|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   naraščanje teže pri 7 letniku
8.8.2018 9:25:53   
zita
Mogoče se bo kateremu obiskovalcu foruma zdelo, da preveč kompliciram, ampak bom vseeno izpostavila to temo.
Imam otroka, starega dobrih 7 let. Čez poletje sem opazila, da je pridobil sigurno 3 mogoče celo 4 kilograme. Velik je približno (doma izmerjeno) 128/129 cm in ima 30 kg. Če ga pogledaš nikakor ne zgleda zelo debel, opažam pa nabiranje obsega trebuha. Ni eden izmed otrok, ki je stalno pred tv, brca žogo, je na skiroju, po 3 ure na dan bi igral badmington, skače na trapolinu, plava, se potaplja in to me sicer malo tolaži. Problem je v tem, da je od majhnega velik "gurman". Mogoče se zdi komu čudno, vendar pri 7 letih zna dobro oceniti kvaliteto hrane in včasih celo sam reče:to pa ni noben presežek :-) Poje veliko zelenjave, sadja, solata in kumare so celo njegova najljubša jed. Mogoče bo celo kdo mislil, verjento ej vmes še sladoled, čokolada, čips.. Ja seveda je tudi kakšna sladkarija, sladoled nima prav rad, na morju je pojedel po pol kepice na dan. Problem je v tem, da velik poje. Srce me boli, ko mu moram reči, da je pa dovolj ali da naj kruh izpusti in poje samo zelenjavo in meso. Začelo se je s poletjem, ko je doma pojedel cele gore češenj, jagod, borovnic, vse kar je bilo na vrtu in takrat so se kg začeli kopičit. Seveda je poleg tega jedel še komplet kosilo, večerjo. Ravno tako je zdaj, jabolka , grozdje. .kar naprej nekaj gloda :-)..Nikoli ni bil ravno trlica, bil je pa povsem sorazmeren s težo in višino. Imam starejšega sina, ki je gene podedoval po očetu in nima težav s težo, bojim pa se, da je mlajši sin po meni. Sama se že od otroštva borim s kg, in sem daleč od idealne teže. Vem, kaj sem morala sama prestajati v otroštvu glede svoje teže. Ne bi rada da bi se to dogajalo mojemu otroku. Mož sicer pravi, da naj ne kompliciram, da ko bo šel v šolo bo drugače, mene pa vseeno skrbi. Bojim se, da bom otroka zamorila, vsakič ko kaj rečem, da naj pa manj poje, mi je potem hudo. Sam vem, kako je se odrekat hrani, če imaš nekaj rad.

Ima kdo kakšne izkušnje glede tega.

Ne želim gledati javno objavljenih tabel glede velikosti/teže otrok, niti računati indexa telesne teže. Pri otroku sam opažaš spremembe, ki so lahko tudi ne ravno pozitivne.

Hvala vam za nasvet.
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?