|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO in čakanje kdaj bo uspelo
25.4.2018 16:57:29   
Mariposa08
Pozdravljene punce ! Toliko nas je z tezavimi z zanositvijo, pa v zadnjih letih na tem forumu ocitno te teme kar malo pocivajo. Imam PCO, matrala se 1 leto da sem koncno docakalauser posted image pa se je zal koncalo z ssuser posted image user posted image
No pa malo daljsem premoru od takrat sva z partnerjem sla v novi boj za user posted image , prej sem se ze kar sama malo pripravila, glede na moje tezave , pijem fertilup tbl , ki naredijo mojo ovulacijo bombasticno ter dabroston tbl. Res da sedaj po novem poskusava sele 1 mesec ampak upam da bo kmalu kaksna lepa novicka user posted image user posted image

V upanju , da se katera javi, ki ima podobne tezave, da malo pocvekamo in druga drugo malo bodrimo Vas lepo pozdravljamuser posted image user posted image
Aja, pa tudi mamice oziroma bodoce mamice, ki ste imele podobne izkusnje dobrodosle z nasveti in pozitivnimi zgodbamiuser posted image
Pa upam,da ne bojo samo ogledi , komentarja pa nobenegauser posted image

Lp na ta prelep soncen dan ! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 9:08:33   
Mariposa08
Vidim, da je bilo kar nekaj ogledov ze, nihce pa ocitno ne zeli kaj deliti oziroma svetovati in cvekati. Ocitno ste vsi prevec zaposleni. Pa nic zato.

Lep dan.

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 10:57:30   
Jetkarmak00
Heej, heej.. No se ti bom jaz malo oglasila :)
Upam da ne bos jezna prevec, ker ne spadam ravno v ta forum ampak vseeno bi bila pa za kaksne informacije in klepet :) sama sicer nimam tezav z zanositvijo nimam niti pco ali kaksnih drugih podobnih tezav..
Poznam pa eno kolegico (bivsa sosolka) ki ima PCO (menstruacijo ima nekje enkrat na 3 mesece.. Je pa bolj mocne postave nekje 165cm, 100-110kg. Ginekolog ji je rekel da mora shujšati.. Da to pomaga pri zmanjsanju pco.. Se sama nekaj trudi hujsati ampak ji bolj ne uspeva. Gre za deset kil dol pa se spet zredi ko zacne normalno jesti. Nekaj casa je tudi jemala kt, ampak se ji ciklus ni uredil - ko je koncala z jemanjem je ponovno dobila M nekje na 3m.user posted image ona je za svoje tezave vedela ze preden sta se odlocila za otroka. Ginekologinja ji je ze pred nekaj leti povedala da ima pco in zato tako neredne M. Tako da onedva sploh nista nekaj probavala ali bo ratalo ker je rekla da niti ni vedela kdaj naj bi imela plodne dni niti nic.. Tako da je ze prvi mesec zacela z jemanjem klomifena (dala ji je klomifen ginekologinja ze takoj) in s tem je dobila tudi redne cikluse.. Ciklusi so se zmanjsali na nekje 30-35 dni mislim da (malo daljsi so bili kot so pri vecini nekje na 26dni ampak vseeno v njenem primeru so se zelo skrajsali.. No in uspelo je v drugem ciklusu.. S tem da je jemala klomifen po ovulaciji pa tudi estimo. Donosila in rodila. Mogoce ce te zanimajo se leta.. Stara je bila ko je zanosila 26 let.
Upam da sem ti kaj pomagala, ce si za kaksen klepet pa Sem seveda za :)

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 10:59:12   
Jetkarmak00
Aja sem pozabila omenit, zanosila je med studijem na faxu, skoraj nepricakovano ker ni vrjela da bo uspelo takoj. Kaj pa imas ti za ene tezave? Diagnozo pco?

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 12:51:47   
Mariposa08
Nic nisem jezna, sem vesela , da se je vsaj ena oglasila in malo spregovorila. Vsakega nasveta in cvekanja sem vesela in je dobrodoslo, saj zato pa naj bi bili forumi user posted image
Imam PCO , 2 leti nazaj sem zanosila po tem , ko sva se s partnerjem trudila 1 leto, sele po 6 mesecih takrat , ko sem sla na pregled k ginekologinji, med drugim tudi zaradi uzostanka menstruacije, sem povedala G da se trudiva zw pol leta pa nic. Dala mi je Dabroston za sprozitev M in klomifen za ovulacije. Takrat nic ni rekla da naj bi imela PCO. , samo govorila je da ovulcacij nimam oziroma so slabe.
Zraven sem ze takrat pila tablete Fertilup, ki sem juh nasla na internetu, brala sm pozitivne komentarje uporabnikov , kako jim je pomagalo do zanositve in tudi izboljsa ovulacije in menstrualni ciklus uredi. Tko da sm probala in po ze 1 mesecu uporabe teh tbl sem imela M na 28 dni in tudi ovulacije, kupila sem si takrat tudi ovilacijeske teste in po 3 mesecih jemanja twh tbl skupaj s klimifen tbl sem zanosila vendar se je zal koncalo z ss.
No, sele po ss sem od ginekologinje zvedela , da imam PCO, prej pa vse bp. Drugace, je zeloo dobra ginekologinja, ampak nevem zakaj mi ze takrat ni povedala za PCO.
No zdaj , ko vem kako in kaj je z menoj, sem se ze prej pripravila, pila fertilup tbl za boljo ovulacijjo in redno M , da bi lazje zanosila.
G mi je dala tbl Dabroston sem jih pila od 16 dne ciklusa 10 dni 3x1 tbl , ze drugi ciklus, tako da je lepo sisat da nekaterim s temi problemi tusi takoj hitro kaj uspeuser posted image . Je p G rekla, ce do konec maja ne uspe, junija na kontrolo in bo dala klomifen tbl. Jaz upam, da ze prej uspe, amapk ce ne bo bo pa upam klomifen pomagal.
Sem pa bolj suhe postave, no nism cist slank, apak problemov s tezo hvala bogu nimam.
Sem pa malo starejsa od tvoje kolegice, se ze blizam okrogli 30, ki se mi letos priblizuje ze z svetlobno hitrostjouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 12:53:37   
Tara9
Hej hej,

Bom jaz dodala še kaj vzpodbudnega. Imam PCO, neredne menstruacije, neredne ovulacije, cikel od 30 do 60 dni, nikoli ne vem kdaj bo prišla menstruacija. Doma imamo dve deklici, stari 3 leta in druga bo jutri 7 mesecev.
V prvo sva se namatrala, G mi je hitro dala Klomifen, nisva čakali 1 leto. Klomifen mi sicer ni ustrezal, sem pa dobila podobno reč, Femaro. Zanosila takoj. Druga deklica je ratala brez vseh tablet, neplanirano in nepričakovano s prvim nezaščitenim odnosom. Tako, malo spodbude zate.

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 14:57:46   
Mariposa08
Tara9 hvala za spodbudne besedeuser posted image lepo je slisat , da tudi nam PCO- jevkam uspe user posted image
Cestitke za tvoji dve punckiuser posted image user posted image , ce smem vprasat, koliko pa si bila stara ko si prvic zanosila in donosilauser posted image

No sej zdj , ko G ve kako in kaj je in tudi moja leta( kmalu bom 30), sej nism stara ampak glede na PCO se hitro leto obrne in je rekla, da nebova predolgo cakali, tko da konec maja, ce ne bo nic bo dala ze kr klomifen, meni je prvic uspelo s klomifen tbl in ferilup tbl , ki sem jih pila se zraven je G rekla , da jih lahko. Sicer sem tisto leto, ko sva se tok casa matrala pa nic , sem usak mesec v glavi imela milion nosecnisckih znakov pa nism bila noseca, ko pa je ratalo pa nobenega znaka nism imela , se stoporocentna sem bila da je nemogoce bilo takrat da bi sploh v tistem nesecu zanosila, noo pa semuser posted image pac se je koncalo tko kot se je koncalo, pac ni bilo namenjeno, apak upanje ostajauser posted image
Veliko jih je , kot si ti opisala, da se za prvega matrajo, v druge pa samo od sebe potem uspe user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 15:20:55   
Tara9
Prvo sem rodila pri 29tih, drugo pa pri 31. 2 leti starejša sem hitreje zanosila user posted image . Sem pa tudi sama normalne postave, nimam PCO zaradi debelosti, ampak na sploh lene jajčnike.

Super, da te G prej vzame v poštev, saj se res, kot praviš, pri takih zmešanih ciklih leto takoj obrne, ni vsak mesev ovulacije itd, tko da čas kar leti. Ampak sak bo, če ti je že enkrat uspelo, bo zagotovo spet.

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 15:21:09   
Tara9
Prvo sem rodila pri 29tih, drugo pa pri 31. 2 leti starejša sem hitreje zanosila user posted image . Sem pa tudi sama normalne postave, nimam PCO zaradi debelosti, ampak na sploh lene jajčnike.

Super, da te G prej vzame v poštev, saj se res, kot praviš, pri takih zmešanih ciklih leto takoj obrne, ni vsak mesev ovulacije itd, tko da čas kar leti. Ampak sak bo, če ti je že enkrat uspelo, bo zagotovo spet.

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 16:06:56   
Mariposa08
Cist lepa starost za prvega otrokauser posted image ce bi jaz takrat donosila, bi bila stara 28,5 let, tako pa upam , da bom 30,31,ko bo uspelo. Se nic kaj ne obremenjujem s tem , prepricana sem, da bo slej ko prej uspelo, ko bo namenjenouser posted image , je pa lepo slisat in cvekat z mamicami , ki jim je z enakimi problemi tudi uspelo user posted image user posted image
Tudi pri meni ni problem debelost ampak leni jajcniki, no naj bi bil desni se v redu, levu jajcnik je bolj len ampak po zadnjem uz , ki sem ga imela v mesecu feb, je G rekla da se baje izboljsuje stanje, da ciste so prisotne ampak ocitno jih je manj al kako , nevem. No tudi po tem sem bila vsaj malo pomirjena, da je vsaj kokr tok nekako se v redu user posted image user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 16:25:55   
madjanca
Sama imam amenorejo.. razlicni ginekologi niso prisli skupaj do diagnoze, eden trdil, da so PCO, drugi da so zgolj "leni jajcniki". tretji pa, da imam prevec moskih hormonov in premalo zenskih (porascenost, moska zgradba telesa, vsaka telovadba gre intenzivno v proizvajanje misic, namesto zgubljanja mascob itd.)

Svojih menstruacij prakticno nisem imela. Sprozali smo jih z dabrostonom (po 2tbl na dan-10 dni), po dobrem letu sem dobila se klomid in je uspelo v tretjem krogu (krogi dolgi nekje 31 dni) . Ko sem zanosila, sem bila stara 22. Od zanositve naprej nisem jemala nobenih drugih dodatnih hormonov in uspela donosit in imamo doma sedaj 14m starega fanta.

No sedaj imam M nekje na 60 dni in trenutno nisem na nobeni hormonski terapiji niti nimam tabletk, ker jih ne prenasam dobro.

Aja poleg dabrostona pa sem zacela se piti caj krvomocnice in kapsule mace..

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 16:55:50   
Mariposa08
madjanca cestitke za tvojega fantkauser posted image user posted image user posted image
Nah vcasih tudi zdravniki ne vedo vec kaj je in kaj ni , sej se trudijo ampak vcasih vsega ne morejo videti in vedeti. Maco sem tusi sama pila vendar v prahu ( bljek ) , pila sem jo se preden sem sploh zacela delati na otrocku zaradi ureditve M pa mi ni pomagala, sem pa tudi sama razmisljala, da bi zacela piti krvomocnico, skupaj z dabroston tbl nism hotela, nekateri pravijo da se pije al eno ali drugo , nevrm zakaj. Sama imam tudi vcasih M na 40-50 dni, potem pa spet nekak casa normalno na 28 dni. Razmisljam , da pocakam M , ki bo verjetno vsak cas, mislim da v tem ciklu ni useplo nevem, in bi sla kr ze zsj k G po klomid, nebi cakala do junija vse se potem zavlece dokler klomid zacne delovati , nevem .
No evoo pa imam vse vec upanja , hvala, da si delila svojo zgodbo z mano user posted image user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 20:20:53   
Jetkarmak00
Mariposa ko si napisala da si imela nosecniske znake pa ni bilo nic, ko jih pa nisi imela je pa ratalo.. user posted image pri meni je pa bilo prejsnji mesec takoj po ovulaciji 100% vse spremenjeno. Pa sem brala da pravijo ginekologi da je vse to le v glavi ja, samo prisezm cutila sem da je nekaj drugace..user posted image user posted image toliko let imas M in vse znake.. Ker sm mela vedno tocne M sm se tocno bolj poznala vse znake skoraj na dan. Vsak spik.. Prisezem.. Takrat pa se je vse za 100% zasukalo.. In je tudi res uspelo ampak imam neke probleme z izcedki. Pa se ni obdrzalo.. No potem ta mesec sva ponovno delala na +, pa so znaki cisto isti... Testkala se nism.pa se neki casa ne bom user posted image
Skratka, ne obupaj.. Kot so ze punce napisale caj krvonocnice baje res pomaga pri vgnezditvi pa urejanju ciklusa.. Sem prebrala da je nekaterim po parih mescih pitja uspelo. Tako da verjetno je res nelaj na tem caju :) mogoce ga zacni piti, ce ga zdaj ne pijes :) a folno kislino jemljes, nekje sem zasledila da naj bi tudi folna kislina pomagala lahko pri vgnezditvi..
Jaz sem vse to jemala ze nekje 3 mesce predn sva zacela sploh poskusat.. Imela sm celo zalogo vitaminov doma.. Omega 3 in 6, folno kislino, caj krvomocnice, kalcij, magnezij.. Potem sem si od ginekologa zaradi izcedkov se estimo pridobila.. Ampak sem potem si naredila z estimo vec skode kot koristiuser posted image in ja.. Menstruacije ni bilo od nikoder.. Ciklusi so se pomesali. Nekje 2 meseca je trajalo da se je zadeva umirila.. Takrat ko sem cakala na ovulacijo sem bila tako jezna nase.. Da sem "tecnarila" z tabletami in zivcna in vse... No takrat sm v tisti jezi vse te vitamincke od omega do magnezija folne itd.. Pospravila v eno skatlo in dala v omaro user posted image no od takrat naprej ne jemljem nic. In takrat sm si takoo zelela menstruacijo pa je ni bilo seveda zaradi mene, sama sm bla kriua za vse to.. Zato so se mi vsa zdravila fuuul zamerila in jih nocm jest nic.. Sploh hormoni.. Teli res delajo cudeze...
Kot omenja madjanca poznam tudi jaz eno, ki ima tezave zaradi porascenosti, in nima zenske postave tako. Mal je drgacna k jo pogledat (brke ima, roke cist kosmate, itd) in tudi vem ja, da ima zelooo neredne menstruacije ceprav je zeloo suha.. Kaj vec pa ne vem o njej..
Kaksen je zdaj vajin plan? Kdaj se je zgodil spontani splav to? Zdaj jemljes samo fertil up? Ali ga jesta oba? Baje je tudi za moske..
Upam da nisem kaj prasala na kar si ze odgovorila user posted image
Aja kaj pa ovulacije, jih kaj preverjas? Imata spolne odnose kaj "splanirane" ali pac kadar je..? Srecno vsem :)

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 21:06:15   
Mariposa08
Jetkarmak00 , folna kislina je ze v teh fertilup kapsulah, moji G sem te tbl in skatlico pokazala, da je prebrala ce je dovolj folne kisline v njuh in ce so te vitsmini , ki jih te tbl se vsebujejo uredu ali ne in je rekla da 400mg folne kisline zadosca in ostale sestavine niso skodljive nikakor tako da kr to pijem in vsak mesec prov cutim ovulacije imam tiste prozorne vlecljivr izcedke al kako se ze rwce ko je ovulacija, ker prej dokler teg tbl nism pila sem imela samo suho noznico in probleme z vnetjiuser posted image user posted image
Za krvomocnico sem brala ravnokar na nekem forumu med.over.net je neka tema o krvomocnici, amapk so zenake pile tinkturo krvomocnice vecini je pomagala ze v prvem mesecu jemanja, da so zanosile, tko da po praznikih bom sla takoj kupit te kapljice in bom probala, sedaj cakam M se mi zsi da to sraufanje po trebuhu je samo priprava na user posted image na zalost user posted image
Za splav sem ga imela skoraj dve leti nazaj , po 1 letu matranja sem koncno docakala pikico ampak se je zal tedn dni po tem, ko sva zvedela veselo novico najina pikica poslovilauser posted image . To planiranje in ovluacijski dnevi in poze kako najlazje do zanisitve in cela znanost naju je takrat cisto izcrpala in po ss sva rekla sa bova naredila malo pavze, da sva lahko zopet malo normalno zacela funkcionirat, in sva se zopet zelo povezala in zblizala, ker od planiranja na user posted image in mojih tecnih izbruhov zaradi hormonov je bilo ze obupno user posted image
Sedaj sva zopet zacela ze drugi mesec tece, pila sem samo dabroston dva cikla prvi da mi je sprozil M, vcasih je zaradi stresa ne dobim in sem potem usauser posted image , no in ta mesec sem jo jemala po navodilu G od 16 dne cikla 10dni. Drugace mene takrat klomid ni nic kaj slabo na mene vplival toliko kot slabo na mene vpliva dabroston , po njem sem tako tecna, napihnjena da je groza.
Verjamem da ti je teh vseh hormonov in tbl cez glavo tudi meni so tbl ze bljek , da me moj ze heca, da sm hujs ko tisti odvisniki od tbl , samo za zajtrk jih pozrem 3,4user posted image , pijem zraven se b komplex, nevem je b vitamin , skodit ne moreuser posted image
Zal mi je za tvoji pikico , upam da ti je tokrat uspelo in da se bo obdrzalo v tebi celih 9 mesecevuser posted image
V nasprotnem primeru ti svetujem krvomocnico kapljice ali caj poskusit ni greh in te fertilup tbl nevem menj pomagajo, lahko si preberes na spletu malo mnenja uporabnikov , ce mislis da bi ti koristile.
No zdj sem se pa ze kr prevec razpisalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 21:10:26   
Mariposa08
Aja pozabila sem ti odgovoriti se na zadnje vprasanje, kar se tice odnosov, takoj po M in en dan pred predvideno O in takrat ko naj bi O bila pac opazim izcedek, ne pretiravava rekla sva ce rata rata, ce ne pa zopet nasledni mesec, takrat ko sva nacrtovala in odnosi skos na 2-3 dni in ni sa ni se ni prijelo, takrat ko sem dejansko zanosila sva probala samo dvakrat v tistem ciklusu pa se to tko na zacetku da sva oba mislila da nic ne bo in sva bila cist sokrirana , ko sva zvedela , da je ratalouser posted image
Tako da nic planirat, sprosti se, z necim se zamoti pa bo user posted image

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 21:23:01   
Mariposa08
No ko zelim na vse odgovoriti, pol stvari pozabim , ocitno me emso ze mal dajeuser posted image user posted image
Res je da fertilup obstaja in za zenske in moske, zaenkrat te tbl pijem samo jaz, on ima otroka ze od prej , tako , da z njim verjetno narobe ni nic. Sem jih pila ze takrat pred ss ,pa je uspelo pa upam , da bo tokrat tudi user posted image

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 21:29:12   
Jetkarmak00
Jaa jaz sem pa to vedno vse racunala z ovulacijskimi testki. Samo se mi zdi zdaj ze tko brez veze ce ne bo uspelo ker so tocne M in ovulacija na sredini nekje in se mi zdi res brez veze.. Sem se jih ze navelicala.. user posted image pa tudi zelo dragiiii soo, mi je pa ena rekla da nj na plodnost.si pogledam da majo tam veliiko poceni stvari..
Mam caj krvomocnice jaz ze doma ves :) sm ga kupla tkrt kt sm vse ostale tabletke user posted image maa ves kako je.. Glede tablet sm js bla vedno fuuul skepticna.. Tut kot otrok sm odrascala bl v druzini kjer mi niso ob vrocini dal lekadolov.. Sele prakticno v sredni soli sm od sosolk slisala da lekadol zbija vrocinouser posted image user posted image vedno sm bla zlo tko no.. Js sm dobila za zbijanje obkladke, kalinovje.. Tudi cepljeni mi otroci nismo bli nikoli.. Morm pa priznt da smo bli vedno vsi zeloo zdravi tko.. Nikoli na sreco res ni bilo nobenih tezav.. No skratka tablete mi niso bile blizu.. No potem sem pa zdaj, nekje tri mesece preden sva zacela planirati prvic na +, sem zacela z nabavo tablet.. Tiste ki sem ti omenila.. Kar nek blisk se mi je naredil in na veliko sm zacela z vitamincki. Pa to je dobr, to tut rabm.. To morm jest.. Itd. Saj ves kko to greuser posted image user posted image no in potem se je zgodila tista nezgoda z estimo in menstruacije od nikoder.. Takrat sm potem v cakanju M nekako dobila v sebi en strah al kako naj recem temu.. Odpor mogoce? In neveem.. Nekako preprosto povedano ne upam jemat nic popolnoma nic vec.. Popijem sumeco tableto magnezija na dan in to je vse.. Ceprav pravijo da omega 3 pomaga pri razvoju mozganov, folna kislina da je izredno pomembna, magnezij proti krcem. Itd.. Ampak kar nic od tega ne jem, ceprav ne vem niti 100% razloga zakaj tocno...
Kaksne kaplice bos to jemalanod krvomocnice? To pa nisem vedela da obstaja, sm vedla samo za cajcke :)
Sm pogledala fertil up.. Ce je to to.. Mal drago se mi zdi? Kar fajn zasoljena cena.. Ce pravilno gledam user posted image
Dabroston zdravila ne poznam. Se mi pa nekaj svita.. Ce je to to.. A je to progesteron ane? Mislim sta estima in dabroston enakovredna? Isti pomen le drugo pakovanje? Ce to dabroston povzroca tezave mogoce zacni rake z estimo? Jaz ti jo lahko tudi dam, ce zelis ker jo ne potrebujem..
Kako ti pa ugotovijo drgac PCO? Jasno mi je da z ultrazvokom.. Ampak a ti izmerijo jajcnike in so preveliki? Ali samo na podlagi da ni ovulacije dolocijo tudi potem pco?
Kaksne izkusnje si pa imela z klomifenom? Sem ravno prebrala vceraj da lahko pride celo do torzije jajcnikov.. Nism si mislila da je lahko to tako zakomplicirano.. Jemlje pa mislim da se ga pod nadzorom..
No da se se jaz mal predstavim.. Stara sm 24 drgac, na otrocku pa delava zdaj drugi ciklus.. Uspelo je prejsnji mesec v prvo, zdaj v drugo pa cakam ce bom tudi te srece user posted image
Vidim da sva kar priblizno istih let :D mislim skoraj :D
Drgac pa poznam eno k je stara 35 let. Je kt. Pravi da ima se cas za otroke... Prioriteta ji je potovanje in vecerje, koktejlcki s fantom itd.. Za druzino pa pravi da ima se cas.. Hja nevem.. Mal mi je to mimo? Nobenih otrok se, jemlje kt, nevem.. Ne zdi se mi vec ravno tako mlada pa da bi imela se moznost za oploditve ce se pojavijo tezave. Skratka.. 36 bo.. Pa preden bi se ona sploh odlocila za otroka lahko se kaksno leto najmanj dodam. Pa potem se eno leto poskusanja.. Pa tudi ce recimo zanosi je treba potem tudi donositi in roditi zdravega otroka kar se mi zdi pa s starostjo vse tezje in tezje.. Ima kksna katero podobno "znanko" in kako se je razvilo/ se razvija? Ta oseba mi je kar blizu.. Ampak ne morem seveda z njo govoriti o tem.. :)

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 22:22:29   
Mariposa08
No , da zacnem prvo od spodaj na gor, da kaj ne pozabim hehe user posted image user posted image stara sem 29 let, letos polnim okroglo 30,priznam , da me kr malo matra, vedno sem mislola da bom do 30 leta imela usaj enega ce ne ze dva otroka, ampak ocitno vse ob svojem casuuser posted image
No kot si rekla za to punco, ki se ji se ne mudi bit mama, cedalje vec je takih parov nasplosno ne samo zensk ampak oba in zenska in moski kot par, nic se mi ne zdi narobe , da se izuras, potujes, dozivis neko mladost, uzivas,itd. Res je da potem ko pa bi zeleli pri 35,36 letih otroka pa mogoce ne bo takoj uspelo in si hitro potem ze “prestar” za umetno oploditev . Je pa vecina takih ki so na izi in se ne obremenjujejo kdaj bo in koliko so ze stare jim kaj hitro uspe in so mame,poznam jih kar veliko, so se pozno porocile po doolgoletniii vezi, in se tam sele pri 38 letih spomnile da zdaj si bojo pa z mozem ali partnerjem druzinico ustvarile ... v prvooo jim je uspeloo!!! Kar je super , vsi veseli, nekateri pa od mladih let se trudijo zanisit in ne gre in ko prvic uspe so istih let kot tiste ki so se pac pa lih takrat odlocile no zdj bomo imeli pa otroka, zanimivo , kaj ne ?user posted image sto ljudi , sto cudi , vsako telo je drufacno. Poznam tusi punce , ki so se hvalile v smislu .. no js pa ne bom poleti rodila bom bolj pozimi al pa spomladi ker po tisti vrocini pa jaz z tiatim velimim trebuhom ze ne bom hodila okoli..user posted image ?? No in takin je takoj uspelo in sem si rekla ja ocitno si morm samo v glavi rect kdaj hocem bit noseca in kdaj rodit pa bo ratalo user posted image malo hecaa , heheuser posted image
Aja za dabroston do zdj sm jih pila aamo za sprozitev M, ce je izostala, samo zdaj mi jih je na novo dala ta ciklus da sem jih pila, ja je kot progesteron, bom videla ce do junija ne uspe takrat mam kontrolo pri G in bom dobila klomid tbl. Te so v redu, samo M dlje traja po klomidu 7,8 dni kar je mal nadlezno ampak baje je to stranski ucinek je tudi G tako rekla. Pije se ga pod nadztom, jaz sem pila 1/2 tbl od 5do9 dne ciklusa 2 meseca, in zasnii tretji mesec od 3do 7 dne ciklusa po navodilu moje G. Deluje pa klomid se 3 mesece po prenehanju pitja. Nevem brala sem za kapljice krvomocnice prov to tinkturo ki je baje proc koncentrirano s to krvomocnico baje ucinek ze takoj po enem mesecu uporabe, pije se 3x dnevno po 25-30 kapljic , lahko pijes samo ti ali oba s partnerjem/ mozem . V lekarni sem videla da prodajajo , stane 11eur, ja vem useee je takoo drago ampak ce se splaca potem mi ni skoda tega denarja user posted image
Glede tbl vem sem bila na istem, vse zivo sem zrla kar sem bidela in prebralaa enako kot ti kot bi sebe brala zdej😊
Tudi jaz ne maram pit toliko tbl amapk si ucasih pol recem kaj oa ce lih to bo pomagalo in potem seveda spet polno tbluser posted image
No sej zsj ne pijem tok tbl, jem veliko gozdnih sadezev, melone, zelenjave sveze im prekuhane, vse te skodljive prehrane sem skenslala, tko da verjetno pri nas PCO je veliko tusi s prehrano povezano , naj bi bil PCO presnovna motnja . Aja glede PCO, meni je na uz videla , sicer sem za to zvedela pred 2 leti po ss, prej pa da je vse bp. Nic ne vem a imam jajcnike povecane to je nism sprasevaal niti mi G ni posebi omenjala, je pa rekla da so jajcniki malo leni, se posebej levi jajcnik, ceprav feb letos na zadnjem uz je bila navdusena, kaksno izboljsanje kot v M ciklusih in cist na jajcnikih ocitno nevem.
Aja se to ,za ugotavljanje plodnih dni, meni pomaga canesten koledarcek, ki si ga zlovdas iz spletne trgovine na svojem telefonu, predvidevam , da imas pametni telefonuser posted image
Tam vpises kasn ciklus imas ponavadi ali na 28-30 dni, in vse to bos videla in ti tocno napove kdaj bos dobila M in kdaj so plodni dnevi in ovulacija, moram reci , da zame in za mnoge to kar veljauser posted image

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 22:34:21   
madjanca
Oh joj dabroston. To je pa res eno zdravilo, ki ga najtezje prenasam
Psiha na psu, spremembe na telesu nenormalne... groza groza in se enkrat groza. Jaz se ga izogibam kolikor se da, ko pa bomo zeleli bebiko pa bo mozek moral spet malo potrpet te moje izpade joka in jeze.

Za postavitev diagnoze pco morajo spremljati nivo hormonov preko celega cikla.. sama osnova za to raziskovanje in pa je seveda uz. Pri pco gre za ciste, ki se nabirajo na jajcnikih -jajceca, ki se ne spustijo po jajcevodu do maternice - posledicno ne pride do ovulacije. Iz meseca v mesec se teh cist lahko nabere veliko. Ampak pri pco so tudi jajcniki odebeljeni. Fora je, da obstajajo policisticni jajcniki in sindrom policisticnih jajcnikov pa si zal nikoli ne zapomnim tocno kaj je pri katerem. Meni je g rekla, da imam sindrom pco.

Aja vem se to, da se stena v maternici vseeno debeli. Ampak se pa ne zacnr luscit dokler ne pride jajcece do maternice - zato ni M. Meni je na uz nastela mislim da takrat nekje 10 cist, ki pa so hvalabogu same izginile - samo ne sprasujte me prosim kako, ker pomojem nikolo ne bom vedela..

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
26.4.2018 23:10:34   
Mariposa08
Madjanca ja vem , od tega dabrostona sem tud jaz cist na tleh, obupen je pa tako pomaga.
Ma tud sama nevem tocne razlike med sindromom PCO in PCO. Meni je ene 4 leta preden sem sploh na otrocju zacela delat vzela hormone pa so bili v mejah normale, ze takrat sem imela neredne M, sele po ss mi je rekla , da imam PCO in ne sindrom. Cist sem imela veliko ampak se je dosti stanje zboljsalo, M so bile kr redne in cist je dosti manj, nic ppsebnega za to naredila nism razen mal sem res prehrano spremenila bolj na zdravo, kruh skenslala, ne prenesem psenicne moke , veliko jem sadja in zelenjave in vse kuham sama, vcasih sem iz sluzbe zmatrana pa ssm kaj na hitro ze pripravljeno kupila ... joj kaj vse vnasamo v telo obupuser posted image
A klomid si kdaj pila takrat ko si prvic delala na otrocku? Si rekla ze prej , da slabo prenasas hormonske tbl , vem obupne so , koliko zivcnosti in jeze in joka .. ah jaz sem sla sama sebi posteno na zivce , kaj sele ostalimuser posted image
Bos videla mogoce ti bo pa ze krvomocnica pomagala, ali pa v druge ne bos imela toliko tezav kot v prvo

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
27.4.2018 10:25:48   
Jetkarmak00
Ja sej vem.. Poznam jst iste zgodbe.. Nekaterim usoe takoj na prvi spric user posted image neglede na leta, nekateri se pa lahko ze v mladosti zacnejo trudit pa uspe kasneje.. No sama mam doma mejhnga bratca.. Mami zanosila pri 43 letih.. Seveda nenacrtovano.. Mislila da je ze v meni in je izvedela da je noseca sele nekje ob brcah. Po eni strani se mi zdi to najbolje ker delas vse kar delas.. Ne ves da si nosec, brez tablet.. Pa vseeno prilezejo ven.. user posted image kot pa nekatere (tudi sama sem bila) jem tablete ze preden sploh zanosim.. user posted image
Statisticno je pac tako da naj bi z leti plodnost padala.. Itak pa da ne bo vedno pri vseh tako.. Pomoje merijo to statistiko v vecini..tudi v postopkih mislim da ravno 25 letnic ni.. Predvidevam da so vecinoma 30+.
No no no.. Hahhaa user posted image sama sm bla ista ves.. Midva sva cakala mesc marec (prejsnji mesec) samo zato da bo decembrck user posted image in ja.. Tudi meni ke grozno met polet velik trebuh. Po moznosti se zatekat. Zima je zima.. Bolj si noter, doma, vroce ti ni, dosti oblacil na sebi, kratki dnevi itd.. Skratka neee to pa res nebi tok rada da bi mela rok od maja do oktobra enkrt.. user posted image seveda na koncu ce ne uspe, si vesel vsega.. Samo da je zdrav.. user posted image no in tudi pri nama je uspelo.. Ampak se je potem pojavila krvavitev in M. No zdaj v novem krogu pa imam isti obcutek.. Mislim da je uspelo no :D samo da bi bil pomoje bolj januarck. Ampak to mi niti ni tolk zlo pomembno.. Bolj mi je tisto samo da ne bo od maja naprej.. user posted image nevem.. Tezko prenasam vrocino.. Vroce mi je ze pri 25 stopinjah.. Ko sva sla na dopust v vroco arabijo sm umrla res.. Nevem ne morem enostavno.. In kaj sele da bi se takrat ukvarjala z zatekanjem, predihavanjem popadkov itd.. Ceprav ital vsak po svoje.. Nekateri pa si zelijo da bi mel otrok ravno poleti bday, da jim nebi bilo treba tlaciti bunde nanj. user posted image in seveda vse vmes.. Nekaterim je pa vseeno.. Kar razumem, ce se bos leta in leta trudil je logicno da ne mors zbirat se meseca.. Sama sm mnenja, da probas uresniciti svoje zelje, vec kot da ti pac ne uspe, se ne more zgodit.. Probas pac. Ce rata prou, ce pa ne pa pac ne.. Verjetno ne bos cakal eno leto da ponovno probas user posted image
Zakaj pa ne jemljes namesto dabrostona estimo? user posted image
A pa se pco sindrom lahko pojavi naknadno? Ali pa ce ga imas, ga imas dozivljensko ali to lahko tudi izgine? Noo jaz imam desni jajcnik baje bolj len tako mi je rekel G na ultrazvoku da je levi precej bolj aktiven kot desni ampak da naj me to ne skrbi ker kao delujeta usklajeno.. Kaj pa vem.. Mi je pa ze zaznal dvojno ovulacijo z ultrazvokom user posted image
Vidva potem ze dve leti delata na otrokcu ce sem prav razbrala?
Madjanca ja.. Zdaj upam da prav razumem.. Ovulacija se sprozi ampak ostane jajcece v jajcevodu? user posted image upam da sem si prav zapomnila.. Oziroma razbrala.. user posted image

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
27.4.2018 10:58:34   
Mariposa08
Heheee... ja sej noben si ne zeli sred najvecje vrocine rojevat in z ogromnim trebuhom okoli hodit user posted image je pa vseeno lepo tudi ce so poleti rojeni, tudi jaz sem poletna punca, tako da me ne bi nic motilo , ce bi tud moj otrocek bil poleti rojen, mije pa vseeno, vcasih sem tudi jaz govorila, kdaj bi rada da je otrok rojen v kerem mesecu in to ampak vsega splanirar ocitno ne mores in mi je vseeno v katerem mesecu bom rodila, samo da bom koncno uspesno zopet zanosilauser posted image
Ne nee .. 3 leta nazaj sva zacela delat na user posted image im po 1 letu matranja nama je uspelo , vendar je prislo do ss in sva se takrat odlocila , da narediva malo pavze, si vzameva cas za naju , ker naju je vso to planiranje in neuspesnost in potem koncno uspelo in izguba pikice naju je zeli prizadela, tako da sva se takrat (2 leti nazaj) , odlocila da malo pocakava z otrockom , sva sla na dopust , se zopet zblizala, ker too matranje na otroku tudi v vezi vcasih pusti neke posledice in nisem zelela, da se vse vrti samo okoli tega, ker mi je pomemeben tudi najin odnos. Tako , da sedaj ponovno delava na otroku sele 2 meseca s tem , da sem se ze prej telesno pripravila, sem zopet pila ta fertilup , ki mi je ze takrat pomagal. Dabroston sem vedno jemala samo kadar mi je M izostala, ta mesec sem ga prvic pila kot podpora oziroma pomoc , da bi lazje zanosila ( ima pac vec ucinkov, odvisno od katerega do katerega dne v ciklusu jih jemljes), sej je nadlezen , si tecen in napihnjen in jok in stok ... apmak se da potrpeti, sej vsa hormonska zdravila tako ocitno volivajo na nas user posted image
Neki ne razumem , a vidva z partenrjen/mozem sta prejsni nesec upwsno zanosila pa je prislo do ss zdaj pa ze takoj normalno zopet poskusata, ker ponavadi je tako, da tok casa kot je nosecnost trajala tok casa se pocaka, potem pa zopet se lahko nadaljuje na user posted image , ce sem te provrazumela user posted image ce inas tak obuctek kot prej in sebe dobto poznas potem verjetno si , koliko dni ti pa ze zamuja M ? Meni 1 dan ampak mislim , da i nevem.
O PCO sm nasla nek clanek, tam je vse lepo razlozeno kaj je PCO in vse o tem , da bos imela neko bolj jasno predstavo o tem, ker jaz o razlaganju teh tem nism ravno blesteca user posted image

http://diagnosticni-laboratorij.si/policisticni-jajcniki/

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
27.4.2018 11:40:57   
Jetkarmak00
Ahaa.. Razumem zdaj ja.. Sta imela. Pa. Dolgo pauzo cakanja. Hehe. Jaa to vem da psiha dela svoje v odnosih.. Tud sama poznam en parck,v sirsi druzini ki nista mogla imet otrok..ubistvu nista zanosila po naravni poti in ze sam postopek jih je nekakonpahnil v tommtud v postopek jima ni blo enostavno it.. Tko tako je.. Nimas kaj.. Vsak drugace gleda na vse to..
Neee eh. Meni se je po plusku cez nekaj dni ulilo.. Ce nebi testkala iz firbca sploh vedela nebi.. Tako da nevem kako je s tem cakanjem. Mislm da tko zgodej ne vpliva na nic..pomoje je treba cakat v kasnejsih tednih..

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
27.4.2018 12:07:32   
Mariposa08
Aha no ja sej potem pa kot pravis ce se je ulilo mogoce je res bilo cist zgodaj se pa ni nic narobe da sta takoj zopet nadaljevala. No upam , da se ti bo tokrat pa obdrzalo in upam da zopet zagledas user posted image user posted image user posted image
Ja sva mela malo daljso pavzo, tudi zaradi drugih stvari vmes ampak o tem ravno ne bi user posted image
Nic nisva zamudila, nekatere se pri teh letih sele oslocajo a bi al ne bi zaceli na otrocku pa tudi uspe in nevem zakaj tudi nama ne bi , vem da bo verjetno trajalo ampak bova vsaj poplacan potem s user posted image
Kdaj bos pa delala test ? Jaz sem rekla , da bom 1 tedn sigurno pocakala ali malo vec, ne bi rada prekmalu da ne bo kaj narobe pokazalo, no sej mogoce se bo pa ze prej M ulila, neki nimam obcutka , da bi uspelo tko hitro ampak nikoli se ne ve user posted image user posted image

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: PCO in čakanje kdaj bo uspelo
27.4.2018 13:35:25   
Jetkarmak00
Aam.. Ja zdaj sem nekje pomoje okrog menstruacije, bi mogla bit nekje v naslednjih dneh. Tako nekako je.. Ampak ne bom testkala.. Ker pac greva na dopust zj za en mesc v mesecu maju in bi si dala rada mal duska pa ne gledala kaj jem.. In podobno pac brez slabe vesti. Tudi glede savn in tega.. Raje vidim da ne vem za nosecnost zdaj ta mesec.. user posted image H ginekologu se tut itak nam narocila seveda, ce me ne bo. Ko pridem nazaj pa takoj itak :D
Tako da testkala sploh ne bom.. user posted image potem prvega junija ko sm nazaj user posted image saj ne ves, mogoce pa pride M.. In ni nic iz tega.

Ahaa razumem ja.. No lepo da sta se pomenila pa. Da je zdaj vse ok in da ponovno delata na +, sta porocena? Imata svoje stanovanje mislim a zivita skupaj? Imas tudi se kar veliko let pred sabo...tako da ne obupaj in ne sekiraj se ce takoj ne bo pluska..

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Spomladanska utrujenost
Kaj je spomladanska utrujenost in kako jo najlažje premagate. Z malo dobre volje je vse mogoče.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?