|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
6.6.2018 23:12:24   
Dorotheia
annnaa, ne sekiraj se! Sicer pa še vedno lahko prestavimo, kajne?
Pač se zmenimo po dopustih, ko pridete nazaj. Kdaj bi bilo to potem? Konec junija?

Kako ste sicer? Pri nas vse po starem, samo mene je začelo stiskat, ker tamala tako raste. Kar naenkrat je tako že velika (čeprav je dejansko ful majhen dojenček, se mi zdi, hehe). Pa kako je bistra, joj. Tako uživam v "njej", da joj. Pa mi počasi presedajo ti enaki dnevi in vse. Samo vseeno...punce, jaz grem točno čez 2 meseca že delat. user posted image user posted image Kako je šlo lahko tako hitro? Stisne me, ko pomislim, da tako veliko skupnega časa ne bo več. Pa vem, da rabim že malo aktivirat možgane. A po drugi strani....joj....


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 601
   RE: Septemberke 2017
8.6.2018 10:41:51   
Linch
Jaaa, kako so veliki naši dojenčki žee .. včeraj ko je stala ob stolu je z rokico segla na mizo in nisem mogla verjet, kdaj je ta mali dojenček tako zrastel?

Drugače pa se vidi tudi kako že razumejo, naša čisto ve da če rečeva AJS, naj se raje kar obrne .. čeprav še poskuša ampak potem odneha.. pa dudo da iz ust sama če ji rečem (razen če jo res potrebuje, ko je utrujena ipd.) pa maha tako v kontekstu že, ko vidi da gre nekdo proti vratom, brez da bi kdo rekel naj pomaha ali pa da papa .. noro res .. pa cmokat začne ko kuham .. ja neverjetna je :)

Clan123, jaz pametnega nasveta nimam, res je da se že nekaj časa čez dan ne dojiva ampak ne zaspi drugače, kot da jo nosim gor in dol .. ne vem kako se bom lotila tega, da bo pač zaspala v postelji ...

Annna bravo user posted image sem vesela zate. Upam da se trend boljšega spanja nadaljuje :)

Jaz imam v stanovanju tamalo samo v kratkem bodiju in štumfkih, ker se nam res zelo segreje in je še v tem vroče.. če pa čutim da ma hladne nogice ji pač oblečem tanjše hlače..

Kar se hrane tiče, tudi naša zelo rada je kruh, sploh če ji ga dam na koščke in potem sama pobira iz mize in daje v usta :) Drugače je pa čisto odvisno od dneva, kdaj veliko je, kdaj komaj kaj .. zdaj pa se mi zdi jo res zobki dajejo in tudi zato ne je veliko .. ker ves čas tišči nekaj v usta, drgne noro z vsem kar dobi, kdaj prav joka in opleta z rokami .. spodnji enkici ima že kar veliki, zdaj pa ne vem kje tišči ven, se hecamo, da zdaj bodo vsi hkrati ven, ker so taki problemi .. :)

Kar se vrtca tiče .. mi smo ga tudi dobili, ampak glede na to, da imam priliko biti še eno leto doma, res ne vem če bi jo sploh dala .. zeloo rada bi bila še doma z njo, pri naslednjih vprašanje če bom imela to priložnost .. po drugi strani nam pa ne bi nič škodovalo, če bi še jaz prispevala kak € .. grozna so ta tehtanja ..

No pa sm budni, po 20 min! In zna biti da je to to za danes .. Akcija ;)


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 602
   RE: Septemberke 2017
8.6.2018 11:17:41   
annnaa
Za enkrat imamo preveze vsak dan. Ve se kar dobite, pa se lahko še kdaj kasneje! Zaradi dopustov se bomo težko uskladile. user posted image
Sicer smo mi na dopustu od 15.6 do 29.6! Ampak bomo videli, če bomo lahko sploh šli naslednji petek.

Danes smo tudi iz posvetovalnice pri 9 mesecih. Je iz 8kg pri 6 mesecih, ji zdaj teža padla na 7800 g, k ne je goste hrane. Jao, upam, da bo začela biti bolj ješča, ko smo ukinili nočno dojenje.

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 603
   RE: Septemberke 2017
8.6.2018 12:52:08   
annnaa
Linch, naša zaspi v joku. Ne da se mi je nosit, tudi nočem, da mi na zizi zaspi. Ko je utrujena zaspi res hitro, po parih minutah joka. Se pa po 10 dneh (ko se ponoči ne dobiva več) še vedno zbudi okoli 23. ure in enkrat med 3. in 4. uro zjutraj. Zna jokati tudi pol ure, preden nazaj zaspi. Včasih pa en jok in že spi. Upam, da bo tega joka čim manj. Joj, pa da bi že jedla enkrat. Tudi skute in jogurta (navadnega) noče. Kot da ji okusi nekaj ne štimajo. Ker proba pa vse.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 604
   RE: Septemberke 2017
8.6.2018 14:51:20   
Dorotheia
Živjo pupe!

annnaa, držim pesti za vas glede vsega. Tudi da vaša dojenčica začne lepo jesti. Je pediatrinja kaj komentirala, ko ji je teža padla? No, pa saj pomoje počasi bo. Eni pač rabijo več časa. Si pa predstavljam, da zna biti tole utrujajoče predvsem zate. Tko, da vam pošiljam tople pozdravčke! Evo, naša recimo na začetku ni marala sadja, ampak je rabila čas, da se je navadila okusa pomoje, zdaj ful ful lepo poje. Isto, ko sem začela uvajati jogurte in skute...je trajalo, da je malo več pojedla, zdaj pa res lepo poje tudi to. Praktično vse je lepo. In ful rada je, hvala bogu. Je pa res, da zdaj, ko je vroče in ji malo zobki nagajajo, kak dan poje tudi malo manj, a že pri naslednjem obroku nadoknadi ali pač naslednji dan. Se ubistvu ne sekiram. Niti ne gledam točno, koliko poje. Pač ji dajem, kolikor hoče jesti.
Pa podpiram to, da jo navadiš, da zaspi sama. Jaz sem tudi vmes imela pri tavelikem FUL velike težave, ker ni bil navajen sam zaspat (pa ne zaradi dojenja, ker se nisva dojila), ampak je vsak večer zaspal na meni, ker sem ga morala po flaški imeti pokonci še nekaj časa (zaradi refluksa). Se je navadil in potem itak vsakič rabil dlje časa, da je zaspal...prekipelo mi je pri njegovih 9 mesecih, ko je enkrat trajalo skoraj 1 uro, da je zaspal in sem si rekla, da, ko bom enkrat v službi, da tega časa za to žal ne bo in tudi zanj nujno potrebno, da se navadi sam zaspati....tako, da smo približno en teden imeli norišnice in jok (pa ga nisem pustila jokat, hodila sem k njemu in ga božala in mu govorila, da mora zaspančkati), ampak sva z mojim vztrajala...in je hitro pokapiral...mislim, da že 4. dan se ni več jokal in je zaspal sam.

Linch ane, kako so bistri že ti mali. Joj, saj pomoje sem že pisala, naša že kar nekaj časa zelo dobro pozna pomen besede NE. user posted image Tole najbolj izstopa. Ko gre do kake rožice, ki jo doseže, pa ji rečem "A. ne, pusti rožico". Pa me pogleda (prav natančno meopazuje takrat) in ponavadi ponovi za mano "NE" in gre naprej. Točno razume pomen tega. Da pač ne sme. Ima tudi kak dan, ko mi hoče nagajati in se na hinavca splazi nazaj in odtrga malo rože, Joj, se ji presmejim.
Pa recimo, ko jo hranim, če res noče več in ima dovolj, pa hoče to jasno nakazat, tudi začne zmajevati z glavo in pravi "NE". res je dobra no.
Zdaj si lupšče pošiljava, ampak trenutno kar tako samo z ustnicami cmokneva, nič z rokico. Pa se našobi ko jaz in proba ponovit za mano, joj je dobra. Ful se tudi sama zaigra. Zdaj se je začela igrati tudi malo bolj v sede. Je pa vsak dan bolj plezajoča. Če dobi oporo se prime in dvigne na noge. Je pa tako malo boječka (sin recimo glede tega bil razbojnik) in se dostikrat ne upa spustiti nazaj, ker najbrž ve, da bo padla. In potem kliče po meni (jokca in me gleda), da ji pridem pomagat. Joj, je hecna. user posted image Tako so dobri, res prehitro rastejo.

Zaradi mene se lahko zmenimo tudi drug datum, recimo 3.7.? Jaz bom naslednji teden tudi najbrž malo težko, se mi je včeraj in danes odprlo nekaj nujnih opravkov, tako da nisem prepričana, da bova midve lahko prišli.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 8.6.2018 14:56:17 >

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 605
   RE: Septemberke 2017
8.6.2018 23:11:58   
me83
Zdravo!

Uf ja tole z spanjem je kr katastrofa,... je pa luksuz, ko koncno znajo sami zaspat in ni treba k njim
hodit 100x na noc user posted image joj pri nasi se ne neki cudez zgodil in kot da bi preklopil od ponedeljka pa evo do danes spi v eno od zvecer do zjutraj nekje 6-7 user posted image saj vsak dan si recem, da je ziher to zadnji dan in da se bo spet zacelo nocno dojenje ene 3x,... pac vsako noc upam na cudez in se itak sama 100x zbudim in cakam, gledam ce se diha pa ce je vse ok z njo user posted image vprasanje kaj bo danes ker kar mocno dezuje in grmi,...
je pa zacela malo bolj jest gh, ampak se vseeno je to fulll malo,... pa ok sedaj te vsaj usta odpre in poje par zlic user posted image

je pa gibalno ful slaba,... nasa se se niti na vse stiri ne postavlja, niti sama ne vsede user posted image no nima pa nekih napacnih vzorcev,... pac bo ze, ampak nekoliko kasneje kot vecina user posted image

sicer pa res hitro cas mine in kar ne morem verjet, da so ze tako veliki user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 606
   RE: Septemberke 2017
9.6.2018 8:11:05   
annnaa
Pediatrinja naju je naročila na kontrolo teže čez en mesec. Ni zdaj ful panika. Pač rekli so, da mora več GH pojest, da z mojim mlekom se ne bo redila. Sicer delam vse prav. Recimo ko ne poje kosila, ji eno uro po tem sigurno ne dam zize, ji ponudim še kosila, pa ji prav ni dobro. Včeraj sem ji naredila piščanca, sladek krompir in malo jabolke (ker ima rada sadje), je pojedla dve žlici, stresla se je, češ da ji ni dobro. Meni in starejši hčerki je bilo pa ful dobro. Pol sem ji dala za popoldansko malico skuto in banano, po dveh žlicah ji je izbruhala ven tisto, kar je pojedla. Jao! Upam, da bo začela jesti iz danes na jutri. Ker v 3 mesecih se ji kaj bistveno ni apetit izbolšal.

Me83, držim pesti za spanje! Glede razvoja, pa vse ob svojem času. Za to so posvetovalnice in spremljajo ves razvoj. Če kaj ne bi bilo OK, bi ti že rekli.

Dorotheia naša tudi ful rada stoji in pol včasih ni poguma, da bi se spustila na rito. Naša zna tudi preko kolen, sam vedno ji ne rata.

Lep vikend vsem!



(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 607
   RE: Septemberke 2017
9.6.2018 8:28:41   
Tara9
Hejla,

Jooj upam, da se vam odpre tole z gh, zoprno je, če so nejsešči, tako je bila moja tavelka, tamala je pa kr požeruhko. Za enkrat je še ni hrane, ki je ne bi marala. Ok nekaj poje bolj sladko kot drugo, ampak načeloma gre v njeno rito prav vse kar ji ponudim. Upam, da ga ne bo kaj biksat začela.

Naše spanje se je tudi popravilo. Par dni ji nisem dala zize ponoči in je skapirala zgleda, tako da sva se zdaj par dni dojili samo ob 5 zjutraj, potem pa zaspi še do pol 8.

Sicer pa je tudi naša mala plezalka, kobaca po bajti, se poseda, pleza čez ovire, na noge se dviga na meni, če sedim na tleh, za pohištvo še ni porajtala, čeprav zgleda, da bo kmalu. Jooj res je šlo hitro kaj ne. Mali nebogljeni dojenčki so postali pravi mini otročki.

Mene malo skrbi njena navezanost name. Tujih ljudi sploh ne mara, takoj je jok, ne vem kako se bo ta navadila na varstvo. Upam, da se v teh 3 mesecih malo izboljša kar se tega tiče.

Drugače me zdaj prav očitno kliče mama, ko je lačna in vidi hrano se dere amam. Ploskat pa še ne zna in tudi pomahat pa-pa ne skapira. Ji je smešno, ko ji pokažem.

Glede srečanja je potem najbolje novi datum določit al kaj mislite?

Nič lep vikend želim.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 608
   RE: Septemberke 2017
9.6.2018 21:47:43   
Dorotheia
Punce hej!

No, mi smo še čez en nov mejnik. Predvsem jaz no. Sem se dolgo odločala, ker jaz nisem bila pripravljena, pa itak sva se dojiti nehali šele nedolgo nazaj in tudi ni šlo. Ker imava midva z dragim plan čez 2 meseca iti nekam na en izlet sama in tam tudi prespati, sem želela, da ob priliki stestiramo, kako bi šlo spanje tamale pri sestri od mojega. Tavelik itak skoraj vsak 2. petek tam prespi, ker se z njeno hčerko fajn razumeta in sta podobno stara. Me je že kar nekaj časa tudi prepričevala, da naj še tamalo pripeljem (ona očitno hoče malo obujati spomine in se odloča spet za dojenčka, hehe). No, včeraj smo se zmenili in sva peljala oba otroka. Bila pa sem 100%, da ne bo panike. Tamala je ultra prilagodljiva, zadnje čase je nasploh vzljubila še bolj ljudi (vmes je imela obdobje, ko se je tujcev kar malo bala). Samo rinit ne smejo prehitro vanjo kaki, ki jih še ne pozna, pa je vse ok. No, tamala tudi enkrat ni zajokala, zaspala je takoj (no v roku 10min) in spala celo noč do jutra. Zjutraj so normalno vstali, se zrihtali in potem sem itak že jaz prišla. Kako sem ponosna nanjo. Je pa rekla svakinja, da je za zajtrk tolko pojedla, da kar usta odpira, da ji ni upala več dajati, ker se je bala, da bo preveč. user posted image user posted image Naša pupa res rada je, hvalabogu.

Pa zdaj po tej noči moram reči, da me tudi varstvo oz. vrtec manj skrbi. Mislim, da ji bo super. Ona je res rada v družbi.

Ja, ful so zdaj posrečeni. Naša zdaj še lupčka da - našobi usta in isto se sliši cmok kot pri odraslem, joj je dobra. Pa itak eni prej, drugi kasneje. Razvoj gre ful drugače pri vsakem. Vidim, kako je bil sin čisto drugi. On je tak čas bil fokusiran čisto na druge stvari (kobacal je suvereno, tamala recimo še ne). Je pa ona bolj napredna lih v teh scenah, da pomaha in reče pa-pa, zaploska za bravo, pokaže, kako je velika (dvigne rokice nad sabo), lupčka da...poboža tudi, če ji rečem, da boža boža, razume ful...če rečem NE, ve kaj pomeni in ponovi za mano...pa ful je zlogovno napredna..ful ponavlja...zadnjič sem rekla mojemu "ajd", je ona samo ponovila dobesedno za mano takoj...joj...sinko takle čas teh stvari še ni delal...pač vsak ob svojem času...je bil pa naprednejši mogoče na drugih področjih...sem že malo pozabila, vem pa da sta si glede tega dosti različna.

Ja, glede srečanja. Še vedno se lahko dobimo/dobite v torek...pa se določi še en datum in se dobimo še enkrat. user posted image Ali ne bo zneslo? Kako ste ostale s časom v začetku julija?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 609
   RE: Septemberke 2017
10.6.2018 9:03:10   
Kinder123
hej, glede srečanja...jst prvi teden v juliju še lahko, potem pa gremo mi na morje.
se pravi 3.7. kot si predlagala,.. jaz lahko!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 610
   RE: Septemberke 2017
11.6.2018 19:13:12   
annnaa
Me imamo jutri prevez, tako da naju žal res ne bo.

Dorotheia super, da je prespala brez problema drugod. To res prav pride! Pa fino, da tako obvlada lupčke, mahanje,... naša ploska in poišče lučko, če jo vprašaš, kje je (ko jemo v kuhinji). Bolj je pa v kobacanju spretna. Danes je splezala po domačem toboganu navzgor (tam ko se dol spušča), se ji je ful dopaldo. Zlezla bi na višje. Najbolj jo jezi, ker še ne more na kavč. Če ji dam pa kako škatlo, da najprej na njo spleza, potem pa gre. Hecni so in tako posrečeni.

Glede našega kosila, sem ji pa zadnič zmiksala vrtčevsko kosilo, za foro, da vidim. In je ful pojedla. Jao! Sem se odločla, da ji bom devala, kar to, kar jemo mi. Mal ji bom še z vodo razrečila zaradi začimb. Sej čez dva meseca, bodo že tako jedli vrtčevsko hrano.

< Sporočilo je popravil annnaa -- 11.6.2018 19:14:17 >

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 611
   RE: Septemberke 2017
11.6.2018 21:57:27   
Dorotheia
Hejla!

Midve tudi jutri ne moreva. Damo v koledarček 3.7.?

annnaa , ful sem vesela za vas glede kosila. user posted image Točno tako je bilo pri moji kolegici...isto ji ni jedla..šele, ko ji je začela dajat njihovo hrano, je tamala začela jest. Pa saj zdaj so že veliki. Itak paziš za začimbe in da ni preveč slano, samo vseeno. Moja bo čez 2 meseca že v varstvu in potem v vrtcu, ko imajo že malo soljeno in začinjeno. Mogoče ve katera, dobijo ti tamali v vrtcu kaj spasirano oz. pretlačeno hrano vsaj? Naša tamala nima nič kaj zob...pa glih nekaj na hard žvečiti ne more ali pa ful težko...recimo kake kose mesa...to sploh ne gre še. Kako je s tem?
Uuu, pa gibalno annnaa je vaša ful napredna. Naša ni tako pogumna. Še vedno se raje plazi kot pa kobaca, čeprav tudi kobacati zna. Je pa začela se zadnje dni prestopati z nogicami, ko je ob opori. Joj, to zdaj bo šlo 123.

Danes je bila naša kar nekaj cmerava. Ne vem. Sem imela občutek, da jo boli trebušček. Hmmm...bom videla, mogoče je bil pa samo tak dan. Opažam pa zadnje dni, da ima kar podočnjake. Prej niso bili tako izraziti (pa je spanje seveda ok).

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 612
   RE: Septemberke 2017
13.6.2018 11:41:00   
Dorotheia
Hejla mamice, kje ste?
Potem velja za 3.7.? Joj, komaj čakam!

Evo, mene počasi začenja lih malo skrbeti za našo pupo - ti podočnjaki še kar so in se mi zdijo vedno bolj opazni (je pa res, da zdaj tolko več gledam), še vedno je hitro cmerava (se vidi, da nisem navajena, a imam občutek, da ji nekaj ni ok), danes zjutraj je recimo una "nočna" plenica ful smrdela oz. njen urin pač. Sumim dehidracijio, čeprav ji nonstop ponujam za piti - recimo zjutraj, ko vstane, mi ful spije vode. Ponujam ji itak skozi, pa potem vmes noče in kar ven pljuva vodo, če ji ni. Sklepam, da pač ni žejna ali?
Je pa res, da ful slabo prenaša to soparo. Ona se res ful poti - včeraj sem ji zgornji del morala 3x preobleči, ker je (povečini med spanjem) prešvicala do mokrega (mokro mokro). Laske ima tudi nonstop mokre od potu. Očitno imamo kar vroče v stanovanju, bova res morala klimo nabavit. Je možno, da je kljub rednemu ponujanju tekočine dehidrirana - dejansko mi spije zdaj ca. 1dc do 1,5 dc tekočine po flaški. Ok, kak dan tudi manj. Je pa res, da se, kot že omenjeno, zelo poti. To ima očitno po atiju, ker ima tudi to "težavo". Sin se ni nikoli tako potil. Jaz se tudi ne, mogoče zdaj po drugem porodu malo bolj kot prej, ma ni sile.

Kak nasvet? Res že razmišljam, če bi klicala pediatrinjo. Zdaj se to vleče kak teden. Najbrž bom še kak teden počakala. Pa da vidimo. Potem bi pa rada, da bi ji dala urin in kri za pregledat (kri se ji je itak pogledalo pol meseca nazaj, samo to se je začelo lih po pregledu). Hmm..je možno, da bi ji železo upadlo? Utrujena je tudi ful hitreje. Prav boga je no. Res jo nisem navajena take.

Aja, pa zadnje dni je nonstop na nogah. Samo še vstaja. Ob vsaki opori. Je že začela se z nogicami premikat ob opori. Tako da gre to hitro. Prav noro.

Kje ste ostale vse?

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 613
   RE: Septemberke 2017
13.6.2018 20:01:34   
annnaa
Dorotheia če te skrbi, kr pokliči pediatra in se zneni za pregled. Nič čakat! Jaz ne vem, koliko vode bi naj popili, ker se še dosti dojiva. Mi je za poletje to ful fajn. Ne rabim tako skrbeti. Več kot ponujat vode, ji ne moreš. Je pa dosti vode v sadju. Tako da ponujaj in pojdi k pediatru, da boš mirna.
Tudi naša se ful poti. Včasih ima prav kapljice po glavi (nima veliko las). Noro res!

Jaz upam, da mi rata pridet 3.7! Gremo 7.7 na poroko, pa bom tisti teden prej morala it mal popedenat (k frizerju po barvo, manikuro,...)

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 614
   RE: Septemberke 2017
14.6.2018 10:39:30   
Dorotheia
annnaa, hvala ma bom počakala tja do ponedeljka vsaj. Danes, ko recimo ni taka sopara, je tudi ona bolje razpoložena. Piti ji sigurno ponujam na 20min, me ima že poln kufer. Pa se mi zdi, da ko je žejna, da pije. Ne vem no. Če noče, potem jasno pokaže - zmajuje z glavo ali pa celo z roko odrine proč. Tudi če bi se dojili ne bi bilo pri njej kaj dosti drugače, ker ona če ni bila lačna ali žejna, pač ni bila na joški. Je preveč drugih stvari za raziskat okoli. user posted image

A katera mogoče ponudi pribor že vašim otročkom, ko se jih hrani, da probajo tudi sami? Jaz vse bolj razmišljam, da bi naši probala kar dati žličko medtem, ko ji jaz dajem za jest. Mi je jasno, da bo bolj kot ne packala in bo hrana letela povsod (se že pripravljam psihično). Ma mi je malo žal, ker sinu nisem pustila tega eksperimentiranja tako hitro in bi vsaj njej rada nudila, da proba sama in se uči. Ona ful lepo prime stvari. Edino rada tudi meče stvari. user posted image

Včeraj smo imeli v vrtcu zanjo sestanek. Pač nek informativni uvod, brez otrok. Joj, me je stisnilo. So mi vmes kar solze stopile v oči. Pri njej sem ful bolj čustvena kot sem bila v prvo...pa pravijo, da je v drugo lažje? Joj. Verjetno, ker je ona moj zadnji dojenček in hudo mi je za te tamale, ker so tako nebogljeni (sin je šel v vrtec pri 19 mesecih in je bilo čisto drugače). Če bo fejst kriza, imam backup varianto, da vsaj nekaj mesecev plačujem tu rezervacijo v vrtcu in jo dam privat tetki (privat varstvo s ca. 7 otroki), ki jo bo avgusta pazila (tudi sin je bil pri njej in je super). Ampak to je res krizni ukrep. Upam, da bo šlo brez tega. Pa drugače vem, da je pripravljena, ima rada družbo, ni občutljiva. Mene skrbi izključno to, ker je tako mala, kako bo hranjenje in to. Tudi za spanje me ne skrbi, ker ona spi kjerkoli.
Aja, v vrtec jo bo pa ati uvajal. Jaz bi skoz jokala pomoje. user posted image Res čisto preveč sem občutljiva pri njej. Pa ona sploh ni. Jaz sem.

Nič, šibam spucat kopalnico in wc, tamala mi lih spi. Kje ste ostale? kako ste?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 615
   RE: Septemberke 2017
14.6.2018 18:13:27   
Tara9
Ojla,

Joj glede vrtca dorotheia te prav čutim. Tudi pri nas bo uvajal oči, s tem da pri nama sva obe občutljivi, tamala čist vezana name, tako da je potem meni še huje. S prvo je bilo isto, s tem, da se tokrat že prej prepričujem, da ji ne bo hudega in vem, da ko se navadijo, je vsem luštno. Se spomnem, da mi je bilo čisto fino potem, ko smo se vrnili v realnost. Začetek pa je težek ja.

Moja zdaj kobaca na polno, poskuša se dvignit na noge, ampak ji še malo zmanjka. Mi je pa smešna ko to poskuša sredi pristora brez opore in se potem jezi na polno. Zrastel nam je prvi zobek, še en je na vidiku. V torek imava posvetovalnico, me res zanima koliko je napredovala. Včeraj ke začela pa pa delat, bravo še ni skapirala.

Glede srečanja julija še javim, zdaj je bilo lažje, ker imam mojega doma, takrat ne vem kakšno bo stanje, ampak vam javim.

Glede dehidracije ne vem kaj svetovati, moja se še doji in zraven vodo pije, tko da za zdaj dobi dosti tekočine. Veliko tudi juhic poje pa sadnih smoothijev z vodo. Držim pesti, da ni nič takega.


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 616
   RE: Septemberke 2017
15.6.2018 9:49:59   
annnaa
Dorotheia kar po filingu glede pregleda! Glede vrtca pa, sigurno nekaj casa dobivajo bolj prilagojeno hrano. Vsaj v nasem vrtcu sem opazila, da je od septembra do decembra tako. Glede uvajanja, bo pa septembra kr kaos v teh zacetnih skupinah. So vsi na novo in vsi jokajo. Jaz upam, da bodo pri nas poklicali starejso, da bo sla mlajso malo pogledat. Itak je tezko prve mesece. Pri nas bom kar jaz uvajala, dragi ne more zaradi sluzbe. Mi pa ni taka panika. Mamice morate imet v glavi, ce je vam hudo, malcki to cutijo in je njim se tezje pol. Se moras kar psihicno pripravit!

Mi gremo pa danes na glavni dopust za dva tedna. Me sam skrbi, kaj bomo pocele v kampu od 4h naprej. Zdaj mi spi v kosu od 19h do 4h, pol pa noce vec spat. Je pa pol ze zaspana med 7. in 8h. Pestro je! Mi pa zdaj spi sam 2x na dan. Zjutraj in po kosilu, okoli 12:30 za uro ali dve. Se pripravlja na vrtecuser posted image !

Uzivajte! Se javim kaj iz morja!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 617
   RE: Septemberke 2017
15.6.2018 10:21:53   
Dorotheia
annnaa , uživajte maksimalno!!! Sigurno bo malo drugačen ritem, ampak se boste definitivno imeli fino. Uživajte res!

Ja vem, da otroci čutijo našo stisko. Pri sinu sploh nisem bila tako mehkužna, pri njej sem pa ful. Ne vem zakaj, mogoče, ker je punčka in bolj nežna? Pojma nimam. Aja, pri nas jo bo dragi uvajal tudi zato, ker bom jaz imela ful pestro v službi že. Pa on ima tako službo, da lahko dosti od doma naredi ali skoči mimogrede kaj v službo pogledat (četudi za urco ali dve), jaz nimam take službe in bi so morala cel teden dopust vzeti, pa mi ga je kar malo škoda. No, če ne bi šlo drugače itak pač bi. Pa lažje bo. Atiji super znajo take stvari hendlat. Jaz priznam, da sem ful ful mehka tu. Joj, me stiska.

No, danes imam tudi tavelikega doma. Da se malo spočije. da smo bolj u izi. Še ati pride malo prej iz službe in gremo potem malo naokoli. Pa nekako je cel vikend planiran, da bo akcija. Upam, da se bomo imeli lepo. user posted image

Uživajte vsi!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 618
   RE: Septemberke 2017
15.6.2018 16:32:54   
Tara9
Ehhh ja tudi meni je jasno, da svoje obcutke prenašamo na malčke in da nas čutijo, ampak si ne morem pomagat, tudi jaz sem softič na tem področju. Kakorkol fino se imajo, mene boli ta začetna ločitev, tako da ja, oči bo uvajal. S tavelko mi je lažje, ko vse razume, glede minija pa vem, da mi bo hudo, ampak ja, se trudim delat na sebi user posted image .

Annnaa ful uživajte na morju, mogoče pa bo morski zrak spremenil ritem spanja in bo mala kaj potegnila zjutraj. Sicer pa super, da se vam je spanje tako izboljšalo. Naša je ta teden dva dni spet prespala noč in potem dva dni sračkala, mislim, da jo zobek spet heca.

Danes smo bilo v tisti woop cemter s tavelko, joj smo se naskakali. Je pasalo malo spremembe. Dojenčica je pri mami ostala zaspala brez težav in spala 2 uri. Mi je zanimivo kako točno ve kdo jo čuva. Meni čez dan zaspi samo s stiskanjem z mano, ko me ni, gre zgleda tudi brez zize.

Imejte lep vikend

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 619
   RE: Septemberke 2017
16.6.2018 21:42:54   
me83
hello.

evo, da se se jaz po dolgem casu malo javim user posted image mi smo spet na morju,... tokrat uzivamo v dalmaciji (in je prav fajn, ko je clovek tako hitro na cilju) user posted image

nasi dojencici se je spanje tudi ful izboljsalo,... mi je 10x zapored kr sama od sebe prespala celo noc, sedaj pa se mi zbuja tam okrog 3.30-4,.... pa ok tudi ok,... je pa tudi nasa po novem okrog 6.30-7 budna brez izjeme.

tudi jest je zacela boljse,... sedaj ji tudi kosilo gre kr lepo od ust,.... edino pit pa ne zna iz nobene flase, iz kozracka tudi vse mimo tece,... iz cesa vi ponujate? no saj se se vedno ful dojima, ampak bi vseeno rada , da zna tudi sama pit user posted image

gibalno se vedno po starem,... je pa ze blizu tega, da se bo sama vsedla tako, da vsaj to... saj pocasi se dalec pride,... je pa hipotona, pa elasticne sklepe ima tako, da zato pac vse pocasneje ne,... bo pa lazje spage delala in predklone user posted image

en morski pozdrav vsem!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 620
   RE: Septemberke 2017
17.6.2018 16:50:56   
Dorotheia
Živjo pupe!

me83, lepo da uživate, sem vam kar malo fouš. Zadnje par dni si nas predstavljam nekje ob dišečem morju, čofotanju in brezdelju, user posted image Iluzija. user posted image Bomo šli no, ko se bomo spravili, jaz moram zdaj še kar nekaj obiskov narediti, preden grem delat, tako da bo pestro poletje. Se veselim.
Našla sem način, kako tudi v avtu dokaj lepo gre s tamalo - noro je navezana na njeno dekico, ki jo ima že od rojstva in si jo nonstop k glavi pritiska. totalno jo pomirja, tako da če to dekco vzamemo s sabo v avto, je zadeva rešena in ona lepo spi v avtu...ali pa se vsaj pomiri. Smo zadnje dni že nonstop okoli. In je fino. Je ubistvu ful več "dela" s tavelkim. Edini "problem", ki je zdaj pri tamali, da povsod hoče takoj na tla in raziskovat, če pa si kje recimo v trgovini, pa to lih ne gre. Pa bomo tudi to rešili. Ni tako hudo.
Aja, me83, ja itak, vse gibe, znanje osvojijo slej ali prej. Tako da bo sigurno vse super!
Je na trenutke kar naporno, ko recimo naša zdaj nonstop vstaja in se že prestopa ob opori, ampak ji včasih zmanjka ravnotežja in telebne na tla ali pa jokca, da ji pridemo pomagat, ker ne upa sama se dol spustit. user posted image Ampak dejansko nekako uživam tudi v temu. Ker vem, da je zadnjič. In ona je res tak cukr od cukra.

Zadnje dni mogoče malo manj poje. Se pozna vročina in to. Tako da upam, da bo do naslednjega pregleda na kilaži dovolj pridobila. Zdaj ima ene dobre 8kg pomoje. Laske ima že take, da ji moram spredaj špangice dajat. user posted image sva ji s svakinjo že nakupile zbirko, hihi. user posted image Ona seveda ni tako navdušena. Ampak zanimivo, rokico oz. dlan pa drži skoraj vedno kot prava dama. user posted image Ful je smešna.

Včeraj smo bili v Ikei v AT vsi 4 in smo se imeli fino. Ikea je zakon, imajo vse urejeno za tamale popedenat - previjalnice in nasploh wc-je v nulo, tako da super. Tavelikemu smo kupili baldahin za na posteljo in še nekaj malenkosti. Pa malo smo šli na izlet.
Pa midva z dragim sva šla včeraj žurat. Spila sem 2 radlerja in šla spat okoli 2h in sem čisto podrta. user posted image Jaka žurerka sem res. user posted image

3.7. potem velja?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 621
   RE: Septemberke 2017
26.6.2018 16:38:19   
Kinder123
Helow dopustniki in žurerji! 👍😉😁
Jst tudi komaj čakam - prvo morje z otročkom. 😀😁 To sem si vedno želela. Hihihi... Še slabih 14 dni. Mogoče bomo imeli do takrat prikolico, drugače imamo pa tako kombi in baldehin- k sva midva prej tako kampirala.
Naš mali je tudi na polno aktiven, plazi, pleza in nič ni več pri miru. Ko se zbudi- vstane v pojstelci in čaka- oz. kdaj tudi joka. Odvisno kok se je naspal. 😀😀 Ja smešni so te naši cukrčki. Zdej sem opazila da mu spodaj rasteta še dva zobka- tko da jih ima že 8. Moramo na polno zdej zobke umivat. Sva bila prejsnji teden na predavanju za zobke. Pa je bilo fino. Dobr se mi je zdelo - k sama nisem niti pomislila- da je fajn da otroci pijejo iz slamice (če pijejo sladko) da se ne gre mimo zobk, anpak direkt v grlo! Sicer je pa itak najbols voda ali nesladkan čaj.

Glede 3.7. za naju velja! Midva prideva, če pride še kdo! 😀😁 Plavanje se nam je že končalo tako da bova imela več časa. 😀😁
Upam da se vidimo!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 622
   RE: Septemberke 2017
27.6.2018 13:47:22   
me83
hello. evo mi smo nazaj iz morja. res vedno bolj ugotavljam, da imam veliko raje morje v predsezoni,... ni guzve, morje toplo, dnevi ful dolgi,... uzivali smo na polno,... sedaj pa peremo in obešamo perilo na polno user posted image se dobro da razen mozevih stvari na sluzbo, skoraj nic ne likam user posted image
mi pa tamala spet nic GH ne poje,... mesa se mi ze pocasi res no,... pa toliko nekega dela s to pripravo, potem pa niti ene zlicke ne poje. ne vem kaj bo, ko bo teba v sluzbo,...
aja kako pa so vasi z pitjem? nasa sploh ne zeli/zna pit,... katero flasko al kaj uporabljate? obstaja toliko razlicic ze,...
je pa trenutno nekaj vrocicna od ponedeljka zvecer,... greva sedaj cez 1h k pediatrinji pa da vidimo (upam, da ni kaksno vnetje mehurja, ledvic), ker razen vrocine je nic kaj druga ne mantra user posted image

uzivajte!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 623
   RE: Septemberke 2017
27.6.2018 15:03:50   
annnaa
Pozdrav iz morja! Mi gremo jutri domov (en dan pred predvidenim). Joj, tole sploh ni bil dopust ampak menjava okolja. Tamala se je spet zbujala skor vse noči na uro in pol. Prav pogruntala je, da ji ne pustim jokat (ker smo v kampu in da ne bi budila drugih) in se je zbujala in samo z zizo nazaj zaspala. Jaz sem gotova. Komi čakam, da bo spala spet doma v kinderpedu (zdaj sva skupaj). Tudi z vremenom nismo imeli glih sreče. Sicer je deževalo samo en dan, pa še to ne cel. Je pa pihala burja, voda ima samo 21 stopinj. Tamale si ne upam kopat, še meni ni za v vodo it. Čez dan je tudi samo 24, v senci zna biti kr mrzlo. Smo pa vsaj zamenjali okolje in tastarejša ful uživa. Pa ne moreš verjet, gužva se je začela delat 23.6! Ponavadi se je šele s 1.7! Ahja, bo treba iti drugo leto v Dalmacijo, tam je tak termin manj gužve in bolj toplo.

Me83, naša tudi še vedno ful slabo je GHuser posted image . Sploh kosilo. Ful pa ima rada grški jogurt in kruh. Druga pa res ne. Obup. Je še dva meseca do vrtca. Upam, da se kaj popravi do takrat.
Jaz ji devam za pit kr jz kozarčka, že od začetka ful lepo pije iz njega. Jo pa tudi navajam na slamico (na morju sicer ne), pa ji še ne gre. Pri starejši sem imela flašo s slamico, mi je to najbolj zdravo. Sploh ker nima dude in se še dojiva, mi je škoda devat flašo na cucelj.

Punce uživajte, se javim potem kaj od doma!


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 624
   RE: Septemberke 2017
27.6.2018 18:23:30   
Dorotheia
Živjo punce!

Lepo, da se javite. Torej 3.7. se potem vidimo ane?! user posted image

Mi smo vredu. Smo bili tudi mi na oddihu za čez vikend, smo se zapeljali do BIH, malo izletkat, ima moj žahto dol. Luštno je bilo. Paše tudi tak odklop.

Joj annnaa in me83, bi vama svetovala glede GH, pa žal ne znam. Jaz pri naši ne kompliciram več sploh. Ji že naša kosila dajem (ok, itak tudi delam, da je nekaj uravnoteženega in ne preveč začinjeno in to). In, njej se meša. Ona tko rada je. Saj ne poje zdaj enormno (tavelik je dosti več pojedel), ampak pač normalno. Prav uživa, ko je hrana. Se že oblizuje, ko vidi hrano in bohnedaj, da ji ne daš takoj, ker se krega. Hehe. Veliko raje je "tapravo" hrano, torej našo, kašic ji sploh ne delam več...razen, ko ji kaj z jogurtom zamešam recimo. Poje pa dejansko vse. Tudi čevapčiče sem ji že dala, so bili pa samo iz govejega mesa in nezačinjeni. Svinjine ji seveda še ne bom dala. Načeloma pa vse je. Prav balzam, ker tavelik mi trenutno spet nič pametnega noče jest. Ahhh...

Meni ga je tudi sračkala na začetku, da mi ful ni hotela pit, pa sem ji ponujala vse. Vmes sem ji iz takega malega kozarčka dajala, pa je šlo. Zdaj mi tudi iz ene take flaške za pitje pije lepo. Spije pa glih tolk kot je žejna. Še zmerom ne pije veliko, ma mislim, da ima dovolj (dosti več, kot je na začetku). Pa seveda gledam, da ji dajem še juhe in sadje in tko, pa pomoje trenutno dosti tekočine dobi. Če ni žejna, mi kar ven pljuva vodo. Tako, da mislim, da očitno ne rabi, sicer bi pila.

Naša tamala je zakon. Povsod ji je ok. Ful prilagodljiva, edino pač povsod hoče hitro iti na tla, kar je malo smotano če smo kje tko, ampak se znajdemo. Ne, ona je super. Meni ga tavelik spet sračka. Spet se grdo obnaša, odgovarja nazaj, dere nonstop, ne posluša nič. Tašči sem se danes prav zasmilila, ker nisem mogla nič narediti vmes, ker se mora vse okrog njega vrteti (pa nima veze, če ga ignoriram), da ga je vzela s sabo domov in ga pripelje zvečer. Totalno išče pozornost, pa probala sem vse....ne pomaga nič. On preprosto ne neha. Sem prav žalostna res. Pa vem, da bo potem spet kak teden vredu in potem spet kaos. Pa rada bi že nekaj naredila in nič. Se vsakič lepo pogovorim in mi obljubi, da se bo obnašal...a potem spet nič. Pa ve, da je to narobe. Sam reče. Pa še vedno nič. Joj, ko bi vedle, kolko ene negative je v takih dneh pri nas. Jaz se trudim biti mirna, u izi. Pa tudi to ne pomaga. En dan nas bodo izselili iz bloka. Zakaj je on tko glasen? Cel dan samo njegovo ime izgovarjam, ga mirim, mu govorim, da naj se tišje igra...pa nič...joj, utrujena sem od tega res. Tamale pa kot da jo ni. Jaz sploh ne vem, kako je ona lahko tko mirna ob vsem tem direndaju. Res prav kontra. Zdaj prav vem, zakaj sem rabila tolko časa, da sem se odločila za drugega otroka. Ahhhh....Skratka pestro.

Aja, imamo tretji zobek, mislim, da je ravno danes pogledala zgornja leva enkica ven. Ta druga zgornja pa bo tudi te dni...vsak čas, se že skoraj vidi. Tako, da se počasi tudi tu dogaja. Hehe.

Jaz imam glede spanja ful srečo, Naša pupa spi...celo noč. In ona, ko se zjutraj zbudi, počaka, da pridemo do nje. Ali pa mogoče še malo zakinka vmes. Kar tiho počaka. user posted image Faca je, res.
Je pa čez dan ful v akciji, se plazi, kobaca, vstaja, se prestopa ob opori, vsakega malo. Lepo se igra (joj, res lepo, tavelik se nikoli ni tako igral). Super je. Posluša, ko ji govoriš, se "pogovarja" s tabo. Super je. Jaz pravim, da je že pocukrana. user posted image

Šibam, dete vstalo, sem jo prej dala malo počivat, ker je bila utrujena (zdaj mi čez dan spi 2x - prvič ca. 2 urci in drugič okoli 1 ure, tako da je pridna).

Uživajte in javite se še kaj!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Kje spi vaš dojenček?
Sadrika

Ali spi vaš dojenček (oz.je spal) v vaši spalnici ali v svoji sobici?

Spi v svoji sobici (20%)

Spi zraven naju v spalnici v svoji posteljici (57%)

Jaz spim v njegovi sobici na dodatnem ležišču (1%)

Spi v najini spalnici zraven naju v postelji (18%)

Spi zraven naju, ker še nima svoje sobice (2%)

Spi zraven naju v postelji, ker nima svoje posteljice (2%)


Število vseh glasov: 362

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!