|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
11.5.2006 8:49:40   
Anonimen
če te to kaj tolaži,moja Lara je hujša,ona je od januarja v vrtcu,pa še zdaj skozi kriči zjutraj ker ve kam gre,še bolana je dosti bla tak da se sploh še ni uspela adaptirati na vrtec,ona že ko ji omenim besedo vrtec začne jokat:ne,mami,ne grem tja,prosim,pridna bom in podobno.Samo mi smo zdaj ugotovili da je pri njej problem tota njena vzgojiteljica,verjetno ji ni simpatična ker je taka neka hladna pa ful stroga,ker ko je bila tota vzgojiteljica na dopustu, je tamala šla v vrtec brez problema,ko pa je ona nazaj prišla je blo isto.Tak da mi bomo verjetno skupino zamenjali al pa celo vrtec.Tak da je možno pri tvojemu tamalemu da mu to ne paše,še posebaj če je tak kot praviš,pri takih vzgojiteljicah tudi jaz nebi bla srečna.upam da ti bo septembra bolše,
lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
11.5.2006 14:02:52   
Anonimen
Splišni, zakaj pa ne rečeš vzgojiteljici, da pa po tvoje ni dobro, da ga ignorira? Saj ga vendar ti najboljše poznaš in veš, kaj je zanj dobro in kaj ne!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
11.5.2006 14:33:16   
Anonimen
A zakaj? Zato ker je čisto brez veze karkoli rečt. Ker ni nobenega efekta na karkoli. Saj sem že precej stvari rekla, pa vedno najde kakšen izgovor. Saj kar nekaj govori, čisto brez veze. Če bi rekla, da naj ga vendar malo pocrklja v takih trenutkih, bi mi rekla, kot mi je enkrat že, da kolikor so pa njega pocrkljali, pa res še nikoli niso nobenega.user posted image  Ja, itak, mogoče ona, ker itak nikoli nobenega ni. Rekla mi je tudi že, da čisto skozi ga pa ne more za roko držat. Potem se pa pogovarjaj. Pa če vprašaš, če je jedel, npr., še predno do končaš z vprašanjem, , reče jaaaaa, seveda, je jedel (pa vem, da ni), ali pa reče: Ne, ni, nič noče jest, vam povem, da je izgled najbolje, da mu sploh ne dam za jest. Ker pravi, da bo drugače jokal, potem mu pa ne dam. In to vpričo Tiborja, pa še kakšna hujša o njemu pade zraven. Tako da iz hranjenja res nastane problem, ki lahko sploh ne bi bil, če bi samo malo znala vsaj ne glasno tega izpostavljat vpričo Tiborja in ostalih otrok. In to v tonu kritiziranja, kakšen da je.
Zato se ne pogovarjam kaj preveč, ker se mi zdi, da je samo več škode kot koristi od tega. Saj menda so itak vse ženske tam med seboj skregane, saj ni čudno, če imajo tako vodjo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
11.5.2006 21:49:12   
Lejči
splišni, pa ga ne bi raje že sedaj prepisala? ne vem no, mene kar stiska, ko tole berem...ubogi otrociuser posted image
do septembra je kljub vsemu še doolga....si kar ne predstavljam, kako se moraš počutitiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
11.5.2006 22:09:22   
Marogica
Splišni, naš tudi ni hotel v vrtec, po 1 tedenskem premoru(1. maj). Odvijalo se je skoraj tako, kot si ti opisala, vse bolečine, jok, da ga je strahuser posted image ......in to pri Boru, ki gre RAD v vrtec. Ko pa sem prišla po njega v ob 15. uri, me je nadrl, zakaj pridem tako hitro, ker se še ni nič igral.....Pa razumi to.
PRi Tiborju je  razlog najbrž res drugje, najbrž se v vrtcu ne počuti "domače". Je za njegov odpor kriv vrtec/vzgojiteljica in njene metode ali pa se Tibor ne počuti prijetno med otroci. Mogoče je razlog tudi ta, da ker je edinček, je pač navajen, da je v središču pozornosti, kar pa v vrtcu, kjer je dosti otrok, ne more biti. Lahko, da je to razlog, kaj pa vemuser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
11.5.2006 22:11:16   
Anonimen
Ej, še mene je pri srcu stisnilo, ko sem tole prebrala. user posted image  

Prepiši ga v drug vrtec. Sicer nikoli nisem zagovornica tega, ker se mi pač zdi, da otroku s tem daš vedet, da je bežanje pred težavami bolje, kot se spopadati z njimi, vendar bi na tvojem mestu tudi sama storila tako. Vzgojiteljici ne zaupaš, ker vidiš, da ne deluje najbolje, sploh pa ti pogovori med vrati ne funkcionirajo najbolje. Mogoče bi bilo še bolje, če bi se z njo pogovorila na pogovornih urah in ne v vpričo Tiborja?

Vem, da imaš težave z vpisi v drug vrtec, pa vseeno vsaj poskusi. Vpisi potekajo ravno zdaj.

(odgovor članu Lejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
11.5.2006 22:19:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
15.5.2006 14:24:15   
Tasika
Kaj pa če bi vseeno razmislila o prepisu. Se mi zdi da je tvoj Tibor ena pametna buča, tako da poskušaj (enkrat ko bo dobre volje, po možnosti na začetku vikenda) stvar (prepis oz. zamenjavo skupine) predebatirati z njim. Kaj bi on rajši?

Kaj pa če ga moti da bo edini ostal pri tamalih. Že itak ga stalno kritizirajo, sedaj ga bodo pa še zadaj pustili. Meni že ne bi dišalo, pa sem že dolgo 'odrasla'.

Ma ne vem, mene bi pobralo če naš ne bi hotel v vrtec. Sicer me pa to verjetno še čaka.


_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
15.5.2006 15:10:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Mogoče je razlog tudi ta, da ker je edinček, je pač navajen, da je v središču pozornosti, kar pa v vrtcu, kjer je dosti otrok, ne more biti. Lahko, da je to razlog, kaj pa vemuser posted image


ja, o tem tudi jaz premišljujem. čeprav je vzgojitelljica vseeno smotana.user posted image

no ja, saj zdaj bo ostal pri sredinčkih in bo imel drugo vzgojiteljico, pa tudi starejših otrok ne bo, to se mi zdi tudi o.k. za samozavest. mogoče bo šlo, bom videla septzembra, če ne bom prej v janini prostora dobila.
pojma nimam več. moti me to, da se edino tibor dere kot bi ga klali, pa čisto noben drug otrok v vrtcu.

tako da, skutica, to s prepisom kot izogib težavam tudi mene bremeni. vem, da je treba otroka pripraviti na to, da pač ni povsod vedno vse fino in da se mora tudi v malo manj finih situacijih pač znajti in se spoprijeti z njimi. zato pa je prepis res skrajna možnost, ko bodo vse druge res izčrpane.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
19.5.2006 23:21:59   
Anonimen
Splišni, ej, ful ti želim, da bi Tibor nehal jokat. user posted image  Že zaradi njega samega, pa tudi zaradi tvojih živcev. Še toliko bolj te razumem, ker sem ravno v istem času doživljala, da se mi je David že kar nekajkrat zjutraj razjokal, ko sem ga oddajala v njegovi skupini. Če sem ga dala v drugo skupino, je bilo ok, nekajkrat je celo sam noter stekel.

Razlika pri nama je v tem, da imam jaz super vzgojiteljico, s katero se da vse zmenit in me je kar hitro vprašala, kako ga pa jaz zjutraj spremljam v vrtec. Vzela si je celo uro časa zame.

Valda sem ji opisala vse, od trenutka, ko vstane, do trenutka, ko prideva v skupino in ugotovila je, da mu ne povem nič vzpodbudnega. V bistvu sem celo sama pri sebi začela govorit, ko sem pogledala skozi okno vrtca: "Joj, tota ga ma danes zjutraj..." (Tega njej nisem omenila!) Zgleda, da je David res začutil mojo sproščenost...

Po njenem nasvetu sem mu začela pred odhodom v vrtec vsa navdušena govorit, s čim vse se bo tisti dan lahko igral in kako lepo se bo imel, še pokazala sem mu nekaj igrač v oblačilnici. Sama nisem mogla verjeti naslednji dan, ko se mi je mali metal po tleh, ker sem ga hotela odpeljat domov!!! In od takrat naprej se niti enkrat ni zajokal ali me zjutraj objel in govoril: "Ne, ne!"

Res, od tistega trenutka naprej je zjutraj drug otrok v vrtcu. Meni je tudi lažje. Saj ne vem, zakaj ti to pišem, ker se mi zdi, da se hvalim (čeprav to ni moj namen), želim ti le dati nekaj spodbude za naprej. Mogoče bo tudi pri tebi že kmalu bolje - če ne prej pa v novi skupini!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
20.5.2006 21:20:14   
david
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle
Drugače mi histerijo zdravimo -  z eno po rit. Redno.


In tebe skrbi hladna vzgojiteljica ? Čestitam!

d.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
20.5.2006 22:03:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: david

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle
Drugače mi histerijo zdravimo -  z eno po rit. Redno.


In tebe skrbi hladna vzgojiteljica ? Čestitam!

d.



komu ti to?

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Jok, dretje, histerija v vrtcu
21.5.2006 11:35:31   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
komu ti to?


Saj ti piše: "(odgovor članu bskrle)".

Tebi pa želim, da se stvari čimprej uredijo tako, da bo za otroka najboljše. Hladna vzgojiteljica in to, da nimajo igrišča sta po mojem malo verjetna vzroka za takšne scene. Mogoče se je zgodilo kaj takega, da je vrtec zasovražil ? Mogoče otrok tudi drugače (doma) z jokom in histerijo doseže svoje ? Da ga kdo od domačih slučajno ne straši z vrtcem ? Kaj pa pravi otrok, a lahko kaj izvlečeš iz njega, se morda česa boji, ga kdo nadleguje, ..... ? (Saj veš, da se da z zvito postavljenimi vprašanji iz otrok marsikaj izvleči.)  Glede na to, da težave trajajo že kar nekaj časa - mogoče bi bilo dobro obiskati kakšnega strokovnjaka ? Zavedaj se samo, da je otrok mogoče (ni pa nujno) v veliki stiski in da potrebuje pomoč, zato se izogibaj vpitju in grožnjam.

Aja, še to: če še nista potem pojdita s partnerjem oba skupaj na resen pogovor k vzgojiteljici. Oba skupaj. Morda si samo domišljam ampak zdi se mi, da to velikokrat naredi dodaten vtis. Škodi pa najbrž gotovo ne.

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?