|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
11.5.2006 17:29:19   
eya
Eno kratko vprašanje za tiste, ki ste že bile na prvem pregledu-kdaj ste naročene na ponovni pregled? Midva greva šele pri treh mesecih (vmes pa imava še ultrazvok kolkov), pri marčevkah pa jih je kar nekaj, ki so šle na pregled tudi, ko so mali dopolnili dva meseca...

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: APRILKE 2006
11.5.2006 17:35:44   
*zvezdica*
Hej!

Marelica, tudi jaz imam Pamper 2 pleničke (dobila sem jih za darilo) in sem totalno nezadovoljna. Ogromnokrat mu kakec na hrbtku pride na plano sploh ponoči)user posted image  tako da ni šans da jih kdaj kupim sama. Prej sem imela pleničke Baby Love od DMa in so mi res dobre. neprimerno boljše od Pampersk. Ras je da so Pamperske tanjše in manjše ....ampak vseeno kvalitetne niso!!!

Od kdaj naprej lahko uporabljam ležalnik za malega? 2x sem ga dala vanj za 10 minut, pa se mi zdi da je noro užival...ne vem pa če je to dobro zaradi hrbtenice! Koliko ga je priporočljivo imeti na dan v njem?

Kengurujčka mi še nimamo....bi ga pa rada imela. Tudi naš piko se rad nosi tako, da opazuje svet.

Glede čajčka...mi mu dajemo kar baby čaj s komarčkom, kamilico in kumino....baje pomaga tudi proti krčkom...sploh komarček je baje dober. Marcel je pa že pravi mojster pitja po žličkiuser posted image

Kolk ste že kaj shujšale???? Meni fali še 7 kiluser posted image

Ankica čestitam za Kristino!!! Kaj nas pa le pridi prebrat, čeprav si majčica. Tvoji nasveti so vedno najboljši!!!

Lp

_____________________________

Marcel in Zarja

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: APRILKE 2006
11.5.2006 17:37:13   
*zvezdica*
Aja še to...a so vam v porodnišnici dali recept za AD3 kapljice???  danes sem ugotovila, da so jih dali vsem...meni pa ne!!! A je možno da je pediatrinja enostavno pozabila????

_____________________________

Marcel in Zarja

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: APRILKE 2006
11.5.2006 19:44:47   
mojčika
Ola dekleta, naš računalnik je mrknil za nekaj dni, fajn je brati kaj se dogaja pri vas.
Naš ata je šel v službo in moram reči, da je dokaj naporno, naša Maya je vsak dan več budna, tudi ponoči spimo samo na dve uri, tako da sem dokaj utrujena. Zaradi napenjanja, in ker je pojedla preveč traka, posledično jok...., smo menjali stekleničke, iz Aventa na NUk, in je sedaj malo bolje, poje več in tudi manj zvijanja med hrano. Krče imamo pa vsak dan ob 6. zjutraj in 8. zvečer, tako se mi smili, da bi kdaj še sama rada malo jokala z njo.

Tudi mi smo pri pediatru naročeni čez tri mesece in čez 5 mesecev, vmes pa samo kolki. Dobili smo tudi AD3 kapljice, a si bom drznila dati Oleovit D3, saj se bojim še hujših krčev.

Popoldan spi naša Maya v stolčku, ležalniku, ki ga imam kar na kuhinjski mizi in najraje je, če dela še pomivalni stroj, pa spi. Ena je spraševala, kakšen stolček, poglej v moj album, boš videla, je na eni slikici.

Kaj pa nohtki, jih kaj strižete, naša ima take britvice, da me je kar strah, da bi se po obrazku pokrempala, saj je koža še vedno dokaj vneta.

No deklice dovolj, lepe sanje vsem.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: APRILKE 2006
11.5.2006 21:40:47   
eya
Zvezdica-a se dojita ali mu daješ adaptirano mleko? menda je obeh vitaminov v adaptiranem mleku dovolj in kapljic (še posebej poleti) ni tako nujno dodajati. Mogoče je v tem fora, ali pa je res pozabila, pokliči jo. Kar se pa tiče pampersk-mi imamo kupljene v Avstriji, delajo jih pa v Nemčiji (jih prodajajo pa tudi v Mullerju) in naj bi bile malo boljše kot te (narejene na Poljskem), ki jih prodajajo v ostalih trgovinah pri nas. In res so do sedaj samo enkrat ponoči premočile, drugače pa vedno zdržijo, tudi kakce, pa ponoči (od 10ih do 7ih) ne previjam. Bom pa, ko mi teh zmanjka, preskusila tiste iz DM, imam še kupon zanje. A ste ve tudi kaj izkoristile iz knjižice kuponov v DMu?

Mojčika-a je v sirupu Oleovit tudi vitamin A? Bi te prosila, da preveriš... Če je, se bom tudi jaz odpravila v Škofjo Loko po te kapljice, sicer pa jutri mali dobi prvo kapljico AD3 in držte pesti, da ne bo imel še večjih krčev, ker ga že itak malo matrajo.

A imate ve tudi tak ritual hranjenja kot pri nas...dojenje, previjanje in nato spet dojenje (iz iste joške)? Kaj pa ko se kopate...pri nas: dojenje, po slabi uri kopanje in nato spet dojenje.

Pa lahko nočko vam in vašim user posted image !


(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: APRILKE 2006
11.5.2006 22:34:35   
halena
Eya,jaz imam tak način dojenja in sem zelo zadovoljna!
Ju3 imamo prvi pregled in moram reč, da ste me kar pošteno prestrašile s temi kapljicamiuser posted image
Za kengurujček pa sem slišala, da ni priporočljivo do 3-4 meseca, zaradi hrbteničke..
Jaz sem se končno rešla pamperskuser posted image ,čeprav mi niso nikoli premočile.Najbolj sem zadovoljna s Fixies,ker so zelo mehke.Za BabyLove se mi zdi pa ena srednja žalost-sem mislila,da so res nekaj extra,pa nimam kej dost za hvalit ne grajat..Še vedno eksperimentiram s plenicami,tako da me ne bo kaka vzela za domišljavko!user posted image
Sem cel dan delala kot bik in sem utrujena,da se mi ne da niti premaknit več..
Lepo se zabavajte s svojimi zakladki!

lahkonoč

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: APRILKE 2006
11.5.2006 22:39:09   
halena
sem pozabla:Jaz dojim na eni joški+previjanje in polovica druge joške.Naslednje dojenje je :preostala polovica+previjanje+druga joška..itd
..mleka imam polno,saj mi neprestano teče iz obeh jošk,zato mala ne folga nikoli v enem šusu spraznit cele joške,pa potem tako malo porazdelim,da se mi preveč ne nabira mleka samo v eni joški..

malo zakomplicirano se sliši,ma v bistvu ni..user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: APRILKE 2006
11.5.2006 23:49:23   
mojčika
Eya v kapljicah je le D3, ampak otrokom s krčki tako predpisujejo le kapljice D3, sicer smo mi na adaptiranem mleku in A-ja dobi dovolj že tam, tiste, ki dojite, pa ga same zaužitej malo več s hrano.
Nama je zaradi mleka predpisala tako samo 4 kapljice...

Še to, sama sem kupila kengurujček, sem ga že uporabila v dnevih, ko ni sonca, ker je ne morem skriti, to s hrbteničko drži, a jo tudi sama  podpiram z rokama, me pa moti to, da vsi vemo, da so "kengurujčkani" nedonošenčki bolj napredovali v rasti kot tisti v inkubatorju, naša tako rada prisloni glavico na moj srček, tako je ful zadovoljna in to mi veliko pomeni, ko jo vidim pomirjeno. Potem pa že ni tako hudo, če jo kdaj ponosim tudi tako, a ne.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: APRILKE 2006
12.5.2006 9:36:11   
jota
Vidim, da ste ful aktivne. Ene še celo okrog polnoči pišete. Jaz imam takrat za seboj že kakšno dobro uro spanja. Sem zvečer tako zmatrana, da se mi še TV ne da gledat. Pa je mala ful pridna. Vidim, da skoraj vse dojite iz obeh dojk. Hana že od rojstva pije samo na eni - zgleda, da je mleka za izvozuser posted image . Problem je samo ponoči, ko je ena dojka neizpita od 8 zvečer pa do 6 ali 7 zjutraj. Blazinca je zjutraj čisto mokra.

Drgače smo pa v redu, smo imeli že drugo posvetovalnico. Hana se je v zadnjem mesecu zredila z 1,5 kg. Pediatrinja kar ni mogla verjet. Tako ima že 5 kg in pomoje je že kar ujela vse donošene otroke. Smo pa staknili zdaj prehlad, kašljamo in smrkamo na veliko, pa še učka imamo vnetega. Ampak k sreči so pljučka čista, tako da smo vseeno veliko na svežem zraku.

Uživajte zdaj v teh dneh, ko bo tako toplo. Pa ne user posted image preveč oblačit, da se vam ne bodo prehladil. Mi je pediatrinja tako svetovala. Lep vikend vsem.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: APRILKE 2006
12.5.2006 11:53:28   
Pi@
Lep pozdrav vsem mamicam in vašim malčkom!
Mene pa zanima ali že uporabljate vlažne robčke za čiščenje ritke?


_____________________________

12.4.2006 nas je osrečil mali Bor

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: APRILKE 2006
12.5.2006 13:43:40   
flecker1
Sama sem vlažilne že uporabljala, ko smo prišli iz porodnišnice, tako da patronažna ni nič rekla, da ne bi smela. Zdaj uporabljam od Mullerja, so super kot pa tiste pampersovih robčk.

(odgovor članu Pi@)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: APRILKE 2006
12.5.2006 14:41:33   
kaja29
kaj pa za preostale del teleščka (rokice, obrazek) tudi uporabljate te vlažilne robčke??'
jaz mam vatko al pa ene krpice za 1x uporabo

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: APRILKE 2006
12.5.2006 16:57:49   
flecker1
Jza vlažilne uporabim samo za ritko, za ostale dele telesa pa samo vatko z vodo.

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: APRILKE 2006
12.5.2006 18:16:56   
flecker1
Zanima me, kaj oblačite user posted image za zunaj? Meni se zdi, da mojo preveč oblačim,user posted image . Ima bodi kratek rokav, majičko dolg rokav, žabice do pasu, pa hlače, nato še bombažno jopico. Je preveč ali pravšnje?

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: APRILKE 2006
12.5.2006 18:32:47   
eya
Robčkov zaenkrat še ne uporabljam, zaenkrat prakticiram kar vodo+vato.
Kako se oblačimo? Notri ima dva dolga rokava (bodija)+pajacek brez rokavov (ali bombažne hlače-na način žabic)+copatke, za ven pa oblečeva še jopico+kapico. Očitno ga jaz še bolj oblečem? Ampak, če ga potipam na zatilju, ni nikoli prevroč...

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: APRILKE 2006
13.5.2006 8:59:00   
halena
Jaz sem včeraj na prvem obisku pri zdravniku prvič uporabljala vlažilne robčke in moram reč,da se nisem lih prijetno počutila..-ne vem kako se je počutila Ajda,ma..raje uporabljam vatko in vodo,tiste robčke pa samo v takih situacijah,kjer nimaš na voljo vode..Se mi vseeno zdijo preveč parfumerizirani.
Oblačim jo v tetra+mako+še kako majčko+jopici(če gremo ven)+hlačke+nogavičke do kolen+copatki ali tople termo nogavičke.
Čao,se zbuja!user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: APRILKE 2006
14.5.2006 9:17:40   
mojčika
Mi smo za polno luno podirali rekorde, včeraj smo spali od 23-1, potema pa zbujanje ob 3, 5, 6, 7, naslednje spanje ob 13. Jao kako sem bila zaspana, pa ti smotani krčki ubijajo. Zamenjam malo, za en dan s tistimi, ki pišete, da spite po deset ur.

Robčke uporabljamo že od bolnice za ritko, pa le-ta ni bila nič vneta, sicer raje trkam, a do sedaj se je obneslo.

Kako pa vaši kaj s temenci, mi jih imamo, a zaradi gostih laskov težko pridemo do njih, s čim boste mazale, jaz sem sedaj z olivnim oljem, ma ne vidim kakega učinka.

Pampers 2 pa so res groza, imamo jih pa še dva velika paketa...user posted image

Zanima me še, kako je z vašimi trebuhi, moj je pod večer še vedno kot bi bila v 4. mesecu nosečnosti, zjutraj pa v 3. mesecu.

Lepo nedeljo

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: APRILKE 2006
14.5.2006 20:40:17   
halena
Na prvem zdravniškem pregledu smo bili prijetno presenečeni,da je naša Ajda pridobila v slabem mesecu 1200g(od izpusta iz bolnice)user posted image
Danes smo začeli z AD3 kapljicami in me kr malo skrbi,ker se med spanjem kar nekaj zbuja in malo pojoče,pa tudi spi bolj slabo.To je bilo čez dan,pred nami je pa prva AD3 noč in ne vem kaj bouser posted image
Mojčika,menda je bla res lunca polna..upam,da bo danes MayaM.utrujena in boste lepo spančkali ponoči!
Ko si pa že omenjala trebuh..moj je kar soliden-seveda je zjutraj najbolj 'plosk'user posted image ,ampak še vedno se prištevam k trebušnim plesalkamuser posted image ..Sem si pa celo ene hlače stlačila na rituser posted image !Zdaj imam boke in je v tem malo problema,ker prej jih bolj nisem imela in me zdaj heca vsa garderoba..Pa tut joške imam večje in kake oblekce ne stlačim prekuser posted image -Skratka sem ratala ta prava baba-kar mi je všeč!user posted image
No,mene pa zanima kako kaj vaša čišča?Jaz jo imam še zdaj, pa smo rodili 11.4.user posted image Pojavlja pa se le še kot rahel rjav izcedek ali pa kot kaka kapljica-dve krvi..Sem že mal tečna,ker bi rada kaj sexala,ker že doooolgo nisemuser posted image !!Kako pa kaj ve?Ste se že šli zajčke v postelji?user posted image
Sem se pa odločila,da iz otroške garderobe umaknem tetra in mako majčke in bom uporabljala samo bodije,ker so bolj komot za oblečt.Me pa zanima,če lahko oblečeš bodi kanaterco+čez še bodi z dolgimi rokavi?Meni se to zdi tako malo smešno,ker imaš potem tam spodaj same netke..-al ne?
Vidim,da ste čist zaposlene,kar je pohvalno,da smo aprilke take mamice-itak pa vikendi niso bili nikoli naša vrlina!
Čao in dolge noči želim!user posted image


(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: APRILKE 2006
15.5.2006 16:59:49   
maychika
Ojla aprilke. Končno sem si tudi jaz vzela čas in bom kaj napisala. Se sploh ne spravim pisat, vas pa redno berem. Zdaj je babica odpeljala našo malo Tio ven na sprehod, jaz pa bom izkoristila malo za vas in potem za fitnes. Je treba telo spet kolikor toliko nazaj spravit.

Vidim,da se vsem ful dogaja in smo vse približno na istem. Pri nas se tudi še dojimo, vendar pa še zdaleč nimam dovolj mleka niti v obeh dojkah za našo malo požrešnico, tko da vseeno še dodajamo ornk flaške.

V sredo imamo prvo posvetovalnico in moram dobiti še napotnico za pregled kolkov. Sem že enkrat bila tam zaradi tega, pa so vse zamešali, tko da je nsem dobila. Mah...kar nekaj...zdaj se mi ne da še s tem ukvarjati.
Sicer pa me kar firbec matra kako bo...in kako naša mala napreduje. Meni se zdi, kot da je že zacelo glavo zrasla (kar seveda ni) in da ima 10 kil, kar jih patudi nima. Samo občutek je tak, ko jo nosim okrog. Je pa naša pikica kar pridna, moram potrkati. Se pa bojim kako bo, če bo imela krčke.

A potem pravite, da so tiste druge kapljice boljše kot AD3, ki jih predpišejo zdravniki? Je manj krčkov ali kaj? Dobro, da sem iz Škofje Loke in imam blizu do Arnike. Vse najboljše za našega otroka.

Aja, Ankica...čestitke ob rojstvu otročka...dobrodošla spet med nami...nič hudega, če si majevka. Jaz sem tudi ravno še marčice ujela...ampak ostajam zvesta aprilkam.user posted image

Jaz imam čiščo samo še neznatno. Zelo malo izcedka, pa še ta je skoraj brezbarven. Tako, da imam tiste mini vložke samo še. Sem bila na pregledu zadnjič in je vse OK. Z dragim sva se tudi prvič spet spravila k stvari, pa je nisva do konca speljala, ker me je ful špikalo notri in bolelo. Tko, da sem rekla, da bova pač mogla postopoma se nazaj uvesti. Dobro, da je tako razumevajoč, ker čene bi mi revček že pobegnil. Hja tako je to. Tudi tisti šivi niso bili nič kaj prijetni, tko da sem se kar stežka sprostila, čeprav se je trudil.

Halena oprosti, ampak kaj je to kanaterca? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj, a mi našo premalo oblačimo ali ve vaše preveč? Mi jo oblečemo v bodi z dolgimi rokavi in pajacka brez rokavov in nogavičke (pod ali nad hlačkami...odvisno od prostora pri nogicah)...tako je za doma in potem tudi za ven, če je zunaj ful toplo, ker imamo itak dekico za pokrit, samo da ji dodamo še kapico. Če pa je hladneje, pa damo čez vse še en cel pajacek iz pliša. In to je to. Pa se punca še ni pritožila, da bi jo zeblo.

Nohtke mi strižemo kar, ko spi. Takrat je najbolj mirna in ni problema postriči. Ji pa zelooo hitro rastejo. Zadnjič sem jih postrigla v petek in potem v nedeljo spet.user posted image

Ja, tudi jaz bi rada izvedela, če za nosek obstaja še kaj drugega kot pumpica in fiz. raztopina, ker ima moja punčka ful probleme z noskom, pa ni prehlajena. Če je ne bi matral, se ponoči sploh ne bi zbujala, tko pa jo zamašen nosem prisili, da se sredi noči zbudi. Jaz ji sicer kapnem raztopino v nosem in počakam, da se "lumpek v nosu" zmehča, potem pa ji ga s "posvaljkanim" robčkom ven skopljem, ker pumpica ne deluje vedno...oz. deluje zelo redko. Saj gre, samo še bolje bi bilo, če ne bi imeli teh težav, ker se mi mala ful smili, ker ne more normalno dihat.

Ja, naša se bo zdaj počasi vpisala v klub "visokih čel". Laski na čelu ji izpadajo in že dobivamo temence. Smo jih začeli z olivnim oljčkom mazati, pa se tudi meni ne zdi, da bi karkoli pomagalo. Moram v sredo vprašati kako in kaj...pa za nosek tudi.

Mi že od vsega začetka uporabljamo robčke za ritko. Tudi patronažna je rekla, da so ful praktični. Ritka zaenkrat še ni bila vneta (trkam).

Flecker...mislim, da za ven je tvoja oblečena čisto v redu. Če je pa povrh še pokrita, pa po moje niti ne rabiš žabic do pasu in jopice, če je seveda zunaj sonček in je že tako toplo.

Pravijo, da otroka naj ne bi oblekel ful več, kot bi sebe. Jaz sem sicer bolj zmrznjene sorte, ampak mislim, da bi otrok "povedal", če bi ga zeblo ali bi mu bilo prevroče.

Mi smo ta vikend kupili kengurujčka in bomo še kakšna 2 tedna počakali z uporabo, mislim pa, da bo fino nosit otročka vsaj po stanovanju malo tako, da te vidi. Ker da jo dve uri nosim po rokah je pa tudi malo huda.

No, grem jesti...imamo rižev narastek. Mnjam...

Punce...mamice...lepo se imejte in pocrkljajte se z user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Več pa drugič...no ja...manj...sem bila kar pridna, ker sem imela čas pisati...

LP, M.user posted image

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: APRILKE 2006
15.5.2006 17:59:56   
flecker1
Danes sem se opogumila in jo oblekla samo v bodi dolg rokav in puloverček, pa žabice ter tanke hlačke in še nogavičko zravn. Pa tanko kapico. Sicer je bilo danes zunaj ful toplo.
No, danes smo imeli prvo posvetovalnico, sedaj ima že 4090g brez longet(pred odpustom iz porodnišnice je imela 2990g z gipsom), velika pa 53 cm(ob rojstvu 49cm). Vesela sem, da lepo redi, ker včasih se mi zdi da premalo popije mojega mlekca, zdaj pa vidim da je vse lepo in prav, user posted image . Dobili smo AD3, jutri zjutraj bom začela dati 1 kapljico, vsaki dan več do 7 kapljic. Upam da je ne bo hudo zvijalo. Spet smo naročeni čez en mesec, samo na stehtanje in merjenje, čez 2 meseca ima že 2. posvetovalnico. Vsi, se pravi patronažna, med. sestra in zdravnica mi rečejo, samo dojenje po 6. mesecu...user posted image Jaz pa sem mislila dati kašice že v 4. mesecu, tako kot sem pri prvi hčerki, sedaj pa ne vem več, kaj naj...Da bi samo dojila do 6. meseca...user posted image Pa ve, kako se boste odločile? Zdaj gremo na luft, prej smo prišli domov, da sem jo podojila, sedaj pa spet na luft.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: APRILKE 2006
15.5.2006 23:25:49   
halena
eNE STE PA PRIDNE!!user posted image

Glede dojenja..jaz bom dojila kakor dolgo bo mogoče(upam da do 1. leta),potem bi pa kar prenehala,ker bo takrat že na pravi hrani in bo to dovolj.Vem,da je fajn čim dalj dojit,ma...Otrok naj bi pri 8,mesecih jedel že vse,tako da bi potem imela ta obred zgolj za se pocartat.

Kanaterca je spodnja majčka brez rokavov.Nisem niti pomislila,da je to čuden izraz,pa zdaj vidim ko pišem,da se res smešno sliši.user posted image

Naša mala kar lepo sprejema AD3 kapljice.Ampak mene je kar šokiralo,ko sem prebrala,pa še kolegica mi je enako danes rekla-ve dajate postopoma te kapljice na razmik več dni?Jaz ji na dan dam 6 kapljic.Morala bi jih sicer dati 7.,ampak kar štrajkam pri tej sedmi.Jaz sem doktorco zastopila,da ji postopoma dodajam teh 7. kapljic v enem dnevu.Ja pol je pa Ajda to res enkratno sprejela!Mogoče malo manj pospančka čez dan,ampak prvo noč (ta je bila včeraj)je pa prav rekorde tolkla!

Mamice,jaz grem spat,ker že z belim gledam!Lahkonočko!user posted image

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: APRILKE 2006
16.5.2006 7:04:33   
Marelica
Tudi mi robčke uporabljamo že od samega začetka in nismo imeli še vnete ritke. Aja, pa uporabljamo jih samo za brisanje ritke.


AD3 kapljice nam na srečo ne povzročajo problemov s krčki. Sumim edino, da je po njih staknila drisko, ki je precej neobičajna. Najprej cel dan ne kaka ampak precej prdi, pardon, jo mučijo vetrovi. Potem pa je naenkrat ena plenica cela pokakana z zelo redkim, močno smredečim blatom. To se je zdaj zgodilo že drugi dan. Me sicer skrbi, ampak nima pa ne vročine, ima normalen apetit in je živahna, tako da mislim, da ni hudega (če se bo še ponavljalo bom pa povprašala zdravnika).


Hm, trebuh je pri meni še tudi precej obilen, kar se pozna na vseh starih hlačah. Na žalost se me drži še +4 do +5 kg iz časa nosečnosti. Je pa res, da precej jem in pijem veliko mleka, ker bi rada še vsaj nekaj časa dojila. Mislim pa, da že počasi izgubljam mleko, ker mala rabi vedno večje količine nadomestka in to že skoraj po vsakem dojenju. :(  Jota in helena, vedve pa s takimi presežki!!!


Čiščo sem imela tri tedne zelo močno, potem en teden zelo rahlo, zdaj pa je k sreči več nimam - seveda sva že šla v akcijo. Predvsem sem se bala, da me bo še kaj bolelo, pa me ne - JUHUHU!


Kaj vam poleg bebic tudi tak hitro čas mine? Meni je dan tako kratek, pa se mi zdi, da cel dan samo hranim, previjam in uspavam našo Katarinco. Komajda uspem sproti še gospodinjit.


LP!


(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: APRILKE 2006
16.5.2006 9:40:23   
flecker1
Sama polno dojim, včasih imam kar preveč mleka, včasih manj. Mislim da mi pomagajo čaji za dojenje, po pitju tega čaja imam polne dojke in temu več mleka. Marelica, probaj...

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: APRILKE 2006
16.5.2006 11:06:01   
mojčika
Mi smo se pa danes malo bolj naspali user posted image  user posted image , od 11-3, 3-5.30, 6.30-10, to je zame čisti luksuz.

Vidim, da že vse dajete AD3, mi bomo začeli danes, bomo videli, nam so rekli, da naj dajamo šele po 6. tednu, zato sem še malo počakala.

Naša koža po obrazu se je z mozoljčki umirila, a ostala je trda in suha povrhnjica.

O temencih nič ne pišete, mi jih imamo kar precej.

Tudi meni ostaja 4+ in trebuh, drugače pa mislim, da bom kar dobila dol z miganjem, čeprav ne dojim, in ne s kakšno hudo dijeto, tako ali tako pa ne bi šla več na težo pred porodom, se s kako kilo več počutim bolje.

No mene pa  je že obiskala TETA S KRVAVCA user posted image  in zgleda, da bom nadomestila za vse mesece nazaj, tako lije, da je prav groza.

Zajčki so pri nas že bili, bilo fajn, a naslednji dan malo vnetja, kar pa je pri meni tako ali tako stalnica.

Oblačimo pa mi ne veliko, ker je sicer ful potna, raje dekico čez, da lahko odkrijem in pokrijem nazaj, če je potrebno.

LP

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: APRILKE 2006
16.5.2006 11:10:25   
flecker1
Danes sem začela dati eno kapljico AD3. Tako nam je patronažna svetovala, da naj postopoma dajemo en dan eno kap., drug dan 2 kap. itd dokler ne pridemo do 7 kapljic. Upam da od tega Melissa ne bo dobila krče. Krče ima, bi rekla 2-3x na teden, zadnjič je imela v soboto. Mi nimamo temence, no trkam čez les da jih ne bo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?