|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
30.12.2017 14:33:01   
annnaa
Ojej, Tara9 nič luštnega tole z obiski. Meni gre tudi na živce, ko kličemo kake sorodnike, da bi prišli na obisk, če so zdravi in rečejo, ja, ja smo. A potem na obisku izveš, da je ponoči imel otrok vročino. Da popi**š, prehladi me sicer me motijo, ker smo mi tut skos nekaj prehlajeni.
Naša starejša še vedno kar kašlja, sem mislila, da bo počasi kaj bolje, ker ni v vrtcu. Je pa isto, kot je bilo😕!

Naša dojenčica je tudi prava čveka in migec. Obrne se še ne na trebušček, se pa na vso moč trudi. Brca pa fuuul, na previjalni, v spanju,... Edino pri spanju ga sračka. Najbolje spi z zizo v ustih, sicer spi bolj malo. Ponoči tudi skos zizo išče sploh po prvi budnici in se zbuja na dve uri. Ni mi jasno, kako vaši tako lepo spijo. Sem vam kr malo fauš. Je pa fajn, da je to drugi otrok in vem, da vse mine in slej kot prej vsi spijo, hihi

Lepo praznujte Novo leto, jaz bom najbrž spala, razen če se bova glih zizali ob polnoči, hihi

< Sporočilo je popravil annnaa -- 30.12.2017 14:35:52 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Septemberke 2017
30.12.2017 17:56:55   
Linch
Hojla, da se še malo oglasim letos ;)

Ja, tudi meni gre na živce, a ste zdravi, smo, prideš tja, en kašlja bolj kot drugi.. najhuje je, da smo bili na obisku pri enih, ki imajo dva meseca mlajšega in istočasno so bili tudi ti drugi, ki so "zdravi", sam en je dpoldne v vrtcu bruhal, drug pa kašlja že cel teden, aja pa v vrtc jim nekaj razsaja, jih pol manka.. halo in prideš na obisk k enomesečniku, kjer je tudi tromesečnica.. nevem no.. sej nismo tako daleč narazen da se ne bi dalo drug teden ali pa čez 14 dni..

Naša tudi zmore šele do bokov, na trebuščku pa le, če jo položim, kdaj kar vztraja, kdaj pa takoj huda user posted image

Annnaa, tudi jaz nisem naspana že kar nekaj časa, nekaj časa mi je lepo spala tudi po 5, 6, kdaj celo 7 ur, zdaj pa že eno obdobje ko je 3 ure kar luksuz, nevem kaj jo matra, kaj se je zgodilo, uglavnem en samo ustajanje jeuser posted image

danes dopoldne je bila tečka na polno, sva bili sami, niič nisem mogla, še toliko, da sem krompir nalupila, se mi je pritoževala v košku, sem prav živce zgubila, potem sva itak obe jokali .. popoldne pa ful spi, malo topla se mi čuti, upam da ji niso zdej obiski kaj prinesli, da bo šlo skozi brez kakšnega bolnega silvestrovanja, čeprav bo itak na kavču... :)

Lepo praznujte! :)

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Septemberke 2017
30.12.2017 19:47:32   
Tara9
Hoj. Pa vas še jaz pozdravim v tem letu. Se ravno odpravljamo spat oz tamala že spi na meni, druga ima pa še risanke time.

Se prvi se tudi ve srečujete s podobnimi ljudmi. Ne vem, meni je to neodgovorno in sebično in žal ne razumem. Jaz vem, da se morata srečati z virusi in ju ne morem obvarovat od vsega, ampak direktno ju izpostavljat nečem kar se da preprečit, mi je pa mimo. Samo zato, da ju nekdo pride pogledat in gre, kr neki. Tudi prehladi me motijo. Če se da nekaj prestavit za par dni, zakaj ne. Ni mi treba kašlat v dojenčka v mojem domu. Za zdaj sta punci ok, tko da upam, da bodo prazniki minili mirno.

Moji danes obrat ni več ratal, včeraj je šlo 2x. Se tko razburi zraven, da jo miram potem dvignit, da se pomiri user posted image .

Glede spanja mi je jasno, da imamo luksuz. Jaz sem se tko razvadila, da sm čisto out, če se kakšno noč 2x zbudi user posted image

Kako boste praznovale? Predvidevam, da večinoma doma a ne. Mi bomo imeli večerjico, malo igranja in spančkanje. Ubistvu je tako že od kar imamo prvo hčerkico in mi je čisto luštno. Malo se podruživa z mojimi starši, nazdravimo in potem v pidžamo.

Punce lepo bodite. Srečno in predvsem zdravo novo leto.

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Septemberke 2017
30.12.2017 22:15:30   
Dorotheia
Živjo punce!

Kako fino, da ste/smo tako zgovorne. user posted image

To pa res ni najbolj primerno, da hodijo na obisk nezdravi. Jaz česa takega nisem imela, so vsi uvidevni...zaenkrat...ok, če malo iz noska teče kakemu tamalemu, ne kompliciram (ampak samo to), ker našemu fantu tudi v tem obdobju skozi pušča nosek. Drugače se je tamala čisto pozdravila (trkam)...trenutno tudi sinko čisto zdrav (trkam!)...je pa našemu fantku kar dolgčas doma oz. ful pogreša vrtec (danes je že 4. dan zapored vprašal, če gre v vrtec in da hoče it tja)...očitno z atijem in sestrico nismo tako zanimivi. user posted image Je kar lump potem...ampak se da...veliko se crkljamo, lupčkamo in luštno je.. Meni se nekaj okoli s tamalo ne da hodit, ker me hitro začne zebsti in ne maram zime + da sva ta teden prodala naš boljši avto "pri hiši", ker kupujeva večjega...tisti, ki je ostal pa ni ravno za izletkanje...tako da...bo že...vse ob svojem času. user posted image

Aja, mi2 z našo pupo sva danes telovadili malo...fanta sta šla ven na zrak, midve pa telovadili...ji je kar šlo in celo zanimivo ji je bilo spet...potem pa sem šla na wc in kar naenkrat sem zaslišala ful grozen jok (še nikoli se ni tako jokala). Pismo sem šibnila iz wc, da sem še padla po tleh, ker mi je spodrsnilo (pomoje je res smešno izpadlo) in do nje, je bila čisto iz sebe...in rdeča po obrazu...pri nosku je bila opraskana do krvi...še zdaj ne vem, kaj je bilo...vem pa da sem jo komaj umirila, pa se načeloma ful hitro umiri...pa tak grozen jok..takoj sem vedela, da je nekaj res narobe...ne vem, ali se je napol obrnila (vmes se je slišalo, kot da se je nekam obrnila, tko čuden zvok, kot da je bila obrnena na glavi, ne znam opisat) in potem telebnila na kako igračo (bila je na blazini na tleh med igračami primerne zanjo)...no, je šlo mimo, samo je blo res čudno in me res zanima, kaj je bilo...

Drugače ponoči lepo spimo še vedno (tudi jaz se zavedam, da to lahko mine in res uživam v tem)...za dojenje se zbudi 1x, ampak različno...(od 4h do 6h)....vedno zaspi nazaj in spimo tja do 7h, 7;30. Super.
Čez dan mi zdaj 2 dni spet ful premalo spi (čeprav sem presenečena, kako dobro se drži in je dobre volje)...včeraj smo šli ravno čas, ko ponavadi zaspi ven z vozičkom na sprehod in ji je cel ritem spanja podrlo...tko da bomo rabli spet da pade notri,...bo že...

Moram pa reči, da mi je ful zanimivo - tamala ima najraje svojega bratca...ona bi samo njega gledala...nonstop...prav išče njegovo pozornost...se zadnje dni malo "igrata" skupaj...tamali jo žgečka, "telovadi" z njo...ona se smeje..tako sta luštna..to je moj "highlight" dneva res...tako sta mi dobra...že vidim, kako bosta zaveznika...mi je všeč to.
Sicer je naše dete bolj mirne narave...pa ne morem verjeti, kako malo rabi, da je srečna. user posted image

Malo me sicer skrbi, kako gre kaj s težo gor. Nimam lih pregleda. Sicer shirana ne izgleda, samo upam da bo vseeno vse ok, ko bova imeli pregled. Danes sem malo gledala knjigico za gosto hrano...ubistvu se kar veselim tega obdobja zdaj...januarja enkrat bova začeli..tam pri 5 mesecih...meni se zdi že ful pripravljena...nas opazuje, cmoka ko jemo, itd. Zadnjič je od svakinje hčerka jedla banano, jo je skoraj razneslo zraven, s takim navdušenjem jo je gledala. user posted image

Ja, naj bo leto 2018 predvsem zdravo! To je najbolj važno...pa da vse me dodobra izkoristimo še ta čas, ko smo 24/7 doma z našimi sončki...jaz upam, da bo tako luštno še naprej! Uživam 200%. user posted image Se pa veselim pomladi, da bomo lahko več okrog (pa da kmalu najdeva nov avto, da se bomo šli lahko potepat še kam dlje).

Uživajte punce!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Septemberke 2017
2.1.2018 15:09:31   
Tara9
Srečno in predvsem zdravo leto vam želim, tako vam, kot vašim družinicam. Upam, da ste se imeli lepo!

Za nami so precej težki dnevi. Velka hčerka je ponoči na 31.ga imela prvič nočne more. Ker sva naredila napako in nisva prižgala luči, da se umiri in pozabi, je zaspala nazaj in doživela vse še enkrat. Potem ni upala več zaspat. Celo noč smo bedeli. Do jutra je bila tako utrujena, da se je stanje samo slabšalo. V vsaki senci je videla strahove. Izgledalo je, kot bi se ji zmešalo res. Mislila sem, da bo dobila pomirjevala. Česa tako groznega še nisem doživela. Šibali smo k dežurnemu zdravniku, ki ga ni bilo valda. Ampak je v avtu le nekako zaspala in smo šli domov. Potem jo je bilo še cel dan strah, včeraj tudi. Do danes ni upala hlač obleč in ležat na postelji, ker da ji bo šlo nekaj notri. Ona pravi, da virusi. Sem bila jaz prehlajena in nosila masko, ter ji govorila da jo imam ker inam viruse. In kdo ve kako si je otrok to interpretiral s svojo bujno domišljijo. Skratka noro. Jaz sem bila čisto adijo, padla sem na teži, silim se jest in upam, da ne izgubim mleko.

Tamala je hb tko priden dojenček. Kako hvaležna sem vesolju za tega sončka. Je bila zdaj 2 dni skoraj stalno z babico, ker me ne velika rabila. Sem jo hodila samo hranit. Kako grozen občutek, ko želiš biti z obema, pa moraš izbrat med ednim otrokom. Obupno. Res sem v stiski zadnje dni, upam da se sestavim nazaj. Hb lepo pančka, včeraj sicer ni zaspala do 21, ker jo je velika budila, smo se morali z lučko pogovarjat v postelji. Ampak je potem spala do pol 7 zjutraj, se najedla in še do 9. Blažen moj otrok. Zdaj obe spita, jaz pa sem se prisilila pojest kosilo, pijem čaj za dojenje in se probam skulirat.

Ufff samo jamranje tale moj post. Lepo bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Septemberke 2017
3.1.2018 10:14:15   
Dorotheia
Punce živjo!

Tara9, grozna izkušnja....upam, da kmalu uredite in da malčico ne bo več strah...to je pomoje res grozno, ko jim še ne moreš toliko dopovedat oz. oni drugače dojemajo realnost...bogica...
Tudi naš skoraj 4-letnik zadnje časi dosti pravi, da ga je strah ponoči....čeprav včasih malo fejka...se mi vsaj zdi no...

Pa ko govorijo, da starejši otroci ob prihodu novega člana nazadujejo ali grejo razvojno celo nazaj (sploh če je malo razlike v letih)...no zadnji teden opažava oba z mojim, da si sin neprestano daje roko v usta (na isti način kot naše dete) in začel je kar nekaj čudno govoriti (pa drugače lepo govori)...pač se pači na podoben način kot tamala....groza...ok vem, da je on že velik in pač poskuša pridobiti na ta način pozornost, ampak res mi je prav groza to videt.. probam ne delat prevelike drame, ga opominjam in to je to zaenkrat.

Sicer pa smo ok..čez 1 teden imava spet posvetovalnico in najbrž tudi cepljenje... Zadnje dni spet malo več poliva (pripisujem temu, ker malo več poje)...malo pa me zanima, zakaj njen gibalni razvoj trenutno bolj kot ne stoji...rada bi ji pomagala s kakimi vajami...čakam, da prideva na vrsto pri Špeli Jazbec Gorenjc, da spoznam še kako mamico v bližini, malo pogrešam družbo.

Tudi jaz se vesolju zahvaljujem za to naše pridno dete. Res. Pa kot sem že večkrat omenila, totalno uživam trenutno. Ampak hkrati pa si jo probam predstavljat, kakšna bo pri enem letu, pri dveh,... Jooooj....ti otroci, vse bi zanje ane. user posted image


Drugače pa spet po starem od danes naprej - ati je šel delat, sinko v vrtec (je že komaj čakal - zadnje 4 dni zapored je spraševal, kdaj gre spet v vrtec)...midve sva pa spet sami doma...ampak nama je luštno. user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Septemberke 2017
3.1.2018 16:52:12   
annnaa
Pozdravljene v letu 2018! Samo zdravja vam želim, za vse ostalo lahko poskrbimo same. No ja, za spanje neuser posted image ! Res, sam da smo vsi zdravi, pa smo na konju.
Med prazniki sem že mislila, da bo statejša koze dobila. No, na srečo jih ni.

Joj, Tara9 nič luštnega! Koliko je že stara tvoja starejša? Jaz mojo vprašam, če kaj sanja, pa pravi da ne. Najbrž tako ne ve, kaj so sanje. Enkrat sem jo slišala ponoči, ko je zavpila “mama” in spala dalje.

Naša dojenčica se pa od današnjega jutra sam obrača iz hrbta na trebušček. Sem ji tak ploskala za vsako, se je čudila sama sebi, hihi. Jo je pa naporno previjat, ker bi se skos obračala na trebuh in pol je jok, ko jo oblačim in se ne more. Posrečeni so!

Naša starejša je tudi cela vesela šla danes v vrtec, po dolgem času. Je na vratih igralnice vsem voščila “srečno novo leto”, je dedi rekel, da je bila zelo postečena.

Dorotheia mene tudi zanima kakšna bo naša pri letu dveh. Si tako težko predstavljam. Bo pa vse še prehitro tu❤️!



(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Septemberke 2017
3.1.2018 17:34:46   
Dorotheia
Kje ste še ostale punce?

Naša danes spet telovadi pridno. Se je spet poskušala obrniti na trebušček, pa je spet malo manjkalo. Bo že. user posted image Kako so hecni.

Aja, sem pozabila prej vprašat...kakšne velikosti oblačil imajo zdaj vaši dojenčki? Mi smo prilezli na 68. user posted image

Drugače pa naša že kak dober teden nazaj pričela s zlogovnim oglašanjem...pa isto kot sin --> A-TA in nonstop to ponavlja. Kako je smešna. Mojemu pa se fino zdi, pravi da ima atija najraje, haha. user posted image

Pa v iskanju avta, imava kar zahtevne želje, no moj ima, ker bi rad imel ortopedski sedež, pa cel kup opreme, budget pa je omejen. Moški. Meni je važno samo to, da ima dovolj prostora in da je varen + da ga bomo lahko imeli ene 10 let. ehhh...bo še pestro.



(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Septemberke 2017
3.1.2018 18:51:21   
Linch
Živjo in srečno ter zdravo leto, v katerem bo toliko novega, da si kar zamislit ne morem, kobacanje, prevračanje, mali koraki... :))

Tara9, upam da kmalu pridete spet na umirjene tire :)

Jaz sem pa popolnoma izmučena psihično in fizično. Spimo tako malo da sem iz dneva v dan bolj utrujena, skoz vstajat, pa dojit pa crklat .. se zbuja na okrog dve uri.. ne vem več kaj naj.. potem je pa še čez dan izredno naporna, se sploh ne zamoti več, kot se je, je spet ogromno po rokah pa bog ne daj sedet in sem tako utrujena od vsega skupaj,.. pa še ati spet dela, naju je čez praznike mal razvadil, predvsem mene, ko je velikokrat "prevzel" zabavanje male :) pa vseeno me izredno osrečuje in to njeno smejanje in čeblanje, ki ti kar topi srce :) Upam da kmalu doživim dan oz. noč, ko se bom vsaj malo odpočila.. drugače pa uživamo :)

Jaz ji še 62 oblačim, 68 ji je še kar preveliko, sploh bodiji, potem je cela gola okoli vratu, bo že zrastla, sej so te cunce tako luštne, da je kar škoda česa, kar ne moreš več oblečt.. :)


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Septemberke 2017
3.1.2018 19:34:54   
annnaa
Joj, Linc te čisto zastopim za spanje in utrujenost❤️! Naša po 3.uri zjutraj ful slabo spi. Velikokrat potem kar na meni, ker če jo odložim, se zbudi. Ahja, vse prehitro mine, tudi to bo. Si probala (čez dan), da si nakavču/postelji, imaš pokrčena kolena, tamalo pa daš na nogi in se gledata? Da je me nosiš, imaš pa kontakt z njo. Al pa jo daj na tla in se pogovarjaj z njo, jo božaj, masiraj podpladke. Da je nimaš sam
po rokah. Naša je po 18h dosti na rokah, ko je že utrujena od celega dne.

Mi imamo bodije in pižame tudi 68, hlače so ji pa še prav 62. Imamo pa dosti bagy hlač, ki jih je sešila babi in skoraj rastejo z dojenčkom, hihi.

Držim pesti Dorotheia da najdete avto, ki vam ustreza. Moj ima škodo superba in je ful prostoren. Jaz sem sicer navijala za forda S-maxa, pa je dražji.

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Septemberke 2017
3.1.2018 19:50:13   
Linch
Anna, vse to delam ja, da je malo lazje, pa mala uziva, nekaj casa, potem itak ni vec zanimivo..pa ji podajam ropotuljice, zogico z zvonckom.. Ko pa postane utrujena se pa ful matra da zaspi, vcasih na rokah, dugic ji bolj pase da jo polezem.. In potem vedno probavam kaj bo tokrat "uzgalo" :) se pa zavedam da vse prehitro mine ja, zato si skusam dopovedat, da nic hudega ce je kosilo malo kasneje ali pa kdaj pa kdaj odlozim peko kruha in grem v trgovino ponj, da naj pozabim na take reci in se posvetim vec njej.. Pac da se manj utrujam z mislimi kaj vse je za naredit in se posvetim mali, ker tako majhna ne bo nikoli vec..pa mi se ne uspeva najbolje..
Upam na mirno noc.. :)

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Septemberke 2017
3.1.2018 20:21:58   
annnaa
Kaj pa ležalnik imaš, Linch? Jaz dam mojo v ležalnik, ko jem, kuham, likam,... pol pa mal afne guncam, pa pojem, plešem zraven, da ji je zabavno. Včasih pa vem, da nič ne pali. Moja se recimo tudi čez dan samo na zizi uspava (nosit se mi je ne da) in potem najbolje spi, če sem ji duda, ta čas se tudi sama spočijem. Res pa je, da ne morem kaj velikega postoriti. Ampak partner res veliko natedi, ko je doma. Ima raje tako, kot pa tečnega otroka in še bolj tečno ženo, hihi. Mi je hecno, ko eni pravijo, da tako razvadiš otroka, z nošenjem in pogostim dojenjem. Ampak če rabijo bližino, jo pač rabijo. Je pa naporno za mamice. Moja starejša je bila kr podobna mlajši, pa je potem malo po enem letu normalno prespala noč.

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Septemberke 2017
3.1.2018 22:00:19   
Linch
Tudi lezalnik mam ja. Pa ji je skoz manj za bit noter, ima igrace, jaz skacem in se pacim okoli, ona pa al joka al se pa prav vziguje ven.. Zelo kratekncas zdrzi no..Zanimivo je, ker se je do problizno treh tednov nazaj kar zaigrala ali na tleh ali v lezalniku, sem lahko marsikaj zraven naredila, tudi je spala ponoci 4 do 6ur prvo rundo, zdaj pa ce je 2 uri je veliko..vse se ji je nekako obrnilo...
Ob dojenju meni zaspi samo ponoci, cez dan se pa odrine stran..
Nevem, upam da se kmalu malo naspim, je tudi cez dan potem lazje zdrzat pa boljse volje bom..
No zdaj spi, sibam pot tus pa u postlo, vsaka minuta steje :P

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Septemberke 2017
3.1.2018 23:09:18   
Dorotheia
Punce, meni se zdi, da se nasploh otročki spreminjajo skozi faze...v prvem letu jih je cel kup.
Naša je načeloma pridna, mirna... ima pa rada družbo, rada opazuje ljudi. In se prav pozna, da je bila zdaj med prazniki ful med ljudmi. Danes dopoldan, če ni videla mene, je kar malo pojamrala. user posted image
Je pa danes tudi sicer imela bolj slab dan, je dosti polivala in imela sem občutek, da se ji je celo dopoldne mlekec dvigal gor. Nonstop je neke kupčke podirala in polivala po malem. Zadnje dni opažam, da pogosteje težje podre kupček, pa sploh ne vem, kaj je fora. Potem jo seveda matra. Evo in glih teden nazaj sem rekla mojemu, da se mi zdi, da nima več tolko težav s tem. Evo. Takoj zatem se je spet začelo.
Ahh..bo že, zdaj ko bo počasi gosta hrana, bo bolje.
Ve že kaj planirate začeti z gosto hrano? Je moja med najstarejšimi tu verjetno, tko da najbrž še ne ane? Midve bova čez kak teden, dva začeli. Če jo bo še naprej fejst matralo polivanje, pa mogoče že prej. Mislim, da pripravljena je. No, bom videla. user posted image

Nič šibam spat. Midva čisto prepozno hodiva spat. user posted image

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 8:35:31   
annnaa
Linch držim pesti, da se vam kmalu vse porihta. Grejo pa res dojenčki v prvem letu skozi ogromno faz in obdobij, pa zobki, razvoj,... V prvem letu se jim toliko zgodi in tako napredujejo, da jim ne moremo zamerit slabega spanja. Pošiljam ti en topel objem, nisi sama, samo vzdrži ❤️

Mi bomo začeli z gosto hrano kar pri 6 mesecih. Na srečo ne poliva več, razen če se res ful naje. Drugače bi najbrž tudi prej. Zdaj baje svetujejo, da se začne uvajat GH pri 6 mesecih in ne prej, če so polno dojeni. Lahko se pa že po 4. mesecu.




(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 9:32:49   
me83
tara9 nas sin je tudi tam do 9 leta imel taksne nocne more,... sicer nic ni povedal kaj ampak se je zbudil sredi noci in se v eno jokal, prav panika, pomagalo ni cisto nic, v tisti fazi ni bil zmozen niti govorit, tudi preusmerit se ga z nicemer ni dalo da bi nehal,... smo ga pac vzeli v narocje, ga cartali,... potem pa se je sam umiril v narocju in sel spat nazaj,...

Linch drzi se, pridejo seveda tudi taksni tezki dnevi, sploh ko je clovek nenaspan,... kaj pa ce bi jo imela ponoci kar v svoji postelji,... nasa tudi papca na 2h, pa potem samo prestavljam levo, desno in spim zraven,... seveda nisi tako naspan kot ce bi otrok spal, je pa vseeno bolje kot pa ce bi se vstajala in dojila sede itd,... kaj pa ce bi hodili na kaksne razvojno gibalne delavnice z dojencico, ali pa na masazno za dojencke,... otroci imajo to zelo radi, mamicam pa tudi super koristiuser posted image

dorotheia mi smo kupili sedaj tourana (imamo 3 otroke in smo bili se bolj omejeni z izbiro - 3x isofix),... imamo res full opremljenega, ima pa tudi ta “ortopedski” sedez,... aja pa ce ga ne bota ravno z gotovino kupila, je boljse na leasing vzet kot kredit,... nama je pri prejsnjem se ene 3x zgodilo, da smo zaradi avta padli v visji razred pri vrtcu user posted image

midve pa sva vceraj imeli sistematiko, pa redno cepljenje + rotavirus,.. pa dobili sva napotnico za razvojno,... sem kar sama rekla za njo,... se mala zadnje case cistno nic ne obraca, niti na bok ne,... glavo sicer lepo drzi,... bomo vidli,... raje greva pa je vse ok, kot pa “zamudiva”

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 10:48:40   
Dorotheia
me83, te čisto razumem za razvojno. Jaz bi tudi sama rekla. Bom jo itak vprašala, naša tudi nekaj štrajka zadnje čase glede gibanja. Me na trenutke malo zaskrbi, pa mi moj pravi, da spet kompliciram (pri sinu sem imela svašta v glavi). Ampak je tako nam mamicam lažje, smo pomirjene. Jaz če nekaj ne bi bila prepričana, ne bi mogla kar pustiti. Vse te stvari se z malo pravilne vaje pri tako malih ful hitro porihtajo. Pri naši imam zaenkrat sicer občutek, da bo, vse ob svojem času. Za obračanje imajo načeloma čas tja do pol leta (sin se je začel obračat pri 5-6 mesecih šele - pa sva bila samo enkrat v RA in naju je skoraj nadrla, kaj vozim zdravega otroka tja user posted image ).
Opažam pa res pri naši, da nogice ful malo dviguje pokonci (jih je prej več) - to menda pomeni, da so šibke trebušne mišice? Pa tko potem z nogicama malo skupaj s peto drgne, to mi ni všeč. Bom vprašala pediatrinjo, čeprav sem ziher, da bo rekla, da naj počakamo.
Bomo videli.

me83, touran je velik ja. Meni osebno prevelik. Ker ga bom povečini jaz vozila, saj imam službo bolj oddaljeno kot dragi. Midva gledava karavane - passate ali golfe. Meni osebno so golfi najbolj všeč, ker še vedno niso tolko veliki. Jaz sem imela prej cliota in mi je bil zakon. user posted image Bomo vidli. Imava še ca. pol leta časa za nakup. Pa ja vem, da je treba pazit zaradi vrtca. Tako da ali bo malo leasinga ali pa avto probava pisati na taščo, samo ne vem, če bo šlo, ker niti nima izpita za avto. user posted image
Ker ne bi o cenah vrtca. Meni je ful drag no. Pa lih so naju spet dali v razdred višje, ker so nama šteli neke brezvezne prihodke. Čisto za malo. Brezveze.


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 13:00:44   
annnaa
Jaz bi vam tudi svetovala kakšne razvojno gibalne urice, kjer delajo po principu pedokinetike. Pri razvojni je tko, da če prideš do fizioterapevtke, ona dela z otročkom, na hitro, da vam v kratkem času pokaže veliko vaj. Ve sploh potem nimate filinga za te vaje, kar z otročkom niste same delale. Res pozanimajte se za tako vadbo z dojenčki. Razvojne kar tako tudi ne dajo. Jaz sem starejšo imela nedonošenko, sva imeli razvojno, sam samo ala dodatne posvetovalnice, do fizioterapevtke nisva prišli, ker so rekli da je ful hitra v razvoju, a sva hodili na te gibalne urice.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 13:05:12   
annnaa
https://www.buscek-center.com/razvojno-gibalne-urice.html

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 13:06:05   
Dorotheia
Ja, annnaa, jaz bom hodila (tudi če me ne bi nič skrbelo sem si to na tej porodniški želela). Sem v čakalni vrsti. Ker ima ta ful gužvo. Upam, da bova čim prej na vrsti. Da si malo popestriva dneve.
Razmišljala sem tudi o plavanju za dojenčke, samo se mi pa zdaj pozimi to ne zdi dobra ideja. Kolegica hodi s sinom plavat in je ful zadovoljna.

Aja, starejšega bom tudi nekam vpisala. Hodi sedaj na plavanje (začetni tečaj) in je navdušen. Pa v vrtcu obiskuje plesne in isto vsak teden komaj čaka. Je rekel, da bi vsak dan rad hodil. Tako da se zanimam, da bi ga vpisala nekam na atletiko za tamale. Imajo kar nekaj luštnih programov, tako skozi igro in že vidim, da je to točno za našega.


< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 4.1.2018 13:07:43 >

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 13:10:58   
me83
joj sem se zgoraj zmotila,... sin je imel te nocne more do 3 leta (saj se niti solar ni) user posted image

no midva s starejsim sinom sva hodila za fizioterapijo,... 1x na teden dokler ni shodil (kar pa je bilo pri 17m),... pa hodila sva redno na pedokinetiko, pa ene parkrat privat fizio. pri njemu je bil problem ker je bil hipoton,... pa pri 3m smo rekli eh saj mogoce pa
bo, je pac malo pozen, potem je naslednja posvetovalnica bila pri 6m, sva dobila napotnico, potem pa je bilo poletje in sva prisla do fizio komaj pri 10m,... potem pa se ne da vec na hitro toliko nadoknadit. tako da sem tokrat kar rekla,... ziher je ziher user posted image

dorotheia saj midva bi drugace tudi vzela passat karavana (do sedaj smo imeli golfa), ampak ni treh isofix-ov ne,... pri treh isofixih si kar omejen no,... pa ok,... samo da se moji otrocki varno in komot peljejo user posted image

aja sem pa hodila na pedokinetiko z obama otrockoma, naslednji teden zacnemo tudi s tamalo user posted image meni je fajn,... otrokom je zanimivo, mamicam pa tudi da se malo druzijo z drugimi mamicami user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 13:13:05   
Dorotheia
Te pedokinetike pa v Kranju ni ane? To je samo v Ljubljani ali se motim? Sem brala in je res ful pohvaljena.
Sem se odločila, da je čas, da s tamalo malo več okoli hodiva. user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 13:43:14   
me83
dorotheia koliko gledam na internetni strani imajo samo v lj, mb in nm ja. je pa fajn ja,... nam je bilo fajn, pa tudi otrokom pomaga da pravilno osvojijo vse mejnike user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 19:47:44   
annnaa
Tudi pri “pedosana” delajo po podokinetiki. Veliko punc je delalo pri Andreji Semulič (ona je izumiteljica pedokinetike), se izobraževalo pri njej, pa so potem šle na svoje in delajo vseeno po tej metodi. Res toplo priporočam. Iz Kranja se ni daleč za zapeljati v Ljubljano, ne bo ti žal.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 20:17:47   
me83
ja annnaa itak ja,... saj ta v mb ima tudi svojo firmo babyfit, ampak ker ocitno se dela po njenim okriljem, ji zagotovo mora placevati kaksno provizijo, da dela po njeni metodi, pa da jo "reklamira" na svoji strani user posted image no nam je fajn in priporocam. ni pa poceni zadeva, v lj se konkretno drazje kot v mb user posted image

ima pa nasa dojencica tako rada masazo,... sva bili sedaj na tecaju in masiram tudi doma in ji je res vsec,... se prav smeje zraven in ima tako zadovoljen obrazek. face male user posted image

dorotheia - jaz bom zacela z gosto hrano pri 6m,... ker se polno dojiva se mi res nikamor ne mudi z gosto, je dojenje tako komot zadeva,... potem pa vsa tista priprava, pa packarija, pa ne ves kaj bi kuhal, pa ce je otrok sit,... bo se cas za gosto hrano, midve bova "do konca" uzivali na polnem dojenju user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?