|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 7:05:06   
Zogica_marogica
Meni bodo danes vzeli kri, ker sem RH neg in bodo iz moje krvi ugotovili, če je tudi tamali RHneg, ker če je, ni potrebe po inekciji. Meni se zdi to dobra izboljšava, zakaj bi po nepotrebnem dodajali nekaj v telo... Babyshowerja ne bom imela, ko bom rodila, bodo vsi skupaj z možem praznovali, tako prijatelji kot prijateljice, itak imava skupno družbo user posted image Vem pa, da je vse bolj razširjen in da ti ga lahko naredijo prijateljice, sestra, mama... user posted image

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 7:15:46   
TissaBaby
Mene je kolegica vprasala, ce bi imela, pa sem bolj megleno odgovorila, ker ne vem, ce si tega zelim. Mogoce bolj zaradi druzenja. Isto je bilo z dekliscino. Nisem bla za te neumnosti, ampak bolj za druzenje in so odlicno pripravile ❤.
Vceraj bila na 1.predavanju, ful pozitivno presenecena! Ful zabavna babca in ful informacij, ene stvari sem prvic slisala 🙂. 

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 9:50:11   
Jetkarmak00
Midva babyshower nava imela. Nimava interesa, tudi tiste kolegice, ki jih imam majo svoje družine, majhne otroke.. Skratka, nič ne bo =) zna bit pa fajn, če se dobr organizira.. Družba in podobno :) pa tudi cuker naraste tisti dan ;) hahaha ha

Tissababy.. No vidiš.. Super da ti je bilo všeč.. O čem pa govorite kaj? Vas učijo predihavat popadke? :)) 

Jaz imam pa danes pregled, v 29tednu:) da vidim kaj bo povedal G ;) 

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 12:29:11   
jabuk
Ga nisem imela pri prvem in ga tudi ne bom imela pri drugem. Nerada praznujem stvari vnaprej, ker vem, da lahko pride do zapletov. Sem pa šla s kolegicami na pijačo/kosilo, ampak ne kot babyshower, ampak tak, da se malo dobimo pred rojstvom Sem pa bila na enem od babyshowerju in je bilo lepo. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 15:15:30   
Mamca.na.3
Jetkatmo00
Potem imava skoraj skupaj pdp. Jaz v petek dopolnim 29 teden, pregled imam pa čez en teden.Upam, da si zvedla same lepe novičke

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 16:14:09   
TissaBaby
Jaz imam vedno nekaj 🙄. V cet.moram it dat urin se 1x zaradi bakterij. In se ful nalivat s tekocino 2 dni zdaj.

(odgovor članu Mamca.na.3)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 17:44:27   
Jetkarmak00
Mamca. Tudi jaz zacenjam v petkih polne tedne. Torej bom v petek polnih 29t 29t0d hehe :), 29 marec je rok.Samo mene so "učili" da se šteje teden navzgor. Torej 28t3d naj bi bil v 29tednu. 
Niiii se pregleda bilo. Se cakam.. Pri nas so bolj pozne ure 😄

Tissababy.... Tud jz mam bakterije v urinu.. Pa mi noben nic ne rece edino prenalivanje z vodo.. Pomoje ne more bit hudega pri tebi??? 

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 18:32:40   
Mamca.na.3
Jetkarmak00
tudi jaz imam pdp 29.3. :) :) Me prav zanima katera bo prej rodila, jaz sem bila pri prvi 5 dni čez pdp, pri drugi 8. Tako da se tudi sedaj pripravljam, da bomo malo dlje čakali na naše dete :9

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 19:09:02   
Zogica_marogica
Bakterije v urinu niso fajn, sem imela kronicna vnetja mehurja in je res bedno. Tissa, a te tudi pece, ko gres na vodo? 
Danes sem imela pregled v 26t, mali ima ze 800g 😍 kri so se mi trudili 20 min vzet, po vec poskusih in dveh laboratorijskih tehnikih je le slo. In ponovno negativna na tokso, tako da super! Maternicni vrat pa je tudi zaprt.
Sem ravno sredi zlaganja oblacilc, ravno danes sem dobila polno vreco od sodelavke, ki ima dvojcka. Vsega skupaj je ze toliko, da sem se lotila kar po stevilkah spravljat, da bova sploh vedela, kaj je se potrebno nabavit. Trenutno izgleda, da bo pri 56 nagec, v 62 pa bi lahko kar trojcke oblekla, toliko bodijev  je! 😊 Se eno vreco pocakamo, potem pa gremo v nabavo dopolnjevat. 

(odgovor članu Mamca.na.3)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 19:20:56   
Cvetnilist
Zogica tudi jaz sem danes dobila zvrhano škatlo oblačil od tete. user posted image Morem sicer še presortirat vse ampak mislim, da kaj dosti ne bom rabila kupovat. user posted image Drugače pa sem bila tudi jaz 2. spet negativna na toksoplazmo tako da se pazimo naprej. user posted image
Sem pa imela danes ta obremenitveni test z glukozo, ker sem se od prejšnjega pregleda preveč zredila in je ginekologinja pomislila, da bi lahko bilo to kaj povezano s sladkorno ampak se je izkazalo, da na srečo ni. Na tešče sem imela 4.9, ob drugem merjenju 6.6, edino za zadnje merjenje še ne vem ampak je rekla sestra, da če je drugo merjenje ok, da je težko verjetno, da 3. merjenje ne bi bilo.

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 21:32:57   
TissaBaby
Ne, jaz se počutim fajn, nimam nobenega bolečega ali pa pekočega uriniranja. Na splošno se jaz fajn počutim, me pa najbolj stresirajo ti pregledi. Tudi za železo mi je rekla, če se mi ne vrti in nisem zadihana in mi potem dala tablete, čeprav jaz sem se počutila čisto normalno. V bistvu se počutim najbolj fajn vse do pregleda, ko mi je že stres it, ker vedno nekaj novega najdejo user posted image . No, saj verjetno previdnost ni odveč, samo meni se res zdi, da je teh pregledov in sumničenj preveč.

Vsaj na toksoplazmo sem negativna, za glukozo pa še niso imeli rezultatov.

Upam, da bo nalivanje s čaji in vodo pomagalo in da bo v četrtek ok rezultat urina.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 21:35:07   
Cvetnilist
Se strinjam s tabo Tissa. Tudi jaz sem se za brezveze obremenjevala s tem sladkorjem, res me je čisto prestrašila, na koncu pa se je izkazalo, da mam skorajda idealen sladkor. Razumem da so previdni ginekologi ampak na trenutke res malo pretiravajo. Tudi sestri v laboratoriju ni bilo povsem jasno zakaj me je ginekologinja sploh napotila k njim. user posted image

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 21:44:19   
TissaBaby
Cvetnilist, jaz sploh nisem imela nobene težave, moja G vse pošlje na glukozni test. Sicer mi ni bilo nič naporno, ampak se mi zdijo določene preiskave odveč, sploh ko slišim, da vsi pa ne pošiljajo na ta test.
Reče moja mama, da je vesela, da je rodila toliko časa nazaj, ker zdaj res preveč komplicirajo.
Jaz sem res zelo malo okrog zdravnikov (tok, tok), no ta teden bom morala v četrtek že tretjič v zdr. dom. En dan oddaja urina in glukozni test, danes redni pregled, v čet ponovna oddaja urina. Najmanj kot da sem na smrtni postelji. Mogoče pretiravam, samo meni res ni do vseh teh pregledov in me stresirajo. Najbolj uživam v nosečnosti, ko je vmesni čas brez dohtarjev.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 21:48:44   
Cvetnilist
Moja ginekologinja pa je ravno obratno, sploh ne pošilja vseh ampak pošlje samo izjemoma in mene je poslala samo zato, ker sem se pač zdaj med prazniki preveč zredila. Mogoče me je hotela samo prestrašiti, da bom od zdaj naprej bolj pazila. user posted image Te pa povsem razumem, da ti je to letanje sem in tja povsem odveč, ker tudi jaz že dva dni hodim samo po zdravnikih. Od laboratorija, do ginekologinje in do osebne zdravnice. Sem pa tudi mnenja, da sedaj v tem obdobju, ko je polno grip in vsega, se je najboljše izogibat vseh teh zdravstvenih ustanov, ker mimogrede kaj pokasiraš.

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 21:53:15   
TissaBaby
Ok, me tolaži, da nisem edina, ki ji je to odveč in ki ima take izkušnje. In ja, težko se izogneš bolnim, če si 3x v tednu v zdr. domu. Res me prime zgint do 9. meseca in it samo rodit user posted image . Tudi ultrazvoki mi niso juhu wuhu, ker se mi zdi, da samo oprezajo za napakami. Sem slišala v zadnjem času že ogromno enih zgodb kako so nosečnice pošijali na vse možne preiskave, na srečo pa je bilo z otročki vse ok, le veliko stresa so bodoče mamice pokasirale.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 22:03:32   
LoniRR
Tudi moja ginekologinja poslje vse na glukozni test. Sama sem kljub temu kok mi pase v nosecnosti sladko imela na tesce 4, drugo merjenje 4.9 in 3 merjenje 4.7. Sm si prec en kos torte prvoscla 😂. Joj tudi jst mislim da sem se kr zredila. Nazadnje sem shujsala zaradi bolezni in se bojim da bom zdj kr poskocila na tehnici 😀. Jutri imam pregled in upam da bo OK. Za tokso pa sem tudi jst ze v druge negativna. Jst se veselim pregleda ko vem da bom vidla svojga otrocka a hkrati te Tissa razumm ker tudi meni to povzroca malo stresa. A ni bila ena vceraj na prvem predavanju za otrocke-sola za starse? Ali bi mogoce lahko bolj opisala kako to zgleda? Mislim pri nas je sele po 30.tednu in bom jutri vprasala za prijavo ampak mi se manjka 3tedne pa bi bila zelo vesela, ce bi malo opisala...

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 22:18:22   
TissaBaby
Jaz sem se kar prijavila, pa sem sele 24.teden. Zdaj imam najvec casa, potem imamo pestro v sluzbi. 
Vceraj smo imeli porod. Je ful fajn babica opisala vse porodne faze in lajsanje bolecin na naravne nacine in s pomocjo epiduralne, smejalnega, itd. Povedala je se glede poroda posteljice, kako zgleda porodna soba, kako nam lahko moski pomagajo. Ful je bilo zanimivo no. Pa vse ob slikcah, tudi glede prereza in varovanja presredka.
Danes smo imeli pa poporodno obdobje, glede cisce, otoznosti, dojenja malo, glede patronazne, potem pa se hendling. Smo vadili na dojenckih igracah 😁. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 22:24:43   
Cvetnilist
Saj jaz se načeloma trudim, da se ne obremenjujem s kilogrami, bom že shujšala, ko bom redila ampak ni pa fajn, ko te ginekolog potem krega. Sama menim, da bom že nekak spravla dol te kilograme, zdaj pa bom jedla to kaj mi paše in kar se mi zalušta.
Ja, se tudi meni zdi, da včasih prav kaj iščejo. Grdo bo zvenelo ampak v tem je denar, s tem, ko pošiljajo na razne specialistične preglede, lepo služijo. A da bi pa nam mogoče naredili kakšen ultrazvok več v nosečnosti, to pa ne. user posted image
Punce ali katera ve kako je s temi ultrazvoki, nam po 30. tednu še pripada kakšen ali ne? Jaz sem sedaj v 28. tednu in se sprašujem, če je bila morfologija zadnji ultrazvok ali še bom imela kakšnega. To boste verjetno bolj vedele tiste, ki ste že rodile.

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 22:40:21   
TissaBaby
Jaz ga imam pa vedno. Samo itak ponavadi na neko ful povecavo, kjer sploh nic ne vidim kaj je kaj. Meni je bilo najbolj jasno na NS, ko mi je G pokazal celega otrocka in sem videla gibanje in bilo res lusno tisto. Drugace ti pripadata le 2 brezplacna ultrazvoka, vse ostalo je odvisno od tvojega G. Jaz sem ga danes spet imela, ampak nisem nic tocno videla kaj gleda. Le srcek sem na koncu prepoznala, ker utripa. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 22:41:25   
Jetkarmak00
Moj G tudi ne pošilja na test cukra. Vzamejo pa iz krvi poleg hemograma še glukozo. Na cuker z vodo kot ene pravite, pa nisrm šla niti mi ni nič rekel naj grem tako da predvidevam, da ne pošilja, če je iz krvi cuker ok. Saj prav, nimam nič proti. 
Tisa... Jaz imam vedno bakterije v urinu. Pa ni nič ne pekoče ne boleče ne nič. Ne sekiraj se. Meni so bile ugotovljene na prvem pregledu in so še sedaj.. G pa mi je rekel da naj bi to malo bakterij imela vsaka ženska. Nekaj baje zaradi kratke sečnice, če se prav spomnim.. Skratka, jaz se ne obremenjujem s temi bakterijami.. 

Evo mene po pregledu. Meritve ploda so narejene huuuh :) mi je rekel G da bo bolj drobcen, da naj ne bi imel več kot 3kg. Trebuh (ac mislim da ne mera) je sicer začel malo zaostajati... Upam da ne bo kakšen zastoj.. Naslednji pregled pa imam konec Januarja. 

Mi je pa rekel da je posteljica 1 stopnje. Kaj to pomeni katera ki je že rodila ve kaj kako to gre? Zrelost posteljice po nekih številkah. Bsje je cifra 3 porod, cifra 0 pa najboljša.?? 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 22:47:08   
Tela*
Zivio, da se se jaz javim po dolgem casu, danes sem bila v 26. Tednu na 3d/4d ultrazvoku in mi je ugotovil da je po tezi nadpovprecjem, naj bi imel ze 1006 g, je pa problem v premajhnem trebuscku in v nekoliko pospesenem pretoku v MCA, je imela katera podobne tezave? 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: APRILČICE 2019
8.1.2019 23:03:34   
LoniRR
Cvetnilist meni je ginekologinja lepo objasnila to skrto teorijo ultrazvokov. Ko je zaklucila pregled morfologije je rekla, da je to zadnji ultrazvok v moji nosecnosti, razen ce bi se karkoli zapletlo. Pri vsakem pregledu naredi sicer UZ amoak ta traja cca 10sec. Toliko da pogleda, ce srcek bije in ce se premika. Svetovala pa mi je samoplacniski pregled okoli 32 tedna, kjer se pregleda rast in razvoj otroka, ce je vse OK. Oprostite ampak to mi je tako mim. Mislim, da bom na koncu placala vec pregledov kukr mi jih pa zdravstvo omogoca. Pa ne obsojam in sem srecna, da je vse ok zato me ne razumeti narobe, ampak v zameno dobim se manj. Zdravstvo nima z mano dodstnih stroskov in v zameno se dodatno sparajo na meni oz. Sluzijo, ker valda da bova placala UZ v 32 tednu in njihov namen je dosezen.Tissa hvalaa za info o poteku sole. Slisi se zelo zanimivo in produktivno. Sama komaj cakam na solo ampak pri nas sploh ne mores pred 30im tednom iti. Bom raje pocakala se dobra dva tedna kot da se voziva pol ure stran na predavanja

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: APRILČICE 2019
9.1.2019 6:13:15   
Zogica_marogica
Ok ocitno je ful odvisno od posameznega ginekologa in naprave, ki jo uporablja. Jaz sem bila do zdaj pregledana na vec masinah v dveh razlicnih porodnisnicah in pri moji plus nuhalna in dejansko se je daaalec najboljse videlo pri moji, vse sem prepoznala, vceraj v 26t je bilo sicer bolj na hitro, vzela je mere glavice, trebuscka in stegnenice, poslusali sva srcek in kot zanimivost mi je pokazala, kako se vidi skodrana popkovina. Iz 14t imava tudi cudovit filmcek, ki ga je moja gin posnela, kjer se vidi brcanje pa sesanje palcka in cohanje po glavici. Po mojem do konca spremljajo rast in vnasajo te tri meritve? Pa vprasala me je, koliko sva bila z mozem tezka ob porodu in ce sva prvorojenca, ampak potem ni nic komentirala v povezavi z meritvami nasega tamalega.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: APRILČICE 2019
9.1.2019 6:52:24   
Zogica_marogica
Aja, in kako je ta handling? A je slo na plasticnih dojenckih 😁

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: APRILČICE 2019
9.1.2019 7:49:47   
Jetkarmak00
Tela*. Kakor sem jaz razumela G včeraj, se morata teža in obseg trebuha (ac) ujemati = manjši obseg, manjša teža. Pri tebi pa je ravno obratno?? Večja teža, manjši obseg?? 😒Je tudi mene vprašal ja, koliko srm bila težka ob rojstvu ampak to itak ne bo primerljivo, ker sem bils rojena v 31t. Je pa tudi rekel, da se to vse deduje, teža ob rojstvih, višina in tako.. Zanimivo.. Mamica tud men so ubistvu dal vedt, da ultrazvoka po morfologiji ni več. Sem pa videla včeraj na pregledu ogromnoooo nosečnic, ki so bile samoplsčniško tudi tam.. Če hočeš nekaj pač plačaj.. Jaz se sploh ne obremenjujem s tem.. Grem in plačam.. Bom že preživela tistih 60€, ki na koncu mcu sam odgovarjaš, pa mislim da ni vredno reskirati za zdravje.., 😉😋

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?