|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Disleksija
10.3.2009 15:58:40   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Večina otrok obrača črke in številke. Prav malo jih je, ki jih ne.


ni cisto res - obracanje je lahko znak legestenije.


Kaj ni res? Da večina otrok obrača črke in številke? Kar jih jaz poznam, vsi obračajo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Disleksija
11.3.2009 8:30:03   
oka
Kaj ni res? Da večina otrok obrača črke in številke? Kar jih jaz poznam, vsi obračajo.


Ja tam do drugega razreda ima res veliko otrok težave, ki pa izzvenijo, ko se navadijo na abeceddo. Legastenik/dislektik pa tega ne more kar tako odpraviti, pri njem se to vleče. Pa ne gre samo za zamenjavo npr. B in D ampak tudi pri zapisovanju imajo težave. Npr. poDpis zapisujejo poTpis in še in še... Zamenjavanje črk je definitvino prvi znak, da bi lahko šlo za legastenijo, ni pa to edini znak.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Disleksija
11.3.2009 8:43:40   
oka
Vse tole mi gre že rahlo na smeh. Nekdo je strokovno ugotovil, da obstajajo ljudje, ki mislijo z desno polovico možganov, težko mislijo ampak so nadpovprečno inteligentni in sedaj skoraj ne poznam več človeka, ki nebi trdil, da ima prav on te lastnosti. Seveda pa s tem ignorirajo vsa par stotisoč let poznana dejstva, da več ko vložiš v znanje, več ga imaš. Nekdo se uči hitreje eno stvar, spet drugi drugo. Nekdo ima težave z učenjem pa nima težav pri nabiranju kariere spet drug nima težav z učenjem pa ga kariera sploh ne zanima itd.itd.itd. In seveda kar naenkrat imamo kup mam, ki so prepričane, da so njihovi otroci reveži, da rabijo posebno nego, specialno učenje in kakor sem (se mi zdi) nekje med temi obupajočimi posti zasledil rabijo poseben urnik in jedačo iz lešnikov.... ajej. Očitno prihajamo v čas, ko bo vsak dober izgovor tudi zares dober in, ko se nobenemu več ne bo potrebno truditi - seveda ob pogoju, da ga bomo vsi razumeli. In verjetno bo v službah kup ljudi, ki ne bodo mogli delati prav zaradi tega, ker bodo imeli potrdila, da so dislektiki.

No, naj vas ob mojem skromnem a (upam) dokaj provokativnem postu potolažim, da sem po vsem sodeč tudi sam dislektik. Lahko namreč dokažem, da sem se čez osnovno šolo prebijal s cveki, prav tako čez srednjo, na faksu je bilo malo lažje, ko sem doktoriral pa, skoraj bi rekel, otročje lahko. Pa ni to ravno nek fdv, filofaks, akademija ali dif. Med predavanji kolegov pogosto spim, ne ljubi se mi brati duhamornih knjig, neskončnih romanopisnih idej, težko se skoncentriram na ženine govore in nenehno me preganja občutek, da sem malo drugačen od drugih. Kaj čmo, grem po potrdilo!


Tole je ena boljših bedarij, ki sem jih prebrala. Potrdilo, da se ni treba truditi? No tukaj si dokazal kako malo ali nič ne veš o tem kar pišeš. Provokativnost ni dovolj za pameten post. Za tvojo informacijo, dislektiki delajo več, bistveno več kot tisti, ki nimajo te specifične učne težave. Ni tako, da se dobi potrdilo in potem avtomatično sledi petka tam, kjer bi morala biti trojka itd. In naj te potolažim, ti nisi dislektik. Si pa b.e.d.a.k. No za to pa ne rabiš uradnega potrdila.

(odgovor članu entip)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Disleksija
11.3.2009 14:00:49   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Kaj ni res? Da večina otrok obrača črke in številke? Kar jih jaz poznam, vsi obračajo.


Ja tam do drugega razreda ima res veliko otrok težave, ki pa izzvenijo, ko se navadijo na abeceddo.


No, saj samo to (do sem) sem jaz napisala.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Disleksija
18.4.2009 14:24:44   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: entip


Pa ni to ravno nek fdv, filofaks, akademija ali dif. Med predavanji kolegov pogosto spim, ne ljubi se mi brati duhamornih knjig, neskončnih romanopisnih idej, težko se skoncentriram na ženine govore in nenehno me preganja občutek, da sem malo drugačen od drugih. Kaj čmo, grem po potrdilo!



Ko bos kdaj prestopil prag tega faksa in sel npr. studirat umetnostno zgodovino in po diplomi zagovarjal se stiri diplomske izpite in si zapomnil nekaj tisoc slik in bral literaturo v stirih svetovnih jezikih...se pa znova javi...verjetno pa svetovnih atletskih dosezkov tudi nisi sposoben, ali pac? podcenjevati druge studije in prizadevnost drugih ljudi je pod nivojem vsakega intelektualca, kar bi z dosezenim dr. vendarle moral bitiuser posted image

Taksni posti so samo in zgolj provokacija nekoga, ki kljub dr. ostaja i.d.i.o.t brez splosne razgledanosti in cloveske srcnosti. Zal ti tega pac noben papir ne more dat.

(odgovor članu entip)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Disleksija
18.4.2009 14:37:17   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: sarc

En lep pozdrav!
Že en lep čas imam probleme s svojo hčerko,eni pravijo da je lena,vendar ne vem če je tako.Po uspehu je med pravdobrim in odličnim,vendar se ji ni za učit do šole ima ful odpor.Kar pa vam hočem povedat pa je,da smo bili v Mariboru na tem svetovalnem centru Drava in niso nič ugotovili .Vse teste je pisala ok,branje in delanje miselnih vzorcev je bilo brezhibno,zdaj pa ne vem kam bi se še obrnila.Moj otrok hodi v 6.r/9,med poukom je od časa do čas odsotna,ko jo opomni je ok-na koga naj se še obrnem-a je to disleksija?user posted image



Moje skromno mnenje uciteljice je, da je tvoja hcerka zelo inteligentna in se pri rednem pouku dolgocasi. Skusaj se pogovoriti z razrednicarko in naj ji dajo se dodatne naloge, naj sodeluje pri kaksnem projektu, ki jo veseli. Ce je to bolj naravoslovje naj gre na kaksno tekmovanje, naredi oz. pripravi kaksen fizikalni problem, naredi herbarij za biologijo itd. Ce je bolj humanisticno naravnana naj se preizkusi v kaksni tezji knjigi, ali naredi kaksen plakat in seminar za zgodovino ali prevede kaj iz anglescine, ce je recimo v tem dobra. Ne vem, otroka je treba opazovat, sej bo pokazala kaj jo zanima. Pol pa gojit tisto zanimanje toliko casa, dokler je aktualno. ne vztrajat na njem, otroci radi preizkusajo vec stvari. Vsaj sama sem bla taka in sem mela zlato mamo, tudi uciteljico, ki mi je vedno govorila, da najvec kar mi lahko da je to, da probam vse kar zelim. In ko sem si za odlicni uspeh v 8. razredu zazelela it jahat konje sem to tud sla. Ne, nisem poklicna jahacica dons, ampak imam cudovite spomine na te zivali in ce bo se kdaj priloznost bom sla z veseljem spet jahat.

kaj ti hocem povedat: naj poskusi tudi tisto, kar se morda tebi na oko zdi trapasto. Zanjo je pa morda trenutno pomembno,pa ceprav, da ugotovi, da stvari niso glih take kot si jih je predstavljala. Tako bo kasneje lazje ugotovila, kaj jo dejansko veseli in si nasla poklic, ki bo po njenem okusu.

Kot razberem iz tega posta, pa sama hodi v solo samo zato ker se mora. Mislim, da mora dobit veselje do ucenja, pa verjetno jo bolj zanimajo stvari, ki so logicne, ki imajo nek ucinek...kjer se da kaj ustvarjat. Domisljijo ji je treba dovolit in jo spodbujat. Mislim, da ni dislekticna, ampak otopelauser posted image .

(odgovor članu sarc)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Disleksija
15.6.2009 18:28:39   
FRANCIJA
Pozdravljene!
Kako pa ste kot mame sprejele - disleksijo?
Mene je spec.pedagoginja poklicala na šolo, in me spraševala različne stvari značilne za disleksijo, in vedno končala stavek:Mame to najprej opazijo! Dobila sem občutek kot da sem slaba mama...... grozno! Na govorilnih urah mi je učiteljica vedno rekla da je priden... zdaj na koncu šolskega leta pa me pokliče spec. pedagoginja pa mi že po telefonu reče, če še nisem na internetu kaj pregledala na to temo.Halo!!!!
user posted image user posted image

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Disleksija
22.7.2009 9:05:00   
Anonimen
user posted image lp. že nekaj časa nismo nič rekle na naše dislektike ,pa me zanima ,kaj počnejo med počitnicami,pa brez tistih, ki so sami pridni sončki.Tud naš je priden sonček ,ni kaj, samo ne mara nobenih ukazov, da bi kaj delav le v poštev pride
-igrce
-tv
-računalnik
-vsak dan ura kopanja
.-in pa seveda jest in pit
-pa vse na lep način
-skratka uživanje v celoti


ima katera konkretn predlog za svetovanje,poskusli smo vse pa ni odziva -ALI PA NE ZNAMO??????

(odgovor članu FRANCIJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Disleksija
6.11.2009 12:56:00   
sajablue
Pozdravljena!!!

Lahko takoj potolažim, da poznam družino, kjer je mama vedela za disleksijo, pa je oče izvedel ko je bilo že prepozno da bi se dalo karkoli sproti popraviti. Disleksija je napredovala in zdaj se borimo, da omejimo napredovanje in lahko pohvalim deklico, da padajo lepe ocene. Tu v šoli je pa ravno obratno. Nihče noče videti, da so težave pri učenju!!!!!



(odgovor članu FRANCIJA)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Disleksija
7.11.2009 13:50:32   
tinni
IZVIRNO SPOROČILO: FRANCIJA

Pozdravljene!
Kako pa ste kot mame sprejele - disleksijo?
Mene je spec.pedagoginja poklicala na šolo, in me spraševala različne stvari značilne za disleksijo, in vedno končala stavek:Mame to najprej opazijo! Dobila sem občutek kot da sem slaba mama...... grozno! Na govorilnih urah mi je učiteljica vedno rekla da je priden... zdaj na koncu šolskega leta pa me pokliče spec. pedagoginja pa mi že po telefonu reče, če še nisem na internetu kaj pregledala na to temo.Halo!!!!
user posted image user posted image



Jaz sem jo sprejela, nič težko, brez nekega razočaranja češ moj otrok je pa drugačen od ostalih. Saj je vendar moj.
Njegovo disleksijo sem sprejela kot izziv. Najprej sem poiskala pomoč v šoli (to sinu tudi pripada) nato pa zavihala rokave. Imam tudi srečo: sin je namreč izredno prizadeven, redoljuben, vzrtrajen, skratka izredno sodeluje.
Na to temo sem našla kar veliko na netu a žal premalo praktičnih nasvetov. Tukaj mislim na razne delovne liste, slikovne razlage snovi (nekaj se najde na učiteljski.net).  To pogrešam. Če bi imel dan 48 ur bi to sama sestavljala.

(odgovor članu FRANCIJA)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Disleksija
27.12.2010 12:24:12   
splesh7
knji
Pozdravljeni,

sem nov član na tej spletni strani in sem se prijavil ravno zaradi te teme na forumu. Vidim da ste že kar nekaj časa nazaj pisali o tej temi ampak se mi zdi, da je problem disleksije vedno večji. Imam namreč prijatelja, ki je star 25 let in se še vedno ubada s tem problemom...Če pa imate lastne otroke, ki imajo probleme pri branju, bi vam priporočal otroške knjige od ga. Mojiceje Podgoršek, ki je na to temo napisala že kar nekaj otroških knjig. Imam namreč bratranca, ki ima tudi probleme z branjem(zamenjuje črke- jih, spušča č,š,ž mu gre težje z jezika...) in sem mu kupil knjigo od prej omenjene gospe, ki mu je zelo pomagala. Naslov knjig je Škratja šola in Čarovnica Uršula. So dokaj nove knjige, tko da bi vam lahko bile v veliko pomoč.
Tukaj vam pošiljam še link, upam da ne bojo administratorji zbrisal tega sporočila, češ, da delam reklamo.

http://otroske-knjige.si/

Bodite v cvetju

Lep pozdrav

(odgovor članu tinni)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Disleksija
14.4.2011 20:02:41   
natural.
Sem dijakinja in zaključujem zadnje leto klasične gimnazije. Diagnoza disleksija mi je bila postavljena v četrtem letniku letos januarja 2011 zakaj šele sedaj??? Po vsakoletnih popravnih izpitih pri slovenščini, angleščini in latinščini so dolgo časa mislili, da se za tem skriva lenoba. A vendar, če se človek trudi bi morali biti rezultatii vidni. Pri meni tega ni bilo kljub učenju. Vedno sem po svetu hodila z odprtimi očmi in sem si zapomnila sliko nikoli pa ne besede a ker sem bila vso osnovno šola odlična dijakinja se nihče ni nikoli ukvarjal z menoj, čeprav sem od nekdaj menjavala črke a mi je to postalo samoumevno. Nikoli nisem mirovala in mislili so da sem hiperaktivna saj sem imela 14 interesnih dejavnosti. Lahko sem igrala v gledališču  a glasno branje nikoli ni bilo izvedljivo, za kar pa sem vedno našla dober izgovor. Čeprav sem imela edini tuj jezik zaklučeno z 2 in vse ostalo 5 sem uspeh zaključila z odličnim uspehom. To mi je omogočilo vpis na gimanzijo a vendar tukaj so se začele težave ker velja gimnazija za težjo so bili prvi visoki padci ocen razlaga kot osnovnošolski primankljaji. To se je vlekloo skozi celo šolsko leto in še med počitnicami vsak dan učenej zato, da sem lahko napredovala v višji letnik. Učenja veliko ocene pa slabe. temu je sledilo spraševanej zakaj znam a vendar tega ne morem dokazati. A ker sem od majhnega opazovala okolico sem stvari povezala s slikami, risala sem si miselne vzorce uporabljala barve. Moji zvezki so bili pravo nasilje barv. Mi je večino stvari uspevalo razen jezikpv, kjer je pomembna zbranost, črke, besede, smiselnost..A pkam nobena ovira ni nepremostljiva. Odkrila sem jo sama pri pouku biologije  in sem se tako obrnila na svetovalno delavko ki je potrdila moj sum. Dodelili so mi posebne prilagoditve in sedaj se z novim zagonom pripravljam na maturo.
A imam kritiko na šolski sistem, ki ni zgrajen po pravi meri otrok.
Vse je mogoče če si le dovolj želimo in smo vztrajni. Vedeti moramo samo to da nismo nič drugačni ampak  na nekaterih področjih celo bolj talentirani. Na primer če je neko čutilo oslabljeno je zato drugo veliko boljše. Odkriti moramo samo to kje smo boljši in svoj talent unovčiti. Bolje je biti talent kot pa genij saj genijalen otrok obvlada veliko področij in ne ve kaj želi talentiran otroka pa bo to kar znal delal in bil v tem uspešen.
zato bi še enkrt rada poudarila, da ni potrebno da so s tem obremenjeni starši, obremenjeni morajo biti v tem profesorji saj morajo skozi znanje oni usmirjati otroka , nobena mama,  ki ima več otrok in je polno zaposlena nima časa preživeti dodatnih 5 ur s svojim otroko. Na žalost se tega nekateri profesorji ne zavedajo. A s tem lahko zavozijo otrokovo žvljenje zato ker so zgolj profesorji in ne tudi pedagogi. Njihova naloga je, da iz otroka potegnejo vse najbolše kar v njem prepoznajo. In ga zato ne osojajo, ta otrok bo delal za njighove pokojnine.
Starši pa morajo zaupati v otroka in mu vlivati samozavest predvsem pa mu dajati poguma naj vztraja. Brez muje se še čevelj ne obuje, tudi dislektik se mora potruditi, važno je da nisi bos.:)user posted image


(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Disleksija
21.7.2011 0:09:54   
zarka
En lep poletni pozdrav vsem!
Za tiste, ki imate izkušnje z disleksijo imam eno vprašanje. Sem ilustratorka in ilustriram knjigico, ki bo prilagojena dislektikom. Ker nikjer na internetu nisem zasledila, da bi imeli ljudje s to motnjo kakšnekoli težave pri "branju" slik, se obračam še na vas, da mi poveste če morajo biti tudi ilustracije kakorkoli prilagojene. Ali se kdaj zgodi, da tudi podrobnosti ali barve v slikah delajo težave? Hvala vam za pomoč, lepo se imejte! z.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Disleksija
5.10.2011 12:35:01   
splesh7
Zdravo,
z nekoliko poznim odgovorom ti lahko morda ponudim nekaj nasvetov. Poznamo več vrst dislektikov, ki jim ne odgovarjajo določene stvari. Najboljši nasvet, ki ti ga lahko dam je,  da tam kjer naj bi bil postavljen tekst se odlično ujema svetlo rjava barva. Zelo težko berljivo za te otroke je tekst z belo podlago.
Lahko si pogledaš ilustracije od slikanice z naslovom Škratja šola: Avtorice Mojiceje Podgoršek, ocenim jo z 10! Morda ti bo kaj v pomoč.
lep dan še naprej

(odgovor članu zarka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Disleksija
25.3.2013 23:05:25   
Saralina

Že dolgo nazaj aktualna tema... a v živo vedno bolj.
Mi čakamo na posvet pri spec pedagoginji.

Zaznala seveda jaz mama, ki ji je vložen trud za vsak mini napredek v šoli, potreben ogromno dela doma.

Veliko moči in živcev.. prav zares!

(odgovor članu splesh7)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Disleksija
11.11.2013 17:30:04   
Saralina
Se še katera prebija iz dneva v dan skozi vse to.

Ste našle kje kakšne učne pripomočke.

(odgovor članu Saralina)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Disleksija
22.9.2015 9:28:14   
Madifi
Pozdravljeni,
Vidim da ze dolgoooo na temo disleksija ni nobeden nic napisal. Upam da je potem taksnih otrok malo. Namrec jaz imam oz.sumim pri svojem otroku prav na to posebnost. Rodil se je 2 meseca prezgodaj vse je bilo ok razen tezave z dihali. Do 3,4 leta je imel grozne tezave, cuval se je doma ko je potem zacel iti v 1r tezave so se ponovile. Posledica je da je vec bil doma kot v soli, za solo se ni zanimal nikdar, za razliko od 1 leto starejse sestrice. Potem je v 1 r uciteljica pripisovala temu da se je prezgodaj rodil da je se razigran da je pogosto bolan... In jaz. V 2 r so se zacele tezave z branjem, pisanjem, sicer lepo pise ampak pocasi in prepisova je z table dela tezave, matematika obup. Je v podaljsanem bivanju do 14 h. Zdej je 3 r. V 2 r je bil pri psihologinji v soli reseval neki test o ucnih sposobnistih otroka in po tem kaksni morajo bit odg.je padel.( recimo vprasala ga je kaj so rdeca pa modra, odgovoril je vijolicasta, namesto da so to barvice, ogoce pretiravam ampak za mene je taksen otrok brihten ker je odgovoril visji nivo odgovora) Je omenila ucno pomoc otroku , nudi ga drzava brezplacno. Povedala sem ji koliko truda jaz vlozim vsak dan z njim, se psihicno sem se sesula pred njo( razjokala). Rekla sem da me za mojega otroka nic ni sram, pomagajmo mu vsi koliko se le da. Cele pocitnice bral, vsak dan, kupe knjig nosili na plazo, berilo od sestrice od 3 r. Ucili ga vpostevanko da mu ja bo lazje. Na konc 2 r. Je zacel sele zlogovat besede, uciteljica me je tako vesela sredi pouka poklicala da je skoraj skakala od veselja. Evo sem rekla bo se moj trud splacal. Tukaj je se danes. Nima pojma kaj je prebral. Textne naloge pri matematiki obup. Uciteljica v 2 r mu je na kontrolki prebrala ker sem bla jezna ker je enkrat dobil 2 a vem da je znal to za 5. niso bili racuni. Zdej ima tudi angl. za oceno ne vec tako kot lank poskusno, bojim se kako bo. Je ubogljiv, kot kaksna puncka priden. Zelooooo deloven, znajdljiv.... Imamo trg.z pohistvom doma , vcasih pride z kako idejo ven kok bi on kaj naredil da moj moz ki je zeloooo znajdljiv razmislja z svojo glavo, rece mali ti si genij. Samo delo ga zanima, nikoli ne bo rekel da je zmatran. Ko recem da je treba zdej malo brat, takoj mu se spi, zeha, se praska mi ima veliko nujnega za povedat. Ko se sesujem mu recem ne bos se vec tablice ni igrice ni risanke dotaknil, me uboga. S tem nimam tezave. Ampak naloge v soli ne naredi ker jo nezna, sram ga je vprasat, uciteljica potem iz PB. rece da "spet" ni hotel delati nalogo, potem pride domov jaz se jezim, kricim, jokam, on poje kosilo in gremo delat nalogo, obupno dolgo traja. Takoj potem gremo vadit branje, po ta novem tudi vpostevanko. Ko se obrnem je ura 20-21 h zvecer. Ker sem zmatrana zjutraj pregledam vse zvezke, ugotovim da kaj ni, delamo zivcno do 7:15, ker se pouk zacne 7:30. Zivimo v Kocevju, lani je mel eno psihologinjo ki mu je res potrpezljivo pomagala se naucit zligovat, zal je na porodniski.imamo eno ki pomaga uciteljici v PB. prek javnih del, naj mi bog odpusti ampak ta se se nezna niti umit, racune preverja za 2r na kalkulator. Skratka in uciteljici v 2in 3 r. sem povedala da mi zenska ni vsec. Z stroko nima veze. Primer srecam jo pred solo in recem vi berete z mojim otrokom, dajte mi povedat kok napreduje, je rekla: vas otrok ne zna brat, se je obrnila in to je bilo to.sem bila zgrozena. Zdej na 1 rod.sestanku ostanem z uciteljico in ji recem da sumim na disleksijo, ok je rekla je mogoce, se bo pozanimala prek koga poslat otroka na testiranje v lj.prek sole ali zdravnika. Zdej ko berem na internetu simptome otroka z disleksijo ima cist vse to. Razen da ga moti bel papir nisem ugotovila se bom to probala. Nimam nekega znanja kako mu pomagat, mislim da nimam niti zivcov, ne vem kje naj dobim materijal kako ga v prvem redu naucit brat. Probala sem z pasteto po kruhu pisat, napisat list kje lahk dobi bombon ce tole prebere, kaj mislis kaj tukaj pise, prebrat zacezek zgodbe , ga vprasat a te zanima kaj se je potem zgodilo, nic. Samo me gleda z zalostnimi uckami in prosi naj mu dam cim manj za prebrat...razmisljam da sem jaz totalno nesposobna pa da bom se popoldan placala eni brezposleni uciteljici da ga kaj uci, ... Ne vem. Vem da ne morem vec tako.Dobro je da je ta mala tako skoraj samostojna da se se z njo ni treba prevec ukvarjat. Hitro kapira, samo je lena. To hitro razcistim. Sem dokaj stroga mamica in otrok mi ne hodi po glavi. Imamo red. Ko zgubim se tist kancek potrpljenja grem k tasci ko je takoj zraven in ga pol ona vzame se malo v roke glede branja. Vcasih mi tako prav pride. Zlata je ker mi pomaga, ceprav ima svoje delo.zdej je dotacal do 3 r.bojim se da ga ne bo naredil, ni niti to konec sveta, ce bi vedela da bi blo boljse, ampak sem sigurna da bi bilo cisto enako.za bralno znacko skupaj prebereva zgodbico in mu potem jaz recem kaj je notri da zba uciteljici povedat. Ta mala ko maj kaj za napamet naucit ze domov pride da jo zna, on pa nikakor v glavo pa nikakor.ona je nadarjena za glasbo in umetnost, zelo lepo rise kar imamo vse to tudi v druzini. On nima tega daru.je prav fantovski, racunalnik obvlada v nulo ceprav ne ve kaj pise, pa kaj sestavljat... Pa bilo katero delo da se nekaj dogaja... Prosim, da mi kdo svetuje kaj naj naredim, ali mislite da imam prav glede disleksije, vse to kar je nasteto da otroci z disleksijo delajo vse je to pri njem. Vesela bi bila ce bi tsko kot eni tukaj imel dobre ocene, rad se vsedel za knjigo tudi ce mu ne gre... Ampak z nicemer od tega nimam srece....prosim pomagajte mi.!!!!!!! Hvala vsem!!!!!

(odgovor članu Saralina)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Disleksija
22.9.2015 10:47:25   
canca
Oglasi se pri šolski svetovalni delavki, dogovori se, da ga vključijo v individualno in skupinsko pomoč. Prosi, da, če je možno popravi z njim specialna pedagoginja testiranje in pogleda ali gre za specifične motnje branja in pisanja. Povprašaj jo o možnostih za naprej. Morda tudi o odločbi za usmerjanje (otroci s posebnimi potrebami v redni OŠ, veliko dislektikov jo ima)....

Srečno

(odgovor članu Madifi)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Disleksija
23.9.2015 8:00:06   
Madifi
Hvala res iz srca, bom probala vse to na nasi soli.! Moram najprej najdet tel.št.od teh centrov za testiranje otroka pa se narocit. Kako se imenuje taksen centar, da vem pod kaj iskat????? Ce bom šolo čakala bo to vse predolgoooo trajalo.user posted image

(odgovor članu canca)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Disleksija
23.9.2015 8:07:14   
canca
Običajno, lahko zadevo najprej urejaš na šoli. Povprašaj najprej. Sicer pa se lahko naročiš bodisi v kakem zdravstvenem domu z napotnico otroka ali v kakem Centru za mladostnike (Gotska), ZGNL,.... imajo spec. pedagog.... vendar so čakalne dobe dolge. Čeprav v tvojem primeru bi jaz vztrajala pri šolski svetovalni delavki. Sicer pa ti kot starš vlagaš vlogo za usmerjanje (glej spletno stran zavoda za šolstvo; če ni v prenovi)... mora biti pa otrok prej v šoli vključen v vse oblike pomoči. Za testiranje je zelo dobra tudi ga. Žerovnik (pobrskaj na netu).

Lp

(odgovor članu Madifi)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Disleksija
23.9.2015 8:20:08   
Madifi
Aha, v redu. On je sicer od lani vkljucen v ta program branja pri psihologinji ampak zdaj te psihologinje ni in ga vzame nekdo ki ima 5 min. casa, kar se meni osebno ne zdi, ker menim da on rabi strokovno pomoc. Ampak uciteljica pravi da je za zdaj tako...Bom pobrskala kje in kaj, mogoce ravnateljica sole kaj ve, z njo smo si ok, pa tudi drugace zna kar veliko ljudem pomagat, samo jaz bi rada najprej z necim prisla pred njo, ne da zensko kar morim da ona najde resitev.Najlepsa hvala za odgovor.
Lp.

(odgovor članu canca)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Disleksija
23.9.2015 8:23:45   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Madifi
Moram najprej najdet tel.št.od teh centrov za testiranje otroka pa se narocit. Kako se imenuje taksen centar, da vem pod kaj iskat????? Ce bom šolo čakala bo to vse predolgoooo trajalo.user posted image


npr.: http://www.disleksija.si/kontakt/

tu imaš nekaj uporabnih praktičnih izkušenj:
http://vizita.si/forum/?topic_id=60366&page=

< Sporočilo je popravil petea -- 23.9.2015 8:29:06 >

(odgovor članu Madifi)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Disleksija
23.9.2015 8:44:33   
Madifi
Canca to ste mislila na Ga. Angelo Zerovnik????

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Disleksija
23.9.2015 8:46:39   
canca
Ja, če še dela...

(odgovor članu Madifi)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Disleksija
23.9.2015 11:30:51   
Madifi
Ja mail pa tel. sem najdla. Zdej grem takoj do psihologinje na solo pa bom videla rezultat pogovora.!!!!

(odgovor članu canca)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?