|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 48 [49] 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečnice 2018
19.6.2018 13:27:42   
madjanca
Tiste, ki ste sle samoplacnisko. Nekaj me zanima... ste opravljale tudi teste hormonov? Ker imam ginekologa sele septembra se odlocam da grem samoplacnisko pa ne najdem nikjer cenikov. Denar je le malce ovira. In ce mogoce katera nima rednih menstruacij, po cem ste se potem ravnale kdaj iti, ker naj bi se merilo v dolocenem dnevu cikla. Predvsem me zanimajo estrogen, testosteron, prolaktin in progesteron...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
   RE: Bodoče nosečnice 2018
20.6.2018 18:33:01   
Anonimen
Ali je katera med vami, ki ji test ni zaznal user posted image ? Govorim o času 2 dni pred predvideno M? Celo večnost me že zbada nekaj, se pretaka, malo napihnjene dojke, čutim že dva dni kot da bi M prišla ampak je ni. Nič duha ne sluha. So vam testki pokazali šele po izostanku, nekaj dnevih in podobno? Hvalauser posted image

(odgovor članu madjanca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1202
   RE: Bodoče nosečnice 2018
21.6.2018 14:49:07   
*mala pika*
Madjanca, jaz sem šla...hormone testiraš od 2-5 dne cikla. Jaz sem delala teste na TSH, FSH LH, Prolaktin, AMH, Vitamin D in me je prišlo vse skupaj cca. 82€, da ne delam reklame kateri center, ti lahko napišem na ZS. Jaz imam redne M, zato ni bilo težav, kdaj sem šla, ker jo imam skoraj na uro natančno. Nisem pa testirala Estrogena, Proegsterona, Testosterona.

Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
   RE: Bodoče nosečnice 2018
21.6.2018 15:00:23   
Jetkarmak00
Madjanca tudi jaz sem samoplačnica. Testirala hormone 2 dan M. Tudi meni niso testosterona. Za AMH pa ne komplocirajo če ga tudi nimaš.
10 dni pred postopkom (pred zadnjo M) moraš še dati kri za spolno prenosljive bolezni. Konzilija pa itak nimaš, vsaj kat sem jaz razumela dr Reševo (če boš samoplačnica) v Dravljah maš ceno brez stimulacije 1100€ potem pa še 300 € za stimulacijo (če želiš da ti pridelajo več celic in zamrznjenčki) čakalnih vrst nimaš nič, le en ciklus pač. Če razmišljaš o Dravljah in pri Dr Reš se malce pripravi na "kritiziranje" user posted image pri Reševi ni nobena čisto popolna, vedno ji nekaj ni čisto všeč.user posted image ampak mi je pa zelo vredu tko, le mal preveč teoretično opredeljena, bolj bi morala gledat na izkušnje v praksi kot pa na najslabše možne scenarije. Meni je rekla na 1.pregledu "iskale bova najslabše točke" haha user posted image

(odgovor članu *mala pika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
   RE: Bodoče nosečnice 2018
21.6.2018 16:47:00   
madjanca
Nene. Jaz ne mislem iti v postopek. Sem dobila sluzbo in bomo pac cakali se nekaj casa. In itak si zelim naravnega poroda tako, da vec vode kot pretece po carskem rezu, vec je moznosti. Imam pa hude tezave s hormoni in pomojem imam policisticne in bi sla rada preverit, da naredim nekaj na tem, da ne bo tezav ko se odlocimo za bebiko. Kt za uravnavanje cikla ne morem jesti ker jih prenasam.

Me pa muci ker me nonstop nekaj spika, M pa od nikjer. Trenutno mi zamuja 39 dni pa nisem noseca, pms pa sem imela od zadnje M ze trikrat. Zato plbi si dala pregledat hormone, da vidim kaj se dogaja. Tako da rabim samo en laboratorij za te hormone pregledat in posvet z zdravnikom. Pa nikjer na netu ne najdem nic takega niti cenikov..

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
   RE: Bodoče nosečnice 2018
21.6.2018 20:30:47   
Jetkarmak00
Hm..?? Koliko si pa stara, če ni skrivnost? Če si blizu 40 ali še celo več bi mogoče lahko šlo za začetek nerednih ciklusov ali pa kaj podobnega?
Tole si poglej.
http://biolablaboratorij.si/cenik
Lahko si pa fsh pa lh preveris kadar koli to se ne oziraj na ciklus. Meni je rekla ginekologinja da se sicer vrednosti malce spreminjajo ampak da pri "netežavah" naj vrednosti v ciklusu naj nebi smele nikoli pridt nad 10.
Pojdi si preverit, cenik sem ti poslala, pa ne bos imela vec dvomov :) potem pa poklices ginekologinjo za razlago izvidov.

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
   RE: Bodoče nosečnice 2018
21.6.2018 21:03:20   
madjanca
Stara se 24 user posted image tako da izostanki M niso ravno ok. Imam tezave ze odkar imam M ampak po porodu je stanje slabse. Utrujenost, porascenost, napihnjenost, razdrazljivost...

Tale cenik je super. To bom sigurno sla. Moram precekirat kaj vse je smiselno it pogledat preverit in sigurno grem. Pa se je treba tam kaj narocit ce mogoce ves?

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 7:25:08   
Jetkarmak00
Ajaaa, no potem sva pa enakih let user posted image le da js se nism rodila. user posted image si pa zgodnja bila.. user posted image men se se zdej zdi "mejckn prezgodej" ampak je bolj moj pobudnik za vse to, potem pa sem še jaz. user posted image
Lahko poklices in se narocis. Naceloma te dajo naslednji dan ali pa tut se isti. Nic pa ni narobe ce prides samo tja. Rezultate dobis na 3-mail, se isti dan, ce gres na odvzem v dopoldanskih urah.

Kje pa so tvoje tezave za neredne M? Je kaj omenjala G vzrok? PCO mogoče?

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 10:47:48   
bucka*
Madjanca, kaj pa scitnica? Meni je po porodu moja osebna zdravnica dala hormone scitnice pregledat, gotovo pa se lahko tudi s svojo G kaj zmenis? Ali se ne mores, pa gres zato samoplacnisko??
Malo pobrskaj po netu za simptome nepravilnega delovanja scitnice...

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 12:48:03   
madjanca
Za prvega sem zanosila pri 22, s tem da sva se trudila nekje leto in pol. Nikoli nisem imela diagnoze PCO. Do sedaj je bila moja neredna menstruacija iz neznanega razloga.

Samoplacnisko bi sla zgolj zato ker imam ginekologa sele septembra.

Razmisljam pa o tem da bi sla do osebne zdravnice in da me ona da v laboratorij. Ker je kar ok zenska, mi bo verjetno napisala.

Razmisljam, da naceloma vse moje simptome lahko povrozca tudi stres.. je pa smesno ker naceloma nimam stresnih situacij, pa sem vseeno skozi pod stresom. Kar mi je zelo cudno..

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 13:45:47   
Jetkarmak00
Ojoooj.. To je men tok kmal drgac :) se zdej mi je skorej "prekmal" haha. Predvidevam da nisi bla studentka oziroma da ne hods na fax? Glexe nato da si tko zgodej razmislala o vsem tem ze in zanosila tudi :D
Sej vem, da so tut na faxih nosecke in mame, ampak ce nas razred pigledam so to tri, pa se te niso nic potem dokoncale in se to so zanosile nenacrtovano.. user posted image jst sm se zdej na faxu, pa studentka, in ravno zaradi tega mal oklevam tud pri zanositvi se.. Samo je pa moj tolj bl kot jst zagret za to, ma placo in reden siht. Stanovanje mava svoje. Vse stima drgac, sam mene mislm da mal se prehiteva mladost :D
Bomo vidl. Ce bi blo po moje bi pocakala do novega leta vsaj, tko pa fantje ne razumejo da si me vcadih kaksno stvar premislimo user posted image user posted image zato boua pa vseeno delala na tem ane :D
Mene je G samo vprasala ce mi teza kaj niha ali ce imam kaksno potenje. Potem ko sem rekla da ne, mi je pri TSH - scitnici napisala kar na moje odgovore ne in ne, da je bp haha :D
Ne vrjamem da ti bo splosna zdravnica dala fsh in lh za preverjat. Obicajno te napotijo do G za te preiskave. Ce ne pa pojdi samoplacnisko, ce si ze razmisljala o tem. user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 14:58:27   
madjanca
Vse izpite sem imela opravljene - redno.. med porodnisko sem diplomirala in imam tudi ze dobro leto delovne dobe.. diplomirala bi sicer lahko ze pred nosecnostjo, pa se mi ni dalo.. bi imeli pa verjetno ze na poti drugo pikico, ce ne bi imela CR. Sedaj ko je sluzba pa raje malo pocakamo, ker je za mlado mamico kar tezko dobit sluzbo in se splaca malo pocakat da se tu dokazem. Pri prejsnji sluzbi me je ravno nosecnost nesla in so za zamenjavo dobili mamico z vecjimi otroki in so obdrzali njo ter mene odpikali.

Me je ze dala moja osebna enkrat v laboratorij za acitniske hormone, ce pa ji povem da imam septembra sele G me mogoce da tudi na ostalo. upam no..

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 15:43:23   
Jetkarmak00
Na kateti fax pa si hodila, če smem vprašat?
Napisala si, da ti je z klomidom uspelo zanositi skoraj takoj, če se prav spomnim.
Ravno sem izvedela, da je kolegici uspelo in je noseča. Trudila sta se devet ciklusov pravi potem ji je pa G predpisala klomifen +dabroston in ji je uspelo v prvem ciklusu?! Pa je imela ona redne O in tudi redne M. Kaj torej klomifen izboljsuje ovulacije al kako?
Tudi ti si ena tistih, ki je z klomifenom zanosila takoj, tudi katte mije pravila, kar sva se tipkale tudi privat, da ji je z klomifenom hitro uspelo ali celo takoj, pa je imela redne ovulacije..
Bom se jaz sla po tole cudezno zdravilo al kaj user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 18:51:58   
madjanca
Ja naceloma je tako, da se klomid in klomifen predpisujeza po enem letu in tudi ne kar vsepovprek. Nekaj je ze moralo biti pri njej, da so ga ji dali... pac s temi tableti se ni lih za spilat, ker nepravilno jemanje in pa jemanje po nepotrebnem lahko povzorci nevsecnosti.. in ja pri vecini primerov imajo kar dosti vpliva na psihicno pocutje... negativno.

Kateri cikel sta sedaj vidva? Pomojem si se prevec ustrasila, ker v prvo ni uspelo. Navsezadnje je zdravo ppvprecje tam 3-6m. Ker tezko natrofis ravno pravi dan. Tako, da na tvojem mestu bi jaz s hormoni se pocakala. Raje pojdita na dopust in dajta na stran nosecnost in boste nazaj prisli trije ;) jaz sem videla, da je veliko tudi psiha..

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 19:54:46   
Jetkarmak00
Nama je takoj uspelo. Marca sva šla v akcijo in je uspelo. Ampak se je potem en teden po plusku ulila M, še pred tem pa so bili izcedki. Ampak takrat sva res temperirala spolne odnose čisto vsak dan.
Potem sem dobila M, in zdja v dveh ciklusih ni uspelo. Zdaj imam ravno M (torej dva ciklusa neuspešna) vem da to ni nič ja, itak. Samo mal me skrbijo teli izcedki pred M. Kaj če se zarodek v prvo ni mogel obdržati zaradi teh izcedkov al kaj. Nevem.. Drgač pa ja, to ni nič. Treba je poskušati dalj časa.
Glede klomifena in dabrostona pa ji ni ginekologinja nič rekla da bi bilo kaj narobe ker je imela svoje redne O, pa je dobila polovičko klomifena za jemati v začetku ciklusa.. Čudno mi je ane, če je res kaj na tem, da bi pač tud sama šla do ginekologa. Kot omenjaš da je riziko pa tko. Ja res je, ginekologinja jo je tisti ciklus spremljala z ultrazvokom okrog ovulacije in jih je jemala tako pod nadzorom. Ni se igrala al karkoli ker je imela preglede.
Kaj ti pa pomaga klomifen drgac? Mislm zaradi cesa ti poveča možnost zanositve? A samo zato ker sprozi ovulacijo? Zakaj pa potem predpisujejo tudi normalno ovulirajočim ženskam? Hmm.. user posted image
Ti si tudi takoj zanosila z klomifenom ane, le da maš ti pač težave z M..

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 20:03:02   
madjanca
Tocno tako kot si napisala. Pod nadzorom zdravnika je to cisto nekaj drugega. Ja drugace pa je klomid za vzppdbujanje ovulacij. Jaz sem jemala 5 dni po 2tbl na dan ce se prav spomnim. Pred tem pa dabroston 2 tbl na dan. Pac kar hudi odmerki.. ampak vazno da je uspelo.


Mi je pa uspelo tretji krog klomida.. :)

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
   RE: Bodoče nosečnice 2018
22.6.2018 20:31:36   
Jetkarmak00
No saj predvidevam da če ti že G predpiše klomifen da ti bo potem tudi spremljala situacijo.
user posted image
2 tbl? Pravijo da ke to za dvojčke? Hihii

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.6.2018 9:10:02   
N3ja
Pozdravljene, zanima me ce je katera iz goriskega konca in ima rok v januarju?:)
Lpuser posted image

(odgovor članu tixi pixi)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
   RE: Bodoče nosečnice 2018
5.7.2018 13:27:12   
Mariposa08
Hei hei .. nekam tiho je tu postalo user posted image user posted image

Je katera ze zagledala plusek ? user posted image
Jaz jutri zacnem s klomidom 1/2 tbl , bom vidla kako bo, prvi mesec verjetno kej ucinka ravno ne bo, do konec avgusta bi bilo pa lepo , ce bi me plusek presenetil za rojstni dan, bi bilo to najlepse darilo user posted image user posted image

Kaj pa ostale .. anna, katte.. sem vas brala malo na forumu vas prov obcudujem, da ste tako mocne in vstrajne in z pozitvno voljo vstrajate naprej , kar je tudi pravilno. Drzim pesti za vse nas in upam, da se katera se kaj oglasi , vem da so se ravno dopusti zaceli pa je morje zdaj bolj aktivno kot pa forumi user posted image

Punce drzite se in vsem zelim en velik user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N3ja)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
   RE: Bodoče nosečnice 2018
5.7.2018 13:33:51   
*mala pika*
Hej mariposa08, jaz sicer ne pišem veliko, berem pa.

Midva sva sedaj dobila napotnico za postopek, IVF/ICSI, sedaj naju čaka prvi posvet in pojma nimam kaj pričakovati in kdaj se bo dejansko začelo zares. Ampak če smo do tu čakali, bomo pa še malo počakali, ane? user posted image

Trenutno sem na estimi, prejšnji mesec se ni zgodilo, nič za ta mesec se mi pa tudi nič kaj ne zdi, da bi se zgodil kakšen čudež. user posted image


(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
   RE: Bodoče nosečnice 2018
5.7.2018 13:49:33   
Mariposa08
Hei mala pika.. ja sej jaz tudi ravno ne pisem topiko na forumu bolj samo preberem user posted image aha sta dobila napotnico za posvet.. to bo zdej verjetno bolj samo pogovor in pregled dokumentacije.. predvidevam , izkusenj sicer nimam z ivf, bi moral pa moj brat in njegova na ivf pa sta si premislila ( ne sprasuj zakaj ) , se sploh ne smem vtikat v to user posted image .. no pri njima je bilo prvo samo pogovori in preiskave , malo so imeli tudi poznanstva , da je slo hitreje pa spet ne toliko .. nocem te nic strasiti , ker sama res ne vem kako je s tem , ampak ne izgubi volje :) koliko si pa stara, ce smem vprasat? V cem pa naj bi bil problem, da morata na IVF? A se ze dolgo trudita ? Sej bo uspelo, mora , drzim pesti zate da cimprej opravis posvet in da se ti postopek cimprej pricne za pikico user posted image

(odgovor članu *mala pika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
   RE: Bodoče nosečnice 2018
6.7.2018 7:47:23   
Katte
Hej.
Jaz tudi bolj malo pišem.
Še vedno sem na klomifenu, zdaj sem po O in potrpežljivo čakam, če kaj bo... Drugače še par ciklusov, preden obupamo.

_____________________________

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
   RE: Bodoče nosečnice 2018
6.7.2018 8:31:57   
*mala pika*
Neee, Katte, obupa se pa nikoli! Me smo močne, sicer je treba kar nekaj ovir "preskočiti", ampak me smo borke in se ne damo, tudi, ko bi že obupale, ne smemo. To je prepovedano. user posted image

A si predstavljate, da bi čez vse te stvari morali naši moški? Dobro, saj nimam kaj reči, jih je za pohvaliti, konec koncev so tudi oni pravi borci, da vse tole prenesejo ampak to, kar zmore ženska, čez to ga pa ni!

Objem vsem.user posted image

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
   RE: Bodoče nosečnice 2018
6.7.2018 12:42:45   
Mariposa08
Tudi jaz sem danes zacela s klomifenom, upam da bo kej pomagalo, ne smem obupat, ti tudi ne katte, drzim pesti da ti bo uspwelo user posted image
Ja res je borke smo, nasi partnerji pa tudi, ker se borijo skupaj z nami in nas bodrijo in tudi sodelujejo v tem user posted image

Jaz tudi bolj malo pisem, dosti preberem, javim se pa bolj malo, hehe user posted image
Poletje je in ne to vedno neki lep cas , vse je lepo in cveti, soncek zunaj .. tko , da upam da nas vse kmalu doleti tisti cudezni user posted image

(odgovor članu *mala pika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
   RE: Bodoče nosečnice 2018
8.7.2018 22:29:22   
abracadabraa
Pri nas cakamo rezultat 7.kroga user posted image
Vsak mesec sem prepricana da je ratalo na koncu pa..user posted image user posted image
Drzim pesti za cisto vsakouser posted image

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 48 [49] 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 48 [49] 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?