|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: no aprilke 2005, kako?
15.5.2006 17:46:36   
April
Čao aprilke 05, jaz tud spadam k vam, le napisala nisem nič. Do sedaj.user posted image
Moj sinko je imel rojstni dan 26. aprila. Moj enoletnik je že pravi fant, težak 9 kg ( smo med lažjimi, ampal mene roke zaradi tega nič manj ne bolijo, ko ga nosimuser posted image ).

Še zmeraj se doji parkrat na dan in obvezno tudi ponoč (in to kakšna lakota je takrat, kot da čez dan ne bi nič jedel).

Čez dan poje kosilo, običajno  krožnik kakšne enolončnice ali juhe. Zajtrk in večerja pa dostikrat nista omembe vredna, ker ne spravi vase več kot par žlic. Pa še to ob animacijskem programu. user posted image  Jah, kaj čmo, za vsako žlico se pač potrudim, da jo nekak prešvercam v njegov želodček.

Edino pri pici ga ni treba nič prosit. To je namreč njegova poslastica in edino, ko ima v svojih ročicah tisti košček pice, ki mu pripada, je pri mizi mir. In tako mama peče pogosto pico za večerjo. Saj prej že kakšno kašico dobi, da ne boste mislili, da samo pice jemo.user posted image

Koliko kaj vaši pijejo? Moj ne spije več kot 2 dcl na dan. Na skodelico sem ga začela navajat pa pri pol leta, prej se je samo dojil.

Zobkov ima osem, štiri zgoraj, štiri spodaj. Zrastli so pa skoraj vsi naenkrat. Nikol ni bil kot zajček z dvema zobkoma. Ščetko ima zelo rad, ampak bolj za igrat. Pri umivanju zobkov se pa na vse pretege upira.

Hodi  samostojno še ne. Najrajši ima pa da se me drži za eno roko in da hodiva skupaj dop stopnicah. Gor in dol, gor in dol..... In ko se naveličam (mali bi kar hodil) se pokaže njegova trmica in seveda sledi užaljen jok.

No tolk za sedaj. Se grem naprej igratuser posted image

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: no aprilke 2005, kako?
16.5.2006 13:35:26   
Naja31
JUHU!
Saj ve se tu redno dobivate. Bom morala bolj redno sem priti user posted image

Jaz sem na netu večinoma v službi, pa tudi kdaj doma zvečer. V službi pa vsake toliko časa, ko pade delovna storilnost, malo na RR skočim, da si odpočijem možgane user posted image

M_M, si ti napisala, da se tvoja zjutraj zbuja vsa tečna? Moj Marko tudi. Zelo, zelo redko se zgodi, da se zbudi brez joka. Tok je siten, ko se zbudi, da je prav hudo.

Barbara_E, jaz sem rodila v Lj. Bila sva na B oddelku in to potem še 8 dni ker je Marko imel zlatenco, ki se nikakor ni hotla poboljšati.

Jaz sem tudi "nora" na kavo. Prej je nisem tok pila, odkar pa ponoči bolj slabo spimo , je kava zjutraj prva stvar na sporedu. Pa potem še v službi kakšne 2, ampak to so itak bolj take švoh, da me ne skrbi, da bi je preveč spila.

Uspelo mi ga je postrižt. 3 dni sem s škarjami za njim hodila in vsakič, ko ni gledal, malo odrezala. Na koncu je prav dobro uspelo, vmes je bil pa kot oskubljen piščanček. Se je pa za dva laska tako drl, kot da ga iz kože dajem. Ne vem kaj bo potem ko bo moral dobiti kakšno bolj resno frizuro? To bo hud cirkus.

Med vikendom smo na kolo namonitrali sedež in ga je mož danes zjutraj k tašči v varstvo peljal prvič s kolesom. Baje je bil Marko kar zadovoljen (kar je redko), ampak čelada mu pa sploh ni všeč.

Kdo pa čuva vaše sončke, ko ste v službah? Marko je pri tašči. Najprej smo mislili, da bi šel septembra v vrtec, ampak smo se premislili. Bo še eno leto doma, pa bo šel naslednje leto.

Midva z možem sva se odločila, da bova "delala" na novem družinskem članu, ampak vsake toliko, ko ima Marko histeričen napad, nisem prepričana, če je to bila dobra odločitev. No, ko bo kaj, javim. Kaj pa ve? Razmišljate že o novem user posted image ?

No, zdaj moram pa še kaj narest. user posted image
Lp, Naja

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: no aprilke 2005, kako?
16.5.2006 17:47:51   
taška30
Hojla, dečve!
Mi smo v redu, le čedalje manj časa imam za RR. V službi sploh ne, popoldne tudi ne, zvečer pa kot sem že napisala, se mi niti ne da pisat.user posted image
Naša že prav lepo hodi iz sobe v sobo, jo pa še vrže na stran od časa do časa. Zdaj smo vsako popoldne pred blokom v peskovniku in se mi zdi, da je tam najsrečnejša na svetu. Usta ima ves čas do ušes, 'pogovarja' in igra se z ostalimi otroci (vsi leto do dve starejši), jaz pa čvekam s sosedami, pa z enim učem gledam, kaj si tlači v usta. Najraje kamenčke, ne vem zakaj, enega po enega, jaz pa vsakič: Manca NE kamenčkov v usta, ona pa kar naprej, kot da ne sliši. Ko me ima zadost, zagrabi celo pest kamenčkov in si jo stlači v usta in se prav poredno smeji zraven.user posted image

Naja31, glede tadrugega, če ti po pravici povem, sem tako srečna, da sem spet v službi, da bi tole najraje odložila za par let. Ampak ne bo šlo, malo nas že EMŠO daje (Taška31)user posted image , tako da...ne vem, zaenkrat ne, je preveč luštno biti spet v službi in družbi odraslih. Čist odkrito - najrajši bi, da naju 'preseneti', potem pa tko nimaš kaj razmišljat.user posted image  Ampak ne, bomo še malo počakali!

Lepo se imejte aprilke, se še oglasim, Taškauser posted image

Aja, še odgovor za April - naša spije malo več kot pol litra tekočine na dan. Zdaj več, ko je že bolj vroče.


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: no aprilke 2005, kako?
16.5.2006 20:41:25   
Naja31
Ojla Taška,

jaz sem tudi tok happy da sem nazaj v službi. Prav občutek imam, da končno tudi kaj zase naredim (pa čeprav samo kakšen strokovni članek preberem) in da se ne ukvarajm cel dan z otrokom.
Glede odločitve za drugega imam jaz še vedno cel kup pomislekov, ampak sem se odločila, da dam raje kmalu vse to še enkrat skozi, kot pa čez npr. 5 let.
Pa tudi mene EMŠO daje, čez 14 dni bom 30. user posted image
Tudi sama sem rekla, da bi bilo še najbolje, če bi naju drugi user posted image  presenetil, pa odločitev sploh ne bi bila potrebna. Zdaj pa sva se pa odločila, pa kar bo bo.

Moram pa napisati kaj je danes moj razbojnik naredil. sva hodila po tržnici v Kosezah in je Marko videl eno punčko (približno njegove višine),ki je jedla krof. Je doletel do nje, odtrgal košček krofa, ki ga je ona držala v rokah in si stlačil v usta. Meni je bilo prav nerodno. Kot da mu nič ne damo za jest, pa skoz neki melje po ustih. Pol ure po kosilu vidi žemljo se kar trest začne od navdušenja user posted image

Lp, naja

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 16.5.2006 20:43:12 >

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: no aprilke 2005, kako?
16.5.2006 22:29:27   
m_m
O, kuk nas že je... user posted image


user posted image   Naja31 + user posted image Marko (10.04.2006)

user posted image   Barbara E + user posted image Nika (08.04.2006)

user posted image   tascha + user posted image  Tim 

user posted image  taška30 + user posted image Manca 

user posted image   sminc + user posted image  Jakob Enej (15.04.2006)

user posted image   april + user posted image  (26.04.2005)

user posted image  m_m  + user posted image  Aneja (27.04.2006)


No pa je več fantkov kot punčk.


Drugače pa sem jst mal ta tedn odsotna, ker (juhuhu) delam. Družba odraslih je res fajna. Tako da o novi bebiki raje ne razmišljam. Se mi zdi še prekmalu. Moj EMŠO mi še ne tiktaka (v petek bo moj happy day), samo če bomo mel tri pa ne bi blo fajn preveč dolgo čakat user posted image  Men se zdi idealna razlika 3 leta. Tak da še eno leto pavze. Najmanj. Verjetno bo mal več. Bomo vidli kuk bo s službo. Me pa kr mal prime ko vidim kakega frišnega user posted image  user posted image  

Pijemo pa različno. Če je kaj dobrega (kaki pomarančni ali jabolčni sok), lahk spije tut deci naenkrat). Ko vzamem pomarančo v roke je že čist neučakana, da jo moram po hitrem postopku stisnt in kar takoj dat. Samo vodo pa ne najbolj, ampak jo pije večkrat na dan po malem. Pol litra vse skupaj že nanese na dan, če ne malo več.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: no aprilke 2005, kako?
17.5.2006 8:52:41   
sminc
Lepo dobro jutro vsem. Da se še midva predstaviva. 15 je dopolnil 13 mesecev. Na sistematskem so ga zmerili  in mu prisodili 79 cm ter 9.3 kg. Kilaža mi je logična, dolžina pa se mi zdi malo pretirana. Ne zgleda mi ravno toliko velik.
Drugace pa hodimo še ne (hipotonik), govorimo samo dojenščino( dadada,dejdej,didldidl, aaaaaajte,mamam. Nič kaj smiselnega a je zdravnica rekla da dokler se vidi da razume ni panike. Upajmo.
Pokaže koliko je velik (ko se mu da- ne vedno), da bucbuc, ti pritisne mokrega lubčka na sveže cunje a redko ko ga prosi, zna boža božauser posted image user posted image ki hitro postane tepatepauser posted image . Včeraj je dvignil rito, stegnil noge(kao most) iin kazal kuckucuser posted image user posted image . Prav hecen je bil.

Hrana- je vse a pomalem in večkrat. Hvala Bogu ni izbirčen. Rad ima sadje in zelenjavo, mesek pa mora biti skrit.

Zobki-zunaj so zaenkrat se 4, umiva jih ne preveč rad, vsak dan so borbe a kar je treba je treba.

Spanje- ce je slučajno katera citala moje poste od prej ve, da sem bila v klubu zombijevk. No, odkar ne spi več pri nama v sobi( mogla sva se izselit) je mnogo bolje. Spi od 20.30-07.00 zjutraj. Drugace se je zbujal po 5 krat.

Zdravje-  smo zelo zdravi(potrkat!!) in smo preboleli le 6 bolezen. Nič prehlajenih noskov......


Skozi smo dali tudi prvo svečko in en kup daril ( cotke, gugalnico, kocke, konjička, dinarčke, plavalni tečajuser posted image user posted image )Meli smo se fino. Upam da bom postudirala kaj je narobe z albumi in bom lahko dala kaj sličic gor. Zmanjsam jih tako kot vedno, se na manj (na email velikost) pa slika se vedno PRESEGA DOVOLJENO VELIKOST.Se kateri kaj sanja?user posted image user posted image

Toliko od naju. Lepo preživite dan, ceprav se danes sonček skriva in  se beremo. caucau


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: no aprilke 2005, kako?
18.5.2006 8:07:20   
BarbaraE
Oj!

M_m, čestitke za službo. Je to kaj rednega? Upam, da je.
Naja31 - jaz sem o drugi bebici odgovorila že na tvoj post na drugem forumu RR-a. Pa naj še tu - nekako se odločava oz. sva odločena, da bi začela z akcijo poleti. Vse je pa odvisno od Nike. user posted image  Me pa ornk prime, ko vidim nosečnice. Sama sem imela tako fajn nosečnost, da bi bila kar skoz noseča user posted image  Porod sam pa tudi ni bil bav bav. Thx god. user posted image  

Niko čuva tašča, septembra bo šla pa v vrtec. Sva pri moževi sestrični videla (njena hčerka ima cca. 1 leto več kot Nika), kako se je  pred 2. letom naučila sama jest, risat ... pa še tašča in tast bosta imela kaj od svoje penzije. user posted image

Glede pijače - Nika popije ta velko flaško na dan, včasih več. Ponavadi ji skuham čajčka. Vmes še kakšen pom. sokec s taščo popijeta. Sicer pa ji flaško nastavimo in sama pije kadar želi. Pije pa z nastavkom, za spančkat po cuclju. Kdaj pa kdaj tudi iz kozarčka in po slamici. Če vidi mene ali moža pit iz kozarca, potem itak hoče tudi ona.

Smo bili pa zdaj 2 dni v Izoli in je nabolj uživala ob morju, kjer so kamenčki. user posted image  Kot kaže so vsi naši aprilčki in aprilčice nori na kamenčke. user posted image  


Po seznamu sodeč je Nika najstarejša? uuu, šefica. user posted image  He he, bi se bilo fajn dobit, pa da jih vidimo, kako bi se obnašali. user posted image  Nika je itak čist navdušena, ko vidi otroke. Smo bili ravno zadnjič pri prijateljih, ki imata 1 teden starejšega sina,  kot je Nika. Ju je bilo prav fino opazovat. Sta se vmes kar skregala - Rok je Niki vzel eno igračo, pa ga je Nika kar za noge zagrabila. user posted image  

Aja, zna pa Nika pomežiknt z enim očesom. Uf, pa kako rada zlaga v hladilnik. Si moram slikico dat gor, da boste videle.


No... toliko zaenkrat. user posted image  Lep dan

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: no aprilke 2005, kako?
18.5.2006 14:45:07   
tinatona
Hej, evo še mene. Mas sem čist pozabila da smo še tukaj gor. No samo da sem vas našla...

BarbaraE naš je še malo starejši user posted image . Je rojen 4.4. s CR. Je pa tudi bolj lahko-kategornik saj je imel pri enem letu 9700g in 74cm.

Je pa pravi mali ˝fetišist˝... user posted image user posted image user posted image Ima namreč ˝fetiš˝ na kape. Res full so mu všeč, zlasti te s šiltom. Samo na glavi ostane pa točno eno sekundo. Jo je zadnjič kar ukradel ˝enmu stricu˝s kolena - na avtobusu.

Zdaj že kakih 14dni sam hodi, prej pa kar nekaj časa z oporo.

Je že vse, kar mi je zelo všeč; vendar pa ima kar pogosta obdobja ko noče nič. Ravno zdaj je spet eno takšno. Verjetno zato ker mu 4ke izraščajo; pa spodaj je druga 2ka ven pogledala. Tako imamo zdaj osem zob. Jih pa kar pridno umivamo - se mu prav fino zdi. Upam samo da bo tako ostalo.

Načeloma je full dobrovoljen, vendar ga rado kaj piči in takrat je joj prejoj. Z glavo skozi zid, bi lahko temu rekli. No pa saj po svoje mora bit tako, ker je oven po horoskopu. Ima pa zelo rad družbo drugih otrok, tako da komaj čakam da ga damo 1.9. v vrtec. Jaz pa upam da bom do takrat že kakšno službo dobila. Sem pa trenutno še na porodniški (do 15.6.).

15.6. greva na prve ˝ta resne˝ počitnice in sicer jo bova mahnila na Škotsko za en teden. Me pa prav zanima kako bo na letalu in potem na letališču. Pa če še ne bom službe dobila jo bova verjetno še mal k moji babici mahnila. Bomo videli.

Naš pa kar precej spije. Če lahko zraven še mlečni koktejl (actimel, mleko in sadni jogurt - skupaj 2,5dcl) štejem spije približno en liter na dan (koktejl spije pred dnevnim spanjem in ponoči). Ker smo imeli pri 5ih mesecih hudo vnetje ledvic in smo se navadili veliko pit. Pijemo pa še vedno po flaški. Nastavek in slamico samo grizemo, tako da je mami že obupala.

Kamenje pa immao zunaj najrajši. Mami pa nori...

Mamico kar fino matra, ko vidi kakšno nosečko ali dojenčka. Pa k sreči ni nobenega kandidata zraven, ker drugače bi že pričakovali. Ma saj po svoje imam pa še čas.

No če (ko) boste mele kaj časa, bi se pa res lahko kaj dobili, da se naši aprilčki spoznajo.

Jaz sem takoj za to.

LP Tina in Ožbej Vid


(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: no aprilke 2005, kako?
18.5.2006 20:54:51   
taška30
Kaj je pri nas novega? Imamo prvo tapravo buško! Pravzaprav ni buška, ampak odrgnina na nosku in čelu in prav grozno izgleda. Zgodilo se je pri varuški, malo prehitro je hotela hodit, pa se je zvrnila na nos-na asfalt na dvorišču. Jok 'baje' ni bil prehuduser posted image - karkoli že to pomeni. No, in kamor gre bik naj gre še štrik, se je še popoldne doma uspela zložit po tleh in je z ličkom podrgnila po robu od neke plastične škatle, tako, da ima še eno veliko zarezo sredi lička. Izgleda kar grozno vse skupaj, ampak boli pa očitno ne preveč, ker se nič ne pritožuje (no, razen tistih 5 minut takoj po padcu je user posted image ). Me prav zanima kako bo izgledalo tole jutri.user posted image
Očitno je zdaj že tako sigurna na nogah, da si že malo več upa (hitreje), potem jo pa zanese.

Še nekaj: danes je 2x rekla MAMI (z i-jem na koncu!!!). Sem se čisto raznežila, čeprav je bilo to najbrž čisto slučajno, ker potem se je nadaljevalo z mama.

Zdaj ko se nas je nekaj zbralo, imam pa nekaj vprašanj, prosim.user posted image

1. Iz česa pijejo (naša še vedno iz flaše ali magičnega lončka, kozarc ali slamico grizeuser posted image )
2. Kaj že govorijo (naša: gaga, vauvau - to je hovhov, mama, uaba - žaba, brrr - za avto)to je vseuser posted image
3. Koliko časa (v sekundahuser posted image ) jim drgnete zobke, pri nas se mi zdi kake 2-3 sek zgoraj, pa dve spodaj, do kočnikov pa pridem le vsak 2-3 dan - več ne pustiuser posted image
4. A že kaj ukinjate dudo? Mi jo čez dan načeloma nimamo (razen redke izjeme, ko je tečka ali v avtu), ponoči je pa obvezna oprema. Zaspat itak ne more brez nje sploh (eno v ustih, eno v roki - nujno!!!), ponoči si jo tudi kar sama daje v usta, pa vrže ven, pa spet v usta...

Nič drugega se ne spomnim.user posted image

Aja, jaz sem tudi za srečanje. Sem pa iz Lj.

lp, Taška

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: no aprilke 2005, kako?
18.5.2006 23:06:39   
tinatona
Oj!

Evo ti odgovorim kar po točkah:
1. Moj mali pije iz flaše al pa magičnega s cucljem (nastavek al pa kozarec al pa slamco ima za grizenje).

2. Joj naš je bolj mutast (očitno po svojmu očiju, ker se tud z njim ne da nič zmenit).No reče pa pa, mama, ja, dej dej, drugače pa aaa (mislimo da pomeni na) in e e (mislimo da pomeni dej); pa še to more bit pri volji. Sicer pa kar dosti glasov spušča (dans je pri kopanju tolk kričal - jaz pa v igri z njim, da je zgornja soseda prišla vprašat kaj počneva).

3. Joj pojma nimam koliko časa mu zobke pucam. Par sekund, čeprav jih zdaj bolj na hitro, ker mu izraščajo in ne odpre rad ust (prej ni bilo problema).

4. Duda je (še vedno) ZAKON!!!

Joj mi smo tud že dobil ta zaresno buško. Je padel kakor je dolg in širok. Pa ornk prasko je mel na čelu - je kriva babi, ker mu je dala med previjanjem uro, da je dal mal miru.

A so vaši tud tko živi pri previjanju? Mi imamo kar vojno med previjanjem, sploh če je pokakan se dere kot bi ga iz kože dajal. Nobena animacija ne pomaga. Že ne vem več kaj naj nardim.

Mi2 sva tudi iz Ljubljane, tako da kar se mene tiče se lahko komot dobimo.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: no aprilke 2005, kako?
19.5.2006 7:31:44   
BarbaraE
O, potem nas je kar nekaj iz LJ?

Torej k odgovorom:

1. Naša punca pije iz flaške - z nastavkom ali po cuclju (to pred spanjem - dnevnim ali nočnim, če glih ni mene zraven in ne rabi joške user posted image ) ali pa iz plastičnega kozarca oz. po slamici (itak smo zadnjič nabavili barbie kozarček, ki ima lepo ovito slamico user posted image ).

2. Govori v svojem jeziku ogromno, jaz pa ponavadi zraven - a dej dej, ja to pa nisem vedela, a res al kaj in potem samo še bolj čeblja. Sicer pa ji včasih rata povedat kaj zelo razumljivega in v pravem trenutku (kot da bi že ornk obvladala naš jezik, ampak je zgolj naključje), npr. pri moji babici je našla eno škatlo polno enih plastičnih zadev (babica ima tam spravljeno vso kozmetično šaro) in tista škatla je bila v momentu najbolj zanimiva in jaz tečna mami nisem pustila, da po njej brska in naenkrat Nika še enkrat pokaže s prtom na škatlo in reče oz. vpr. KA PA TE TO JE. Mi smo se samo začeli smejat. Naša babica je iz prekmurja in Nikina izjava je bila čist po prekmursko - kaj pa je torej to. In še en primer - ko je potegnila s svojim dedijem (mojim tastom) - sta se tast in tašča odpravljala v Izolo in skupaj spravljala stvari, kaj bosta s sabo vzela (hrana, za oblečt itd), pa je tast vzel več čebule, kot je tašča imela v planu (recimo temu tako) in mu je rekla, kaj pa jemlješ tolk čebule. In preden je lahko tast kaj rekel (z mimiko je že itak pokazal, kaj si misli), je Nika pogledala proti tašči in rekla A BEJŽ. In to s takim glasom, kakor a dej težit no. Smo se samo spogledali in se začeli smejat.

3. Zobki ja - ornk borbe imava. ne pusti in ne pusti in če ji na vsak način želim podrgnit s ščetko, se dere ko user posted image . Sem spesnila celo pesimco, da mi pusti nekaj sekund podrgnit - Žiga žaga poje ščetka gor pa dol po zobkih - melodija je pa od naša četica koraka. Žiga žaga pa zato, ker ščetka take glasove dela če drgneš žgžgžg. In v tem primeru mi celo pusti podrgnit in pojma nimam zakaj raje spodnje kot zgornje. user posted image

4. Duda - čez dan kadar je sitna oz. ko je treba spat. Zvečer pa itak, da zaspi, ker ukinjamo joško. user posted image

5. Odgovor za Tinatono - Nika se mirno pusti previti le zjutraj, ostalo čez dan je borba - samo da jo položim na previjalno in že se začne - jok in stok pa krik - če bi nas kdo poslušal, bi mislil, da jo ornk mučimo. Tast in tašča jo morata skupaj previjat, zdaj ko jo čuvata. Drugače pa imam jaz vedno pri roki kakšne pripomočke, da bi jo zamotila (knjigice, igračke, v skrajnem primeru celo moj gsm in daljinec brez baterij), ampak včasih ne pomaga nič. Jo pa večkrat umirim tako, da jo primem za nogice in grem povohat njena stopala in se naredim kakor, ufff kako smrdi in potem dam še njej za povohat. in takrat se začne namesto joka smeh.


Pa še vpr. za Tinatono - kako pa to da greš na Škotsko? A kar tako na počitnice ali imaš tam kakšne sorodnike?


No... lep dan še naprej

Barbara

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: no aprilke 2005, kako?
19.5.2006 10:22:53   
tinatona
Oj!

Mi2 greva tja na počitnice. Komi čakam!!! Sem pa bila pred leti tam kot AuPair 5 mesecev in je bilo NORO DOBRO!!! Zdaj greva tudi za par dni k njim, pa malo bom po Aberdeenu in Edinburghu zapravljala. Sej bom poročala, kako bo mali vse preživel.

LP Tina

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: no aprilke 2005, kako?
19.5.2006 10:29:05   
BarbaraE
To pa super. Glej, da boš poročala, kako se je mali obnašal na letalu. user posted image  Sicer pa, do 15. 6 je še nekaj dni, tako da se bomo itak še tu pomenile kaj, a ne.  Nas mika, da bi šli jeseni v Egipt. Midva sva bila tam na poročnem potovanju (križarjenje po Nilu) in sva planirala iti še v "Šarm el šejk", pa se je prej Nika najavila. Letos bi šli pa vsi. No, bomo videli.

lp
B

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: no aprilke 2005, kako?
19.5.2006 10:38:44   
BarbaraE
U, sem se nekaj spomnila, da vas povprašam. Sploh zdaj, ko se bliža poletje. user posted image  Torej ... a vam je ostalo še kaj kilc od nosečnosti? Meni na žalost še. Pa me niti ne motijo, ampak me moti moj trebuh, ki ni več trebušček. Ta koža malce razvlečena al kaj je to. user posted image  Skratka, a ste bile oz. ste pridne in delate trebušnjake itd? Sama se ne morem spravit k trebušnjakom, ker me tako boli trtica in hrbet. Bo treba najprej to zrihtat in potem trebušnjaki. Me je pa kar groza ogledal. Hehe, sicer pa se drugače rada pogledam v ogledalo, ko se tuširam. Takrat sem namreč brez očal (ne vidim na daleč) user posted image user posted image

Aja in še to, kam nameravate kaj na poletni oddih? Mi na Lošinj in Vrana oz. nekaj podobnega, vedno pomešam - skratka Vransko jezero - ampak tisto na celini.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: no aprilke 2005, kako?
19.5.2006 11:48:50   
tinatona
Hej!

Meni ni ostala nobena obporodna kila več (jih imam manj kot pred nosečnostjo), vendar še vedno full preveč, ker sem štartala s katastrofalno težo. Tako da imam za kaki dve leti dela, če hočem vsaj na približek normale pridet. Me pa blazno moti trebuh, ker ga prej kljub debelosti nisem imela in mi je zdaj ostal po porodu.

No pa saj se bom nekoč poročila z bogatašem in šla na lipo***. Ma sej se hecam. Sem prevelik zajc da bi šla pod nož (čeprav bi mel kej delat). Bi dala takoj vso kožo s strijami stran.

Kar se pa dopusta tiče, greva pa mi2 že junija. Za kasnej pa ni več dinarčkov. No če ne bom še službe dobila bova šla mogoče še kaj k moji babici.

LP

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: no aprilke 2005, kako?
19.5.2006 21:43:23   
Maja Z
ojla

Kok ste pridne v pisanju..priznam, da nisem vsega brala, ker nimam časa, bom pa od zdej naprej bolj pogosto.user posted image

No, da se še midve predstaviva. Kaja je tudi aprilčica, rojena 11.4.2005, natanko en mesec pred rokom. jaz imam pa r.d. 3.4. Dva ovenčka, ki očiju parata živčke.user posted image  Stara sem 27 let. Službe žal nimam, ostaja mi diploma, ki jo nameravam napisat še letosuser posted image . Tako, da sem doma z mojo navihanko Kajo in prav uživava. Še nekaj "podatkov" o Kaji. Hodi še ne samostojno, je prava mala navihanka, dobrovoljček, trmasta, ne uboga nič.user posted image  Poje vse, ampak bolj malo. Najraje ima mlekouser posted image  pa solato, ne zeleno, samo paradižnik in kumare. Aja, pa meso. Krompir ji prešvercam včasih, je pa dober carinik in mi pogosto ne rata.user posted image  Ful uživa v kopanju, na gugalnici, toboganu..rada poriva voziček, stole in vse kar dobi v roke. Reče mama, teta, ga-ga in razne dojenčkove govorice. rada se skriva in uživa v odpiranju predalov in metanju posode iz njih.

Še odgovorim na nekaj vprašanj, ki so mi še ostali v spominu: pije iz flaške ali po slamici iz kozarčka, spije cca. 2dcl ali manj. če bi pila juice, bi ga spila 2 litra.user posted image  Za pit ji dam včasih juice, včasih zalo Harmony, cedevito, čaj, ali jagodni, hruškov sok ali kaj podobnega. Aja, obožuje sladkarije, sploh piškote in čokolade (mami tudi, čeprav sem na dieti sedaj).

Dudo še ima, čez dan skoraj nič, razen ko jo najde in si jo da v usta, ponoči pa še, ampak jo pljune ven.

Aja, zaenkrat še ne delava an drugem. Počasi....user posted image

Zobkov ima 8, drgnem jih cca. par sekund, pa še to povsod drugod, razen po zobeh ne, ker mi ne pusti. Borba!

Jaz sem iz okolice LJ, pri Vrhniki, sem tudi za srečanje. Samo to sem ujela, a ste že kej določile datum ali se samo okvirno pogovarjate?

OK, zaenkrat toliko. Se beremo in pišemo.

LP Maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: no aprilke 2005, kako?
22.5.2006 12:38:00   
m_m
user posted image  ojla. Za mano je en divji teden. Nisem imela niti časa za spanje user posted image  ampak je bilo fajn. BarbaraE delo ni bilo redno, ampak je bilo prav blagodejno. Malo za spremembo so bili pogovori na visokem nivoju. Sem se morala kar potrudit user posted image  


Sminci medve pa prestavlama srečanje za nedoločen čas ne? user posted image  Mogoče se bosta pa mala dva takrat že lovila, ker bo tut vaš hodu user posted image  bo bolj zanimivo.

BarbaraE sej mene tut prime, sam me tut kar takoj mine, ko kakšno noč ne prespimo ampak prebedimo ob tečnarjenju in tuljenenju user posted image

tinatona, a mali gre tut zraven na Škotsko? Tole tlačenje v usta vsega kar ne pozna je pa tudi pri nas. Najraje ima zemljo. Pa vsak dan znova pozabi, da jo je že včeraj spobala in da ji ni bilo všeč, ker se zraven kremži, kot da je limono.

Pri previjanju pa jo komaj lovim, ker se mi za sproti obrača. Najhujše je če je pokakana. To skušam reševat tako, da jo s čim zamotim.

In tale tvoja ideja o srečanju aprilčkov je fajna user posted image  Meni je prav. Lahko mal našišete predloge kje in kdaj. Nam bi bilo fajn v Ce ali okolici. Časnovno pa vsaj dva-tri tedne še ne, potem pa kadarkoli.

taška30 buške pri nas več ne štejemo. Popraskana je tak vsaki teden najmanj enkrat, zdaj pa še pada vsepovsod in dobi tudi več bušk v enem dnevu. Enkrat je imela na čelu dve, kot da bi ji 2 rogeca rastla user posted image
1. Naša pije iz kozarca, že od 5 meseca.
2. besede, če je pri voji: mama, papa, ata, hoho (hovhov) in čiči(čivčiv), ko vidi kakega psa ali ptiča pokaže s prstom in oponaša zvok, baba (babi), teta, moamoa (mojamoja, plenička), brrr  (avto), jodli (jaz temu pravim jodlanje), pa mislim da še kaj, samo da se ne spomnim.
3. umivanje zobkov je bolj tako, jaz ji že malo zdrgnem parkat odzunaj in parkat od znotraj s krtačko in potem še s pleničko, krtačko pa ji pustim da jo malo grize. ker ji je finta da gloda zobno pasto dol user posted image
4. Dudo je imela od 2,5 meseca pa do 9m. Ukinla jo je sama, kar naenkrat. To je bilo eno sredo zvečer, 8. februarja.

Drugače pa naša zelo rada nosi klobuk. Ji tako paše. Pleše ringaraja, papa bi nonstop mahala, če kdo kam gre al pa tut če sesamo en avto mim pelje. Pokaže kuk je velika in dvigne obe roke in zraven pove Oooooo. Pa če bi kaj rada s prstom pokaže. Če je žejna zraven še malo cmoklja. Je z rokami skoraj vse, še riž. Celo na vilico je začela napikovati stvari, ji sicer ne rata ampak ji malo pomagamo in potem nese v usta kot kaka dama.


Kako pa vaše kilce? Meni je še malo ostalo, samo je že vredu za v kopalke, mal športanja pa bo.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: no aprilke 2005, kako?
22.5.2006 22:10:15   
m_m
ojoj, pa sem falila "de kueščn" o hujšanju. sori BarbaraE user posted image  Sem se trudla da bi vse prebrala, pa se mi je tko mudil. No malo sem že odgovorila. Ja mi kar laufamo pa rolamo, začel bomo kolesart pa še treniramo zraven. Pozimi je orbitrek laufal, pa mal razgibalnih vaj. Mal mam še raztegnjeno kožo v pasu, če se prepognem morm kar trebuh not potegnt, da se guba ne nardi. sploh pa če so ozke hlače. V kopalkah se pa fajn počutim. Morje? Hrvaška. Letos bo prvič mala na morju in to kar v šotoru. Me prav zanima kako bo. Bomo pa izbral kamp, ki je v senci.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: no aprilke 2005, kako?
23.5.2006 15:38:15   
Naja31
Evo,s em spet pozabila, da se tu srečavamo user posted image   user posted image  user posted image
Res sem grozna.

Najprej naj odgovorim na vprašanja:
1.Marko pije iz magičnega lončka večino časa, edino pri večerji ga nekaj piči in potem ni šans, da iz magičnega lonča, čist znori ko mu ga dam, ampak moram odviti zgornji del in potem pije oz. poliva in je ves moker, tako d aga obvezno še v brisačo ovijem. Še bolj srečen jo ko mu dam slamco, potem pa pije in istočasno ven pljuva in se reži, pa še bolj je moker.

2. Besede: reče ma-ma in ve, da sem to jaz. Avto je ato ali adeeee, pa tudi brrrrr reče ko ga vidi, kuža je ho-ho, pa zadnje dni govori na-na, pa ne vem kaj mu to pomeni. Ravno včeraj je zaspal tako, da se je z glavico naslonil na moj trebuh in potem je rekel ma-ma. Jaz sem mislila, da se bom stopila.

3. Uimvanje zobkov je pri nas problem. En večer ja, potem nekaj dni ne, da pozabi in mu je potem spet zanimivo in dovoli in potem pset nekaj dni ne.

4. dude ni nikoli imel.


Sicer so pa tudi pri nas buške in praske vsakodnevno na seznamu. Včeraj ga je mož dajal v avto in v tistih 5ih sekundah ko ga je odložil na tla, se je Marko nekako zvrnil in prav hudo poraskal po čelu in obrazku. zgleda hudo, ampak mož pravi, da ni nič zajokal, tako da očitno ni bilo hudo.

Marko je tudi zdaj začel cmokati ko je žejen. Pokaže s prstkom na magični lonček ali mi ga prinese in cmoka. To pomeni da je žejen. Če je pa lačen pa dela ama-ama.

Je pa mahnjen na muziko in samo da zasliši takoj začne plesati. Midva umirava od smeha. Pa zdaj že roke dvigne gor in se neki vrti. Mogoče bo pa plesalec ko bo velik.

Danes sem mu kupila poletno garderobo, tako da smo zdaj pripravljeni na hude vročine. Pa ravno zdaj ko naj bi jutra bila ena huda ohladitev.

Mi smo iz LJ. Se strinjam s srečanjem. Tinatono itak že poznam.

O mojih kilcah pa raje ne bi. To me spravlja v slabo voljo. Čez dan še zdržim, da bolj zdravo jem, potem pa zvečer, ko MArko spi, spravim vase pol hladilnika. Grozna sem.

Glede dopusta se še nismo odločili. Verjetno Grčija konec avgusta. Da imam jaz še dovolj časa za hujšanje user posted image  

No, lepo se imejte, naja









< Sporočilo je popravil Naja31 -- 23.5.2006 15:39:32 >

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: no aprilke 2005, kako?
24.5.2006 12:18:01   
tinatona
Hej!

Evo še mene. m_m najprej kar tebi odgovorim. Ja mali gre z mano na Škotsko. Mi2 pomeni jaz in moj user posted image . Sem namreč samohranilka. Sem pa že bila gor kot AuPair, pa potem enkrat na počitnicah... Zdaj grevapa z malim k tisti družini na obisk. Jaz že komaj čakam da se spet malo po mestu sprehodim, pa da grem na moja skrita mesta. Zdaj že odštevam dneve do odhoda (15.6.).

BarbaraE veš da bom poročala kako je bilo na letalu in letališču,... Se bom pa mogoče že od tam kaj oglasila. Ponavadi sem bila vsak prosti čas v learning centru (od knjižnice), kjer so imeli zastonj dostop do interneta.

Naše previjanje je katastrofalno - RES!!! Ok sej če je samo polulan še gre, ampak ko je pa pokakan se pa včasih tako dere kot da bi ga iz kože dajala. Pa ponavadi ko imam jaz ravno hladilno mazilo na prstu on vstane s plenice in oddrvi stran, da ga pol naokoli lovim.

Včeraj se je pa pri babici v varstvu udaril. Je udaru v eno polico in ima zdaj po očesom oteklino.

Pa spet smo prehlajeni in temu primerno razpoloženi. Ma prav bedno, saj imamo naslednji ponedeljek cepljenje (če ga bomo sploh imeli).

Zdaj pa šibam, ker je siten postal - ga moram spančkat dat.

Se še beremo. Lepo se imejte!!!

LP Tina

p.s.:Kdaj se pol dobimo? In pa kje?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: no aprilke 2005, kako?
24.5.2006 15:36:17   
m_m
user posted image   Barbara E + user posted image Nika (08.04.2006)

user posted image   Naja31 + user posted image Marko (10.04.2006); LJ

user posted image    Maja Z + user posted image  Kaja (11.04.2006)

user posted image   sminc + user posted image  Jakob Enej (15.04.2006), NM

user posted image   april + user posted image  (26.04.2005)

user posted image  m_m  + user posted image  Aneja (27.04.2006), CE

user posted image   tascha + user posted image  Tim 

user posted image   taška30 + user posted image Manca 


No tukle nas bo na srečanju... user posted image  Pravi vrtec.Mislim, da je fer, da bi se dobili v tistem kraju, od kje se jih prijavi največ. Datum pa... en vikend, sobotauser posted image  17., 24. junij, 1. julij?

(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: no aprilke 2005, kako?
24.5.2006 15:38:22   
m_m
user posted image    tinatona + user posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: no aprilke 2005, kako?
24.5.2006 16:03:30   
tinatona
Moj user posted image je Ozbej.

Glede srečanja, pa se mi zdi da trenutno po številu vodimo ljubljančanke. Jaz lahko po 22.juniju kadarkoli. Prej me pa ni, saj je 10.6. RR piknik; 17.6. sva pa z malim na Škotskem.

LP tina

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: no aprilke 2005, kako?
24.5.2006 17:01:06   
m_m
user posted image   Barbara E + user posted image Nika (08.04.2006)

user posted image   Naja31 + user posted image Marko (10.04.2006); LJ

user posted image    Maja Z + user posted image  Kaja (11.04.2006)

user posted image   sminc + user posted image  Jakob Enej (15.04.2006), NM

user posted image   april + user posted image  (26.04.2005)

user posted image  m_m  + user posted image  Aneja (27.04.2006), CE

user posted image   tascha + user posted image  Tim 

user posted image    tinatona + user posted image  Ozbej

user posted image   taška30 + user posted image


tinatona a je z Z ali z Ž? Pa datuma ne vem.



(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: no aprilke 2005, kako?
24.5.2006 18:00:57   
tinatona
Ožbej  Vid je njegovo polno ime. Rojen je pa 4.4. ob 10.39

LP

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?