|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
26.2.2019 23:52:20   
Rož’ca
Uau Sparkles7 čestitam! 😍☺️Pa da se še sama malo javim.. sem bila včeraj na Nuhalni in presrečna, da je vse BP!Nt 1,7 mm, CRL 70,3mm v 13w/1d.Sicer sem pa tudi sama čisto brez energije. Sem prav vesela, da lahko preberem, da je to normalno in ne samo, da sem ratala lena 😂 imam pa fuul srečo, ker pri nama moj veliko naredi doma trenutno ♥️ Kar precej olajša situacijo 😅
Me pa zanima kako se vam že kaj poznajo trebuščki? Sama sem v začetku 4 meseca in se pozna malo, ampak pomojem še vedno večinoma od tega, ker sem tok napihnjena.. zjutraj je trebušček precej manjši 😅 ampak še vseeno jimam nobene potrebe po nosečniških oblačilih, ker vidim, da se že menite o tem. Kdaj pa se ponavadi ženske odločijo za nosečniška oblačila?  🤔

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Septembrke 2019
27.2.2019 10:02:52   
Anonimen
Jaz sem v prvi nosečnosti imela nosečniške kavbojke od 14t dalje, sem pa nosila še druge svoje hlače, ki so mi bile prej široke v pasu ali bolj komot in so imele nizek pas, pa dvoje imam iz Zare z elastiko zadaj itd. in sem s tem kombinirala. Zdaj v drugo imam pa že zdaj pri 10t skoraj tak trebuh, ampak še bp zapnem navadne hlače, se mi precej bolj pozna, sploh popoldne in zvečer. Tako d ačisto različno in odvisno, kakšne hlače nosiš sicer - kak visok pas se bo hitro težje zapel, če imaš bolj "elastične" hlače, ni panike, tako da ni pravila. Ene pri 10t, druge pri 20t ... user posted image

(odgovor članu Rož’ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Septembrke 2019
27.2.2019 10:03:10   
Anonimen
Pa super za nuhalno! :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Septembrke 2019
27.2.2019 10:09:54   
Rož’ca
Hvala za info! 😊 priznam, da sem neke ozke pajkice že odstranila iz garderobe, ker delam v športu. Za ostalo bo pa že še čas ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Septembrke 2019
27.2.2019 10:37:18   
Anonimen
Živjo,

najprej vsem čestitke za male zaklade user posted image
Da se vam tudi jaz pridružim user posted image Prvi pregled je mimo, zaenkrat je vse ok, srček bije, rok pa konec septembrauser posted image
Čez približno tri tedne pa še nuhalna, kjer upam, da bo vse ok user posted image . Tudi midva sva na user posted image čakala skoraj leto,
vendar kdor čaka do čaka user posted image . Me pa zanima, če je imela katera povišan sladkor? Danes sem klicala za izvide, kjer mi je rekla, da je vse ok,
samo sladkor je povišan (5.9) in moram iti še enkrat. Če ima katera kakšen nasvet, kaj storiti, da bo boljšeuser posted image Res je, da sem pojedla veliko sadja in ga zato v teh dneh ne bom. user posted image

(odgovor članu Rož’ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Septembrke 2019
27.2.2019 12:17:54   
Petrca18
Anonimen dobrodošla in čestitke user posted image

Rožca čestitke za nuhalno in kar tako naprej user posted image
Ja prav super je brat, da nisi edini brez energije user posted image čeprav se stanje
malo izboljšuje upam da bo vsak dan bolje.


Meni se kar pozna, sicer zjutraj ne toliko kot zvečer. Je pa problem da me navadne hlače tiščijo
in mi je potem kar malo slabo zaradi tega. Zato sem si jaz že kupila ene user posted image
Ostalo pa kasneje, sedaj imam pajkice pa še nekaj širših hlač in gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Septembrke 2019
27.2.2019 12:38:21   
eminna
Anonimen
jaz sem bila včeraj ponovno na cukru. teden nazaj sem ga imela na tešč 5.2. cel teden sem se držala brez cukra in OH in včeraj se imela na tešč 4.6.
Vseeno sem morala spiti pol litra zeeeeelo sladke vode (ogabno) in potem imaš test na 2h. meni kasneje ni pokazalo cukra, je pa najbrz tko da če inzulin nebi deloval kot mora bi imela cuker v vsakem primeru.
Sicer pa se ne to ne spoznam najbolj tako da če je ktera bolj v temu naj ti odgovori da nebom jaz kaj narobe širila naprej.

V čakalnici je bila punca ki je morala merit cuker 6x na dan, dieta vsak dan, njen odnos je bil obupen in vse se ji je zdelo brezveze, ni razumela zakaj mora to onapočeti ker se itak počuti OK itd.. neverjetno res. Čist sem bila šokirana da je mislila samo nase in ne da pač to počne za dobro otroka. Tudi komentarji ostalih v čakalnici so bili temu primerni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Septembrke 2019
27.2.2019 13:32:21   
naty1989
Sparkles7


Čestitke za 2 pikici oz. 2 srčka!. No pa vas bo več in vam bo še lepše. Verjamem da je kar šok ja na začetku, ampak se navadiš in si vesel, ker pač tako mora biti :). Držim pesti, da bo z obema vse ok :).


Rož'ca


Čestitke za nuhalno in da je vse ok, pa še tako naprej :)


Eminna


Sem vesela, da se ti je cuker popravil in da se zdaj res ne rabiš tako striktno držati. No jaz nisem rabla merit cukra posebej. Ampak mislim da ko daš kri se na izvidih to vidi če imaš cuker ali ne. Tako da mi nihče ni rekel da bi bilo kaj povečano ali narobe z izvidi. Tako da mislim da je potem to ok ne?. No se pa na splošno raje izognem sladkorju, če se le da, ampak včasih žal ne gre.


No tudi jaz imam lepe novice iz nuhalne. Včeraj sem jo imela. Sem bila vesela najprej, ker so res zelo prijazni, vse ti lepo razložijo, vse lepo vidiš, tako da imam zelo pozitivno izkušnjo. Ja v glavnem je bilo vse ok, veliko smo že 6,9 cm, tako da malo še pa bo 7 cm user posted image . Tako da niti ni več tako malo. Možnosti za dawnov sindrom so zelo majhne, skoraj zanemarljive. Svetlina je čisto ok, pod povprečjem. Pa srček tako bije, res prav razbija, da je bilo res veselje to poslušat,haha. Moj fant si je lahko celo to posnel na fon. Ni bilo nobenega problema. Ja noseča sem pa 12t in 6 dni. No danes najbrž že 13 tednov. Kar je pa seveda najpomembnejše pa je zdravnik namignil, da bolj kaže na punčko user posted image . No ampak jaz še vedno pravim 50 / 50, tako da vzamem malo za rezervo.


Upam da ste druge vse ok?

(odgovor članu eminna)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Septembrke 2019
27.2.2019 15:36:32   
naty1989
Bučka5
Mislim da si ti spraševala če je prepozno za nuhalno v 13.tednu. Jaz mislim da ne. Časa je za nuhalno od 11tedna do 13t in 6 dni ali do 14 tedna. Oz.ko plod doseže 84mm se še ravo da, kar je več pa bi kaj malega preko še tudi mogoče šlo. Nuhalna se potem lahko tudi opravi, ampak ni več tako lepo vidno kot pri tej velikosti ploda. Oz.niso realni rezultati več.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Septembrke 2019
27.2.2019 19:02:46   
srečka_1
Hvalauser posted image
Prej sem pomota pritislna "anonimen uporabnik" user posted image
Ja tudi jaz bom sedaj malo pazila na prehrano, v petek pa grem še enkrat dati kri in upam, da bo boljše.
Cukra samega niti ne jem (kot so čokolade in podobno), pojem pa veliko sadja, pa tudi cedevita mi zelo paše user posted image Bomo malo omejiliuser posted image
Drugače pa vsem user posted image za nuhalno, komaj čakam, da minejo teli tedni do moje nuhalne.
Sem pa tudi sama brez energije, velikooo bi spalauser posted image s slabostmi je pa vedno boljšeuser posted image

Sem vesela, da sem naletela na ta forumuser posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Septembrke 2019
28.2.2019 8:08:55   
smile_1
Zdravo :-). Tudi mene so slabosti v glavnem minile, kar me zelo veseli, saj je bilo okrog 10. tedna peklensko. Sedaj sem noseča 13t 1/7 in komaj čakam na naslednji pregled pri ginekologu. Glede sladkorja me niso klicali, upam da je v mejah normale. Se pa pazim, po enem 8. tednu sem omejila vnos sladkorja na sadje in občasno sladkana pijača. Ostalega ne jem. Bolj mi pa paše slano (tudi junk, ki se mu izogibam, ampak včasih res dobim tisti "craving" kot zadnjič v koloseju, ko sem zagledala pop corn user posted image ). Pozna se mi še ne, razen napihnjenosti in mogoče proti večerom - si odpnem hlače, ker me tiščijo user posted image . Naslednji teden bom verjetno šla po oblačila :-). Lepo bodite!!

(odgovor članu srečka_1)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Septembrke 2019
28.2.2019 8:29:35   
eminna
Kam pa boste šle po nakupih?
Jaz sem bila v H&M in C&A pa ni nič. V Kopru tako ni neke izbire - moje mnenje.
Dobila sem trenerko in hlače ki mi še dol lezejo ker sem nekaj shujšala, majic pa sploh ni.
v Popek sem pogledala pa edina majica ki mi je bila všeč je 40€ in še to bi jo imela za doma ker je bolj trenerkasta.

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Septembrke 2019
28.2.2019 8:53:34   
Rož’ca
Jaz sem ravno razmišljala, da bi kaj naročila preko aliexpressa in podobno.. ampak bolj kakšne oblekice za malo kasneje. Ima morda katera kaj izkušenj? So mi pa tudi ful lepe stvari v bellybee. Cene kar primerne in lepe stvari imajo :)

(odgovor članu eminna)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Septembrke 2019
28.2.2019 9:59:38   
Anonimen
eminna, H&M ima na spletu večjo izbiro, pa občasno so akcije za brezplačno poštnino (zdaj je koda za nad 30 €) ali pa kaki popusti + free shipping. Jaz večinoma samo še preko spleta naročam, ker se mi popoldne ne da po trgovinah, z malo pa sploh ne med bacile. Če pa cel dan samo prihajam in odhajam, je pa tako ogenj v strehi.
Nosečniška oblačila ima sicer še Next, cene podobne H&Mu, včasih tudi nižje, tudi brezplačna poštnina nad 30 €, pa v treh dneh dobiš. Asos ima tudi nosečniški program, tu lahko pa še brezplačno vrneš, če ti kaj ni ok. :) Ker 40 € za eno majico pač ne dam, a ne. :)
Od naših spletnih trgovin je pa še Pri mamici, se mi zdi. Aliexpresa pa za oblačila ne maram, saj so zgoraj omenjene trgovine tudi "vse umetne", ampak vseeno upam, da malo manj kot na aliju. Tam samo kake stvari za ustvarjat kupim. :)

(odgovor članu Rož’ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Septembrke 2019
1.3.2019 18:38:31   
Metuljcek1234
Zivjo punce,

Se ena septembrka, 13 tednov in 4 dni. 😊 prebiram vase poste pa me zanima, ce je bila katera na nuhalni svetlini napotena na dvojni hormonski test in kaj so vam napisali. Namrec nuhalna svetlina je bila izmerjena 1,9. Vse kar je videla je bilo okej tudi nosna kost se je videla, pa so naju se tja poslali... Po 8 dnevih cakanja in sekiranja sem dobila mail, da spadam v skupino z visokim tveganjem za davnov sindrom 1:168. Tko da se samo se sekiram da z otrockom ni vse okej. Pa glede zd stanje ne spadam v to skupino. Drugace pa tako kot vecina.. Bruhanje in spanje in najbol udobno mi je v pajkicah.🤣

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Septembrke 2019
1.3.2019 20:24:56   
smile_1
Zivjo. Jaz sem imela nuhalno enako kot ti, 1.9 mm v 11t 6d. Strahova mi je rekla, da je super rezultat, ampak da glede na to da imamo DS v druzini, da je fajn, da grem na Nifty (sem bila ze prej narocena na to, sem zelela iti tako ali drugace). No, vceraj sem dobila rezultate, da imam nizko tveganje in da je vse ok. Kot sem brala po forumih, je s plodom najveckrat, kljub visokem tveganju, na koncu vse ok. Jaz bi sla v primeru, da bi mi Nifty pokazal visoko tveganje, se na amniocintezo. Drzim pesti, da bo vse ok!!!

(odgovor članu Metuljcek1234)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Septembrke 2019
1.3.2019 20:57:15   
Metuljcek1234
Si me kar potolažila. Sm vesela zate, da je vse okej 😊. A Nifty test si placala al kako je s tem. Razmisljam da bi se prjavla, pa enako razmisljam kot ti.. Ne bi reskirala z amniocintezo ce ni potrebno.


(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Septembrke 2019
2.3.2019 6:40:44   
smile_1
Mislim, da je Nifty test v vsakem primeru placljiv - mogoce preveri pri ginekologinji, ki ti je delala nuhalno. Amnio pa je v primeru visokega tveganja potem brezplacna. Jaz sem vzela Nifty plus, ki je 590 EUR. Pogleda ti pa za zalo veliko st. kromosomskih napak. Izmed neinvazivnih pregledov je najbolj zanesljiv (>99%). Drzi se! Vse bo ok!

(odgovor članu Metuljcek1234)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Septembrke 2019
2.3.2019 8:15:12   
Anonimen
Metuljcek1234, ti ne pripada biopsija horionskih resic ali amniocinteza na napotnico? Jaz sem imela prejsnjic ns 1:127 za DS, meritev svetline se ne spomnim, pa mi je pripadalo eno ali drugo na napotnico, nifty mi je bil takrat predrag, tako da sem se odlocila za biopsijo, res pa jo delajo samo do 14t (13 6/7), pa posteljica mora biti dostopna, jaz sem imela spredaj lezeco. Osnovni nifty je pa 390e, ni zastonj.


Se en teden to nuhalne, sem ze kar nestrpna. 😊 

(odgovor članu smile_1)
  Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: Septembrke 2019
2.3.2019 9:05:16   
Metuljcek1234
V ponedeljek imam ginekoloski pregled pa mi bo vse povedala kaj mi pripada. Sm sla gledat na njihovo stran, da malo bolsi je pa 590. Pa je bilo s tvojim otrockom use vredu? Se mi vedno bolj zdi da s to statistiko samo strasijo mamice. Sploh v prvo k nc ne ves kako in kaj, vse ti je novo. Naslednjic ze ves kaj vse te caka😛


Ta tedn bo hit minil pa bos vidla svojga otrocka kako pridn rase 😊

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: Septembrke 2019
2.3.2019 9:14:10   
naty1989
Mene pa zanima nekaj, če katera mogoče kaj ve o tem. Na nuhalni je bilo vse ok, verjetnosti za DS zelo male, vsi organi vidni, srček bije zelo lepo tudi slišat je tako. Ampak je rekel zdravnik da obstaja sum na enojno popkovnično arterijo, levo jo je videl, desno pa ne. Vprašala sem če moram še na dodatne preglede pa rekel da ne. Da se naj samo ko bo morfologija to bolj pogleda. Tako da ni panike sicer.
Me pa vseeno zanima če je katera imela podoben primer in kako je bilo? 

(odgovor članu Metuljcek1234)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: Septembrke 2019
2.3.2019 21:55:36   
Anonimen
Ja, biopsija je pokazala normalen kariotip, torej 46 kromosomov kot mora biti. Z otrockom vse b. P., je bila pa tudi nosna kost lepo vidna, samo svetlina povecana. Mi je pa ze na izvidu nuhalne pisalo, da mi pripada bhr/amnio, potem sem se samo se odlocila na kaj grem in dobila napotnico pri moji G. Sem pa takrat brala, da je dht velikokrat "poslabsal" rezultat nuhalne. 


Naty, to z zilami potem bolj podrobno spremljajo, ce se prav spomnim, vec uzjev in kontrole rasti, nisem pa 100 %, ker nimam te izkušnje. Malo pobrskaj po spletu. 

(odgovor članu naty1989)
  Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: Septembrke 2019
2.3.2019 21:56:33   
Anonimen
Metuljcek1234, kaksne so bile pa verjetnosti pri ns in kako to, da si sla se na dht? 


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: Septembrke 2019
3.3.2019 10:20:14   
aa25
Pozdravljene 😊

Naprej vseem čestitke 🤰😊
Da se vam še jaz pridružim 😊namreč je to moja prva nosečnost 😊Jutri imam nuhalno (končno 😁) 
Imam pa sicer težave z zatekanjem gležnjev 😣 ima oz je imela katera podobne težave? Sem pa v 12 3/7 t. 
Lepo sončno nedeljo 🌞

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: Septembrke 2019
4.3.2019 8:11:36   
naty1989
Vso srečo vsem, ki imate nuhalne ta teden. Naj se za vse lepo izteče. Kako ste kaj druge? Vse štima? Ste že vsem povedale vesele novice? Midva že v glavnem vsem. So bili zelo presenečeni in veseli pa še kar ne morejo vrjeti,haha. Uživajte 😊 . 

(odgovor članu aa25)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?