|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 12:29:07   
ninaki
Pozdravljene,

v torek sem dobila "en znak", da ne morem vec tako naprej, kot do sedaj. Po sluzbi in MS me je zvecer zacel boleti trebuh. Sicer me je parkrat do sedaj ze (tako, kot pri menstri), samo v torek je bilo pa nekako bolj cudno. In sem prisla do zakljucka, da cisto prevec naokoli spidiram in sploh nic ne pocivam. Za povrhu sem pa se hodila s tako hitrostjo (pri meni je to itak problem, ker ne znam hoditi pocasi), da malemu najbrz cisto nic od tega ni bilo vsec in me je malo zadelo. Potem sem cel vecer prelezala, se jedla sem bolj ali manj v lezecem polozaju. Mah, takrat, ko spidiram me nic ne opomni, jaz pa tudi pozabim, da bi morala vse bolj pocasi poceti. Pol je pa ze prepozno. No in vceraj sem spet malo naokoli hodila in sem se prav prisilila, da sem "po polzje" (torej normalno) hodila po mestu. Zdaj je dobro, ne boli vec.
Sicer pa mene tudi boli trebuh tako kot pri menstri, ne vedno, samo opazam, da po tistem, ko me boli, potem vedno zraste user posted image . Zadnjic sem to omenila gin, pa je rekla, da jo nic ne skrbi, ker je moj dojencek debel user posted image  Kao, dokler raste in je vse OK, potem je vse OK. Imam pa se vedno ta butast izcedek. Jooooj, sem ze jezna!!!!! En dan nic, drugi dan se pa samo usuje in sem cisto mokra. Kolk mi gre to na zivce!!!!!! Aja, pa v torek, ko me je bolel trebuh, je bilo tudi meni slabo. Drugace mi ni, mogoce je bilo kaj s tem povezano.
Pa zdi se mi, da se je moj dojencek nekam dol spustil ali pa prestavil, ker me veliko bolj na mehur pritiska. Zoprn obcutek. Vcasih se mi zdi, da mi bo ven padel. Je pa res, da je ta obcutek prisoten takrat, ko prevec okoli skacem.

Tinkatonka, kako je bilo na podelitvi in potem na praznovanju? Ste uzivali? Verjamem, da ti je dolgcas dopoldne doma. Jaz sem prav vesela, da mi nic ne fali in se vedno hodim v sluzbo. Bom pa cez 3 tedne ostala doma in se lahko zmenimo za nabiranje energije v kaki slascicarni user posted image  Pa malo lahko v zivo pocvekamo. Mi je bilo prav fajn v torek, ko sem spoznala Sarazan!
S spanjem sem imela jaz kar precej tezav. Zvecer ni bil problem zaspati, ponoci sem se pa zbudila in cakala na uro, da bo zvonila za v sluzbo. Tudi po 3-4 ure na noc. 5 min pred zvonenjem pa zaspala.... Seveda potem cele dneve zombirala naokoli. Na koncu sem pogruntala, da se umirim, ce spim na levem boku in potem reklativno hitro zaspim nazaj. To mi zdaj pomaga tudi, ce se zbudim sredi noci.

Ursa_p, jaz danes pridem. Prej bom sla se na pediatra. Upam samo, da ne bo spet neko ultra nakladanje, ker mi gre to ze rahlo na zivce (zadnje case mi gre vse na zivce user posted image ). V torek nisi cisto nic zamudila. Za moje pojme obcutno predolgo predavanje. In ce malo knjige in revije beres, pa net spremljas, prakticno ni povedala nic takega, kar ne bi ze prej kje slisala ali prebrala. Je pa res, da smo ljudje razlicni in za tiste, ki nimajo te moznosti ali pa si je ne morejo vzeti, je fajn, da slisijo se kaksno mnenje.
Vozicek je pa lep, meni je zelo vsec!!!

Uzivajte in pazite nase.

Nina

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 12:37:09   
ursa_p
Marty5!

Ne, ta vozicek je Peg Perego Elegantni sistem ... podvozje Classe 4 in kosara Young zraven (dobis pa se sportni del v kompletu in previjalno torbo). Je pa cena cenejsa kot na soncku, ga v BC in podobnih trgovinah sploh ni (samo v njihovi trgovini na Celovski). Na soncku pride 109.000 SIT, s tem da dobis za 4.000 SIT bon, ki ga lahko vnovcis ob naslednjem nakupu. Je pa v kompletu isto. Midva sva dala pa v trgovini 103.000 SIT (5 % popusta na gotovino in 5 % popusta na clanstvo v njihovem klubu)! Glih tolk, da je cenejsi. user posted image
Sem pa gledala ostale modele in opazila, da pa so na soncku cenejsi kot v njihovi trgovini.
Kaksne cene ima pa BC pa ne vem, ker tega vozicka nimajo nikjer v teh ta velikih trgovinah ... edino Pramette in Pliko, ki pa me ne zanimata!

Glede imena pa ... meni so vsec kratka in bolj moderna, tako da ti svojega mnenja glede imena ne bom vsiljevala! Mogoce mi je od vseh treh predlaganih se najbolj vsec Jure ... glede na to, da pa si predlagala Jerneja mi je pa bolj vsec oblika Nejc - to ime mi je pa zelo vsec, ampak ga ima moja prijateljica - Nejcka! user posted image

Bagsi ... cestitam za Anjo ... upam, da ne bo na svet prinesla kaj med nogami! user posted image user posted image user posted image

Kako ste ostale, ki imate "rizicno" nosecnost oziroma ki ste lahko vsak cas na koncu nosecnosti ... upam, da je vse v redu in da veliko pocivate ter se pustite razvajati! Mislimo na vas! user posted image

PS: Sploh ne morem verjet, da sta samo se 2 meseca in pol!!!

Lp, Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 12:47:54   
ursa_p
No, vmes ko pisem, me vedno ena prehiti! user posted image

Ninaki ... A ni danes sola ob 16-ih? Kako si mislila, da bos sla prej se na pediatra? A sta dva termina danes? user posted image
Jaz dolgih predavanj ne morem vec zdrzat ... na zalost ... upam, da bo danes bolj kratek, ceprav glede na temo ne bi glih rekla. Bom pa danes sigurno oblecena v trenirko katero sem hotela obleci ze v torek (crna trenirka z rdeco crto ob strani, zgoraj pa rdec "pulover" in crna bunda). Pa ocala in cop sta obvezna. Tko da me kr pocukaj, ce me najdes.

Bova pa v vsakem primeru sla na vsa predavanja, ki sva jih zamudila ... vcasih pa le slisis kaj novega. user posted image

Pa hvala za pohvale glede vozicka ... midva sva cisto navdusena! user posted image  Tako kot vsaka nad svojim! user posted image user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 12:56:20   
karin412
Živjo,
Tudi jaz imam že velikega bušija, brcike pa čutim tudi v mehur pa ob strani, tako da je punčka verjetno obrnjena z ritko dol. Kako ve čutite, kako je otrok obrnjen?
Komaj čakam, da se bo obrnila v pravo lego.

Tudi jaz še delam, odštevam še tri tedne do praznikov in počitnic! Kar se mi nič ne da več. Hodim že kot en slon, počasi in previdno po tem snegu.
Počutje je v redu, malo me bolijo medenične kosti, pa ponoči slabše spim. Še vedno se potim v noge. Pa nos imam tudi zamašen, si dajam fiziološko raztopino v kapljicah v nos. Popoldne tudi jaz počivam, drugače je pa dan skoraj enak dnevu, ko delam. Pa manj moram jesti, ker me potem peče zgaga.

A je katera že začela z izpolnjevanjem obrazcev za porodniško?

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 13:23:09   
marty5
Karin, jaz tudi še vedno čutim brcike v spodnjem delu, tako, da se očitno niti moj ni obrnil - no, sej je še čas. Nekje do konca 7. meseca naj bi se (jaz sem ga komaj začela).
In ja, tudi mene bolijo medenične kotsi, pa v dimljah - sploh, ko se zaležim. me v službi včasih vprašajo, zaklaj šepam user posted image . Ko vstanem s stola, sem namreč zelo okorna user posted image . Sej bo boljše...

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 13:29:17   
sarazan
Jaz tudi danes pridem v MŠ ob 16h - sama. Moj mož bo doma sestavljal omaro user posted image .
Se vidimo Ursa_p in Ninaki.

Tudi meni se ne sanja, kako imam obrnjenega otročka. Čutim ga po celem trebuhu, seveda ne naenkrat. Predvidevam, da se mi še kar vrti okoli, največ brc dobim pa v spodnji del trebuha - verjetno je takrat z nogicami dol. Kdaj se mora pa obrniti v pravo lego - z glavo navzdol?

Obrazce sem že vse sprintala in so doma, samo izpolnila jih pa še nisem. Mogoče mi rata ta vikend. Predvidevam, da v sredo, ko imam pregled pri G, dobim potrdilo o PDP, potem počakam še plačo (rabim potrdilo delodajalca o zadnjih 12 plačah) in vse nesem na CSD.

Pobožajte "stanovanje" vaših user posted image !
user posted image

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 13:33:49   
ninaki
Ursa_p, pediater ima neko posebno predavanje, ni v sklopu MS. MS predavanje pa je ob 16. Jaz imam temno plave hlace, svetlo rjavo majico, svetlo rjavo, volneno jopico z belimi snezinkami. Jopica se zapenja z lesenimi knofi (tisti dolgi, ki so po navadi na plascih).

Se vidimo,

Nina

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 13:49:24   
čuko
Pozdravljene!

Len lep pozdrav tudi od mene!
Mi še vedno nismo nič kaj fajn. Nič ne spimo! Tudi, da sem si podložla in dvignila ležišče, mi nič ne pomaga. Kak se vležem, me po kaki uri začnejo bolet kolki in dobim bulo  (veliko), drugega kod da vsatnem in sedim, mi ne preostane.user posted image user posted image user posted image
Tudi, ko se hočem obrni iz levega na desni bok imam probleme. Prevelik buši.user posted image  Kak se pa ve obračate? Se prekucnete, ali vstanete v sede položaj in nato na drugo stran ali.....?

Glede lege otroka, ne vem kak je, ker me skozi drugje brca, sicer pa imam danes g. in bomo vidli kaj bo rekel.

Nič še ne vem glede potrdila, ko že vse pišete, kdaj ga dobite.Meni ni še nič rekla. Mogoče pa ga danes kar dobim.

Imena: težko kaj predlagam, ker imamo različne okuse. Meni so bolj všeč kratka in moderna imena.

Tudi jaz ne morem verjet, da še samo dva meseca!user posted image

Sedaj pa se grem oblečt, ker imam pregled, tak da se potem javim in povem kak sva kaj in kaj bo rekla glede tek user posted image  kolkov.

Lepo bodite user posted image in user posted image !



_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 14:22:28   
BaGSi
Meni so danes potrdili, da je obrnjena "na glavo" in pripravljena na nizki start user posted image  - upam samo, da ne bo prehitro...
Potrdilo o PDP pa sem tudi ndanes dobila, pa napotnico 3. testiranje tosoplazme. Obrazce imam sprintane, tako da takoj ko dobim plačo (10.12.) nesem na CSD.

LP!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 14:31:22   
Freia
OJLA,

BAGSI ME VESELI, DA JE TAKOREKOČ VSE VREDU IN DA BOSTE IMELI BEJBO.
A TAKO DALEČ SI ŽE? SPLOH NIMAM PRAVEGA OBČUTKA KAKO HITRO GRE ČAS.
DRUGAČE SEM SI PA TUDI JAZ ZMERILA OBSEG TREBUHA, KI JE NA SREDI 27 TEDNA KAR 111 CM, KIL JE PA PRIBLIŽNO KAKŠNIH DESET VEČ. KAJ ŠE LE BO, GLEDE NA TO, DA JE ŠE DOBRE TRI MESECE DO KONCA, STRIJE SO MI PA TREBUH ITAK ŽE NAPADLE.

LP

PDP 28.2.2006

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 18:38:34   
sazi
Hojla,

jaz pojma nimam, kako je naš user posted image  obrnjen. Brca povsod po malo, zadnje čase ga/jo pa najpogosteje čutim, ko nekje okoli popka rine ven - ne vem, kaj ima tam: glavo, rito,...???
Potrdilo o PDP naj bi jaz dobila šele na naslednjem pregledu, ki pa je 23.12. Sem ugotovila, da je to absolutno prepozno, ker takrat pri nas kadrovska ne dela več, po novem letu pa ne bo več ravno veliko časa. Tako da moram zdaj na lov za mojim G in mu zatežiti, da prej dobim potrdilo. Potem se pa lotim printanja in izpoljnjevanja obrazcev.
Gre v ponedeljek še katera v porodnišnico v Šolo za starše?
Bodite fajn in pazite nase in na svoje user posted image  - sploh tiste, ki pretiravate(mo) z aktivnostmi...

(odgovor članu Freia)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 19:08:22   
čuko
Prihajam od g. Naš Galči je vredu.user posted image  Poslušali smo srčeka! Ni pa mi delala ultrazvoka, tak da ga nisem vidla. Sedaj me je naročila že čez dva tedna. dobili smo tudi potrdilo za paketek. Bom kar denar vzela.
glede toksoplasmoze vidim, da boste nekatere že tretjič testirane, jaz pa sem do zdaj bila samo enkrat.
Glede mojih bolečin v bokih, pa je rekla, da sem res boga, ko je vidla moje bule in rekla da mi tu ne more nič pomagat, pač sem temu bolj podvržena, je pa res da boki radi bolijo.
glede kil, me je pa sramuser posted image , sploh ne vem od čega se tak redim, ker jem res malo, samo zjutraj, kosilo in nekaj malega za večerjo, sem pa na +16!user posted image

Vidim, da ste se vse dosti manj zredile kot jaz! Kaj jeste? Jaz jem vsako jutro čokolešnik, mislite, da me to redi?

Lepo bodite, pa čuvajte bušije!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 19:28:43   
sazi
Čuko, dvomim, da je razlog čokolešnik - jaz ga pojem ogromno "ker je dober za otroke" -hahaha. Je pa tako, da se vsako telo malo drugače odziva na hormonske spremembe...

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: FEBRUARČICE 2006
1.12.2005 19:50:42   
sarazan
He, he, Čuko, sem se kar nasmejala. Ja čokolešnik ful redi user posted image . Ima visoko kalorično vrednost, ker je narejen za otroke. Sigurno pa ne poješ otroškega obroka, a ne? Jaz sem ga že ukinila z jedilnika. Seveda pa ni edini redilni element v moji ali tvoji prehrani. To verjetno veš.
Pa ne vem, kako boš zdržala s tremi obroki na dan, ko bo imel želodec vedno manj prostora. Jaz že zdaj jem vsaj 5x na dan, ampak veliko manj na obrok, kot prej.
No, vsekakor izogibaj se maščobam in ogljikovim hidratom (kruh, testenine, sladice,...). Ampak tudi preveč sadja te lahko zredi, ker ima sadje v sebi sladkor (jaz sem tako nabrala večino svojih kil).
Jaz sem ugotovila, da včasih posežem po hrani, ker sem v resnici žejna. Zato veliko pijem po malem čez cel dan in ne na enkrat veliko količino.

Sicer pa, ne se sekirat !!! Kar gre gor, gre lahko tudi dol. Saj boš dojila in migala po porodu, kajne!?

Bagsi!
Ful fajn, da bo res punčka user posted image . Jaz se bom ful smejala, če mi v torek na UZ rečejo, da bo fantek. Zdaj pri nas kar naprej govorimo o Sari, če bo pa Žan, bo pa malo zadrege, he, he, he.
A hodiš še kaj na Infant? Jaz pridem v torek pred pregledom (ga imam šele ob 19.30). Mi bo kar pasalo malo razgibat moje krače user posted image .



_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 7:17:42   
tinkatonka
Čuko....me veseli, da je bilo  na pregledu s tvojim Galom vse vreduuser posted image user posted image  Tudi jaz vsako jutro jem čokolešnik pa še nisem pridelala toliko kil, tko da to je res odvisno od nosečnice do nosečnice. Jej tisto kar ti paše, seveda v zmernih mejah. Konec koncev moraš v nosečnosti uživat, ne pa da boš zdaj pazila še na hrano in se ji odpovedovala, če ti pa tako paše. Tudi jaz imam pri probleme pri obračanju iz boka na bok. Zvečer me ponavadi boli malo križ in ne morem ležat na hrbtu, na boku mi pa tud preveč ne paše, tko da je pri meni že cela umetnost najdt položaj za spat. Ko pa hočem vstat iz postelje je pa toliko kobacanja kot da bi nasedel kit. Pravilno vstajanje pa naj bi bilo iz boka, da se podpreš z roko in dvigneš.

Lega otroka....tudi mene brca vedno levo pod popkom, pa mi je blo to ful čudno glede na to da so mi že na dveh ultrazvokih rekli, da je user posted image  že obrnjen na glavico. Potem pa mi je zadnjič moja G. strokovno obrazložila lego mojega otročička in kje ima hrbtenico, čisto ob telesu nogice in zakaj brca tako nizko, jaz sem pa že mislila da sploh ne brca ampak da me samo neki boksa z rokicami, ker so tako nežni gibi. Ja moj user posted image  sicer brca vsake toliko časa, vendar več čutim premikanja, brce pa bolj poredko. Očitno je bolj len za brcat. Tko da to ko ene govorijo, da jih je user posted image  tako brcnil v rebra da so skor zajokale, no tega pri meni ni. Mi je neprijetno samo kadar me z rokicami boksa v "pišuko"user posted image .

Ninaki.....na podelitvi diplom je bilo super. Je luštno vidt bivše sošolke in sošolce iz faksa. Pa itak da so vsi občudovali moj trebušček, ki sem ga res prov lepo oblekla in poudarilauser posted image . Še dekan mi je ob predaji diplome zaželel srečo na obeh področjih. user posted image  No potem smo šli pa še na večerjo s starši in možem in je bilo prov fajn preživeti en tak lep večer s svojimi najbližjimi. Glede predloga za to da se dobimo v januarju kdaj v kaki slaščičarani, sem pa takoj za.

Marty5...meni sta všeč oba imena, Kristijan in Jernej. Sicer pa sej veš kako je to, da na koncu te briga kaj si mislimo ostale, in prav je tako, važno da je tebi in tvojemu možu všeč ime, ki ga bo vajin otrok imel vse življenje.

Bagsi....user posted image user posted image  da je bilo na UZ vse vredu in seveda za dokončno potrditev vaše user posted image .

Ursa_p....lep voziček. Ja tale Peg Pereggo ima res fajn izbiro in dobre modele.

Vidim da vas je kr nekaj že imelo preglede. No jaz ga imam 19.decembra, ko naj bi imela tudi UZ "kontrola rasti". Ampak kok daleč je še do takrat.user posted image

No pa da še malo napišem o splošnem počutju, ki je danes spet "gnilo". Sem šla že včeraj spat z glavobolom in danes zjutraj tudi vstala z njim, sem že od 6h pokonci zaradi tega. Jah ne vem, mam občutek da bo danes prav zelo zelo dolg dan, pa sploh ne vem kaj naj počnem cel dan. Bajta je pospravljena, no mogoče je za posesat, ampak to mi vzame maksimalno pol ure časa. Za kosilo bo pica iz domače pečice, tko da tud nimam kaj dosti dela s kuhanjem. Oprano in zlikano je vse. No kakšen predlog kaj naj počnem? Mogoče bom šla mal na sprehod, ampak je tud vreme zunaj bolj gnilo kot ne. In dan bo spet minil totalno neproduktivno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Zdele bom šla pa za pol urce mal poležat v posteljo in se pocrklat s svojim user posted image . Včeraj zvečer ko nisem mogla spati, moj možek pa zaradi zamašenega nosu kar malo potegne (beri:smrči) takoj ko zaspi,  sem nagovarjala user posted image , češ kako je njegov oči glasen, da ga bo takoj po smrčanju prepoznal, ko bo prišel na svet, pa je tako hecno pobrcal ravno v tem trenutku, kot da bi se strinjal z mano. user posted image user posted image

No zdaj pa dosti nakladanja.

Pobožajte svoje trebuške.

Lp Tina


< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 2.12.2005 7:22:08 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 8:33:12   
marty5
Dobro jutro,

sem prav potolažena, ko berem, da imate tudi ve take težave s spanjem in bolečinami v bokih oz. medenici. Pri meni se je v zadnjih par dneh to le še pojačalo. Moj dragi mi je rekel, da ponoči stokam "joj, joj, joj", ko se obračam z ene strani na drugo user posted image user posted image user posted image . Očitno se sploh ne zavedam. Zjutraj pa je vstat cela umetnost - res je izraz "nasedli kit" ta pravi user posted image .

Včeraj sem si privoščila (ne vem katerič že) izletek v Baby center in Ariel. Sploh v BC sem stalni gost user posted image . Mislim, da sem končno našla ta pravo previjalno mizo - s predali in širšo. Sicer bo res malo dražja, ampak bo poleg posteljice, edino pohištvo v otroški sobici. Stane 43.000 sit, na srečo mi bo familija neki prispevala zraven.
Pa še tiste trakce in šablone za na steno sem našla in bom počasi začela tudi krasit otroško sobico user posted image user posted image user posted image .
Jutri pa bom jelko postavila - je še zgodaj, ampak vseeno - ne zdržim več, da je ne sestavim user posted image .

Tinkatonka - kaj naj počneš zjutraj? Hmm,....ja jaz bi imela miliardo stvari, ker drugače ne utegnem. Verjamem pa, da sčasoma postane dolgčas, ko se zjutraj nimaš kam dat. Ne vem, koliko ti to leži, ampak morda se lahko lotiš novoletnih čestitk - morda celo home made variante. Jaz vedno pošljem voščila zadnji trenutek....No, drugo mi glih ne pade na pamet - razen sprehoda in obiska trgovin.

Glede čokolinota pa - tudi pri meni je redno na jedilniku, s tem, da ga jaz jem zvečer. Huje ne bi mogla....zvečer gre res vse v odvečne kalorije. Ampak je edino kar mi paše zvečer, brez nič pa ne morem, ker mi drugače kruli user posted image .

No, vsem želim prijeten petek in čudovit vikend user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 9:12:51   
Eviii
čaw, pupe še od nas...
smo pršli včiri popoldne nazaj s potepanja po ljubljani in celju. ni blo niti tolko potepanje, kot pa delo... sm mela en tečaj v celju, pa miljardo sestankov v ljubljani. no, v sredo smo se pa še s sošolci s faksa dobili na večerji... tko da je blo po eni strani tudi zabavno.
drugače so mi pa tvoja imena kr všeč, marty. jst sicer najbolj navijam za jureta al pa jana al pa aleksa al kej podobnega. bomo vidli. se moreva še z možekom uskladit...
ko sem prebirala zgodbo o tem nasedlem kitu, sm se kr mogla nasmejat. tudi če moj buši ni še tko ogromen, imam vseeno probleme s premikanjem, sploh pa vstajanjem in dvigovanjem. sm rekla možu, da bova mogla kr moža od moje sestrične zaprosit, če nam iz luke lahko prpeljejo na posojo eno dvigalo za tankerje, da me bo lahko premikalo naokoli user posted image
jst mam spet kontrolo 22.12. mi je g obljubu uz, tko da bomo spet vidli našega-o user posted image  in predvsem pozicijo... zjutraj sm pa bla že v laboratoriju, da mi malo pregledajo vodo, če je z mojimi ledvičkami vse ok. kako ste pa ostale ledvične bolnice (z raznimi vnetji in bolečinami)? upam, da ok... če samo pomislim, da se je zima komi začela, me je kr strah, kaj še bo v naslednjih mescih.
jst sm čisto pozabla, da je treba počasi nardit novoletno jelko. ma kako mi je to sploh lahko ušlo iz glave user posted image  sicer je res mogoče še malo prezgodi, ampak bo pa treba tudi to nardit v naslednjih dneh...
jst sm bla zadnič v tosami v viru in sm zapravla celih 32 jurjev... imam pa polno škatlo stvari za user posted image ... pleničke, pa vatke, pa flajštre, pa majčke, pa hlačke, pa še kaj bi se našlo... sm res zadovoljna, da počasi spravljam skupi te stvari... zdej čakamo samo še na sobico iz avstrije...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 9:16:16   
BaGSi
Sarazan - nič več od mene in telovadbe... sem že prejšnjič napisala, da sva se s Freio odločile, da zaključiva z njo in greva raje ob torkih zvečer na tortice user posted image . Mi je namreč postalo zelooo slabo in sem pol telovadbe kar preležala - po tortici pa je bilo boljše user posted image  (kot sem včeraj vidla, je verjetno vrok tudi nizek hemoglobin, ki je padel na 86). Sicer pa sva ugotovile, da sva edine, ki imava doma že otročke in naju doma kar zdelajo - telovadba pa je potem verjetno kaplja čez rob...

Čuko - čokolešnik je po moje kar energijska bombauser posted image

Freia - telefon pa si imela včeraj izklopljenuser posted image ?

LP!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 9:59:00   
ursa_p
Dobro jutro!

Pri nas smo imeli vceraj manjso tragedijo doma ... skobcevka je nimam pojma kako, usla iz kletke, potem pa ne vem ali jo je kap ali so jo punce (pasje) ujele ... nimam pojma. Kako je prisla iz kletke mi se danes ni jasno! user posted image  Danes sem ze pomirjena, vceraj sem pa jokala kot dez, pa so me ze zaceli grabiti krci in sem se res mogla umirit! user posted image
Pa ravno vceraj je v MS predavateljica govorila o pticih. Sem ze hotla povedat svoje, pa sem bila raje tiho. Ima katera pticka doma (da ji dam nasvet, ker so v MS sigurno katero prestrasili!)???

Jaz tudi ne vem kako je obrnjen ... drugace je ze ves cas obrnjen na glavo ... upam, da je tako tudi ostal ... brca pa cisto na vse konce ... velikokrat pa dobim kako brco v rebra - nic kaj prijetno.

Cuko ... glede toksoplazmoze ... tiste, ki smo negativne nas testirajo 3x, tiste ki ste pozitivne pa samo 1x, ker ste jo ze prebolele!! Ne skrbi.

Jem pa zadnje case kar malo premalo (pomoje) ... se tisto kar pojem (pa pojem bolj malo) imam 3 ure v zelodcu in samo cakam, da bruhnem (pa mi ni slabo, samo tisci me vse) - bog ne daj, da se kaj sklonim. Vceraj sem si po dolgem casu naredila nekaj najboljsega ... radic s krompirjem ... in sem se napokala kakor sem se lahko! Drugace pa zjutraj spijem kakav ... za malico kak sendvic al pa tudi to ne ... za kosilo nekaj na hitro, ker nimava nic casa (njoki, ravioli, ... ) ... pa za vecerjo kako juhico, cornflakes ... karkoli .... to je pa cez teden tudi vse ... cez vikend pa sigurno pojem kaj vec - vsaj kosilo je boljse! Pa sigurno se kako sladkarijo zraven - vsak dan! user posted image

Vceraj sem pa iz MS odsla kar slabe volje ... no, vesela, da sem spoznala se Ninaki ... drugace sem bila pa prav slabe volje. Namrec toliko stvari je okoli dojenja, da mi ni vec nic jasno .. sem bila tako zalostna, da ce bi prej za vse to vedela, se dolgo ne bi imela otroka ... meni se zdi vsega prevec ... prav na zivce mi je ze slo, skoraj sem ze jokala! user posted image  Meni ni vec nic jasno ... sem si vse bolj preprosto predstavljala!!! user posted image  Samo upam, da bo vse v redu, ampak so me kar malo prestrasili!!! user posted image

Meni pa dela problem desna noga. Kakorkoli lezim (levi ali desni bok) me zacne kar noga bolet ... tako kot da bi me ena kita bolela v nogi! user posted image  
Kar se pa vstajanja tice mi je pa veliko lazje, ce dam noge narazen, ne pa skupaj, kakor je pravilno! user posted image
Dvigujem se pa z boka - iz postelje!
Imam pa vecje probleme z obuvanjem cevljev ... na sreco sva v Ikei kupila tisto ta veliko zlico za obuvanje ... malo pomaga! user posted image

Drugace pa me je vceraj v slabo voljo spravila se ena stranka, ki je vsa zacudena sprasevala kaj se delam v sluzbi .. da bi mogla glede na velikost trebuha ze rodit ... halooooo ... meni se sploh ne zdi velik trebuh ... se vedno sem na +9, obseg pa 98 cm ... jaz ne vem ... sem res tako okrogla??? user posted image

Tinkatonka ... pregled imas na moj rojstni dan, tako da bo sigurno vse v redu .. pa vsak cas bo tu ... hehe! user posted image
Predlog za delo ... pobrisi prah, pomij stranisce, kopalnico, pomij okna, uh ... sigurno se se kaj najde! user posted image

Kami, Nuki ... kako sta?

Katjandraz .. pa ti? Nic se ne javis vec k nam ... na telovadbi te pa v ponedeljek tudi ni bilo!

Lp, Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 10:02:40   
malamisha
Dobro jutro še od naju!

Danes imam totalni naval energije. Od 8. ure dalje sem v kuhinji in pečem. Rezultat - kinder pingvin in kokosove kocke.

In pa seveda slabostuser posted image . Je pač potrebno vse poskusiti v vsakem stanjuuser posted image user posted image

Vidim da imate debato o slavnem čokolešniku. Obožujem ga! Najboljši za večerjouser posted image .

V torek začnem z MŠ. Pa da vidimo, kaj nas bodo naučili...





_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 10:29:20   
sarazan
Ursa_p! Verjamem, da so te kar prestrašili včeraj v MŠ. Ženska je povedala vse, kar se lahko zgodi pri dojenju, ampak prav nikjer ne piše, da se bo ravno vse zgodilo tebi.
Jaz si predstavljam, da bom v porodnišnici osvojila znanje, kako pristaviti in odstaviti otroka (bom toliko časa sikala sestram, da mi pokažejo, kako je prav-znam biti tečna user posted image ), doma bom še kakšen teden ali dva trenirala, potem bo pa vse itak rutina in ne bom niti mislila, kako pa kaj narediti.
Neprijetnosti, ki se pojavijo ob dojenju, bom pa preventivno odpravljala (predvsem ne bom poslušala "pametnih" nasvetov). Če se pa že pojavijo, bom pa sledila navodilom izkušenejših - pač pokličeš na babiško šolo ali pa k "zvezi doječih mater".

Še vsako mamico, ki poznam, je bilo strah dojenja. Z vztrajnostjo in voljo je vsem ratalo. Torej, ne vem, zakaj meni ne bi.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 10:38:18   
bobika
Pozdravljene!
Ursa-p nič se ne obremenjuj s tem kaj ti ljudje govorijo o tvojem trebuhu. So prav smešni. Jaz sem včeraj doživela v roku 2 ur, da sta me dve stranki ogovorili glede trebuha.
Prva mi je rekla, kaj še čakam in kdaj bo? Pa sem ji povedala da februarja in je bila tak začudena, da ni mogla verjet. Vprašala me je če imam dva? Halo?
Meni osebno se nezdim kaj ekstra večji slon kot pred nosečnostjo. Saj sem že takrat imela krepko preveč. Sedaj pa sem na +10Kg.
Druga stranka pa ni mogla verjeti, da sem že tak daleč. Zdela sem se ji še kakšna dva meseca premalo.
Ne morš verjeti kak izpademo v tujih učeh.

Včeraj zvečer pred spanjem, ko ima naš user posted image  še razgibavanje pred počitkom, je moj dragi božal trebuh. Kr naenkrat je začel paničariti, ker je mali en del telesa potisnil tako ven, da je nastala full bula. Ko sem jaz probala se je že omaknil. user posted image  je bil celi veseli in ni mogel verjeti da je nastala bula v velikosti pomarančke. Sem se pošalila, da se igra z klementinami, ker sem jih pred tem kr precej pojedla user posted image user posted image user posted image

Pošiljam vam lep sončen pozdrav, predvsem v tiste kraje, ker ste v megli in oblakih user posted image .

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 11:09:25   
katjandraž
Pozdravček vsem!

Ursa_p, ja sem malo bolj lena za pisat, berem vas pa redno. Glede telovadbe, so me komaj v torek začeli manj boleti sinusi, v sredo pa sva šla z user posted image  v shoping, k je sestra, ki dela v trgovini, rekla, da imajo poceni in lepe skibucke. Bile so nagravžne, midva sva pa z Dedkom Mrazom totalno zapretiravala. Kupila sva si že darilo, in sicer moj je dobil smučarske hlače in bundo, jaz pa en Nike plašček, k sem si ga ful dolgo želela. Tko da sva namesto par tisoč, kolikor bi dala za skibucke, pustila tam 56000!user posted image  In to s 30% popustom! Tudi za malega imava že nabavljeno novoletno darilo, tako da sva zdej čist obubožana. še dobro, da pričakujemo drugega otročka, da nam ni treba toliko stvari kupovat, k ne bi imeli od česa živet naslednje par mesecev. A, ja , v ponedeljek me najbrž spet ne bo na telovadbo, k gre moj user posted image  do srede na teren, tako da je tud sreda vprašljiva.user posted image  Pozabla sem te vprašat, če sta bila na pici v naši novi piceriji? je bla dobra? Jaz sem namreč nora na pice, tko da bo treba iti poskusit, čeprav se moram izogibat soli.

Tinkatonka, jaz nimam problemov s tem, kaj naj delam, samo se mi ne da. Sem si zadala, da ogromno 4m omaro pospravim generalno, pa sem jo zaenkrat samo od zunaj temeljito očistila. Zdaj moram pa končno peljat gume na avtu centrirat, pol pa grem v Leclerc po eno mapo, kamor bom račune shranjevala, da bom še kdaj kaj našla. Pa risbic za na steklo še vedno nisem narisala, pa nov blokec s telefonskimi številkami moram narest, k je že vse prečečkano ... Skratka, mogoče si dobila kakšno idejo, če ne, pa ti kar meni pridi pomagat!user posted image

Nč, grem res peljat avto k vulkanizerju, tako da samo še lep vikend vsem!user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 11:30:08   
ninaki
Pozdravljene,

Tinkatonka, ene par idej imam, kako bi se lahko zamotila v dopoldanskem casu. No ja, tko bom povedala, to so stvari, ki mene cakajo, pa nikoli docakajo user posted image  Jaz bi morala urediti vse albume za znamke in koncno spraviti ta nove notri, ne pa, da so po skatlah. Urediti bi si morala tudi recepte, je prevec stvari nekje po listkih in pol nicesar ne najdem. Pa vse zastarele racune ipd bi morala presortirati in polovico stran vreci. Zdaj pred prazniki bi se spravila narediti kaksne okraske za stanovanje, pa malo bi po trgovinah letala za sablone za otrosko sobico. Pa napekla bi piskote in dobrote in doma naredila home-made darila za praznike. Ideja o home-made cestitkah je tudi zelo dobra! No in ko bi vse to podelala, bi se spravila na francoscino in spanscino, ki v skatlah cakata boljse case (berite, enkrat, ko bom v penziji in bom imela dosti casa user posted image ). Me pa zelo veseli ucenje, tako da bi se najbrz se kaj drugega ucila (poleg jezikov) in pa resevala krizanke. Aja, pa ves kaj sem se spomnila (ce nisem cisto vse pomesala in se bo katera druga selila). Ce se prav spomnim, se bosta vidva selila? Midva sva letos to dala skozi in sem kar nekaj casa porabila za izris kuhinje in vgradne omare. Mogoce bi se pa tega lotila, ne glede na to, da selitev ni se cisto pred vrati. Mene je to veselilo in sem si res izrisala tako kuhinjo, kot jo hocem imeti. Z vsemi moznimi zadevami notri. Pol sem se dobro premislila, da so se vsi predali in omare odpirale user posted image  pa kombinirala barve lesa z elektricnimi aprarati in pultom. Sem se kar zamotila. Pa veliko prospektov sem si nabrala tako da sem dobila ideje kako in kaj.

Ursa_p, glavo gor!!!! Ne mi zdaj obupati!!!! Predvsem ne poslusaj nikogar!!!! Meni je zadnjic oseba, ki mi je zelo blizu, izjavila, da kaksna mama pa sem. Hotela sem ji polepsati dan in sem povedala, da sem se prejsnji dan najedla kostanja in da je malemu notri najbrz ultra dogajalo, ko je poslusal se delovanje prebave. Nic kaj takega se mi ni zdelo, nic me ni bolelo, da bi lahko pomislila, da sem s tem kakorkoli skodovala dojencku. In sem to kasirala. Ej, sem se tako razpizdila, da je ta oseba slisala svoje!!!! To pa ne! Nihce mi ne bo solil pamet da sam slaba mama zato, ker imam svoje mnenje in delam po svoje. Sploh pa mi gredo izjave tipa "kaksna mama...." tako zelo na zivce, se posebej sedaj, ko za moje pojme sploh se nisem mama user posted image Skratka, raznorazne komentarje preslisi! Delaj po lastni presoji. Clovek vcasih mimo udari, samo nehote. Mogoce bi naslednji dan naredil stvari drugace, samo danes, s temi izkusnjami se tako odlocis. Jutri si pa itak v prednosti, saj imas en dan vec izkusenj in znanja. In to se ne pomeni, da si slab. Ne pusti se nikomur! Kar se pa dojenja tice, se pa sploh ne sikiraj. Vse bo ok. Fajn je, da je babica povedala kaj vse se lahko zgodi, tako da ves kaj se dogaja, ce se tebi zgodi. Samo ne pozabi, tako kot je Sarazan rekla, ni nujno, da se bo zgodilo tebi. Misli si, da si izvedela ogromno stvari in bo veliko lazje, kot pa, ce bi morala ugotavljati kako in kaj. Dojenje bo pa itak steklo, saj ni razloga zakaj ne bi. Ce pa ne bo, pac ne bo. Pa kaj pol, sej so umetni pripravki. Tako da ni panike. Samo vesela bodi in optimisticna in ne razmisljaj o "what if" zadevah, pac pa se veseli vsakega dneva posebej in vsake brcike posebej. Z dojenjem se bomo ukvarjale februarja, zdaj moramo se kaksno kilco nabrati, pa malo pocvekati pa pojamrati, ko nas kaj boli, pa bozati trebuscke, pa shoppingirati, pa gnezditi, pa se razvajati in imeti radi.

Uzivajte,

Nina

P.S. Jaz sem vceraj kasirala komentar da zakaj skrivam nosecnost???!!!!! Ce nic drugega, sem izvedela nekaj novega user posted image  Itak taksne komentarje trosijo ljudje, ki mi nic ne pomenijo.... Zato pa, cez eno uho notri, cez drugo ven.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: FEBRUARČICE 2006
2.12.2005 11:30:52   
ursa_p
Katjandraz!

V ponedeljek (5.12.) sploh ni telovadbe .. odpade .. potem pa je vprasljiv se 12. al pa 14 december - ne vem tocno. Morm v sredo it in si zapomnit tocno kdaj se odpade.
Sva bila v nasi novi piceriji, ja ... je pica kar dobra .. mojmu je bila zelo vsec, mene je pa malo zmotila prevec na debelo narezana sunka, ampak je bila vseeno dobra .. se za prit! user posted image  Samo zaenkrat se ne sprejemajo kartic ...

Pa super, da imas malo manj problemov. Pa simfiza .. kej boljse?

Sta pa res zapravljala za dedka mraza ... midva bova letos zelo malenkostna, ker morva stanovanje postimat in to cim prej!!! Danes je moj dragi ostal doma in dela spalnico .. upam, da bo naslednji teden ze prebeljena! user posted image

Bobika ... dons me je pa en zacudeno vprasal, ce sem noseca, ker sem rekla, da mi more prines vse papirje cim prej, ce zeli imeti narejeno! Hehe ... ocitno trebuh le ni tako velik! Drugace je pa una tud men rekla, da morta bit dva, glede na trebuh .. hehe! so pa res cudni!

Lp, Ursa

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?