, sploh za otroka, ki sta se pa res naužila morskih radosti. Zdaj pa počasi v šolo ... se mi zdi, da počitnice res prehitro minejo, tudi staršem. user posted image Tastarejši ima že letos ocene, pa glasbena, šport ... bo kar naporno. Tasrednji pa tudi, itak ne sme zaostajat.

Sofie, fajn, da ni nekih reakcij. Tudi pri nas k sreči ni bilo nič hujšega.

Drugače pa naša čmrla že lepo sedi in se igra s kockami, je lahko kar nekaj časa sama z igračkami (mehke kocke, knjigice) in je prav fajn. A ste jih že dale v stolčke za hranjenje? Jaz imam danes namen ... do sedaj je sedela kar v lupinici, ampak se mi že tako dviguje z glavico v sedeč položaj, da jo moram včasih že kar lovit, da mi ne pade ven. Imamo pa tistega lesena, trip trap ali kako je že ... je ful trpežen ta stolček, ga imam od starejšega sina in je kot nov.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2447
   RE: Marčevke 2017vl
30.8.2017 15:23:00   
Sofie

Hojla.

Tudi mi smo se vrnili z morja. Smo za letos zaključili z morjem. Tamala ful uživa v vodi, tako da skočimo še kakšen vikend v toplice. Razmišljala sem tudi o plavanju za dojenčke, a ne vem če se mi bo dalo hodit.

Ravno včeraj smo kupili trip trap stolček. Ga pa še ne uporabljamo, ker se kar zgubi v njem. Jo hranim v ležalniku, ki se ga da precej v sedeč položaj. Je pripeta tako da ne more ven.

Moja ima sedaj že dva obroka GH. Dopoldne dobi sadje, okoli 12.30 kosilo, potem gre pa spat. Tudi gluten sem ji že uvedla. Najraje ima kosila. Sadje tako tako. Lepo je tudi koščke, tako da ji samo malo pretlačim z vilico.

Kako pa kaj pri ostalih uvajanje GH?

Kolk so veliki in težki vaši dojenčki?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
   RE: Marčevke 2017vl
30.8.2017 20:03:47   
diamantina
Midve imava tudi tako, sadje in zelenjava, pa zvečer imava poleg dojenja še mlečno-žitno kašico, da jo malo bolj nasiti in lepo spi.
Naša tudi nima nič proti koščkom, je prav fletna, ko "melje" z dlesnimi. user posted image

Glede teže pa ne vem ... mislim, da okrog 8kg in mogoče tam 68 v dolžino ... po oblačilcih ugibam. Iz lidla sva kupili pajkice 74, pa so ji lepo prav.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
   RE: Marčevke 2017vl
1.9.2017 10:39:34   
Yuki
Moja punca bo naslednji teden stara 6 mesecev. Takrat ima pediatra, pa bom vedla njene mere. Mislim, da tehta nekje med 6,5 - 7kg (na prejšnjem pregledu sredi julija je imela 6,2 kg in 63 cm).

Zaenkrat ima odGH le kosilo, poskusila je korenje kolerabo, cvetačo, zelje, bučke, čebulo, krompir, riž, ajdovo in proseno kašo. Vse ji je všeč! Jaz ji kašim s paličnim. Zmrznila sem ji domače sadje za čez zimo (slive, vinogradniške breskve, maline, ...)
Naslednji obrok bi uvedla večerjo, v upanju na malo daljši spanec. Če prav razumem, je ok večerja ena od žitaric z malo sadja.
Zaenkrat jo hranim v ležalniku, kupili bomo triptrap. Sofie, kje ste kupili Triptrap - v lesnini ali kar po netu ali? Ali imate tudi ta Baby set (naslonjalo in varovalo)? Kaj pa mizico?

Moja tudi ful dviguje glavo v ležalniku, upinici ali vozičku. V ležalniku tako brca z nogami, da zgleda, da se bo kar izstrelila ...

Na trebuhu je zelo aktivna, se vrti, prekopicuje, zadnje par dni pa tudi postavi na vse štiri in izstreli naprej. Plazenje je bilo najprej črv varianta, zdaj pa gre nazaj po vseh štirih.
Pri vsej količini igrač želi ves čas imeti nove in nove zadeve, tako da jidajem kar kuhinjske pripomočke in podobno. Recimo peki papir je zakon!
Diamantina, se vidi, da ima tvoja doma starejše vzornike, je kar hitra z vsem.

Kako berete pravljice - mojo tako zelo zanimajo ilustracije in papir, da ne more poslušati in bi ves čas grabila liste in jih obračalain mečkala.

Cepljena je že obakrat za rotavirus in pnevmokok in seveda ostalo. Reakcijo je imela le po prvem pnevmokoku in sicer kar nelepo oteklino na stegnu.

Kako pa kaj spijo otroci? Moja je že spala od 11-6 ampak se zadnje čase spet zbuja ob 3 za jest in še kdaj vmes za dudo ali pa ko se obrne na trebuh v spanju. Sicer pa prvi del noči spi v soji sobi v svoji postelji, potem pa pri nama.

Uf, kakšen naliv v Ljubljani!

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Partner in porod
M_mojca

Je bil vaš partner z vami pri porodu?

Da (82%)

Ne (18%)


Število vseh glasov: 230

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!