|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017vl
31.5.2017 11:19:36   
zaspana zvezdica
Da se še jaz kaj javim user posted image vidim, da uživate s svojimi sončki.

Tudi naš pridno napreduje, mislim, da ima že okrog 7 kg pri treh mescih
Se pa izključno dojiva. Mleka je očitno dost.😃

Edino kar je, da ful tekoče kaka s primesjo sluzi, bom vidla kaj bo P rekel ta teden. Sem pa že kar začela z dieto brez mleka in jajc.

Drugače pa ima tudi naš najraje, ko se pogovarjamo z njim, dost bolj zanimivo kot vse igrače.

Spimo pa že celo noč, vsaj zaenkrat.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2376
   RE: Marčevke 2017vl
31.5.2017 12:09:30   
diamantina
ZZ, vau, tvoj je že pravi korenjak! Jaz pričakujem nekje okrog 6 kg pri treh mesecih, ker po starejših vidim, da sta imela podoben razvoj pri kilogramih, kot tamala. Pa bravo za spanje!!! To se pa res lepo naspiš. Pri nas se pa dvakrat še obvezno zbudi, ampak jo samo priklopim in spim dalje, tudi luči ne prižigam, drugič jo pa samo prestavim na drugo dojko in je. Ne dajem jo nazaj v posteljo med tem, se mi zdi brezveze, lepo ajamo skupaj vse do jutra. Edino včasih imamo selitve ponoči ... tasrednji še rad pride in mu kar pustimo, se čisto na rob spravi, da ne bi tamale pomendral, mož pa gre spat v sinovo posteljo, tako da naspimo se še.

Aja, mi se pa že malo kotalimo, danes se je spravila na trebušček pa potem nazaj na hrbet, ampak v isto smer, tako da zdaj pa pride v upoštev samo dekca na tleh ali pa na razpotegnjeni sedežni, če je kdo zraven.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2377
   RE: Marčevke 2017vl
3.6.2017 9:02:35   
RH82
Joj ste pridne za pisat. Jaz sem danes po dolgem casu odprla forum za branje. Moj je dobil novo sluzbo pa ga ni nic doma, ker je obdrzal se staro delo. Za povrh veliko casa porabim se za starse, ki imata veliko zdr.pregledov in rabita spremstvo.
Puncka ima danes skoraj 10 tednov in je super. Spi v kosu od okrog 20.30 do 4 ali 5, popije mleko in spi se kaksne 3 ure (potem jo ze bratec zbudiuser posted image Tehtam je ne doma, je pa preko 4kg ze. Prerasla je samo st.50, ji je pa pocasi prav tudi 62 stevilka vsaj po dolzini. Cez dan spi v kosu od 12 do 3 ali 4. Pa dopoldne se sprehajava in je sposobna spati tudi 3 ure, ce dolgo hodim. Popoldne sva z bratcem bolj po igriscih, kjer ni toliko miganja pa vseeno drema. Se nic ne pritozujem.user posted image
V vrtcu je tudi atrakcija vsako popoldne in je nic ne moti pozornost. Jo bratec navaja na to. Cepila jo bom za streptokoke in rota. Vpis v vrtec sem pa zamudila, je bil rok 15.2., ko se se ni rodila. Bo malo kriza premostit tisto obdobje z varstvom.
Za zdaj ful miga z nogami, pase kravice (vcasih bolj glasno), 2 tedna se ze smeje, sploh ko jo ogovarjam. Premika se pa bolj redko. Ene 2x se je malo rotirala, igrace je pa tudi se ne mikajo prevec. Bo se cas.

Zdajle pa ze sibamo po nakupih. Bi ji rada kupila tanjso spalno vreco, ker ji je kar vroca zdajsnja. Sicer spi v dolgem bodiju, cez dan pa ima ze tudi kratke rokave. Ji je pa najbolj vroce na hrbtu, ko lezi v vozu ali lupinci. Ji ne znam pomagat.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2378
   RE: Marčevke 2017vl
3.6.2017 9:11:08   
Sofie

Tole je sicer za športni del, samo bi lahko dala pomoje tut v košaro: https://polna-kahlica.si/aeromoov-zracna-podloga-buggy?search=Podloga

Na zadnji strani je tako kot satje, da kroži zrak. Pri meni ima tako jogi, ki je v košari in tamala nič ne švica.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2379
   RE: Marčevke 2017vl
5.6.2017 23:00:42   
Tasa8
Pozdravljene. Jaz se kar prebiram forum,le časa za kaj spisat je bolj malo..vidim da se nas je le par aktivnih tu gor..druge so pobegnile?:) midva sva vredu,na pregledu pri 2 mesecih in pol je imel 6400g in 59cm..raste kot gobica..sva pa imela težave z majhnim številom levkocitov..niso znali pojasniti od kje tako malo število..mogoče tudi zaradi cepljenja proti rotavirusu.. Tako da me je zdaj kar strah ponovne doze+ se ostalih cepiv..saj človek več ne ve kak pa kaj?! Kako so kaj otrocki v lupinicah? Jaz imam občutek da mu bo zdaj zdaj premala..kako dolgo bote uporabljale košare predno bote presedlale v športni del vozička? Uživajte na soncku

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2380
   RE: Marčevke 2017vl
6.6.2017 13:59:49   
Sofie

Tasa8 katero lupinico pa imaš? Ker moja je velika toliko kot tvoj pa bo še za dolgo. Mi imamo še kar zn nastavek za novorojenčke notri. Ga še ni prerastla. Imam pa Maxi Cosi lupinico. Dojenček mora biti v lupinici čim dlje. Torej nekje do enega leta.

Moja bo v košari vsaj do 5m starosti. Če ne še dlje. Imam Bugabooja in se sedež ne poleže čisto. Je pa košara ogromna. Tamala spi v njej ko gremo na počitnice.


(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2381
   RE: Marčevke 2017vl
6.6.2017 14:00:54   
Sofie

Hm...kaj pa če prosiš, da ga cepijo na pediatrični? Pod nadzorom?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2382
   RE: Marčevke 2017vl
7.6.2017 15:25:12   
diamantina
Ojla!

Imam minutko, potem pa šibamo po sina na tabor, je brez problemov zgleda zdržal do konca, juhej. user posted image Vsak dan sem čekirala telefon, če bi slučajno kdo poklical, da je zbolel al pa da se joče ... pa smo dobili samo sms, da se imajo krasno in kartico iz tistih krajev, tako da očitno imamo že drugega pogumnega in samostojnega fantička!

Lupinica - ne vem, če je kdo noter do dopolnjenega 1. leta ... mi smo pospravili to reč že pri 8. mesecih, itak ju nisem več mogla nosit z lupino vred, v trgovini sta sedela v nakupovalnem, sicer pa kar v tem mojem vozičku. V zdr. dom sem ju nosila kar tako, na rokah. Kaj ni lupinica samo do 9 kg? No, vsaka po svoje, so pa otroci in lupinice različne in bomo že same porihtale tako, da bo prav.

Tara, kako si ti to ugotovila, da je po cepljenju nekaj narobe? Zakaj sta potem šla dat kri? Kaj pa je pediatrinja porekla na tole?

Jaz sem pa naši žabici v tej sopari že dodala malo prekuhane vode in se je videlo, da ji je kar pasalo se malo odžejat in ni bilo razlike potem pri dojenju, je čisto enako pojedla. Popila je itak samo dve čajni žlički vodice, toliko da ta soparina in vročina nista bili prehudi. Še 3 dni, pa bo 3 mesece ... čas tako leti ...


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2383
   RE: Marčevke 2017vl
7.6.2017 20:24:26   
Sofie

Naša lupinica je do 13kg. Tako, da računam da bo dolgo notri. Drugače jo mi uporabljamo samo za vožnjo, občasno jo dam na voziček.

Moja pika ful raste. Vsak dan je kaj novega. Igračke ful lepo prime in da v usta. Uživa ko ji berem. Najraje ima svojo šumečo knjigo, jo ves čas mečka.

Drugače pa je res vesela, vedno nasmejana. Se vsem smeji in jih čisto očara. Res je na izi dojenček.

Ful se rada oglaša. Ko pride očka domov mu v svoji dojenščini pripoveduje zadeve.

Jaz jo vode še nisem dala. Ji bom najbrž v naslednjih dneh dala eno žličko. Naj bi bilo vroče.


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2384
   RE: Marčevke 2017vl
7.6.2017 22:53:41   
zaspana zvezdica
Naš se je tudi ta teden začel obračat.

V lupinici bo še nekaj časa, čeprav jo že komaj prenašam naokoli. Sem pa tudi sama do zdaj še uporabljala vložek za novorojenčka. Drugače pa uporabljamo že voziček marelo,za krajši čas kadar grem z avtom v trgovino ali podobno, ampak so pasovi še čist preveliki, tako da se mi še nič ne mudi s športnim delom.

Vodo sem tudi jaz že poskušala ponuditi v vročih dneh ampak je ni želel.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2385
   RE: Marčevke 2017vl
10.6.2017 7:34:49   
RH82
Jaz sem prvega imela v lupinici do priblizno enega leta. Jo je prerasel po dolzini, ne po tezi. Je bil pa potem nekaj casa cisto izgubljen v avtostolcku, ker je bil bolj majhen. Imam pa tudi zdaj lupinico le za ven v avto, pa obcasno ce z avtom na kratko skocim v trgovino. Sem jo tudi doma dajala v lupinco, ko sem vecjega zvecer umivala, da je bila z nama v kopalnici. Zdaj jo dam pa ze v en tak stol, v katerem lezi.

Za sportni del se mi zdi, da morajo biti ze precej veliki, da so lahko v redu prvezani. Moj prvi je precej pozno zacel sedeti in je kar dolgo imel kosaro, je pa tudi velika bila. Za lezat v sportnem pa po mojem ni problem, edino ce so bolj nizki robovi, pa da potem ne pade ven, ce ga trese.user posted image

Nasa bo v torek 11 tednov. Smeje se rada, obcasno kaj pove, spremlja pogled ali zvok. Enkrat sem jo ze nasla na boku, se je iz hrbta obrnila na bok. Ampak to je pa vse. Igrac se ne prijema, tudi prst zgrabi, ce ji ga skoraj v dlan dam. Parkrat ji je uspelo boksnit visece igrace, ampak po moje bolj nakljucno. Je pa trpezna, ko je bratec z njo.user posted image Jo obcasno dobi v narocje, sicer pa jo lupcka in boza, pa trobi na njen nos. user posted image

Vodo sem ji ze dala, pa naredi pozirek ali dva. Imam itak vedno sabo vodo in ostalo opremo za mleko pripravit. Ce sva zjutraj zgodnji, greva kar na dolg sprehod in potem enkrat je zunaj.

Je pa se bolj drobna, 56 ji je se normalno prav. 62 pa se velika, ceprav jo ze uporabljam, ker bi imela premalo bodijev. Me pa bolj matrajo rokavi. Vecinoma ima se vedno dolg rokav in hlace za ven, da jo skrijem pred soncem. Doma je pa pogosto v kratkem bodiju.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2386
   RE: Marčevke 2017vl
11.6.2017 18:42:00   
Sofie

RH82 pol je tvoja podobnih mer kot moja. 50 sem sicer že pospravila. Ampak pri 15t nosi 56 in 62. Očitno je bolj varčna, smo vsa oblačilca dobro ponosiliuser posted image

Moja je pa trenutno v fazi, ko vse igrače v usta nese. Tako da je vse poslinje o...nič kaj zabavno.Na trebuhu je sedaj malo rajši, saj uspe že igračo k sebi povlečt.

Odkar je ful aktivna mi zvečer noče več sama zaspat v posteljici. Je kar pestro.

Kako jih imate kaj oblečene v teh vročih dneh?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2387
   RE: Marčevke 2017vl
11.6.2017 22:01:48   
diamantina
Zdravo!

še 14 dni šole in vrtca ... kar ne morem verjet, kam je to šolsko leto šlo ... smo že dobili sezname potrebščin za naslednje leto ...

Ja, naša babika rada prijema in daje v usta, igra se tudi s svojimi rokicami, tako da jih sklepa skupaj, pa s prstki se igra, jih gleda, se dotika kolen, trebuščka, uhic, glave, zelo je močna in nonstop v pogonu, pravi živček mali ...

Glede spanja - zvečer je pri nas kar kaotično, ker morajo trije it spat, tavečji bere knjigo, tamanjšemu jaz berem ali pa gleda kakšne naravoslovne slikanice, tamala pa zraven, pri ene ali drugem. Včasih ji tavečji kaj bere, da sem lahko s srednjim malo ... zaspi ponavadi na mojih rokah enkrat vmes, potem pa jo samo odložim v posteljo in spi naprej.
Oblačenje - ja, zelo zoprno v tem času, ker piha, sicer pa je kar vroče, npr. v avtu. Jaz jo imam v pajkicah, zoknih, bodiju s kratkimi rokavi, če je mrzlo pa ji dam majčko z dolgimi čez, ali pa v bodiju brez rokavov in kratko majčko čez pa v skrajnem primeru še tanko jopico čez ... ful loterija je, kapico ima pa zmeram gor. Mi smo v kompletu na 62, pajkice ima pa 68 (CA).

Ta teden imamo kar pestro, spet ... dnevi mi kar letijo.
lp

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2388
   RE: Marčevke 2017vl
11.6.2017 22:02:15   
diamantina
Zdravo!

še 14 dni šole in vrtca ... kar ne morem verjet, kam je to šolsko leto šlo ... smo že dobili sezname potrebščin za naslednje leto ...

Ja, naša babika rada prijema in daje v usta, igra se tudi s svojimi rokicami, tako da jih sklepa skupaj, pa s prstki se igra, jih gleda, se dotika kolen, trebuščka, uhic, glave, zelo je močna in nonstop v pogonu, pravi živček mali ...

Glede spanja - zvečer je pri nas kar kaotično, ker morajo trije it spat, tavečji bere knjigo, tamanjšemu jaz berem ali pa gleda kakšne naravoslovne slikanice, tamala pa zraven, pri ene ali drugem. Včasih ji tavečji kaj bere, da sem lahko s srednjim malo ... zaspi ponavadi na mojih rokah enkrat vmes, potem pa jo samo odložim v posteljo in spi naprej.
Oblačenje - ja, zelo zoprno v tem času, ker piha, sicer pa je kar vroče, npr. v avtu. Jaz jo imam v pajkicah, zoknih, bodiju s kratkimi rokavi, če je mrzlo pa ji dam majčko z dolgimi čez, ali pa v bodiju brez rokavov in kratko majčko čez pa v skrajnem primeru še tanko jopico čez ... ful loterija je, kapico ima pa zmeram gor. Mi smo v kompletu na 62, pajkice ima pa 68 (CA).

Ta teden imamo kar pestro, spet ... dnevi mi kar letijo.
lp

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2389
   RE: Marčevke 2017vl
11.6.2017 23:09:36   
Sofie

Moja je večino časa oblečena v bodi s kratkimi rokavi in pajkice. Za ven ji dam ponavadi kratke hlače. Zjutri ima ponavadi še jopico čez. Opažam, da je med manj oblečenimi dojenčki. Nogavičke si takoj zbrca dol, tako da je večino časa brez. Klobuček ima na glavi samo če je na soncu. Ima dolge laske in bi ji bilo vroče, če bi ga imela v vozičku.





(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2390
   RE: Marčevke 2017vl
15.6.2017 10:22:51   
diamantina
Ojla!

Ste na sončku ali v senčki? user posted image Midve sva ogromno zunaj, tudi s sinovoma smo potem res skoraj do teme, če ni kakšnih drugih obveznosti. Ta teden je še za zdržat, potem bo pa bolj sproščeno in končno počitnice ... se jih tudi starši veselimo, ker ni treba otrok budit. user posted image

Drugače sva pa imeli v torek posvetovalnico, dobila je tudi pikeca in za popit proti rota. Se je kar malo upirala, ampak sva zdržali, je bilo v trenutku vse pozabljeno. user posted image Je pa že kar velika, 6200g in 60cm. Pokazala je tudi vse, kar zna, in vsi smo bili zadovoljni.

Ta teden smo končno šli po nov bazen, da bo starejšima otrokma malo bolj zabavno, potem pa šibamo na morje, imamo prikolico in je treba kar izkoristit.

LP

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2391
   RE: Marčevke 2017vl
17.6.2017 15:22:27   
Sofie
Hojla.

Mi smo trenutno na potovanju. Se malo hladimo v hotelu. Tamala je ekstra pridna, tako da ni težav. Malo si ogledujemo, skočimo na kakšno kavo, vmes v sobo ali do bazena in čas kar mine. Ko pridemo domov gremo pa na morje. Morm it še po fredov obroč, da vidim, če se bo tamala hotla kopat. Ima naš kamp tudi bazen, če ji morje ne bo všeč. Sem ji tudi doma že naštimala na vrtu bazen in ji je bilo všeč.

Diamantina...tvoja je pa tolk velika kot moja...samo nekje dobro kilo težja.


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2392
   RE: Marčevke 2017vl
21.6.2017 23:17:36   
Sparkles7
Zdravo spet po nekaj časa :) Ja, res gre zelo hitro čas... Vem da sem hotela nekaj napisati predno smo dopolnili 3 mesece, zdej pa smo kar že skoraj na treh in pol. Zanimivo je :) Luštno, vedno nekaj novega, naš mali je pravi smejko. Je pa tudi naporno po drugi strani.
Naš škratek je imel na pregledu ob treh mesecih 5330 g in 60,5 cm. Pridobiva kao spodnjo mejo teže, ampak je pa kar zrasel in meni je važno, da je zadovoljen, nasmejan in močen :P Kar pa je zelo... pravi mali radovednež, obrača se na vse strani. Se mi zdi mu je vse tako zanimivo, mu tako dogaja, da potem kar ne more zaspat, tudi ko je že zelo zmatran :/ Smo bili tudi že na prvi poroki prješnji vikend, nisva vedla kako bo, kako dolgo bomo zdržali... Ampak smo se imeli prav luštno potem vsi trije. Je opazoval, zelo malo spal... :P Smo zdržali do 11ih zvečer.
Ob cepljenju je naš sicer na polno jokal, ampak je v bistvu začel že pred tem, ker spet pol dneva ni nič spal, ful je bilo vroče v ordinaciji... Potem je pa še moral biti pri miru za cepljenje, je bila pa samo še pika na i :D Je pa bil pred tem tako aktiven na mizi pri zdravnici, da je komaj uspela pregledati vse kar je hotela. On bi se cel čas vrtel in telovadil po svoje hihi
Sem si pa zadnjič enkrat šla prav pisat čez dan od kdaj do kdaj spi, ker se mi je zdelo da zelo malo. In se je v petih rundah čez dan skupaj nabralo samo malo čez 2 uri :O Pa ravno takrat dobim mejl od ringaraje za ob treh mesecih - da naj bi čez dan sedaj spali 3x po 2 uri... AAAA! Kje ima naš 4 dodatne ure?!? :) Noro res!

Oblečen je tudi naš se mi zdi kar minimalno če primerjam z ostalimi dojenčki. Zadnje čase je ves čas samo v bodiju s kratkimi rokavi. Potem dajem štunfke gor in dol, kakor se mi zdi. Zunaj mu dam gor klobuček, če je na soncu ali polsenci. Doma je bil pa zdej dva dneva samo v plenički, ker imamo kar vroče. Včeraj je noro jokal in vpil, nič ni pomagalo kar ponavadi pomaga... dokler ga nisem slekla. Zunaj je edino zoprno zaradi sonca ja, ampak ne morem ga več oblečti :/ Tudi ponoči je sedaj ponavadi samo v bodiju s kratkimi rokavi.

Gremo pa tudi mi v začetku julija na morje, se prav veselim. Preden sva imela otroka sva rekla da ne veva, če bomo letos sploh šli na morje. Ne predstavljaš si, kako je z dojenčkom, koliko lahko... ampak mislim da bo prav užival :) Upam da bo morje toplo, in bo užival kot pri kopanju v banji :) Fredov obroč smo že dobili za darilo, tako da bomo videli...
Me pa zanima, a jih ve v tem času kaj mažete s kremami za sončenje? V vsakdanjem življenju? Kaj pa na morju?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2393
   RE: Marčevke 2017vl
22.6.2017 20:13:31   
RH82
Kako prenasate to vrocino? Meni je kar zoprno, mi ni za ven hodit. Sem ze jaz bolj obcutljiva na opekline in res pazim, da se ne izpostavljam. Mi sicer manjkajo sprehodi, a puncki ne zelim spreminjati reda. Sva hodili ven zjutraj, zdaj pa se prepozno zbudi (okrog 8ih) in je po zajtrku ze ful vroce za ven it. Danes je bila malo bolj zgodnja in sem ob 8ih se njo vzela, ko sem sincka peljala v vrtec. Sem si potem spotoma v trgovini kupila sendvic za zajtrk. Sem si ze veckrat rekla, da bi sla ven z njo, kadar se zbudi okrog petih ponoci, samo me takrat kar mine, ker sem zaspana.

Oblacim jo malo. Samo bodi s kratkimi rokavi in nogavicke za ven. Sicer si jih zbrca ponavadi kar hitro. Imam pa eno sencno ponjavo preko vozicka in ji s tem lovim senco. Pa ze tako izbiram poti, ki jih skriva drevje. Kape ji trenutno ne dajem, ker ima takoj mokre laske. Bi ji kupila kak lahek poletni klobucek, samo dokler ni pokonci, ga itak ne nosi. Mi je pa kdaj hecno, ko vidim ful oblecene otrocke. Vsaj moja dva sta vedno ful topla.

@sparkles7: Jaz sem sincka mazala s kremo za soncenje, ko je imel 1,5 let. Prej nismo sli na morje, pa smo se izogibali mocnega sonca. Puncke tudi ne mazem. Obcasno jo zunaj pokrijem s tetra plenico po nogicah, toliko da je malo skrita. Ne vem, koliko so kreme ze primerne za te malcke. Vseeno se jim lahko se cisti koza itd. Nasa puncka ima se vedno par mozoljckov na obrazu in nima prav 'zrele' koze. Morda vprasaj v lekarni za kaksno kremo, ki bi bila primerna za dojencke. Drugace pa se izogibaj mocnemu soncu preko opoldneva in daljsi izpostavljenosti ob vodi, da je ne opece. Mene je kot otroka vedno opeklo, pa sem se zdaj huda na mamo zaradi tega. Imam ful koznih znamenj in redno hodim na preventivne preglede. So mi ravno nekaj sumljivega odstranili. Ni se za igrat.

Si pa mislim, da bodo malcki uzivali tudi v morju. Saj je skoraj kot kopanje. Nasi puncki ful pase voda, se vidi, da se osvezi.

Glede spanja nasa puncka kar oddela obvezne ure. Cez dan gre 3x po 1-2 uri. Na sprehodu spi ves cas, tudi ce je vec kot 2 uri. Cez dan pa potem preko poldneva 2 uri in kasneje popoldne vsaj 1 uro, ce sem z obema doma (jo bratec hitro zbudi). Danes je popoldne zaspalz ob 17.30 pa se kar traja kljub hrupu, ki sva ga s sinckom povzrocila. Se verjetno pozna, da je soba zagrnjena zaradi vrocine.

Drug teden bo zame kar izziv, bom sama z obema 10 dni in imam namen za vikend cistit, ko bo puncka spala, sincek bo pa pri babici. Cez teden bo pestro zjutraj za v vrtec in nocno vstajanje. Bom ze nekako. Konec tedna pa ze dobimo druzbo bratrancev in s tem malo pomoci. Planiram tudi narocilo iz Ikee, da sincek dobi veliko posteljo in se uredi otroska soba. Bo pasalo odmakniti vsaj nekaj igrac iz dnevne sobe.

Upam, da vad vrocina ne moti in da uzivate pocitnice.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2394
   RE: Marčevke 2017vl
22.6.2017 23:01:52   
diamantina
Ojlaaaaa!! :))

Jutri pa zadnji dan šole in vrtca, jupiiii! Pa smo pregurali user posted image .

Ja, vroče je pa res kar precej, ampak mi smo letos na konju, imamo nov bazen, 5m premera in je res super, vsi se ohlajamo v njem, sinovoma bodo itak plavutke pognale, ker sta v vodi skoraj vse popoldne. Tamala se je že tudi namakala do kolen in ji prav paše, da se vsaj malo ohladi. Zdaj imammo še en projekt za speljat, potem pa šibamo na morje, prikolca je že perajt. user posted image

Oblačenje - moja je samo v bodiju brez rokavov in brez zoknov, na soncu ji dam klobuček gor, spi samo v bodiju s kratkimi rokavi, nekaj časa sem jo pa danes imela tudi čisto nagico ... ji je tako pasalo, se je skoz obračala, brcala, vriskala ... res so te plenice tudi otrokom zelo v napoto. Mažem je pa nič ne, saj ni kaj dosti na soncu, malo pa itak ne škodi.

Spanje - ja, blagor tistim, ki vam res spijo 3x po dve uri ... naša ima 3x spanec, od tega dvakrat pol ure in enkrat uro in pol, potem pa gre po kopanju ajat, tam do pol devetih je ponavadi že lepo v postelji, in aja do jutra, vmes se pa enkrat do dvakrat zbudi. Milina. user posted image Dala sem ji celo že malo korenčkovega sokca pa malo jabolčka za probat, res samo kapljico in ji je bilo zelo všeč, tudi vodico pije zdaj te dni kar redno, spije kakšne tri žličke in vidi se, da ji v tej vročini kar odleže, čeprav se samo doji in po vseh teorijah dobi dovolj tekočine.

Sparkles in RH, oglasita se še večkrat. Ful lepo, da vama otročki lepo rastejo user posted image Je pa res, čas hitro beži, jaz včasih kar ne morem dohajat vsega, se mi zdi, da se meni, kot otroku, ni nikoli toliko dogaja, kot se zdaj tem mojim.

Šibam ajat zdaj, je že pozno, že zeham ...
LP!

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2395
   RE: Marčevke 2017vl
23.6.2017 10:13:51   
Sofie

Pa je naša tema spet zaživelauser posted image

Moja je oblečena v tanke poletne oblekce brez rokavov. Nogavičk ni imela že dolgo gor. Dejansko je oblečena kot jaz ali še manj. V košari jim je itak še bolj vroče. Še dobro da imamo poletno strehco, ki ima mrežaste zračnike.

Jaz sem kupila Eucerinovo kremo za dojenčke s faktorjem 30, je na osnovi nekih mineralov. Namazala je še nisem, saj ni bilo potrebe. Za na morje sem ji kupila še UV majčko.

Včeraj sva jo dala prvič v velil bazen. Je ful uživala. Sem jo čisto namočila. Itak je vroče in se morjo tut oni shladit.

Čez dan mi sedaj na potovanju malo več spi. Doma namreč spi nekje 3x na dan po pol ure. Redko več.

Ji pa dam tudi jaz po žlički malo vode. Mislim da je vseeno prevroče, da bi dobili dovolj tekočine samo z dojenjem. Se pa moja sedaj čez dan doji nekje na 2h. Se vidi da je žejna. Tako da imam mleka za izvoz...kr teče mi.

Uživajte v teh vročih dneh. Upam da bo kmalu bolje. Vročina je namreč prišla tudi do nas.



(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2396
   RE: Marčevke 2017vl
25.6.2017 22:02:09   
Sparkles7
RH82, se strinjam, tudi meni manjkajo sprehodi. Sem tudi jaz že rekla, da bova vstala recimo eno rundo prej ko se zbudi in šla ven, ampak ne gre :P Naš ima sicer sedaj že nekaj časa takšne bolj nočne oziroma zgodnje jutranje epizode kakanja :D Tam nekje od 4ih pa tja do pol 7ih enkrat se to zgodi, ko se zbudi in začne migati z nogama sem in tja in se premetavati kot nor, potem pa sledi kakanje v parih epizodah, ponavadi seveda še kakšno ko je že brez plenice na previjalni :D (No, saj ne vem če to katero zanima hihi) :P Lahko bi recimo zatem vstala, ampak se seveda spraviva nazaj v posteljo oba na bok in zaspi nazaj med dojenjem. Bi blo kar fino če bi obstajala čudežna paličica, ki bi spremenila ritem kakanja haha :D
No potem sem pa tudi že razmišljala, da bi samo vzela kakšen jogurt s sabo in šla ven čimhitreje ko vstaneva. Ampak pač ne gre. Jaz rabim najprej svojo dozo kave in pa konkreten zajtrk. To pa se seveda zavleče, in je zdaj že pretoplo.
Sva pa sicer šla včeraj ven sredi dneva, sva šla pogledat na eno lokalno "šrango" ob poroki. In je mali prav užival. Ampak je bila pot z vozičkom kratka (sem bila jaz čisto izmučena ob vročine), potem pa sem ga večinoma imela v rokah.

Diamantina super, da lahko sedaj vsi skupaj uživate v počitnicah :) Ja, mislim da se nam je res kot otrokom dogajalo precej manj kot se današnjim. Ali pa vsaj drugače... Uf, tebi pa ponoči lepo spi. Mi smo še kar na prvi rundi 3 ure ali celo malo manj spanja, potem pa kar obvezno zbujanje nekje na 2 uri (ob kakšnih na začetku opisanih dogodkih pa še pogosteje :D).

Sofie tudi midva se sedaj čez dan dojiva kar pogosto. Se mi zdi da pa poje ob enem dojenju manj kot je prej, in pač bolj pogosto, in se mi zdi čisto zmedeno sedaj to dojenje. Ker pomoje večinoma tudi ne izprazne dojke do konca. Včasih mi sploh ni logično, da bi bil spet lačen. Ampak ja, je tudi žeja zraven. Sofie, kje pa ste na potovanju, če bi skrivnost? Jaz tudi že komaj čakam, da kam malo pobegnemo...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2397
   RE: Marčevke 2017vl
25.6.2017 22:35:31   
RH82
Sparkles,poznam te epizode s kakci. Mene je vceraj ob 9ih zjutraj presenetila pokakana lupinica in punca v njej z nasmehom do uses. Sej bi bla huda,ampak puncka je bil res videti zadovoljna (jaz pa malo manj zaradi ciscenja). Smo sli vceraj zgodaj od doma, da sem partnerja odpeljala v sluzbo oz.na zbirno mesto za pot, sincka pa k babici.

Drugace je bila pa noc vceraj naporna. Ob 17ih je zaspala in prespala vecerjo. Je nisem budila. Zbudila se je potem ob polnoci, pa potem na 2 uri do sedmih. Pila je manj, pa cez dan je tudi spuscala obroke. Je jedla rokico, steklenicke pa ni in ni zagrabila. Samo krcevito je jokala. Je pa zvecer normalno zaspala in upam, da bo noc bolj mirna.

Grem pa ze spat. Jutri naj bi bilo bolj prijetno toplo in bi rada izkoristila za sprehod. Tako ali tako bova sincka morali peljati v vrtec zjutraj.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2398
   RE: Marčevke 2017vl
26.6.2017 13:29:57   
Sofie

Moja se najraje pokaka v lupinici, največkrat nekaj minut po tistem, ko se odpeljemo. Danes sem jo previjala100m stran od hotela...prav heca me. Kaka pa sedaj vsak drug dan.

Potepamo se po jugu Italije. Fajn je, saj imajo Italjani ful radi otroke. Naša je pa itak meni najbolj cute dojenček...modroka....kar naprej poslušamo che bella...pa ustavljajo nas. Njej pa čisto paše pozornostuser posted image . Doma ji bo najbrž kar malo dolgčas. Še dobro da grem potem še na morje.

Je pa zadnje dva dni tudi pri nas zelo vroče. Prej je bilo ok, max 30 stopinj. Včeraj smo jih imeli pa 39. Je včeraj spila 1dcl vode po flaški....pri teh temperaturah me je strah, da mi kljub dojenju dehidrira.

Je pa potovanje s tolk majhnimi precej na izi. Pri nas je edino mal problem, ker ne želi bit v vozičku, ji je namreč v košari še malo bolj vroče. Tako da jo vmes tudi nosimo.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2399
   RE: Marčevke 2017vl
27.6.2017 16:55:41   
diamantina
Ojla!

Kakanje - pri nas je ponavadi ali čisto zjutraj ali pa zvečer pred kopanjem. Ziher jo pa vsakič pustim ene 10 minut v pokakani plenici, ker te serije kakanja včasih pridejo v parih valovih in čakam, da sprazni do konca user posted image .

Mi smo v teh dneh dokončali solarno elektrarno, tako da imamo zdaj na samooskrbo, upam, da se nam bo obrestovalo. Zdaj nas pa čaka še en projekt ... je super, ker se z mojim možem skoz nekaj zanimivega dogaja, vedno se spomni, da bi nekaj novega naredili ali v kaj investirali. Danes sta tamaladva zraven njega na delu ... počasi bodo prišli domov, me prav zanima, kako sta se držala. user posted image

Jaz pa sem lahko malo pospravila, prešite odeje sem oprala ... bo kar bolj luštno spat.

Tamala je pridna, uživa v kotaljenju in že kar daleč pride. Pa ful je zrasla ... počasi bova na bodijih 68. Čebljavček in dobrovoljček je pa itak, sonček mali.

LP!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?