|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brexit
27.6.2016 21:48:37   
liliana
Menite, da mu bo sledil še kakšen exit.....?

Kot vse kaže ne, ker se Britancem še nikamor ne mudi.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brexit
1.7.2016 0:30:18   
Vijoličarka
Britanci, predvsem tisti, ki so hoteli ven, so še sami presenečeni nead rezultatom. Čisto možno, da je šlo samo za napenjaneje mišič in pridobivanje političnih točk. Zato je zdaj hudič, ker mora nekdo to speljati, pa nekako nihče tega ne želi. Poleg tega mnogi niso vedeli, za kaj sploh glasujejo, pa še prišlo je na dan, da so gonili lažno propagando. Škoti hočejo ven, mogoče se bo še končno združila Irska.

Smešno je to, da hoče ven ena izmed držav, ki je imela zelo veliko besede v Uniji, pa tudi to, da počasi postaja jasno, da četudi bodo samostojni, bodo v bistvu morali igrati zelo podobnih pravilih, kot zdaj, če bodo hoteli trgovati. Možno je, da jim jo bodo Poljaki pobrisali nazaj na Poljsko in ne bodo imeli nikogar, ki bi zidal, delal v tovarnah in marsikatera druga dela, ki jih ponosni Britanci ne opravljajo več. Zna jim torej pobegniti delovna sila, ki od sebe nekaj da, ostali pa jim bodo tisti, ki nimajo kam in jim zažirajo proračun. Škoti si že manejo roke, da bi investicije iz Londona zvabili k sebi.

Obnašajo pa se vsi kot smrkavci v vrtcu, tako Juncker, kot Farage. Tale Juncker je sploh en tak smrkavec, da bi se gotovo naša Alenka na njegovem mestu desetkrat bolje obnesla.

Skratka, ko sem gledala to preseravanje med Junckerjem in Faragejem, sem si zaželela Margaret Thatcher. Ta je znala človeka poslati v rit dostojanstveno in s stilom.

Dejstvo je, da je EU postala neka rakava organizacija in da je treba nekaj storiti. Osnovna ideja je dobra, izvedba pa potrebna revizije. V napadu optimizma (ronja na x pontco) upam, da bo tole mogoče dregnilo tja, kamor je treba, če nočejo, da jim vsi pobegnejo. Čeprav, ob Junckerjevih skečih, težko.

Poteka peticija za ponovitev referenduma, ki ima že preko 4 mio podpisov, ampak zaenkrat ne kaže, da bi prišlo do ponovitve. Britanci pač ne vedo čisto dobro, kaj je to referendum, tukaj bi jih lahko Slovenci kaj naučili.

Obstaja tudi možnost in niti ne tako majhna, da bodo nekako izvijačili vse skupaj in sploh ne bodo sprožili odhoda. Cameron odhaja. Boris Johnson, ki že itak deluje kot šala, ne bo kandidiral, a namesto njega se je napovedal Michael Gove, ki deluje še večja šala. Do oktobra se lahko še marsikaj zgodi.

Drugi opazujejo, vidijo učinek v UK in kalkulirajo. Je sicer nekaj navdušencev ampak mislim da bodo počakali, da vidijo, kako se bo izšlo Angležem.

Ampak glede na to, da je odločeno, da se mora artibritraža nadaljevati, bi se pa mogoče lahko zgodil HRexit. user posted image

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Brexit
1.7.2016 6:14:28   
liliana
Ja, zanimiv je bil ta izid referenduma......vsi smo vedeli, da bo izid tesen, vendar da bo izglasovan odhod pa nihče ni verjel.....še celo snovalci Brexita ne......edino dobro stvar, ki jo vidim v tem je, da sedaj praktično nihče več ne govori o odhodu iz EU (ne pri nas in ne v drugih državah EU).....prej smo slišali na vsakem koraku, "rešitev je izhod iz EU", "rešimo se direktive Bruslja", "zmoremo sami".....sedaj, ko se je pa zgodil odhod ene tistih članic, ki je imela "največ besede v EU" (no to je povezano tudi s tem, da je največ plačevala v blagajno EU) pa je nastal šok in se je pokazalo, da si odhoda iz EU praktično nihče ne želi (da je kričanje po odhodu bil en navaden blef in nabiranje političnih točk), ker nihče nima alternative kako brez EU......gospodarsko smo države EUja pravzaprav močno povezane (kar niti ne preseneča, ker gre za gospodarsko tvorbo)......

Tako da, je bil Brexit oz. izid referenduma pravzaprav za vse precejšenj šok......

Že nekaj časa smo v gospodarski krizi, počasi se stanje popravlja, vendar pri ljudeh prevladuje mnenje, da EU nima mehanizma v boju s krizo, da je zatajila....verjetno res, sigurno ga nima (saj doma tudi nimamo mehanizma v boju s kakšno krizo takoj pri roki in traja nekaj časa, da se "kriza reši), vendar tega mehanizma nima tudi vsaka posamezna država članica.....nikoli ni bilo tako, da bi gospodarstva samo rastla.....zadnjih 10, 15 let pa smo mi bili navajeni na rast, lepo smo živeli, trošili več, kot smo ustvarili in zgodilo se je, kar se je zgodilo, krivulja je padla navzdol.......in ene par let bo še bolj počasi rastla, da bo spet kako desetljetje lepo......razen, če se zgodi vojna......zgodovina nas uči, da so največje krize rešile ravno vojne (prebivalstvo se zmanjša, vse je porušeno, treba je na novo graditi, ustvarjajo se delovna mesta, BDP raste).....kruto a resnično, če pa ni vojn, pa je rast počasnejša.....ker pa ljudje nismo več pripravljeni za nič potrpeti, razvadili smo se do te mere, da želimo rešitev problema takoj, pa smo nezadovoljni in vpijemo po nekih odhodih (brez da bi sploh razmislili, kaj tak odhod v resnici pomeni)......tako da po eni strani je dobro, da se je zgodil Brexit, sedaj v bistvu nihče več ne vpije po odhodu iz EU......




(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Brexit
1.7.2016 13:04:14   
Vijoličarka
Kolikor je videti, je še vedno v vsaki državi določeno število navdušenih, da je treba oditi, to se ni spremenilo. Žal je to povezano tudi z rasizmom in nacionalizmom. Samo glede na izkušnje, ki jih imajo Angleži, bo zdaj zelo težko, če ne celo nemogoče, prepričati dovolj veliko maso ljudi, da bi 'odhod' zmagal na referendumu. Posledice niso privlačne. Padec delnic, padec funta, Torijci razklani v borbi za stolček, Laburisti razklani, ljudje se zdaj čisto zares bojijo prihodnosti. Britanci so mogoče ponosni, ampak to ni več Britanija, ki kraljuje valovom. Nimajo več kolonij, od katerih bi živeli in grozi razpad združenega kraljestva.

Obstaja tudi peticija na temo, da je ljudstvo reklo svoje in da je treba TAKOJ sprožiti odhod. Ima borih 540 podpisov.

Dober komentar sem ujela, da je UK kot nadležna punca. Stalno grozi, da bo šla, ko pa ji pokažeš vrata, pa najde goro izgovorov, zakaj ne bi šla, a kljub temu v isti sapi tuli, da odhaja. Druga je tudi dobra: pred Brexitom so bili Angleži z eno eno ven, po Brexitu so pa z eno nogo notri.

Zdi se mi zelo možno, da zdaj mrzlično iščejo možnost, da ostanejo in si hkrati ohranijo obraz.

Nigel Farage je pa absolutni zmagovalec, ker on dobiva, ko evropski poslanec, plačo v EUR, njemu se je po Brexitu stanje res poboljšalo.

Krize ne moreš reševati s kreganjem. In ja, gospodarstvo gre v ciklih. Problem je samo v tem, da so zdaj cikli vedno bolj pogosti in še bolj pogosti bodo. Bojim se tudi, da nam Angleži niso naredili usluge. Če so bile struje, ki bi lahko vplivale na elastičnost EU aparata, jim bodo zdaj samo žugali s tem, kaj se je zgodilo UK. Tako bodo na nek način EU birokrati še močnejši.

Pa tudi, če so že tako navdušeno hoteli ven, zdaj imajo možnost in naj se čimprej spokajo, ne pa se moramo zdaj še leta in leta ukvarjati z njimi.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Brexit
1.7.2016 15:54:36   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Pa tudi, če so že tako navdušeno hoteli ven, zdaj imajo možnost in naj se čimprej spokajo, ne pa se moramo zdaj še leta in leta ukvarjati z njimi.


Ven so šli povsem nepremišljeno.....referendum je bil podan politično populistično, ljudstvo pa je glasovalo povsem nepremišljeno.....in sedaj šok......ker niso imeli alternative, ker ne vedo kaj za boga milega pa zdaj.......zato vedno pravim, da če smo proti nečemu, da moramo v ozadju imeti alternativo, če želimo izpeljati tisto "proti" v reali......če pa smo proti samo zato, ker je to pač sedaj "in" in je biti "proti" proti vsemu, kar ima vonj po politiki in denarju danes celo odraz inteligentnosti (oz. si kao inteligenten, če si proti, zakaj si proti več ni pomembno, važno je, da smo pač proti) se pa zgodi to, kar se je z Brexitom.....totalen šok in zaprepadenost......ker eno je kričati "proti", drugo pa je "proti" uresničiti, ko se "proti" zgodi......

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Brexit
4.7.2016 15:40:19   
Vijoličarka
No, fino. Potem, ko so se Johsonu podrle sanje, da bi postal premie oziroma je najbrž ugotovil, da Brexit ni deloval v njegovo dobro, je zdaj stisnil rep med noge še Farage. On je menda s tem, ko je vodil hujskanje in lažno propagando, svoje opravil, zdaj naj pa drugi izvedejo to veličastno dejanje izstopa in ponovnega dviga UK, on se bo umaknil v zasebnost in pozorno opazoval (kritiziral) dogajanje. No, ne prvemu in ne drugemu se nič ne manjka. Predvsem Farageju.

V bistvu zdaj nekako ni nikogar, ki bi vsaj petino tako goreče želel dejansko izpeljati odcepitev, kot se je goreče propagiral raj, ki jih čaka, če se odcepijo.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Brexit
10.7.2016 0:20:24   
nejcko
Brexit se je zgodil. Kdo bi si mislil. Kot zapriseženi zagovornik teorij zarot sem bila prepričana, da bodo priredili rezultate tako, da UK osatne v EU. Zmotila sem se. In se je 14 dni tresla gora.
Zdaj pa imamo spet na tisoče migrantov na madžarski meji ... pazi to, ne na že vpeljani poti preko Slo, ampak na madžarski meji, za katero vsi vemo, tudi migranti, da ni prehodna.
Pa še nove poti se odpirajo, čez Egipt. Cela veselica. Aja, pa še vojake pošiljamo tja na mejo z Rusijo ... toliko sovražnikov okoli nas, le kdo bi se še sekiral za eno Britanijo, ki je ostala zunaj ...
Psi so lajalai, karavana gre naprej. Liliana pravi, da gospodarska rast bo, migranti so tu, bodo delali za mali denar za nas, torej bo vse ok. Če bo še kakšna vojna, toliko bolje ... UK si bo že znala zagotoviti mesto pri šanku, nič bat.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Brexit
12.7.2016 0:52:48   
Vijoličarka
Angleži pravijo, da se ne bojijo. In so privlekli iz žepa Iron Lady, model 2.0. Theresa May, nova predsednica vlade:

https://www.youtube.com/watch?v=Vdxpb_UUDIA

Ali je Iron Lady ali ne? Menda se rada po vetru obrača in rada ugaja. Med drugim je menda izjavila, da so razsodišča v UK, kjer velja šeriatsko pravo ( za nekatere zadeve), nekaj pozitivnega. Auč.

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 12.7.2016 1:01:40 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Brexit
13.7.2016 21:35:30   
nejcko
Zdaj, ko imajo novo vlado, naj se čim prej spokajo. S šeriatskim pravom ali brez. Kakor si bodo postlali, tako bodo spali. Samo naj ne serjejo preveč in kakšnih čudnih zahtev in pogojev postavljajo.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Brexit
14.7.2016 13:39:16   
Vijoličarka
Ti kar sanjaj. Gospa so že povedali, da letos ne bodo sprožili 50. člena, ki ureja postopek odhoda, kar v bistvu pomeni cca 2 leti pogajanj. Preostanek leta bo porabila za pogajanja o začetkih pogajanj. Sicer je sta Merklova in Juncker rekla, da se EU ne bo nič pogajala pred uradno sprožitvijo samega izstopa, ampak bomo videli.

V glavnem, zna se zgoditi, da bomo imeli vsaj tri leta sranja povzročenega s strani članice, ki je je že itak imela veliko privilegijev in bi zdaj rada nekako ostala v EU (kjer ji ustreza) in šla hkrati ven (kjer ji ne ustreza).

Gospa so za zunanjega minstra imenovali Borisa Johnsona, prav tistega,ki se je okoli vozil z avtobusom, na katerem je pisalo, da bo brexit omogočal, da bo šlo 350 mio funtov, ki jih zdaj 'podarijo' EU vsak teden, v domači zdravstveni sistem. Dan po tistem, ko so zmagali, so se vlekli ven, da je bila to 'napaka'. Tako kot so se vlekli ven, da migracije ni mogoče ustaviti, tudi to je bila napaka oziroma bila je napaka, če je kdo glasoval, ker je resnično mislil, da bo brexit uresničil te obljube. Skratka, zelo značajen zunanji minister. Proti njemu je še naš Erjavec čista perla.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Brexit
14.7.2016 17:38:44   
liliana
V bistvu je zaupala Brexit tistim, ki so ga podpirali, v stilu, želeli ste Brexit, zdaj ga pa rešujte.....po moje je naredila zelo taktično potezo, ko bodo videli, da pa ne gre to od danes na jutri, kot so obljubljali pred referendumom.......bo Boris kot tudi nekaj drugih ministrov kaj hitro odstopilo.......ker jo primerjajo z Margaret Thatcher ni čudno, da bi izvedla nekaj takega, kar navzven izgleda tako, da se "nasprotnik sam uniči"......

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Brexit
14.7.2016 17:47:21   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Brexit se je zgodil. Kdo bi si mislil. Kot zapriseženi zagovornik teorij zarot sem bila prepričana, da bodo priredili rezultate tako, da UK osatne v EU. Zmotila sem se. In se je 14 dni tresla gora.


In niso jih priredili.....bodo pa sedaj storili marsikaj, da bi "zaobišli" Brexit......

Zdaj pa imamo spet na tisoče migrantov na madžarski meji ... pazi to, ne na že vpeljani poti preko Slo, ampak na madžarski meji, za katero vsi vemo, tudi migranti, da ni prehodna. Pa še nove poti se odpirajo, čez Egipt.


Pa Luko Koper imamo, pa Banko Slovenije, pa Mramorjev odstop.....večje probleme, kot migranti na meji.......ta Egiptovska pot mi je pa ful uganka, kako bi ta potekala.....kot da so pa tam meje tako odprte in prehodne kot po EUju.......

Aja, pa še vojake pošiljamo tja na mejo z Rusijo ... toliko sovražnikov okoli nas, le kdo bi se še sekiral za eno Britanijo, ki je ostala zunaj ...


Ful sovražnikov okrog Slovenije......le v Sloveniji ena sama pravičnost in idila.......user posted image

Psi so lajalai, karavana gre naprej. Liliana pravi, da gospodarska rast bo, migranti so tu, bodo delali za mali denar za nas, torej bo vse ok. Če bo še kakšna vojna, toliko bolje ... UK si bo že znala zagotoviti mesto pri šanku, nič bat.


jbg.....nekdo mora delati, če pa klen in izobražen evropejec brani svoja načela in noče biti v svojih najboljših letih produktiven in raje do onemoglosti izkorišča sistem, za katerega so se naši predniki s krvjo borili.......user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Brexit
14.7.2016 18:46:25   
Vijoličarka

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

V bistvu je zaupala Brexit tistim, ki so ga podpirali, v stilu, želeli ste Brexit, zdaj ga pa rešujte.....po moje je naredila zelo taktično potezo, ko bodo videli, da pa ne gre to od danes na jutri, kot so obljubljali pred referendumom.......bo Boris kot tudi nekaj drugih ministrov kaj hitro odstopilo.......ker jo primerjajo z Margaret Thatcher ni čudno, da bi izvedla nekaj takega, kar navzven izgleda tako, da se "nasprotnik sam uniči"......



Zelo zanimivo razmišljanje. Bi znalo biti kaj na tem.

A Johnson je karierni politik, njemu v bistvu dol visi, kam gre UK, važno je, da ima on en lušten stolček. Zato je tudi izgledal kot polit cucek, ko je referendum dejansko uspel ... po moje je bil prav on najbolj šokiran od vseh. On tega ni sposoben izpeljati in si najbrž tudi ne želi. Ali je res tako butast, da bi se ujel v njeno past? Ali pa ima kaj drugega v planu in je tole nek del njegovega samoohranitvenega načrta?

Tole Thereso res precej primerjajo z Margareth. Ampak kolikor sem jaz prešnofala, meni bolj deluje kot Hilary - treba je ugajati na vse konce, da si nagrajen s prestižom. Recimo, pred izvolitvijo je napovedala, da bodo v njenem kabinetu ljudje, ki jih v bistvu ne poznamo, ker trdo delajo, ne hodijo po klubih in se ne širokoustijo po medijih. In potem nastavi Borisa, ki je 'veze in poznanstva, klubi in širokoustenje v javnosti'. Če že drugega ne, hito menja načela. Poleg tega je bila proti brexitu, zdaj pa, kljub temu, da ve, da bi se danes, če bi ljudje vedeli, kar niso, odločili drugače in da je refrendum posvetovalne narave, razglaša, da je treba izstop izpeljati, zaradi volje ljudi.

Če ne bi vplivalo na vse nas, bi si človek enostavno nabavil kokice, Angleži so vendar mojstri komedij. Žal pa, če mislijo res več let vleči in izsiljevati in podaljševati to negotovost, ne bo dobro za preostanek EU. Sploh, ker je Juncker en tak butlelj. Me prav zanima, kdo je njega nastavil.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Brexit
14.7.2016 22:24:13   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka




Če ne bi vplivalo na vse nas, bi si človek enostavno nabavil kokice, Angleži so vendar mojstri komedij. Žal pa, če mislijo res več let vleči in izsiljevati in podaljševati to negotovost, ne bo dobro za preostanek EU. Sploh, ker je Juncker en tak butlelj. Me prav zanima, kdo je njega nastavil.

Točno tako in to najbolj tudi mene skrbi. Kakorkoli obračamo, je UK ena od velikoh 5, ki so zgradile Evropo in EU, hkrati pa predstavlja tudi most z ZDA, katerim je EU sila podložna.
Zdaj se bo pokazalo, kako resno so mislili EU politiki, ko so govoričili, da so za čim prejšnji izstop UK iz EU.
Merklca bi po mojem še bila za to, Juncker pa dvomim ... njemu je tak pat položaj pisan na kožo. Kdor ga je nastavil, ta zahteva plačilo - to pa so banke. In on se bo obračal po vetru dobička.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Brexit
14.7.2016 22:30:50   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka


Tole Thereso res precej primerjajo z Margareth. Ampak kolikor sem jaz prešnofala, meni bolj deluje kot Hilary - treba je ugajati na vse konce, da si nagrajen s prestižom. Recimo, pred izvolitvijo je napovedala, da bodo v njenem kabinetu ljudje, ki jih v bistvu ne poznamo, ker trdo delajo, ne hodijo po klubih in se ne širokoustijo po medijih. In potem nastavi Borisa, ki je 'veze in poznanstva, klubi in širokoustenje v javnosti'. Če že drugega ne, hito menja načela. Poleg tega je bila proti brexitu, zdaj pa, kljub temu, da ve, da bi se danes, če bi ljudje vedeli, kar niso, odločili drugače in da je refrendum posvetovalne narave, razglaša, da je treba izstop izpeljati, zaradi volje ljudi.




V ozadju je veliko večja igra kot si sploh predstavljamo......recimo padec evroobmočja.......in tu bo Merkelca morala odigrati veliko vlogo....ker ne bo branila samo Nemčije, ampak celotno evropsko monetarno unijo.......VB se svojega "citija" ne bo odpovedala (kjer so recimo vse banke)......in komot lahko naredi davčno oazo "sredi Evrope", kar bo privabilo podjetja iz EU, da bodo šla v VB.......zato ni tako enostavno "kar naj grejo".....ker bodo nadaljnji meseci dogovarjanj med EU in VB imeli veliko večji vpliv na nas kot migranti na srbski meji.....dvomim, da si v resnici želimo padec evro območja in valuto SIT nazaj......

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Brexit
14.7.2016 22:38:21   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


Točno tako in to najbolj tudi mene skrbi. Kakorkoli obračamo, je UK ena od velikoh 5, ki so zgradile Evropo in EU, hkrati pa predstavlja tudi most z ZDA, katerim je EU sila podložna.
Zdaj se bo pokazalo, kako resno so mislili EU politiki, ko so govoričili, da so za čim prejšnji izstop UK iz EU.
Merklca bi po mojem še bila za to, Juncker pa dvomim ... njemu je tak pat položaj pisan na kožo. Kdor ga je nastavil, ta zahteva plačilo - to pa so banke. In on se bo obračal po vetru dobička.


Merkelca sploh ni zato, da gre VB iz EU.......in "čimpejšnji izstop UK iz EU" je le navadna floskula, ki si je praktično nihče ne želi in je bil verjetno bolj ko ne "hrana za rajo" ali pa proizvod trenutnega šoka ob "uspelem Brexitu", ki ga pravzaprav nihče ni pričakoval, je bil to precejšenj šok za EU politike tudi, vedelo se je sicer, da bo rezultat tesen, vendar nihče ni verjel, da se bo Brexit uresničil......ker londonske finance se ne bodo kar tako v Frankfurt preselile.......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Brexit
14.7.2016 23:51:43   
Vijoličarka
Ja, sicer bomo videli, ampak mislim da smo kar prav napovedale. Obeta se nam predstava za rajo, neka pogajanja o izstopu, na koncu pa bo UK izposlovalo še nekaj privilegijev... Mene zanima smo, koliko bo to rajo stalo.

Čeprav, za finančno prestolnico se ponujajo Škoti, pa Francozi, zdaj v dobi računalnikov geografska lokacija niti ni več tako pomembna. Da bi UK postalo še ena davčna oaza, ko pa imamo že Liechtenstein in Luxemburg, pa Švica ima tudi že svojo vlogo, ne vem.

Recimo, da si nabavimo kokice in upamo, da to na nas ne bo preveč vplivalo. Ker show pa bo.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Brexit
15.7.2016 17:40:57   
liliana
Da bo Brexit uspel praktično tudi nihče ni verjel......in še sedaj ne verjamemo.....vse dojemamo zgolj kot "show", ki si kaj več pozornosti od vrečke kokic od nas ne zasluži.......



< Sporočilo je popravil liliana -- 15.7.2016 17:41:29 >

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Brexit
16.7.2016 16:09:32   
Vijoličarka
Jap, sploh ker trenutno dominira Erdoganov show in imam zelo slab občutek.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Brexit
16.7.2016 20:51:14   
liliana
Saj problem je, ker ni to show.....v stilu Ljubezen na seniku in Big Brother, ki mu damo v stilu Facebooka zgolj "všečka" ali pa "ne všečka".......

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Brexit
17.7.2016 0:03:36   
nejcko
Jaz pa mislim, da gre za show v dobesednem pomenu, in sicer za kar osebni Erdoshow.
Le kako naj bi vladar sicer nekaj ur po državnem udaru iz rokava stresel imena 2745 sodnikov in več tisoč vojakov, ki jih bodo doletele sankcije user posted image Mar ni tako, da moraš najprej poiskati krivce, jim krivdo dokazati in jih šele nato dati na ponk za "odstrel" user posted image

Če že sultan ni bil režiser tega showa, je bil z njim vsaj zelo dobro seznanjen ... zato ga je pričakal na dopustu user posted image

Le katera mona gre delati državni udar, ko je šefe na dopustu user posted image

Ali so ti pučisti totalni loleki ali pa gre lahko dejansko govorimo o šovu, druge ni. Sicer pa ni važno, za biznis itak ni važno št. žrtev, niti teptanje človekovih pravic, še manj nedemokratičnost ... biznis je pač biznis in ta pozna le eno pot - RUŠI!

< Sporočilo je popravil nejcko -- 17.7.2016 0:13:29 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Brexit
17.7.2016 11:10:24   
liliana
Če v Turčiji pade Erdogan bo morala začeti Evropa graditi zid (pa to nekaj metrski, betonski)......ker potem milijon sirskih in afganistanskih beguncev ne bo nič v primerjavi z 10 milijoni turških beguncev......

Ne tako daljna zgodovina nas uči, da padec diktature v nekaterih državah pomeni begunce oz. migrante, ki gredo v EU.......še celo obsojali smo vpletenost ZDA in Evrope v rušitev diktatorskih sistemov......

Sama mislim, da puč ni uspel zaradi rusov in zda ter Evrope, ki so v zakulisju pomagali, da se obdrži Erdogan.......ker trenutno si Evropa res ne more privoščiti reke beguncev iz Turčije.......

In zato je to daleč od tv showa.......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Brexit
17.7.2016 23:00:37   
nejcko
Zna biti tudi to, liliana. Morda res ne gre za šov, definitivno pa gre za dobro zrežirano igro. Kot je rekel Franklin D. Roosevelt :»V politiki se nič ne pripeti po naključju! Če se karkoli zgodi, ste lahko prepričani, da je bilo tako načrtovano!«
Bomo spremljali, s kokicami ali brez.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Brexit
17.7.2016 23:31:37   
Vijoličarka
Jaz ne vem, kaj učijo danes kot taktiko, ampak tole je bil najbolj trapast puč, kar si ga lahko zamisliš. Če se greš puč, potem moraš imeti toliko in toliko podpore, vse organizirano in ukrepati hitro. Ne delaš tega takrat, ko je predsednik na dopustu, ampak prve pripreš predsednika in njegovo vlado. In pa, ko predsednik ne ve čisto dobro, kaj se dogaja, ne bo priletel že po parih urah, pred tem poslal svoje ljudstvo pred tanke v podporo... predvsem pa, tale seznam 'porednih sodnikov' je zanimiv.

V glavnem, meni se zdi zelo verjetno, da je bilo tole zrežirano, ker je obstajala možnost, da Erdogan odleti po čisto demokratični poti. Zdaj pa je, seveda, junak dneva in lahko nadaljuje z islamizacijo nekoč sekularne države, predvsem pa dalje gradi svojo diktaturo. Od tega puča dalje zamenjava teh ljudi po demokratični poti skoraj ni mogoča. Sploh zdaj, ko bodo vsi sodniki in vsi ljudje na pomembnih položajih, nepreklicno njegovi. Kar pa lahko kaže na državljansko vojno v prihodnosti. Zato pa laja nesmiselne obtožbe na vse strani, da malo meče pesek v oči. Zato so vse mogoče stranke, celo Kurdi, hitele obsojati napad, ker so sumili enako in niso hoteli dati izgovora 'zmagovitemu heroju', da se loti tudi njih. Čeprav najbrž ne bo zaleglo. Podobno kot je napad na dvojčka vodil državljan Saudske Arabije, ki je treniral v Avganistanu, a treba je bilo potem nujno napasti Irak.


Posledice pa bodo, in verjetno jih bomo čutili tudi mi. In vse skupaj je posledica odločitve nam neznanih mandeljcev, ki so hoteli neko poceni nafto in plin. Četudi bi bila zastonj, prebivalci Evrope smo jo že zdavnaj preplačali. In plačevali jo bomo tudi v prihodnosti, čeprav je pravzaprav nikoli ne bomo dobili.

A je vseeno žarek upanja. Ker če so mu res pomagali iz EU v ozadju, kot razmišja Lili, bi ga potem znali imeti morda malo bolj pod kontrolo, kot so ga imeli doslej. Ker doslej je bilo tako, da je Erdogan dosegel, da je moral Nemec, ki ga je užalil v Nemčji, s pamfletom, karšnih smo v Evropi čisto navajeni, v njegovem primeru pred sodišče. Prihodnost bo pokazala ali bo z njim lažje sodelovati ali težje.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Brexit
18.7.2016 6:39:31   
liliana
Če se državni udar predčasno odkrije (oz. ga odkrijejo tisti, katerim je namenjen) na koncu izgleda kot povsem amatersko dejanje.........in danes ni tako kot pred 10 ali 20 leti......danes smo z vso tehnologijo vsi praktično vsakomur vidni, je verjetno bistveno težje izvesti tak udar kot pred nekaj desetletji........

Seveda bodo posledice......in občutila jih bo tudi Evropa......ker Turčija ima izredno geo strateško pozicijo, ki jo poleg Nata želijo izkoristiti še Rusi......ima tudi eno največjih vojaških baz in to bazo naj bi sedaj tudi Rusi uporabljali v boju......ne gre zgolj za amatersko spodleteli puč.......

In očitno Erdogana vseeno imajo nekoliko pod kontrolo.....v Tučiji je vseeno še nekaj milijonov raznoraznih beguncev, ki še niso v Evropi........problem bo pa za Evropo nastal, ko se bo tem nekaj milijonov beguncev pridružilo nekaj 10 milijonov turških beguncev, bodisi zaradi državnega udara ali zaradi državljanske vojne.......

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?