|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 9:47:16   
MarijaPo
Kaj jaz vem... Sto ljudi sto cudi, samo, ce smo se porocile smo rekle skupaj v dobrem in v slabem, kar velja tudi zanj in v tem primeru sta skupaj v slabem, ker boli in je zoprno.
Ce moj ne bi hotel bit zraven in bi navajal razne cudne razloge, kot da ne bi rad gledal, kako trpim (a ko je on prehlajen in mu cajcke kuham, ga pa lahko gledam kako trpi?), bi mu lepo razlozila, da mi je zal, da tako razmislja in da bi se rad poceni ven zvlekel. Tam je predvsem zaradi tebe, torej v resnici dela tebi "uslugo" in to ni neka odlocitev tipa: a bi rajsi union al lasko.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 9:56:36   
kapesanta
uf - ti pa si na šrf napisala - jst sm se pa tolk trudila, da bi bla bolj prijazna do tistih, ki se jim možeki smilijo.
No ja kakor koli - imaš prav 100%.

Pa saj moramo imet vse tak čudovito lahek porod, da bojo možeki lahko zraven in bodo prenesli pogled na nas....

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 9:59:56   
MarijaPo
Morda sem bila res nekoliko ostra. user posted image

Se opravicujem prizadetim.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 10:13:48   
Barbs
Marija  - laško user posted image user posted image

Drugače pa poglejmo še z druge strani. Nekatere user posted image  si enostavno ne želijo, da bi bil kdo zraven. Dejansko in čisto zares. Kakor se mogoče to čudno sliši. Ženske, ki želijo roditi same, pogosto navajajo razlog, da ne želijo, da bi jih partner videl tako razgaljene in ranljive, zlasti, če so slišale, da imajo moški kasneje težave v spolnosti, če vidijo celoten proces rojevanja. NO, te so mi malo iz trte zvite, ampak.. tako je. Nekateri moški pa so vse življenje veliki otroci in njihovo žensko skrbijo npr. tudi take malenkosti, kot so - kam se bo dal, če bo trajalo ves dan, kje bo jedel ta čas, kako se bo po celodnevnem stanju zraven nje odpeljal z avtom domov, zlasti, če je bolj daleč, skratka... resnično! Pogovarjala sem se s sodelavko, ki je rodila pred pol leta in mi je iz prve roke take stvari razlagala. Nisem se zgražala in se ji smejala, bolj se mi je smilila in skušala sem razumet njeno stisko - ker jo poznam in vem, da je mislila resno. Rekla je še, da sebe pozna, da ve kaj zmore ( tudi ostale stvari v njunem lajfu - dopuste, investicije, bla bla..koordinira ona) in da mu ne bi rada oteževala ničesar in da bo bolj mirna in sproščena, ker bo vedela, da je lepo doma in čaka, da ga pokliče. Poleg tega se imata ful rada; tako ona njega in tudi on njo. Le karakterja sta pač taka, kot sta. In njima, recimo, je zagotovo  OBEMA bolj ustrezalo "roditi" na tak način. Da ne govorim o vseh travmah ( zraven mene v sobi sem obakrat imela dve taki punci), ki jih nekatere ženske doživljajo v porodnišnicah, ko v naslednjih dneh čakajo obiske svojih dragih in jih skrbi, a bodo vsi mačkasti uspeli srečno pripeljati do tja in nazaj domov, ali se jim bo kaj nardilo. Dejansko so to zadeve, ki bi jih  morale razčistiti že pred porodom. Vsaj same s sabo. Ker kasneje se ne da, ko si ves zmeden - porod, otročiček, srečna si, žalostna si, utrujena si, najbolj vesela na svetu si, ljubljena si, sama si, jokaš, se smeješ, takoj ko gre, mu že smsjaš...vse v istem košu.

Kar se tiče pa konkretne prisotnosti mojega user posted image  pri mojem porodu - všeč mi je,  ker vem, da bo  pri meni, da se bova  pogovarjala, da bova imela svoje fore, da mu  bo uspelo celo spraviti me v smeh, ko bo šlo zares, da bo zavijal z očmi, ko bom rekla, da boli "k gluha svina" in gledal, če so me babice slišale     (user posted image ) ,  da mu bom, ko bo najbolj bolelo, ful sovražno rekla, "ti si kriv" (user posted image user posted image )  in ga takoooo stisnila za roko, da se mu bo še en teden poznalo... user posted image  
Tko.user posted image  Pa obljubil mi je, da mi bo po porodu nemudoma prinesel sirov burek, če bom lačna, tako kot zadnjič.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 14:47:20   
Reja
Jaz si želim, da je nekdo zraven in sem se odločila, da povabim mamo.

Seveda bi rada videla, da bi bil moj mož zraven, ko se bo rodil najin prvi otrok. Ampak že več kot 10 let vem, da moj mož izgubi zavest, ko vidi kri, podobno pa je tudi, ko pride v bolnišnico, le da mu v tem primeru prej postane slabo, da vsaj ve, da bo odsotenuser posted image . Ni šans, da bi ga vzela sabo v porodno, da mi pade skupaj, se kam v glavo udari in potem bomo krpali njega....a-a!

Moja mama dela v bolnišnici, kjer bom rodila. Pozna vse zdravnike, anesteziste, babice, saj so sodelavci. Je strokovnjakinja na zdravstvenem področju in je človek, ki mi je blizu in me v ključnih momentih zna postaviti na realna tla in me hkrati pomiriti, da ne paničarim.

Glede na to, da sem se tako odločila čisto z lahkoto, pa tudi ostali (ne)sodelujoči so se takoj strinjali, se mi zdi prav fino, da smo se tako dogovorili.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 14:57:45   
kapesanta
Sej moj ima tudi podobne probleme user posted image  s krvjo. Ni sicer tako hudo, zato se je odločil da bo poskusil in bo pobegnil, če bo pregrdo user posted image .
Super da ti bo lahko potem mami stala ob strani, pa še veze pa to - to te bojo razvajal.... Jaz bi tudi mamici rekla, če me moj ne bi hotel osrečiti s svojo prisotnostjo.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 15:42:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika

kako to da mora partner v lj plačati, če želi bit pr porodu, mislim da to ni tako mala vsota in ZAKAJ  to plača, a še ma malico, res ne vem čemu to plačilo, jaz sem pred 4 leti rodila v mb in ni rabil nihče nič plačati. MISLIM DA SAMO IZKORIŠČAJOI IN IZSILJUJEJO DENAR Z TEM, ker pač vejo da če si oba želita da bosta tako in tako plačala. BARABE ČE MENE VPRAŠATE, SEM KAR MALO JEZNA!!!!!!!


Kako nekatere komplicirate. tako pac je. 4000 ali 6000 pa res ni nic v primerjavi da rojstvo vidis.user posted image

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 15:44:37   
Anonimen
Koliko so pa ti vasi strahopetni mozje stari? VIDI KRI IN OMEDLI- o groza kaksen mehkuzec.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 15:52:35   
viv_
Moj mož je bil zraven pri porodu in si ne znam predstavljati, kako bi bilo, če bi bila sama. Bil je meni v oporo, v pomoč babici, na koncu je še prerezal popokovino.

Imam prijateljico, ki je bila pri prvem porodu sama, pri drugem pa je imela s seboj moža in je rekla, da je bila neverjetna razlika v odnosu osebja. Da so bili v drugo veliko bolj prijazni, pozorni in tako naprej...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 15:56:31   
Barbs
Ekola, punce, še mnenje mojega G; če bo kateri kaj pomagalouser posted image


Avtor: Stanko Pušenjak  user posted image  
Datum:   10-04-06 14:01

"Spoštovani,

sam opažam vsaj 3 kategorije moških pri porodu:
- prave pomagače, ki so porodnici v podporo in ji tako moralno, psihološko kot tudi fizično pomagajo, kar pač lahko in zmorejo.
- tehničarje, ki se zanimajo za vse okrog nosečnice od aparatur do osebja, včasih celo za dogajanje v sosednjih sobah, kar je daleč od tega, za kar so pri porodu.
- nezaintertesirane, ki so v glavnem zatopljeni v svoj časopis in v uro na steni ter z vprašanjem, kdaj bo že tega mučenja konec.

Tudi ženske svoje moške pripeljete k porodu iz najrazličnejših razlogov:
- za pomoč in podporo vendar ta izgovor izkoristijo tudi tiste, ki želijo moškega ob sebi iz bistveno sebičnejših razlogov kot npr.:
- da mu dokažejo, kako morajo pri porodu trpeti in mu umetno ustvarjajo travmo, s katero ga držijo v šahu celo življenje
- da bi igral vlogo "varnostnika", če bi zdravniki predlagali kakšen ukrep, ki ji ni po godu oziroma si zmotno domišlja, da bodo zdravniki ravnali ali ukrepali drugače, če bo zraven mož, kot če bo sama, kar seveda ni res.

Ob tem predlagam, da svojega možička prepričate vsaj v to, da obišče predporodni tečaj in šolo za starše, potem pa mu prepustite, da sam odloči, če bo prisoten pri porodu ali ne. Verjemite, da od tega niti malo ni odvisno kako dober ali skrben oče bo in domnevam celo, da pristonost pri porodu pri nekaterih moških, zlasti pri tistih, ki si prisotnosti pri porodu ne želijo (ti nagonsko vedo zakaj) lahko zelo negatovno deluje na njihovo seksualnost, ko se ženska povrne v prejšnje stanje pred nosečnostjo. Nekaterim vsa sluz, kri in pridruženi izločki in videz področja spolovila pri porodnici vzame ves "apetit" do spolnosti in lahko kasneje predstavlja pomembno oviro za medsebojne odnose, če temu niso dorasli."


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 8:26:12   
mojca75
Draga aninimen-a!user posted image

na žalost ne moreš ljudi kar takole etiketirati!!!!! Mehkužci. najbrž imaš tudi ti kakšen strah, pa se zato še nimaš za mohkužno? ali pa?

tudi moj mož ima težave z gledanjem krvi, oz injekcijami, etc, medicinskim osebjem etc. Pa čeprav izhaja iz medicinske družine (oče in mama zdravnika). Pač ima neko psihično zavoro, zame zato še ni mehkužec! user posted image  res je da so te težave bolj izrazite ko gre za njegovo kri.
Ne, celo menim da imam najboljšega moža na svetu, da bo ljubeč oče.
Kljub temu načrtuje biti z menoj v porodni user posted image in se tega tudi veseli, sva se pa zmenila da če bi mu postalo slabo, ali kaj podobnega da odpakira ven! Zame je to dovolj! Mislim da če ne bo ravno gledal tja dol da mu ne bo hudega.

Ljudje smo različni, bodimo tolerantni, vsaka zase ve kaj lahko pričakuje od svojega moža. Jaz sicer ne bi vzela mame s seboj, me pa veseli da imate tiste ki nimate partnerjev s seboj možnost vzeti mamo! Po moje najboljša izbira!

mojca

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 9:16:58   
Anonimen
Ko sem jaz rojevala,še ni bilo te mode,da bi bil lahko kdo prisotn pri porodu,Kar sama sem opravila moje poslanstvo.Sama sem se tolažila,sama preklinjala,da nikoli večuser posted image Boh ne dej,da bi bil zravenuser posted image No ja pri tretjem,pa se je že uveljavljala ta moda,samo,da jo moj mož ni hotel sprejeti.Iz porodnišnice je izginil ko kafra,še kadilo se ni zanjim,tako hiter je biluser posted image
Moja hči pa je imela mene poleg.Lara kaj je tako neokusnega pri tem?
Ženska,ki je že rodila je bodrila žensko ki rojeva.Zakaj bi bilo neokusno,saj je prav ta ženska iz mene prišla.Valda ena ženska več ve,kot pa moški,kako poteka porod fazo za fazo in kako to boli.
Ponosna sem,da sem bila zraven ko je moj vnuk pokukal na svet,teh trenutkov ne bom nikoli pozabila.

(odgovor članu Tia27)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 11:35:29   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

- tehničarje, ki se zanimajo za vse okrog nosečnice od aparatur do osebja, včasih celo za dogajanje v sosednjih sobah, kar je daleč od tega, za kar so pri porodu.


Moj verjetno spada v tole kategorijo, čeprav mi je pri samem porodu (iztis) ful pomagal. Ga je pa vse okol fullll zanimal, najraj bi on otroka ven vlekel user posted image , po drugi strani pa mi govori da mu slučajn ne bi v avtu rodila user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 14:41:47   
MALINČICA
Res je, da je do mojega poroda še kar dolga, še trebušček se mi ne pozna prav!
Zdaj me je postalo samo strah, ker ste prej ene omenile, da ima osebje drugačen odnos, če si sama, da si bolj upajo. Moj user posted image  pa je ful zaščitniški in se zmeraj full za mene potegne, tak da bi se tam tudi.
Bomo vidli kaj čas prinese....
Mogoče pa bo potem želel it zraven, jaz pa bom še vedno imela pomisleke glede tega.
Hvala vam punce, za vaše nasvete!!!
Božajte svoje trebuščke in otročke, ki niso več v njih user posted image

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 15:25:28   
Anonimen
daj zresni se zenska. A strah te je? ma daj no. Res ste nekatere smesne s takimi izjavami.
Ja, pojedli te bodo ce tvojega ne bo zraven! RESNO!!

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
11.4.2006 20:05:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 20:13:17   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: rija

Ne.
Ker imam svojega dragega rada in ga nebi želela prikrajšati za tako čudovite trenutke.




aja, tiste ki so rodile same pa svojih partnerjev ne marajouser posted image


Anonimna, daj zaleti se s to butasto glavo v betonski zid!
Mogoče ti potem klikne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 21:01:33   
Reja
Anonimna, ki ji omedlevanje zaradi krvi pomeni mehkužnost - bolj butastega komentarja pa še nisem prebrala, čeprav sem po slogu in podpisu prepričana, da si jih objavila že kar nekaj.

Pri tem, ali gre ženska sama roditi ali ne, koga vzame sabo, se mi zdi najpomembnejše to, da pri odločitvi uporabi svojo glavo in se odloči tako, kot njej najbolj paše. Zagotovo je takšna odločitev prava - kot pri drugih stvareh v življenju.

Sicer sem pa tudi jaz že slišala, da so žensko, ki je rojevala sama, obravnavali drugače kot takrat, ko je imela nekoga zraven.  Anonimna številka dve, strahovi Malinčice so očitno upravičeni, morda pa bo (tudi tebi, ne le ljudem, ki sprašujejo) pomagalo, da ob takih vprašanjih deliš SVOJE IZKUŠNJE. 

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 21:17:45   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Drugače pa poglejmo še z druge strani. Nekatere user posted image  si enostavno ne želijo, da bi bil kdo zraven. Dejansko in čisto zares. Kakor se mogoče to čudno sliši. Ženske, ki želijo roditi same, pogosto navajajo razlog, da ne želijo, da bi jih partner videl tako razgaljene in ranljive ...


Vidiš, tako je tudi moje mnenje ...
Ne bojim se za kake težave v spolnosti itd., moj dragi je reševalec in je še kaj bolj krvavega videl, kot porod ... Vendar gre tu izključno za moj karakter. Ne vem zakaj, pogovarjala sem se tudi s prijateljico, ki se v vsem strinja z mano in meni enako (kar mi je bilo ful zanimivo, ker so me vsi drugi hoteli prepričati, da mora mož biti zraven ...). Mogoče zato, ker sva obe strelki po horoskopu user posted image
Sicer na horoskop ne dam veliko, samo ta značilnost pa do pičice drži za naju obe - namreč samostojnost! Mene je najbolj groza, da bi me kdaj kdo videl nepripravljeno, ali v ponižuječem položaju, ali kaj podobnega. S tem si razlagam tudi svoje odklanjanje moževe pomoči pri porodu. Kot tudi vse druge stvari hočem storiti sama - od kuhanja, pospravljanja, registriranja avtomobila, zamenjave počene zračnice itd, hočem tudi rodit sama. Da si ne bi pol on kake zasluge lastil slučajno user posted image
Bo pa moj dragi zraven, dokler se ne začne zares. Ko bo pa treba začet pritiskat, ga bom pa ven poslala user posted image

Ne me kritizirat, vsak ima svoje mišljenje ...

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 21:55:00   
rija
Nepripravljena in v ponižujočem položajuuser posted image user posted image

Draga moja cvetačka, ta trenutek in položaj sta VELIČASTNA!

Aja, glede na tvoj opis svojih lastnosti: ali si preveč emancipirana ali premalo samozavestnauser posted image

Pa tole ni mišljeno kot kritika, temveč kot moje razmišljanje...

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 22:09:11   
Anonimen
Nepripravljena in v ponižujočem položaju


Hotela je napisat nebogljeno. Berem misli.user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 22:46:29   
krfjolca
Sori, meni se ne zdi ravno veličastno, da ležiš z razkrečenimi nogami, pa da ti (po možnosti tečna) babica ukazuje kako potiskat ...
Tebi je mogoče veličastno, meni pa ni, pa me noben ne bo prepričal.
Saj pravim, sto ljudi, sto čudi. Jaz sem samo povedala svoje mnenje, kako veličasten bo pa moj porod, bom pa samo jaz vedela ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: prisotnost pri porodu
11.4.2006 22:55:19   
rija
Pa se oglasi kaj po porodu....user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: prisotnost pri porodu
12.4.2006 0:09:33   
Margareta
Pri meni je bilo pa tako, da je mož želel biti zraven, sama sem pa cincala, zaradi tega, kot je napisala Splišni, ker nekako nisem mogla mimo tega, da bi me videl nebogljeno.

In res, ko sem bila že v porodni sobi, me je babica vprašala, kdaj bom poklicala moža, no in tam sva se zmenili, da ga pokličem, ko bo vse skupaj bolj na koncu.  (V porodnišnici sem bila dan prej, ker sem bila 9 dni po PDP).

V glavnem - mož je prišel na obisk, tam mu pa povejo, da sem že v porodni sobi. Takoj je prišel k meni, in takrat so vsi moji pomisleki (glede nebogljenosti, glede tega, da me vidi v položaju z razkrečenimi nogami, prešvicano in ne vem še kaj), padli pod tisto staro porodno posteljo.

Res mi je bil v oporo, pa je samo sedel zraven mene, in me držal za roko. Pa je bilo dovolj. Nimam več teh pomislekov. Sicer sem na koncu rodila s pomočjo CR, ampak ne bom nikoli pozabila - prva stvar, ki sem jo zagledala, ko sem se zbudila iz narkoze, je bil širok nasmeh mojegauser posted image in jok drugegauser posted image


_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: prisotnost pri porodu
12.4.2006 0:11:40   
polona2
Jaz se popolnoma strinjam z Rijo. Da sva lahko s partnerjem skupaj doživela prihod najine hčerje na svet, to je nekaj nepozabnega, neprimerljivega...

Bilo je VELIČASTNO, evo, ni boljše besede, kot VELIČASTNO!!!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?