|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
25.11.2005 9:45:11   
sarazan
Čao user posted image !

Jaz sem se danes naročila k Pušenjaku na UZ v Dravlje. Vse ga ful hvalijo, pa da vidim, kaj je res. Želela sem tudi "drugo" mnenje, če se temu tako reče. Pa ne, da ne bi zaupala svoji G, čeprav tako zgleda.
Po drugi strani pa sem naročena prav na moj rojstni dan in si bom tako podarila res lepo darilo, ko bom opazovala svojo user posted image . Pa nekaj slikic bom dobila, mogoče se bom zmenila še za filmček. (Takrat bom že v 31. tednu in mislim, da se prav ne vem kaj ne bo več videlo, saj je otrok že velik.)

Berem, da ene še izbirate imena, ene že kar govorite o user posted image  z imeni,...
Kako pa izbirate imena?
Midva sva izbrala ime Sara, ker nama (pravzaprav najprej meni) je bil všeč. Potem sva pa še ugotovila, da po hebrejsko pomeni princesa. Ker nosim pod srcem moževo princesko, kot sam pravi, dileme glede imena ni bilo več.
A katera izbira po numerologiji? Ali pa po kakšnih podobnih variantah?
Imate kljub temu, da veste za spol, vseeno pripravljeno še ime za drugi spol?

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: FEBRUARČICE 2006
25.11.2005 10:22:24   
Eviii
jutro še z naše strani user posted image . danes smo doma in nismo v bolnici user posted image ...
naš-a user posted image  je pravi-a razgrajač-ica. mamico kr pridno brca. če pa pride tata zraven in da roko na bušija, da bi tudi on kej začuti, pa nič... pa tudi na uz-ju dela vedno probleme. se stalno obrača in noče pokazat obrazka. samo rito kaže non-stop. no, zadnič je pa g pokazal-a z roko osle in ta je mislu, da bo s stola dol padu user posted image . imam pa res neolikanega-o user posted image ...
pri imenih je tko. midva (bolj jst kot moj možek) sva se že pred časom odločla za ime za punčko - maja. to pa zato, ker je mamica v otroštvu rada gledala čebelico majo. pa še moževi babici je bilo ime maj-brit (je umrla letos junija) in so bli moževi itak čisto navdušeni nad idejo, da bi bla punčka maja. za fanta pa še ne vemo... napisala sva seznam imen (v excel-u), vsak na svoj list, ki ga nisva smela gledat. in pol sva črtala imena s seznama druzga, ki nama niso bla všeč. in poudarla tista imena, ki se pojavljajo pri obeh. to vajo bova še ene parkrat ponovila, dokler ne bova našla imena, ki naju bo popolnoma presunlo in se zdelo primerno.
tudi jst bom šla zdej počasi izpolnjevat obrazce za socialno. glede na to, da sm bla letos zaposlena na treh koncih, bom mogla pridobit kr precej obrazcev in prilog, zato se tega raje lotim čimprej.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: FEBRUARČICE 2006
25.11.2005 11:34:55   
taja27
Pozdravljene pupe user posted image ,

oooo vidim, da že govorimo o imenih. Kako lepo in hkrati kar odgovorna zadeva, saj bodo naši ljubčki izbrano ime nosili celo življenje (no, razen če bomo mi izbrali takšno ime, da ga bo otrok želel zamenjati user posted image ).
Meni in možu so všeč samo ženska imena, no pri teh se strinjava. Za fantka pa nekako kar ne najdeva imena, ki se nam bi vsedlo. No sej za pupo tud še ni zbrano, samo je ful imen, ki so nama všeč.

Imaste kak dober predlog? Za fanta? Za punčko? Nama niso všeč imena, ki so slišati preveč tuja ali se celo tuje napišejo, prav tako nama niso všeč imena, ki so prepogosta, prestara, ... vem, kompliciram. Ampak kakšne tri mesece nazaj sva se z user posted image  ful pogovarjala o imenih, zdaj pa nikakor ne prideva več do te debate user posted image user posted image user posted image .

Tudi moja bebika je precej živahna, vendar jo/ga najbolj čutim takrat, ko sem sama bolj umirjena. Pa saj to je normalno ne?!

Danes greva v BC iskat voziček (so ga dobili včeraj). Komaj čakam!! Pa jogi tudi dobiva danes... Sobica v kateri bo dojenček je zdaj sobica za preoblačenje, v njej imava tudi računalnik (pohištvo je še od user posted image , ko je bil še mladenič in je prav lepa sobica) zdaj pa bova to pohištvo podarila mojemu nečaku, ki je prav vesel, da bo dobil ''novo'' sobico. Naš dojenček pa dobi ''baby'' sobico v začetku decembra. Do takrat pa morava sprazniti vse ven in jo prepleskati. Imam že nore ideje ... Ko bo gotovo jo bom poslikala in jo dala na forum.

Jery - ne vem no. Jaz sem full zadovoljna v Trbovljah. Res je, da imam tam svojega G (ki je tudi predstojnik oddelka), ki ga nekateri ne marajo ker je strog, meni pa to čist odgovarja, da zelo resno jemlje svoje delo. Tja sem prišla, ker imamo na našem koncu res ''izjemne G'' - pri nas mi ni bilo nikoli nič, ko pa sem prišla v Trbovlje sem morala urgentno na operacijo. Pa zadnje tri leta sva z možem res skoraj vsak mesec visela gor (včasih celo večkrat na mesec) da nam je sploh uspelo priti do te naše bebike. Tak da smo že kar ''dobri znanci''.

Pa lepo se imejte,

Taja + user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: FEBRUARČICE 2006
25.11.2005 12:46:17   
Nikita***
Dober dan, februarčice, kako ste?
Taja 27, res je, dr. Čuk je car (me je na svet spravil, hehe, pa še mami je imela medenično vstavo, rojevala je 24 ur, pred 31 leti je bilo resnično drugače kot danes, ko ti lahko otročka obrnejo v trebuhu ali naredijo carski rez... in je Čuk vse rešil tako kot je treba, le da je mami na koncu padla v nezavest in me je oči prej videl kot ona...), za vse ostale pa nimam tako dobrega mnenja (oziroma za tiste, s katerimi sem imela stik). Sem bila tudi pogostokrat na ginekološkem oddelku (zaradi raznoraznih komplikacij in zapletov), saj smo se tudi dolgo trudili za bebiko, ki je bila nazadnje spočeta z IVF v Mariboru, ker drugače ni šlo. Če mi kdo garantira, da bo takrat, ko bom rodila, Čuk dežuren, grem takoj tja rodit. V nasprotnem primeru sem pa res tako neodločena... Je pa res, da imajo vsi o prav vsaki porodnišnici kaj dobrega in kaj slabega za povedat. Tako da je verjetno najbolje, da čim manj poslušamo druge, ker si potem res čisto zmeden.

Joj, ime za user posted image imava zbrano pa že zeloooooo dolgo, kar nekaj let. Univerzalno za oba spola. Kajti ne glede na spol bo Nikita (itak je to moško ime, ki se uporablja tudi za deklice). Je pa res, da sem na morfologiji hotela zvedeti za spol, pa je nogice skup tiščal(a). Zadnjič me je pa s tisto plodovnico zdravnik tako zmedel, da sem pozabila vprašat. Mogoče bom v petek, ko imam ponovni ultrazvok.
Toliko zaenkrat. Imejte se lepo in uživajte!


_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: FEBRUARČICE 2006
25.11.2005 16:04:15   
wallery
OJLA user posted image
Tudi pri nas še nismo izbrali imena, nekako se ne moreva z možekom zmeniti, čeprav pravi da sem sedaj jaz na vrsti da izberem ime (on je prvič izbiral tako da imamo sedaj doma že NIKO, ki je lepo a najpogostejše ime za punčko), meni so všeč nenavadna, manj pogosta imena ob katerih moj
samo zmajuje z glavo ali pa pravi "ne vem no, nisem navajen "

Me je pa danes dopoldan klicala sestra od moje G. in mi sporočila da imam povišan sladkor,zato sem se morala naročiti na dolgi test, ki baje traja 3 ure, je imela katera povišan sladkor ? Kaj tam delajo, kako to izgleda, mi grozi sladkorna, zelo sem prestrašena.

Še nekaj me je zelo prestrašilo kar se je zgodilo v Novomeški porodnišnici smrt mame dojenček pa je v kritičnem stanjuuser posted image user posted image user posted image .Nočem delati panike vendar so me že pri prvem porodu obhajale take misli, kaj če se kaj zgodi. Moj mi pravi da sem panična da naj se pomirim da bo on vseskozi zraven (saj je bil pri oni mami tudi partner zraven pa ni nič mogel pomagati )

Se opravičujem vsem user posted image  ,ki sem jih prestrašila.

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: FEBRUARČICE 2006
25.11.2005 17:29:17   
tinkatonka
Hojla punce!

No danes sem bila spet pri G. Kontrola en teden po odpustu iz bolnice, urin je BP, sem pa potožila da imam kljub vaginaletam še vedno ta butast izcedek zato mi je vzela bris in moram čez en teden klicat za izvid. Upam da se tega izcedka čimprej znebim ker me res ovira.

Vidim da se pogovarjate o imenih....no pri nas imamo imena zbrana že od samega začetka. Sva se začela kmalu po tem ko sem zanosila pogovarjati o imenih in sva pri tistih kar ostala. Punčka bo HANA, fantek pa JAN. Če se do konca nosečnosti seveda kaj ne premisliva, vendar mislim da si ne bova.

Danes sem imela pa tako super kosilo. Smo jedli postrv in kisel krompir, zraven pa sem si privoščila še deci terana (za boljšo kri). Od tizga 1dcl sem bila tako pijana, da sem se samo vlegla na kavč in zaspala. Prov hecno sem se počutila. Od tizga 1dcl meni se je pa cel svet vrtel v glavi. user posted image user posted image user posted image

Pri nas na obrobju Ljubljane tako močno sneži, da če bo tko celo noč padal ga bo 20 cm. user posted image user posted image

Upam da nisem preveč vsiljiva, vendar imam eno vprašanje....Kako pa kaj seks zdaj v teh tednih nosečnosti?? Mi je prijateljica ki je 1 mesec več noseča kot jaz rekla, da sta onadva s tem že pred enim mesecem zaključila, kao da ni dober da v zadnjem tromesečju seksaš. Pa se mi zdi mal čudno. Še nikol nisem slišala da bi seks v nosečnosti škodil, če seveda nimaš kakšne rizične nosečnosti in ti to celo G. odsvetuje. Ne vem...mal me je zaskrbelo, ker midva z možekom sva kr aktivna, pa da ne bi blo zdej kaj narobe. No upam da nisem preveč vsiljiva s tem vprašanjem user posted image user posted image

En lep zasneženi pozdrav iz obrobja Ljubljane!!!

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 25.11.2005 17:30:58 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: FEBRUARČICE 2006
25.11.2005 18:30:52   
sazi
Živjo,

pri nas nič novega. Na žalost so bule še tu. Imajo do ponedljka čas, da izgunejo, drugače jih spet začnem kazat naokrog... Ne vem, če bi bilo tole kaj podobno kakšnim podkožnim mozoljem user posted image . No, zaenkrat nič sprememb.

O imenih še ne sanjava - nič konkretnega nimava zbranega. Si moram vzeti malo časa in sestaviti listo idej, potem jo bova pa skupaj preglodala.

Sarazan, tudi jaz se nameravam naročiti na UZ v Dravlje in to ravno enkrat čez 14 dni (saj takrat naj bi bila ti v 31. tednu in imela pregled?). No, očitno moram kar poklicat in se naročit.

Kar se seksa med nosečnostjo tiče - v glavnem povsod piše, da ne škoduje (v zmernih oblikah prilagojenih našim velikim trebuhom). V zadnjih tednih pa lahko sproži porod, ampak res tik pred koncem, tako da naj ne bi bilo ovir. Midva sva že celo nosečnost bolj skromna glede tega (nimam neke velike želje), ampak vsaketoliko pa le še malo potrenirava, da ne prideva "iz vaje" user posted image .

Vsaketoliko tudi jaz spijem kak požirek vina, pa se tudi precej hitro zarola in predam kozarec mojemu user posted image . Mogoče veste, kako je z zadrževanjem v zakajenih prostorih? Jaz jih že itak ne maram in že v nenosečem stanju sem se jih strašno izogibala. Zdaj imam pa obletnico mature in nameravam it vsaj pozdravit sošolce, saj je že kar nekaj let minilo, odkrar smo se nazadnje videli. Ne nameravam ostati dolgo, ampak ponavadi je v takih lokalih precej zakajeno... Mislite, da 1 ura  v zakajenem okolju lahko škodi user posted image ?

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: FEBRUARČICE 2006
25.11.2005 21:10:45   
Ezi
Živjo!!!!

A ni krasno zunaj! Tako pravljično je ... ko vsaj ne bi sosedje očistili ulice in ko bi sneg vsaj še malo zdržal! Kam naj se odpravimo jutri z našim korenjakom na sneg?

Puncee, v pečici imam kruh in pecivo ... mmm ... pecivo bo prej pečeno user posted image user posted image user posted image

Komaj čakam spet pregled, UZ, mogoče kaj novega izvem od moje pikice v bušijuuser posted image  Mogoče mi bo namignil glede imena ... ali kaj drugega?

Sazi - zakajeni prostori? Ja, vsi vemo, to je pasivno kajenje, tudi jaz sem se tem prostorom na veliko izogibala, ampak jaz res mislim, da par ur ne bo bistveno vplivalo na bebico. Gotovo bo tebi zelo pasalo iti na obletnico, uživaj!

Tinkatonka - glede seksa pa ... kar veselo, tudi zadnji tedni znajo biti zabavni, le kakšne hude kamasutre vama ni treba izvajatiuser posted image  Saj veš, z občutkom. Kakor vama paše.

Wallery - tudi jaz razmišljam o porodu. Že! Ne vem zakaj, ampak zadnjič sem se tako živo spominjala prvega poroda, vse tiste podrobnosti, kako je bilo in seveda ... kako bo sedaj ... Svoje misli sem zaključila nekako takole ... ni druge, zaupala bom osebju in predvsem svojemu dragemu, da bo z glavo tam ... saj bo on hitro porajtal, da se recimo jaz slabo počutim ali da se mogoče tam kaj čudnega dogaja ... ni kaj, ne smemo paničariti, to še nikoli ni bilo dobro, misli na +, nasmeh na usta in držati pesti! Upam, da bomo vse doživele porod kot eno res krasnih doživetij ... spomni se, kako je, ko prvič objameš tisto malo toplo kepico ... CMOKA!!!!

En lep, krasen, zasnežen pozdravček od naju

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.11.2005 0:07:37   
čuko
Snežen pozdravček še od naju z user posted image !

Glede imena imamo že od začetka. Za punčko smo izbrali Tiara,ker pa je fantek pa bo Gal!

Glede zakajenih prostorov, mislim, da ti par ur ne bo škodilo, ker bi potem moj že bil čisto bolan, ker imava z mojim user posted image  kavarno in moram vsaki dan bit tam vsaj pol ure in je zakajeno, ko vsi kadijo, pa je z mojim user posted image  sve uredu.

Glede sexa pa smo mi ševedno aktivni !

Lep večer vam želim in uživajte v pogledu na snegeca!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.11.2005 10:00:00   
ursi
Čao punce!

Prav lepo je sedaj zunaj, ko tako sneži, če seveda ni potrebno nikamor it. Prava ididla.

No, kar se sexa tiče, sem jaz nekje pobrala, da je proti koncu sex čist priporočjiv, ker naj bi se s tem zmehčal matenični vrat. Sicer je pa tko, če ne boli pomoje ne more škodvat.

Kar se pa imen tiče, glede fanta zgleda, da bo Nejc, pri puncah imava pa mal problemov. Zaenkat sva obstala pri Larisa. Bomo vidl, mamo še mal časa, a ne, februarčice?

Aja, še eno vprašanje imam za vas. Kdaj boste začele obiskovat materinsko šolo? Tiste, ki seveda še niste začele. Tle pr našem ginekologu sploh nč ne omenjajo, ko pa kaj vprašam, pa pravjo, kokr kdo želi. Hvala vam najlepše že vnaprej za odgovore.

Lepo se imejte, zdaj gremo pa mal v sneg!!!!!user posted image

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.11.2005 10:38:42   
Eviii
jutri, drage user posted image .
pr nas pa nič snega, samo dežuje... upam, da ga tudi še dolgo ne bomo vidli, ker ko imamo tle sneg, je cela panika in je obala čisto nepremična in se ne da it nikamor!!! ja, taki smo pač primorci, ki nismo navajeni snega.
v šoli za starše sva midva bla na pol. samo tri predavanja. sredi četrtega predavanja me je pa stisnilo in smo šibali v bolnico. tko da mi v decembru ostanejo še tri predavanja (porod, dojenje in poporodno obdobje).
kar se pa sexa tiče... midva sva zadnje cajte malo upočasnila tempo, predvsem, ker sm bla v bolnici in zdej še počasi okrevam. drugače pa so nam tudi v šoli za starše rekli, da je to zelo blagodejno in da super vpliva na počutje mamice, tudi v porodni sobi. in da sperma rahla vezi materničnega dna, tko da ga toplo priporočajo vse do konca user posted image . bomo vidli!
danes gremo pa zvičir malo v lajf, gledat harry potterja v kino. da grem malo med ljudi.
pasivno kajenje prou tko škoduje kot aktivno kajenje. ampak mislim, da če si poiščeš en kotiček, kjer je blizu malo ventilacije (ampak da ni mraz), pa ti ne bo nič škodlo za par urc bit s sošolci.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.11.2005 17:12:04   
karin412
Vidim, da vas je malo zametlouser posted image ! Res lepa zima. Mene danes mal tritca matra, pa tudi jest moram manj - oz. več manjših obrokov, ker čutim napet želodec.
Midva bova obiskovala materinsko šolo 14. decembra, kar pozno, takrat imam tudi G in dobim potrdilo o PDP.

Glede sexa pa jaz žal sodim v tisto skupino nosečnic, ko jim ne paše. Sploh me moj težko pripravi (1x ali 2x na mesec) in se muči s predigro skoraj v nedogled user posted image .

Ime za user posted image  pa imava že izbrano; ne moreva se edino odločiti ali naj pustiva originalno ime z y, ali dava namesto y črko j - poslovenjeno ime.
Kaj menite?

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.11.2005 22:52:30   
sarazan
Hja, tukaj v Ljubljani že od popoldneva dežuje in ves sneg, ki je padel, bo hitro šel. Saj za ceste je to kar fino. Sem se danes vozila naokoli in spet ista zgodba. Cestarji vsako leto nakladajo, kako so pripravljeni na zimo, potem pa nikjer nic spluženo user posted image . Grozljivo!

V DM sem danes kupila palčka zavijalčka (smetnjak za plenice) user posted image , ker je bil znižan na 5000sit zaradi opustitve programa. Upam, da bo koristil svojemu namenu in opravičil svoj ime. Ene mamice niso prav nič zadovoljne z njim.
Bomo videli...

Kar se sexa tiče, sem pa jaz ena tistih, ki bi praktično vsako minuto to počela (več ali manj user posted image ). Žal pa sem mojega moža malo preveč obremenila z urejanjem doma in gospodinjstvom in zato včasih od utrujenosti ni za stvar user posted image . Vseeno pa "telovadiva" v povprečju vsak drugi dan. Če ne bo zapletov z nosečnostjo, bova seksala do konca. Potem, po porodu, bo suša ene 6 tednov user posted image . Jao...

Sazi!
Jaz grem na UZ, ker želim imeti 2. morfologijo. Ta se dela nekje med 30. in 32. tednom. Moja G mi sicer tudi lahko naredi ta pregled in mi ga mogoče tudi bo. Ampak ga ne bom forsirala in zato plačevala, naj bo njena odločitev, ker potem mora biti zastonj. Pri njej lahko zaprosim samo za slikco (ki jo plačam 800 sit, poleg pregleda!), pri Pušenjaku pa je že v ceni pregleda snemanje na CD. Verjetno bo malo dražje pri njem, ampak se bo vsaj ukvarjal z menoj pol ure. G se sigurno ne bi. Predvidevam, da ima Pušenjak tudi boljši UZ aparat.
Glede zakajenega prostora pa.... Tudi jaz se kdaj dobim s kolegi v lokalu, saj ne želim popolnoma zanemariti svojega družabnega življenja. Če se le da, se usedem stran od kadilcev, vendar se pasivnemu kajenju vseeno ne morem 100% izogniti. Žal s tem škodujem svojemu otroka, ampak  verjetno mu  tudi s kakšno hrano, pijačo.... Zato, ker ne morem živeti v popolnoma zdravem okolju, se nekaj uric v lokalu tudi ne bo drastično poznalo na otrokovem zdravju.
Ti kar pojdi na obletnico in se imej lepo. Tvoje zadovoljstvo pa vsekakor koristi user posted image .


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.11.2005 23:00:13   
sarazan
Še to sem pozabila...

Nesrečna ženska, ki je umrla v NM pri porodu, bi bila lahko moja sošolka s faksa. Ime in priimek sta enaka. Pa leta tudi ustrezajo. Nisem pa 100%. Me je kar stisnilo, ko sem zvedela.

Žal mi je, da mediji ne poročajo tudi o vseh lepih dogodkih, ki se zgodijo, vključno z lepimi porodnimi zgodbami, ki jih je pomoje več od tistih manj lepih. Verjetno potem ne bi imeli gledanosti oziroma bralcev in poslušalcev. user posted image

Žal mi je za nesrečno Matejo in držim pesti za user posted image , da bo vse uredu.
Na svoj porod pa se pogumno pripravljam in mislim na najboljše. Upam, da tudi ve... user posted image  user posted image  user posted image

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.11.2005 7:38:03   
marty5
Dobro jutro februarčice!

Tudi danes sem med zgodnjimi - ne morem spat, ker me že od včeraj muči glavobol in mi teče kri z nosa...baje je to običajen  user posted image  pojav. Je pa zoprno.

Glede imen. Tu imava nekaj težav - za punčko je moj dragi zbral, še preden sem bila user posted image  - čisto preprosto ime Ana. Za fantka pa kar in kar ne najdeva. Nekaj jih je v ožjem izboru, ampak nobeno prav ne sede - Jure, jernej, Rok, Nejc, Tadej...ne vem. Glede na to, da bolj kaže na user posted image  kot na user posted image , bi morala malo pohitet. Vam povem, da imam prav slabo vest do user posted image  v trebuhu, če je res fantek, ker je božec bil prvih 5 mesecev Ana (na nuhalni je bila dr. Reševa tako prepričana, da je user posted image ), zdaj pa je brez imena.

Glede seksa - na začetku je bilo še vse normalno, zadnje mesece pa smo zreducirali na parkrat mesečno. Trebuh ni taka ovira - bolj me moti zaprtje (in potem se počutiš tako slabo in utesnjeno...) in izcedek - tega imam celo nosečnost in vaginalete pomagajo bolj malo. Bomo že potem nadoknadili user posted image

Mene je tudi šokirala vest o umrli user posted image  - moj mi je prepovedal gledat in brat take stvari, ker potem začnem samo fantazirat. Moram reči, da me je zdaj počasi začelo stiskat zaradi poroda....pa sem bila tako korajžna na začetku user posted image . Sploh ne smem razmišljat o tem.

Pri nas še vedno dežuje in očitno bomo danes preživeli nedeljo doma. Itak imam toliko za likat.....ampak me prav nič ne veseli. Likanje namreč z dna duše sovražim user posted image ....

Punce, že skoraj december in čez dobra dva meseca, bomo že pisarile čestitke na forumu, ker bo kakšna februarčica rodila user posted image user posted image user posted image

Prijetno nedeljo vsem user posted image


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.11.2005 7:44:25   
marty5
Ursi,

glede MS - nekatere jo obiskujejo je že v 6. mesecu, Pri nas je tak nenormalen urnik (ob 12ih npr.), da je nemogoče hodit, ko delaš, tako da jo bom jaz v februarju, ko bom doma.Bom malo težje sedela, ampak bo ostalo vsaj sveže user posted image

Karin - glede imena: odvisno kakšno je ime. Mogoče je za otroka lažje, če je j namesto y....

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.11.2005 9:09:44   
Eviii
jutro...
meni je moj g povedal, da imam na naslednjem pregledu (22. decembra) spet uz - morfologijo. seveda brezplačno. pa ne vem, če je to zato, ker sm bla vmes v bolnici al pa to pripada vsaki njegovi pacientki...
včiraj sploh nismo šli gledat harry potterja, ker so nas kolegi povabli na družabni vičir (se igramo družabne igrice, včiraj sta bla na vrsti scrabble in catan). tko da gremo danes zvičir. samo da grem malo vn iz bajte...
drugače sm pa popolnoma omejila gledanje televizije v tem obdobju. in tudi poročil se mi ne da več spremljat, ker so same nesreče in grde stvari po celem svetu. in se mi zdi, da zdej res ni obdobje zame, da bi si še s tem grenila življenje. user posted image  bi morala biti za nas prijetna izkušnja in meni se je v teh šestih mesecih že marsikaj grdega zgodilo (pa seveda tudi lepega). zato sem se odločila, da bom omejila vire, iz katerih lahko dobim neprijetne vsebine (na primer televizija). in vam povem, da deluje. sej se vsedem včasih pred teve in kej pogledam, ampak samo če je kej zabavnega...
drugače se pa meni zdijo lepša imena zapisana v original izvedbi. na primer, najina user posted image  (če bo), bo maja z j in ne z y... ne vem, katiro ime si pa ti mislila, karin...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.11.2005 15:46:08   
Tina76
Lep nedeljski pozdrav!

Tukaj pri nas na Štajerskem že cel dan dežuje.user posted image  Kako turobno. Včerajšnja zimska idila mi je bila mnogo bolj všeč.

Z dragim greva v četrtek v Piran na podaljšan vikend. Preko SVIZ-a sem vzela apartma in bova štiri dni malce po obali šetala. Povejte mi primorke kako je kaj doli pri vas. A naju bo burja odnesla?
Namen pa imava malo šetat in predvsem se posvetit drug drugemu kar se zaradi služb in vsega hitenja doma nekoliko manj.

Ustavila se bova tudi v Ljubljani in v četrtek dopoldan malo šopingirala. V BTC-ju ste rekle da so katere tgovine za mamice??? Nujno rabim žametke pa jih v mariborskem H&M-ju nisem dobila. Kam naj grem v LJ?

Ime smo kar hitro izbrali pri nas.... sicer sem jaz bolj za Filipa navijala a dragemu ni všeč. Pa sva se že kar pri drugem strinjala...JOŠT. Sem imela v razredu pred leti enega Jošta... navihan in zellooooo simpa fantek in mi je ime zrastlo k srcu. Dragemu je pa itak všeč....zelo. Če bi pa imeli punčko bi bila Gaja. Bo pa v drugi rundiuser posted image .

Sex še prakticiramo  tako kot prej. Meni je celo boljše kot prej. Le na  trebuh paziva.

MŠ začneva 6.12.2005. Pri nas v MB-ju je ob 18.00 uri kar nama zelo ustreza.

Drugače sem ok le sramna kost me boli..... pa to ni zdaj neka nevzdržna bolečina le občutim jo ob vstajanju in določenih gibih. A katera ve zakaj je tako?

Železo, ki sem ga dobila zaradi slabokrvnosti mi pa zelo pomaga že kar se tiče samega počutja. Se dosti bolje počutim ko ga vzamem. Moti me le da imam sirup, tu na forumu pa berem da imate nekatere tabletke. Jaz ob sirupu umiram.... tako je ugaben....bljak.

Ok , se beremo in upam da mi boste lahko pomagale glede trgovin.

V sladkem pričakovanju....vas pozdravljata
Tina in Joštuser posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.11.2005 16:21:31   
malamisha
Seksuser posted image user posted image user posted image  Kaj je že touser posted image user posted image user posted image

Zaradi mioma in konizacije imam rizično nosečnost, zato ga prakticiramo zelo redko. Ne diraj lava...user posted image

Pa saj bomo vse nadoknadili... Enkrat v daljnem letu 2006...user posted image

Sem se kar malo zasmilila sama sebi, ampak vse za našo pikico. Samo da gre vse ok do konca.

Drugače vse po starem. Naše user posted image  se je obrnilo in zdaj veselo brca v okolici reber. Današnji dan je naravnost grozen, trebušček boli, moj user posted image  je že bil v nizkem štartu, da me pelje v bolnico. Potem pa je pomagal slavni magnesol!
Ga bo potrebno redno začeti piti.
Sem malo "čudna" na področju takšnih in drugačnih zdravil in umetnih pripravkov. Izogibam se jih na daleč, ampak včasih je potrebno tudi popustiti...

Na novo smo kupili košaro za našo user posted image . Veselo nadaljujem s sindromom gnezdenja.

Držim pesti za vse nas, da bomo težko pričakovani februar dočakale v enem kosu.




_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.11.2005 17:19:51   
natalia
zdravo souser posted image !

Tina76, tablete za železo so še slabše, ker jih moraš totalno prežvečit, tak da neke razlike po moje ni. Se vidiva v MŠ, upam da ne bodo predavanja predolgo trajala, težko že sedim pri miru dolgo časa. Mene tudi boli sramna kost, ko vstanem, me zanima res, kaj le je to?

zadnje čase slabo spim, nočne more me preganjajo o porodu...

Zakaj imam 113 cm obsega, ve pa še niti 100?user posted image user posted image
Rok imam 8.2. pa sem že kot soduser posted image user posted image .

pridne bodite!

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.11.2005 18:38:12   
čuko
Pozdravljene user posted image !

Vidim, da ste vse kar uredu. Moram vam povedat, da se je pri meni začelo mučno spanjeuser posted image user posted image user posted image . Sploh več ne spim, tak me bolijo kolki kak se uležem. Dokler ne grem v posteljo sem srečna user posted image  brez problemov, ko pa se uležem pa je konec. Danes nisem spala niti minute. Grozno! Če bo tak do konca, bom čisto fertig.
Kaj mi predlagate, da bi bilo boljše?

Lep pozdrav vsem user posted image !

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.11.2005 18:54:57   
sarazan
Tina76!
Prav veliko trgovin za nosečnice v Lj. ni. V BTC greš lahko v halo A - pritličje, kjer je Kepica (malo dražje in bolj "fine" stvari). Potem je v Baby Centru La Vie. Z nekoliko bolj skromno ponudbo je še v Emporiumu Mother Care.
V centru Lj. je še trgovina Popek (zraven Magistrata). Tam so stvari ugodnejše, pa tudi izbira ni slaba. Jaz imam večino stvari od tam.
Kakšne druge trgovine pa ne poznam.


Ja,.... moj trebuh ima obseg že 110 cm - ravnokar zmerila. Se pozna, da rada jem user posted image .

Se pišemo in beremo spet jutri.
LP

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.11.2005 19:59:18   
Rahelca
Vesela sem zate. Ni lepšega, kot gledati in zlagati oblekce za bodočega svojega user posted image . Jaz sem to že storila prejšnji teden in sem ful uživala. Sedaj moram edinole še posteljico nabavit, ostalo pa več ali manj imam. Seveda mi manjka slavni kompletek za odhod iz porodnišnice.
Ali ima kakšna kakšen recept proti otekanju nog in rok? Ja, vse vem: počivati, ležanje z nogami "v zraku", tudi Magnesol pijem. Je bolje ampak še vedno sem kot user posted image .

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 7:21:09   
tinkatonka
HOJ!

No tudi jaz sem pridružujem v klub nosečnic z bolečimi sramnimi kostmi. Zjutraj ko se zbudim se pri vstajanju iz postelju prov hecno počutim, ker me tako bolijo te sramne kosti, kot da bi celo noč nekdo skakal po meni user posted image user posted image .

Tina76...uživaj na podaljšanem vikendu s sovjim dragijem. Tudi nama bi se kaj takega prileglo in mogoče mi bo želja celo uslišana zdaj v času božično-novoletnih praznikov.

Sazi...kar pojdi na obletnico in uživaj. Tisti ki bo sedel v bližini nosečnice, bo pa ja tako uvideven,da ti ne bo pihal cigaretnega dima direktno pod nos.

V MŠ začnem hoditi naslednji ponedeljek in že komaj čakam. Včasih bi nakupila pol otroške trgovine, pol se pa vedno ustavim, da mi bodo ja tam povedal kaj rabim in kaj ne in da bom potem nakupovala. user posted image

Moj otročiček je zadnje dni zelo zelo živahen. Sicer so brce manj izrazite, več je premikanja. Ko imam roke na trebuhu in ležim na hrbtu prov čutim kako se vrti po trebuhu iz leve na desno. Položaj pa je še vedno glavičen in upam da tako tudi ostane.

Tudi jaz imam sindrom gnezdenja, samo s tem da bi jaz že najraje zdej, k še čakava na okna kar opremila stanovanje s pohištvom user posted image user posted image  ja mal sem hecna. Saj realno gledano bom to lahko naredila šele čez dobro leto dni. Če ne drugega bom za svojo dušo naredila to da bom šla v par salonov kuhinj da mi izrišejo kuhinjo, glede na prostor, ki ga imava na razpolago.

Pobožajte svoje trebuščke!

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 8:17:02   
sarazan
Dobro jutro user posted image !

Rabim eno informacijo. Tiste, ki že obiskujete materinsko šolo (Lj. porodnišnica)... Kaj se dogaja na predavanju Fizioterapija? Slišala sem, da gremo user posted image  v telovadnico, kjer pokažejo vaje za razgibavanje pred in po rojstvu. Kaj pa moški delajo ta čas? Imajo kašno predavanje ali se dolgočasijo?


Tukaj v Lj. tako sneži, da sem zjutraj mislila kar doma ostati. Upam, da bodo popoldne kaj splužene ceste. Sem rabila celo večnost, da sem prišla v službo.


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?