|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovka
18.12.2005 9:29:54   
lana38
stuhica!
A imaš zelo visoko vročino? Mogoče pa ni gripa, ampak samo prehlad. Gripa v nosečnosti namreč ni kaj preveč dobra. Upam, da se čim prej pozdraviš.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: avgustovka
18.12.2005 16:18:01   
stuhica
Pozdravljene nosečke !
evo danes moram reči da se počutim že mnogo bolje sinoči je bilo kar hudo  nos se mi je kar molzel, danes sem tudi preživela skoraj cel dan v postelji do 15 ure moj me je razvajal z čajčkom preden je šel v službo  tko da sem potem vstala  si naredila kosilo pojedla pomila posodo in sedaj sem že za računalnikom da vidim kaj je novega na RR!

Hvala vam za skrb drugače pa vročine nimam Lana a misliš da je lahko kej fejst narobe z mojo pikico!?

stuhica


(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: avgustovka
18.12.2005 17:06:26   
miši
stuhica, jst sem bla včeraj tudi vsa gripozna, kašelj, odmašen nos za povrh pa še res hud glavobol. mi je pa zelo pomagal svež sok stisnjenih pomaranč, limone in grenivke pa seveda spanec. danes sem čisto druga, lekadola ne upam vzet, mamo tudi medicince v familiji pa so mi odsvetovali.
Limone nikar ne stiskaj v vroč čaj, saj vitamin C takoj razpade in je učinek praktično ničen. Med pa je fajn,ker (poleg sladkorja) vsebuje še dobre vitamine in minerale. Jaz delam z otroci in sem vsake dva dni smrkava, kašljam pa že standardno....
Jutri boš že čisto dobra boš vidla user posted image
čaw!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: avgustovka
19.12.2005 11:16:27   
lana38
Če ni bilo visoke vročine, se ne sekiraj. Drugače pa visoka vročina lahko povzroči okvare na plodu oz. na zarodku.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: avgustovka
22.12.2005 13:54:38   
stuhica
ojla punce evo me  čez vikend sem preležala in se pozdravila imam le še zameašen nos pojavile pa so se grozne  težave z bruhanjem včeraj mi je bilo v službi tako slabo da sem odšla prej iz službe ( nisem še nikomur povedala ker ne vem kaj bo a bo vse v redu al ne) Dobila sem tudi rjave izcedke in klicala svojga G in je reku da moram počivat jest sem sicer hotla delat vcsaj še do konca leta pa pol tud če bi blo vse uredu tko me je pa včeri napadu bruhuhitis pa še slabost neizmerna  komaj sem domov prplala iz službe sem med potjo se ustavila dvakrat da sem mal čez bvrgla v glavnem nič kaj prijetno se ne počutim ampak za svojo pikico bomvse potrpela!!!!!!!!!!!!!
Dons sem bila pri svoji slošni zdravnici in me je dala na bolniško pravi da se zdaj ni za hecat po dveh IMN pa izcedki????user posted image user posted image

a je še ktera imela kakšne izkušnjeglede izcedkov jest srčno upam da bo vse uredu ker imam v torek 27.12. pregled in upam da se bo srček slišal in da bom vidla svojo pikico!

a je ktera avgustovka tudi že na bolniški!?

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: avgustovka
22.12.2005 17:55:43   
Sandra*
Ojla!

No jaz sem tudi ene izmed avgustovk in sem že na bolniški. Sem v 8 tednu. PDP mam 7.8.. V sredo sem mela rahel rjav izcedek, potem pa še včeraj, zgrabila me je panika in sem šla v Kranj k dežurni ginekologinji (moja ima namreč dopust, tisti, ki pa jo nadomešča, pa ga nikakor nisem dobila na telefon). Naredila mi je uz in videla sem mojo malo pikico in rekla da je vse v najlepšem redu in da ona nič ne vidi da bi imela rjav izcedek. user posted image user posted image user posted image . Ampak je vseeno rekla naj raje počivam. 29.12. imam 1 pregled pri moji ginekologinij.

Lp, sandra

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: avgustovka
23.12.2005 9:13:03   
bebi
Hojla!
stuhica in Sandra, tudi jaz sem avgustovka in tudi jaz sem imela že zelo zgodaj rjav izcedek, sem že cel december na bolniški (moram ležat) in jemljem Dabroston. G pravi, da previdnost do 3. meseca ni odveč, ker lahko plod odmre, pride do SS,... Je pa res težko bit samo med štirimi stenami. Naredim vse, samo da bo s pikico vse v redu.

user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: avgustovka
23.12.2005 20:06:06   
melitkica
Naj se vam še jaz malo javim in pojamran, kako je z mano. Včeraj sem bila besna kot user posted image , kajti hotela sem priti do moje G, ker sem verjetno staknila glivično obolenje, pa tudi drugače se počutim zelo slabo, če mi ni slabo potem me boli hrbtenica kot user posted image  in mi je res obsojeno, da počivam. In po dolgem prerekanju z med. osebjem (ki so rekli, da nimam šans za vsaj pogovor ali pregled z mojo G - ne po telefonu, kaj še osebno), me na koncu neka sestra prepozna in reče, da sem zaposlena na upravi (jaz pa sem opravljala le obvezno prakso) in me samo zaradi tega G res sprejme (in ne zaradi tega, ker sem nosečnica), le da sem morala čakati eno debelo uro. G mi je vzela bris in napisala Canesten 3 in Spasmex, pa seveda ležanje. Bila bi na bolniški, vendar nisem v delovnem razmerju (začnem z januarjem) in moram nazaj naslednji četrtek (29.12.), da mi naredi UZ. Na koncu pa je lepo poskrbela zame (posebej ko je videla, da sem imela v aprilu SS) in sem se ji kar nekajkrat zahvalila, kajti resnično sem ji bila zvaležna. Si lahko mislite, kaj sve se dogaja pri teh ginekologih? Nimaš šans za sprejem, kaj pa če je res nujno ali pa je celo komu čas štet? Svašta! Kako pa je pri vas? Imate podobne probleme?

Včeraj sem bila tako izčrpana in razočarana, da sploh nisem šla na RR, da bi vam zaupala mojo včerajšnjo dogajanje! Verjamite mi, da mi je zdaj lažje! 

Želim vam čim manj nevšečnosti in čimprejšnje okrevanje! Lep večer še najprej

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: avgustovka
23.12.2005 20:47:11   
miši
mene so začele mučit slabosti, zjutraj, čez dan, tudi ponoči, hrane me morem videt, pomalem zobam kruh pa kako župco še spravim dol, pijem samo kamilico. upam,da bo kmalu mimo, ker je res utrujajoče...pa še prazniki so pred vrati....upam,da ste ve boljše.

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: avgustovka
23.12.2005 21:04:10   
stuhica
Oh misi sva že dve tud meni je skoz slabo sicer ponoči ne glih ampak čez cel dan samo da pomislim na kako hrano mi je že kr slabo mi pa edino kakšen kos sadja paše voda zaife in domača goveja juhica ostalo se mi pa že kr obrača samo da pomislim!

sandra  a ti si imela tudi rjave izcedke?! No ja jest tudi sam komi čakam torek da vidim pri G če bo vse uredu z mojo pikico ! Srčno upam da bo vse OK in da bomo imeli lepo novo leto v pričakovanju naraščaja!

aja pa še to me zanima sandra a je tebi PDP G izračunal ali si ga sama misliomm da si že v 8 tednu pdp pa imaš 7.8.!?
A sem jest pol kej narobe štela  aja sej sem že čist zbegana pol sem jest tud v 8 tednu samo men je to tko čudn ker se šteje od prvega dne zadnje M  ( ki sem jo imela 5 dni pa pol še tabletke klomifen 5 dni )
No ja bo že držalo če vsi tko računajo sej sem jest tud samo to mi je tko res ful čudn!

v glavnem upam da bomo lepo preživele vse avgustovke to našo  veliko željo  po uresničitvi sanj po naših pikicah!

Bebi kako se pa ti počutiš ?! A samo počivaš ampak ena stvar ne vem to da mormo počivat a to res čist tiso pomeni da tud ven na svež zrak ne smeš a pa je dobr da naše pikice so samo zaprte!??

Oh melitkica to tvoje jamranje mi je pa več kot poznano! Saj je skori povsod tko če te kdo pozna in maš veze itd si kaj hitro povsod na vrsti in vse opraviš ali pa če imaš pač tako službo ampak če tega nimaš si dpbesedno obsojen na čakanje in to povsod!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ne vem pa pač v takem sistemu živimo očitno!!!
ko sem jest zdej v 3 zvedela da sem noseča pa 4 tedne pa sem klicala me je hotla po novem letu naročiti pol k sem pa rekla da se ne strinjam s tem in da sem imela 2x IMN in da je moj G naroču da se moram nujno oglasiti me je potem vzela na UZ sicer k drugemu  G  amopak komaj komaj!!

no ja sej bo vse v redu melitkica ne se razburjat ker lahko škodi tvoji pikici le glej da ne bo preveč v stresu!!



(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: avgustovka
24.12.2005 10:43:00   
lana38
Jaz pa moram prav pohvaliti sestro mojega G in tudi njega. NIkoli nisem imela problema z nobenim. Če je bilo kaj nujnega, sem prišla tja, nisem niti klicala po telefonu in sem vedno prišla na vrsto v manj kot pol ure. Moram tudi pohvaliti, da se zelo drži ure. Če sem naročena ob 8, pridem ob 8 tudi v ordinacijo. Mogoče gre kdaj za 5 minut razlike. Oba sta zelo, zelo natančna.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: avgustovka
24.12.2005 13:10:05   
stuhica
Oh lana jest sem naročena ob 8h pa pridem na vrsto ob 12ih!

ja pr enih se pač držijo ure pr enih je pa to tko tko!
V torek sem naročena ob 10:40 pa če bom ob 13h končala bom srečna!!

Kako se kaj danes počutite avgustovke!?

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: avgustovka
24.12.2005 18:04:19   
matejas
Jaz imam PDP 17.8.2006, uh kako daleč še je do tja.


matejauser posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: avgustovka
24.12.2005 18:24:11   
matejas
Tudi jaz se ubadam z slabostmi in bi kar naprej nekaj jedla. Zasmrdela mi je čokolada, kava, bognedaj da zavoham parfum ali cigaretni dim...user posted image


Prvi pregled imam komaj po novem letu in upam, da bo tokrat vse vredu. Imam že eno navihano štiriletnico, lani sem pa imela v 10 tednu abrazijo, zaradi odmrtja ploda.

Vsem želim lepe praznike in čuvajte svoje majhne pikice.

lp, mateja

(odgovor članu matejas)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: avgustovka
24.12.2005 19:42:59   
melitkica
stuhica (sem že boljše volje), Lana 38, matejas, miši, bebi, Sandra*, tija75, magnolija, Cebelica Maja, Vilma, Goya, mkk8, Vesna, saraja in še mogoče katera avgustovka, želim vam vesel Božič, veliko hramonije, topline in še kaj. Pa čuvajte svoje pikice. user posted image  Zdaj pa grem zavijat darila in upam, da bom do polnoči končala.user posted image

Lep predbožični večer še naprej

(odgovor članu matejas)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: avgustovka
24.12.2005 21:02:39   
miši
melitkica, tudi tebi in vsem ostalim želim enako, samo da bo z našimi pikicami vse v redu pa bomo tegobe že lažje prenašale. vsekakor bo ta Božič drugačen od tistega prihodnje leto user posted image . Pozdravčki za vse.

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: avgustovka
27.12.2005 8:24:56   
magnolija
Melitkica hvala za lepe želje, upam, da si lepo preživela božič.
Jaz sem si sam želela, da čimprej mine, ker ne prenesem niti misli na hrano, kaj šele da jo moram gledat.
Vidim, da jih je zaj še nekaj napadla slabost, men se sam stopnjuje, zdaj še bruham.Po vrhu pa še začnem zelo zgodaj delat in je to sam še več možnosti za slabost.
Kaj sem fejst sebična, če se sama sebi smilim?
Pišite kaj, pa povejte, če se ve kaj boljše počutite?

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: avgustovka
27.12.2005 12:37:17   
miši
joj, že bruhaš? mene to še ni doletelo, čeprav sem bla že v wc in čakala. Pijem samo kamilice in jem prepečenec, potem po 14uri pa je malo boljše, tako, da vsaj kakšno župco pojem pa še kaj če mi ne smrdi. Tudi prebava mi dela in je prav grozno, ko mi je slabo pa še zvija me hkrati, malo sem že shujšalauser posted image .

Moram reči, da so slabosti kar naporne in res upam,da bodo čimprej mimo. Smrdijo mi celo prostori, obleke, tekočina za stekla v avtu (ooo fuj)... Doma me kar otrpežljivo gledajo in me tolažijo,to mi res pride prav, sicer pa mi paše tudi svež zrak, tako, da tudi vam priporočam, ko je kriza-takoj ven in globoko dihat.

Verjamem,da je v službi kriza, jaz imam na srečo samo četrtke in petke ob 8h, drugače začnem kasneje (v šoli) tako, da nekako gre, sem pa čisto bleda in zelena.

Magnolija, drži se pa poskusi se kako zamotit... hvala bogu za tale forum, da tukaj lahko skupaj jamramo kajne user posted image
LP vsem.

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: avgustovka
27.12.2005 12:50:58   
magnolija
Ja, hvalabogu, da lahk tu komu pojamramo, ko vejo, kak je to.
Poskušam se zamotit kolk gre, ampak kaj ko slabost prevlada vse ostale misli.
Še dobro uro zdržim, pol pa počivat, pa novih moči nabrat.
Jaz sem sprva tud sam čakala, zaj ta vikend pa se je začel še to.
Vsak vikend dobim nekaj mučpnhega poleguser posted image
Men pa se redkokaj najde, da mi diši, pa še to lahk jem sam tisti dan, naslednji dan že bruham tud ob misli na tisto kar sem prejšnji dan z užitkom pojedla.full je kriza, ker nimam več idej, še čaja več ne smem, sploh ne vem kaj naj pijem, voda mi škodi, soka niti vohat ne morem, kakav je presladek, čaj fuj, mogoče mi uspe mal mleka dol dobit.
Ej, pa še želela sem si očiten znak za nosečnost, zaj pa mam.
Maš srečo, tak kot sem jo imela prejšnje tri tedne tud sam, ko sem delala sam popoldan.Zdaj pa 3 tedne zjutraj, grozauser posted image
Drži se, pa pidno papi dokler lahk, saj veš, da ne smeš hujšat!!!!!!!

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: avgustovka
27.12.2005 14:33:56   
Vilma
Joj punce, meni pa ni nič slabo, me pa non stop boli glava.
Včasih manj, največkrat pa nabija sto na uro. Prav megli se mi pred očmi od glavobola.
Ima katera kakšen nasvet razen Lekadolov?

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: avgustovka
27.12.2005 14:52:19   
lenika
Vilma, jaz sicer nisem avgustovka, ampak majčica. Mene je tudi na začetku nosečnosti grozno bolela glava. Ugotovila sem, da premalo pijem. Od takrat naprej se trudim čez dan čim več izpit (najraje vode), zato so tudi glavoboli izginili oziroma se pojavljajo zelo redko in v blagi obliki.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: avgustovka
27.12.2005 15:24:25   
Vilma
Danes do treh sem spila že liter in pol vode. Trenutno me glava ne boli, tako da mogoče voda res pomaga user posted image
Bom pazila, da jo vsak dan spijem najmanj dva litra.
Hvala Lenika user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: avgustovka
27.12.2005 18:49:27   
miši
Magnolija, poskusi dat v vodo par kapljic limone, meni to kr gre dol. včasih tudi kak požirek donata (če me zgaga peče). a si kamilico poskusila? Kolegica mi je rekla, da lahko poskusim tudi kak otroški čaj, ti so menda bolj blagi. Ja zlo pomembno je,da pijemo ane, vsaj 1,5 litra na dan.... uf. Jst sem zdaj pojedla malo pirekrompirja in špinače, je kr šlo. Popoldan okrog 16h pojem en obrok, edini, prej ne gre.
Upam,da bo boljše. Kupi si prepečenec s kalcijem (taka modra embalaža).
LP

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: avgustovka
27.12.2005 19:29:45   
melitkica
Tudi meni je cele dneve slabo in večino časa preležim v postelji (kajti moram dosti počivat po navodilih moje G). Kako uro ali dve zaspim in vstanem kot nova, ne za dolgo, le toliko, da pojem kosilo. Po kosilu pa se začne spet slabost. Vsak dan se trudim, da grem vsaj za 10 minut na svež zrak. Ko pa nekaj časa hodim čutim bolečino v spodnjem delu in se raje odpravim domov počivat. Sem pa lahko vesela, ker ne bruham (kot ti uboga magnolijauser posted image ). Glede hrane pa je tako. Lahko jem skoraj vse, vendar v zelo majhnih količinah. Zelo mi smrdi kava in ostala hrana posebej, ko se kuha. Takrat se umaknem. Pijem pa čaje in vodo, po sokih mi je slabo. Tudi cedevita mi paše. Danes je 6t in 3 dni in že komaj čakam, da grem v četrtek k G na UZ in kontrolo. Se veselim, da bom videla mojo pikico. Danes 27.12. bi imela rok poroda, če nebi bilo SS. Naj bo, se pa veselim, da v meni raste pikica, ki bo prikukala na svet v avgustu. 

Drage avgustovke, želim nam čim manj slabosti, bruhanja, slabega počutja in še kaj. Čim več počivanja (koliko nam čas to dopušča).

Lep večer še naprej user posted image

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: avgustovka
28.12.2005 7:39:37   
magnolija
Dobro jutro avgustovke!
Vidim, da ste se mal razpisale, me veseli.

Miši, tisto z limono v vodi še nisem poskusila, pa bom gotovo, čaj mi je do nedavnega prijal, sploh kamilica, zdaj pa mi več noben, ker se vsega takoj naveličam. Če mi je včeraj prijal pire in špinača in sem ga z užitkom pojedla, potem se mi bo danes gotovo gor postavil. Pri izbiri pijač pa sem tud že skor vse možnosti izkoristila. Donat sem oboževala že pred nosečnostjo zaradi kisline, zdak pa bruham, ko ga vidim. Proti kislini sem predvčerajšnjim dala v vodo malo sode, pa je pomagalo, včeraj pa mi je že misel na vodo smrdela.
Bom poskusla s prepečencem, ker drugi keksi-bljek.
Melitkica, bolečine v spodnjem delu trebuha tud mene včasih full prestrašijo, da moram kr nazaj leči, sploh če se prehitr vstanem, ampak jaz se tolažim, da to pač tak je, ker se maternica razteza, ampak ti si seveda upravičeno v skrbeh zaradi SS. Saj poleti imeti dojenčka je še lepše kot pozimi, ko je mrzlo, se tolažiuser posted image .Tud tebi želim čim manj slabosti in nevšečnosti!


(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?