|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
18.12.2017 11:49:43   
annnaa
Ma meni se vseeno zdi, da ne moreš povsod z dojenčkom, sploh zdajle ko je zima. S starejšo smo šli konec aprila na morje, rojena je januarja. Je bilo super, ker je bilo že toplo. Sem jo pač zunaj podojila, dala dekco na plaži, da je kravce pasla,.... Zdaj si pa ne predstavljam kam it, ala dopust. Na obiske že gremo. Ker v vozičku ni rada, v nosilki je max eno uro. Da grem pa nekam na dopust in sem bolj kot ne notri, mi pa ni za it. Mi je škoda denarja. Je partner predlagal, da bi šli v decembru v toplice, v prekmurje. Pa sem rekla, gremo raje spomladi. Mi ni sam za v bazenu biti, je še toliko za videti (kratki izleti). Ampak naša dojenčica, če ni za zaspat se histerično joka v jajčki (dude še vedno noče). Pa pol oblačit, slačit, ko je mrzlo. Waaaa ne hvala, hihi. Spomladi bo pa fino. Bomo tudi šli z avtodomom na morje in na potep. Bo najbrž tudi raje v športnem vozičku. Edino razmišljam, da bi šli v januarju ali februarju v Rovinj v hotel Amarin, ker je super-truper za družine z otroci in ne rabiš kam it. Razen na kak sprehod. Bi starejša ziher ful uživala (baje še pleničke dobiš, hihi)!
Sicer pa vsak po svoje boga moli, ane user posted image


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Septemberke 2017
18.12.2017 13:07:40   
Linch
Dorotheia, prva je ja :)
Lepo je slišat, da nisem edina s takimi mislimi. Sej drugače mi je super, to je to kar sem si želela, met družino, sovrstnice me pač mal čudno gledajo, sem se odločila za družino pred službo, ampak pač mamo različne prioritete :) In sem res srečna da je tako in da sem upala it "proti toku" pa se odločila da sledim svojim željam :) Ni in ne bo lahko, ampak se ne bojim da ne bi zmogli :) Pridejo pa trenutki ko je kriza ja, in ker sem človek ki se, tako kot si rekla, presekira totalno za vsako stvar, je vse še težje. Pa čeprav se že dolgo zavedam, da se preveč sekiram in preveč obremenjujem, to še kar delam, ampak ja, v dobro vseh, tako male kot mene in tudi mojega dragega, ki pokasira slabo voljo, bo treba spremenit odnos, na zadevo drugače pogledati pa bo. Če mi je uspelo na drugih področjih s spremebo pogleda, odnosa do reči zadevo urediti, mi bo tudi pri tem :)
Za toplice se mi zdi prezgodaj ker je masa ljudi, pa notri vroče, zunaj hladno, oblačit, slačit... mogoče preveč kompliciram spet user posted image
Gremo pa na obiske (čeprav večinoma k meni ali njemu domov), je pa pridna, u avtu ni problemov in drugače tudi ne, tako da mogoče pa res razmislim o kakšnem izletku :)
Annnaa, hvala, žal sem oseba ki težko prosi za pomoč, lažje vse sama pa čeprav težko... sem bla tako vzgojena očitno, na očeta se jezim, ker noče pomoči "tamladih", sama sem pa ista izgleda..

Hvala vsem, moram se nehat sekirat pa se sprijaznit, da mi mala že pokaže če je lačna, če ni pa ne bo jedla, ni kot mamiuser posted image Pa malo se moram sprostit glede izletkov pa bo, če ne prej na pomlad bo res lažje, topleje bo, večji bomo.. :) Hvala, lepo je slišati, da imate podobne izkušnje! :)

me83, zadnjič sem pozabila, tudi moja daje že dlgo in veliko roke v usta, pri parih tednih je našla palček in ga sesala, to sem ji umikala, pa tega ne dela več, rokice so pa kar popularne, ampak pomoje so to njena prva igrača, saj kasneje pa pač igrače daje v usta, tako spoznava svet.. moje mišljenje no.. zdaj ji že rata, da prime kako igračo ali pa pleničko pa tudi tisto gre v usta seveda :)
na bok se kar obrača, sploh če leži pod lokom in postane zaspana, mislim da lažje zaspi sama (ko jo ne pestvam) če je na boku, je kot mamiuser posted image
ooh danes je spala od 21h do 4h in potem še do 7h, kar nisem mogla verjet, naj ostane tako :)

Ps. malo izven teme, ima katera kakšno idejo za enostavna, doma izdelana darila zdaj za novo leto? :) Gledala sem že tisto, ko sestavine za piškote daš v kozarec in zraven recept :) ker bi pa nekaj teh daril šlo po pošti, bi mogoče blo boljše še kaj drugega natuhtat :)

Zdej pa šibam, pravi pupa, da ima dovolj počitka :)
Lepo bodite, ta sonček res prinese boljšo voljo :)

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Septemberke 2017
18.12.2017 13:09:51   
Tara9
Tudi jaz se strinjam z annno. Eno je it kam aprila, drugo pa zdaj pozimi. Meni se ne zdi potrebno riskirat s tako malim bitjem. Ja izleti in sprehodi, v toplice pa zdaj ne bi šla. Lani pozimi je velka tam zlo hudo zbolela. Tole pikico pa ne bi pri 2m še namakala s polno ljudi skupaj. Pa drgač ne kompliciram, ne pretiravam s čistočo, živimo s psom recimo itd. Ampak ja, hvala bogu vsak po svoje, če bi bili vsi enaki, bi bil živi dolgčas. Prva je rojena aprila in smo tudi pri 3m že bili v Dalmaciji, ampak ni bila zima.

Drugače pa Linch tudi jaz razumem tvojo "krizo". Trenutno sem tudi sama bolj slabo. Mož bolan, velka ima alergijo, spet nekaj slabo spi, zbuja tamalo. Se mi zdi, da sem cele dni samo v nekih skbeh. Nujno rabim odklop, ker se mi meša počasi.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Septemberke 2017
18.12.2017 13:33:14   
annnaa
Linch jaz tudi v prvo nisem želela pomoči. Je bil sicer fajn občutek, da zmorem sama, ampak nisem tako uživala kot sedaj. Zdaj grem enkrat na mesec na masažo, enkrat na teden tudi prosim mamo, da mi jo počuva, jaz pa grem v miru v trgovino. Popoldne ima kdaj partner dojenčico, da grem s starejšo kam. Po kosila si hodim v vrtec (velikokrat tudi koga drugega pošljem ponj), da mi ni treba še kuhati. Sem si vzela to porodniško u izi, hihi. V prvi sem recimo ful shujšala, ker sem si kao sama kuhala, pa si nisem. Na srečo mleka nisem izgubila. Tašče res ne bi prosila, sicer tudi živi daleč. Mojo mamo pa kr prosim. Moja mami je tudi taka, da ne bo nikoli sama dekla, da bi šla recimo po starejšo v vrtec in bila z njo en popoldne. Al pa da bi spala pri njej. Če pa jo prosim, pa bo z veseljem (če nima kakih drugih obveznosti-upokojenci so precej zasedeni, hihi) in obe uživata. V drugo je res malo drugače kot v prvo!
Vedi pa, da ni s tvojimi občutli nič narobe in prav je, da daš to ven in veš, da nisi sama❤️!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Septemberke 2017
18.12.2017 23:01:49   
Član123
Pozdravljene, po dolgem casu se javljam...ja, krize kar prihajajo. Sva se z mojim dva tedna grdo gledala, skoraj sem ze spakirala, ampak sva se usedla in pogovorila (kdo bi si mislil, da sva isto situacijo oba drugace obcutila), pa sploh ni bilo zaradi tamale. Poleg vsega je mala po dodatku ( skos me je moja mami sekirala, ce imam dovolj mleka, da je dete ful drobizek, pa sem se ji odlocila po dolge, casu dati dodatek, ce je res morda se lacna, ker je ful jokala - napaka) cel dan jokala, nato pa imela se krvave nitke v blatu. Prav tako par dni pozneje, ko sem jedla ovcji sir, pa prav tako po bakalarju ali jajcih (slednje moram se ugotovit). Skratka, bilo je zelo pestro, a k sreci za dezjem vedno posije sonce user posted image ne vem pa, ali je to posledica cepljenja, ali pa se pri treh mesecih res razvije alergija ( na mlecne izdelke je bila ze prej ful obcutljiva, a nikoli tako zelo). Tako da se vedno vztrajam na nemlecni dieti. Dobra stran ( poleg tega, da je mala ok ) tega je tudi to, da se mi je zelo scistila koza na obrazu. Odkar pomnim, imam tezave z mozolji, morda je bilo pa kravje mleko krivo user posted image

Vidim, da ste ful pridne in aktivne. Moja je bila rojena z zamasenim solzevodom, smo bili celo napoteni na ocesno kliniko in sva prve tri mesece skos masirali, parkrat na dan. Ima desen solzevod zelo ozek, ob prehladu, ko se nosek zabase se lahko ponovno zamasi, zato skos pucava nosek. Tako da je najboljsa preventiva masaza.

So pa res luskani dojencki, jaz se moje ne morem nagledati, tako zelo mi je vsec. Prav z veseljem jo opazujem, ni mi zal, da ji namenjam toliko pozornosti. Podnevi ful malo spi, ponoci je ok. Uf, imate nekatere sreco, da vasi malcki ze sedaj tako lepo spijo. Midve sva imeli ene dva tedna kar naporne noci, se je ogromno dojila, oz. je hotela biti skos na joski. Ko sem ji jo umaknila, se je predramila in jok...pa sem dva tedna spala na boku, z dojencico ob sebi. Sedaj je bolje, a se ponoci se vedno na tri ure doji. Je pa res, da imam sedaj koncno vec mleka, se vcasih podoji samo na eni strani, kar je za naju kar uspeh. Vam zavidam kratke podoje, midve se kar dolgo dojiva, je pa res, da jo vse zanima, ob najmanjsem hrupu ze obraca glavo. Hehe, smeskoti mali.

Punce, lepo bodite, podpiram idejo, da se spomladi kje dobimo. Tivoli je super ideja user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Septemberke 2017
19.12.2017 11:02:37   
Dorotheia
Živjo punce!

Na hitro...mi smo zboleli. user posted image No, najhuje jo je odneslo naše dete...user posted image Sicer prehlad, pa jo je kar orenk prijel...zabasan nosek, kašelj, obe učki ima vneti,... ampak se dobro drži....apetit ima zaenkrat ok...če do četrtka ne bo bolje, jo peljem pokazat pediatrinji...vročine nima. Mislim, da je najhuje za nami...včeraj zvečer je bla ful boga...

Pa naj še kdo reče, da dojeni otroci don pol leta ne zbolijo. user posted image

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Septemberke 2017
19.12.2017 11:36:05   
Linch
Živjo, hvala vsem za podporo in nasvete, mi je že lažje, pomaga že to, da daš iz sebe... :)

Dorotheia, naša je tudi zadnjič imela zelo zamašen nosek, je kašljala, tako se mi je zdelo, kot da se ji sluz iz noska zaleti v grlu, oba očka je imela rdeča, solzna.. vročine pa ni bilo, redno sem ji čistila nosek, imela je ok apetit, malo več je spala, drugače pa uredu, približno tri dni je bilo tako oz. tretji dan je že šlo kar na bolje, tako da upam da bo tudi pri vas tako, držim pesti! :)

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Septemberke 2017
20.12.2017 8:14:39   
annnaa
Joj, Dorotheia, da boste čim prej zdravi❤️! Jaz sem tudi mislila imeti mojo starejšo doma od danes, pa do 3. januarja. Pa pride danes Dedek mraz v vrtec in si je ful želela it (ponavadi je raje doma oz pri babici). Doma bi bila preventivno, da ne bi slučajno zbolela pred prazniki in nalezla še mlajšo sestrico. V skupini dva manjkata zaradi angine. Upam, da ne faše kaj danes.

Naša dojenčica je bila pa ful zgodnja danes. Se je zbudila ob 4:30, se pozizala in bedela do zdajle, ko že spet spi. Moram pa rečt, da sem naspana, saj je v kosu tako spala od 23. ure! Kako malo včasih rabimo, da smo vseeno kulker tulk naspane, hihi.

Kaj bodo vaši dojenčki dobili od Božička/Dedka mraza? Če ne bi meli starejše hčerke tak ne bi nič, tako pa zaradi nje dobi. Najbrž bo kar nekaj za oblečit. Res mamo vsega doma, sploh igrač še od starejše.

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Septemberke 2017
20.12.2017 12:09:51   
Dorotheia
Dober dan!

Evo, danes se mi zdi, da je naše dete že bolje...včeraj je bila ful boga res. Nosek še vedno matra, pa kašlja na vsake tolko (ampak manj kot včeraj)...učke niso več tolk boge..še malo pa bo... Okoli polnoči jo je ful kašelj napadel, se je zbudila, pa sva ji z mojim spucala nosek, oči in jo previla...se je čisto predramila...sem vedela, da ne bo kar tako zaspala nazaj...sem jo dala na joško, se je najedla in moram reči, da je spala do 7h zjutraj. Sem bila kar šokirana. Je rabila spanec, ker včeraj čez dan ni skoraj nič spala, ker jo je kašelj matral in nosek seveda.
Danes je občutno bolje.

Sem bila zjutraj v LJ, sem imela ortodonta. Je prišel dedi pazit tamalo (če bi bila zdrava, bi jo kar s sabo vzela). Itak sem bila takoj nazaj. Vmes sem skočila še v trgovino po malo hrane in zdaj se kuha goveja juhica (jaz bi jo vsak dan lahko jedla, obožujem jo).

Božiček bo tudi prinesel nekaj malega (drugače je pri nas Miklavž glavni mož, samo ne vem, kolko časa še, ker se mi zdi, da tu naokrog edini praznujemo Miklavža). Miklavž je prinesel bolj igrače (tamali sem kupila unega pametnega kuža, ker je bil v Pikapolonici ful v akciji in eno tako kroglo z račko notri). Zdaj sem ji pa naročila knjigico za uvajanje GH s posvetilom od Ane Žontar. Ji bo to Božiček prinesel. Pa mogoče kak pribor za GH. Krožničke imamo pa že. user posted image Če ne bi bilo starejšega bratca, pa bi letos vse te dobre može preskočili. user posted image
Za obleči imam jaz za tamalo ful, ker je svakinja vse dala od njene hčerke in sem do 3 leta dobra. user posted image
Vmes, če vidim kaj luštnega, ji dokupim, to je pa to. Ful mi prav pride, ker za sina sem morala vse kupit in se dosti oblačil rabi (sploh potem, ko gredo v vrtec). Aja starejšemu pa bo Božiček prinesel par trenerkic, majic, kake žabice,...pa moj mu je kupil neko garažno hišo, za igrat pač... aja pa 2 pobarvanki imam spravljeni zanj...na temo Cars (Disney)..je mali ful nor na to.

Moram reči, da je ta teden sinko spet boljše volje...oz. smo kar vsi potem. user posted image Še bolj se trudim...zdaj sva začela zvečer brati pravljice (prej mu ni bilo toliko všeč)...zdaj pa naenkrat ful in res uživa...sem prav vesela...

Sem pa zvečer sama s tamalima, ker imam moj službeno večerjo, tako da se bomo fino imeli..najprej bomo dete zrihtali, potem pa še starejšega.


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Septemberke 2017
21.12.2017 10:46:14   
me83
zdravo punce. kako ste? tako pridno pisete, da vam sploh ne uspem odgovorit,... berem pa pridno user posted image ima moz neverjetno guzvo v sluzbi in sem pogosto do 20 zvecer sama doma in torej sama z vsemi tremi otroci in je konkretno naporno in pestro, ampak seveda lepo,... nebi zamenjala za nic na svetu, uzivamo in se imamo radi user posted image

tamala si se vedno zeli sesat kazalcka,... ji sedaj dam cez noc rokavicke gor in je boljse,... spi se vedno tako tako - se doji na 2h vecinoma, prva runda pa skoraj vsak dan tocno ob 0.30,... spat greva ob 20 uri. ma bo ze,... glavno da pac ponoci razen tega da se doji, spi,... bo pa zato zagotovo dlje v najini postelji ostala,... tako se vsaj malo naspim,... ceprav pa moram rect, da sem od tega hranjenja vsake 2h po 3m pa ze utrujena,... pa itak je tudi cez dan nor tempo,...

zdaj mi je ze par dni cez dan spaal samo 1x 30 min in je bilo to to,... user posted image

dorotheia upam, da ta sinkotova faza cimorej mine,... zagotovo je samo faza,... mogoce probaj tudi z varainto, da ko zacne s temi izpadi reces, da to ni lepo in ga enostavno ignoriras, delas kaj druga, kot da te ne gane kaj dela,... pomoje gre za fazo "vsaka pozornost je dobra, tudi ce je zato, ker sem kregan, glavno, da sem jaz najbolj vazen v mamine, zivljenju" user posted image

smrekico ze imate! mi smo jo letos pa res hoteli prej postaviti, pa glede na to, da oci do vecera dela, nekako nic od tega ne,... bo ze,... user posted image

lepe bozicne praznike punceuser posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Septemberke 2017
21.12.2017 12:14:54   
Tara9
Heeej,

Mi smo končno vsi skupaj, je dragi frej do naslednjega leta, mogoče gre kak dan pogledat v službo, ampal načeloma pa so se začeli prazniki. Smrekico smo že okrasili, letos malo prej zaradi otrok, smo lovili moževe frej dni, ki jih je bilo malo.

Danes gremo s tavelko na dedka mraza v mojo službo. Dobila bo duplo lego kocke. Trenutno je skoz v kockah in bo vesela. Drugače pa doma kao skupaj dobita leseno kuhinjo, se bosta enkrat skupaj igrali. Smotano mi je skoz nekaj tamali kupovat, ko ima pa vse od velke. Igrač in cunj je na tone. Ok za Miklavža sta obe dobili, za dedka mraza v moževi službi tudi obe. Tko da doma bosta skupaj.. sta mi pa obe zdaj ful cunj prerastli ufff. Tamala ima od velke, ampak rada kupim kakšen kos tudi nov. Z velko pa bo treba malo v nabavo. Uff preveč je vsega, preveč teh dobrih mož user posted image .

Mi smo malo manj pridni zadnje dni. Velka se stalno zbuja in je tamali ritem pokvarila, se vsaj 2x zbudi, pa se prej ni. Al je pa skok v razvoju, samo tega sem ze prej sumila. No krize ni, vseeno se naspimo, je še vedno zaspankica.

Drugače imamo pa malo bolj tko praznike. Mojo babi je možganska kap ta teden in je v bolnici, čakamo če bo preživela ali ne. Čeprav je vsak dan malo bolje, zdravniki ne upajo nič napovedat, ker je dogajanje v glavi še živo.

Punce vesele praznike. Bodite zdravi. Se še kaj javim


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Septemberke 2017
21.12.2017 14:50:25   
me83
Punce poglejte si ta video,... sem cisto slucajno naletela nanj

https://youtu.be/GvcA0_MomHY

Tara9 drzim pesti, da bo babi ok user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Septemberke 2017
22.12.2017 8:09:37   
annnaa
Joj, Tara9, da bo z babico vse OK!

Me83, res lep video❤️!

Mi smo meli spet bolj slabo noč. Je en tak dan, da še jaz malo pojamram. Danes sem prav vesela, da je naša dojenčica zadnji otrok in da zadnjič doživljam to nespanje. Ni šans, da bi imela še tretjega otročka. Dobre ste tiste, ki tudi pravite, da je zadnji otroček in se hočete naužiti tega in to bolj čustveno doživljate. Jaz pa res komaj čakam, da bomo stari eno leto in bomo ven iz ta hudega (ne spanja in dojenja). Ni mi jasno, kako malo lahko spi dojenček. Včeraj je zaspala malo pred 21. uro, ponoči se je 3x dojila in pol ob 5. uri imela dovolj postelje in sva morali vstati. Očke me bolijo, rdeče imam, sama sebi sem tečna,... še sreča da je starejša hči pri babici. Kašlja, pa sem jo imela doma, da ne bi v vrtcu še kaj drugega dobila. Upam, da bo danes boljša noč.

Lepe praznike vsem! Predvsem pa zdravja in spanja

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Septemberke 2017
22.12.2017 11:51:24   
Tara9
Hvala za dobre misli glede babice. Ma saj sama ne vem kaj je bolje. Da se reši tega sveta (je vseeno že v zelo lepih letih), al da preživi in rabi 24urno oskrbo. Vem, da si slednjega najmanj želi in vem, da v nobenen primeru ne pride več domov, ampak kvečjemu v dom, tko da kr neki evo. Je pa lepa leta dočakala, čeprav sem vseeno upala, da bo še drugo pravnukinjo uspela spoznat. Bomo videli.

Annnaa jaz te razumem. Sicer tamala spi (za enkrat), ampak po eni strani se veselim obdobja, ko bo večja. Se mi zdi lažje, kot z dojenčkom. Spet po drugi me zmrazi kako hitro raste in je to zadnji dojenček, tko da mešani občutki. Mi je pa vsekakor lažje z večjimi, čeprav imamo tudi pri nas delo z ihtami, trmo, brezveznim jokcanjem in iskenjem pozornoati. Sem pa prepričana, da je to zadnji otroček.

Me83 krasen video, sem ga že prej videla in kr solzico potočila.

Včeraj smo bilo na dedku mrazu in je mami čuvala dojenčico. Tako se je drla takoj, ko smo šli, da me je morala mami klicat domov (pa me ne bi,.če ni res sila). 2 uri se je jokala, nobena poza ni zalegla. Ko sem prišla domov, se mi je smejala. A se nas tamali že tko zavedajo al kaj? Mami jo vsak dan kaj nosi in je vse ok, ko sem jaz doma seveda. Zdaj nam je pa že 2x tako paniko naredila user posted image .

Drugače mi je pa zdaj tko luskana, spušca raznorazne zvoke, včeraj se je na polno na glas smejala. Taki momenti potem odtehtajo uteujenost in živčke kaj ne?

Nič, nadaljujem s čistko. Tamali dve spita, pred božičem bi rada malo pospravila. Še tla oribam in rože zalijem pa smo. Itak, tamala poskrbi, da je takoj vse isto.

Bodite zdravi

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Septemberke 2017
22.12.2017 11:55:08   
Dorotheia
Živjo punce!

Naši pupi gre prehlad na bolje. Sem kupila še kremo materine dušice in ji čisto malo namazala na stopalcih. Ne vem, če je pomagalo, a škoduje ziher ne. user posted image
Drugače smo ok. Danes bom najbrž spet sama s tamalima, ker ima moj spet neko feštanje v službi.

Naše dete zaenkrat še vedno lepo spi ponoči - včeraj jo kašelj ni zagrabil in jo nisem vmes nič dala na zizo - je zdržala spet do 5h (od 19h zvečer)...sva se podojili in je zaspala nazaj do ca. 7h. Potem se je še pol ure pogovarjala v posteljici in potem sva vstali. Zdaj spet spi.
Včeraj mi je tudi čez dan ful spala (v primerjavi s povprečjem) - zaspala je okoli pol 11h in spala 2 uri in pol. Pa potem popoldan še 1 uro. Je bila res pridna glede spanja.

Se je pa pri nas definitivno začelo obdobje rasti zobk - ok, rokice si itak vsak dojenček daje v usta. Pri njej pa opažam, da si zadnji teden prav živčno drgne po dlesni - ali z rokico, ali z igračko...včeraj se je z usti drgnila ob moje rame. Jo pomoje ful srbi. Je kar cela neka napeta. Vem, da to še ne pomeni, da bo zdaj čez 2 tedna dobila prvi zobek in da vseeno lahko traja, a zobki bodo počasi aktualni. Upam, da jo ne bo ful bolelo. S sinkom pa tu nismo imeli nobenih težav. Je dobro prenašal rast zobk.

Me je pa ena zadevica začela malo skrbeti (očitno imam res preveč časa user posted image ). Zadnji teden opažam (časovno nekako sovpada s tem drgnjenjem dlesni), da je tamala ful napeta dostikrat in ful malokrat sproščena - tudi recimo, če hočem, da malo "telovadiva" z njenimi nogicami, ima čisto trde in sploh ne morem ji nič. Ali pa pri previjanju - postane cela čisto trda in se kar malo upira. Sploh ne vem, kaj je fora. Se mi zdi, da ima nasploh nogice zadnje dni ful malo pokonci, ko leži na blazini (a naj ne bi imeli v tem času dojenčki čim več noge pokonci?). Seveda se posledično nič ne trudi obračat, pač se igra z rokicami. Mogoče proba enkrat, dvakrat, potem se pa že naveliča, da bi se obrnila. Pa se je dober teden nazaj že ubistvu obrnila iz hrbta na trebuh, zdaj pa se niti ne trudi. Valda sem se zdaj ful zapičila v to. No, imamo začetek januarja spet posvetovalnico in če ta "faza" do takrat še ne bo minila, bom vsekakor omenila pediatrinji. Do takrat pa ji probam to napenjanje, napetost mišic sproščat, samo bi bilo fino, če bi poznala kako učinkovito vajo oz. gib. ahh...bo že...

Sicer je čudovita deklica. Res mi je lažje, ker je tako pridna...ampak želim pa si predvsem, da bi bila zdrava, vesela in bi se lepo razvijala.

Lepe praznike želim tudi jaz vam vsem....predvsem zdravja in pristnosti!

Aja, pa Tara9 - vse dobro tvoji babici!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Septemberke 2017
22.12.2017 12:29:32   
annnaa
Dorotheia, po moje je vse OK z razvojem. Če se je že obrnila iz hrbta na trebuh, je tako bila zelo hitra. Najprej to naredijo po pomoti, potem pa vaja dela mojstra. Je normalno, da so kak dan bolj leni. Moja pa zdaj na boku deva ful glavo nazaj, ker misli, da bo tako prišla na trebušček. In ko ji ne uspe, je jok. Jaz mislim, da je tudi pri nas samo faza.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Septemberke 2017
22.12.2017 12:40:17   
Tara9
Annnaa to tud moja dela. Hoče na vsak način na trebuho in ker ne gre proba glavo zvijat nazaj potem je pa jezna. Saj bo, vaja dela mojstra.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Septemberke 2017
22.12.2017 12:46:03   
annnaa
So porstečeni v tem razvoju. Glava bi že, telo pa še ni sposobno. Tako sem se jaz moji starejši hčerki smejala, ko ke hotla kobacat, pa ji ni šlo, hihi.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Septemberke 2017
23.12.2017 12:48:56   
Linch
Tara9, držim pesti na najboljše!

Danes sem pa kot da bi povozil vlak s tisoč vagoni. Pupka se je zbujala ponoči na eno uro, uro in pol.. za znoret kaj takega pa še ne, pa vedno je jedla! noro.. ob pol 8h pa itak že veselo budna in ni šans več spat.. juhu!

Drugače pa se tudi moja upira ko jo previjam, se tako napne da le lovim tisto rito po previjalni :P Na trebuh se mi pa še ni sama obrnila, se pa obrača na bok, čeprav zadnje dni manj kot prej.. bo že, ob svojem času :) Drugače pa tako veselo debatira in se smeje, prijema igračke, neverjetna je, potem pa tako utrujena, da težko zaspi in je jok in stok..

Pri nas je Miklavž prinesel predčasno igralni center in ležalnik, božiček in dedek mraz pa ne bosta nosila, vsaj doma ne - vsaj letos :) Imamo vsega dovolj trenutno, pa itak še ne ve zakaj se gre :)

Razmišljam, da se bi jutri kam odpravili, lepa nedelja bo.. :)
Zato pa zdaj pridno pospravit in uredit, da bomo jutri, ko bomo končno vsi doma, bolj uživali in manj delali :)

Lepe praznike vsem, čim manj stresa in čim več uživancije z družinami! :)


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Septemberke 2017
23.12.2017 18:29:35   
Dorotheia
Živjo punce!

Mi smo končno bolj praznično razpoloženi...dragi je danes skuhal kosilo, s sinkom sva šla v trgovino po sestavine za piškote...po kosilu sva jih pekla. Več ali manj je kar sinko sam zihtal vse, sem mu pustila, je ful užival.
Jaz sem bila danes še na depilaciji, zdaj pa smo tudi mi cel teden vsi skupaj doma...do novega leta, juhu.

Tamala je ultra pridna. Lih včeraj sem gledala posnetek, kako bolj mirna je kot je bil sin pri 4 mesecih. Čisto drug karakter, se fokusira čisto na druge stvari. Je pa res, da je bil sin bolj vztrajen kot je ona. Pa trmast tudi bolj. user posted image Še vedno malo kašlja, ko ji sluz nagaja. Da se izkašlja, sicer je že skoraj ok. Se ji je pa danes proti jutri tako zataknilo pri kašlju, da sem mislila, da se bo zadavila. user posted image Sem se prav ustrašila in jo takoj dvignila.

Ja, je pa tudi ona navihana, pa ful jo vse žgečka, potem se pa smeje - sploh če jo kaj ob vratku lupčkam se tako naglas smeje, da je ful posrečena. user posted image Pa ja, pri previjanju se mi tko zvija. Ne vem, kaj je fora - v trenutku ko dojame, da ji bom pleničko zapela, postane čisto trda in ene parkrat je kar zajokala ob temu. Ji komaj dam pleničko gor. Ima kdo kako idejo zakaj?
Ja, tudi moja je bolj lenobno razpoložena zadnje dni glede gibanja, obračanja pa to. Bo že. Vse ob svojem času. Se mi zdi, da trenutno več energije vlaga v čeblanje in socialni stik. user posted image Taprava baba. user posted image

Skratka, zdaj si samo želim, da smo zdravi, da naslednji teden gremo na kak mini izletek, če bo vreme. Če bomo še imeli avto, ga namreč prodajam zaradi nakupa večjega in pridejo eni pogledat. user posted image

Punce izkoristite te lepe praznične dni! Bodite zdravi!

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Septemberke 2017
27.12.2017 12:44:24   
Tara9
Hejla mamice kako ste?

Mi se imamo fajn, uživamo, ko smo vsi doma. Mene ne sicer čez vikend povozil prehlad, ampak sem zdaj že ok. Nosila sem masko, razkuževala roke, tko da upam, da tamali ne podležeta. Za zdaj sta ok in naj tako ostane.

Ste lepo preživeli božič? Mi smo bili s tavelko na polnočnico oziroma na neko otroško predstavo, bolj zaradi nje, ker rada hodi gledat cin cin kakor pravi cerkvici user posted image . Malo sva pekli piškotke, je ful uživala, skratka luštno.

Tamala je pridna. Zadnje čase spančka od 20 do 6 brez papanja, potem se naje in še malo potegne. Čez dan pa tudi spet kar nekaj spi. Pridna v glavnem. Čeblja in smejčka se na polno, poskuša se obrnit na trebuh, še cisto malo ji manjka. Kako je smešna, ko se jezi, ker ne rata še čisto. Danes je stara 3 mesece, jutri imava sistematiko. Cepljenje pa bom prestavila. Zdaj so ti prehladi na pohodu in ravno prazniki, tko da nočem izazivat vraga.

Kako vam gre ostalim?

Lepe, zdrave in mirne praznike želim še naprej

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Septemberke 2017
27.12.2017 14:20:23   
annnaa
Uuuu super za spanja Tara9! Mi nimamo te sreče. Zdaj se naša ponoči zbuja na dve uri, čez dan pa ful malo spi, ker smo vsi na kupu in po obiskih. Ko je starejša doma, ful težje zaspi čez dan. Pa ful je radovedna, na obiskih ji je tak vse zanimivo, da ni šans, da bi spala. In pol je veliko na rokah, da ni tečkasta. Se je ena kolegica čudila, da ne zaspi, ko se jo položi na kavč ali v posteljo. Jaz še nisem vidla dojenčka, da bi kar tako sam zaspal. Ona je pa pustila, da se je njena izjokavala in je v joku zaspala. Kao, da se morajo dojenčki naučit spat. Jaooo, meni je pa to tako kruto.

Pri nas je samo starejša prehlajena, mokro kašlja in smrka. Upam, da bo zdrava preden gre 3.1 spet v vrtec.

Mi smo se tudi imeli lepo za Božič. Novo leto bomo pa najbrž vsi skupaj prespali.


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Septemberke 2017
27.12.2017 18:37:49   
Dorotheia
Živjo punce!

Tudi mi smo se imeli lepo za Božič. Sva povabila familijo na božično kosilo, nas je bilo 12. Je bilo kar pestro. Ampak luštno smo se imeli.

Tamala je super. Pridna. Spi še vedno lepo. Za Božič je recimo prespala noč...spala do pol 7h (od 19.30!). Noro. Sicer pa brez dojenja zdrži tja do 5h še vedno. Je tudi super. Vedno zaspi nazaj in vstanemo okoli 7h-8h enkrat.
Meni tudi zadnje dni čez dan več spi...ubistvu ful več v primerjavi za nazaj...tko prvo rundo spi kar 2 dobri uri. Potem pa vsaj še enkrat po 1 uro. Pa mogoče potem še enkrat po pol ure. Samo itak gremo zgodaj spat...okoli 19h jo začnem že umivat (včasih že prej in malo čez 19. uro že spi...odvisno kdaj je nazadnje spala čez dan). Ma pridna je res. Je bila za Božič kolegica na obisku in je rekla fantu (počasi tudi planirata otroke), da naj ji takega otroka naredi. Haha. user posted image
Je pa gibalno zdaj ful na istem že nekaj časa....se mi zdi, da se ji sploh ne da. Je bila mesec dni nazaj bolj aktivna kot sedaj...ona pač tam leži in je ful bolj fokusirana na nas...na bratca...raje gleda nas, kot da bi se ukvarjala z igračkami in jih poskušala doseči...sploh se ne trudi...proba mogoče enkrat, dvakrat...če ne gre, najde nekaj drugega...mala lenobica je. user posted image Pomoje je po meni glede tega. user posted image Aja, včeraj je dopolnila že 4 mesece. user posted image Kam čas beži. Je drugače nagajiva, ful se fokusira na čebljanje...(energijo usmerja predvsem v to)....tako da trenutno gre razvoj pri njej bolj v to smer. Če bo taka lenobica še naprej, se zna zgodit, da bova poslani na fizioterapijo..tudi lene dojenčke pošiljajo tja, jih poznam kar nekaj... bomo videli...čez 2 tedna imava spet pregled in bom videla, kaj bo pediatrinja povedala.

Drugače pa ful uživamo te dni, je ati tudi doma. Res paše tale čas, da smo skupaj.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Septemberke 2017
29.12.2017 12:46:12   
me83
Pozdravljene.

Vidim, da vse uzivamo ob teh praznicnih dneh. Nas oci sicer dela, ampak se imamo vseeno lepo,... starejsa otroka sta doma, malo smo imeli ne akinji na obisku, tako, da je bilo kar pestro. ampak so res uzivali, se imajo zelo radi user posted image

hm nasa se se kar nic ne obraca - niti na bok ne,... bomo videli,... sin je bil tudi kar pozen,... vsak torej v svojem ritmu,... je gibanje ocitno nic kaj ne zanima trenutno, zato se pa toliko vec smeje in “govori”, je prava klepetulja user posted image

spi se vedno v svojem ritmu - torej prva runda v kosu 4-5h, potem pa nekje na 2-3h dojenje,... seveda se vedno z nama v postelji, pa nic zato,... nam je tako cisto lepo user posted image

tudi podnevi nic kaj ne spi,... se najvec na sprehodu,... kakor prideva pred hiso se zbudi,... drugace pa mogoce 1x po 20-30 min cez da spi,... meni se zdi malo no,...

je pa drugace en tako priden dojencek,.. res ful zadovoljna, samo se smeji, govori,... pridna user posted image

aja se en zanimiv video na youtube ce koga zanima - Moč in pomen dotika (dr. zadel)


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Septemberke 2017
29.12.2017 16:18:05   
Tara9
Ojla,

Meni pa so vceraj praznike pokvarili sorodniki, so prišli na obisk z nečakinjo, ki kašla. Sem vprašala, če je prehlajena al kaj je to in so rekli ma neee samo malo pokašljuje, punčka je pa sama rekla, da je. Super ne. Mi pride kašlat v obe tamali. Lahko si mislite kako jezna sem bila. So prišli iz tujine in jih nisva ravno nagnat mogla. Tako sem besna. Obvarujeva ju pred najinim prehladom, je slo lepo mimo, potem pa tako. Očitno moram tudi najbljižje spraševat, če so zdravi preden pridejo, ne razumem kako jim je lahko vseeno.

No sem se malo spihala. Danes je že malo bolje. Sicer vseeno ponorim, ko se spomnim in spet s strahom cakam, če bo šlo mimo nas. Ahhhh. Drugače smo bili pa danes na dolgem sprehodu in zunaj na kosilu. Tamala je spala na meni in smo v miru pojedli. Danes ji je tudi uspel obrat na trebuh. Tako se muči, da se prav smejimo zraven. Ampak je zgleda trma in se ne da, tako da je 2x uspelo. Zdaj pa stalno poskuša, ampak ne gre še gladko, se čisto zmatra zraven. Kako so smešni.

Ostale ste dobro? Vsi zdravi?

Upam, da imate luštne praznike.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?