|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
26.3.2010 8:36:47   
AnaNikaNusa
Monstera,

res je, se opravičujem, da sem napisala, da so ovulacije predpogoj za menstruacijouser posted image  nisem hotela kogarkoli zavajat. sem šla malo gledat po drugih forumih in odkrila odgovor enega zdravnika:

Lahko le povem, da vsaka krvavitev ni menstruacija, zlasti ne ob nerednih ali zelo dolgih ciklusih obstaja večja možnost, da je krvavitev izvenciklična oziroma funkcijska in ne M. Zakaj se to dogaja? Iz različnih razlogov od presnovnih do genetskih, zaradi neustreznega življenjskega sloga itd. Najpogostejši razlog za takšen ciklus je sindrom policističnega jajčnika.

tako da se res opravičujem vsemuser posted image  sem pač malce nevedna:) mogoče je včasih res boljše biti tiho.

no, so pa možne ovulacije kljub pco in tudi normalna zanositev. vse, kar tukaj pišemo, je golo predvidevanje in špekuliranje, saj ne vemo točno vseh izvidov. no, sama imam pcos in počasi že resno razmišljam o tem, da je morda to posledica morda kalorično preslabe prehrane (sej ne, da ne jem dosti, ampak se probam držat čim manj kalorične hrane) in preveč športa (včasih res pretiravam). no, kdo bi vedel ...

ampak andrejči, vseeno ti želim, da bi bila to špikanje ovulacija in posledica tega user posted image :)

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
26.3.2010 17:29:31   
Monstera
Nič hudega, saj debatiramo, ampak vseeno sem mogla rečt, da ne bi kdo narobe mislil :D

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
29.3.2010 17:58:28   
andrejči
No, da ti odgovorim AnaNikaNuša!

To špikanje ni bila nobena ovulacija, ampak sobile bolečine ob počenju posamičnih foliklov, ki jih mam zaradi Pco okrog jajčnikov. Trajalo je prejšnji teden in še celoten ta teden bo trajalo. To pa zaradi tega ker sem jemala klomifen. Drugače, pa mi je zdravnica danes predpisala mirovanje in nobenih sunkovitih gibov kot npr. plesanje. Ker lahko grem drugače kr direkt v bolnico na počivanje in zdravljenje. Tako resno je to !!!!

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
29.3.2010 18:15:52   
twetka
Da se še js podpišem pod to temo, tudi js sem "srečna nosilka" al kako bi temu rekla PCOS-a. Zdej sem bila 3 mesece na klomifenu, 16.4 imam pa ponovni pregled na neplodnostni. na zadnjem UZ sta bila vidna 2 folikla za katera je krivec klomifen in še čakamo rezultate če smo uspeli kaj pridelati, verjetno ne, čeprav kolker sem brala za ta PCOS, to ni tako grozna "bolezen" ampak je dolgotrajno in malo zakasni zanositev ne pomeni pa da nebi mogle zanositi, vsaj tako sem js seznanjena s tem, bomo videli kaj bo.

(odgovor članu andrejči)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 9:57:21   
AnaNikaNusa
andrejči,

no, torej je pozitivna stran tega vsaj to, da je klomifen deloval! enim (npr. meni), sploh tistim s pco(s), ne deluje nič. verjetno je to to, kar opisujejo s pojmom preveliko reagiranje na klomifen, ne? kakšen pa imaš zdaj dalje postopek? seveda moraš najrešj počivat, sploh, če je to tako resno stanje! kaj pa potem? na uz, ali spet klomifen, kaj so ti rekli?

twetka,

ja, pco(s) res ne pomeni, da ne bi mogla zanosit, teoretično lahko zanosiš že ob prvem mesecu jemanja klomifena, če je se drugo ok (ti in partner). je pa res, da je zanosit težje, ker gre za določene nepravilnosti v delovanju jajčnikov (hormoni). obstajajo pa različne metode, s katerimi se posledice pco omilijo in seveda v veliki večini primerov pride do zanositve, tako da nič bat. že to, da reagiraš na klomifen, je dober znak. vidva samo pridno user posted image in bo:)

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 10:20:44   
ljupka
Jaz imam PCO otkrit pred 12l ,ampak do lanskega leta,zanjga nisem vedela,ker mi moja G ni nikoli omenila!Ko sem prišla na ta forum,sem nekaj zvedela o tem,in ko sem imela nuhalno pri drugi G mi je povedla in se čudla kako tretja nosečnost in to z dvojčki prez kakšnih koli posegov in klomifena!In sem šele takrat zasledila v materinski da mi piše PCO!
In lahko vam povem,da nisem popolnoma nič jezna na svojo G ,ker je bila tiho!Sicer bi se sekirala,jokala ,optoževala sama sebe in bi obupovala,in ne bi nikoli zanosila!Tako pa imam pri 31 letih 4 krasne otročke!
Za prvega sva porabila z možem 8 mesecev,za drugega 2 meseca,za tretjo nosečnost štiri meseca,v kateri je bil ciklus najbolj zmešan ,in dolg!Menstruacije nisem imela 4 mesece v knjigi sem prebrala ,da pomaga čaj od rmana,pila sem en teden in se mi je vlilo teklo 14 dni ,bolelo,cele kepe so letele in sem se verjetno fajn spucala!Pol sem imela ciklus dolg 60 dni,naredila 10 testov,še vedno nič!Pol sem dvakrat imela ciklus na 40 dni in od tega sem v naslednjem krogu odštela 14 dni in v tistem tednu sva vsak drug dan user posted image in sem zanosila in to celo dvojno!

Tako da sinu ki bo 7l star in hčeri ki bo stara 4 leta,sta se pridružila 21.3.še bratec pa sestrica!

Tako drage moje čudeži se dogajajo,in vse bolj otkrivam,manj veš boljš je,manj se sekiraš!

Želim vam ,čim manj skrbi,in vsaj toliko sreče kot sem jo imela sama!

Opravičujem se vam za napake ,ker nisem v najboljši formi po CR,sam sem vas mogla mal potolažit!

Srečno!

(odgovor članu AnaNikaNusa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 10:59:32   
twetka
AnaNikaNusa, glede delovanja klomifena to se pa ne morem najbolj strinjat s tabo, da tistim s pco nebi pomagal. Js sem zdej jedla 3 kroge pa so na zadnjem UZ bli vidni folikli, tako da ne morem rečt da ni nič delal. Naredu je kr veliko, glede na to da nimam svojih O, če je pa prišlo do oploditve pa če so folikli sploh počili tega sicer ne morem vedet ampak neki se je dogajalo in mislim da je ta klomifen kr ok in je tut od česa drugega odvisno če ne pride do oploditve tako da klomifen mislim da naredi to kar mora. Ljupka takšni kot si ti nam dajejo pogum in nam vlivajo upanje, da se s PCO vseeno da zanosit, to je tudi veliko žensk dokazalo, so pa zdej tu tut drugi dejavniki kot recimo kvaliteta semena, neprehodni jajcevodi,... Najde se marsikaj zaradi česa ne gre. Tako da js upam da nam bo čimprej ratalo. 

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 11:27:26   
AnaNikaNusa
twetka,

to, da klomifen ne deluje pri vseh, sem napisala iz lastnih izkušenj. sama imam namreč pco oz. kar pcos, pa sem tri mesece jedla klomifen, na kocnu celo tri tablete na dan, pa ni bilo nobenega učinka. nič. niti en folikel. vem, da večini punc deluje in zato sem bila tudi sama zelo optimistična, ko sem ga začela jemat, ampak kot pravim .... meni ni deloval čisto nič. sem brala na drugih forumih in tudi zdravnik mi je rekel, da je pri pco to pač problem, da na klomifen npr ne reagiraš, ko pa ti najdejo zdravila, ki ti ustreza, pa nanj reagiraš preveč in spet ni dobro.

seveda ti želim, da so ti folikli počili in da sta zadela:) kdaj pa imaš UZ? drugače je z vama vse ok?

ljupka,

se popolnoma strinjam, da manj veš, boljše je, za psiho seveda. in čestitam ti za otrokece:)) si res navdih in upam, da se bo tvoja zgodba ponovila še marsikateri:)

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 12:17:31   
twetka
Te razumem, sej pri večini res ne deluje, ampak pri meni so bili zdej folikli tako da to je naredu, kar se pa preostalega tiče pa tudi nisem preveč optimistična. A si imela že kakšne preglede? Js mam zdej 16.4 posvet spet na neplodnostni da se za naprej zmenimo, kolker vem me čakajo neki posegi s katerimi bodo pregledali prehodnost jajcevodov in tega me je grozno strah, zato sem še bolj upala te mesece v klomifen da mi nebi bilo treba tega dajat skozi, pa verjetno bom mogla, ni druge. Uz zdej nimam, sicer ga tudi nisem imela planiranega s strani neplodnostne in sem sama šla k svoji G samoplačniško in dobila slikice, ki jih lahko zdej na neplodnosntni pokažem da bojo videli da pa neki se je dogajalo. Drugače pa meni so ugotovili PCOS, imam tudi preveliko težo na tem tudi delam da spravim dol, neki mi je že ratalo, zdej neki muti in gre mičken gor, upam da bo šlo nazaj dol. Z mojim bi naj bilo vse ok, sicer je imel manjšo količino izliva semena in glede na tisto količino so rekli da so rezultati dobri, sicer niso briljantni ampak z njegove strani ni ovir za IUI postopek. Tako da če je pri meni tam noter vse ok, kar bomo čez neki mesecev videli, greva v prvi IUI postopek, pa bomo videli če takrat rata.

(odgovor članu AnaNikaNusa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 12:38:56   
AnaNikaNusa
twetka,

no, mogoče pa boš že pred pregledom v neplodnosti zagledala plusek! vsekakor ti to iz srca želim in privoščim! sej veš, da je klomifen, če nanj reagiraš, zelo uspešno zdravilo. sicer pa tudi, če bosta morala iti na IUI, je to še najmanj (najbolj enostaven postopek). tudi jaz sem si to želela:) ta poseg za prehodnost jajcevodov pa baje ne boli, če so ti prehodni (prosim, pišem to, kar sem brala, sama sem bila samo na laparo, ker naj bi bili jajcevodi ok), če pa slučajno niso, pa ti jih sčistijo in je spet malo več možnosti za bebiko. tako da slabega v tem primeru ni:) na laparoskopiji si že bila? so kaj govorili o tem? to ponavadi naredijo pri pco.

res pa pravijo, da če že malo shujšaš pri pcos (npr. 5 kil), da naj bi zelo pomagalo. kaj svoje ovulacije imaš ali sploh ne? ne vem, če bi že kaj brala po netu, ampak punce zelo priporočajo montignaca. sama sicer nimam prevelike teže, pa tudi ostalih znakov pcos ne, ampak "samo" popolno odsotnost ovulacij in menstruacij. tako da lepo migat (na tak in drugačen način) in bo.

no, najina situacija pa je porazna - jaz brez ovulacij, moj pa zelo zelo slabo seme. kar takoj nama je rekel, da bo potrebna umetna, drugače ne bo šlo. sem se počutila, kot da bi me nekdo s kladivom po glavi vžgal, pa čeprav sem nekje globoko v sebi to pričakovala. tako da konec maja imava nov posvet (še enkrat spermiogram), ampak zdravnik ne pričakuje izboljšanja, potem pa da vidimo. nekje septembra naj bi se začel postopek (verjetno IMSI zaradi slabega semena), ampak ne vem, kaj to pomeni, da naju je že dal na čakalno listo? ti mogoče veš? ker to je bilo konec februarja, ko je to rekel, in do septembra bi ravno bilo nekje 7 mesecev, kolikor se pač čaka v mb na postopke. nič ni kaj konkretno rekel, jaz pa tudi nisem vprašala.

no, še vedno trdim, da bom do svojega 30. rojstnega dneva (junija 2011) že mamica:)

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 13:03:06   
twetka
na laparoskopiji še nisem bila, mi je pa blo rečeno da ta poseg izgleda takole, da si pod narkozo in grejo v vagino z nečim da pregledajo, bom vidla zdej kaj bojo rekli 16 aprila. To nebi vedla kar si napisala, kaj pomeni. Tudi ti si v mb? Tudi js upam, da boš do svojega r.d že mamica. Js bi zdej aprila dobila lepo darilo za rd če bi bil +, sam ne vem, grozno je to razmišljanje, pa čakanje, se mi zdi da se mi že meša od vsega in se morem prav zaposlit da ne razmišljam, sej prej niti nisem tolk sam pol ko si pa tik pred mesntro te pa ful psihira kaj bo.

(odgovor članu AnaNikaNusa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 15:08:29   
latka
AnaNikaNuša, kdaj junija pa imaš rojstni dan?Jaz bom namreč tudi junija 2011 stara 30 let!Midva imava že naravno enega sina, sedaj sva pa v Mb(jaz PCO, delno nepreh, jajcevodi, mož slabe plavalčke), junija imava branje izvidov pol pa bomo videli za naprej!Jaz si tudi za 30. rojstni dan želim imeti še enega sončka!!

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 18:55:20   
zaljubljena23
twetka laparoskopija ne gre čez vagino, ampak čez trebuh, pod popkom, v spodnjem delu trebuha naredijo luknjice in grejo v notranjost...

Vaginalno poteka histeroskopija, z njo ti pregledajo maternico, pri laparoskopiji pa ti pregledajo jajčnike...Obstaja pa še postopek histerolaparoskopija, kjer ti vbrizgajo neko tekočino, nato skozi maternico naredijo luknjico, da lahko s kamero pridejo do jajčnikov in tam čakajo, če pride tekočina...S tem pregledujejo prehodnost jacevodov


Drugače pa sama imam PCO, lani imela tri kroge klomifena (v drugem nisem reagirala), v tretje uspelo a žal se končalo z IMN...Zdaj sem spet na klomifenu, prvi krog nisem reagirala, drugega sem, ampak je žal bil IUI neuspešen...


_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 19:16:53   
andrejči
No grlede KLOMIFENA:

Meni ni pomagal nič!!!!!!! Jemala sem ga v prvi rundi od 2-5 dne po 2 tableti. Ni bilo nobenega rezultata! V drugi rundi pa 2-9 dne po 3 tablete na dan. Imela sem STRAŠNE STRANSKE UČINKE: GLAVOBOL, SLABO SEM VIDLA IN PREDVSEM VROČINSKI VALI! Nekaj foliklov je počilo, drugače pa porazno stanje.

Zdaj pa grem na histerolaparoskopijo kjer mi bojo pogledali če imam prehoden jajcevod.

Drugače me pa po histerolaporoskopiji čaka jemanje inekcij namesto klomifena.

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
30.3.2010 21:23:47   
twetka
zaljubljena sem seznanjena s tem kako izgleda kak pregled, samo napisala sem da so mi tako rekli niso pa omenili kaj od tega samo postopek kako bi naj izgledalo. Bomo videli 16.4 kaj bojo rekli.

(odgovor članu andrejči)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
31.3.2010 8:28:22   
AnaNikaNusa
latka,

rojstni dan imam 18 junija, pa ti? to pomeni, da bi morala zanosit nekje septembra, no, ali pa otkobra, če bi imela pač malo zapoznelo darilo:) no torej imava nekje podobne probleme - pco in slabi plavalčki. pa še datumsko se nekje ujemava - midva imava konec maja branje izvidov in odločitev za naprej. kaj pa sta do sedaj dala skozi? imaš svoje ovulacije oz menstruacje? mene najbolj moti to, da vse to skupaj tako dolgo traja. tudi midva sva v mb, ja. ampak pri vama je pozitivno to, da imata že enega po naravni poti! torej sta "plodna" ali kako naj temu rečem. midva pa ničuser posted image  vama je doktor do zdaj že kaj rekel, kaj bo potrebno naredit?

zaljubljena23,

žal mi je, da IUI ni uspel ... si sploh ne morem predstavljat, kakšen psihičen pritisk mora to bit. ampak glede na to, da sta šla na IUI in ne direktno na IVF oz ICSi, pomeni, da imata kar dobro seme, ne? čeprav ne razumem, zakaj po vseh teh zdravilih in prestanem času ne delajo raje kar IVF. glede na to, da je statistično bolj uspešen .... no, sej vem, da gre za denar, ampak vseeno. kako dolgo pa moraš sedaj čakat na drugi IUI oz drugi postopek?

andrejči,

kako se kaj počutiš? so bolečine že kaj popustile? no, torej sva glede klomifena na istem, s tem, da jaz nisem imela nobenih stranskih učinkov. boga, a ti si ga pa tako slabo prenašala:( upam, da ti bodo s histerolaparoskopijo poštimali, kar je potrebno, in da vama bo potem uspelo. sicer pa glede na to, da ti prej folikli niso počili, sedaj pa so ti, je mogoče sklepati, da se nekaj premika oz da je nekaj vseeno drugače. sicer pa glede na izvid sperme tvojega .... se jaz ne bi kaj dosti sekirala, res ne.

vsem en

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
31.3.2010 8:28:50   
AnaNikaNusa
vsem en user posted image  sem mislila napisat:)

(odgovor članu AnaNikaNusa)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
31.3.2010 13:41:39   
latka
Pozdravljena!
Moj mož ima tudi 18.6. rojstni dan, jaz pa 23.6.!
Moji ciklusi so dokaj neredni, včasih je ovulacija, drugič ni, imela sem že tudi Klomifen, pa merjenje BT, HSG(delno neprehodni jajc.), mož pa ima zmanjšano število semenčic v izlivu(so se mu čez leta tako poslabšala)!
Čeprav že enga imamo naravno(septembra bo šolar), nam drugi ne rata zdaj že skoraj 3 leta!

(odgovor članu AnaNikaNusa)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
31.3.2010 18:31:17   
andrejči
Draga AnaNika Nuša.

Ja tako slabo sem ga prenašala. Zdravnik v MB mi je reku, da ima to marsikatera, ki jemle 3 klomifene na dan. Ja bolečine se zdaj držijo od 20 dneva ciklusa do danes, ko imam 29 dan ciklusa. Danes sem celo dobila močne krče v spodnjem delu trebuha. Nisem morala vredo dihati od bolečin, mela sem rahlo povišano temperaturo in šlo mi je na bruhanje. To naj bi še menda trajalo 2 dni potem pa naj bi nehalo. Znosno pa je samo s pomočjo naprosina in naklofena.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
31.3.2010 18:36:26   
miša24
Lep pozdrav,

tudi meni so na kliniki za neplodnost rekli da imam PCO(eno leto že delava nauser posted image ). Sicer nisem sigurna ali gre za sindrom ali za stanje(je razlika), vendar glede na to da imam težave s kožo,  povečano težo, tanke lase,  kmislim, da je kar sindrom.

Zelo malo se govori o zmanjšanju teže, ki neverjetno dobro vpliva na vse skupaj. Delate na tem tiste ki imate povišano težo? Jaz sem tako ali tako nameravalahujšat in živet bolj zdravo, saj sem sem v petih letih zredila za kar 13 kg. Iz 58 sem prišla na nekje 71. Ko sem prvič videla kaj kaže na tehtnici, me je kar zmrazilo. Aja velika sem 171 cm. In mi je dr(dr Reš) rekel, da imam sigurno preveč kil, in da zmanjšanje teže(seveda na zdrav način) neverjetno pripomore. Bom pa kmalu začela tretji krog klomifena.

Za presnovo sladkorja in za pomoč pri Pco je odlično jemati bkompleks vitamine in pa dodatek kroma. Katera to pije? 

Mislim, da je zelo pomembno, da se vse dobro vzamemo v roke(posebej tiste, ki pravite da imate več kot 100 kg). Vem, da je težko, ker pri Pco nekoliko težje hujšamo. Ampak PCO niso problem samo za zanositev. Povečana je možnost za razvoj sladkorne in bolezni srca, seveda pa tudi za razvoj raka. Nočem strašiti, ampak mene je to kar predramilo. Sem se odločila, da moram najprej zase poskrbet in narest vse kar se da(čeprav je včasih naporno) potem pa šele obupavat kako klomifen ne prime dobro, kako je stresno življenje, kako si želim otroka... se je treba gibat vsaj 4krat na teden(in ne, sprehod ne šteje, treba se je kr mal preznojit:)), in jest res polnozrnate ogljikove hidrate. Izogibati se je treba tudi mlečnim izdelkom (z izjemoprobiotičnih jogurtov). Pa ne samo zato, ker želimo imeti otroka, tudi ker želimo biti zdrave, ane?

Vsem nam želim veliko uspehov in odsotnost dni, ko obupavamo nad tem kako je lajf nefer:)

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
1.4.2010 10:17:02   
andrejči
Čisot se strinjam s tabo!

Tako pač je! Jaz tudi moram shujšati, ker na tehtnici kaže 105 kg in sem se v preteklih letih shujšala iz 120 kg na 71 kg in se spet zredila na 105 kg, ki jih že leto držim. Moj problem pa je, da imam ta pco že od kar sem v puberteti to pomeni skoraj 12 let. In se seveda konstantno redim. Povem vam moj fant lahko poje 3 x več kot jaz pa se ne bo
zredil nič. Jaz pa samo pogledam kaj pa se že zredim. Imam pa tudi druge simptome ki so značilni za pco: maščobe imam največ okrog trebuha (izgledam tako kot da bi bila v 3 mesecu user posted image ! - pa na žalost nisem), poraščena pa sem seveda po celem telesu - najhujše je v predelu obraza kjer mi hoče rasti prava brada!

(odgovor članu miša24)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
1.4.2010 11:10:30   
twetka
Andrejči js imam 101 kg, sem pa spravla iz 115 dol, upam da mi še rata naprej, ker zdej mi je spet malo šlo gor, mam pa druge znake še kot si rekla zgledam kot bi že bila noseča in mam v predelu trebuha največ okoli, pa temne lise po telesu, kar so tudi znak za pco, meni so pa leta in leta pravli pri zdravniku da so to ene vrste glivic od prevelikega umivanja in uporabljanja vseh teh gelov za prhanje. Pa dobivala sem ves čas neke kreme da sem si mazala ni pa tisto nikoli izginilo. Čudno mi je bilo ker me je folk gledal, mislil da sem umazana js pa tolk skrbim za higieno da je že čist preveč, me vedno doma hecajo da bi rabla bazen da bi se ves čas samo namakala pa dol prala. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu andrejči)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
6.4.2010 17:18:45   
zaljubljena23
AnaNikaNusa hvala...Ja pri nama je vse ok...Moj ima dobro seme, z mojimi jacevodi je vse ok, pregrada na maternici je tudi odstranjena, edino PCO na levem jajčniku me spremlja...
Tudi jaz ne razumem zakaj ne dajo kar na IVF, ker pri IUI so res minimalne možnosti, nekje med 4 in 7 %...AMpak kot si že rekla, problem je v našem zdrastvu in denarju...OK, pred menoj so še trije IUI, če ne bodo uspešni pa v najslabšem primeru grem na IVF nekje do konc leta se bi izšlo...Je pa bad, ker v MB-ju so med IUI mesec dni pavze, kar se vse podvoji...Ampak bo že...Naslednji IUI me čaka po aprilski M, če bo seveda točna, nekje po 16...



< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 6.4.2010 17:19:10 >


_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
7.4.2010 9:32:51   
AnaNikaNusa
zaljubljena23,

upam, da si lepo preživela te "jedilne" praznike:) no, 16 april je pa že naslednji teden! sej gre kar hitro ta čas, če se malo zamotiš z drugimi stvarmi. verjetno dajo najprej na IUI tudi zato, ker je to manj invaziven postopek, kot IVF. no, jaz bi tudi bila bolj vesela IUI, če bi bil pri nama možen, ampak na žalost ni. ti pa lepo glavo gor in pozitivno razmišljat, da vama bo uspelo! sicer je procent res majhen, ampak saj veš - dovolj bi bil že en procent možnosti! pa še tri postopke imata ... torej še kr nekaj možnosti. v vsakem primeru držim pesti in javi, ko bo za tabo. pa seveda upam, da se M ne bo kaj dosti obotavljala:)

user posted image user posted image user posted image za tebe in vse ostale:)

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: POLICISTIČNI JAJČNIKI
7.4.2010 18:56:35   
zaljubljena23
Hvala za lepe želje...Tudi jaz upam, da ga tale M ne bo preveč sračakala user posted image user posted image user posted image ...Sicer pa v najslabšem primeru bom nekje čez dobrega pol leta lahko že v IVF postopku...ampak jaz tako ali tako verjamem, da bo IUI uspešen

_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu AnaNikaNusa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?