|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
7.7.2006 3:55:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: fuzzy
Ne prizna se ti cela srednja šola, ampak samo opravljena matura (če jo seveda uspešno opraviš).


Zdaj vem pa še manj... user posted image  Kolikor je meni znano, je tako, da moraš imeti za vpis na fakulteto imeti končano ali srednjo šolo ali gimnazijo (odvisno od željene fakultete). Poleg končane srednje šole pa seveda tudi opravljeno maturo (splošno ali poklicno - spet odvisno od fakultete).
Jaz imam en letnik SUAŠ. Če naredim maturo - a to pomeni, da se potem lahko kar direktno vpišem na pravno fakulteto? Ne da bi naredila tiste tri letnike (ker bi,  npr., svoje strokovno znanje pokazala že s tem, ko bi naredila maturo, kar po eni strani pomeni, da je nesmiselno, da delam še tiste tri letnike, če pa tako ali tako že znam)? user posted image
Malce preveč enostavno je tole slišati...

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
7.7.2006 4:12:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
kakor koli obrnes, dokler svakinja ne "potrdi", da si imela prav glede njenega ravnanja in da njeno ravnanje in obnasanje nista pravilna, vlada "vojna". Si pripravljena popustit in se prilagodit?

Ne, nisem pripravljena spremeniti svojega mnenja (ker sem prepričana, da imam prav - vsaj, kar se njenega ravnanja tiče). Sem se pa pripravljena prilagoditi. Ampak nimam pojma, kako to izvesti.

Mogoce se pa boji, da ga bo zgubila in ne zastopi, da tocno to povzroca s svojim ravnanjem. Zacaran krog. MOgoce pa ta domnevni strah ima korenine kje drugje.

To je zagotovo res. Če se ne bi bala, da ga bo izgubila, vsega tega ne bi počela. Kar pa jaz ne razumem, pa je to - KAKO naj bi ga izgubila? Živ bi bil še vedno, še vedno bi ji bil brat, še vedno bi imela stike. Kje je tukaj kakšna izguba? Še vedno bi si zaupala, še vedno bi se družila, še vedno bi si pomagala. Odnos ostane enak (njun), ne glede na to, da sem v njegovo življenje vstopila jaz (in najina otroka). Od kod ji ideja (če jo res ima), da sem jaz oseba, ki bi ji želela vzeti brata, ne vem. Nikoli česa takega nisem niti poskusila. Po eni strani je to poskus ponižanja mojega karakterja, če si ona misli, da sem taka. Kaj ne bi bilo (zanjo in za vse ostale, vpletene) enostavnejše, če bi direktno vprašala, kaj želim narediti? Pa bi ji tudi jaz direktno povedala, da v zvezi z njunim odnosom popolnoma nič. Mene niti malo ne moti, da ostane tak, kakršen je bil do sedaj. Seveda ob nekaj logičnih predpostavkah, ki bi jih kot zrela, odrasla oseba (v kar pa vedno bolj dvomim, da je) morala razumeti. Človek si je ustvaril svojo družino. Odcepil se je od svoje prvotne družine, kamor je spadala tudi ona. Kar pomeni, da mu je avtomatsko njegova lastna družina sedaj na prvem mestu. Kar pomeni, da ne more imeti več toliko časa, kolikor ga je imel prej. Sedaj smo mi štirje (naše želje in naše potrebe) na prvem mestu. Ostal bo doma in čuval otroka, če sem jaz v službi. Ne bo šel ven z njo na pijačo. Recimo (to je bil primer). Razumem, da ona še nima svoje družine, ampak ne razumem pa, kako, da ne upošteva niti bratovih želja. Kajti če si je Kamikaza ustvaril svojo družino, si jo je na lastno željo, kajne? Za njo vem, da v življenju kakšne posebne sreče v ljubezni ni imela (imela je celo nekaj podobnega sranja kakor jaz) in je po eni strani tudi sedaj nima, ampak samo zato še nima pravice, da srečo poskuša uničiti še komu drugemu. O kakšnih izgubah na njeni strani bi pa težko govorili. Nikoli ni izgubila na staršev, ne sorodnikov, ne partnerja ali otroka. Pravzaprav je bila celo življenje "tatina maza", ker si je oče želel hčerko. Če je bil kdo zapostavljen, je bil pravzaprav Kamikaza.

Ves, skupni dopust treh oseb, ko se dve umikata eni in ta ena ostaja sama... ni nevem kaksen skupen dopust. Pocutiti se kot odvecen privesek ni lepo in ni cudno, da se nekdo  trudi, na taksen nacin, kot ga pac zna in zmore, vklopiti se in postati del tiste "skupine" iz katere se pocuti izkljuceno.

Logično. Vendar je ona vedela, da želita iti na dopust Kamikaza in njegov najboljši prijatelj (recimo mu Micka, ker ga tako jaz res kdaj pa kdaj pokličem). Kako je prišlo do tega, da sta jo vzela zraven, ne vem, vendar je ona vedela, da gre "zraven". Torej bi lahko predvidevala tudi vse ostalo. Da ne bo mogla biti stalno na prvem mestu, pa čeprav je Kamikaza njen brat. Nerealno je pričakovati, da se bo nekdo odpovedal vsemu zaradi sorodnika. Pa čeprav je to mlajša sestra, katere zaščitnik si.

Hoces vojno? 

Ne, nočem vojne. Ampak če bom pa "porinjena" vanjo, potem pa nanjo želim biti pripravljena in se boriti točno tako, kakor se v vojnah bori - striktno samo na zmago, ne glede na sredstva in z enim samim pravilom - da je dovoljeno vse.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
7.7.2006 6:59:00   
Anonimen
Fuf Krensa dobra si da vse to tako skoraj lahkotno prenašaš!user posted image
Jaz bi že zdavnaj vrgla puško v koruzo.Tale tvoja"svakinja" ti pa zna kri pit ja.
To pa je zme že bolano lubosunje,katerega očitni še ni videti konca,kaj?

Ej še enkrat svaka ti čast,dobra si!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
7.7.2006 6:59:50   
Anonimen
Recimo, da sem se zaenkrat še sposobna kontrolirati. Ampak sem Kamikazo opozorila, da mi bo slej ko prej počil film, če tega ne bomo nekako rešili.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
7.7.2006 7:12:36   
Anonimen
Pa daj jo babnico nekam delat pošlji,preveč časa ima zato pa dela probleme.
Ne vem kako bi se ji lahko do končno postavila po robuuser posted image

Pa to delajo samo nenormalni ljudlje,kar predvidevam po vsem tem
da bi lahko ona bila en izmed njih,sem se zmotila?

Po vsem tem kar imaš družino,nočno službo,pa še te prekleta(oprosti izrazu)ženska.....Ne najdem lepe besede zanjo...

Kaj pa kredit za stanovaknje, enkrat si nekaj omenjala,da bi ga lahko vzeli partnerjevi starši,pa bi se odselili.Ali pa drugje kakašn stanovanje z ugodno
najemnimo.Mogoće kje drugje v okolici Ljudljane?
Če bi ti lahko bi ti z veseljem pomagala.



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
7.7.2006 7:19:39   
Anonimen
Časa ima 24 ur na dan, ja, glede na to, da (zaenkrat še) nima službe. Jo pa menda išče, vendar ima kar naprej neke izgovore: pomanjkljiva izobrazba, pomanjkanje delovnih izkušenj, čakanje na nek postopek v KC, pa najprej na dopust, pa fant ji ne pusti, pa... Sami izgovori, skratka, ne pa ovire, kakor temu ona pravi.
S Kamikazo pa se (zaenkrat) ne bova nikamor selila. Tudi, če bi se, to ni rešitev. Ona bi v vsakem primeru vedela, kje smo. Pa tudi prišla bi lahko kadarkoli, ker ima avto. Res je edino to, da bi prišla manjkrat, če bi se odselili daleč ven iz Ljubljane. Bi bila pa toliko več na telefonu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
7.7.2006 7:24:49   
taju
Saj za natakarico pa povsod iščejo?Vedno jih primanjkuje...
Če bi ona hotela delat bi verjemi.Dons res ni težko do biti dela če si seveda delavn?Kaj pa z unim tičkom je še skupaj???
Pa naj se preseli tja pa da mir...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
7.7.2006 7:26:01   
Anonimen
Živi pri njemu (in na njegov račun), on pa ji ne pusti delati za šankom.

(odgovor članu taju)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
10.7.2006 16:36:22   
Misek
Evo me nazaj :)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Ne, nisem pripravljena spremeniti svojega mnenja (ker sem prepričana, da imam prav - vsaj, kar se njenega ravnanja tiče). Sem se pa pripravljena prilagoditi. Ampak nimam pojma, kako to izvesti.


Ni potrebe, da spreminjas svoje mnenje. Zadosti je, da nehas zahtevati, da se tvoje mnenje potrdi kot edino pravilno in tvoj prav, kot edini pravilen prav. S tem se ze zacnes prilagajati.



To je zagotovo res. Če se ne bi bala, da ga bo izgubila, vsega tega ne bi počela. Kar pa jaz ne razumem, pa je to - KAKO naj bi ga izgubila?


To, da ti to ne zastopis njenih custev se ne spremeni. Njun odnos, o katerem si se zdi napisala, da je super, po tem in onem kar si napisala ne zgleda prav super. Deluje obremenjeno in zdi se da se ta obremenjenost prenasa na tebe.

Odnos ostane enak (njun), ne glede na to, da sem v njegovo življenje vstopila jaz (in najina otroka).


Seveda, da ne ostane enak odnos. Marsikaj se spremeni. In prav je, da se spremeni. Vsi odnosi v nekdaj ozji druzini se spremenijo s tem ko ta ozja druzina preneha biti ozja in postane sirsa druzina.

Od kod ji ideja (če jo res ima), da sem jaz oseba, ki bi ji želela vzeti brata, ne vem. Nikoli česa takega nisem niti poskusila. Po eni strani je to poskus ponižanja mojega karakterja, če si ona misli, da sem taka.


Mogoce ker ga, hotela ti to ali ne, jemljes, taksnega kaksnega bi si ona zelela. Ceprav se meni zdi, da taksnega brata kot bi si ga ona zelela niti ni imela. Sedaj si samo ena ovira vec.
Poizkus ponizanja tvojega karakterja? A daj no... Popolnoma vseeno je ali si to ti ali katera druga. V principu, tvoj znacaj nima nic pri tem, razen, da spodbuja neproduktivne razprave (ni misljeno zaljivo).  Za tebe je IMO popolnoma vseeno kaj si ona misli. za tebe je pomembno kako se to reflektira na vase druzinsko zivljenje oz. koliko ji dovolita, da je prisotna v vajinem druzinskem zivljenju.

Kaj ne bi bilo (zanjo in za vse ostale, vpletene) enostavnejše, če bi direktno vprašala, kaj želim narediti?


Si jo mogoce ti direktno vprasala kaj zeli narediti s svojim obnasanjem?  

Pa bi ji tudi jaz direktno povedala, da v zvezi z njunim odnosom popolnoma nič. Mene niti malo ne moti, da ostane tak, kakršen je bil do sedaj. Seveda ob nekaj logičnih predpostavkah, ki bi jih kot zrela, odrasla oseba (v kar pa vedno bolj dvomim, da je) morala razumeti. Človek si je ustvaril svojo družino. Odcepil se je od svoje prvotne družine, kamor je spadala tudi ona. Kar pomeni, da mu je avtomatsko njegova lastna družina sedaj na prvem mestu. Kar pomeni, da ne more imeti več toliko časa, kolikor ga je imel prej. Sedaj smo mi štirje (naše želje in naše potrebe) na prvem mestu. Ostal bo doma in čuval otroka, če sem jaz v službi. Ne bo šel ven z njo na pijačo. Recimo (to je bil primer). Razumem, da ona še nima svoje družine, ampak ne razumem pa, kako, da ne upošteva niti bratovih želja. Kajti če si je Kamikaza ustvaril svojo družino, si jo je na lastno željo, kajne?


Postavis kup omejevalnikov in istocasno izjavis, da te ne moti, da njun odnos ostane popolnoma enak kot je bil. Zavedas se, da je to nemogoce, prav zaradi omejevalnikov, ki jih postavljas, ne glede zakaj in kako. zaradi tebe oz. katere koli osebe, ki bi bila na tvojem mestu, se spremeni njun odnos.

Za njo vem, da v življenju kakšne posebne sreče v ljubezni ni imela (imela je celo nekaj podobnega sranja kakor jaz) in je po eni strani tudi sedaj nima, ampak samo zato še nima pravice, da srečo poskuša uničiti še komu drugemu.


A ti si prav sigurna, da vama zeli uničiti srečo? Zakaj mislis, da nima svojega brata toliko rada, da bi mu privoscila sreco? Sicer pa, ce tudi pred njo razglabljas kako ste sedaj ti in otroci na prvem mestu in kako ona pride na vrsto sele ko se vse vase potrebe in zelje zadovoljijo ... mar ni to zahteva ali pricakovanje?

O kakšnih izgubah na njeni strani bi pa težko govorili. Nikoli ni izgubila na staršev, ne sorodnikov, ne partnerja ali otroka. Pravzaprav je bila celo življenje "tatina maza", ker si je oče želel hčerko. Če je bil kdo zapostavljen, je bil pravzaprav Kamikaza.


Zakaj meris koliko je izgubila ali ni izgubila? Ce je nekdo manj izgubil, to ne zmanjsuje njegovo kredibilnost. Ljudje razlicno dozivljamo in prezivljamo dogodke. Nekatere ze manjse stvari vrzejo iz tira in imajo tezave z prezivljanjem istih, dokler nekateri te iste zadeve dozivijo in prezivijo brez vecjih posledic. In zakaj je pomembno kdo je bil tatina maza? Mogoce ji je zaradi tega sedaj se tezje.

Logično. Vendar je ona vedela, da želita iti na dopust Kamikaza in njegov najboljši prijatelj (recimo mu Micka, ker ga tako jaz res kdaj pa kdaj pokličem). Kako je prišlo do tega, da sta jo vzela zraven, ne vem, vendar je ona vedela, da gre "zraven". Torej bi lahko predvidevala tudi vse ostalo. Da ne bo mogla biti stalno na prvem mestu, pa čeprav je Kamikaza njen brat. Nerealno je pričakovati, da se bo nekdo odpovedal vsemu zaradi sorodnika. Pa čeprav je to mlajša sestra, katere zaščitnik si.

Odpovedati cemu zaradi sorodnika? Navsezadnje ce nekoga vzames s sabo na dopust si se strinjal, da ga enakopravno obravas. Mocno dvomim, da je kakrsen koli dogovor o tem kaj ona lahko pricakuje in kaj ne "padel" pred odhodom. Ne vem pa zakaj bi moral nekdo, ki so ga vzeli s seboj na dopust biti ponizen, drzati se v drugem planu in pogoltniti vse kar se mu servira. Ce je bilo potrebno izlociti je, dalec manj kruto iz istega vzroka bi bilo ne vzeti je s seboj na dopust. In dalec bolj fer - IMO.

Ne, nočem vojne. Ampak če bom pa "porinjena" vanjo, potem pa nanjo želim biti pripravljena in se boriti točno tako, kakor se v vojnah bori - striktno samo na zmago, ne glede na sredstva in z enim samim pravilom - da je dovoljeno vse.


Ce noces vojne zakaj se je trudis dobiti? Nacin razprave, ki ste si ga privoscile vodi tocno k temu - k vojni. Cedalje vecje ponizevanje, spodbijanje, podbadanje... vodi tocno k zaostrovanju odnosov in posledicno "vojne".  V tovrstno vojno si lahko porinjena samo ce se stem strinjas. In ti si se do sedaj strinjala.
Zmaga?  Moje globoko prepricanje je, da v taksni vojni ( ali kateri koli vojni) pravzaprav nihce ne zmaga. Trpeli boste vsi. In svakinja in Kamikaza in otroci in ti in tast, tasca.... prav vsi. Da se vrnem na tvoje ... za druzino bi naredila vse... spustiti se v "vojno" s sorodnico in potegniti druzino v nerazumevanje, razprave, napade in obrambe .. je to tisto kar si ti zelis za svojo druzino? Jaz si za svojo ne.  V "vojno" se spuscas samo zaradi sebe, svojih obcutkov in svojega prav. In kaj v tem primeru za tebe pomeni narediti vse za druzino in kaj vse si pripravljena narediti za svojo druzino?
In kaj v tej situaciji za tebe pomeni narediti vse za druzino?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
10.7.2006 19:32:24   
Anonimen
Lepo, da si nazaj. Sem se že ustrašila, da si šla na dopust, ne da bi mi to povedala. Ne drzni si česa takega. user posted image

Komentar pa potem ponoči... v službi... user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
11.7.2006 0:51:07   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Živi pri njemu (in na njegov račun), on pa ji ne pusti delati za šankom.


Ne zastopim vas. Pa kaj ce nima sluzbe? Je to kaznjivo? A se ji bo se zamerilo ce je za zajtrk pasteto pojedla, ker ni jajca, ali pa sploh ne bi smela jesti ker nima sluzbe?
Kaj je slabega v tem, da jo fant prezivlja? Bi ti zamerila Kamikazi, da te prezivlja ce bi bila brez sluzbe? Bi mu zamerila ce bi otroku kupil avto, ce si ga sam ne bi mogel?



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
11.7.2006 6:43:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Zadosti je, da nehas zahtevati, da se tvoje mnenje potrdi kot edino pravilno in tvoj prav, kot edini pravilen prav. 

Saj ne zahtevam tega. Saj vem, da nisem edina, ki ima prav. In da še zdaleč nimam vedno prav. Ampak samo sebe pa zagotovo poznam bolje, kakor me pozna ona. Če jaz vem, da je nekaj v zvezi z mano res, potem ne vem, od kod njej ideja, da me prepričuje v nasprotno.

Seveda, da ne ostane enak odnos. Marsikaj se spremeni. In prav je, da se spremeni. Vsi odnosi v nekdaj ozji druzini se spremenijo s tem ko ta ozja druzina preneha biti ozja in postane sirsa druzina.

In kako naj jaz to dopovem njej?

Sedaj si samo ena ovira vec.

Očitno me res jemlje kakor oviro. Ampak kot oviro do česa? Do Kamikaze? Saj ji ne preprečujem druženja. Celo odobravam ga.

Si jo mogoce ti direktno vprasala kaj zeli narediti s svojim obnasanjem?  

Ja, sem. Pa je rekla, da upa, da mi bo dopovedala, da sem "glupa krava".

A ti si prav sigurna, da vama zeli uničiti srečo? Zakaj mislis, da nima svojega brata toliko rada, da bi mu privoscila sreco?

Ne, nisem prepričana, izgleda pa vseeno tako.

Mogoce ji je zaradi tega sedaj se tezje.

Mogoče ji je, ja, ampak zakaj bi mi trpeli, če je njej težko? Predvsem - zakaj bi ona svoje trpljenje prenašala name? Jaz ga ne želim prevzeti in ona me ni prosila za pomoč.

Ne zastopim vas. Pa kaj ce nima sluzbe? Je to kaznjivo? A se ji bo se zamerilo ce je za zajtrk pasteto pojedla, ker ni jajca, ali pa sploh ne bi smela jesti ker nima sluzbe?
Kaj je slabega v tem, da jo fant prezivlja? Bi ti zamerila Kamikazi, da te prezivlja ce bi bila brez sluzbe? Bi mu zamerila ce bi otroku kupil avto, ce si ga sam ne bi mogel?

Ni bistvo v tem. Bistvo je v tem, da ničesar ni njenega, potem pa pride do nas in nas poskuša poniževati na način "poglejte, kaj jaz imam, vi pa ne". To je tisto, kar me zmoti. Na splošno pa mi je popolnoma vseeno (kakor sem že rekla), kje živi, kaj dela in kaj je. IN na čem sedi.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
11.7.2006 8:51:14   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Saj ne zahtevam tega. Saj vem, da nisem edina, ki ima prav. In da še zdaleč nimam vedno prav. Ampak samo sebe pa zagotovo poznam bolje, kakor me pozna ona. Če jaz vem, da je nekaj v zvezi z mano res, potem ne vem, od kod njej ideja, da me prepričuje v nasprotno.


Kaksen post nazaj si napisala prav nasprotno. Ta del o poznavanju samega sebe, se ti ne zdi, da bi ga svakinja lahko prav tako napisala kot ti?

In kako naj jaz to dopovem njej?


Tezko, posebej ce zatrjujes, da te ne moti da njun odnos ostane prav taksen kot je. Ne vidim pa vzroka, da bi karkoli dokazovala. Se manj pa vem, zakaj ti razcicscujes stvari, ki se ticejo samo nje in njenega brata. Onadva bi morala razcistiti to kar je o njunem odnosu treba razcistiti. IMO si ti v tem odvec.

Očitno me res jemlje kakor oviro. Ampak kot oviro do česa? Do Kamikaze? Saj ji ne preprečujem druženja. Celo odobravam ga.


Si pripravljena sprejeti, da si ji mogoce enostavno antipaticna?

Ja, sem. Pa je rekla, da upa, da mi bo dopovedala, da sem "glupa krava".


In koliko so produktivna taksna direktna vprasanja? Sicer kaj bi ji pa odgovorila na direktno vprasanje kaj zelis narediti?

Mogoče ji je, ja, ampak zakaj bi mi trpeli, če je njej težko? Predvsem - zakaj bi ona svoje trpljenje prenašala name? Jaz ga ne želim prevzeti in ona me ni prosila za pomoč.


Ne strinjam se s taksnim tolmacenjem mojih besed. Odogovorila sem na meritev njenih izgub, ki IMO nimajo nobene zveze s tem o cem razpravljamo. In ponovila bom kar sem napisala. Kolicina izgub ni merilo za kredibilnost.

Ni bistvo v tem. Bistvo je v tem, da ničesar ni njenega, potem pa pride do nas in nas poskuša poniževati na način "poglejte, kaj jaz imam, vi pa ne". To je tisto, kar me zmoti. Na splošno pa mi je popolnoma vseeno (kakor sem že rekla), kje živi, kaj dela in kaj je. IN na čem sedi.


No, no ... malo preveckrat prepoznas poizkuse ponizanja z njene strani. Mogoce pa hoce bratu pokazat kaj ima novega? Sicer pa kako mislis da nic ni njenega. Seveda je njeno, ne glede na to kdo ji je kaj kupil in s katerim/cigavim denarjem. Po cem je to nekaj manj njeno ce ji je podarjeno? In zakaj bi se ona morala opravicevati ali se pocutiti manj kot ti, ker je nekaj dobila?
Taksna filozofija vodi k temu, da je za tebe clovek, ki si ni sam kupil stanovanja, ampak ga je dobil ali podedoval manj vreden od tistega, ki si ga je sam kupil. Clovek, ki ima sreco, da sta mu starsa pomagala je manjvreden?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
14.7.2006 21:49:17   
Micy
To je ena navadna razvajenka ki je imela celo življenje vsega polno rit.

AMEN

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
14.7.2006 22:44:34   
Anonimen
Kerensa in Misek, sta pa vztrajne, moram priznati, da se vama da....user posted image

(odgovor članu Micy)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
15.7.2006 5:35:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Si pripravljena sprejeti, da si ji mogoce enostavno antipaticna?

Brez najmanjšega problema. Ampak ponavadi je tako, da se v bližini antipatičnih ljudi ne zadržuješ, kajne? Kaj torej njo sili k meni? Ne mislim k nam, kajti k nam jo vleče Kamikaza. Kaj konkretno je na meni, da me ne more pustiti pri miru, vsaj kar se tiče vmešavanja v moje življenje?

Sicer kaj bi ji pa odgovorila na direktno vprasanje kaj zelis narediti?

Kaj želim narediti - glede česa?

Sicer pa kako mislis da nic ni njenega. Seveda je njeno, ne glede na to kdo ji je kaj kupil in s katerim/cigavim denarjem. Po cem je to nekaj manj njeno ce ji je podarjeno? In zakaj bi se ona morala opravicevati ali se pocutiti manj kot ti, ker je nekaj dobila?
Taksna filozofija vodi k temu, da je za tebe clovek, ki si ni sam kupil stanovanja, ampak ga je dobil ali podedoval manj vreden od tistega, ki si ga je sam kupil. Clovek, ki ima sreco, da sta mu starsa pomagala je manjvreden?

Tule se nisva prav razumeli. Ne, ne mislim, da ni njeno, če si ni sama kupila. Mogoče sem se samo narobe izrazila. Pravilno bi bilo, če napišem, da je žalostno hvaliti se s stvarmi, ki so ti bile podarjene, in istočasno govoriti na način "poglej, kaj jaz imam, ti pa ne". Žalostno se je delati večvrednega od nekoga drugega zato, ker npr. ti imaš avto, nekdo drugi pa ne. Ampak tega avta si nisi sam kupil. To sem hotela povedati. Kajti točno tako je bilo pri njej. Vse, kar si je ona v življenja sama kupila, je takorekoč nekaj cunjic in kozmetike. Vse ostalo ji je bilo podarjeno. Potem pa pride do mene in mi reče:"Poglej, kaj jaz imam, ti pa nimaš nič." Moti me način, odnos, razmišljanje. Ne potrebujem opravičila, seveda ne. Tudi ni treba, da se počuti manjvredno, ker to ni, ne glede na vse. Edino, kar bi rada, je to, da ona dojame, da ni nič več vredna od mene.

Sveže novičke pa... Gospodična svakinja si je našla službo. Ker nikoli v življenju ni delala ničesar drugega kakor stregla v šanku, je šla tudi tokrat delat v lokal. Fantu je za to seveda povedala. Njemu ni všeč, da ona dela (ker ima dovolj denarja, bi jo rad imel doma), še najmanj pa to, da dela v lokalu. On to delo smatra kakor ponižujoče za žensko, istočasno pa trdi, da ona želi delati v lokalu samo zato, da bo tam lahko osvajala stranke. Jap, še eno nesmiselno razmišljanje. In novi prepiri so že tukaj. Za ta vikend smo bili dogovorjeni, da gresta onadva in moj Jan na Hrvaško na morje. Čeprav nerada, sem kljub temu privolila, saj letos Jana ne bom mogla poslati v kolonijo, kakor lani. Če bi to predlagala ona, bi verjetno še razmislila, ampak njen fant se z Janom resnično super razume in ker je bila to njegova ideja, sem se na koncu le strinjala. Naj otrok gre, zakaj pa ne? Saj to nima nič z mano, konec koncev. Ampak odhod na morje bi včeraj skoraj odpadel, ker sta se onadva takoj po njenem prihodu iz službe spet na smrt skregala zaradi njenega dela v lokalu. In je pobrala torbico, se usedla v avto in prišla jamrat k staršem. In potem še k nam. Nekomu pač mora povedati, da se izkašlja, razumem, ampak zakaj jamrati, če pa si si sam kriv? Zakaj govoriti, kakšen prasec je fant, če si si ga pa sama izbrala? Jaz sem res že mislila razpakirat potovalko. In potem je včeraj popoldan nenapovedano prišla k meni na obisk še tašča. Ponavadi se najavi in pride za kakšno urico, včeraj pa je sedela tukaj tri ure! Prva stvar, ki jo je omenila, je bila seveda svakinja. Daje ji prav, da se hoče finančno osamosvojiti (in to ji tudi jaz - očitno prihaja k pameti), ampak vse ostalo je pa skregano z vso logiko. Zvečer, ko je prišel Kamikaza, pa sem se pogovorila še z njim. Pravi, da je takorekoč celo življenje reševal njene ljubezenske probleme in da je imela vedno take čudake za fante. Da ga pa nikoli ni poslušala, čeprav je vedno prišla k njemu po nasvet. In da ga zato prav malo briga, kako je njej z njim, ker nima smisla, da ji karkoli govori. Škoda njegovega časa in živcev. Kakor si bo postlala, tako bo ležala.

Zdaj pa čakam, da se jutri zvečer vrnejo s Hrvaške... če se niso vmes že pobili med sabo...

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
15.7.2006 11:01:49   
Anonimen
zivjo

sm misnla da mam samo jaz problem z svakinjo!

mas ful zajebano svakinjo jz na tvojem mestu se ji ne bi pustila, kar se tice pa tasco in tasta, ji pa naj kr mal povesta, ker je hisa od tasta in od tasce, pripadal ji bo en del ko bosta pokojna, prej ne!

moja svakinja je tud ful pametna kr misle si kaj je ker pac hodi na faks, jz ga pa nisem naredila, sam se ji ne pustim, ker si mislim da te zivljenje vec nauci kot pa faks (praksa je nekaj, teorija pa drugo) tako da nima kaj govort!

to se pa tice tudi tvojo svakinjo, ce misle komanditat, po hisi svojih starsev, naj najprej da pol toliko denarja kot sta dala onedva v celem zivljenju pa se hiso si naj sama naredi, da bo videla kaj je sploh to!!!!!!!

lep pozdravcek!

ne pusti se ji zlepa!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
18.7.2006 9:42:35   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Brez najmanjšega problema. Ampak ponavadi je tako, da se v bližini antipatičnih ljudi ne zadržuješ, kajne? Kaj torej njo sili k meni? Ne mislim k nam, kajti k nam jo vleče Kamikaza. Kaj konkretno je na meni, da me ne more pustiti pri miru, vsaj kar se tiče vmešavanja v moje življenje?


Mogoce je dojela tisto s cemer imas sama tezavo. Ti si postala del njenega zivljenja, ko si postala del zivljenja njenega brata, pa se mogoce po svojih moceh trudi priblizati se in ustvariti doloceno interakcijo. Tisti napotek o soli, s cemer smo zacele to debato, se meni ne zdi niti kot vmesavanje v tvoje zivljenje, niti kot poizkus prevzgoje otroka, temvec kot razgovor z otrokom in poiskus, da se ve dve najdete vsaj v nekaksni skupni tocki. Tvoja reakcija in IMO preobcutljivost na vse kar prihaja s strani svakinje, sta pa "krivca" za "dvoboj". In ce premislis, ali je za otroka boljse, da se odgovoru izognes ( ko se ne strinjas z necim) in mu potem pojasnis kaj in kako mislis o doloceni temi, ali je boljse izzvati situacijo ("dvoboj") kjer je prica manifestaciji nesprejemljivega nacina "resevanja" nesoglasij.

Kaj želim narediti - glede česa?


Kaj zelis narediti/doseci s svojim ravnanjem/obnasanjem.

 Tule se nisva prav razumeli. Ne, ne mislim, da ni njeno, če si ni sama kupila. Mogoče sem se samo narobe izrazila. Pravilno bi bilo, če napišem, da je žalostno hvaliti se s stvarmi, ki so ti bile podarjene, in istočasno govoriti na način "poglej, kaj jaz imam, ti pa ne".


Res je zalostno. In kaj konkretno je tisto kar ona ima, ti pa ne? Sprasujem zato, ker je iz dosedanjega pisanja nekako razvidno, da ce se ze gleda na ta nacin, kaj kdo ima, si sama v "prednosti".

Žalostno se je delati večvrednega od nekoga drugega zato, ker npr. ti imaš avto, nekdo drugi pa ne. Ampak tega avta si nisi sam kupil. To sem hotela povedati. Kajti točno tako je bilo pri njej. Vse, kar si je ona v življenja sama kupila, je takorekoč nekaj cunjic in kozmetike. Vse ostalo ji je bilo podarjeno. Potem pa pride do mene in mi reče:"Poglej, kaj jaz imam, ti pa nimaš nič." 


Naceloma se strinjam, vendar ne vem ce se zavedas, da si po istem principu sama ravnala / ravnas. Ko si govorila o tem kako tvoja svakinja v zivljenju ni nikogar/nic izgubila, kako se ji nikoli ni bilo treba izboriti za prezivetje, za dom (da ji je bilo vse podarjeno) itn... si sama vecjo vrednost polagala tam, kjer je zivljenje bilo tezje in bolj zahtevno. Tvoje tezko zivljenje ti ne daje vecjo kredibilnost, vrednost, vecji prav tvojim staliscem ... Imas pa vec izkusenj, vec premaganih tezav in to ti ( po svoje paradoksalno) nalaga vecjo odgovornost, da zadeve speljes bolj zrelo in razumno.

Moti me način, odnos, razmišljanje. Ne potrebujem opravičila, seveda ne. Tudi ni treba, da se počuti manjvredno, ker to ni, ne glede na vse. Edino, kar bi rada, je to, da ona dojame, da ni nič več vredna od mene. 


Pri obeh se na zalost mocno zacuti obcutek manjvrednosti. Ne na vseh podrocjih, ne na vseh ravneh, vendar je prisoten v toliki meri, da uravnava vajine reakcije na skoraj vseh podrocjih, vseh ravneh.
Sicer pa, tesko je reci, da sama obravnas svakinjo kot enakovredno. Iz dosedaj napisanega je popolnoma jasno, da jo obravnavas kot manjvredno (taksno obravnavanje je lahko tudi nacin kako si koga podrediti, ga premagati ... oz. je lahko tudi taktika, ne samo cvrsto stalisce) in cutis kot manjvredno. Tvoja zelja, da dojame, da ni nic vec vredna kot ti, bi imela veliko vec moznosti za uresnicitev, ce bi s svojim obnasanjem, postopki, besedami pokazala, da se sama ne cutis vecvredno v primerjavi z njo.

Sveže novičke pa... Gospodična svakinja si je našla službo. Ker nikoli v življenju ni delala ničesar drugega kakor stregla v šanku, je šla tudi tokrat delat v lokal. Fantu je za to seveda povedala. Njemu ni všeč, da ona dela (ker ima dovolj denarja, bi jo rad imel doma), še najmanj pa to, da dela v lokalu. On to delo smatra kakor ponižujoče za žensko, istočasno pa trdi, da ona želi delati v lokalu samo zato, da bo tam lahko osvajala stranke. Jap, še eno nesmiselno razmišljanje. In novi prepiri so že tukaj. 


Zakaj je vse to zate pomembno?

Za ta vikend smo bili dogovorjeni, da gresta onadva in moj Jan na Hrvaško na morje. Čeprav nerada, sem kljub temu privolila, saj letos Jana ne bom mogla poslati v kolonijo, kakor lani. Če bi to predlagala ona, bi verjetno še razmislila, ampak njen fant se z Janom resnično super razume in ker je bila to njegova ideja, sem se na koncu le strinjala. Naj otrok gre, zakaj pa ne? Saj to nima nič z mano, konec koncev. 


Kako mislis, da to nima nic s tabo? IMO, prav veliko ima s tabo. Zenski, ki jo noces niti videti in najraje bi jo zradirala iz svojega zivljenja, zaupas otroka? Zenski, ki zameris (ce bi mislila, da v pozitivno smer, ne bi ji zamerila verjetno) poskus prevzgoje, prepustis otroka? Ker to ni bila njena ideja, ni bil njen predlog?

Ampak odhod na morje bi včeraj skoraj odpadel, ker sta se onadva takoj po njenem prihodu iz službe spet na smrt skregala zaradi njenega dela v lokalu.


In po tem bom spet vprasala na podlagi cesa si se odlocila, da je odhod na morje z  njima za tvojega otroka pozitivna stvar. Glede na to, da se vsake malo kregata in to tako "na smrt"  oz. tako, da ti domnevas, da se ne bosta pomirila tako kmalu, da bi sploh odsli na morje ... menis, da izpostavljanje otroka taksnim eventualnim razpravam ni negativna izkusnja? Verjames, da bosta zaradi tvojega otroka sposobna preloziti osebna nerazumevanja in razprave na cas ko otrok ne bo prisoten in se v casu njegove prisotnosti posvetila njemu?

.... Prva stvar, ki jo je omenila, je bila seveda svakinja. Daje ji prav, da se hoče finančno osamosvojiti (in to ji tudi jaz - očitno prihaja k pameti), ampak vse ostalo je pa skregano z vso logiko.


Si povedala svakinji, da ji dajes prav oz. da jo podpiras v odlocitvi, da se financno osamosvoji? In ce si ji, kako si ji to povedala? Namrec po ocitkih, da nima nic, da si nic ni sama ustvarila, da nima nic svojega, bi se taksna tvoja podpora, brez dodatnega pojasnila, lahko zelo lahko razumela kot roganje.

Zdaj pa čakam, da se jutri zvečer vrnejo s Hrvaške... če se niso vmes že pobili med sabo...


Kaj pa tvoj otrok?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Moji svakinji "dogaja" - spet!
18.7.2006 9:53:05   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: koprivc jana

mas ful zajebano svakinjo jz na tvojem mestu se ji ne bi pustila, kar se tice pa tasco in tasta, ji pa naj kr mal povesta, ker je hisa od tasta in od tasce, pripadal ji bo en del ko bosta pokojna, prej ne!


Najlepse bi bilo, da im kar sama poves kaj in kako bi morala delati z lastno hcerko. Ce ne bosta ubogala, pa pritisni in zaukazi ter popolnoma pozabi, da to niti najmanj ni tvoja stvar. Glavno, da ti najboljse ves kako mora bit in ima da ubogajo!

moja svakinja je tud ful pametna kr misle si kaj je ker pac hodi na faks, jz ga pa nisem naredila, sam se ji ne pustim, ker si mislim da te zivljenje vec nauci kot pa faks (praksa je nekaj, teorija pa drugo) tako da nima kaj govort!


Vsekakor nima kaj govorit. Svakinja je itak vegetirala in ni obstajala dokler ni upisala faxa in nima nobenih izkusenj in zivljenje je ni moglo nic nauciti, saj ni obstajala in ni zivela pred upisom na fax.

to se pa tice tudi tvojo svakinjo, ce misle komanditat, po hisi svojih starsev, naj najprej da pol toliko denarja kot sta dala onedva v celem zivljenju pa se hiso si naj sama naredi, da bo videla kaj je sploh to!!!!!!!


Tako je !! TI bos red naredila! Ti jim bos vsem povedala kako se morajo obnasati ! Ima, da je kus dokler ne izpolni TVOJIH pogojev o NJIHOVI hisi.

Ma svasta....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Moji svakinji "dogaja" - the en...
22.9.2006 2:05:57   
Anonimen
Tako... pa je fertik z gospodično... user posted image user posted image user posted image
No, OK, ne dobesedno... ona še prav lepo obstaja na tem svetu... ampak mene ni več v njenem življenju in nje ne v mojem... Zakaj?...

Še ne tako dolgo nazaj mi je sredi belega dneva, ko nisem niti najmanj pričakovala nikogar ne osebno ne na telefonu (midve se pa sploh ne druživa, ne kličeva in podobno), poslala SMS z besedilom, da ona pa že ne bo tako kur*eva mati kakor jaz. Malo bukovo sem pogledala in pomislila, da se je pa gospodična morda zmotila in to nameravala poslati komu drugemu, zato sem previdno odpisala nazaj, če je z njo vse OK. Pa mi je odpisala, da je. Njenih in mojih nadaljnih besed oz SMS-ov ne bom pisala - bistven je samo zaključek. Ko sem jaz napisala, da imam v življenju še kaj pametnejšega za početi kakor pa kregati se z njo preko SMS-ov in da naj si najde koga drugega, komur bo težila, če ji je dolgčas, za konec pa sem še dodala, da pod mojo streho, za katero jaz plačujem 150 jurjev na mesec, ni več zaželjena.

Amen!!!

In je ni več. Vsaj zaenkrat. user posted image
Da pa ne bo pomote - Kamikaza ve in se še vedno ne vmešava med naju. Pameten dečko. user posted image  On se z njo še vedno sliši nekajkrat na teden, tudi vidita se in podobno. Pred nekaj dnevi je celo spet letel na drug konec Ljubljane, ko se je ona stepla s svojim fantom zaradi avtomobila, potem pa ji je spet pomagal pri selitvi k staršem. user posted image  In ko sem jaz zaradi tega zamudila službo user posted image , mi je pa počil film in sem rekla, da naj imata onadva točno tak odnos, kakor ga želita imeti, ampak mene in otrok pa naj v to ne vmešavata. In Bog ne daj, da bi še kdaj karkoli v zvezi z mano ali mojima otrokoma trpelo zaradi nje. user posted image

In zdaj imamo mir. Vsi. Kamikaza je celo predlagal, da bi se preselili v Mursko Soboto oz. nekam v Prekmurje, ko sem mu povedala, kako izumrlo se mi je tam zdelo vse skupaj. Oprostite, Prekmurke, no, ampak tako se je meni zdelo. user posted image  Čisto je bil navdušen in je rekel, da dalj od BTC-ja pa že ničesar drugega ni v Sloveniji kakor Prekmurje in da tja pa zihr ne bi nihče od njegove družine prišel, še najmanj pa takrat, ko bi potreboval kakšno traparijo, kakor ponavadi. user posted image  Imate kaj prostora za mojega Kamikazo, Prekmurke? Samo zanj, da ne bo pomote - jaz z otrokoma ostanem v BTC-ju, pa čeprav s svakinjo v sosednji ulici. user posted image

Zdaj pa... da vidimo, kako dolgo bo trajal ta ljubi mir... očitno je svakinja zdaj, ko je spet pri starših, proti meni naščuvala še taščo in tasta, saj tudi njiju zadnjih 14 dni na spregled... Hej, ampak je*i ga, saj nisem odvisna od njih... Jih imam prav rada, oba, ampak če lahko onadva živita brez mene, lahko jaz brez njiju še lažje, ne? user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Moji svakinji "dogaja" - the en...
22.9.2006 8:10:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

ko se je ona stepla s svojim fantom zaradi avtomobila, potem pa ji je spet pomagal pri selitvi k staršem. user posted image   


Svaštauser posted image  Glede na to, da se kar dosti seli, a ne bi bilo boljše, da si kupi avtodom?user posted image  Sorry, Kerensauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Moji svakinji "dogaja" - the en...
22.9.2006 8:31:39   
Anonimen
Dobra ideja... avtodom.. Sam kam ga postavit?!

Ne vem ce mi bo kdaj uspelu razumeti, zakaj za user posted image  ljudje na internetu raspredajo o taksnih na ternutke ze kar otrocjih zadevah? user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Moji svakinji "dogaja" - the en...
22.9.2006 9:14:49   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa



In zdaj imamo mir. Vsi. Kamikaza je celo predlagal, da bi se preselili v Mursko Soboto oz. nekam v Prekmurje, ko sem mu povedala, kako izumrlo se mi je tam zdelo vse skupaj. Oprostite, Prekmurke, no, ampak tako se je meni zdelo. user posted image  Čisto je bil navdušen in je rekel, da dalj od BTC-ja pa že ničesar drugega ni v Sloveniji kakor Prekmurje in da tja pa zihr ne bi nihče od njegove družine prišel, še najmanj pa takrat, ko bi potreboval kakšno traparijo, kakor ponavadi. user posted image  Imate kaj prostora za mojega Kamikazo, Prekmurke? Samo zanj, da ne bo pomote - jaz z otrokoma ostanem v BTC-ju, pa čeprav s svakinjo v sosednji ulici. user posted image




Kaj pa manjka Murski? Pa prekmurju?user posted image user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Moji svakinji "dogaja" - the en...
22.9.2006 9:38:38   
eupat
Kerensa te popolnoma razumem in podpiram pri tvoji odločitvi. Kamikazi pa vsa čast da se ne vmešava v odnos med teboj in svakinjouser posted image user posted image user posted image . Samo jaz na njegovem mestu bi ji malo pomagal da pristane na trdnih tleh in preneha s temi neumnostmi ki jih počne.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Moji svakinji "dogaja" - the en...
22.9.2006 14:02:46   
Anonimen
Eh, Eupat... Kamikaza je star 31 let, svakinja pa 26 let... Če odštejemo zadnja 3 leta, ko je Kamikaza z mano in živiva skupaj, potem lahko računaš, da jo je (tako in drugače) "prenašal" kar lepo število let. In je rekel, da se mu ne da več. In enako velja za ostale družinske člane. V preteklosti so imeli tudi oni svoje "zgodbe" (ki so zdaj, na srečo, pokopane pod površje), ki jih Kamikaza še ni pozabil. In zato je pristaš tega, da ima z družino samo toliko stikov, kolikor je nujno potrebno. Čisto nič več. Kar mu dam čisto prav. Nisva odvisna od njih (ne stanovanjsko, ne finančno, ne čustveno), zato je tako še njabolje.

Avtodom? Hja, s čim pa naj bi si ga kupila? O službi še sedaj ni ne duha ne sluha. user posted image

(odgovor članu eupat)
  Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?