|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: no aprilke 2005, kako?
5.5.2006 15:37:08   
m_m
Kuk že gre ono, kaj delaš na prvi dan v letu, potem se ti bo tako godilo celo naslednje leto...

No, ni lih novo leto, sam vseen. Naša mala je imela za RD torto v obliki račke. Delala sem jo ravno en dan zatem. In kaj se nam dogaja že takoj prvi teden???? Zuser posted image auser posted image suser posted image uuser posted image luser posted image e     suser posted image o     nuser posted image auser posted image s     ruser posted image auser posted image čuser posted image kuser posted image e. Še vsako darilo do zdaj je bilo al igračka v obliki račke, al narisana račka nekje gori, ali celo igračka račke, ko jih otrok za sabo vleče. To kar je bila ideja torte. TAk mal no mi je "spuki, kripi, skeri" user posted image Me kar strese BBBBRRRR

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: no aprilke 2005, kako?
7.5.2006 9:56:41   
sminc
Bok. Lep pozdrav iz Dolenjske. Veste da nisem vedla da obstaja naš forum?! Grozno. Pa velikokrat iiščem  aprilke.
no, mi smo 15 aprila praznovali 1 leto. V torek imava sistematski, pa bom pol poročala koliko smo zrastli. Mam pa občutek da smo bolj pri ta lahkih. hodimo še ne sami in še nekaj časa ne bomo, ker je hipoton. Malo ga ravnotežje juser posted image user posted image . Drugače je pa živahen fantek, trmast kot oven. Govori kar dost a po svoje. Ate ate je še najbolj podobno besedi. Ostalo je pa  e-dejdejdej,ajte ajte, didldidldidl. Ne vem kdaj bo kaj smiselnega povedaluser posted image user posted image user posted image . Včasih me mal zaskrbi. Če je že mehak kot gumicauser posted image bi vsaj pričal lahko bolj. Dojiva se več ne. Mali se je sam odstavil čez dan pri 9 mesecih, popolnoma pa pri 11 mesecih ko je dobil zgornja 2 zobka. Imamo pa jih 4,..........- zobke mislim. Št nogice ima 19, hlače st. 80-86, majčke pa so še 80 prav.
Drugače se pa nič ne boji, zapre oči in se kar vrže- men na roke. Mal mi preveč zaupa.user posted image user posted image
lp in se slišimo.

m-m
tortica je zgledala božansko



_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: no aprilke 2005, kako?
7.5.2006 10:57:56   
m_m
ojla sminci user posted image

sem te že mal pogrešala. Hvala za kompliment. Jst zdejle pridno pišem, sej veš kaj. Tak da sem bol kot ne cele dneve na računalniku in vmes mal posrfam po netu. Pa sem že mislila, da nista dobla mejla user posted image  a pol praviš da si šele zdaj odkrila mesečnice. Sej jst sem tut nekaj časa rabla, v bistu sem dala to temo po otrok tam nekje spodaj (kot je bilo pri dojenčku) pa so mi jo prestavli. In potem sem iskala kam...

A 4 zobke imata? Nam je na 1. RD 7. pokukal ven. Se je hotla mala kar igrat z njo user posted image  Zdej bi se že lahko enkrat spet vidli a ne user posted image  ti sporočim ko bomo doma. Drugi vikend grem, sam še ne vem za koliko časa. A bosta doma?

Čuj a na fizioterapijo še hodita?

lp Maja

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: no aprilke 2005, kako?
7.5.2006 11:02:12   
sminc
Bok. Na fizioterapijo nama ni več treba hodit. Baje je zdaj na njem- ko se bo opogumil bo shodil. drugače bova pa doma ja. Bi bilo lepo da se vidimo. Lsm

_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: no aprilke 2005, kako?
7.5.2006 11:04:52   
m_m
user posted image  tascha + Tim 

user posted image   Barbara E + Nika

user posted image  m_m  + Aneja

user posted image  sminc + Jakob Enej

user posted image  taška30 + Manca


honey ti se pa še nisi pofočkala.

Kje pa so tinatona, naja31 user posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: no aprilke 2005, kako?
7.5.2006 11:07:11   
m_m
sminc super user posted image  ti javim podrobnejše inf.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: no aprilke 2005, kako?
8.5.2006 7:51:31   
BarbaraE
No, pa je minil lep sončen vikend. Še dobro, smo malce z zamudo praznovali moj RD in hb, da je zdržalo vreme.

Našo punco dajejo zobki. Kot kaže ji 4 ven hodijo - sem malo potipala in se čuti kot bunkice, pa še non stop si mesto liže in drgne. Aja, pa zgornja leva dvojka se najavlja. In zato so naše noči pestre. Danes je možek ni mogel potolažit in sva jo vzela v posteljo (itak se mi je takoj priklopila). Je pa potem hitro zaspala in spala še, ko sva midva šla - torej od okoli 1.00, ko je prišla k nama,  pa do 6.30.  Upam, da bodo zobki kmalu ven pokukali, ker če ne bo še nekaj noči pestrih.

M_m, a je Aneja dobila tiste račke, ki se jih vleče in čim jih premakneš, začnejo gagati? Nika je takšne dobila in na mojo srečo sta jih s taščo odnesli k njej, da jih ima tam, ko se čuva (drugače bi bilo celo popoldne v tem stilu GA GA GA GA GA GA GA GA GA GA GA GA GA GA... user posted image ) Aja, je pa tašča povedala, da hodita z Niko k enemu sosedu ta prave račke gledat, v čemer punca uživa. user posted image  

Lep dan še naprej.
Barbara

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: no aprilke 2005, kako?
8.5.2006 12:11:18   
m_m
Ja, ja. Točno te račke. Sam da ji gaganje ni všeč. Igra se s koleščki, račke gleda, s prstom išče luknje od vijakov, vse, sam za vrvico noče potegit user posted image  če se slučajno oglasi sirena (tak jst rečem temu gaganju) kar spusti vrvico iz rok. Pa ima doma tudi eno igračo ki jo lahko za sabo vlečeš, starega baggija, jo rada vlači naokol in se je ne boji. Sam račke pa ko da se ustraši gaganja user posted image Sem že študirala, da bi barterije ven vzela

BarbaraE a se vaša tut dere, zdaj ko ji zobki rastejo? Ta je čist divja. Že tako spi samo 8 ur na noč. Zdaj pa še manj. Že celi teden hodi spat malo prej kot običajno (vsaj nekaj dobrega), ob 9:30 jo dam spat, zaspi okol 10:00 zvečer. Prej je bilo to dodatni dve uri poznej. Zbudi se okol 3:00 ponoči, in bedi kake 4 ure, na koncu je že tak razigrana, da če bi bila jaz dovolj napsana, bi šle kar na zajtrk. Začne e z grdim dretjem, ne pomaga lekadol. Damo ji zobno ščetko, ono na ročaju in z gumjasto ščetko, pa si drgne dlesni. Sama drži krtačko in si naštima kje jo boli. Potem po ene 2-3 urah se potolaži, in zadnji uro je že bolše volje, celo nasmeji se. Okol 7 zjutraj zaspi. Pa mene tudi zmanjka. Ob 9 se vstanemo, malo jo kregam user posted image  pa mi "govori" nazaj, pa pojamra, tak ko da ve kaj ji govorim. In predno se najemo, je že pol jutra mim user posted image  Upam, da bo ta Triglav kmalu zunaj.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: no aprilke 2005, kako?
8.5.2006 21:36:44   
taška30
Hojla!
Joj, ste pa res bogi s temi zobki, no. Prav smilite se mi, ker pri nas nikoli ni bilo enega problema zaradi zob. Saj sem že enkrat povedala - jaz sploh ne vem, kdaj ji rastejo, opazim jih, ko so že skoraj celi zunaj, tudi pri kočnikih je tako. No, upam, da vam bo kmalu bolje. Sploh si ne predstavljam, da bi morala biti ponoči par ur pokonci.user posted image  Se mi utrga, sploh zdaj ko je služba.

No, imamo pa druge finte. Ta vikend sva z možem šla na eno poroko, tam smo tudi prespali in zato je bila Manca na počitnicah pri moževih starših (ne prvič) od petka popoldne do nedelje popoldne. Sicer se je imela super in je uživala (in naju nič pogrešala), AMPAK: ko so jo včeraj pripeljali, je špilala takšno užaljenost, da to ne moreš verjet. Grdo me je gledala, se obračala stran in me odrivala. O kakšnem veselju, da vidi mamico, ne duha ne sluha.user posted image  No, potem se je malo unesla in smo se mi3je sami crkljali, ko je prišel čas za spanje, se je pa začela groza vseh groz. Odkrila je nov način kričanja, v bistvu neke vrste vreščanje, glasno, jezno, histerično, slišat je bilo najmanj kot da ji nohte pulijo s prstov. user posted image  In sploh ni nehala. Vmes sem hodila k njej v sobo jo miriti, pa ni kej dost pomagalo, se mi zdi, kot da je bila jezna name. Ko sem kake 4-ič prišla tja, se je tako napenjala s tuljenjem, da se je totalno zbruhala (dva deci in pol mleka, cel frutek od večerje). Pobruhano je bilo vse: pižama, spalna vreča, kovter, obroba na postli, rjuha, jogi, tla...groza, skratka!
Umijemo in preoblečemo njo (bolj kot ne brez besed in z resnim pogledom), postlo...ponovimo vajo: spalka (druga), čaj, duda 1, duda 2, grem ven, spet vreščanje...po 10 minutah sem se vdala, jo vzela v naročje, kot včasih, ko je bila še dojenček, ji dala dudo in je zaspala v 10-ih sekundah.

No, tko je bilo. Danes nobenega problema, kot ponavadi, ob 20-ih jo je zmanjkalo takoj. Moram priznat, da imam kar slabo vest, ker verjetno je bila tako zmedena od teh počitnic, vožnje, sprememb, da me je rabilauser posted image , jaz sem jo pa pustilauser posted image . Sicer vmes hodila k njej, jo božala...ah, kar je, je. user posted image  V bistvu sem že tako navajena, da sama zaspi, da se mi je tole včeraj zdelo čista provokacija. kaj pa vem?!?

Mene pa zanima, a ve vaše kaj navajate, da sami jejo z žlico? Jaz čisto nič, moram priznat, pa tud kakega interesa ne kaže zaenkrat.

No, pozdravček, Taška

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: no aprilke 2005, kako?
9.5.2006 7:16:31   
BarbaraE
Ojla,

m_m - naša je tudi sitna, ko ji zobki ven rastejo. To sicer povežemo šele dva dni po katastrofalnih nočeh, ko opazimo nov zobek. Zdaj pa nekako že prej vemo, da so zobki - za 4 se pripravlja - kar neke bunkice, malo otečeno itd. Sicer pa mož hodi zdaj ponoči k njej in jo skuša poštimat. Če bi šla jaz, bi itak želela joško, čemur pa se odvajamo. Že takoj se morava priklopit, ko pridem iz službe. Se komaj uspem sezut, odložit stvari ... Zadnje čase naju z možem itak počaka zunaj pred hišo z babi in tako jo prevzamem že na dvorišču in potem v naročju z njo - sezuvat itd. (bog ne daj, da bi jo spustila, preden se priklopi) Hja, naša mala razvajenka (kdo neki je rekel, da se do enega leta ne da razvadit otroka. user posted image ) No, včeraj je zaspala brez moje pomoči. Jo je dal spat možek, ker smo imele s frendicami še praznovanje mojega rd. Itak, da Nika ne zaspi v svoji postelji. Hja, saj tako vem, kje sva naredila z možem napakice. Bomo popravili pri drugem otroku. user posted image  

Taška - nič je kaj ne navajamo na to, da bi jedla z žlico, ker bi bila cela kuhinja od hrane. Saj ji dava žličko v roke, ampak brez hrane in vidiva, kaj počne s prazno žlico. Torej ... user posted image  Drugače pa hoče kdaj sama jesti z rokicami in to ji pač dovolim do te mere, dokler ne začne hrana "padat" po tleh. Nikina najljubša igra je - jaz mečem, vi pobirate. user posted image  In tako včasih začne to igrico med hranjenjem z napačnimi rekviziti. user posted image   Bomo na morju začeli z uvajanjem žlice, ko bomo vsi manj oblečeni. user posted image


čau bau
Barbara

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: no aprilke 2005, kako?
9.5.2006 14:30:18   
m_m
taška30 joj, to tudi ni bilo lušno poslušat. No, samo da se je zdaj uštimalo. Naša je tudi danes lepo spala. Ne vem če je zobek že zunaj ali je bilo samo tako malo, za oddih, pa bo zdaj isto naprej. Zaspi pa itak grdo. Včasih mora bi tuk utrujena, da v dnevni sobi na tleh leži in jamra zraven, da jo dam lahko v postlco. Drugače mi skače po kinderpetu. redko kdaj zaspi tako, da jo samo položim not, in se pač premetava tuk cajta, dokler je ne zmanjka. Tuli ko da jo iz kože vlečeš. Pa lahko zraven poješ, bereš, al pa oni vrtiljak vklopiš. Najboljš je it iz sobe, da me ne vidi.

Zobki pa trenutno pri nas zgledajo taole:

   uUUu
  _nn

No ta bunkica levo spodaj (pika), mislim da je to 4, je že taka nekaj časa. zdaj pa ne vem ali ta zob ven rine al kaj. Prejšnji teden je 2 spodaj pokukala in je še mala (_) tako da pričakujem 2 spodaj desno. Da bo pač simetrično user posted image  

Barbara pri drugem ha user posted image  


Žlica:
Jst ji dam polno različnih žlic za igrat, ko jo hranim. Ker drugače ne da mira in sploh noče ust odpret. Tako se pa zamoti. Prime jo lih kuker naleti. Najbolj so ji pa všeč vilice. Onih plastičnih ne mara najbolj, ampak te tavelike, ko jih mi uporabljamo. Samo ji ne pustim, si bo še kaj nerdla tak ko maha s tem priborom okol. Tako da zaenkrat ni videt, da je pripravljena na žlico. Je z rokami, veliko stvari. Tudi koslilo dobi v večjih kosih tako da lahko počasi gloda, medtem ko jo fotram. Če nima nič za delat, mi roko v krožnik rine in s prstom namaka v hrano, da lahko potem "riše" po svoji mizi na stolu. In ko ima najbolj zasvinjane roke se boža po glavi, obrazu in laseh. Tudi mi čakamo na tople dni, ko bo v sami plenici in bo lahko probala jesti z žlico sama, mene pa ne bo zraven bolela glava, kaka svinjarija nastaja.


(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: no aprilke 2005, kako?
10.5.2006 8:01:58   
BarbaraE
Zobki ja - naša ima 3 zgoraj - ta druga dvojka ven hodi, 4 spodaj - od tega je ena dvojkica še mala. In bunkice pri spodnjih štiricah. Mi je pa kolegica povedala, da je imel njen sine tudi bunkice (kot otečeno) pri štiricah, ven so pa prišle petice. Tako, da ne vem, kaj pomenijo te bunkice user posted image  

Imam pa vpr. glede kahlice. Mi je včeraj mami rekla, da kdaj mislim Niko kaj na kahlico dat. Da smo mi že hitro začeli na kahlici bit. Pa sem se uprla, češ, da ko smo bili mi majhni, itak nismo imeli tako vpojnih plenic in da v knjigi od rojstva do šole piše, da se pri tej starosti otroci še ne zavedajo, kdaj kakajo in lulajo. Torej, kakšnega mnenja ste ve? Sicer nameravam poleti tudi to uvajat - na morju, ko bo tako ali tako na plaži in čolnu brez pleničke - takrat bo pa najbrž že Nika sama opazila, kaj dogaja - če se bo glih pokakala, a ne user posted image


Torej - kakašno je vaše mnenje o kahlici?

Lp
Barbara

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: no aprilke 2005, kako?
10.5.2006 18:56:26   
m_m
user posted image  Kaka pujsa je Aneja danes. Smo se ravno fotrale, pa ni več hotla jest. Posodo se ji pustila na mizici in vmes hodila po kuhni in pospravlala. In v tem času ji je uspelo spraznit krožnik... z roko je zagrabla pest riža z narezanim mesom vred in si ga tlačla v usta. Kaka je bila. Ne vem če je polovico riža pristalo v njenem želodčku. Ostala polovica pa v slinčku, na mizi, na stolu... še v laseh ga je imela. Naša user posted image  pravi kitajec. Kaj bi kaj delala s palčkami user posted image

Ja kahlica pa ne vem če bo pri nas prišla na vrsto letos. Jst sem računala na drugo poletje, ko bo stara 2 leti. Niti kalice še nimamo. Nameravamo pa kupit ono nastavek za na školjko, da se navadi kam sodijo te stvari. Menda se pri enem letu otrok še ne zaveda toliko, da bi zavestno to delal. Če bi ga npr. navadli na kahlico, bi lahko kakal notri dva tedna, potem pa pozabil, kot da nikoli nič ni bilo. Sizifovo delo za mamo. Čeprav naša večkrat hodi pod mizo ko kaka. Tako da veš kdaj se kaj dogaja. Ampak ni vsak dan ob istem času in pod mizo samo slučajno, če smo v kuhinji. ne vem, no. meni se zdi da moraš potem kar naprej gledat kaj dela in opazovat kdaj bo kaj. Celi lubi dan. Kot da nimam kaj bolj pametnega za počet. Sej če slučajno ujagaš, jo mogoče že posadiš gor, in v kahli pristane kaka druga polovica klobase. Plenice so danes res dobre, vpojne. Pa še ne porabimo več kot 4 na dan. Saj so strošek samo kahlica pri enmu letu je pa tut misija nemogoče. vsaj men se zdi tak. Naše babice tut sprašujejo kdaj bo hodla na kahlo. Pa rečem, bo ko bo. Nisem jaz čudežna mama. Drugo leto pa bo še mogoče zraven lulala v kahlo in bo lahko v jeseni suha. Al pa tut ne. Se pa eno leto več že pozna in bo menda lažje navajat. Tak da Barbara smo istih misli user posted image

ejte, kaj pa majo vaši malčki obuto za hojo in plazenje po hiši?
Sem gledala razne copate, od onih usnjenih, cicibanovih, štumf-copatov, platnenih...


(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: no aprilke 2005, kako?
10.5.2006 20:41:16   
m_m
NAŠA PUPA HODI user posted image

Ma je kar mal presenetla. Kake tri tedne je delala po kaki korak, zdaj pa se je spustla in prehodla ene 7m. Vmes ni bilo ničesar kar bi se lahko oprijela, pa še pot je v ovinek. Tak da se je morala ornk okorajžat. Smo jo samo gledali. No včeraj je mela malo vaje, ko je naredla par korakov skupaj. Samo tole danes pa je bilo čisto presenečenje. In potem ko smo jo vsi hvalili in ploskali je kar hodla in hodla. Je pršla do enga na enmu koncu pa se obrnla in nazaj na drugi konec. Bravo Aneja.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: no aprilke 2005, kako?
10.5.2006 20:46:53   
Naja31
JUHU!!!! user posted image

A tukaj ste?
Ma, sem čisto pozabila, da vas tu najdem.

Mi smo imeli v petek cepljenje, ki bi ga morali imeti pri enem letu. Je bilo kar hudo. Marko je full jokal ko je dobil injekcijo, potem so mu pa še kri vzeli.
No, je pa kar velik fant. Ima 12,700 gr in okrog 83 cm. Ga sestra sploh ni mogla stehtati na tehtnici za dojenčke, ker je pretežak. Je napisalo "error". user posted image  Na tisti tehtnici za velike otroke ga je pa komaj izmerila, ker ni bil pri miru niti sekundo.
Hodi že zelo lepo in tudi veliko manj pada kot je en mesec nazaj. Med prvomajskimi prazniki je prvič zgornjo ustnico prebil, ker je padel in se ni ujel. Je bilo bolj pomembno,da je kamenček v rokici držal kot da bi se ujel.

Meni so full luškani pri tej starosti. Jaz bi ga lahko cel dan samo gledala. Pa vsak dan najde neko novo "besedo". Čeblja sto na uro.

M_m, Marko ima zdaj po hiši obute nogavičke z bremzicami. Pozimi je imel copatke, ker je bilo po tleh bolj mrzlo, zdaj jih je ravno presrasel, pa sem se odločila, da ne bom novih kupovala.Nogica mu kar hitro raste in se mi zdi škoda denarja. Ti štumfki so pa prav ok. Samo moraš paziti, da so bremzice bolj debele, da mu res ne drsi.

Toliko od naju.

Aja, BRAVO ANEJA za prve korake!!!!!! user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image Zdaj bo šele veselo
Lp, Naja in Marko (danes 13 mesecev user posted image   user posted image  user posted image )


< Sporočilo je popravil Naja31 -- 10.5.2006 20:48:06 >

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: no aprilke 2005, kako?
11.5.2006 7:09:27   
BarbaraE
Aneja user posted image  user posted image user posted image ! Mami m_m, zdaj se pa le pripravi na še bolj živahno hčerko. Zdaj pa res ne bo miru. user posted image  Ko je Nika shodila, smo bili vsi veseli. Zdaj pa malo manj. user posted image  Ker ona namreč noče dat rokice, ko hodi. Ona bo sama in ponavadi ravno v nasprotno smer kot midva. Aja, Naja31. To s kamenčkom v roki pa poznamo. Naša je čist preč, če lahko po kamenčkih hodi, pa da jih nabira (pa še kakšen v usta pride)user posted image  Je pa ponavadi res tisto, kar ima v rokici bolj pomembno, kot pa da bi se "ulovila", če ji zmanjka ravnotežja. Sem jo pa pogruntala - kadar naredi kaj takega, kar ve, da ne sme in se potem udari ali pade - takrat ne joka ampak samo pojamra. Zadnjič jo je spet teta trma zagrabila. In ponavadi ima dobro preračunano, kdaj se nazaj vržt - ali je kavč blizu ali pa eden od naju (itak, da jo prestreževa, a ne). No in nazadnje se ni ravno dobro postavila in je zgrešila kavč ter padla na tla in se seveda udarila. Je kar ornk zaropotalo. In me je s tleh samo pogledala, se malo nakremžila in brez joka vstala. Točno je vedela, da je bila tu pa sama kriva.

M_m - doma ima Nika nogavičke z bremzicami (ki si jih itak dol daje) ali pa cicibanove copatke (so nam jih "posodili" prijatelji). V copatkih se ji pa nogice precej oznojijo, tako da vseeno bolj prakticiramo nogavičke z bremzicami. Vsaj jaz. Tašča ji daje copatke.

U...sem se pozabila pohvalit - smo včeraj imeli krstno vožnjo s kolesom. Nika je preskusila sedež za na kolo. Je bila ornk važna in uživala 100 na uro. In zdaj smo postali še bolj mobilni. user posted image  

Imam pa še eno vpr. Katere zobne ščetke uporabljate za zobke vaših malčkov in malčic. Mi imamo od aquafresha. Do predvčeraj je bila okej. Se je pa Nika igrala z njo - mal ščetine praskala in jih grizla - in naenkrat vidim, da posamezne ščetine ven štrlijo, ena pa iz Nikinih ust in še preden sem jo uspela izvlečt, jo je pojedla. Mislim, haloo? Kakšne ščetke pa delajo to. Saj pa menda nima 13 mesečni otrok tako močen ugriz, da kar ščetine ven potegne. In zdaj moramo nabavit novo ščetko. Torej, katere so okej?

Thx in lp
Barbara

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: no aprilke 2005, kako?
11.5.2006 9:24:06   
Naja31
Živjo,

Nika je pa samo 2 dni starejša od mojega Marka.
Meni je prav fajn brati kaj drugi otročki, ki so isto stari, počnejo.

Mi imamo eno zobno krtačko, ki jo ima Marko samo za igro. Zelo redko dovoli, da mu po zobkih šarim. Zapre usta, opleta z glavo, ma ni šans, da mu jih spucam. Potem nekaj dni ne poskušam, da on pozabi in potem spet dovoli, dokler ne ugotovi kj želim Katere znamke je, pa se ne spomnim. Se vidi kako malo jo uporabljamo user posted image

Mene pa zanima če ste že kaj strigle vaše otročke?
Marko ima že ful las, na vse strani mu štrlijo. Saj me niti ne moti, če mu ne bi naprej na čelu full v oči lezle in to mislim, da moti tudi njega. No, včeraj sem poskusila da bi mu vsaj te ta psrednje postrigla, pa sama ne morem. Nekdo ga bo moral za glavo držati, drugi za roke, tretji pa strizt. Saj si ga sploh ne upam k frizerju peljat ker bo padel v histerični jok.

Mi smo ravno včeraj naročili sedež za kolo in komaj čakam, da ga dobimo. Upam, da bo Marku všeč, ker pri nas v vozičku nikakor noče sedeti. Še najraje se nosi. no, zdaj veliko tudi prehodi, ampak ko se mu to ne da, pa se postavi pred mene in rokice gori. In potem jaz nosim skoraj 13kg otroka. Pridem domov vsa utrujena in prešvicana user posted image

No, lep dan vsem, Naja

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: no aprilke 2005, kako?
11.5.2006 9:56:02   
BarbaraE
Naja, a si v LJ rodila? Jaz sem in če si tudi ti, sva bili vsaj do 11. aprila na isti lokaciji - sicer se pa sploh ne spomnim več, kateri oddelek sem bila. Vem samo to, da smo imeli v nočni za vikend medicinskega brata. user posted image  

Glede striženja - Nike še nismo, ker nam ni treba - ima malo laskov - pa še ti so kratki. Od moževga frenda sinek je 1 teden starejši od Nike, je pa bil pri frizerju in so ga kar z mašinco in imata z očijem enaki frizuri - podobnost med njima tako še bolj jasna. user posted image

Aja, Naja - s katerega konca LJ pa si, če smem biti firbčna?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: no aprilke 2005, kako?
12.5.2006 13:20:33   
m_m
Barbara pa ima novo slikico... a ne? Kje ste to slikali? Pa Naja31 se mi zdi da jo je tudi zamenjala. Jaz bom mogla pa album posodobit. Sam se mi kar ne da, ko moram vsako sliko posebej pomanjševat.

No tole je vesela družba lanskih aprilčkov. Kdaj točno pa ste se razveselile svojih sončkov? Da malo zabeležimo datume... 

user posted image   Naja31 + Marko (10.04.2006)

user posted image   Barbara E + Nika (08.04.2006)

user posted image   tascha + Tim 

user posted image  taška30 + Manca 

user posted image   sminc + Jakob Enej (15.04.2006)

user posted image  m_m  + Aneja (27.04.2006)

Ja naša pupa veselo raca okoli user posted image  Danes je že tretji dan in res je bilo pestro. Včeraj zvečer sem šla ravno v hišo po nekaj toplega za oblečt. Ata je bil tudi zunaj tako da me ni skrbelo. Minuto pa je že bila za mano na vhodnih vratih. V bližini pa stopnice za dol in gor. Nisem hotla pomislt kaj bi lahko bilo če bi prišla malo pozneje. Je reku dragi da je kar naenkrat več ni bilo.

Sem pa res študirala kaj naj ji obujem, ker ne mislim vsake tri mesece nove copate kupovat, s prevelikimi pa hodit ne more. In sem našla v Šparu ene usnjene, sicer piše da so za do 12m, samo so ji kar veliki, tako da bodo do jeseni. So tanki in še kar dihajo. Pa z njimi v redu hodi ker so mehki. Mora pa imeti copate ker je malo ploščic po tleh, te pa tudi poleti niso tople.

Ščetka
Mi imamo od NUKa ono gumjasto. Je videt kot ta naša, samo ščetine so iz gume. Si kar rada umiva zobe, samo malo po svoje. Ko ji dam pasto gor, jo nese v usta samo da potem to grize in liže dol. Ko zmanjka paste hoče še. Pa zraven se tako slini da si bomo morale zobe umivat s slinčkom user posted image  Smo pa kar začele kaki mesec nazaj. Samo včasih pozabim. Pa rada jo ima da si guli dlesni. Skrbi me samo ker hoče s tem okoli hodit. Če bi padla s tem bi bilo grdo. Isto s kulijem. Bi ga nosla v rokah in hodla.

Kamenčke tudi, samo rajši barvne. Smo našle par okroglih, ker tudi če pade, se ne more tako udarit kot s kakim oglatim. In čist je bila navdušena na ploščico, samo so bili zelo istri robovi, ker je bila razbita. In je ni spustila. Tako da sem jo za roko držala da bi jo lahko ulovila. Se kar rada drži za roko. Včasih ko stoji sama stegne roko proti tebi in "reče" nekaj po svoje, kot bi zahtevala da ji daš roko, da gremo lahko naprej user posted image  

Striženje
Strigle se še nismo, ker ima še kar kratke lase. Edino ene par dolgih las ji je padalo na čelo (verjetno so še taprvi). Sem se prejšnji teden spravila, da jo primeme ta tisti čopek spredaj in malo š**** poravnam. kaki glasovi so bili to. Pa z rokami je rogovilila ko nora. Če ji nohte strižem, kar tudi ne mara, imam vsaj eno roko po nadzorom, tisto ko strižem. Tukaj pa sta bile obe fraj in komaj da sem tistih par milimetrov odrezala. Tako da Naja31 predlagam kakšno risanko ali reklame (jaz jih bom sigurno naslednjič).








(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: no aprilke 2005, kako?
12.5.2006 13:49:09   
BarbaraE
Ja, m_m, slikica je nova. Prej je nisem imela, ker se mi ni dalo pomanjševat. :) Nika pa je to slikana v Nassfeldu. Smo se s sedežnico peljali. Tamala kar zaspala gor. Mene je bilo pa itak ful strah - sem se prvič peljala. Je pa tam na snegu tudi ful uživala - se je kar plazila. Ko sva jo dala na tla, da jo slikava na snegu - ona na vse 4 in čau bau po svoje. user posted image  

Mi smo imeli včeraj cepljenje in ne vem, a je to, da je bila popoldne in danes (mi je tašča povedala) sitkana in se hoče samo nosit, od cepljenja ali pa jo zobki dajejo. Zdravnica mi je namreč rekla, da je reakcija po tem cepljenju lajko šele po 4 - 14 dneh, tako da so najbrž zobki? user posted image  

Aja, sem pa zdravnico vprašala, kdaj na kahlico. In mi je rekla, da je za Niko še prezgodaj, da se začne navajat takrat, ko otrok sam pokaže, da ga lulat ali kakat in da je to v povprečju okol 2,5. Tako pa imam argument za mojo mami, zakaj Nika še ni na kahlici user posted image .

Lep vikend,

pa se tipkamo v pon.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: no aprilke 2005, kako?
12.5.2006 16:03:10   
m_m
user posted image  aha BarbaraE pol si takšna kot jaz, sam da jih moram jst več pomanjšat. A datum sem pravi napisala? Nekje sem prebrala da je 2 dni starejša od Marka. Pa sem skor 12.04 dala user posted image  Sem štela v napačno smer. Kako to da med vikendom nisi nič gori? Jst hodim mal čekirat. Mami pa kar povej kaj ti paše in kdaj in kaj ne. Jst moram svojo vse prepričevat, pa še vedno po svoje nardi, če me ni zraven. lp

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: no aprilke 2005, kako?
12.5.2006 18:09:08   
taška30
Hojla!
Še jaz na hitro. Sploh nimam več časa biti na RR, zjutraj služba, popoldne pa animacija Mance celo popoldne oz. gremo kar ven. Spi doma ne več popoldne, ker spi pri varuški do 15-ih in potem do večera pač nič več. Zvečer se mi pa tud pisat ne da.

Striženje - jaz sem jo sama prvič ostrigla že pri 6 mesecih in to na nulo. No, ne čisto na nulouser posted image , pač kolikor se da na kratko s škarjami, na pol cm. To pa zato, ker se je rodila že z kar dolgimi lasmi, ki so se potem zadaj zgulili, po vrhu glave je imela pa neko hecno oranžno čupico, ob straneh pa že nove lepe blond laske. No, pa smo jo. Sedaj ima lepo enakomerne blond laske po celi glavi, ampak že tudi razmišlajm o striženju, ker ima že kar dolge kravželčke. Vsaj na čelu bi jo ostrigla.

Ščetkanje - z zobno ščetko, kolikor se pač da. Enkrat na dan (zvečer), malo smo leni glede tega. Se ne upira, pač pa zelo pomaga, če mami špila hece zraven (kao da še sebi umivam in pljuvam).

Hoja - že kar uspešno. Kar naprej dela korake, po deset, petnajst, več še ne, ni še povsem stabilna, ampak ji gre vsak dan bolje.

Se pa dere za vsako stvar, če ni po njeno. Ne joka - dere se. Pa besedo 'ne' tudi kar naenkrat ne razumemo več. Bo treba začet z vzgojo, res, ne vem kako bo tole drugače izgledalo čez par mesecev. Samo še čakam, da se mi ob tla vrže od togote enkrat.
K sreči to ni non-stop, drugače je tak dobrovoljček in raziskovalček.

Obuti smo doma le v štumfe z bremzami ali pa tudi brez bremz je v redu. Nimam občutka, da bi ji kaj bolj drselo brez bremz.

Se mi mudi, lp Taška

Naja31, sem te že kar pogrešala. Jaz sem tudi malo pozno odkrila te 'mesečnice'. No, zdaj smo se našle.user posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: no aprilke 2005, kako?
15.5.2006 7:26:26   
BarbaraE
M_m, čez vikend ni ravno časa se priklopit na net, tako da se javljam le čez teden, ko sem v službici.

Nikin roj. datum si prav napisala. 8.4.2006 ob 17.10, če smo še bolj natančni. user posted image

Ja, saj mami jaz povem, kako in kaj, tako imam pa še potrjeno od zdravniceuser posted image  

Je bilo pa danes spet pestro, tako da sva oba neprespana in potem sem bila pa še za jutranjo kavico prikrajšana user posted image  Se je princeska zbudila malo pred mojo budilko in jo je šel mož iskat, da bo naprej spala v najini postelji. Bla bla. Sicer je tako kazalo, pa se je spomnila, da bi morala jaz biti tudi nekje tam in se je dvignila in pogledala ter me zagledala in se začela kar čez moža plazit k men. In seveda sem jo morala pristavit. Je tako usta odpirala, kot da cel vikend ni nič jedla. In tako je čas za normalno kuhanje kave in čaja minil. Je bilo treba vse narest na brzino. Ampak vroče kave se pa ne da popit na hitr a ne. Še dobro da imamo v službi kavomat, da bom nadoknadila. user posted image  user posted image user posted image user posted image

Lp,
od kofetarce user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: no aprilke 2005, kako?
15.5.2006 8:14:58   
m_m
jutro

Jaz sicer nisem za kavice, ker ne pijem kave, ampak bolj čaje in kakave user posted image  jih pa zjutraj ne pogrešam če jih ni.

Imamo pa spet par neprespanih noči za sabo. Najhujš je pa zvečer. Tečoba na kubik. Pa zjutraj se obvezno zbuja z dretjem user posted image  ko ena taka čudna budilka.


In nekaj me zanima. Kaj vaše user posted image oblečete za ven, zdaj ko je tako čudno vreme? A palerine pa gumi škorne tudi imate?

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: no aprilke 2005, kako?
15.5.2006 10:19:08   
BarbaraE
Mi jo oblečemo v jakno, ki ne prepušča vetra, pa čeveljčke. Po vodi ji tako ne pustiva hodit. Itak pa na sprehodih ne pridemo daleč, če Nika sama hodi - do prvih rožic ali kamenčkov user posted image  
Gumijastih škorenjčkov nimamo, pelerine pa tudi ne - še ne. Za v jesen - takrat bomo pa nabavili.

Uf, m_m, blagor tebi, da nisi odvisna od kave. Jaz sem mnenja, da brez kave ne bom preživela dneva. Ta prava kofetarca. Koliko kave pa popijete ostale? Tiste, ki jo pijete, seveda. Sama sem zmanjšala na 1 na dan (jutranja), kdaj pa kdaj tudi 2 (po kosilu). Aja, pa kakšno imate najraje? Doma si kuham turško, zunaj pa naročim kapučino, ker mi "esspreso"  ni dobra.

Lp,
B

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?