|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečnice 2018
28.12.2017 17:52:17   
Anonimen
Se strinjam...vsak bo naredil tako kot se zdi njemu prav.
No... tudi nifty test je 95% in meni to zadostuje.
Žal ne verjamem več v 100% pri AC po tem ko je sorodnica po njegovi strani rodila otroka z kromosomsko napako (sicer ne pogosto) kljub AC ki jo je opravila.
Ko je v porodni povedala da je bila AC b.p. je dobila odgovor...veste gospa nič ni 100%. Mislim odgovor ob že tako hudem stanju. Da te kap.

(odgovor članu Jetkarmak00)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Bodoče nosečnice 2018
28.12.2017 18:05:35   
Anonimen
Pa kakor je razlagala je rekla da je pri genetiku pred AC podpisala da se zaveda da lahko kot zaplet splav in da je 99,9% zanesljivost.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Bodoče nosečnice 2018
28.12.2017 21:54:19   
Jetkarmak00
podpiše se list ja, seveda. Saj moraš biti seznanjen z posegom in možnimi komplikacijami, če ne bi podpisal bi se lahko vsak izgovarjal da ni vedel.. user posted image pa tudi po posegu ostaneš kakšne 2-3urce še na opazovanju. Kakorkoli, važno da so danes že tako izkušeni, da ne prihaja do komplikacij, razn seveda v določenih procentih pač.. Tukaj pri AC so možne komplikacije splav ipd. Pri nipt je pa možnost napačnih rezultatov. 95 % pomeni da 5 od 100tih žensk bo nipt pokazal narobe... kakor kdo zaupa, to je važno. Verjamem pa da nosečnice, ki se mogoče dlje časa trudijo, grejo težje na AC.. Kakšne pa vseeno. Je pa tudi vedno več samoplačnikov na AC:) Ker zavarovalnca krije samo nad 37. let :((

ne vem kaj naj ti rečem glede tvoje oziroma vaše izkušnje v družini. Pa že, če tako praviš. Kar sem jaz seznanjena s tem, se do zdaj po svetu in tudi v Sloveniji niso zmotili niti za 00001% kar mi je potrdil tudi G sam zraven mi pa je še rekel naj ne poslušam čenč user posted image user posted image
smola za tvojo sorodnico, ne vem kaj naj sploh napišem, žalostno če je res.. :(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Bodoče nosečnice 2018
28.12.2017 22:08:31   
Anonimen
Kako to mislis če je res????
Ne razumem. Upam da ne namigujes če je res kljub AC se rodil otrok??

(odgovor članu Jetkarmak00)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Bodoče nosečnice 2018
28.12.2017 22:12:15   
Anonimen
Pa nikjer ni bilo govora da o tem da se ne bi podpisalo. Hotela sem povedat, da tudi ko je podpisala je bilo zagotovilo 99.9%...samo to!


Ti že veš zase tako kot vsak samo glede na to kar do ti že punce pred mano povedale. Malo preveč nevrotično deluješ in delaš iz zanositve celo študijo in projekt.
Pa brez zamere.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Bodoče nosečnice 2018
28.12.2017 22:27:59   
Anonimen
No midva tudi načrtujeva user posted image
Stara sem 26 let končala fax, jeseni dobila za nedolocen cas sluzbo in sva ze v svojem stanovanju. Sva rekla brezveze čakat. Tako da veselo telovadiva.
Nič ne pričakujem ko bo bo.
Je katera že zagledala plus?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 8:08:03   
Jetkarmak00
To je pa drugo!! Če si mislila glede podpisa. Seveda da ne bo pisalo 100%. V medicini se res dogajajo pač čudeži. Kako je lahko preživel otrok v 21 tednu če je spodnja meja 22t? Pač.. Čudež.. Ampak takih je zeloo malo niso niti v 1%. Kar se tiče AC z mikrodelecijo je pa tako.. Kot veš vzamejo OTROKOVE kromosome iz plodovnice.. In nerabiš pretiranega znanja, da veš, da se kromosomi ne morejo kar spremeniti??? Verjetno to veš?:) pač ne more ti nek inštitut genetike ki ti 3 tedne goji in preiskuje lastne kromosome in ki potrdijo da so kromosomi tako kot morajo biti, potem se pa te kromosomi čez nekaj tednov spremenijo v trisomnije ali karkoli. IMPOSSIBLE. Kot bi bila ti oseba z DS potem bi bila pa čez nekaj mesecev normalna. Ti ni tukaj nekaj nelogičnega? Čisto pa verjamem da se lahko zatipka kakšen tiskarski škrat, user posted image pa še to se naj ne bi smel.. Ne vem kje je bilo pri tvoji sorodnici pač vzrok. Ampak če se je otrok rodil z DS potem so morali kromosomi to pokazat, razn če ni prišlo do napak pri tistih ki to preiskujejo.
Saj ni važno sploh, nima smisla :)

Se ne strinjam čisto da delam doktorate in vse po nepotreben. Če to pišeš, bi se prej lahko mogoče prašala, če sem kaj od tega tudi študirala in se samo še bolj poglabljam v to? Ne takoj obsojati, da sem laik v tem, in samo iz,, firbca,, berem ali karkoli. user posted image
Kaj si zdej prišla tukaj vse skregat? :) super smo se vse razunele do zdaj (verjetno veš če bereš) in se ne mislim z eno tukaj zdaj prerekat, sploh ne ker srm dolga leta vse to tudi študirala.. user posted image srečno! :

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 8:28:53   
Annaaa
Jetkarmak user posted image user posted image user posted image
...vedno se najde nakdo...ki puca svoj ego na forumu...
Jaz ne razumem...zakaj je treba vse tako nastrojeno....
Pol pa se...anonimen... user posted image

Jetkarmak..testek v nedeljo...vsaj krvni ne bo sel... Metelkova ne dela za samoplacnike..ampak sam za pediatrijo... Bomo pa lulali...😍..upam..da kaj pokaze....

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 9:25:55   
Tara9
No meni pa se post od anonimne ne zdi nič negativno nastrojen in v njem ne vidim nič slabega, tudi če nima imena, saj se konec koncev ne poznamo.

Ne želim stresat nobene energije, zelela sem vam zaželeti srečo vsem, ki pričakujete plusek v kratkem in si želite povečanja družine v letu, ki prihaja. Tudi mene osebno malo razjezi, ko nekdo izbira mesec, kdaj želi otroka pa katerega spola želi otroka. Ja, mi je jasno, da ima vsak pravico do tega in vam tudi privoščim, da se vam želje uresničijo. Tudi vem, da se nimam pravice jezit na takšno razmišljanje, ampak vseeno me malo malo vrže iz takta. Povem samo svoje mnenje, tako kot ima vsak pravico a ne. Ne trdim, da je moje razmišljanje pravo, ampak zame na koncu šteje le zdrav otroček. Sem dala dosti čez, pa vseeno nič v primerjavi z ostalimi. Imam dve prekrasni hčerkici. Skratka želim samo povedat, da se ne kregat, tukaj je bilo zmeraj luštno čvekat, vsaj meni.

Vse dobro vam želim, drzim pestke prav za vse.


(odgovor članu Annaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 9:55:26   
Jetkarmak00
Anaaaa vse bo vredu! More bit! Sploh pa moraš obvezno sporočiti. Vsi tukaj ki smo se pogovarjali zdaj cel mesec bomo čakali odzive :) pa tudi če slučajno ne bi bilo vzpodbudnih rezultatov, z dvignjeno glavo naprej in ne obupat! :)

Tara hvala in tudi tebi lepe praznike in vse dobro v letu 2018 :) planiraš še kakšno nosečnost/si noseča? :)
Razumem da nekatere to preveč osebno prizadane da pač nekateri izbirajo mesec PDP ali spol ali kar obojeuser posted image meni se to ne zdi nič napačnega. Zakaj misliš da bi bilo narobe vsaj poskusiti? Saj s tem ne boš nič izgubil, razen enega ciklusa pač?? Če uspe uspe, če ne pa ne. Sem pa tudi že omenila, da bom vesela, v primeru da se mi želja pač ne bi uresničila, vsega pa četudi bi bilo potem to poleti. Razumem da imajo nekatere težave, druge ne. Kako pa bi bilo da bi bile vse brez težav? user posted image nekatere pa pač lahko izbirajo. Poznam take primere, ki se jim jebtudi to uresničilo pa ni zato nič narobe poskusiti ali boš med njimi ali pač ne, in če ne bom pa nič so what.. user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 10:07:25   
Tara9
Joj ne, nič več nosečnosti ne planiram. Imam 3mesečno dojenčico in skoraj 3 letnico in je kr zalogaj. Tako da imamo dosti, tako finančno kot fizično in psihično user posted image .

Saj razumem, človek nima kaj zgubit, če planira mesec in spol, mislim pa da nas tiste, ki smo se malo bolj namatrale prej to iztiri kot duge, se pa strinjam, da ne bi smele jemati osebno. Preveč nas je z različnimi karakterji in potem včasih rata malo burno tukaj. Prvi čudežek sva malo dlje čakala, dočakala plusek in imela ss. Tako, da mi je bilo na koncu res vseeno bo rojen decembra ali maja ali avgusta itd. Vem, da je to pač moja izkušnja, samo priznam, da me zaradi nje potem tako razmisljanje malo gane (sem mal mehkužec in delam na učvrstitvi user posted image )

Kakorkoli res vam zelim vse dobre in same pluske in zdrave štručke.

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 10:23:22   
Jetkarmak00
Ooo čestitke!! :)) je bila nosečnost ok? Vse super? :)

Verjamem ja da nekatere to iztiri in vem da so med takimi večinoma taki, ki se pač že leta trudijo :/ žal tako je. Moja mami je vse 3 otroke dobila v prvem krogu pa smo 20 let razlike,brez splavov vse ok, njena sestra pa se je morala sprijazniti z posvojitvijo in da ne bo imela svojih otrok. Tako je vidiš, kot na nek način loterija kam se bo kocka obrnila in tako se dogaja tudi med ostalimi. Veliko nosečnic me bo imelo splavov, vse zanosile kot si želijo, nič težav.. Spet druge bodo imele najprej bp nosečnosti in kasnejebtežave in potem so tudi take ki bodo pa pač imele težave v vsaki nosečnosti ali pa nosečnosti sploh ne bo. Tako je, žal. Sem pa vesela, da se tega zavedaš tudi sama in da nas zato,, tiste ko bi rade poskusile uresničiti svoje želje,, ne obsojaš. Imam prijateljico, stara sicer 32 let.. Že 5 let je vodena na neplodnosti ampak je vedno prihajalo do splavov, oziroma se sploh zarodek ni ugnezdil.. Še vedno je tam.. In kot kolegica, tudi ve da čakam na pravi mesec, ČE se mi bo uresničila želja, in me ne obsoja.. Pravi vedno da privošči in si želi, da bi uspelp in da je vesela za tiste, ki se s tem,, lahko igrajo,,. Tako ali tako, je dr Pušenjak eni v forum napisal, da je možnost zanositve na ciklus le 25%. Zdaj moram samo še počakati, če sem med tistimi,, srečnicami,, ki spadajo sem user posted image user posted image user posted image

In Hvala ti za pestke :) bom sigurno sporočila :) upam tudi sama na najboljše.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 10:45:42   
Tara9
Hvala za čestitke. Nosecnost je bila super, porod krasen, deklica čudovita, tako da sem blažena med dvema lepotičkama in presrečna. Prvi prvi klomifen, spremljanje ovulacije, ultrazvoki, psihiranje itd. Druga pa je ratala pri prvem nepazljivem odnosu. Tako da ja, res je kot praviš, loterija. S prvo smo imeli tudi nekaj težav z nogico, ima neko podedovano težavico, ampak se reši v fazi dojenčka. Je pa naporno z gipski pri dojenčku, stalnimi pregledi itd. Ampak na koncu si reš hb, da je samo to in je dete zdravo. Zato v prvi porodniški nisem uzivala, kot uživam sedaj. Je pa nosecnost zame tko eno naporno stanje, preveč sekiranja in psihiranja, zato bi se mi zmešalo, če bi že v naprej delala scenarije.

Kakorkoli, vse dobro.

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 11:55:12   
Jetkarmak00
Superca :) pa dobro, bolje malo težav z nogico ali kaj podobnega kot kaj hujšega. Nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše.. Tako da si v takih primerih lahko vesel, da je malenkost, čeprav seveda bi vsak rad, da sploh ne bi bilo noč. V takih primerih se moraš spomniti na druge, ki imajo še veliko težje, doživljenjske preizkušnje. Na žalost.. A si opravljala kakšen test v nosečnosti? (nipt, amnio, biopsijo resic, ali si zaupala NS? :) koliko si pa stara, če ni skrivnost? user posted image ja res je.. Nosečnost je eno samo sekiranje.. user posted image samo forum od dr Pušenjaka poglej koliko objav dobiva vsak dan za te in one težave oziroma skrbi. Ohja.. user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 12:06:06   
Tara9
31 jih štejem, prvo sem imela pri 29. Prvic sem zaupala samo nuhalni, drugič sem še dvojni hormonski test delala. Ker so bili rezultati odlični, sem se odločila zaupat v njih. Težave z nogico so fizične narave, vidne samo na uz, ampak je bila deklica velika in skoraj do konca v medenični vstavi, zato nismo bili v naprej peipravljeni. Ampak ja, se vse porihta in ni nič v primerjavi z vsemi možnimi diagnozami. Vseeno pa je zame dovolj tega stresa, že tako bom kmalu siva zraven njiju user posted image .

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 12:26:00   
Anonimen
Tara9 hvala. Lepo, da si razumela.
Želela sem ji samo pojasniti, da v medicini ni nič 100%. Samo ena stvar. Žal... ji pa želim da se ji vse izpolni in seveda lepo nosečnost.

(odgovor članu Tara9)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 13:00:50   
Jetkarmak00
Anonimen.. Nisem niti jezna, niti užaljena niti nič. Samo meni se ne zdi logično (tukaj ne mislim kaj je res ali kaj ne) samo ne zdi se mi logčno da to citogenetiki, histologi in vse živo pregledajo kromosome, otrokove lastne kromosome in potem da bi se ti kromosomi kar,, spremenili,, v druge, napačne? Meni se zdi to skregano z logiko brez kaj je 100% in kaj ni. A razumeš kaj mislim povedati? Kako bi bilo to sploh možno? A pa je delala AC z mikromrežo? Imaš ti dva postopka. AC in AC z mikromrežo (mikromrežo zdravstvno ne krije in posledično vsi pristanejo samo na AC? Ampak to ni isto! Samo AC ti ugotovi vse odklone, trisomnije.. Ne odkrije pa tistih manjših, blagih odklonov, ki pa jih samo AC z mikromrežo. Predvidevam po pisanju, da je tvoja sorodnica imela samo AC brez mikromreže otrok pa da ima blage simptome določenih motenj? Če pa je imela AC z mikromrežo se mi zdi pa res nemogoče, da bi karkoli šlo narobe :/ ne vem..kakšne težave pa ima otroček, če lahko vprašam?
Hvala ti za lepe želje, in tudi tebi upam da bo vse štimalo pri nipt testu ter čez celo nosečnost, da bi bilo vse bp. Lepe praznike ti želim. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 13:36:57   
Apik
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No midva tudi načrtujeva user posted image
Stara sem 26 let končala fax, jeseni dobila za nedolocen cas sluzbo in sva ze v svojem stanovanju. Sva rekla brezveze čakat. Tako da veselo telovadiva.
Nič ne pričakujem ko bo bo.
Je katera že zagledala plus?


No tole je pa kot, da bi sebe brala :D tudi 26, fax, sluzba in stanovanje, od decembra pa delava nauser posted image
Plusa pa še ni menstruacije pa tudi ne bomo vidli kaj od tega pride do novega leta :)

Annaaa drzim pesti za nedeljo! Pa seveda tudi za vse ostale ki boste testirale...Katte še posebej tudi zate :)
Lepe praznike vsem!



< Sporočilo je popravil Apik -- 29.12.2017 13:39:31 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 14:09:46   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Apik

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No midva tudi načrtujeva user posted image
Stara sem 26 let končala fax, jeseni dobila za nedolocen cas sluzbo in sva ze v svojem stanovanju. Sva rekla brezveze čakat. Tako da veselo telovadiva.
Nič ne pričakujem ko bo bo.
Je katera že zagledala plus?


No tole je pa kot, da bi sebe brala :D tudi 26, fax, sluzba in stanovanje, od decembra pa delava nauser posted image
Plusa pa še ni menstruacije pa tudi ne bomo vidli kaj od tega pride do novega leta :)

Annaaa drzim pesti za nedeljo! Pa seveda tudi za vse ostale ki boste testirale...Katte še posebej tudi zate :)
Lepe praznike vsem!





No meni se tako zelo ne mudi..ko bo bo.
Imava namen v začetku februarja it za 3 tedne v Boston (imam sestro tam)
Če naju prej preseneti pa bova spremenila načrte. Sem pa že začela s folno (Tifol)

(odgovor članu Apik)
  Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 14:41:46   
Jetkarmak00
Anonimen.. Če ti uspe boš februarja šele v 2. mesecu.. Trebuha ne bo, otrok pa itak ne more preživeti. Zakaj ne bi šla na letalo pa na obisk? user posted image sama tut razmišljam da bom šla maja na dopust z letalom, pa če bo vse po sreči bi bila takrat nekje 3 mesec. Vsi jeste tifol.. A je katera ki je femibion? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 15:15:20   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

Anonimen.. Če ti uspe boš februarja šele v 2. mesecu.. Trebuha ne bo, otrok pa itak ne more preživeti. Zakaj ne bi šla na letalo pa na obisk? user posted image sama tut razmišljam da bom šla maja na dopust z letalom, pa če bo vse po sreči bi bila takrat nekje 3 mesec. Vsi jeste tifol.. A je katera ki je femibion? user posted image


V bistvu se mi gre bolj za to da če mi bo slabo na začetku raje prestaviva na kasneje... ko sva tam sva zelo aktivna in s slabostjo mi potem ni fore sem raje doma. Bi pač počakala da to mine.
Ni nobne večje fore glede "znamke" folne . Glavno, da jo je 400mcg. Mi je moj povedal je mag.farmacije in mu kr verjamem. user posted image

(odgovor članu Jetkarmak00)
  Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 15:33:23   
Jetkarmak00
To je res da ti je lahko slabo ali da se slabo počutiš.. Samo saj ni nujno da ti bo sploh slabo :) nekaterim ni nič.. Upam da bom ta srečnica.. user posted image user posted image
Ajaaa.. Zasledila sem, da večina jeste FK tifol.. Sama sem jo tudi jedla, samo sem potem zasledila da Pušenjak svojim nosečnicam odgovarja na forumih da je najboljša Femibion in sem zato šla na Femibion. Nevem.. Mogoče zato ker ima aktivno obliko FK in zraven še druge vitamine? Eh.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 15:46:08   
Annaaa
...sem si ze nabaula 3 testke...user posted image
Uf....vse bi dala..da pokaze pozitivno... Ceprou je u nedeljo se prekmau... Kri bi pokazala...lulanje pa dvomim..

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 15:52:04   
Jetkarmak00
Pa probaaaj :)) en test se imenuje first sign, ki naj bi že po enem tednu pokazal rahlo črtico user posted image če je kaj na tem, pa ne vem.. Baje pokaže tudi koliko tednov je nosečnost. Pač napiše 1 teden (po ovulaciji). Probaj. Jaz bi sigurnouser posted image user posted image
Kdaj pa bi morala dobiti M? Te dni?

(odgovor članu Annaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Bodoče nosečnice 2018
29.12.2017 16:02:36   
Annaaa
Jaaaaa...??? Tocn tega sm kupla... 2 trakca..pa en prou testek...
Ne menstro morm dobit 4.1.
Sem imela pa et v petek..torej 7 dni nazaj.. V nedeljo bo 9 dan...

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?