|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
6.10.2006 7:14:02   
jasnika
no ja skratka več kot polovica je že za menoj in komaj že čakam na dan Puser posted image user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 926
   RE: Januarčice
6.10.2006 15:54:11   
zojaB
Čaw punce,

Se na hitro javljam, nimam interneta trenutno, ker še nimam do konca stanovanja urejenega, tko da se moram drugače znajti.

Moje počutje je še kar ok, vsake toliko me ful navzdol tišči in trebuh mi vsak dan otrdeva. Otroček naš je aktiven 200 na uro, brca me v glavnem skos v desno stran, tko da se mi zdi, da je obrnjen postrani.
Drugače pa imam bolniško do konca, kar sama od sebe mi jo je dala, sploh je nisem prosila. Verjetno zarad tega, ker sem že imela splav. Mi je pa še malo bed, ker sem imela prejšnji teden pregled in sem pol 5 dni krvavela???user posted image  Sem klicala nazaj in je rekla sestra, da je to normalno in naj počivam, meni se pa ne zdi ravno uredu, da to traja tolk časa. A se to mogoče še kateri zgodi po pregledu?

Vsake toliko grem malo na telovadbo za nosečke, vendar ne pretiravam, z materinsko šolo sem že zaključila, zdej bom počasi začela pripravljati stvari za našega srčka, ga že tko težko pričakujemo.

Gospa LUNA06  ISKRENE ČESTITKE OB SKUPNI POTI, VELIKO SREČE, LJUBEZNI IN LEPIH TRENUTKOV...pa seveda OTROŠKEGA SMEHA.


< Sporočilo je popravil zojaB -- 6.10.2006 15:55:24 >

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 927
   RE: Januarčice
6.10.2006 18:11:13   
Eviii
Drage punce. Pred dnevi sem prevzela urejanje seznama user posted image . Da bi bil ta čimbolj popoln, vam prilepljam še na vašo temo tistega, povezanega z vašim mesecem. Popravke lahko napišete kar v vašo temo ali pa na seznam nosečk.

01. Matejci
01. anckabancka
05. LUNA06 user posted image
06. Claudia user posted image
06. Jesse
08. karolina*, Postojna user posted image  
08. TanjaS
08. laky
08. loja
09. Barbid user posted image  (Lana)
10. asandra1
10. cat
10. husa, Postojna user posted image
11. Urša08 user posted image  (Nejc)
12. kkatka
12. eva1, Trbovlje user posted image (Alja)
13. ajja, Celje user posted image
14. pikica27
14. Teja K.
15. zojaB user posted image
15. rdarci
15. metka_zone, Celje user posted image  (Nik)
15. smrček, Celje user posted image
16. bučkica
16. bianka (dvojčka), Novo mesto user posted image user posted image
16. Adelina, Ljubljana user posted image  (Lana)
18. saska27
19. polhek76, Ljubljana
20. zvezdica5
20. jerry
22. Jasnika
22. bucka01, Postojna user posted image (Julija)
22. adriana_m user posted image  (David)
23. tanja24, Kranj user posted image  (Gal)
23. onina user posted image
24. lencika27
24. tinamalina, Jesenice
25. Tinca7 user posted image
26. solzica
26. pikecpokec, Celje user posted image  (Gal)
27. Cacka02
27. jagoda80
27. polona25, Ljubljana
27. Aja32, Postojna
27. Zvončica in Peterpan
27. petraz
28. lokvanj, Jesenice
29. tatam (dvojčka), Maribor user posted image user posted image  (Tosja in Anej)
30. todler


_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 928
   RE: Januarčice
9.10.2006 11:16:09   
LUNA06
Ojla!
Ja kje pa ste punce????

Spet je ponedeljek in spet smo tle u službi, se mi zdi da vsak dan težje ustanem.

Mi smo bli v soboto v Celovcu, smo malo zapravljali.Želela sva kupit voziček, pa sva ugotovila, da niso dost cenejši kot pr nas, tko da ga bova kupla kr na ebay-u, pa lupinco tud.Imajo pa ta tedn neke postelce v akciji v Arielu.Kašno pa mislite ve kupt?
Ja smo pa nabavli kar nekaj cunjic, najbolj so mi hude ene kavbojke, k so tku mičkene.
Sm ugotovila, da u bistvu sploh nimam pojma kaj dojenček use rabi in kako ga je treba oblačit pozimi.Saj če ima zimsko vrečo verjetno kakih hudih bundic tudi ne rabi al kako?

Očitno sem zvisela pri urejanju seznamčka....

Uživajte!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 929
   RE: Januarčice
9.10.2006 12:13:59   
adriana_m
Ej Luna, jaz sem isto razmišljala, da nima smisla kakih pajackov kupiti, ker sem prejsnji teden nabavila splano vreco v BC (ugodno. 4600). Sem gledala tudi v Neckermaniovem katalogu ma je ta boljša.

Tudi midva že gledava posteljice. V bistvu sva kupila barvo in sedaj zibelko na belo barvava, ampak gre počasi, 5 nanosov je treba da prideš iz rjave na belo. Ma jaz si ful želim zibelko in je tasko lepo ohranjena od mojega user posted image , da bova to na njegovo željo prepleskala (da bo bolj najina user posted image ).

Z vozičkom bova počakala do decembra, ker ni placa, pa še kako akcijo bova počakala. In pa še quinny novo serijo čakava v novembru.

Gledava tudi za previjalno komodo. Nič pametnega nimajo.

A mogoče kera ve, kje bi lahko kupila samo koutrček in pouštrček za zibelko (ker prevleke mi niso všeč, jih bo mama verjetno zašila).

aja Luna pa še to mi povej, kam sta šla zapravljat čez vikend in kolikšne so približno cene? A se da kaj drugega ceneje dobiti, kake prevleke za posteljnino, pa koutrčke, etc.

Lp, A. user posted image

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 9.10.2006 12:16:00 >

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 930
   RE: Januarčice
9.10.2006 13:02:19   
Urša08
Ojla!

Smo se pa res polenile pri pisanju. No saj ni tako hudo. Za vikend je bil tak lep sonček, da je res škoda zapravljati časa za računalnikom. Jaz sem uživala na sončku, mi je prav pasal.
Midva tudi izbirava posteljico pa previjalno komodo, pa se kar ne moreva odločit, samo cincava. Saj posteljica nama je bila še kakšna všeč, pri komodi se pa neha - nič pametnega nisva najdla. Drugače bo pa najinuser posted image najprej spal v zibelki, sva jo dala prebarvat, da bo kot nova.
Drugače sem pa začela delati seznam kaj nama še manjka, pa moram reči, da je vsak dan daljši. Pa sigurno sem še kaj pozabila napisat.
Ali bo katera izbrala paket od države, a boste raje vzele denar?

Adriana m v kateri številki si pa kupila spalno vrečko?

Lepo uživajte na toplem sončku dokler ga je še kaj.

Papauser posted image


(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 931
   RE: Januarčice
9.10.2006 14:41:42   
Adelina
Ja punce, res nam nič več kaj ne gre tole pisanje.

Luna 06 vse najboljše na skupni poti.

Končno sem tudi jaz začela malo razmišljat, da bo treba it mal v nabavo. Pa tud ne vem, kaj naj bi kupila za ven za v voziček al pa za v avto. Pa še pol zime bo takrat že minil in res ne vem, kaj se sploh splača. Sem gledala v merkatorjevem katalogu tist pajacek, je zlo ugoden, pa še zadrge ima dve za lažje oblačenje. Pa tud te vreče iz Neckermana in Baby centra sem gledala, pa enostavno ne vem, kaj je boljše.

Adriana m, a ti misliš met to vrečo za vse (za spat, voziček in avto) al misliš še kaj kupit (pa tudi mene zanima številka, ki si jo kupila). A je zadost topla za v voziček, če je otrok normalno oblečen. Ker jaz sem mislila, da bi kupila en kombinezonček, pol pa še tisto vrečo-odejo iz Neckermana-saj si verjetno ti tudi to gledala, ne. Zdej pa res ne vem.

Za druge cunje pa mislim it enkrat konc tedna v H&M pogledat. A ležalnik boste imele. Baje ga zdaj v razvojnih ambulantah odsvetujejo in pravjo, da ima lahko otrok tud zaradi ležalnika probleme, da mora hodit na fizioterapijo. Sam jaz si sploh ne predstavljam, kam naj potem dojenčka odložiš, ko kaj delaš. Na odeji na tleh je pozimi mrzlo, pa še nobenga razgleda nima otrok se mi zdi. Vaše mnenje?
No mal sem zabluzila, ampak sem res mal zmedena glede vsega skup.

Lepo se mejte, čau-čau!

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 932
   RE: Januarčice
9.10.2006 17:06:17   
adriana_m
Urša08 - koliko pa bosta dala za barvanje zibelke, in kam bosta to nesla? Ali vama bodo pobarvali z neškodljivimi barvami za dojenčka?

Jaz ne bom vzela paketa, ker bom kupiala svoj voziček na katerega luoinica ne gre, trip-trap že imam, ostalo pa se ne splača. Saj na šoli za starše v taki dobri luči predstavijo te kompletke, da te kar zagrabi, vendar sem si potem premislila: ce katera se ne ve kaksne so vsebine paketov, si lahko pogledate tule http://www.novorojencek.com/.

Splano vrečo sem kupila v številki F. Ne me vprašat koliko je to, ker nikjer ne najdem. Je pa malo večja tja za 3 mesece, vendar splana vreča je spalna vreča, manjše že ne dobiš, niti pajacka ne, kolikor sem primerjala. Jaz razmišljam glede tega takole: prvi mesec itak ne bomo hodili veliko ven (če sploh kaj), ker bo verjetno premraz, potem bo pa že skoraj marec in malo topleje. TO vrečo za zunaj morda sploh ne bomo veliko potrebovali, razen ko bomo šli iz bolnišnice. Ne bom zapravljala 12.000 za pajacke. Ta vreča se lepo prilega telesu in  mrzel zrak ne uhaja notri. Pri tisti iz neckermana pa se mi zdi, da bi zrak uhajal, pa še tako izgleda, kot bi bil v eno dekico zavit. Saj ne rečem, ful potegne to, da se spremeni v dekico, sam ga pa ne moreš dat s tem v avtosedež, pa še material mi je malo vprašljiv (v tej od BC je pa znotraj bombaž). Jaz bom dekico posebej kupila, imam že ogledano, pa še corti je in spet je spodaj oblečena z bombažom.

Evo cel elaborat od ene splane vreče user posted image

Adelina - dojenčka lahko začasno odložiš tudi v lupinico, ali ne? Ali pa na kavč, obviješ pa ga z blazino za mame?

Mogoče se bo zdelo kaki izkušeni mamici ful smešno, tako je s prvesnicami :) odložile bi ga vsepovsod.

Se beremo.

A.


(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 933
   RE: Januarčice
10.10.2006 12:17:38   
Urša08
Ojla!

Adriana m  - barvo za zibko sva kupila v merkurju, prodajalki sva povedala za kaj jo rabiva in nama je pokazala kaj naj kupiva. Pobarval nama jo bo pa kolega - ima doma kompresor in bo hitro in lepo pobarvana.

Sem v eni dilemi in sicer glede kombinezončka za dojenčka. Enega majhnega sem dobila na posodo, ta je v številki 50, tako da je res majčken. Sedaj pa ne vem ali naj kupim še enega v št. 62? Boste ve vse imele kombinezončke? Vrečko mislim tudi jaz imeti, vendar ne vem ali mora spodaj biti še kombinezonček.

Drugače se počutim v redu, sploh ne morem verjeti, da tedni tako hitro minevajo. Šest mesecev je minilo kot bi mignil in že smo prišli v sedmi mesec. Čez tri mesece bo pa user posted image že tu.

Malo se posončkajte pa nasprehodite.

Papauser posted image

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 934
   RE: Januarčice
10.10.2006 12:34:49   
zojaB
Živjo,

Včeraj sem imela pregled pri ginekologu prvi po morfologiji in vse kar je naredila je bilo to, da mi je izmerila velikost maternice. Ultrazvoka mi ni hotela naredit in pravi, da ga ne bova več delali, ker mi ne pripada več!!??? Na naslednji pregled sem naročena šele čez 6 tednov.

Sploh mi ni več nič jasno. Povejte mi kako je pri drugih?

Aja kar se teh pajackov tiče, jest bom vzela enega zimskega malo večjega št 68, in upam, da ga bom lahko mela tam do marca, majhnega se mi zdi brez veze kupovat, ker ga takoj preraste pa itak prvi mesec ne bomo veliko ven hodili, samo iz porodnišnice.


(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 935
   RE: Januarčice
10.10.2006 13:14:30   
tatam
Pozdravljene!
Vidim da se kar veliko ubadate s tem,kaj kupit in kaj ne!Jaz mam od prej pajacka v št.62 in 68-bosta pač mela različne številke.Vrečo pa tudi moram še eno kupit,al pa raje kar obe,da bosta mela isto.
Pravite da ne boste dosti hodle ven!Jaz sem pred šestimi leti tudi rodila januarja,petega natančno.In na ta dan je blo 16 stopinj,še zlato lisico so odpovedali...Pa kasneje je bil cel januar topel,saj smo konec mesca s starejšo pupo zvončke nabirali...Se je pa zato ohladilo spet kasneje!Upam,da bomo tudi drugo leto imeli kaj takega!
Jaz imam naslednji pregled v ponedeljek!Ker sta dva bi mi naj delala UZ pri vsakem pregledu-bomo videli kaj bo!Drugače je pa na žalost res tako,da če imaš normalno user posted image  in se otrok v redu razvija ti od morfologije naprej ne pripada več UZ.Mislim pa da je precej odvisno tudi od G-nekateri jih opravljajo kljub temu,drugi pa se držijo tega kot pijanec plota!
Aja,med decembrčicami sem brala,da je ena že doma z otročkom-zasanjana. Eni pa res prehitevajo!!!Me prav zanima katera izmed nas bo prva????

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 936
   RE: Januarčice
10.10.2006 14:46:46   
Aja32
Ojla punce,

da se še jaz malo javim... Danes sem imela pregled - morfologijo... Vse je OK - težki smo že 740 g... user posted image user posted image user posted image Drugače pa naslednji mesec dobim 2 x injekcijo za pospešitev razvoja pljučk... Tako kot v prvi nosečnosti... Zaenkrat kaže vse OK in ginekolog upam, da bomo zdržali do 15. januarja... Glede na to, da je bil prvi porod mesec dni prekmalu, se zna zgoditi, da bo ta tudi...

Lp A

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 937
   RE: Januarčice
10.10.2006 18:33:22   
tatam
Aja32:zakaj pa boš dobila te injekcije?Saj če se rodi mesec dni prezgodaj je že dovolj razvit...Ali je kaki drugi vzrok?
Zanima me zato,ker bom tudi jaz po vsej verjetnosti rodila prej!

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 938
   RE: Januarčice
10.10.2006 19:03:10   
Aja32
Pri  prvem mi je otrdeval trebuh že od 6 meseca dalje... Tukaj se pa zadeva izgleda ponavlja... Pa maternični vrat je krajši...  Ponavadi, če ginekolog sumi, da bi lahko bil porod prej, dajo injekcije za pospešitev razvoja pljučk... To ti dajo v sedmem mesecu nosečnosti... In tako je bilo pri meni v prvo, v drugo pa pravi, da se zgodovina zelo rada ponovi in da mi jih bo tudi dal... Ponavadi potem nedonošenčku ni potrebno v inkubator oz. lahko sam zadiha...

LP A

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 939
   RE: Januarčice
11.10.2006 14:29:16   
Adelina
Hoj!
Jaz sem ravnokar prišla s pregleda. Je vse v redu, je pa zelo visoko in ginekolog sprva sploh ni mogel najti srčka- slišalo se ga je, le točnega centra ni našel. Mi je zato naredil še kratek ultrazvok, da je potrdil lego. Trebuh pa meni otrdeva že kak mesec, pa je rekel, da pri drugi nosečnosti to ni nič nenavadnega in se to pogosto dogaja. Brezplačna UZ ti res pripadata samo dva, 3. pa si bom sama plačala, ker moj ginekolog ga priporoča.

Kombinezončka tudi jaz še nimam-kot tudi še ničesar drugegauser posted image , ne vem pa kakšne vreče mislite potem še imeti- a to tiste ki spadajo k vozičkom al kakšne?

Pište kej pa pazte nase!

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 940
   RE: Januarčice
11.10.2006 14:45:18   
tatam
Meni pa trebuh otrdeva že od kakega 18 tedna.Sedaj že en čas redno pijem magnezijeve teblete-občasno pomagajo,včasih pa še mi kljub temu otrdi. Ponavadi takrat ko pretiravam in kaj dolgo delam ali daleč hodim...
Je pa res,da se mi v prejšnjih user posted image  to ni dogajalo!
Jaz sem danes že na veliko likala in sortirala oblačila,tak da zdaj približno vem kaj še morem kupit in česa mam dovolj ali preveč...Jutri pa mislim še plenice zlikat,tak da začnem potem res intenzivno počivat!Sem pa vsak dan bolj okorna in "lena" zato sem malo pohitela z vsem skupaj,saj vem da se mi kasneje več ne bo dalo!
Zdaj pa hitimo še malo na sončeka z malidvema,pardon kmalu tavelikima!!
Pozdravčke vsem skupaj!

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 941
   RE: Januarčice
11.10.2006 20:03:27   
ajja
Halo!
Pri nas prenavljamo in pripravljamo sobe za bivanje, so pa bili danes vsi tako pametni, da sem zdaj prav slabe volje. Saj bom kmalu spet dobre volje, samo malo moram biti sama.
Mogoče malo neumno vprašanje, ampak prosim povejte mi, kako zgleda to otrdevanje trebuha in kako pogosto se vam to dogaja? Pri nas je sicer vse o.k., le če sem zelo aktivna čez dan (energije imam veliko), se potem naš ta mali nekaj trma in ne brca. Že zdaj ima svojo voljo!user posted image
Nekaj cotk sem tudi jaz že kupila, vendar bo še treba po nakupih.
Lepo se imejte!
A.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 942
   RE: Januarčice
12.10.2006 10:42:13   
LUNA06
Ojla!

Lep pozdravček vsem skupaj in hvala za čestitke!

Moram rečt, da je kar fajn bit poročen, edin mal staro se počutm ko mi rečejo gospa.

adriana_m bila sva v Celovcu, kjer sva nabavla predvsem cunce, in sicer v H&M Mama in C&A.Cene so podobne kot pri nas, je pa precej večja izbira.
Kako je potem z majčkam, ne bo nič?

Definitivno sva se odločla, da bova voziček in lupinco naročila preko ebay-a, in sicer od Haucka Jaguar 4, skupaj z košaro in zimsko vrečo naju pride 70 čukcov + prevoz (nekje do 20 čukov), kar je še vedno rpecej ceneje kot pr nas, čeprav je ravno ta voziček zdej v akciji.
Tako bova od paketov verjetno vzela tistega s trip-trapom.A morda katera ve, kdaj naj bi se to začelo uporabljat?

Sem našla tuki na strani en seznam stvari za novorojenčka, pa piše da ne smemo kupovat številk manjših od 62, no saj midva sva res samo dve tok majhni stvari kupla, ampak me skrbi, da ne bo najin pikec preveč "plaval" v prevelikih cunjicah.

Pa zdej ko berem tele vaše komentarje, sm se ful navdušla nad zibelko.Bi kr kupla eno staro in jo prebarvala.Bom šla zdej mal brskat po bolhi.

Moram pa še mal pojamrat glede G.Začasno jo moram namreč zamenjat, kar mi nič ne piši.Moja namreč zdej neki časa ne bo delala.
Me prou zanima, če mi bo ta ta nova nardila kej ultrazvoka, ko bom v 30.tednu.

Uživajte!

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 943
   RE: Januarčice
12.10.2006 13:57:26   
adriana_m
Ej Luna, zibelke so res krasna stvar. Jaz sem včeraj šla nabavit blago za zibelko in en koutrček iz naravnih materialov. Danes sem še nepobarvano zibelko provizorično oblekla v to blago in me je čisto prevzelo. Kupila sem blago v beli barvi, tak nežen kot iz svile. Pa prosojen pajčolan za navrh. Je čist pravljično izpadlo. Dobro o ceni raje ne bi, ampak mi ni žal, vse je enkrat prvič. (lahko pogledaš slike:
http://www.moj-album.com/vstopnica/daqweud2qt/)


Edino z barvanjem imava pa kar težave.

Kar se pa majic tiče sem pa malo razočarana. Pred dnevi sem si vzela ene dve uri časa, da sem izbrala primerne slike za potisk, potem pa mi je sporočila gospa iz tiste firme, da lahko samo vektorske grafike dajo gor (ADOBE Photoshop, Coreldraw..). Samo majice zaračunajo od 700 SIT naprej, kar ni tako drago, vprašanje koliko pa znese potisk (edino glede kakovosti majic po 700 SIT sem skeptična). Imajo pa tudi majice z dolgimi rokavi, kar bi bilo za nas zimske nosečnice bolj zanimivo, ane? Majice je možno naročiti v oranžni, vojaško zeleni, bela,črna,rdeča,siva barvi, ?
Gospa me je povabila tudi v svoj salon, da najdeva kaj primernega in bolj ugodnega, ob prvi priliki se bom tudi oglasila pri njej.

Druga stvar je, da nas je za te majice zainzteresiranih približno 5+. Malo manj kot sem mislila.  No skratka sporočim kakšne so možnosti in takrat bom zbrala tudi dokončna naročila.

Drgač sem pa ok.

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 12.10.2006 14:07:24 >

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 944
   RE: Januarčice
13.10.2006 13:09:37   
eva1
No da se malo javim po dolgem času!

Včeraj sem šla malo gledat v BC, H&M.. pa po pravici povedano ne upam kupit nič v roza barvi, da ne bo potem kakšno presenečenje(čeprav so mi 3x rekli da bo user posted image ), imajo pa ful lepe stvari za malčke, tako da je prava paša za oči!
Imela sem tudi pregled pri zdravniku-vse ok,3D UZ sva naredila-se ful lepo vidi, nekaj slik in filmček sem dala tudi v album, če katero zanima:
http://album.email.si/album/22238

Zdej pa počasi po mulčka v vrtec...lepo se imjte!



(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 945
   RE: Januarčice
14.10.2006 11:24:44   
tatam
Da se še jaz malo javim,ker potem čez vikend izklopim računalnik,drugače nas vedno znova premami...Če pa je izklopljen pa raje počnemo kaj drugega,pa še malidva ne delata sile!
Včeraj sem se ravno merila okrog pasa in me je skoraj kap saj mam točno tolko cm kot sem mela prvič ob odhodu v porodnišnico!!!Jaz bom ja počla do konca!!!!Pa še en šok:kavbojke z naramnicami,ki sem jih nosla prvidvakrat na koncu.Do zdaj jih še nisem nosla,ker je blo kar toplo,pa sem mislila da jih bom kasneje...Včeraj sem si jih hotla oblečt in kaj mislite je blo??Le še sanjam lahko da bi jih zapela!!Kar na veliko mi zijajo tam,ko se zapnejo!!Saj sem vedla,da sem že ogromna,a čist tak pa si tudi še nisem mislila!No in sem bla včeraj potem kar malo slabe volje!!!
Pa sem se potem tolažila s tem,da s kilami pa sem še vedno na boljšem kot prvič in drugič!In glavno,da je z user posted image  user posted image  vse v redu!Imam pa kar nekaj problemov zaradi te moje "obsežnosti"!Diham ful težko,hodim tak počasi,da skoraj pozabim kam sem namenjena preden pridem do tja,da o zatekanju sploh ne govorim!
Tak da zdaj lahko rečem,da sem sprobala vse:prvi dve user posted image  sta bili pravljični-brez problemov,sploh nisem prav vedla da sem noseča,če se ne bi zredila seveda. Sedaj pa se mi zdi,da samo jamram..saj me je moja G že na začetku opozorila,da bo dosti težje in bolj naporno,a jaz sem mislila,naj kar govori....
Zdaj pa mam!

Uh sem se razpisala!Upam,da nisem preveč zatežila...Ampak včasih se že prav smilim sama sebi!Malo tolažbe in vzpodbudnih besed bi mi prav prišlo!

Lep konec tedna vsem skupaj!!!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 946
   RE: Januarčice
15.10.2006 13:12:09   
metka_zone
Živjo!

Naj se še jaz malo javim sedaj, ko mi je končno uspelo prebrati vse komentarje, ki ste jih napisale...
Za novorojenčka imava vse oblekice, ampak zanima me kako je s plenicami. A res potrebujem okoli 30 plenic iz blaga, kajti takšne sem imela jaz, ko sem se rodila, pa se mi zdi čudno, da so še sedaj iste. Boste imele ve kakšne druge na začetku? Pa vložki VIR 80???? Taščo je na rit vrglo, ko sem ji povedala zanje, da jih rabimuser posted image ....Torej katere plenice boste imele prvi mesec in katere vložke?????!!!!! Lepo prosim za nasvet!
Mali user posted image  pa lepo brca in raste, jaz pa se lepo širim. Pred nosečnostjo sem imela 51 kg, sedaj pa jih imam 64kg!!!!!! Torej sem v 26 tednu in sem pridelala 13kg user posted image ....Če ga ta narava ne malo serje....Upam, da jih bom kmalu po porodu dol spravla.

Čao!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 947
   RE: Januarčice
15.10.2006 13:25:24   
eva1
Metka-zone-glede plenic;jaz sem jih imela ogromno(okoli 40), pa so mi ful prav prišle-če bi jih imela manj bi mi jih zmankovalo! Mali je veliko bruhal, na zečetku se je skoraj vsakič polulal ko sem ga previjala(na previjalni blazini imam vedno tetra plenico), za podiranje kupčkov, pod glavico jo ima še sedaj pri 19 mesecih(da ni potrebno vsak drugi dan posteljnine prat), za široko povijanje, itak moraš imeti vsaj 2-3 vedno pri sebi, ko greš kam na obisk ali k zdravniku....in še in še...ja pomoje je pametno imeti dost plenic!
Glede vložkov-vsi priporočajo čim bolj naravne materiale vložkov po porodu(se pravi VIR 80), jaz sem imela elektivni CR in zato so rekli v porodnišnici, da lahko tudi te plastične uporabljam, ker se nisem nič odpirala, pa je veliko manjša možnost infekcije rodil! Tako da sem VIR uporabljala le kakšen teden!

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 948
   RE: Januarčice
15.10.2006 13:51:52   
metka_zone
Hvala za nasvet, torej grem kupit še to. Ali pozna katera kakšno stran, kjer bi lahko kupila kombiniran voziček? V Celju res ni velike izbire, pa še cene so zasoljene...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 949
   RE: Januarčice
16.10.2006 7:57:34   
karolina*
user posted image user posted image jutro punce!

Kako ste kaj...? Vas kaj zebe ali vas greje misel na user posted image . Kar hitro se bliža ta naš januar, kajne?! Jaz bi včasih kar ustavila čas za kakšen trenutek, po drugi strani si pa želim čimprej spoznati in prijeti v roke najin zakladek.

Z nami je vse v redu, prejšnji teden sem imela pregled. Zredila sem se vsega skupaj za 7 kg, mala pikica pa ima že skoraj 1 kg. Si morda kaj merite obsege trebuščkov- tako za spomin? Jaz sem se malček pozno lotila, mi je pa zanimivo gledati te spremembe iz tedna v teden.

Luna samo eno opozorilo glede vozička- tudi jaz sem ga hotela kupiti preko ebaya (Jaguar 4-lime, če se ne motim imaš tudi ti tega ogledanega), kjer je bil v akciji za 199 eur (voziček+torba+vreča). In ko sem hotela izvesti nakup, mi tega ni dovolilo, ampak je napisalo nekaj v smislu, da prodajalec ne dovoljuje nakupa z mano (predvidevam da zaradi države), tako da sem ga hitro tekla iskat v Ariela, kjer je bil v akciji (morda je še vedno). Lupinico pa sem potem naročila preko kikiwelt.de, ker je pri nas nimajo več v Lime barvi. Ti svetujem, da preizkusiš ebay, da ne bodo potem vse akcije končale user posted image , saj veš user posted image .

Ostalih stvari za user posted image  pa še nisva kupovala, kot sem rekla samo voziček, ker je bil v akciji. Večino opreme bom dobila od sestre, tako da mi ne bo potrebno veliko nakupit, razen kakšne oblekce in plenic, pa kozmetiko.

Punce, kaj ve mislite o plenicah racman ali štorklja? Bo katera uporabljala te? Meni se zdijo ok, bi pa rada še kakšen nasvet od kakšne mamice, ki jih je že uporabljala.

No, lep dan vam želim, pa pobožajte male user posted image

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?