|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČICE
5.10.2005 14:15:04   
mala važička
Glede mesecev je bilo meni razloženo takole:
23-27 tednov (si v šestem mesecu)
ko si noseča 27 tednov in en dan si že v sedmem mesecu (28-32).

lp

_____________________________

<a href="http://lilypie.com" target="_blank"><img src="http://bd.lilypie.com/YyHLp2/.png" border="0"></a>

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: JANUARČICE
5.10.2005 14:15:49   
pikica*
Ja, Katja 1, točno tako sem tudi jaz razumela.

(odgovor članu mala važička)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: JANUARČICE
5.10.2005 14:33:28   
AlenkaIST
Jaz tudi mislim, da je tako

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: JANUARČICE
5.10.2005 14:36:37   
puri
Jaz pa mesece vedno štejem kar glede na datum poroda in ne glede na tedne. Ker imam rok poroda 21.1., se pri meni začne sedmi mesec 22.10.

(odgovor članu mala važička)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: JANUARČICE
5.10.2005 21:33:35   
renan
Pozdravljene še zvečer!

Mislim, da sem pri prejšnji temi napisala, koliko stvari sem nabavila. Jaz se držim nekje števila 7-9: se pravi toliko bodijev, žabic, pižamic, pajacov. Nato tri bombažne kapice, jaknica, 3 nogavičke..( kupila sem večino 62, nekaj 56) Po moje je odvisno kako pogosto pereš. Včasih se zgodi, da ga moraš nekajkrat na dan preobleč in potem rabiš rezervo..Sva pa z user posted image  danes nabavila še nekaj večjih številk, ker sva jih našla na akciji v c&a (npr.  3 bodiji za 4,5 evra).
Nann poskusi si nabaviti blazinico za dojenje. Meni malo pomaga, a prav veliko tudi ne, še posebno, ko mali trenira noge...Za dojenje pa mislim, da bo nepogrešljiva, ker se super prilagodi telesu in ga podpira. Tvoje dete je že tako veliko? Po navadi se tako veliki rodijo..
Moje sanje niti niso bile taka mora, bolj so bile totalno idealistične. Brez krvi, brez bolečin, brez problemov z dojenjem..user posted image

Lahko noč vsem skupaj!

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: JANUARČICE
5.10.2005 21:38:50   
renan
Nann še nekaj: Tudi jaz imam naslednji UZ kontrolo rasti, a kolikor vem ga krije zavarovalnica in ga ni potrebno plačat.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: JANUARČICE
5.10.2005 22:49:04   
Nannn
Hojla punce,

Ja no sem zdele malo bolj pogledala v mat.knjizico in sem se malo zmotila pri rasti  user posted image  moja pupa je velika cca 30 cm sorry bejbe user posted image  in se sedaj kar ne razumem kako me je lahko tako napadla zaradi moje teze...a ima katera kaksno lestvico kako gre kilaza po mesecih navzgor?Kar mesa se mi od tega...in pise na veliko dieta hudooooooo pa sploh nisem debela samo v trebuscek mi gre....

Je pa moj user posted image  danes kupil v Emporiumu za naso user posted image  komplet 7 bodijev znizanih iz 5.200 na 3.200 prav poceni in se en kjut slincek je prinesel domov....kako lepo od njega fuuuuuul sem bila vesela da se tudi on tokom dneva spomni na najino pupo user posted image user posted image

Nocko Nannn user posted image

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: JANUARČICE
5.10.2005 22:58:06   
Nannn
renan to naj bi bil smaoplacniski UZ ker je ze tretji...prvi naj bi bil ko ti gleda ce je user posted image  na pravem emstu v zgodnji nosecnosti drugi naj bi bil pa morfologija tako da od letos naprej je pac tako...ker pa sem imela kar nekaj tezav na zacetku mi je naredila UZ vsakic ko sem bila pri njej v tem primeru ne placujes UZ-jev...danes sva sicer malo poskilili in ko je gledala ce imam dosti plodovnice sem videla tudi glavo kako je navzdol obrnjena in se malo celo njo...ja pri nas treba palcat...

Bom probala pa kupit to blazino za dojenje a ima katera link kje jo dobiti?

Ooooo danes je bilo tako lusno ker nisem sla v sluzbo user posted image  jutri pa me spet caka naporen dan user posted image  se malo in greeeeem na zasluzen dopust in potem zacnem z novim najlepsim poklicem postala bom MAMA user posted image  user posted image user posted image

Nocko Nannn user posted image

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 8:01:48   
pinka1
Jst tud štejem mesece nekje na datum zadnje M oz. glede na PDP. Tako da bom po moje nekje po dopolnjenem 26. oz. 27. tednu 6 mesecev noseča. Sej drugim tak razlagam. Itak pravijo, da sama nosečnost traja nekje 9 mesecev in 10 dni, tak da je moje razmišljanje kr logično.

Glede kilaže je pa nann tak, da jst mislim, da se sploh nisi pretirano zredila - glih prav - jaz sem začetek 26. tedna in imam 6+, pa sem čist zadovoljna, na pregledu mi pa kile še omenijo ne. Nekateri doktorji so pa čist adijo.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 8:38:30   
renan
Da, nekateri gin so obsedeni s težo, sem slišala. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da se ne nažiram pa imam 10+. Zato po moje taki dohtarji nimajo stikov z realnostjo. Moja gin pa ima  sama 3 otroke in ji zato ni nič nenormalno. V materinski knjižici imaš tabelo naraščanja teže. Jaz sem na zgornji meji za zdajuser posted image , tvoja je pa moja čisto normalna, ker si isto noseča kot jaz.


(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 8:53:13   
pinka1
Renan! Jst pa ne najdem v materinski razpredelnice naraščanja teže?

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:01:55   
renan
Pinka na strani 11 spodaj diagram naraščanja telesne teže.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:02:52   
Anonimen
Dobro jutro, punce! Jaz se bolj poredko javljam sem, danes me je pa kar potegilo.
Pinka, tebe tako zelo poredko še kje vidim, te kar pogrešam.
Vidim, da kile obdelujete. Groza, toliko kot jaz, se ni zredila nobena. Nannn, ni še tako grozno tvojih 8,5 kg. Jaz sem se zredila 12 kg in mi je postavila prav klinično diagnozo "prekomerna pridobitev telesne teže med nosečnostjo". Imam zapovedan en sadni dan na teden, nič slane hrane, vsakotedensko tehtanje pri G... Praktično moram začet mal "hujšat" oz. vzdrževat težo, ki jo imam. Ful sem bila kregana, pa jaz tudi sploh nimam občutka, da sem se toliko zredila. Očitno je tudi meni šlo vse v trebuh, ker imam pa ogromnega.

(odgovor članu pinka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:08:18   
pikica*
Joj, kile. Ne mi jih omenjat. Doma nimam tehtnice in potem na pregledih doživljam šoke. Enkrat sem na isti teži, potem pa spet kile noro skočijo. Ne vem koliko točno sem jih imela na začetku, amapka sem zdaj že sigurno na 8+, če ne še kakšno več. Pa nimam občutka, da bi toliko več jedla. Je pa res, da prej nikoli nisem rabilapazit na težo in sem lahko jedla kar sem hotela in kolikor sem hotela. Bom očitno zdaj dobila lekcijouser posted image . Ampak se tolažim s tem, da bodo že s porodom šle kilce dol, potem pa še malo telovadbe in bom spet na istem kot sem bilauser posted image . Joj, punce, jaz že tako pogrešam tisto staro postavo in malo boljšo okretnost. Ravno včeraj sem se nekaj smilila sami sebi. Vsake toliko me malo zagrabi nostalgija. Še dobro da imam tolažbo......našo bejbo, ki me potem v takih trenutkih ornk zbrcauser posted image . No, saj tudi user posted image  pravi, da se ne smem sekirat.
A ste ve tudi tako hitro zadihane? Mene uniči že hoja po stopnicah. Vsak dan, ko pridem domov, sem čisto zadihana. Kot kakšna babicauser posted image .

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:20:35   
renan
Te čisto razumem pikica. Prejšnjič sem ponoči objela mojega dragega, pa se mu je sanjalo, da ga je napadla velika tigrica, da bi nahranila svoje mlade.user posted image  Zdaj me imenuje mali tankič.user posted image Težko vstanem s postelje, v gužvi se mi ljudje zadanejo ob trebuh, zasopiham se pa tudi že po stopnicah do 1. nadstopja. Kaj bo šele na koncu, si niti pomisliti ne upam.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:23:08   
Anonimen
Jaz se tudi že hitro zadiham. Po ravnem še ni tako hudo, v klanec pa kar. V službi striktno peš hodim v tretji štuk, ker imam sicer sedečo službo in premalo hodim, ampak rabim sto let do gor in ko sem enkrat na vrhu, diham kot bi pretekla maraton.

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:23:43   
pinka1
Renan hvala!

Ja Tašonka, če maš pa tak delovnik, da si vedno gor, ko mene ni. Večinoma tule sodelujem na januarčicah. Glede kil je pa tak, da itak grejo same gor - res je neverjetno, da vsakič, ko si na tehtnici, jih več pokaže. Prav hecen občutek a ne? Veš kaj - jaz sem mnenja, da tud mal več pridobljenih kil bomo dol spravile. Vsaka nosečka se zredi na svoj način - važno je, da je z otročki vse OK. Taši, poskusi se čimveč gibat, pa po 18. uri zvečer poskusi ne več jest......čeprav jst mislim, da take krize pa spet ni. Fora je v tem, da tehtnica res kr kile kaže, same pa nimam občutka, da smo se neki fejst zredile. Pr men je tud tak, da mislim, da je zaenkrat šlo večina v trebuh......

Ja pikica - jaz nostalgije za prejšnjo postavo zaenkrat še nimam, sem si kr všeč mal bolj okrogla....ampak sem prepričana, da me bo prej kot slej tudi ta doletela, glede na to, da se bližajo zadnji meseci in smo vedno bolj okrogle in okorne. Sopiham zaenkrat še ne - po stopnicah mislim....me pa zmatrajo malo daljši sprehodi - npr. po uri, uri in pol me začne fajn križ bolet, pa mal mi dol pritiska....tak da v tem pogledu bo treba kr kondicijo nabirat. Ampak če je pa tako smotano vreme. Sej sploh ornk ven ne moreš - ne da bi te zmočilo.

A ima katera cd od vzajemne? Jaz sem jo ta teden kupila, ampak mi mora dragi zmontirat kišni kino - sva ga komaj zdaj kupila, pol bom pa poskusila mal po tem cd-ju telovadit. Bomo videli kako bo!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:25:34   
uniq
Dan punce...in bebice...
Vidm da mate spet kilažo na tapeti...jast sm mela v 21 k sm bila na pregledu +1.5kg....in do zej se mi ne zdi da sm kej dobila gor ...razen v bušija...upam da me ne bo kap ko stopim na vago.
Dones je bil moj pri vedeževalki in je ugotovila na podlagi moje avre da sm mela splav, da sm ponovno noseča in da bo user posted image In da se nikakor moja avra ne ujema z njegovouser posted image in da me ona lahko kao pozdravi samo da sm jest nedostopna. A verjamete v te zadeve??user posted image
Aja pa komisija mi je odobrila počitek do 24.10. Lohk grem sam k dohtarju user posted image ko da sm na smrt bolana...zmešalo se mi bo bit doma. Na šihtu pa bi se mi od bolečin v križu...
Kako vi prenašate službo in kaj sploh delate? Jast sm delala kot kuhar v hotelu....dok šefica ne gre v penzijo...še ene 2 letiuser posted image ...
V glavnem bodite zdrave in pazite na user posted image in jih pocrklajte...

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:32:27   
pikica*
pinka1, jaz imam CD od Vzajemne (mi ga je tašča, ki dela na Vzajemni, prinesla takoj, ko sva sporočila veselo novicouser posted image ). Iskreno povedano, sem ga uporabila samo enkrat. Smotka, ni kaj. Zdaj hodim na organizirano telovadbo, ampak bi bilo bolje (in ceneje), da bi vsak dan lepo doma telovadila. Bo treba začet. So pa vaje čisto vredu. Intenzivnost je nizka, kar je pa glede na naše stanje logično. Ampak se paše razmigat. Ti se kar kmalu loti uprabe, ker ti ne bo žal.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:38:39   
Nyah*
Jutro!

Tudi jaz sem zadihana kot neka mma, samo stanujem pa tudi na 4 nadstropju, tako da ni cudno ....

Redim se ne toliko, samo grem pocasi in vztrajno proti 10 kilam +, kak dan jih imam 8 vec, drugi dan 9, ne vem no, se ne sekiram prevec za to. Meni je pomembna moja pikicauser posted image  ali pikeck,..., drugo me bo skrbelo kasneje.

Pri nas je vsak UZ zastonjo, pa ceprav naj bi nam pripadli le trije. Ne zdi se mi prav, da so med abulantami take razlike, naj bo za vse enako ane.

danes sem videla, da imajo v Mothercare ta teden popust za vse razen za vozičke, tako da grem jutri malo pogledat. KOmaj cakam, da bom spet gledala tiste cute male oblekice, jupiiiiiuser posted image user posted image .


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:39:46   
Anonimen
Pinka, sej to je ful dilema veš... Načeloma v nosečnosti ni zdravo stradat, tako da moraš tudi po 18. uri jest, razen če blazno zgodaj spat hodiš, kar pa veš, da pri meni ni tako. Jaz moram tudi sredi noči jest, če sem v nočni. Baje se, če ne ješ in telo začne kurit lastne maščobne zaloge, začnejo v telesu tvorit ketoni, ki so blazno strupeni za otročka. Saj ne vem, nisem dovolj pametna, s temi informacijami me zdaj prijateljica zalaga, ki je tudi januarka in ima probleme s temi ketoni. V glavnem, zmanjšala sem obroke, pa treba bo najdet čas za več gibanja, ja. Upam, da bom danes zmogla, ker sem tako zaspana...user posted image  Sinoči sem delala do 1h zjutraj, zdaj sem že od 6h zjutraj spet v službi, popoldne imam šolo za starše... če mi bo zvečer še kaj moči ostalo, grem na sobno kolo.
Drugače me pa G najbolj sekira, ker lahko baje nosečniški diabetes fašem, če se bom takole redila.

Uniq, jaz v take fore, kot je tale z vedeževalko, ne verjamem. Glede na to, kako ti je predstavila vse skupaj, imam (vsaj iz tvojega pisanja) občutek, da samo želi zaslužiti na tebi. Jaz se v te čirule čarule ne bi spuščala.

Me je pa G z današnjim dnem dala na 4-urno bolniško. Je še katera na polovičnem delovnem času?

(odgovor članu uniq)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:41:50   
pinka1
No fajn pikica. Bom mogla res začet, da ne bom prej rodilauser posted image

Uniq, glede vedeževalke - jst na te stvari ne dam kej dost. Glede službe je pa pri meni tak, da večinoma sedim - sem pravnica in je moje delo večinoma v pisarni. Križ sicer boli po koncu delovnika, ampak pri meni je bilj problem dolga vožnja - 100 km na dan in bom zaradi tega šla prej tudi v bolniško - sem mislila nekje sredi novembra, ampak mi zdaj G govori celo prej, ker sem povrhu vsega postala zelo slabokrvna in naj bi to bil tud vzrok za bolniško. Bomo videli. Jaz osebno še ne bi šla, ker bi me tak kot tebe, čepenje doma ubijalo. Sem bolj tak tip, da imam rada družbo in mi čas hitreje mineva. Drži se in naj ti do 24.10 hitro mine.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 9:48:50   
pinka1
Ja Tašonka! Te čist razumem. Jst sem lahko pametna, ko nimam nočnih, da ješ do 18h. Logično je, da morš tud ponoči zdržat in jest. Se mi zdi pametno, da si na 4 urnem delovniku - ker vidim, da imaš res naporno.
Prej sem ti poslala sporočilo na ZS.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 13:07:15   
Nannn
Helou,

Evo se mene...ja sej se pogovarjam z prijateljicami in pravijo da sploh ni panike glede teze...uf moja G pravi da na mesec moras dobiti SAMO ENO KILO user posted image  v bistvu jem se manj kot prej ker mi ze trebuscek ful pritiska na zelodec in spavim bolj malo v njega...no newermaind...

Katera bi bila tako dobra in meni zapekla CD od Vzajemne?Prosim prosim ker imam ful slabo vest ker nic ne migam..sem hotela na telovadbo v Storkljo pa se zacne skoraj takrat ko bom sla jest rodit user posted image  sem pa tudi jaz kar zadihana in ko pridem do drugega nadstropja sem cist izmucena  user posted image  

Tasonka a si ti tista ki je na mama forumu Tasi?

Ja punce vam moram pa povedat da je teden otroka in da je skoraj povsod -10 % popust...

LP Nannn user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: JANUARČICE
6.10.2005 13:40:48   
pinka1
Hej Nannn. Jaz bi ti rade volje zapekla CD, pa nimam pekača. Sorry.

Ja Tašonka je Taši na mama.si.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?