|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
21.7.2019 11:34:10   
LoniRR
Pozdravljena bibabubabaja... 

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
   RE: APRILČICE 2019
23.7.2019 16:23:16   
LoniRR
Mi smo imeli danes posvetovalnico pa 3 mesece imamo. Pridno rastemo. Mamo pa 5465 g in 61,3 cm. 😍

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
   RE: APRILČICE 2019
24.7.2019 17:07:24   
Žabica.m
Mi smo imeli v četrtek posvetovalnico in prvo cepljenje. Pri 3 in pol mesecih je punca težka 5.770 gramov in velika 59,5 cm. Cepljenje smo pa tudi prestali brez posebnosti.
Imam pa eno vprašanje punce katerih se dojenčki že obračajo ali želijo skoz to početi? Naša je pogruntala obrat na trebušček čez levi bok in zdaj bi to skoz počela. Vse super pa fajn, samo dolgo ne zdrži pa je potem puntanje. Pa še danes je udarila z glavo v pena puzzle, ker nisem pravočasno prišla do nje, pa ji je glava padla. Vem, da ji to nič ne škodi, jok pa je bil takšen, kot da bi jo iz kože dajali.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
   RE: APRILČICE 2019
24.7.2019 17:08:55   
Cvetnilist
Ti je normalno Žabica. Lia bi se tudi skoz obračala, no zdaj jo je malo minlo prej pa se je skoz ko je mela sekundo casa in potem vec ni mogla glave gor drzat, ko sem jo obrnila pa se je drla. 😁

(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
   RE: APRILČICE 2019
24.7.2019 23:56:31   
jabuk

Oj, mi ni javljalo, da ste komentirala 🤔...No skratka, podnevi mi spi večinoma kako uro po vsakem obroku, prehranjuje se pa 5x na dan (oz.na 3h), jo pa samo dojim. Mi pa včasih podnevi popoldne spi tudi 5h in ponoči normalno spi. 🙂
IZVIRNO SPOROČILO: Bodoca mamica1

Uf 10ur v kosu. To je lepaa. Ne ne, nikar zbujat otroka, ce to ni zaradi razvoja nujno. Nasa se tudi lepo redi. No pridejo dnevi ko jih prespi ponoci 8. Ampak to je bolj izjema kot pravilo. Pa mi ni problem ob 5ih prbl. Ustat in podojit ampak ko naj bi cedalji dlje prespali pa mi zato cudno, ker smo ze od ene 3tednov starosti na istem. Jabuk kako ti pa kaj cez dan spi?



(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 0:05:59   
jabuk
Oj žabica, pozdravljena. Moja se obrača večinoma takrat, ko je zelo zaspana, ji je dolgčas, je jezna. Ta teden se v sekundi obrne in to že tudi kot ena palačinka večkrat naenkrat. Z glavico nimam težav, jo drži gor, ali pa počasi spusti. Jo pa tudi že tak nosim pred podpore, ker sama drži glavo gor.


(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 16:05:02   
naty1989
Pozdravljene!

Sem vas brala malo že ko ste imele porode. Pa ker me je poroda zelo strah, ker se bliža s svetlobno hitrostjo me zanima kako ste preživele popadke? Svoje in umetne, so to bolečine podobne ob močni menstruaciji ali je to čisto nekaj drugega? In predvsem kako ste si lajšale popadke če so ti trajali dolge ure? Jaz sem žal omejena z epiduralno, sam v dop.času jo imajo, pa se ne zanašam na njo. Zato me še zanima če so vam, katere niste imele EA pomagala kaj ta protibolečinska sredstva ki jih dajo? In katero je dobro in pomaga? Hvala za odgovore in lep pozdrav.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 16:10:34   
Cvetnilist
Pozdravljena Naty, popadki so čisto drugačni kot menstrualni krči, boš zagotovo vedela, ko jih boš mela. Lahko pa par dni prej že dobivaš lažne. Popadek je nekaj takšnega kot da bi ti nekaj z vso silo stiskalo maternico, ne da se primerjat z nobeno drugo bolečino.Epiduralni ti pa jaz močno odsvetujem, ker se je moj porod zaradi nje končal z vakumom. Pa tudi olakša ne kaj dosti epiduralna.Lahko dobiš inekcijo protibolečinskega sredstva, ki pa tudi ne olajša preveč.Jaz bom v drugo definitivno stisnila zobe in rodila brez vsega.Kar pa se tiče umetnih popadkov bolijo bolj kot tvoji.




(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 16:32:50   
jabuk
Oj naty, jaz sem imela prvič umetne popadke in mi je otrok pritiskal spredaj in je kar bolelo. Nimam lih boleče menstruacije, tak da je bilo to kar boleče. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 16:59:02   
LoniRR
Pozdravljena naty. Glede poroda ti bo vsaka povedala drugacno zgodbo in pogled na sam porod. Prag bolecine je razlicen kot tudi ni pri vsaki isto. Sama sem ga dozivela kot nekaj pozitivnega. Imela sem epiduralno in umetne popadke. Rodila sem 11 dni cez rok z indukcijo poroda. Svojih popadkov nisem imela tko da nvm kako bolijo. Pred epiduralno sem imela plin in se mi je pozitivno obnesel (beri: vse je bilo smesno).  Ko sem cutila mocnejse popadke sem dobila epiduralno in potem sem bila kot na plazi. No tako je babca poimenovala mojo bolecino. Zaradi tega je zmanjsala ucinek EA in pojacala umetne. Takrat sem sele cutila popadke ampak sem bila v 2h odprta in v 1h rodila. Tko da moje mnenje je, da je ogromno odvisno tudi od ekipe zaposlenih in njihovih izkusenj. V porodno sem prisla kot na kavo in na silo so me odprli, da so mi lahko mehur predrl. To ni pomagal,ker je bil otrok ze prenizko. Umetni popadki so bli kot neki blagi krci na minuto. Ko pa je prisla popoldanska izmena ob 2h in vse skupaj naredila po svoje sem v 3h rodila. Sama bolecina je bila meni znosna in ce sedaj pomislim bi slo tudi brez EA. V priemru EA bodi pozorna, da na koncu ko potiskas cutis kot da moras kakati, saj je v primeru da popadkov ne cutis tudi tezko potiskati in v tem primeru lahko pride do komplikacij. Tako je meni babca razlozila ko mi je EA prekinla. Malo sem bila dolga ampak se ne bat poroda. Na koncu ko zaslisis jok resnicno pozabis kako te popadek sploh zaboli. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 17:04:18   
Žabica.m
Naty tako kot sta ti predhodnici napisali teh bolečin se ne da opisati, podobno je stiskanju. Jaz sem imela srečo v nesreči, da sem se zelo hitro odprla in ni bilo tak strašno, dalo se je predihat. Meni je najbolj pasalo sedeti na wc školjki takrat. Potem pa so moji popadki postali šibki, dete zaradi temenske vstave ni šlo dol, pa sem dobila umetne popadtke, tisto pa ni glih fajn, ker se dobesedno zlivajo en v drugega in nimaš pauze, ampak se da. Jaz sem dalaskoz brez protibolečinskih sredstev pa imam zelo nizek prag bolečine. In če se nazaj spomnim, mi je bilo fajn, da sem bila skoz pri sebi in nisem bila zadeta od česa. Vsak porod je unikat, tako da boš vidla kako bo, če se boš počasi odpirala, vzemi epiduralno, da si malo olajšaš in prišparaš  moči za finalno dejanje. Zmogla pa itak boš, babe vse zmoremo in preživimo :) 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 17:28:54   
LoniRR
Se strinjam kot je zabica napisala. Odvisno od samega poroda kaj vzeti. Jaz sem bila na predavanju o teh protibolecinskih in je edino EA ki ni v zilo in ne vpliva na otrocka. V porodni sem vzela najprej plin in ker je obstajala verjetnost za carski rez, ker se nisem odpirala kljub 2x poskusu predrtja mehurja in 4 sveckah sem vedla da bo lahko trajalo in rabis energijo za na konec. Poleg tega pa za morebiten hitri carski rez samo uspavalo stisnejo v kanal od epuduralne. Na podlagi dane situacije sem se tko odlocila. Vazno je da sledis navodilom babice in cim bolj mirno predihavas popadke (skoz nos noter, skoz usta ven) in ogni se kaksnemu vpitju, ker kuris odvecno energijo. Hehe meni so ti napotki pomagali. V primeru da bom naslednic imela svoje popadke in se bom sama odprla pa dvomim da bom karkoli vzela... 

(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 17:32:57   
Cvetnilist
Res se nase izkusnje precej razlikujejo, jaz sem pac res na zalost med tistimi, ki smo mele tezje porode.Vse skupaj je trajalo 15 ur, po 8.urah sem bila odprta komaj 3cm, zato mi je babica tudi priporocala epiduralno, ki pa mi je na zalost vzela na koncu tiste potisne popadke. Jaz vam cisto po resnici povem punce, da sploh ne vem s cim vse so me nasibali, vem da sem dobila 2x neke antibiotike, umetne popadke, infuzijo, epiduralno, neke protibolecinske inekcije in na koncu kisik, ker sem bla ze cisto brez moci in sem skoraj zlezla skupaj. Ampak na sreco je z mojo malo princesko vse ok! 😊To mi je najbolj pomembno, bolecina je ze zdavnaj pozabljena. 😁

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 17:42:27   
LoniRR
Haha cvetnilist pravjo da so v bolnicah najboljse droge. Sama se se tabletom za glavo izogibam tko da je ze plin olepsal zadevo. Kaj za vraga so mi dal v zilo preden so mi EA nastimal da sm bla lahko pri miru, nimam pojma ampak sm bla pa cist mim. Tko da vprašanje kaj vse dodajajo. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 17:46:52   
LoniRR
Pri meni je bila v porodni ena punca, ke je samo skrbela da je ugotavljala kdaj imam popadke. Po trebuhu me masirala in naj bi se baje cutlo ko jih imas. Smo se kr nasmejal ko je meni spilalo. Je pa to res, ker je tocno vedla kdaj prihaja popadek se preden sem jst karkoli nakazala. Cvetnilist a pri tebi niso nic preverjali tako, da bi ti pomagali na koncu? Jst sem sicer vse cutla in sem vedla kdaj moram potisniti ampak sta tut babca in ta sestra ki je bila samo zato poleg, tudi me vsakic opozorile kdaj se naj pripravim in potiskam.  

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 19:06:56   
Cvetnilist
Eh jaz sem bla 95% casa sama v porodni, babuca me je samo prisla vsake tolko pogledat, nobenega pomaganja ni blo. 😕No mojega sem mela edino zraven ampak mi druga, kot pa da me je drzal za roko, tak ni mogo pomagat.Pa res ne vem s cim vse so me sopali, ce je samo nosla tote vrece in jih menjavala. Roko pa sem tak mela celo vijolcno, od prstov pa do pregiba roke. Mi niso vredu naredle teh metuljckov in so ven padali.Jaz res upam, da bom imela v drugo lepso izkusnjo, ceprav priznam, da me je presneto strah spet it rodit. Tak mi pise, da dve leti ne bi smela rodit, ker sem mela se not neke raztrganine.Drugace pa jaz drugace tudi nisem za neka zdravila, ce pojem eno tableto na leto je dosti ampak tu pa mi je slo vse narobe, vse je blo cisto kontra kot sem si jaz zelela. 😕Bodocamamica, kak si ti zdaj kaj s ciscenjem po porodu? 😁

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 19:13:57   
LoniRR
Ojoj bogaaa. Kok je odvisno od islisnje kako gledas za naprej. Jst bi sla loh se 10_x_ rodit. Glede nato da so mi oni prozl porod sem pricakovala res najslabsi scenarij. Me je bolj bolelo ko so me na silo odpirali kot pa tole.Hm glede ciscenja... ravno sedaj sem pospravila hehe. Po kosilu moj vzame malo in jst izkoristim da pospravim. Drugace pa ko spi cez dan in pa zvecer ko zaspi. Pa zjutraj vstanem pred njo samo to bolj zato, da si mleko nacrpam pa sebe "prstimam" hehe. Ps pri tebi? Ti znese? Ni sicer tako tipi topi kot pred porodom ampak me nervira ce vsak dan ne spuca sproti kar je potrebno. Okna pa ne pucam vec tako pogosto. 1x na 2 tedna do 3.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 19:21:52   
Cvetnilist
Hvala bogu, da si mela tako lepo prvo izkusnjo, bos sla brez strahu se enkrat rodit! 😃Saj mogoce bo pa pri meni tudi v drugo lazje, protibolecinskega vem da ne vzamem nic vec 1000%. 😁Se trudim no, da je se vedno lepo pospravljeno, sicer gre malo tezje kot prej, sploh, ker sem vecino sama ampak gre, naceloma pospravljam zvecer, ko mala zaspi, mam sreco, da zgodaj zaspi, tam med 7. in 8. in potem pac jaz vecer izkoristim za ciscenje. 😁Ne prenesem pa da bi blo naramano, obvezno zvecer pocistim, da se zjutraj zbudim v cisto stanovanje, ker drugace ne morem spat. 😁Sem mislila, da bo to vse skupaj s porodom malo minlo ampak ni. 🤣Jaz res ne morem verjet kak cas bezi, se mi zdi kot da smo se se vceraj pogovarjale kot nosecke, zdaj pa smo ze vse s svojimi soncki, ki so vsak dan vecjo in bolj navihani, kot bi mignil bo eno leto naokrog in bomo praznovali 1. rojstne dneve. 😊Bodoca mamica, kaj tvoja se je ovencek al vec ne?

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 19:26:00   
Cvetnilist


user posted image user posted image Bodocamamica1, ti si zadnic pisala za krst da ga nacrtujes ne? Tako tortico smo mi meli, mogoce da dobis kaksno idejo. zdaj sem najdla nacin kak lahko tu kako slikico posljem. 😂

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 19:26:04   
LoniRR
Jst sm ob ene 9ih prsla v porodno in do ene 11ih so bli okol mele zdravniki ker so me na silo odpirali, 2x poskusli mehur predreti pa UZ so mi delali, ker mi ni hotla voda odteci. Potem so mi objasnili najslabsi scenarij. Do 5ih ko sem rodila nvm ce sm bla vsega skupi 10min sama. Mogoce tudi zato ker sem bila toliko cez rok in so bli nalepljeni na CTG, ker sem imela en dan prej slabo sliko zaradi svecke za sprozitev poroda...

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 19:28:22   
Cvetnilist
Jaz sem bla skoraj celih 15 ur sama, edino na koncu, ko je mali zacel padat utrip in ko se je ze pokakala so blo vsi naenkrat okoli mene. Prej pa mogoce enkrat na uro da me je prisla pogledat.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 19:50:49   
LoniRR
Tudi jst nism nc drgac glede ciscenja k prej. Kvecjemu huj k zdj se za malo non stop pospravlam hehe. Nee je pa ze bik. Sem bila zihr da bo oven k je bla na sredini ampak smo sli glih mimo. Jaaa tudi meni cas ful hitro tece. Se malo pa bojo racali nasi cukrcki. 
Joj kok lepaaa tortica. Mi smo naso ze narocili. Bo pa 4oglata. Tudi restavracijo smo ze rezervirali. Trenutno vabila izdelujem. No sama vabila sem kupla. Bom pa notri svoj verz vsakemu napisala in pa kolaz slikic male s to osebo zraven dala. Mi mamo krst 25.8. V spomin na babico 😍

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 20:10:27   
naty1989
Hvala punce za vse informacije. Verjamem da je imela vsaka drugačno izkušnjo, ene dobro, ene slabšo. Upanje ostaja da le ne bo tako hudo. Pač najbolj me je strah da ne bi mogla prenest bolečine, sej vem ko si 1x tam tako ali tako moraš, samo vseeno, ni mi prijetno ob misli da je porod res tako huda stvar. Ma sej nekako bo, se bom potrudila. Da bi vsaj bilo vzdržno.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 20:15:42   
Cvetnilist
Bos videla, mogoce pa pri tebi sploh ne bo tako hudo! Res je cisto vsak porod unikaten in brez skrbi, bos videla, da bos zmogla in da bo vse ok. 😊Kaj pricakujes Naty? 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
   RE: APRILČICE 2019
25.7.2019 20:53:21   
naty1989
Pravijo da bo punčka. Sem si jo vedno želela. Tako že kr konaj čakam, samo malo me bremza ta porod. Po eni strani se že želim rešit in potem uživat, po drugi pa bi še kr bila noseča,haha. Mi je bilo zlo fajn. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?