|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
27.4.2006 17:53:07   
halena
Trenutno imam še nekaj časa,ker Ajda še spi..
Seveda,Mojčika,mi previjamo široko!Ma jaz spodaj uporabljam Pamperske,ker tistih drekcev ,kljub Aiaxu in drugih praških, nikakor nisem mogla dol sprat.Pa še bolj enostavneje je!Sploh pa takrat,ko se mi na previjalni pokaka in polula na sveže pripravljeno pleničkouser posted image .Enkrat se mi je to zgodilo 4xuser posted image user posted image -na koncu sem se samo še smejala..
Mi na žalost še nimamo sehljajev,tu pa tam pade kak nasmešek,ki mu jaz pravim 'pijanski'-ko je fejst podojena in jo dam na ramo,da podreve kupčka,jo prikličem,da se z glavico obrne k meni,potem jo polupčkam in dobim 'nakomiran pijanski nasmešek'-takrat mi kar srce zapoje!!!user posted image
Včeraj sem v Mullerju kupila Flexies pleničke-za probat.Ene mame pravijo,da so fajn.Pa tut Babylove baje,da so fajn.Te bom pa kupila v DM.Malo bom sprobala,čeprav me Pamperske ne motijo..-je pa fajn,da sprobam še kaj drugega.Kako so pa kaj cenovno te zadeve?
Zdej sem nabasala z enimi vprašanji...
Bodite fajn!
Mojčika čekiraj privat pošto!user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: APRILKE 2006
27.4.2006 20:22:49   
mojčika
Danes smo pri nas potrdili, da otrok v trebuhu sliši, uspavali smo naše dete s petjem in igranjem na kitaro. Bala sem se, da bo zanjo prenaglas, ali pa da se bo bala kitare, nasprotno, koma je zaspala 3x.

Danes me je mama prestrašila, da ne smem nosit Mayo preveč pokonci. Saj se želi nositi samo v položaju za podiranje kupčka, leže samo tuli. Kaj je to res zelo škodljivo za hrbtenico, ker ko zaspi, je dokaj usločena?

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: APRILKE 2006
27.4.2006 20:25:33   
mojčika
Pozabila, probala sem Pampers 2-5 kg, so ok; probala Babylove, tudi ok, cena obeh približno ista, 2300 sit za okrog 44 kom, najbolj zadovoljna s Huggis 3-6, saj so bili v akciji 77 kom za isto ceno kot 44 kom. Smo se kar s temi založili.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: APRILKE 2006
27.4.2006 20:26:58   
maychika
Ojej ojej. Nič nisem pridna. Tako pridno pišete, jaz se pa komajda na računalnik spravim. Odkar očka dela, se ne morem usesti za rač., ko pa pride domov, se mi pa več ne da.

Samo na hitro...

mojčika...kaj za ene kapljice si naročila v Tržiču in kje oz. ali na netu ali po telefonu. Bi prosila za kakšno info, ker bi mi tudi  naročili.

Mi ne povijamo na široko, čeprav moramo ponovno na pregled kolkov.

Kar se tiče mozoljčkov je dobro obrazek očistiti s hrastovim lubjem (v lekarni dobite in naredite prevretek kot čaj). Umijete z vatko po obrazku. Ful pomaga. Meni je to ena sestra v porodnišnici rekla in tudi naredila, ker je tamala bila čisto flekasta po telesu in mozolčkasta po obrazu. Pa mi je pripravila in jo umila in drugi dan flekov ni bilo več. Priporočam.

Mi tudi uporabljamo Bubchen. Je dobra.

Kopali smo se že večkrat in jo kopamo na 3 dni. Enkrat z žajfico enkrat brez. In kar uživamo v tem.

Patronažna je bila pri nas 4x. Naslednjič pride, ko bo stara 5-6 mesecev. In je bila zelo prijazna in polna informacij.

Mi ponoči še kar v redu spimo in me vsakič, ko prespi cel dan kar skrbi kakšna noč bo potem.

Kar se dojenja tiče se dojimo čez dan, moramo pa tudi dodajati po steklenički, če prej ne zaspi. Potem pač hoče kasneje. Ponoči pa damo samo flaško, ker se ji ne da vleči iz prsi.

Aja, pa nosek je pa tudi ful zamašen, tko da se mi kar smili. Tudi moramo dodajati fiziološko, pa še s pumpico tiste njene lumpije lovimo kot nori. Je že cel praznik, če kakšnega ulovimo.

Aja, pa na sprehodih tudi uživamo 100 na uro, tko da nam tole vreme čez praznike nič kaj ne diši.

No lepo, da nas je tukaj vedno več in si delimo izkušnje. Grem, sem že predolgo na računalniku. Lepo se imejte in uživajte z vašimi sončki.

LP, M.user posted image

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: APRILKE 2006
27.4.2006 22:31:57   
ksenija.
Se spet oglašam malo tudi jaz. Naš Blaž je pravi zaspanec. Dopoldan ponavadi prespi. Ptem je buden kakšni dve uri, bedi pa ponavadi spet zvečer od šeste do desete ure (vmes malo zadremucka), potem pa zaspi in me pusti spati do kakšnih dveha ali treh, včeraj celo do pol štirih, takrat se podojiva, eno dojenje imava še okrog šestih in potem spi nekje do osmih.

Zala je svojega bratca zelo dobro sprejela in ga ima zelo, zelo rada. Non stop ga lubčka in gleda.

Kopali se še nismo, bomo videli kako bo jutri z popkom. Na sprehod še nismo šli, ker nam je patronažna svetovala, da naj počakamo do starosti dveh tednov. Ampak takrat bo glih kot kaže slabo vreme. Patronažna nas je do sedaj obiskala štirikrat. Prvič nas je patronažna obiskovala vsak drugi dan do starosti enega meseca, ker je imela Zala ful probleme z popkom. Tako da ne vem zakaj bi naj prišla samo šest krat. Pri nas je tako, da mora hoditi, dokler ne odpade popek. Res pa je da moraš po šestih obiskih prinesti napotnico od pediatra.

No pri nas se samo dojimo in je mleka še pa še, kar mi je zelo všeč, ker se mi zdi, da je to najboljša prehrana za dojenčke. Zalo sem dojila do desetega meseca in ni do sedaj bila nikoli nič bolana. Pa še flaše ni treba pogrevati, dojko imaš vedno zraven, mleko pa je vedno primerne temperature. Pa še prihranek je kar velik, ko ni potrebo kupovati mleka.

Uporabljamo Pampers plenice za ponoči (ampak nemške, tiste, ki jih kupuješ pri nas v trgovinah so poljske in so čisto zanič) in Mullerjeve Beauty Baby za podnevi. Aja nemške Pamperske dobiš pri nas samo v Mullerju. Je pa razlika med temi dvojnimi pamperskami res velika.

Kozmetiko uporabljamo tudi Mullerjevo Beauty Baby.

Za krče pa smo mi nabavili Vetrovne kapljice od Koroških lekarn, ki so nam pri Zali ful pomagale. Sedaj pa se krči še niso pojavili.

Lepo cartajte svoje bebice.

_____________________________

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: APRILKE 2006
27.4.2006 22:37:45   
mojčika
Maychika kapljice sem naročila po telefonu, imaš številko na prvi strani, našla sem podatke pri januarkah. Mi jih že uporabljamo in danes smo prebili dan brez napenjanja user posted image . Trkam po lesu. Hvala ti za nasvet z lubjem, že jutri grem kupit.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: APRILKE 2006
28.4.2006 9:03:13   
Anonimen
Pozdravljene!

Sem kar sem uletela, na forumu nosečnost se pogovarjam bolj kot ne sama s sabo, so me vse prehitele user posted image user posted image user posted image . Nič ni videti, da se bi naši user posted image  kaj mudilo na svet. Očitno je fajn toplo notri v trebuščku.
Prav fajn vas je brat, kakšne izkušnje imate in kako se privajate na življenje z majhnimi kepicami.
Ksenja, ZZZS krije v prvem letu otrokove starost 6 obiskov patronažne, pod pogojem, da je vse OK, seveda če je potreba večja, pa tudi več. Nekako tako kot je predpisano glede Uz v nosečnosti. Od kolegice punčka je imela izpahnjene kolke in je zato patronažna prišla večkrat.

Lepo se cartajte v tem kislem vremenu!

(odgovor članu MegiT)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: APRILKE 2006
28.4.2006 9:33:13   
kaja29
hojla, ko pravite da povijate na široko, a to pomeni pamperska + 2x tetra + povijalna plenica?????
jaz namreč sedaj povijam samo z eno tetra plenico, bomo vidli, kaj bodo na prvem pregledu povedali, upam, da bo vse v redu (beri vem da bo vse v redu) in bomo potem še bolj uživali z malo, ki je tudi čist nora na vozičkanje zunaj, kopanje tudi, samo priprave in potem oblačenje je pa pravo vriskanje, ne vem ali hoče še vode ali ji kaj drugega ne paše

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: APRILKE 2006
28.4.2006 11:39:40   
halena
Mi smo se pa pravkar prvič kopali!!user posted image Mala je bila v banji kot kraljična in sploh ni muknila,le zadovoljno je gledala in uživala.Tut pol,ko smo jo dali ven ni niti trznila-krasno!Komaj čakam,da to naredimo še z očkom,ko bomo sami!Zdaj zadovoljno spančka..
Po telefonu urejam prvi pregled pri pediatru in me je moja otroška zdravnica morala zavrnit,ker je zdaj postala šolskauser posted image ..Drugih pa ne poznam in zdej ne vem katero naj izberem..user posted image
Jota,pa je možno,da si tako hitro pala na 2kg minus??Meni se to sliši malo hudo za tako kratek čas..-sej me bo izsušilo,če bo tut pri meni tako!Začela sem pri 48kg..Upam,da se bo vse ustavilo pri 50kg.
Široko povijanje je v bistvu 2 tetra plenički+povijalna,potem pa je po želji ali daš pampersko al ne.Če je ne daš,postaviš tako polivinilno povijalno rutico med tetra in povijalno pleničko..Bolj komot je s pampersko,ker se tistih drekcev hitro naveličaš dol pucat,pa še fleki ne grejo kar tako dol iz pleničk,kljub temu da jih opereš.Jih moraš prav ročno prekuhat,da so pleničke ponovno čiste..-zamudnouser posted image user posted image
Patronažna je pri nas opravila svoje, naslednjič pride čez pol letauser posted image -hvalabogu!user posted image
Ajdi!

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: APRILKE 2006
28.4.2006 11:54:37   
2mak
Aprilke, živjo! Čisto na hitro se vam oglasim, da vam povem, da sem 20.4. rodila prečudovito hčerkico Manco, ki zelo rada spi, poje pa ne dovolj, da bi mi spraznila dojke, pa sem na levi dobila mastitis in se sedaj zdravim z antibiotiki. Porod je bil dolg (6ur), ampak se vse da preživeti in moj dragi mi je povedal (ker jaz nisem bila čisto prisebna :)), da se nisem niti oglasila med popadki in samim porodom. In potem, ko vidiš svoje dete... Noro uživam v vlogi mamice!!! Uživajte, pa se kaj beremo. Pozdravček. 2mak

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: APRILKE 2006
28.4.2006 21:00:37   
halena
2mak ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image IN DOBRODOŠLA na forum,kjer strani poooočaasi tečejouser posted image user posted image !Manca je bila tut moja favoritka med imeni za punčko,tako da ti povem,da ima vajina punčka lepo imeuser posted image .Muke in bolečino pa tako hitro pozabiš ko vidiš svoje bitjece!Drugače pa vem,da mora bit hudo 6 ur matranja..Samo,da ste obe zdravi-to je najbolj važno!
Zdej grem pa mal po svetu skakat!!user posted image

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: APRILKE 2006
29.4.2006 0:57:11   
maychika
2mak, čestitke za rojstvo Mance in hkrati dobrodošla na novem forumu.

Ja, te strani tečejo počasneje, ker smo vse tako zelo zaposlene z našimi žabicami, kar pa ni nujno  nekaj slabega. Ane?

A ni ful glupo vreme napovedano čez te praznike. Mi gremo na morje, pa se nič ne veselim, ker bomo samo not viseli. To pa lahko delamo tudi doma, pa smo bolj na komot. Samo je treba iti še ta drugo babico malo pogledat. No ja, Mogoče pa se bodo vremenarji kaj zmotili (se večkrat, samo zdaj bo sigurno vse držalo kot pribito). Tako da vas berem, ko se vrnemo...torej v torek. Medtem pa se lepo imejte in se pridno cartajte z otročki.

LP, Maja

Aja, Mojčika hvala za info...bom pogledala na 1. stran...

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: APRILKE 2006
29.4.2006 8:32:07   
mojčika
Pozdravljene spet malo, naš ati in Maya spita kot ubita, takrat je čas za vas in kavico.
Včeraj smo bili pri pediatru zaradi obrazka in ni alergija, je pa res malo bolj vneta koža. Za enkrat samo kamilice, pa še to ne preveč, ker izsušijo kožo. Mazala sem jo vsak dan malo z riboderminom, tako kot so to delali v bolnici, pa so se ji verjetno pore zamašile, zato deklice, ne mažite vsak dan!!! V sredo pa imamo tako prvi pregled, pa bomo pa videli. A ja Helena, si rekla, da iščeš pediatra, nam ga je kar patronažna, na našo željo katerega, uredila. Super, a ne. Naša zdravnica je oštra, a dobra, pozna našega atija, saj ga je zdravila okrog sladkorne od otroštva in mi je to zelo všeč, če bi pri naši pipiki slučajno kaj dedovali po očku.

Včeraj sva uspešno preživeli večer brez očka, ki je imel koncert v Kopru, pridna sicer, a budna, da so mi do enajstih zvečer že skoraj popokali šivi od nošenja. Potem pa sva obe kreplni v postlo.

Povijamo široko z dvema tetra plenicama in pampersko (obvezno, saj še madeže od kupčka komaj speremo, kaj šele od kakca), slikanje smo imeli že v bolnici in naročeni smo tudi že na polikliniko konec maja. Revca je bila v meni preveč stišana, ker ni imela placa, zato malo slabše postavljeni kolki in eno stopalce malo navznoter obrnjeno. A bomo vse porihtali. Edino vse male cotke smo kar zapakirali za naše mogoče drugo dete.

Vreme je res adijo, a midve bova šli sedaj vseeno do babice v sosednji blok, da se naš ati naspi, da ga popoldan lahko malo ponucamo, a ne.user posted image

Lepe praznike

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: APRILKE 2006
29.4.2006 8:33:37   
mojčika
Joj pozabila 2mak iskrene čestitke, lepo se cartajte.user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: APRILKE 2006
29.4.2006 12:33:35   
2mak
Oj! Hvala vam za čestitke! Res se imamo lušno pri naši hiši. Oči je priden sto na uro, Manca pa tudi. Danes smo spali od 22.30 do 3.30 in si vsi lepo odpočili. Potem smo pa ob pol osmih začeli nov dan. Malo me mori tale moj mastitis, pa še na hemoroide nekaj kaže. Ima kakšna kak recept kako preprečiti hemoroide?

Ste si predstavljale svoje malčke take kot so? Jaz si moje sploh nisem mogla predstavljati. Pa mi je tooook lušna! Danes, ko sem ji oblekla rdečo majčko me je pa itak čist očarala. Kot en mucek je. In že trikrat se je naglas zasmejala (vem, da to ni pravi smeh) in ko se preteguje je kar za pojest! Saj ste verjetno vse zaljubljene v svoje sončke!

Ko smo ravno pri sončkih - komaj čakam lepo vreme, da gremo na prvi sprehod. Prvi izlet smo sicer že imeli, a je bil na žalost to izlet v bolnico zaradi mene. :)

Ali katera ve katere vse papirje je potrebno urediti sedaj? Za nekatere vem, pa me malo skrbi, da bi kaj pozabila.

Se še oglasim.

Lp. 2mak

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: APRILKE 2006
29.4.2006 13:01:29   
kaja29
user posted image user posted image
oj naša je bla pa včeri tko pridna (cel dan) pri kopanju pa še posebej v vodi itak da uživa, potem je bla pa ves čas ko sva jo rihtala kot ena miška in je samo spremljala kaj se dogaja okoli nje, sem bla prav vesela, ker smo imeli s prvim kopanjem kar nekaj težav pri oblačenjuuser posted image , potem se je pa še polulala in pokakala, včeraj je šlo pa vse kot po maslu user posted image

mi user posted image nič ne mažemo, razen nogice in rokice pa še to ne vsak dan, po kopanju pa tudi nič, ko samo z vodo umivamo, ko bomo pa z milom bomo pa vidli, če bo suha koža bomo, po obrazeku tudi nič ne mažemo, ker ma kar lepo kožico, samo malo se še lupi, pa ko bodo (če bodo) temenca bomo z olivnim oljem, ker baje najmanj alergij povzroča

povijamo z eno tetra plenico, tko da tudi mi ne moremo nič malih številk uporabiti, večje so pa povsod po teleščku prevelike, samo čez rito so prav, pa upam, da nam ne bo več treba široko povijati po prvem pregledu in UZ, ker nam ga v porodnišnici niso nardili, kolegica je pa potem mogla na široko povijati (no ampak tako imaš vsaj kaj prijet v roke, ko kopamo in je nagec pa ni nič za v roke dat user posted image )

kaj imate vse s seboj za k pediatru (verjetno rezervo za preoblečt, pa pleničke, kremico..., še kaj?)

2mak tudi naša družinica vam čestita, urejat moraš pa na socialni, če še nisi, ti tam vse razložijo, pa za davčno, pa zavarovanje to mislim, da je najvažnejše, pa pri pediatru in pri ginek se moraš naročit, za hemeroide je pa men sestrična celo nosečnost težila, če jih že mam, kot da bi jih hotla priklicat, pa hvala bogu ni blo nič iz tega, jo bom pa vprašala, če ve za kakšno zdravilo, ker jih je na vsak način hotla zdravit (al preprečit, kaj jaz vem user posted image )

tud naša je kar za pojest, z atijem ji kar naprej lička lupčkama, ko so tko luštna, pa ko je nagec ji po trebuščku vragolije ustvarjavam pa nogice lupčkava, pa res bi jo kar ham-ham, pa user posted image jo imava rada
en sam sonček jo je, tud ko je mal tečkice in se ne more odločit kaj bi sama s sabo, ko je pa boga se nama pa kar smili in ne veva kako jo potolažit, saj potem pa od vsega hudga sama zaspančka in je spet en sam sonček

dans sem se pa kar razpisala, pa bom zdaj kar nehala, bo treba kaj za kosilo pripravit
P.S. kako pa kaj kilogrami,? pri meni jih je šlo 13kg v dobrem tednu dol, zdaj se bom pa mogla še s preostalimi 3 kg ubadati, ki so se nabrali okrog trebuha in bokovuser posted image , pa bo že, ko bo treba za malo letat, bo šlo vse stran (upam user posted image )

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: APRILKE 2006
29.4.2006 13:02:21   
kaja29
joj pa sem res velik napisala, šele zdaj vidimuser posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: APRILKE 2006
29.4.2006 17:38:01   
žabica28
Hoj, punce,

Končno sem vas našla. No ja, prej niti nisem iskala... Ja saj vem, moj Bor se je rodil že marca, ampak če sem bila aprilčica, bom aprilčica tudi ostala... Zdaj je mali star že 6 tednov in se je že precej spremenil od rojstva. Torej, kaj naj vam napišem?

Pri nas je bila patronažna 4x. Pregled pri prediatru smo tudi že imeli, naslednji teden imamo spet kontrolo teže, ker se mali ne redi dovolj hitro. mislim,da smo ga prvi mesec skoraj malo stradali, ker nisva prepoznala znakov, da je po dojenju še lačen. Sedaj dodajava Novalac, saj smo prvič probali za Aptamilom, pa je imel take krče, da tudi slučajno nismo probali več. Smo nabavili Novalac, ki ga je dobival tudi v porodnišnici, ko je bil 3 dni na intenzivni.

Ne vem pa, kako je zdaj s tem dodajanjem. Midva se dojiva, potem pa, če je še lačen dobi še flaško in spije kar ene 60-90 ml. Ne vem ali ne bi morala pač namesto enega obroka dojenja dati flaško. Samo kaj bo potem z mojim mleko, če naj bi se nastajanje spodbujalo ravno za dojenjem. Nimam pojma, berem in bere razno literaturo, se trudim, pa še veno to trenutki, ko ne vem, kaj bi sama s abo, kaj šele z malim. Saj potem se vse skupaj kar izpelje in je vse OK. Se bomo že navadili, da se je treba otroku non-stop prilagajati.

Sprehodi so že najina stalnica, oči je že zdavnaj nazaj v službi, pa tudi prvi izleti so že za nami. Kopamo pa našega fanta 2x na teden. Prav uživa v vodi, tudi če prej tuli, da je kar hudič, se potem v vodi čisto umiri. Čakamo na prvi pravi nasmešek. Previjava se široko (pamperska, 1x tetra, povijalna) in imava UZ kolkov junija na polikliniki. Ta teden mu moram začeti dajati AD3 kapljice, samo bi rada prej dobila še tiste proti krčem, ker je menda po AD3 lahko cel hudič. Me je tudi pediatrinja opozorila na to.

Torej zaenkrat dovolj, moram končati "kosilo" (zelo pozno, ampak smo dolgo spali).

Uživajte...

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: APRILKE 2006
29.4.2006 18:29:05   
kaja29
naša žaba ma pa danes popoldan norišnico, ves čas bi jedla, pa pol zaspi zraven po nekaj požirkih in zdaj zgleda da ma že tolk polnega trebuščka, da ne spravi ničesar več vase, pa je začela kar neki bruhat, prej je zmeram po malem neki, potem je pa kar naenkrat zelo veliko in to bolj vodeno
a mislite da je to refluks, saj sploh ne vem kako naj bi to zgledalo?????????user posted image

(odgovor članu žabica28)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: APRILKE 2006
30.4.2006 11:08:55   
halena
Kaja,pojma nimam kaj bi to bilo,ampak naša češplja je tut zelo požrešna.Ko se podojiva ima trebuh tako velik,kot uni stari pijančkiuser posted image user posted image in tut jaz samo še čakam kdaj bo imela kako overdozo vsega in bo sam bruhat začelo vse ven iz nje..
Ma kaj sem jaz edini čudak,ki povijam široko z 2 tetra?
Mi smo se včeraj kopali skupaj z očkom...-katastrofa!To je bil tak jok,da se je najina mala Ajda od vsega napenjanja v brisačko pokakala..Mogoče sem naredila narobe to,da ji rokic nisem povila v pleničko al ne vem..Kako jih ve kopate,s pleničko al brez?Na hrbtu al žabico?Dejte mi mal to opisat,da vidim,kako naj sprobam zadevo naslednjič.Kopali se bomo 2x na teden,za začetek-vedno zvečer.
Bodite fajn in ne glejte skoz okno,ker je samo grdo zunejuser posted image !!

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: APRILKE 2006
30.4.2006 11:29:31   
mojčika
na hitro helena mi smo tudi na dveh tetra plenicah, kar pa se kopanja tiče naša ful uživa, je po mami, ki je trenirala plavanje, očitno bo tudi ona rada v vodi. tudi mi jo damo v vodo s pleničko, a jo že na previjalki fajn zmočimo, da ni šok. sicer pa pazi, če joka, jo daj raje ven, sama učim plavati otročke od 3. leta naprej v bazenu in verjemi mi, da je zelo pomemben prvi stik z vodo, da se ne bojijo vode celo življenje. počasi jo privajaj, vse dokler ne bo enega dne več jokala.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: APRILKE 2006
30.4.2006 15:27:00   
kaja29
naša žaba se je zdaj že mal navadla kopanja, prvič je blo pa tud bolj žalostno vse skupi, pa saj ko smo se pripravljali na kopanje je bla pridna, pa v vodi tudi, je prav uživala, res kot mala račka, ko je blo pa treba iz vode, pa v brisačko pa v jok in stok, pa kar trest se je začela in se je tudi polulala in pokakala v pleničko, bogica
ampak nazadnje, ko smo že tretjič kopali je blo pa prav luštno, je bla tudi potem pridna kot biba
mi jo na plenički umijemo obrazka pa rito, pa namilimo potem pa hop v banjico (seveda je zavita v tetra pleničko, ki jo porem v vodi damo stran)
pa prakticiramo samo na hrbtu, ker ji na trebuščku ne paše pa še za naju je lažje, saj je tko mala, da lahko še v vodo zdrkne, po hrbtu jo pa z lahkoto tudi umiješ (pa saj ni umazana)

potem gremo pa med rjuhe in papat pa spat
kopamo pa tudi na tri dni in če je mala preveč razdražena al pa spi, pač preskočimo

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: APRILKE 2006
1.5.2006 10:59:46   
rozica11
Končno lep pozdrav tudi od naju z Lano...26.4. se mi je končno privila v objem...sicer je zelo micena in z nizko porodno težo (2680g) ampak se bova pa zdej poredile. Rodila sem na Jesenicah z EA in moram rečt da mi ni niti malo žal. Maychika veš sem imela prav srečo- bila sem na novi postelji ob meni pa je bila polovico poroda sestra Maja. Sicer sem bila na porodni postelji celih 10 ur ampak je bilo vredno.

Kaj več vam napišem kasneje, ker smo šele včeraj prišli domov in se še malo lovimo.


Pridne bodite, se tipkamo...vsem novopečenim mamicam pa pošiljam user posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: APRILKE 2006
1.5.2006 11:12:57   
mojčika
rožica 11 naj ti prva čestitam za drobceno bitje, saj nas bosta prav kmalu dohiteli, le pridno papajte user posted image user posted image
 
Našo je včeraj dajalo vreme, jedla je čez cel dan, a le po nekaj mililitrov, da sem bla že čisto zasekirana. Potem pa je zvečer prvič pojedla stotko in ponoči še 80ml. Danes zjutraj sva se prvič kopali sami in ugotovili, da je kopanje zjutraj mogoče pri nas bolj pametno, saj je zvečer po kopanju kot sovica user posted image , nič kaj je ne uspava to kopanje, čeprav v vodi brca kot nora.
 
Zanima me, koliko kaj kakajo vaši sončki, mi naredimo skoraj v vsako plenico ali pa vsaj v tričetrt, res je, da smo na adaptiranem mleku in naj bi bilo zato več blata, a meni se zdi vseeno veliko.
 
Danes bo lep dan, se že veselim, da gremo ven. Lep praznik vsem...

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: APRILKE 2006
1.5.2006 16:05:46   
halena
Rožica 11 iskrene čestitke in obilo cartanja in papanja!!!user posted image user posted image
Mojčika,naša Ajda pokaka vsako pleničko.Do zdaj je bila le ena samo polulana.Je pa res zanimivo,da če jaz jem recimo špinačo,bom imela temno blato in tamala tudi-fora!
No,prejšnjič sem govorila kako je požrešna in da samo čakam,da bruhne-včeraj takoj zatem se je to tut zgodilo.No,ni bruhnila je pa oreng polila..Mali klop bi spil vse kar teče in diši po mleku!user posted image
Nas pa še vedno matra učko,sicer je manj gnojno ampak se vleče in skoraj stagnira na tej stopnji.Verjetno bom morala res k zdravniku po ene kapljice,ki jih dobiš samo na recept.user posted image Tudi tiste bele lojnice tam okrog ustk mi niso nič kaj všeč..Umivam jih redno s prekuhano vodo in 1x na dan s kamilico.
Kako kremco kaj uporabljate za po obrazku?Tisti ribodermin smo že ugotovile,da je premasten za kožico,ki je že polna lojnic.A obstaja kaka dobra kremca za obraz od Bubchena?
user posted image ŽIVEL 1.MAJuser posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?