|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke2017
30.10.2017 9:38:02   
sladkorčica
Ojla punce. ..

Joj Niki jaz pa nasprotno od tebe res komaj komaj čakam da grem rodit ker tako težko prenašam to nosečnost da je kar za znoret. To vse pa pripisujem zaradi sinka ker mi veliko energije pobere ne morem se tako ukvarjati z njim kot bi se lahko.

No pa saj sem res čisto na koncu to bom še potrpela . Itak sem pa sigurna da bo treba prej jit v porodnišnico hehe:) ...Sedaj sem tudi z porodniško začela tako da samo še čakam.
Pripravljeno imam vse sam se par malenkosti mi manjka ....

Kako ste ostale kako prenašate te zadnje tedne?

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Novembrke2017
30.10.2017 20:08:07   
Niki13
Jaz nimam pa se cisto nic pripravljenega ne za dojencka ne za mene a rok imam cez 2 tedna..res upam,da bo dojencek se veselo pocakal v trebuscku saj bo v nasprotnem primeru padlo vse na moza za pripravit...ampak bo ze nekako SLO skozi,saj mi res ne uspe nic med tem, da zidamo hiso in je treba vse nabavit,PA malim navihancem od 4 let zivim res iz min v min...

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Novembrke2017
7.11.2017 8:57:53   
Damuš
Čau punci.
Da se še jaz javim. Tudi jaz komaj čakam, da detece pokuka na svet, ker zdaj sem pa že sama sebi tako tečna, da je to kar hudo.
da pa je mera polna, sem pa imela še cel teden po cele dneve eno izobraževanje. Ob koncu tedna sem imela ob večerih že kar popadke. Sem ene 2x že mislila, da bo treba it. Ampak nisem te sreče ;-)

Pri nas je končno konec gradnje. In danes imam namen spakirati za sebe za v porodnišnico. jaz sem tako na izi ... se mi nikamor ne mudi haha. Si mislil, da če je bila prva 8 dni čez rok, da se mi tudi sedaj nikamor ne mudi. No potem pa je rodila kolegica (že 14 dni nazaj), ki je imela 1 dan pred mano - pol me pa mal stisne "kaj pa če ..."
Ampak vem, da bi v tem primeru mož vse zrihtal kot je treba.

Zdaj čakava še na omaro, da bova sploh imela kam zložit oblekice za dojenčka (ja, niti tega še nisem pripravila - grozna sem). kar uhajajo mi ti dnevi.

Zadnja dva dni me boli hrbet. pa ne križ ampak bolj zgoraj, pa blazno mi je neudobno - ne glede na to al stojim, al sedim, al ležim. Prav živčna sem že. če bi to vsaj pomenilo, da grem kmalu rodit, bi še bilo ok. tako pa se mi zdi, da bom samo razočarana in bom v končni fazi se še načakalaaaaa.

Prejšnji teden sem bila na posvetu v porodnišnici, ker sem imela prvič carskega. pa smo se zmenili, da poskusim naravno. je gin. rekla da čakajo do 10 dni. Ampak se mi zdi, da ima tudi tu vsak gin. svoj prav ... in potem kakor pač naletiš.

Kako sta vidve? Se že katera carta z malo štručko? zdaj pa res samo še malo.

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Novembrke2017
8.11.2017 22:17:07   
sladkorčica
Ojla....

Damuš si tako lepo opisala te zadnje dneve da sw ti kar pridružim. ...rres je čedalje težje tole vse skupaj. Tudi jaz sem že mislila da bo treba jit sam tud jst nimam te sreče ....bolečine so vsepovsod ....križ me boli kolki pol sramna kost. ..očitno me mala čist razriva in bo vsak čas zuni. . .in še res veselim da pride konec....vaju je kaj strah poroda? Mene mal stisne ko vem kaj me čaka saj sem ne dolgo tega tam bila Hehe

Zaj se sprašujem kdaj bo prišel dan d ....Kako se bo začelo. ..ker pri malemu mi je sredi noči voda odtekla. ...

Jst mam že vse prištimano kar neki časa ker nikoli ne veš kdaj te preseneti. Zdej sem tud se ostalo na kupila pleničke pa podloge ,krpice za umivanje ,milo in vato. Drugo po potrebi .

Ja zdaj pa res se čisto malo se dobra 2 tedna do roka pol pa kadar bo pa bo

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Novembrke2017
9.11.2017 14:33:39   
Niki13
Zivijo punce..jaz pa po vsem kar me je doletelo med nosecnostjo, koncno sele sedaj uzivam v njej in hvala bogu se super pocutim in bi lahko bila noseca se kar nekaj mesecev :-) ...rok se mi pa kar hitro bliza, saj je cez 1 teden...vceraj sem imela CTG in je bilo vse super hvala bogu...sedaj me caka cez 1 teden ponovno CTG, danes sem pa koncno pripravila vsaj torbo zame za v porodnisnico, ce bi slucajno mogla prej....ampak upam, da zdrziva vsaj se 2 tedna, saj vec me ne bodo pustili v enem :-)...skratka meni je slo vse tako hitro, da se res skoraj ne zavedam, da bo v tako kratkem casu prijokal na svet dojencek in mi spremenil moj vsakdanjik...poroda se naceloma ne bojim, saj sem imela pri prvem pozitivno izkusnjo kljub 8 urnim umetnim popadkom ni bilo prehudo, tako, da upam, da bo tudi ta porod sel mimo z lepimi spomini in ne prehudimi mukami...ce se ne slisimo prej punce vama zelim, da bo porod cimhitreje in s cim manj bolecinami minil......seveda pa upam, da se kaj oglasite tudi, ko bodo nasi soncki prijokali na svet.....

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Novembrke2017
19.11.2017 19:26:54   
Niki13
Zivijo punce..pri vas ze kaj novega?Mi se vedno cakamo in smo ze cez rock......

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Novembrke2017
19.11.2017 19:52:37   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: Niki13

Zivijo punce..pri vas ze kaj novega?Mi se vedno cakamo in smo ze cez rock......


O, Niki kdaj pa si imela PDP? A že kaj kajže na bližajočo se akcijo?

Jaz bom jutri ravno dosegla PDP. V četrtek na pregledu je rekla, da je vse še zaprto, da je pa maternični vrat že zmehčan. Sicer to ne pomeni kaj dosti, a sem vesela ko radio, ker pri ta prvi tega podatka sploh nisem dočakala (pa sem bila 8 dni čez rok). Jutri imam prvič pregled v porodnišnici, bomo videli, kaj bodo tam rekli.

Sem se psihično pripravila na to, da rodim 30. 11. (ker so mi v P rekli, da spustijo najdlje do 10 dni čez rok - če je vse vredu, seveda. In glede na to, da so mi morali prvič sprožit porod na 8 dan čez rok, ko je bilo še vse nezrelo, si ne delam nekih utvar, da bo sedaj kaj hitreje.

Mi gre pa na živce ko me vsak, ki me vidi na sprehodu sprašuje, če še nisem šla rodit. Ja, halo ... mende ne, če me vidiš še s trebuhom, al kaj?

Pa vsak dan analiziram znake, ki naj bi napovedovali bližajoči porod, pa itak nikol nič ni.

No, en dan pred pdp mi je celo ratalo prištimat oblačilca za otroka in celo že na pol vem, v čem ga bova pripeljala iz porodnišnice. Sem hitra, a ne?
Pa torbe za v porodnišnico tud še nimam spakirane do konca. GROZNA SEM. pa vedno se mi je zdelo tako grdo, kako lahko drugega otroka tako zanemarjajo še pred rojstvom user posted image user posted image user posted image

Zarečen kruh pa take.

Punce ... srečno in naj bo čim lažji in čim hitrejši porod, ko pridemo do tja. user posted image Javite se še kaj.

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Novembrke2017
20.11.2017 13:46:31   
sladkorčica
Ojla punce....

Sem šla pokukati če je kaj novega....in isto kot pri nas.....jaz mam v petek pdp. Jutri mam se zadnji ctg pri svoji potem pa najbrž grem v petek že v porodnišnico na kontrolo. .. Mene ni še nič pogledala tako da nimam pojma kaj se tam spodi dogaja. ...me pa že dlje časa vse sorte matra. Predvsem lažni popadki. Mam pa trebuh zelo že dol spuscen in vse me neki dol vleče tako da upam da bo kaj kmalu ker zdej je pa res nemogoče obdobje. Jst mam že kar neki časa poštiman sam sem že neki not pa ven prelagala Hehe . No recimo da ce bi bilo treba glavne stvari so v torbi razen moram še neki za pit in jest kak zlati prepečenec ker mam od predlanskim slabe izkušnje in sem bila grozno lačna . Zdej bom pa vsaj neki vzela sabo ..

Jst res komaj komaj čakam da grem čeprav me je strah in marsikatero noč precujem pa razmišljam kaj me čaka. Mah menda bo za preživeti Ane.

Uglavnem držite se pa le javite veselo novico.

Srecno

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Novembrke2017
22.11.2017 20:10:06   
Velika Štorklja
http://velikastorklja.net/

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Novembrke2017
22.11.2017 20:22:37   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: sladkorčica

Jst res komaj komaj čakam da grem čeprav me je strah in marsikatero noč precujem pa razmišljam kaj me čaka. Mah menda bo za preživeti Ane.

Uglavnem držite se pa le javite veselo novico.

Srecno


Sladkorčica, že kaj novega?

ja, tudi jaz sem zadnje čase vedno bolj napeta in vedno bolj razmišljam o porodu. S tem da sem jaz že 2 dni čez PDP, pa je vse še zaprto, dete visoko. Se ponavlja zgodba od prvič. Ampak zdaj vsaj nisem tolk na trnih, ker sem itak pričakovala, da bom globoko čez rok. In mi je na trenutke prav smešno, ko me vsi gnjavijo a je že, kdaj bo ... jaz pa še kar poooočaaaasi pripravljam stvari za novorojenčka. Kot da se ne bi nikamor mudilo.

Prav ne dojemam da je to to in da nas samo še ure ločijo od srečanja z malim bitjecem, ki je bil 9 mesecev pod mojim srcem.

Vedno bolj se mi zdi, da bo tudi tokrat carski. Danes na CTG-ju je bila ena sama ravna črta. ma bolj ravna skoraj ne bi mogla biti.

Sva se z možem pogovarjala, da ko greš prvič v to (porod, rojstvo) je tako fajn, ker nimaš pojma in pač sprejmeš vse kar pač pride. Drugič pa že veš približno kaj pričakovati in ugotoviš, da itak nimaš pojma (kar seveda ni res) in si cel pod stresom.

Nič punce ... uspelo nam bo. Če ne prej (jaz bom očitno še kar neki časa svetila tu gor), se slišimo, ko bodo naši škratki že z nami. Srečno!

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Novembrke2017
22.11.2017 21:24:32   
sladkorčica
Ojla damuš in ostale..

Ne zaenkrat ni še nič sam pri meni pomoje bo kmalu ker sem bila včeri zadnjič pri svoji gin na ctg in je že pokazalo da se neki dogaja ker me je vprašala če me kaj šciplje. ..in me res skoz neki....V petek mam rok in grem že kar v porodnišnico na kontrolo ker je kao kar velika bejbi 3800g mi je na merila pa se zaradi nosečniške sladkorne. Jst mam pa zelo trebuh spuscen in ogromnega tudi Hehe. Tako da upam da se pri meni kaj kmalu reši vse skupi seveda pa držim pesti zate in za ostale da sw čimprej rešimo .....in seveda začnemo končno crkljat z novimi družinskimi člani.

Kako tvoja sprejema da bo sestrica? Moj se ne ve kaj ga čaka je še premajhen da bi se zavedal se pa zeloooooo veselim in komaj čakam da se spoznata.....V začetku bo težko ampak bomo zalaufali nekak.

Piši se kaj. ... caw

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Novembrke2017
24.11.2017 11:30:10   
Damuš
Oj Sladkorčica, si še v enem kosu al se že cartate?

Jaz sem imela že 3 pregled v bolnici. In danes je bila ena mlada, ki ni šparala besed. me je spravila do smeha, ko se je tako začudila, da sem že toliko čez rok maternični vrat je pa še straaaaaašno dolg. Tako da ... nobene akcije pri nas. Še kar nekaj časa.
Sem pa vsak dan bližje CR-ju. Sej ne vem a sem žalostna al ne. psihično sem se pripravila na obe možnosti, saj sem vedela kak bo scenarij. Ampak še vseeno malo upam, da se samo kaj začne (čeprav nič ne kaže na to). V ponedeljek imam spet kontrolo, bomo videli kaj bodo rekli takrat.

Hčerka pa zelo lepo sprejema to, da naj bi prišel ta imaginarni bratec. Pravzaprav je že straaaaaašno nestrpna, ko ji že tako dolgo govorimo o tem. Se je zadnjič postavila pred mene, dala roke na moj trebuh in čisto resno vzkliknila: "A boš že prišel ven!!!" Kako sva se smejala. je tudi že dovolj stara, da razume, pa cel kup prijateljčkov ima, ki imajo bratce oz. sestrice dojenčke, da si vsaj malo lahko predstavlja. Pa zelo materinska je. Se ves čas igra s svojim dojenčkom, ga previja itd. Upam, da je to dober znak.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Novembrke2017
24.11.2017 12:08:16   
sladkorčica
Ojla.

Žal sem tudi jaz se v enem kosu trenutno sem v čakalnici čakam da grem do zdravnika bo on povedal kako pa kaj.

Rada bi da se kmalu to konca samo ko bo pa bo....na silo raje ne.

No super za veliko sestrico se pozna ker je malo starejša. Moj je bil šele 2 leti star in ne ve kaj se točno dogaja ...mu pa z partnerjem skoz govoriva da bo kmalu dobil sestrico. Res me zanima kako bo to potekalo.

Jah držim pesti za vse nas da se nam dobro izteče vse skupaj. Javi se kaj

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Novembrke2017
10.12.2017 11:25:04   
sladkorčica
Ojla novembrke

Sedaj sem pa prepričana da smo vse v enem kosu.:)

Evo moja bejbi bo jutri stara že dva tedna.
Tako da ja 27.11 se nam je pridružila punči. Porod sem imela drugače brez komplikacij bil je hiter in zelo boleč. Bil je partner z mano tako da je malo mi pomagal vse skupi prenašat. In tudi lepo okrevamo se crkljamo in dojimo.

Oglasite se kaj. Pozdravcek

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Novembrke2017
11.12.2017 14:31:37   
Niki13
Zivijo..mi smo tudi 22.11.dobili cudovito puncko..tako,da imamo sedaj parcek:-)..porod je sel super..20 min in je bilo vse reseno,ocetu je pa uspelo pridet se za popkovnico prerezat,saj je ze prijokala ma svet,ker je bilo vse res super hitro..ce bi mi kdo rekel,da se lahko tako rodi mu ne bi verjela:-)..se dobro,da sem bila v bolnici,ce ne bi zihr doma rodila..drugace je pa super pridna..nimamo se neprespane noci,mi spi po 4-5 ur skupaj ponoci tako,da ce bo ostalo tako bo cudovito in nic naporno..upam,da je tudi vama lepo tako kot nam:-)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Novembrke2017
14.12.2017 18:30:21   
Damuš
Pozdrav punce.

Tudi mi smo že 4. 28. 11. je na svet pokukal naš velikan. Kakorkoli sem upala na naravni porod, je bil na koncu vseeno CR, saj je bil sine ocenjen na 4 kg. No v resnici je imel 200 g manj, je imel pa res veliko glavco - 37, 5 cm. Tako da še sreča za cr.

NO tudi po porodu ni šlo vse tako kot bi moralo - se je okužil z neko bakterijo in sva bila 11 dni na centru za nedonosencke na antibiotikih. Tako da sva šele vredu prišla iz bolnice in se šele navajamo.


(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Novembrke2017
15.12.2017 8:39:40   
sladkorčica
Ojla punce.

Damuš držim pesti da bi z vama vse okej. Tudi moja je bila zelo velika in so me skoz strašili ker sem imela res ogromen trebuh. Nazadnje je bila ocenjena 3800g no na koncu je res imela 3830 g in obseg glavice 36 cm sem pa rodila naravno in brez da bi bila kaj rezana šivana raztrgana. Pri nas drugače je bilo vse ok samo v porodnišnici je kar velik izgubila porodne teže pa smo se res dojile non stop. In pri malemu je bilo isto pa ne znam povedat zakaj tako. Uglavnem ona sedaj zelo lepo napreduje ima že skoraj 4200g. Drugače je čez dan zelo pridna večina dneva prespi no ponoči pa kakor Kater dan. Ampak bomo preživeli.

Damuš kako je tvoja sprejela bratca? Pri nas glih ni šlo vse po načrtih . Mali je bil zelo ljubosumen in je kazal na način agresije joka in metanja igrač vsepovsod. Pa ima isto pozornost kot prej sam enostavno ve da ni več prvi . No sedaj je mogoče malo bolje vsak dan . Je bilo pa zelo težko nisem vedela naj se jokam smejem upijem. ...on je razgraja po svoje.

Punce a ve dojite? Jaz sem imela vročino dva dni nazaj ker mi je na levi dojki zgleda ostalo mleko in se je vozel naredu. Joj kaj je bolelo. Pol sem pa masirala pa stikala ven. Pa tuširanje z vročo vodo. Sam se zmeri čutim bunkico. Bo treba še malo se potrudit pa zobe skupi stisniti. Po eni strani je dojenje najboljše in najceneje sam bolečin je pa tud ogromno. V začetku sem imela bradavice zelo boleče no sedaj pa se to. No saj se bo počasi znormaliziralo .

A se ve tudi kaj ponoči potite? Jst nevem al so to hormoni pri men je za znoret. Zbudim se vsa mokra pižama za ovit lase čist mokre .... mah saj bo bols menda enkrat.

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Novembrke2017
16.12.2017 16:33:29   
Damuš
oj punce. pišem z eno roko, na drugi mi spi naše dete. ga dajejo krčki pa mu paše samo na rokah na trebuščku spati.

Dojenje - joj če se ne bi spominjala od hčerke kok je super ko dojiš - kasneje, bi že zdavnaj obupala. čisto razumem mamice ki že prvi mesec opustijo dojenje. se trudiva dojiti, a fant še ni pogrumtal da lahko vse dobi pri meni. zato najprej dojim, potem črpam in mu dam še dodatek. sem si obljubila da ga ne bom tehtala, zato dodatek dava tako naoko. včasih spije včasih pa tudi ne. vsekakor upam da kmalu preideva na polno dojenje ker je res najbolj enostavno in najbolj poceni.

hčerka zaenkrat ne kaže znakov ljubosumja. je imela krizo ker mene toliko časa ni bilo, niti ni smela na obisk priti. zdaj pa tu in tam trmari in ima izpade, ampk ne v zvezi z bratcem. bratca je ful lepo sprejela in je najbolj ponosna ko lahko pomaga pri skrbi zanj. upam da tako ostane.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Novembrke2017
17.12.2017 15:33:16   
Niki13
Zivijo punce..mi se zaenkrat samo dojimo in upam res,da tako ostane...zaenkrat mimava nobenih tezav s tem,,ona je zelo pridna za cuckat,mene pa ne bolijo prsa in niti bradavice,sicer si le te redno preventivo vsak dan po tusiranju namazem in dojke redno pod tusem zmasiram...naso pikico v torek caka prvo kopanje in upam,da bo v vodi uzivala tako kot bratec..glede bratca pa sestrico le obcasno pogleda in to je to..nevrjetno je kako je Sam razumel,da KO se dojiva ne more skakati po meni in biti PRI meni,in ko dete joka in moram k njej se PAC enostavno zaigra..nisem si znala predstavljati kako bo bilo saj kot SM vam ze povedala je bratec otrok s PP, pa me je enostavno presenetil...koliko naredijo nam skriti cuti in custva je res neverjetno..kmalu nas caka se selitev in bomo videli kako bosta oba sprejela spremembo...kar se PA nocnega spanna tice je PRI nas fantasticno,saj GRE spat nekje ob 11-in jo podojim in potem je ni nekje do 4-5,PA spet dojenje in SPI do 8-9..upam le da tako ostane..majhen problemcek je le ta,da rada SPI v nasi postelji sploh PA po dojenju..zvecer jo uspem dat v njeno,ponoci po dojenju PA ne vedno..kako GRE okrevanje po CR?Upam,da je soncek sedaj OK in da uzivata doma...

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Novembrke2017
25.1.2018 9:48:19   
sladkorčica
Živijo punce....

Evo dva meseca je že naokrog odkar smo postale mamice....

Kako se imate ?

Pri nas je vse v najlepšem redu ,tudi bratec se je umiril in jo pride pobožati ...
Mala je tudi pridna ....ssploh ponoči ,sem res vesela da ubistvu spi celo noč. Mogoče je čez dan malo več budna ampak raje vidim da ponoči spi. Lepo se tudi dojimo in je že oreng bunkica mislim da bo tehtnica pokazala blizu 7kg drug teden.

Lepo bodite

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Novembrke2017
25.1.2018 10:24:10   
Niki13
Zivijo, mi imamo ze 2 meseca in 3 dni user posted image ....nasa je tudi zelo pridna in res prespimo cele noci, vcasih celo prevec, da preskakujeva dojenje in seveda se to posledicno pozna na tezi, saj sva sele nekje pri 4700 gramov...sedaj imava ponovno tehtanje predvideno prihodnji teden in bomo videli...res je ne bi rada zbujala ponoci, da se pol ne bi navadila, da je budna....
Cez dan tudi veliko spi, predvsem, ce pohajava...in to res ogromno pocneva, saj so dnevi cudoviti in vse drugo kot zimski...
Bratec je zelo priden...bolj od pricakovanega....
Dojimo se redno, zvecer je zelo rada pripopana ma bolj za cartanje kot za hranjenje pa jo kar pustim naj kar uzivauser posted image
No sm vesela, da je tudi pri vas vse super......koliko ste pa imeli tezo ob rojstvu glede na to da si napisala da ste skoraj pri 7 kg???
Lepo se imejte in cartajte

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Novembrke2017
25.1.2018 10:56:32   
sladkorčica
Ojla.

Ja moja je imela pri porodu 3830g sam je potem v porodnišnici kar precej izgubila domov smo šle je imela 3570g.
Ja na prvem pregledu je imela 5400g .iimamo pa tudi midve drug teden v pon tehtanje. Je pa bunkica .sem sama za foro stopila na vago potem sm pa se njo vzela v naročje in je pokazalo 6400g .

Ja kok je pa tvoja imela pri porodu? Ja sam če je bol pod mejo glede teže ti bojo ziher rekli da bi jo mogla ponoči fotrat. Vem jaz imam iste pomisleke če bi jo zbujala da se nebi navadila sam pri nas ni nobene potrebe. Tudi sinko je bil tak bunkec na drugem tehtanju pri 2m je imel 6900g Hehe .Pa je sedaj čisto normalen ima dobrih 15kg že kar dolgo. Jst tudi kar lepo jem in pijem mogoče je tud mleko bol kvalitetno .Ker sem probala mal manj jest mleko je vseen bilo sam je hotla večkrat jest očitno je bilo bol vodeno in se ni nasitila. ..Lej to so moje teorije....sej nimaš kaj vsak otrok je unikaten . Moja kolegica ima tudi punčko ki bo stara že 8m pa nima niti 7kg tako da se ne sekiraj.

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Novembrke2017
26.1.2018 9:49:33   
Niki13
Ojla..ja nasa je imela 3140 pri porodu in domov sva sle 2980...na zadnjem pregledu 17-ga je imela 4400...zdaj nama je dala ponovno tehtanje, da je kao premalo dobila...recimo danes ponoci mi je zaspala ob 23-ih in se je zbudila za jest ob 06:45....vmes sploh ni jedla...in po moje ji tukaj zmanjka, ampak ponavljam mi ni je za zbujat, ce tako sladko spi...bomo videli kaj bodo povedali drugi teden...ma glej kar se hrane tice res jem vse in pijem ogromno tako, da kaj pa vem recimo, da bi moralo biti mleko kvalitetno to pa itak zal ne moremo vedeti...glej bomo videli sproti, dokler jo vidim nasmejano in dobre volje se ne obremenjujem....je pa res, da vcasih je na 5 ur pol pa vsako uro,..skratka nima se rednega ritma...ste pa pravi korenjaki vi...moje roke so konckoncev hvalezne da nismo se na 7 kg, glede na to, da je rada po rokah :-) ....tvoja se ze sama zaigra s cim ko jo pustis samo lezat? Moja max zdrzi mogoce 10min ce je dobre volje ce ne niti to in jo moram nositi gor pa dol po stanovanju :-( ....
le

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Novembrke2017
26.1.2018 10:06:33   
sladkorčica
Niki lej ne sekiraj se ti jo poskusi čez dan večkrat dojit ker spi celo noč mogoče bo pol kaj poskocilo. Midve se čez dan kar velik dojimo . Tud če je tam 3 do 4 ure mir mam Joške polne me začnejo bolet in blazinice so takoj polne :) drugac jst sm jo včeri ob 21.30 h nazadnje dojila ji dam iz obeh joskov in je celo noč mir sam mene pol to boli .

Ja moja je tud en crkljancek :) itak da jo imam v naročju sam skoz pa ne gre je treba vmes kaj narest. Drugac mam pa gugalnik pa tak lok in sem ji dala gor tako igračko ki dol bingljajo in cingljajo in sem jo zalotila da je že ujela in pol kar tist v rokici drži pa cuka. Zdej nevem al ji slučajno rata al dejansko zagrabi.

Ah midve se spet borimo z prehladom. Itak se je od ta velikega nalezla .Zdej sm ga mela par dni doma zdej je šel nazaj v vrtec ker to je noro z obema.
.
Ve ste drugače zdrave?

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Novembrke2017
26.1.2018 13:50:22   
Niki13
Mene hvalabogu ne bolijo razen, ce jih pusti na miru tipo to noc ki so pocivale kar dolgo :-)
jaz ji dam samo eno vedno, no zvecer ki je prilepljena pa kar obe izkoristi...cez dan pa pustim da vsako v celoti izprazne, saj je kao na koncu ta najkvalitetnejse mleko in mislim kot je rekla babica, da me zaradi tega tako ne bolijo...boh itak je pravo cudo to dojenje :-)..
Ja ta lok imam tudi jaz in tam se mi najvec uspe zamotit ampak le ko je dobre volje ( sita in naspana kar pa je malokrat )....tudi nasa je zacela kao lovit te igracke pa tudi ne razumem se ali namenoma ali se ji to slucajno zgodi....
Ce te potolazi je moj bil vceraj v LJ na enem pregledu na kliniki in seveda je nekaj dobil...zvecer imel vrocino, diha grozno, skratka po moje kak virus in sem danes sama doma z obema ( trenutno spita oba hvalabogu ) ...upam le, da ne dobi kaj se ta mala, ker je res se premickena in smo itak ze vpeljali fiziolosko pa ciscenje noska....je ze nekaj casa zabasana tudi ona...je pa res, da je ne sparam..v smislu, da sva ogromno zunaj in na zalost dosti na gradbiscu ( hiska gre proti koncu )...tako, da si je prav boga in si dostikrat recem, da nismo ravno pravilno zlozili skupaj novo rojstvo in novo hisko, ampak pac tudi to bo slo mimo...edino kar mi je zal, da nimam bolj umirjen ritem te prve mesece, ki se nikoli ne povrnejo....

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?