|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
9.2.2018 21:27:49   
mimi_ka
Anonimna, samo to mi je pa res čudno, da so ti rekli, da v Postojni ne jemljejo vzorcev. Jaz sem delala nipt ravno v Postojni v Medgenu, v ambulanti dr. Brezigar. Sem.imela genetski posvet in hkrati so mi isti dan vzeli tudi ori za test.

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
10.2.2018 17:03:37   
Anonimen
Vse je nekam čudno bilo tisti dan...najprej sem čakala, nikjer nikogar. Nakar se me usmili sestra, da koga pa čakam. Sem ji povedala in me začudeno gleda, da Medgen izvaja pri njih ambulanto ob četrtkih (bil pa je torek).

Vmes je šla preverit in res, ni bila predvidena nobena ambulanta - tam je bil zgolj dežurni zdravnik. Ko sem pa ji povedala še za Nifty mi je rekla, da odvzemov sploh ne jemljejo, da to je potrebno iti v Ljubljano. Mi je dala številko od ambulante v Lj in po nekaj prevezavah sem dobila sestro, ki se je nato opravičila za nesporazum in zmedo. Mi je pa potrdila, da odvzemov ne delajo v Postojni, ampak le v ljubljani in da je zato najbrž nastal nesporazum in so me naročili v Ljubljano, namesto Postojno.


Skratka, cela zmeda, tisti dan je ravno začelo snežiti, jaz pa Primorka, ki se v kombinaciji cesta+sneg ne znajde nič...ko gre vse narobe...

Tako da sem se potem odločila, da bom šla kar v Izolo.

(odgovor članu mimi_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
12.2.2018 6:33:07   
moci

IZVIRNO SPOROČILO: Nikrmana

Hvala enako user posted image
Je moja prva nosečnost. Naročila sem se na AC, nuhalna potemtakem ni potrebna, ali pač? user posted image Moj G mi je ni omenjal.
Vse mi je tako novo...

nuhalna ni potrebna, ker je enaka uz preiskava pri ac in biopsiji, ampak če je slab izvid nuhalne ti pripada hitri test pri biopsiji, ne vem kako je pri amnio, ampak jaz sem bila zelo vesela, da sem se naročila na nuhalno in naslednje jutro sem imela biopsijo.

(odgovor članu Nikrmana)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
12.2.2018 14:00:28   
Clarita
Živjo!

Še jaz se vam pridružujem. Stara sem 42 let in sem drugič noseča. Prvi otrok je bil v mojem 37 letu starosti, drugi bo 11.7.2018. Obakrat sem naravno zanosila (lanske leto sem 3x zanosila, 2x nato spontano splavila, nazadnje septembra, a okotbra nama je zopet uspelo, tokrat brez težav). Sem trnutno 18t3d in nisem imela niti enega dne slabosti, kaj šele bruhanja. Imela pa sem večjo utrujenost prve 3 mesece, zdaj pa imam hudo zaprtje, ker jemljm še FE tablete.
Na nuhalno nisem šla-ni imelo smisla, boi zaradi starosti imela ful slabe rezultate in brez potrebnem skrbi in bi potem vseeno šla na Nifty, pa sem nuhalno zato preskočila in vsaj malo prišparala....Nifty test-odlični rezultati! :)
Za spol tudi tokrat nisva vprašala, bo presenečenje na dan porod tudi za naju.
Aja, pa prvič sem imela prevdiven CR zaradi visoke dioptrije in medenične vstave, tudi tokrat me bodo dali na CR. Razmišljam pa še če grem v Lj ali raje v Postojno, kjer bi bil mož lahko ob meni...? Kaj menite? Bi pa zopet vzela spinalno, da doživim trenutek, ko se otrok rodi in zajoka :)...čeprav me je bilo prvič strah operacije in me bo tokrat verjetno tudi...


(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
13.2.2018 22:58:24   
mimi_ka
anonimna si imela res smolo s tem niptom. Samo to mora biti potem res ultra zadnja novost, da ne jemljejo vzorcev, ker jaz sem delala decembra v postojni in so mi normalno vzeli tudi kri. No ma samo da si rešila in da bo vse ok.

Clarita čestitke in dobrodošla! Glede cr nimam pametnega nasveta, ker nimam izkušenj, se mi pa zdi da bi sama rajši izbrala spinalno in bila pri porodu budna. Narkoze me je že tako strah. Jaz sem prvič rodila v Postojni in bom tudi sedaj. Edino malo me je strah da ne bo tudi tokrat treba sprožiti porod, ker prvič je bilo kar hudo in sem se odločila za epiduralno. Mi ni žal, je pa povzročila zastoj poroda na koncu, ker nisem čutila za potiskat in je bil potreben vakum, v najslabšem primeru bi bil potreben cr. Upam da se tokrat začne spontano.

(odgovor članu Clarita)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
14.2.2018 7:32:36   
Anonimen
Dobro jutro,

Clarita, dobrodošla med nami user posted image


Tako, včeraj sem dala kri za Nifty in zdaj se je začel ta mučni del...čakanje. Zdravnica mi je na mojo željo pred tem naredila še UZ, ker sem bila nekoliko v skrbeh zaradi utripa in se mi je odvalil kamen od srca...utrip lep, 170 na minuto pri 10t3d.
Najbrž mi bodo sedaj prestavili rok, ker so vsi trije UZ, ki sem jih dosedaj imela složni - otročiček je za cca 1t mlajši od izračuna po ZM.

Sem se pa potem tudi jaz odločila za razširjen Nifty. Je drago, ampak tudi teh 200 evrov razlike bom požrla. V februarju in marcu imajo akcijo za 5 obletnico Nifty v Sloveniji in so cene za cca 100 evrov nižje.

Bodite lepo user posted image

(odgovor članu mimi_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
14.2.2018 10:06:44   
TriSrca
Zdravo punce, slučajno sem vas danes zasledila, ko sem malo brskala po tem forumu. Se vam pridružujem :)
Jaz pa pričakujem drugega otroka, imam 38let, prvega otroka-punčko pa sem rodila pri 37letih. Med prvim in drugim bo manjša razlika, točno leto in pol. Zdaj sem v 28t in otroček je zelo živahen in zeloooo brca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
19.2.2018 9:59:58   
Anonimen
Pozdravljene,

meni se dnevi vlečejo kot jara kača....jutri bo en teden od kar sem dala vzorec za Nipty in nestrpno čakam rezultate...Upam, da bodo ta teden. Pravijo sicer 14 dni, ampak večinoma slišim, da so rezultati prej...

Trisrca, čestitke in dobrodošla user posted image

Ostale, upam, da ste v redu. če imate kakšne preglede, vso srečo user posted image

(odgovor članu TriSrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
19.2.2018 11:34:15   
mimi_ka
Trisrca, dobrodošla in srečno do konca! user posted image Te res občudujem, da zmoreš tako majhno razliko pri teh letih. Si pa ne predstavljam, da bi imela zdaj še enega takega drobižka zraven za rihtat user posted image moj jih ima že 5, pa mi je včasih grozno naporno, sploh ko ga popadejo napadi trme, ampak drugače pa je super, ker se mu da vse dopovedati (no, skoraj vse ;) in lahko kdaj tudi počaka, če ne utegnem takoj se mu posvetiti.

Anonimna, dobro vem, kako se ti vlečejo ti dnevi, ampak saj bo, še par dni zdrži user posted image jaz se niti ne spomnem več koliko dni točno sem čakala, vem pa da me je poklicala prej ko je bilo 14 dni, nslednji dan pa sem izvid prejela še po pošti.

Jaz imam pa jutri morfologijo in me je zadnje dni kar malo strah, kako bo, če bo vse ok s pikico user posted image Pa še ful se nekaj slabo počutim zadnje dni, nazaj so se mi vrnile slabosti, pa nekaj me tišči in boli trebuh, verjetno je kriva tudi ta popkovna kila, pa ker se razteza maternica mi vse še bolj pritiska noter user posted image se javim kaj jutri z novicami..


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
21.2.2018 16:12:13   
Anonimen
Pozdravljene,

danes, osmi dan po odvzemu krvi, so me poklicali iz ambulante, ker so prišli rezultati Nifty testa. Izvid kaže na nizko tveganje za vse trisomije oz. ni zaznanih drugih nepravilnosti. Pravijo, da bomo dobili zdravo punčko user posted image user posted image .

Mi je precej odleglo, čeprav je še zgodaj - sem komaj dopolnila 12 tednov. Tiste, ki ste delale test, kakšen odstotek plodove DNK ste imele v vzorcu? Pri meni je biilo 6,08 %...

(odgovor članu mimi_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
21.2.2018 17:44:09   
mimi_ka
Evo, morfologija za mano. Vse je bilo super, naša pikica lepo raste in ustreza vsem meram za 23.teden, tudi ostalo naj bi bilo vse kot treba user posted image zdaj pa sem se res koncnoooo sprostila in verjamem, da bo vse ok do konca user posted image malo bom mogla paziti in več počivati zaradi teh bolečin v trebuhu, ki se pojavijo, ko se preveč naprezam in ker se maternica širi,moje trebušne mišice pa so čisto fuč. Ma bom preživela tudi to, samo da je s pikico vse ok.

Anonimna suuuupeeeer, to je res lepa novica user posted image tudi vi boste dobili zdravo pupo user posted image verjamem, da ti je zdaj odleglo in boš bolj lahko sproščeno uživala v nosečnosti. Glede količine plodove dnk je meni takrat razložila, da je to odvisno od tednov nosečnosti. Jaz sem imela 13.2% dnk, sem bila pa na testu točno 12. tednov noseča, to je kar precej. Ti si bila kakšen teden manj kot vidim, tako da ta odstotek verjetno čisto ustreza. Ne sekiraj vse, vse je ok, zdravo punčko boš dobila user posted image

< Sporočilo je popravil mimi_ka -- 21.2.2018 17:46:27 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
22.2.2018 17:50:15   
Anonimen
Mimi_ka, hvala za tvoje vzpodbudne besede. Mislim, da v tej nosečnosti ne bom mirna, dokler user posted image ne pokuka ven user posted image .

Me veseli, da je bilo s tvojo morfologijo vse v redu. Jaz ima 7.3. pregled NS - sicer malček pozno, ampak namen tako ali tako ni merjenje tveganja za trisomije, temveč bolj morfološki pregled.

Malček mi je žal, da sem šla na Nifty tako zgodaj, ampak tako so mi svetovali - če je kaj narobe, da zvem čim prej. Ja, kar težko verjamem rezultatom...sploh ker bi bilo imeti punčko po dveh krasnih fantkih, popolno user posted image .

Danes malo počivam, ker sem nekoliko pretiravala in me malo špika...se selimo in nevede dvignem kaj, kar morda ne bi smela.

Bodite lepo in same lepe novice na pregledih vam želim user posted image

(odgovor članu mimi_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
22.2.2018 19:58:46   
mimi_ka
Anonimna, kar verjemi, da je vse ok user posted image sem prepričana, da ne bi nič spremenilo, če bi šla delat test kasneje. Če ne bi bilo dovolj dnk, testa sploh ne bi naredili in bi te poklicali na ponovni odvzem krvi. Tako da je vse super, verjemi user posted image
Jaz sem tudi ful vesela, da bomo dobili punčko, čeprav mi je bilo za spol res vseeno, samo da bi bil otrok zdrav, ampak zdaj bomo imeli parček in sem res ful vesela user posted image
Glede nuhalne pa naj te ne spravi v slabo voljo, če bo rezultat slučajno slabši. Ta merjenja so pri naših letih čisto brezvezna, ker statistika pač vse poslabša. Jaz sem imela na nuhalni porazen rezultat in sem se na mrtvo presekirala tisti zadnji teden, ko sem čakala rezultate nipta, ker na nuhalni še nisem vedela, kaj bo pokazal nipt. Ti pojdi lepo sproščeno zdaj na nuhalno, ker se res nimaš zakaj sekirat ne glede narezultat nuhalne user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
2.12.2018 7:26:21   
ROXY_
Pozdravljene 🤗, 
A se katera pofočka še tukaj, da tema spet zaživi🥳Sem v 38 letu, tretja nosečnost in PDP julija 2019 😀. Lepo nedeljo vsem. 

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
3.12.2018 16:09:15   
supermamy
Pozdravljene, jaz sem pa v peto noseča (dva ss pred temuser posted image ). Stara sem 41, opravila nifty, bilo vse ok. Zelo težko se prebijam zaradi bolečin v križu in medenici. Imam narejeno cerklažo in komaj čakam marec da rodim.

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
1.8.2019 8:33:48   
modralevinja
Pozdravljene...

Stara 41 let, noseča tretjič... Zelo se veselim tretjega otročka <3

Še katera trenutno tukaj po 40 letu?

Lep dan!

(odgovor članu supermamy)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
1.8.2019 8:41:50   
ROXY_
Živijo,
Čestitke 🥰🥰, tudi mi smo v pričakovanju tretjega otročka . Sicer bom 40 v aprilu☺️☺️.  Rok imam konec novembra, nosim drugo deklico 🌸💞💕


(odgovor članu modralevinja)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
1.8.2019 11:12:03   
modralevinja
Čestitke tudi vam!

Zanima me, kakšne preiskave ste naredila? test Nifty?

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
1.8.2019 11:40:22   
ROXY_
Hvala lepa.Naredila sem NS in Nifty plus, razširjeno verzijo.Rezultati so bili v manj kot tednu dni in zelo dobri. Na podlagi tega se nisem odločila za amniocintezo niti za BH.
Načeloma  tole nosečnost v primerjavi s prvima dvema prenašam presenetljivo dobro. Doma imamo 12 letnika in 6letnico, končujemo hišo in se selimo konec avgusta. Vse na kupu 🤪🤪, ampak  gre . Mož je celo veliko odsoten ker končuje  projekt v tujini, ampak se veselimo jeseni, ko bomo na novi lokaciji in tudi neprimerno več skupaj💪🏻💪🏻👍🏻. Trenutno še tudi sama delam. V ponedeljek na zasluženi dopust 😎😎. Koliko so stari vaši otroci, če ni skrivnost? In kako prenašate 🤰🏼? 

(odgovor članu modralevinja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
1.8.2019 11:49:03   
modralevinja
Hvala za informacije. :) Verjetno se bom sama odločila za Nifty standard. Kdaj ste naredila ta test? V katerem tednu?

Moji hčerki sta stari 11 in 14 let <3 tudi pri nas v duhu prenove, tako, da verjetno ne bo dosti časa za ujčanje :D :D :D

zaenkrat se počutim odlično, je pa res, da sem še zelo na začetku (rok konec marca 2020)..

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
1.8.2019 18:17:08   
ROXY_
Nifty sem delala v 11.tednu, isti dan kot NS, ker zdravnica nudi tudi to preiskavo. Sem tudi sama razmišljala o standard paketu pa sva se potem odločila za razširjeno varianto.
Uu potem bo luštno, dve najstnici in dojenček 🥰.

(odgovor članu modralevinja)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
23.12.2019 21:03:02   
žajfica
Zdravo
Sem tudi jaz 42 pa bom imela šele prvega otroka. Vse bo zame novo in same priprave. Čaka me veliko dela, priprav in sami prihajajoči dogodki.

Lp

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
28.6.2020 17:11:58   
lillchy123
Se kaksna nosecka, ki bi se pridruzila čveku? Da bo cakanje hitreje minilo.m



_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu žajfica)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
4.8.2020 22:49:52   
LoniRR
Heij. Kdaj imas pa rok? Jst ze cez 2 tedna 👏🥰


(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Nosečnice pri (skoraj) 40 ali več
14.12.2020 4:25:07   
Marelica2021



Tudi mene zanima, če je še kakšna okoli 40, morda celo prvorodka? 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?