r1ta
|
Verjetno že vse bolj ali manj spančkate ali pa se crkljate pri svojih dragih. Moj se je name namulil, ker sem mu rekla, da sem malo preveč utrujena za čiščenje stanovanja in narejanja dobre volje, ker so se taščini že pred dvema dnevoma napovedali. On je sedel za računalnikom cel dan, jaz pa sem presajala rože na balkonu in pulila tisto pokopališče rož, ki je ostalo od neskrbi za rože, ko sem jaz bila v Sloveniji, potem je bilo treba še vse oprati, kuhinjo pospraviti... tako da sem prav pošteno utrujena. Plus tega pa, kje pa piše, da jih moram zdaj tu gledati vsako nedeljo zvečer? Jaz bi se tudi samo napovedala na obisk in se pustila streči... ja... Jim je kar v navado prišlo, da tu visijo vsako nedeljo od pol devetih do pol enajstih... Prejšnjo nedeljo jih je moral moj prosit če gredo domov ker bi midva rada šla v posteljo. .. No, danes sem mu pa rekla, da lahko gre zaradi mene sam k njim na obisk jaz pa sem preveč utrujena, pa se je napizd ... in je šel že ob pol devetih spat... Pa me čisto nič ne gane... Jaz sem si pogledala "spet doma" in si sproti še do konca zarobila pižamo... Itak mi je jasno, da ko bo enkrat dete tu bodo vsaj dvakrat na teden želeli priti na obisk in jih bom zagotovo imela poln kufer... Samo, po drugi strani pa tudi malo mojega razumem, da jih želi videti. Jaz bi tudi ne imela nič proti, če bi svoje starše lahko obiskala enkrat na teden... Sicer pa, saj jih on tudi lahko... Samo brez mene... Madona sem zlobna... No, malo sem zabluzila in svoje misli natipkala, počasi bom pa začela pisati knjigo z naslovom "Tašča po nizozemsko" ali še bolje "Biti slovenska snaha nizozemski tašči".