|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke2017
18.4.2017 14:53:18   
sladkorčica
Ojla punce. ...
Še ena se vam pridružuje. ...
Prvi pregled 25.4 in ze ressss komaj čakam ker se mi vleče .točen pdp se nevem ampak po mojih izračunih konec novembra.
Joj te slabosti kar ne minejo in ne minejo. To je moja 3 nosečnost .doma imam 15 letnico in 20 mesečnika in je res pestro. Po tihem sva si želela še enega in kar ni hotelo ratati. ..No ko sem pa pustila službo in vneto iskala boljšo službo sem pa zanosila Hehe.

Upam da bo tukaj kaj bolj živahno ker tudi jaz ne mislim na fb bom kar tukaj ostala

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Novembrke2017
18.4.2017 20:54:44   
Damuš
No, me veseli, da bo malo več družbe tu gor ;-)

Meni zaenkrat ne uspeva kaj dosti biti na netu, ker se mi zdi da sploh ne dohajam več stvari. Tako sem utrujena, brez energije, depresivna ...Ej če tole ne bo kmalu minilo.

Danes vstopam v 10. teden. Juhu. Počasi se že upam veseliti nosečnosti, čeprav še vedno s takim strahom grem vsakič na WC.

Punce, a ste ve že kej obelodanile novičko družini in ostalim?
Midva sva rekla, da bova počakala do 12. tedna, ampak men se zdi že čist brez veze skrivat - sploh ko pomislim, da sva pri obeh SS bila primorana povedat (ker sem pač obakrat pristala v bolnici). Me je pa mami že pogruntala. SEm menda tako tečna, da se ne da spregledatuser posted image user posted image .

Pa zredila sem se ful. Ok ne vem koliko bi tehtnica pokazala, ampak trebuh mi je pa zrastel ful. Za nosečniškega je še malo prehitro, se mi zdi (v prvi N, se mi je v 14. tednu že poznalo).

Do prejšnjega tedna sem bila mnenja, da je 3 leta razlike med sorojenci ena taka fajna razlika (starejši je že tolk samostojen, da ni odvisen sam od mame, pa sam se zna oblečt, nima več plenic. NO, v originalu (pred prvim porodom) sem bila mnenja da je najboljš čim manjša reazlika - sva planirala, ko bo dete staro 9 mesecev, da štartamo na novo - no sedaj sem globoko hvaležna okoliščinam, da ni šlo po načrtih user posted image )
Me pa vseeno plaši ta razlika 3 let - ker - je hčerka postala ena huda trmica in je v zadnjem tednu imela take izpade, da sem bila čisto šokirana (pa nisem ravno po juhi priplavala, kar se tiče otrok in njihove trme, ampak tole ....). Se mi zdi, da je cel dan ena sama borba in strah a bomo prišli skozi dan brez njenega teroroziranja (ja ja saj vem, da ne dela tega nalašć, prijetno pa tudi ni). In si ne znam predstavljat kako to potem zgleda, ko pride novorojenček, ko se pozornost deli, oz. na začetku preusmeri v detece. Jao.


(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Novembrke2017
18.4.2017 21:44:14   
j3l3na
Mi2 se nisva povedala. Moj bi ze 1000x pa jaz nekaj zavlacujem...pa ne zaradi kakega strahu pred najhujsim, ker bi tudi to povedala, ce bi se zgodilo...ze v 1.nosecnosti mi je slo blazno na zivce, ko se me potem mama, tasca in svakinja vsak dan sprasevale kako sem, pa da zdaj pa ne tega pa tega. Ma ze ko me moj vsak dan 5x vprasa kako sem kr popenim, madona sej nisem bolana, noseca sem, tecna in pusti me na miru!!!user posted image user posted image

Moja otrocka bosta 2leti in 3mesece razlike...sama bi sicer vec moj pa je itak hotel enega za drugim, ze ko je bila hcerka 3m stara je hotel da zacneva delat na no.2, komaj sem ga prepricala, da enostavno ne morem, ne fizicno, ker sem imela 6m full problemov s trtico po porodu, se manj pa psihicno.

Kako boste pa ta starejsim predstavile prihod novega clana?

Sladkorcica, tebe se pa spomnim iz avgustovk 2015 :)


(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Novembrke2017
18.4.2017 22:13:03   
MauMow
Midva sva planirala okoli 3 leta razlike, pa je tale pikica prisla mal prej in bomo imeli ce bo vse po sreci 21m razlike. Kr zalogaj. Midva sva starsem povedala ostali po nuhalni.

(odgovor članu j3l3na)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Novembrke2017
18.4.2017 23:24:13   
sladkorčica
Ja ŕes je da sem od avgustovke 2015 a si ti tudi ? Ne spomnim se te ker je bila skupina zaprta smo.potem novo odprle.
Midva sva že povedala domačim pa parim prijateljicam. To skrivanje mi glih ne gre od rok pa imam tudi jaz 2 ss za sabo. Me pa hvala bogu kar pustijo in nič ne sprašujejo.
Zredila sem se tudi jaz par kg .Al mi je grozno slabo in bruham al bi pa vse pojedla Hehe.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Novembrke2017
21.4.2017 20:35:47   
siisi
Ojla!
Se še jst pridružim. To je moja prva nosečnost, pdp naj bi bil 13.11. Nosečnost ni bila ravno pričakovana, tako da se še malo navajam na to user posted image Drugače pa trenutno brez kakih težav: slabosti ni, utrujenosti tudi ni, kot da sploh ne bi bila noseča.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Novembrke2017
22.4.2017 13:36:07   
sladkorčica
Ojla siisi
Joj blagor se ti da nimaš nobenih težav. ...Pri meni pa utrujenost in slabosti. ...kakšen dan je dobro kakšen dan bi pa najraje cel dan prespala če bi mogla . Upam da kaj kmalu izgine in končno začnem uživat v nosečnosti

(odgovor članu siisi)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Novembrke2017
25.4.2017 8:37:05   
Damuš
Punce, kako ste?

Za mamo je en grozen vikend. Cela živčna vojna. V petek sem imela v službi eno neljubo situacijo (ne bom o podrobnosti, a vsekakor ni bilo ok za nosečnico), v soboto proti jutru pa me je iz spanja prebudila ostra bolečina v predelu maternice. Take bolečine se spomnim od prvega SS in sem bila čist obupana. prejokala sem pol dneva, prepričana sem bila da je to to in sem čakala da se začne krvavitev. Ki pa je (na srečo) ni bilo). Včeraj sem šla na predčasni pregled k svoji gin. (sem bila kregana, kaj sem čakala do ponedeljka, da bi morala že v soboto na urgenco).

Pred pregledom sem se tresla ko šiba na vodi, v glavi imela najbolj črne scenarije - potem pa sem na ekranu zagledala detece in zaslišala srček. Sem se skoraj zjokala od sreče. Iz srca mi je padel največji kamen, ki si ga lahko zamisliš. Je bil pa to tak brzinski pregled (nas je bilo več padalk in je imela ful gnečo). Ta pravi pregled me pa še čaka naslednji teden. Komaj že čakam.

Pa slabosti in tečnoba še kar vztrajajo (ne, sej se nič ne bunim - sam povemuser posted image ). naj mi bo slabo kolikorhoče, samo da bo vse vredu (v prvi nosečnosti sem tudi to rekla, pa mi je bilo potem žal, ker mi je bilo res grrrrooooooznooooo slabo cel mesecuser posted image ).

A ste že bile na nuhalni?


(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Novembrke2017
25.4.2017 10:20:18   
sladkorčica
Ojla.....

Evo mene koncno dočakala prvi pregled. Pdp je 24.11.
Nuhalna je pa 12.5. In še tudi veselim. Dobila sem tudi že prvo slikico in dojenček lepo brca srček bije vse je okej.

Damus ti še pa le čuvaj ,vem pa kako to zgleda te bolečine . Jst sm tud že dala 2 ss skozi in me je vsake bolečine strah. Parkrat je tud mene fajn zabolelo v predelu maternice no pa očitno ni bilo nič hudega. Saj potem se kar navadiš na te bolečine.

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Novembrke2017
27.4.2017 13:36:06   
siisi
Jst mam nuhalno 3.5., takoj po praznikih. Tudi mene občasno fejst zašpika v jajčnikih, enkrat desno, enkrat levo. Drugih težav pa na srečo nimam.
Lepe praznike vsem :)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Novembrke2017
10.5.2017 10:22:05   
sladkorčica
Ojla nosečke
Tukaj je pa res zelo žalostno vzdušje. ....ste vse pobegnile na fb?

(odgovor članu siisi)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Novembrke2017
10.5.2017 10:35:08   
Damuš
Pozdravljena!
Res je zatišje na tej naši temi. Večina jih je na FB. Tiste, ki pa nismo, pa najbrž čakamo, da bo katera druga kaj napisala. Potem pa nobena nič ne napišeuser posted image

Kako si ti? Slabosti?
Jaz sem imela prejšnji teden prvi pregled. Ginekologinjo je skoraj kap, ko je ugotovila, da sem v 12. tednu, pa še nimam niti materinske, niti še nisem bila na pregledu. Srček bije, detece je veselo telovadilo, celo pomahalo mi jeuser posted image user posted image

Sva končno obelodanila družini, zdaj počasi pa še vsem ostalim.

Slabosti še kar vztrajajo, zoprnost tudiuser posted image (na žalost vseh bližnjih).

Vsak večer sem napihnjena da zgleda kot da sem že v 8. mesecu. Take napihnjenosti se spomnim že iz prve nosečnosti, ampak se mi zdi, da se je takrat pojavila precej kasneje.

A katera hodi oz. ima namen hodit na telovadbo/pilates/jogo za nosečnice?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Novembrke2017
10.5.2017 11:19:31   
sladkorčica
Ojla damuš

Uf si pa res pozno bila na prvem pregledu. ..Kako to?
Kaj pa nuhalna?si zamudila ali nebos šla? Jst jo imam v petek in ze komaj čakam. ...

Ja očitno so vse pobegnile na fb sam jaz bom kar tuki ostala :)
Ja slabosti so se nehale pa mi je bilo zdaj spet 2 dni slabo. ...Mi je pa dosti manj kot v presnji nosečnosti ko sem imela res hude slabosti in migrene , moram res potrkati da sedaj ni tako hudo.

Jaz imam pa spet kao povišan sladkor ,sicer v diabetoloski nisem še bila si pa miru sladkor vsak dan in ni nič. To kar neki komplicirajo. ..predlanskim sem se Ful sekirala pa pazila pa je skoz neki bilo. Pol sem pa rekla stop sem se nehala obremenjevat in jest normalno in tud sladkor je bil normalen.

Ja glede vadbe nevem.....smo iz manjšega kraja tako da za nosečnice ni nič tako da pomoje nebom nič hodila ...mam hudo telovadbo doma ker sinko ni v vrtcu hwhe. ..
Pa ti boš hodila?

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Novembrke2017
10.5.2017 12:22:17   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: sladkorčica

Ojla damuš

Uf si pa res pozno bila na prvem pregledu. ..Kako to?
Kaj pa nuhalna?si zamudila ali nebos šla? Jst jo imam v petek in ze komaj čakam. ...

Ja očitno so vse pobegnile na fb sam jaz bom kar tuki ostala :)
Ja slabosti so se nehale pa mi je bilo zdaj spet 2 dni slabo. ...Mi je pa dosti manj kot v presnji nosečnosti ko sem imela res hude slabosti in migrene , moram res potrkati da sedaj ni tako hudo.

Jaz imam pa spet kao povišan sladkor ,sicer v diabetoloski nisem še bila si pa miru sladkor vsak dan in ni nič. To kar neki komplicirajo. ..predlanskim sem se Ful sekirala pa pazila pa je skoz neki bilo. Pol sem pa rekla stop sem se nehala obremenjevat in jest normalno in tud sladkor je bil normalen.

Ja glede vadbe nevem.....smo iz manjšega kraja tako da za nosečnice ni nič tako da pomoje nebom nič hodila ...mam hudo telovadbo doma ker sinko ni v vrtcu hwhe. ..
Pa ti boš hodila?


Tako pozno sem šla na pregled, ker sem imelalani dva SS in sem si prisegla, da nikoli več ne bom klicala G za pregled prvo sekundo ko vidim user posted image na testu. Vedela sem da moja G naroča šele v 10. tednu in se mi je zdelo brezveze klicati prej, pa sem poklicala zadnjo sekundo. Sevedanisem računala s tem da imajo gužvo.user posted image In sem kak teden pihala od jeze, ker me je naročila šele v 12. tednu. Ampak zdej mi je čist ok. Sem vsaj vedela kaj gledam na UZ (v prvi N nisem imela blage veze kaj mi kaže (sem bila v 8. tednu).

Na nuhalno pa ne grem, Nisem šla niti v prvi N. Zdaj sem imela preblisk da bi šla, ker kao naj bi bilo zame brezplačno, ampak sem 2 meseca prestarauser posted image . Pol sem pa rekla klinc pa vse skupaj in se sploh nisem naročila.

Ja, tud jaz bom kar tu ostala, nimam namena iti na FB.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Novembrke2017
10.5.2017 12:53:13   
sladkorčica
Ja saj vem kak je to jst sm tudi imela 2 ss tako da vem kako je to.
Ja tudi jaz nisem takoj klicala tako da sm bila res pol v 10 tednu naročena in je tudi meni brez veze prej hodit ker se niti ne vidi dobro. Ja nuhalna je zastonj po 35 letu oz če vsaj rodiš v 35 letu tako da zame ne pride v poštev ker sm in bom 34 ko bom rodila.

Ja saj to je od vsake posebej odvisno tvoja odločitev. Jaz se veselim po drugi strani me je strah glede dawnov sindrom ker že prej strašijo preden greš ..ker tudi po starosti računajo ...mah kar bo pa bo.

Kok si pa ti stara?Iz katerega konca si?Jaz sem dolenjka :)

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Novembrke2017
10.5.2017 13:04:28   
Damuš
Tudi jaz sem bila stara 34 ko sem prvič rodila, zdaj bom pa 37.

Mah jaz ne grem na nuhalno, ker mi je čist brez veze. Itak je Downov sindrom eden od milijon sindromov, ki lahko otroka doleti. In glede na moje izkušnje sploh ni najhujše če se ti rodi downovček (mislim, ne me razumet narobe - jasno, da si tudi jaz želim zdravega otroka in da bi težko sprejela). Je še toliko hujših stvari - ki pa se jih seveda ne da odkriti prej.

Jaz sem pa Štajerka.


(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Novembrke2017
10.5.2017 15:57:14   
MauMow
Jaz zaradi svoje zgodovine in krvi sem imela do 14t že 6 UZjev.... Se vsakič potolažim da je vsaj bebica ok. Jaz na nuhalni sem bla, pri sinu in sedaj tudi. Ne vem nekak sem tak človek da vseeno želim dati te teste čež čeprav ni zagotovila da je vse ok.... Vsak se zase odloči zato pa imamo na izbiro ali ja ali ne. Drugače pa se na FB orng dogaja. Če katera želi se lahko pridruži user posted image

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Novembrke2017
10.5.2017 16:18:12   
sladkorčica
Ja to vsekakor to vsaka zase ve glede nuhalne. ..Jst to bom dala čez drugo pa ne mislim hodit. ...

Hvala za vabilo na fb stran ampak bom kar tukaj ostala ...

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Novembrke2017
11.5.2017 23:05:17   
PMB9
javlja se še ena "zamudnica".

PDP bo nekje okrog 8. 11. prvi pregled in nuhalna sta za mano in zaenkrat dobro kaže :)

Doma že imam enega srčka, ki bo konec tega meseca praznoval 2. rojstni dan.

na začetku mi je bilo slabo za popi**, zdaj je na srečo bolj kot ne minilo.


(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Novembrke2017
13.5.2017 9:39:11   
Damuš
Dobrodošla PMB9. Super da je vse superuser posted image

Moje slabosti se manjšajo - čeprav - predvčerajšnjim sem bila vsa navdušena, kako mi je že bolje, pa so včeraj gnojili sosedov travnik in je cel dan smrdelo da joj ... in seveda je bilo tudi me ni slabo da joj.

Punce mene pa nekaj muči. za mano sta dva SS in zarad tega sem itak še stokrat bolj previdna. In sem vprašala svojo G kako je s telovadbo v nosečnosti (nič pretiranega, vaje za križ in podobno) pa je rekla da naj glede na svojo zgodovino čisto opustim telovadbo 8edin sprehode mi je predlagala). Po drugi strani pa pravi Pušenjak (odg. na moje vpr.) da zmerno telovadbo lahko, ker če bi bil otroček v maternici res tako občutljiv, človeštvo ne bi nikoli preživelo.
zdaj sem pa vsak dan v dilemi. Pa kak dan ne telovadim, potem imam kak preblisk in telovadim (ful na izi, največ 10 minut v kosu) in imam potem seveda slabo vest. Eh ...

(odgovor članu PMB9)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Novembrke2017
13.5.2017 17:04:57   
sladkorčica
Ojla.

Damuš jaz mislim da se preveč s tem obremenjujes....Ti delaj tako kot se počutiš. In dr Pušenjak ima sigurno prav.....ce ti paše malo miganje pa daj brez slabe vesti. Ne me narobe razumet ampak če ti bo namenjeno ne moreš tega preprečiti. ...sama sem tudi dala 2 ss skozi.....mam kar par prijateljic ki so bile na umetni in so 14 dni dobesedno preležale pa se je vseen končalo žalostno. Tako da kar pogumno seveda prilagojeno sebi. Jst sm se Ful pazila ko sem bila z malim noseča zdej pa ne morem ....mali ni še 2 leti star bo konec avgusta in je kar težak in dvigovanje mi ne uide. Vsak dan dvigujem po 13.5 kg nič kolikokrat. Pa lej vse ok .včeraj sem imela nuhalno ,bebi se lepo razvija vse tako kot mora biti...Tako da ne še tako bati in nič ne bo boš videla.:))))))

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Novembrke2017
15.5.2017 12:11:13   
Niki13
Pozdravljene punce,
jaz sem se pa danes vclanila pa ravno nevem kako vse skupaj poteka :-).
Trenutno sem na BD, saj sem imela pretekli teden BHR in je pac predviden 7 dnevni pocitek v upanju, da bo seveda vse ok..
ne upam niti pomisliti drugace user posted image ...lep soncen dan vam zelim

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Novembrke2017
15.5.2017 16:10:28   
belaroza
Zivjo punce,

pridružuje se vam še ena nova user posted image . Včeraj sem prijateljicam sporočila veselo novico pa so me obvestile o hecnih skupinah, noveberke, decemberke, januarke :). Tudi jaz ne vem kako vse skupaj poteka, ampak se že veselim čvekanja.

Stara sem 29 let, prva nosečnost v 12. tednu, jutri imam nuhalno svetlino, rok pa imam 27. novembra. Danes sem bila na pregledu pri gin, pravi da je vse ok, zmotil me je samo komentar, da imam nizko ležečo posteljico, ampak naj bi bil še čas, da se dvigneuser posted image .

Lep dan in se tipkamo user posted image


(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Novembrke2017
15.5.2017 16:43:03   
Niki13
Zivijo belaroza...no pa sva dve, ki ne veva kako gre tukaj :-)
Zame je druga nosecnost...imam ze malega princa, ki bo cez 2 meseca imel 4 leta, sedaj pa cakamo drugega clana...
Sem v 14 tednu in ravno danes me je klicala geneticarka, da so prisli vsi izvidi in da so super...torej je moja sreca sedaj toliko vecja user posted image ..
Glede nizko lezece posteljice nimam izkusenj, saj mi le tega niso rekli ne v prvi nosecnosti in niti sedaj. Jutri na nuhalni malo povprasaj glede tega, vendar bos videla, da bo vse ok user posted image

(odgovor članu belaroza)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Novembrke2017
15.5.2017 17:12:29   
belaroza
Niki 13, user posted image zdaj lahko na polno uzivas nosečnost me veseli!

Genetiki, si delala kakšne podrobnejše raziskave?

Mene osebno preseneča, da se iz preventivnih razlogov za aminocentezo odloča samo 1% nosečnic pa tudi Nifty test ni toliko v preventivni praksi. Cc 600e je za take preiskave vsakemu preveč, za tekmovanje katera ima lepši voziček pa ponavadni ni nobeni škoda denarja. Nuhala stvetlina je itak bol tako tako, poznam tri primere downovih otrok kljub dobrim rezultatom NS in dvojnih hormonskih testov.

Sama bom o teh testih podrobneje razmislila jutri, se mi pa definitivno ne zdijo nesmiselni....



(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?