|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
2.4.2008 14:01:02   
tehnofil
Mi smo imeli alergijo na jajčni beljak (po cepljenju). No, in potem ko je alergija izzvenela smo dobili 4 tedne po pregledu testov domov izvid v katerem je bilo navedeno dieta glede jajc. Takoj sem klical zdravnico, kaj se grejo, da šele čez 4 teden pošljejo za dieto ob tem, da je bilo ugotovljeno da alergije ni več.
Povedala je, da po raziskavah naj bi tisti otroci, ki so imeli alergijo na jajca in nato jedli jajca, ko je alergija prešla, do trejtega leta starosti, da naj bi bili nagnjeni k astmi. Da je zato bolje, da jajc v direktno obliki ne dobijo pred tretjim letom.

(odgovor članu tonerexpres)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
29.4.2008 15:23:48   
caligula
meni so kot 20 letni odkrili bronhialno astmo. Prej sem imela probleme pri teku in sem pač mislila da nimam kondicije ali kakorkoli že. Alergična nisem na nič.
Po številnih pregledih so mi predpisali tono zdravil(singulair, diskus, ventolin,..), ki naj bi jih koristila dnevno. Po enotedenski uporabi naštetih zdravil, sem dobila čudne  kožne izpuščaje na področju pljuč. Ko sem omenila pulmologinji naj mi zmanjša dozo zdravil oz zamenja za šibkejša, me je vrgla iz ambulante češ: tle sem jaz zdravnik in ne ti.
Sledila je zamenjava pulmologa in odkritje ( po pregledih v dveh različnih krajih, 3 različne klinike, prvič privat preko službene napotnice (vojska), drugič medilab lj, tretjič državna zdravstvena ustanova), da imam BLAGO obliko astme in da ZDRAVILA NISO POTREBNA. Zdaj že 6 let živim brez zdravil, vedno pa imam pri sebi ventolin pumpico, ki jo redno zamenjam vsako leto. Čeprav jo nisem še uporabila NIKOLI.
V kolikor začnem težje dihati, grem na sprehod, oz če sem zunaj, se ustavim, zavzdihnem , počakam trenutek in grem naprej. Redno sem trenirala v fitnesu po 2x 2 uri na dan, vsak dan na rolerjih cca 1,5 ure ali več, doma imam orbitrek, leg magic, plavam odlično tudi potapljanje mi ne dela problemov...
Torej, v kolikor lahko, prepričajte otroka že sedaj, najprej pa seveda sebe, da zdravila niso potrebna! Govorim iz prve roke. Vem da je pri otrocih težje ampak z malo truda mu lahko olepšate življenje brez vsakodnevnih tablet. Zdaj sem noseča 12 tednov, in hvala bogu nobenega problema, ko sem dobila prvi recept za zdravila mi je pulmologinja rekla, da bom imela rizično nosečnost ( pred 6 leti), da ni nujno da bom sploh lahko zanosila, da ta zdravila zelo vplivajo na telo in naredijo spremembe,...bla bla
Skratka, jaz sem se odločila za življenje kakršno sem imela do sedaj, brez zdravil, po tej izkušnji sem mogoče pojedla 3 tablete proti bolečinam v 6 letih, in nič drugega. Vse je v psihi, kakor se počutiš tako boš. Nikoli glede takšnih življenjskih odločitev ne sprejmite prvega mnenja, poskusite še drugje. Glede asmatičnih obolenj ter alergij, srčno priporočam dr. Hečimoviča, NM. Pri meni je bil on 4. zdravnik, ki je po pol letnih preiskavah brez zdravljenja določil da imam blago astmo pri kateri ne potrebujem zdravljenja, še pregledov ne! ( predpisano sem imela na začetku pregled vsak teden ali na dva tedna, ne spomnem se več čisto točno)
Samo moj predlog, da ne boste "zafurale" življenja otroku že na začetku.
AYA pa vsakoletno morje je zelo priporočljivo pa gore, jaz osebno sem se po zdravilih počutila še slabše kot brez njih. Tisti teden niti po stopnicah nisem mogla brez ventolina. Zdaj ni problemov. Tudi, če bo moj otrrok imel astmo, ga ne bom navajala na zdravila, dokler vem, da obstajajo drugačni pristopi.

Poskrbite za svoje zakladke kar se da dobro.


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
21.8.2008 9:47:09   
Anonimen
Caligula,lahko si srečna,da si se rešila.
Torej moja najmlajša,sedaj že 19 letno dekle še vedno ni v redu.najprej se je uprla zdravnici alergologinji,ki je pri vsakem opregledu isto svetovala,pa ni pomagalo.Bolj ko je dopovedovala,da ji Singuler ne pomaga,da ji je po diskusu še slabše,so terali svoje.Pa je samodejno prenehala s terapijo.Ok čez zimo je bilo vse v redu.Ko pa se je začela pomlad in z njo je prišlo cvetenje dreves in trav je ponovno začela dihat na škrge,vnete oči,poln nos.Pomaga ji ventolin,samo kaj ko ji ga nočejo več predpisat,saj večja količina škodi.
K alergologinji noče,ker bo ponovno dobila le na papir kopirano razpredelnico,da si bo vsak dan merila udih in izdih.
Njeje je gibanje na prostem v času cvetenja odsvetovano,saj jo še bol duši.
Res je,da se sedaj giba premalo.Ko je pa bila mlajša je bila vedno v gibanjupa se je stanje samo slabšalo.Pri šolski telovadbi je največja muka tek,saj skoraj skupaj pade,ker jo duši.
Nismo še našli rešitve.Edina bi bila,da se odseli v kakšen karj,kjer je vedno sneg in nič ne cveti.

(odgovor članu caligula)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
29.10.2008 11:35:36   
dojenček223
naš otrok je tud imel astmo. dobil je ventolin sedaj je star 5 let pa mu je izginilauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?