|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TEŽA
5.5.2006 11:13:00   
mojca75
tud jaz nikol nisem bila kakšna "twigica" no pred zanositvijo 77kg na 175 cm višine, danes 5 dni do roka pa 87 - 88 kg, mal niha! Glede na to d atud očka ni prav majhen (195 cm) ne pričakujemo prav majhnega otroka!user posted image

Poznam vse žive zgodbe, mislim pa da je ključ do uspeha aktivnost, če se le dobro počutiš!

Mojca

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: TEŽA
5.5.2006 11:26:16   
lenika
Visoka sem 160 cm. Pred nosečnostjo sem imela 48 kg, sedaj 2 dneva pred rokom pa imam 63 kg.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: TEŽA
5.5.2006 12:47:44   
pupika
Jaz pa sem jih imela pred zanositvijo 57kg, sedaj pa sem v 22 tednu pa jih imam 65. Sem se kar v prvem mesecu zredila za 3 kg, potem sem šla na vsakem pregledu za kilo gor, od zadnjega pregleda pa kar za dve kile. Do poroda jih bom sigurno imela 70, če ne še kje več, ker sem kar hitro začela nabirat kile. Nja povem še to da pojem ogromno sadja in zelenjave, pa se moj samo čudi kje imam tolko kil, ker se mi ne vidi, razen trebuha in moje malo bolj zaobljene rite. samo da bo dete zdravo.
Sem pa nekje prebrala da so se punce do tega časa zredile za kake 3-4 kg jaz pa kar za 8kg

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: TEŽA
5.5.2006 13:14:44   
Nitka
Uf, koliko pridnih odgovorov, bi lahko kar statistiko povprečne nosečnice naredili user posted image .
No, pri moji prvi nosečnosti sem se zredila za 20 kg, po prihodu iz porodnišnice sem imela 12 kg manj, tistih 8 pa sem v roku enega leta počasi spravila dol. Torej ni nobene panike. Vedno se da shujšat s pravo prehrano (5-6 obrokov dnevno) in rednim športom (vsaj 3x tedensko).

_____________________________

Smeh je pol zdravja, veliko se smejmo z našimi otroci!
Trenerka fitnesa za pridobitev lepega zdravega telesa.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: TEŽA
16.5.2006 11:05:22   
catka
Lp!

Stara sem 26 let, višino imam 173 cm. Pri prvi zanositvi sem imela 60kg nakar sem se v 9 mesecih zredila še za 33 kg= vse skupi na 93 kg. V 6 mesecih po porodu sem pol shujšala za 30 kg. Na kar sem se pol v treh letih zredila še za pet.
Tako sem pri drugi nosečnosti pričela z 68 kg, sedaj sem v 34 tednu in imam nekje 84 kg ali še kakšni dve kili več. Mi je čist vse eno le da se dobro počutim.

Sam se ne sekirat zaradi kg!!!!!!

(odgovor članu Nitka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: TEŽA
16.5.2006 20:31:51   
frrrr
js sm zanosila na malce preveliko podlago (10-15 kg preveč user posted image )
velika 160 cm, začetna teža 62 kg... zdaj sem v 17 tednu in imam med 65-66 kg... se nč ne obremenjujem s tem (prej sm se, saj sem želela mal bolj fit zanosit in se znebit kg, ki so se mi nabrali zadnja 3 leta)... bo že šlo dol, ko bom dojila in skakala okrog z user posted image

(odgovor članu catka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: TEŽA
16.5.2006 21:38:09   
Bonnie_RR
-  pred nosečnostjo: 60 kg
-  ob koncu nosečnosti: 74 kg
-  po porodu: 65 kg
-  danes (3 mesece po porodu): 63 kg

Kile mi grejo ful počasi dol. Mogoče tudi zato, ker ne dojim (žal ni bilo mogoče). Pred 1 mesecem sem začela s telovadbo in malo pazit na prehrano in upam, da bodo kmalu rezultati. Nekaj se že pozna...user posted image


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: TEŽA
4.8.2006 11:13:26   
ana25
[quotPol sem se pa vzela v roke in naslednje štiri mesece jedla res samo zdravo hrano (ogromno sadja, enolončnice na 1001 način, zjutraj namočene suhe slive za prebavo...kruha v štirih mesecih nisem niti približala ustom kaj šele jedlauser posted image ...


tt79, kaj pa si jedla, recimo v službi za zajtrk? Jaz sem v 25 tednu, začela sem z 68kg, sedaj pa jih imam že 78. Kaj bo ne vem, vem pa da jem preveč sladkarijuser posted image  ampak so tako dobre.

Zelo rada bi se bolj pazila, samo ne vem kaj bi jedla dopoldne, kosilo imam šele okoli 17ih.

Hvala ti za nasvete.

LP

PDP:13.11.2006

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: TEŽA
4.8.2006 12:36:49   
krfjolca
ana25 - jaz se tudi v nosečnosti prehranjujem po Montignacovih načelih. Sicer se tudi pregrešim, zredila sem se pa za 5 kg, sem v 26. tednu.

Prepovedani so - bel kruh in izdelki iz bele moke (testenine), ki jih nadomestiš s polnozrnatimi izdelki (jaz si kruh pečem sama. Ne smeš tudi krompirja, koruze, sladkorja (v neki meri je dovoljena fruktoza, če ravno ne moreš pit nesladkanega čaja), ...

Za zajtrk imam ponavadi kake kosmiče (nesladke, in ne koruznih), z mlekom, jogurtom, kefirjem, ali pa polnozrnat kruhek z marmelado (100% sadje brez dodanega sladkorja in sladil), skuto (manj mastno)

Za malico si v službo lahko pripraviš rezino polnozr. kruha, ki ga obložiš z zelenjavo - paradižnik, kumare, lahko tudi sir (sicer je to že prekršek, ker naj sira ne bi užival skupaj s kruhom, ampak za nosečnico to ne velja ;); lahko si pripraviš tudi mešano solato s semeni in sirčkom (sončnično, bučno) in jogurtovim prelivom, zapakiraš v plastično posodico in poješ s kruhom.

Pri kosilih pa se izogibam kombinacije meso-ogljikovi hidrati. Jem meso z zelenjavo, solato, brez priloge. Ali pa riž brez mesa, testenine brez mesa ...

Pa veliko sadja (brez banan, lubenic, melon), veliko vode in čaja, čimmanj sladkarij ...  

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: TEŽA
4.8.2006 12:39:41   
krfjolca
Aja, še to - ko se enkrat držiš teh omejitev - ne ješ sladkorja, bele moke, krompirja itd..., se posledično zmanjša želja po sladkem - to je povezano z naraščanjem glukoze v krvi. Prepovedana živila imajo namreč visok glikemični indeks, ki povzroči naraščanje glukoze v krvi. Posledica je hiter padec in s tem želja po novi dozi (ponavadi v obliki sladkarij), to pa je začaran krog. Dejansko gre za neke sorte fizično odvisnost.

Poleg tega - ta prahrana temelji na veliko vlakninah, prehransko bogati hrani (beli izdelki so rafinirani in zato vsebujejo veliko manj hranilnih snovi), zato je za nosečnice idealna, saj zagotavlja vnos vseh potrebnih hranil in mineralov.

Sama ne jem nobenih dodatkov (razen magnezija), pa je moja kri odlična.

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 4.8.2006 12:41:33 >

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?