|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
10.6.2006 22:48:00   
F*S*M
Nataša, če si si šla izčrpat mleko takoj po dojenju in da je bilo par kapljic, to pomeni da je tvoje dete vse popilo iz tvojih dojk in to mu skoraj mora biti zadosti, razen če še kar ne išče. Jaz si tudi črpam, ker moje dete se na dojki samo crklja, kadar pa je si pa po dvajsetih mitutah še veliko stisnem ven ker moje dete zelo počiva in noče požirat in vlečt tako kot je treba. Si pa včasi tudi bolj malo izčrpam ven.

_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Male majčice in majčki (2006)
11.6.2006 11:22:16   
puncica
Ojla punce
Čisto nakratko se oglasim, ker je trenutno pri nas blažen mir (oba spitauser posted image )  Sicer pa smo po starem, pa še vedno gurntam kaj našega napenja, pa mi ni jasno, zdej bom začela vodo prekuhavat,. mogoče je res voda krivauser posted image Čokolina tud nisem več jedla, pa še vedno ima probleme, se napenja in napenja, pa ne pride ne iz ust ne iz riti nič venuser posted image
mojsonček  ja itak se lahko kej dobiva, mogoče na relaciji gorenja vas - žiri.
Barbs  mal smo se narobe razumel, jst sem razlagala v smislu, da če se pelješ iz smeri škofja loka - žiri po poljanski dolini in ko prideš v gorenjo vas, tam ko ti luči utripajo, da ja ne bi šel naravnost user posted image in je smer levo in desno če greš levo še enih 8 km prideš do nas user posted image user posted image Če pa si stara motoristka si se pa sigurno kaj tle skoz našo vas peljala, ker prideš potem do ljubljane preko horjula.

Nataša31 nič se sekirat, če ti je tamal vse ven posesal je pač vse pojedel sploh pa če si ga imela gor pol ure, itak da se joškica sprazne, pa nič skrbet, če ti normalno je na 2-4 ure in vmes nič ne jamra se po moje nimaš nič bat. Jaz tud nič ne stisnem ven, no mogoče 20, sicer pa se ne obremenjujem s tem stikanjem, dokler je malček priden in je na 2 uri, v torek pa bomo vidl kolk se je zredil. Če te pa skrbi pa ga nesi tehtat v ZD al pa poklič patronažno če bi ga lahko stehtala, da te skrbi, da nimaš dovolj mleka. Pa seveda veliko pij (4-5 l) pa nič se sekirat in počivat.

Ja nič zdej pa grem francosko pripravljat, ko bo imela naša malečka danes žurko za rd, pa že cel teden govori da bo DE SEČKI PIHAJA (dve svečki pihala) pa MEJA TOJTO BESKVITKA (imela torto biskvitka - a se jih spomnete a a a a user posted image ) pa ATI SJIKAL MAMI PA GEDAJA (ati bo slikal, mami pa bo gledala)user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Male majčice in majčki (2006)
11.6.2006 12:26:17   
lenika
Da se še jaz na hitro oglasim.

Kar se tiče sprehodov, je meni tudi že ena starejša gospa rekla, da so včasih mamice in dojenčki 6 tednov po porodu še v postelji ležali, sedaj pa že kar naokrog. user posted image
Ka se tiče mleka, si jaz po podoju tudi več nič ne načrpam, pa se nič več ne sekiram, ker otrok normalno napreduje na teži in tudi vsak dan veliko kaka in lula. Je pa res, da ima dneve, ko hoče cel dan preživet na joški, takrat se pa resnično sprašujem. Sicer bomo pa videli v četrtek na pregledu.
Kar se tiče napenjanja, našega napenja, se mi zdi, da ne glede na to, kaj jem. Ne dajem mu pa zaenkrat nobenih kapljic, samo mažem mu trebušček z enim oljem, bomo videli, bom v četrek vprašala.

Lepo se imejte kljub precej jesenskemu vremenu.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Male majčice in majčki (2006)
11.6.2006 14:10:45   
mojsoncek
Pozdravcek se od mene!

Danes je bila pa pri nas ze dvakrat zurka s krcki. Najhuje je bilo zjutraj, potem pa v malo blazji obliki se okrog desetih. Sicer zelenega kakca ni bilo, sej je pa bogec tako krcevito jokal in tulil kot bi ga dajali s koze. Sem studirala kaj bi ga lahko tako navilo, pa nisem postudirala nic pametnega. Mogoce je krivo to, da sem pred spanjem spila pol kozarcka birre user posted image user posted image user posted image . Se ga bom zgleda mogla kar izogibat user posted image (pa ravno sedaj cez poletje, ko se temperature dvignejo nad 30 user posted image ).

Jutri nas pa caka prvi pregled. Me prav zanima, kaj bo lepega pediatrinja povedala in kako kaj nas mali napreduje s tezo. Ima pa mozek jutri neke nujne zadeve v sluzbi in ne bo mogel it zraven user posted image . Sem pa zato svoji mami rekla, ce gre z mano. Sem pa zadnjic brala en clanek na temo prvega pregleda. Bojda je zelo IN, ce gredo zraven se vse babice in dedki in ne vem kdo se vse user posted image .

Crpanje - pri nama se mi zdi da je ponudba in povprasevanje kar dobro vzpostavljeno. Ko se mali napapca, v nastavku ponavadi ostane se malo mlekca, joska pa je na otip "prazna". Za vsak primer mu se malo ponudim, ampak ko ima dovolj tako lepo stisne usteca, da ne mores nic notri spravit. Posledicno tudi ne crpam mleka in tudi sprasujem se ne, ce je pojedel dovolj (tudi ce se zgodi, da v nastavku ne ostane nic).

Puncica
- ena opcija je definitivno Trebija, ali pa kar Gorenja vas. Se bova ze zmenili.

Zenskice uzivajte preostanek nedelje. Se beremo... pa pa


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 9:37:32   
Panda.
Ojla, majčice!

Kakšen lep vikend user posted image ! Smo očitno izbirali prave konce Slovenije in se izognili dežju! V soboto na Primorskem - toplo, sončno, žar, prijatelji user posted image in odkrila sem, da lahko pojem češenj kolikor jih hočem in mali zato nima nobenih težav! Obožujem češnje!!! user posted image user posted image

Ena prijateljica mi je pa pokazala kako se da spat user posted image , da se mu olajša krče: na trebušček na visoko zloženo odejico in sicer tako, da so nogice dol z odejice, pokrčene pred njo  in v bistvu nekako kleči pred odejico z ostalim delom pa leži na njej. Tako se trebušček bolj sprosti. Zanimivo. user posted image

In danes bo spet en sprehodom primeren dan, a ne? Gremo, poletje!!! user posted image

lp He


(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 10:38:51   
tea
Pozdravljene majčice!!

Do sedaj sem vas pogosto samo brala, zdaj pa se mi je "zaluštalo" da tudi jaz kaj napišem. Prijetno je brati vaše čvekanje in ker drugače tudi sama rada počvekam, sem se odločila, da tudi jaz kaj pripišem. Seveda če me boste vzele medse in ko bo pri dveh malčkih čas to dopuščal.user posted image
Tudi pri nas imamo enega majčka in sicer se je 24.5. ob 7.38 rodil naš drugi fatek Jaša. Imamo pa že enega velikega fanta, starega 20 mesecevuser posted image . Aja, doma smo pa v Trbovljah.
Drugače so pa tudi pri nas isti križi in težave, kot jih omenjate druge mamice. Nič novega in pretresljivega, nič kar ne bi zmogli rešit, a ne?user posted image

Eno vprašanje glede prehrane in posledično krčkov: Kateri je tisti dan z napačnim prehranjevanjem? Tisti dan ko ga napenja ali prejšnji dan? Da bom vedela katero hrano naj črtam z mojega jedilnika. Mi pri ta velikem nismo imeli nobenih težav, pri malem mišeku pa zgleda da bodouser posted image .

Drugače pa mi sprehode prakticiramo že kar nekaj časa, kljub temu, da nam vreme ni najbolj naklonjeno. Pa se vsaj malce prezračimo, če ne drugega. Čeprav stare mame mislijo, da bo imel pege, če bo v dežju zunajuser posted image .

Tako, toliko za danes. Zdaj pa z user posted image šibava na sonček, pa na kakšen klepet z drugimi "vozičkarcami".

Lep pozdrav in upam, da niste hude, ker sem se vam kar malo vrinila v debato!


(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 10:48:58   
puncica
Ojla punce
Kako kaj v tem sončkastem dnevu user posted image user posted image Bomo kar hitro šli ven.Sicer pa smo včeraj proslavili rojstni dan in bilo je super, res da so me noge zvečer bolele ko hudič a tamal je bil priden, janja tud, biskvitek je bil dober po njenem, pa zvečer je spraševala kje je pa biskvitek, ko je bilo še sam mal noge user posted image . Skratka sam da smo to dali skoz.

Krči ja mene tud zanima kdaj moraš gledat na hrano al prejšen dan al predprejšen dan, kako se sploh prebavi, kako hitro bi naj to šlo v mlek?user posted image

Ponoči smo lepo spali, tako kot ponavadi dvakratno dojenje. Sicer pa imamo danes merivca na terenu, da nam parcelo odmeri, da začnemo končno kej rihtat za našo lepo hiško. Pa še ati je doma juhuuuuuser posted image user posted image

mojsonček ti kr povej, sicer bi men pasal najbolj v gorenji vasi, sam nevem kam bi šle, mogoče fibiuser posted image na trebiji pa sploh ne vem kje je kej user posted image Ja se vidi štajerka pride v poljansko dolino pa nima pojma user posted image

Ja nič zdej grem pa še mal brat pa na sončka. Ja tea pozdravljena, mi imamo pa enga majčka in eno 2 letnico user posted image user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 10:55:33   
Lara28
Dobrodošla tea! Seveda nismo jezne, da si prišla k nam na debato. Majčice smo same dobrovoljke in vesele novih čvek! Sicer pa to že veš, če nas nekaj časa bereš.
No mi smo po starem, nič pretresljivega se nam ne dogaja, malo smo lovili te zadnje dneve toplo vreme in se podili naokrog z vzičkom, opravili naš prvi družinski nakup. Ati ima zdaj še nekaj dni dopusta, pol pa bova z Anejem sama pretežni del dneva. Anej spi, ko se mu zdi, se je zgodilo, da je kar 6-7 ur prebedel (pa še ni star tri tedne...) hvala bogu, pa ponoči spi in se zbudi ko urca za hranjenje - na 2-3 ure, "hitro" popapca in spi naslednjo rundo. Kar gre tako, se naspim-recimo.
Zdaj se bodo po mojem začeli aktivni obiski, sedaj smo imeli kar mir, ni bilo pretirane gužve, res samo najbližji sorodniki in prijatelji. Anej ima sicer rad družbo in dogajanje okoli sebe, ampak se mi zdi na čase, da mu paše, če smo smi trije doma in vse poteka počasi.
Aja- moje mleko se je povečalo - no količina, tako, da si sedaj po obroku brez težav izčrpam 20-30ml, je bilo pa malo krize prejšnji teden - sem že dala dodatek  dvakrat. Pa mu ni bilo všeč, je spšil res samo koliko mu je manjkalo enkrat 30 in enkrat 25 ml. Sedaj pa spet samo zizamo.
ZA tiste bolj izkušene - koliko ml približno mora user posted image  spit pri enem obroku? Če je star 3 tedne, ima pa zdaj ene  3600g. Drug teden bom ene dvakrat mogla od doma in ne vem koliko velike porcije naj zamrznem. Ne bi rada, da gre polovico v nič. Sem to že zadnjič enkrat nardila, da sem odmrznila seveda celih 100 ml, potem pa je spil 30 in smo vse ostalo vrgli proč. Ampak, takrat je šlo za po obroku, ne za cel obrok.
Kako pa kaj vaše čišče - tiste ki ste imele CR - kako dolgo je trajalo? Jaz sem mislila da bo prej konec, pa še kar teče...
Aja pa še to , kakšno kontracepcijo boste uporabljale, ko bo čas za to? Jaz mam pregled šele 5.8., je moj G prej na dopustu, pa ne bi rada spet k drugemu hodla Z  user posted image pa najbrž ne bova tako dolgo čakala. Se mi zdi da tak težko pričakujem, kot takrat, ko je bilo prvič. Kaj pa ve??
No zaenkrat dovolj, moj mišek se zbuja in ati že kliče: mami lačni smo1
LP

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 11:34:47   
mojsoncek
Oj! Kako ste mamice?

Danes smo pa mi stari en mesec user posted image (je minilo tako hitro, da sploh ne morem verjet). Skratka...

Smo sli danes vsi ze zjutraj v Ljubljano, ker imamo prvi pregled. Ati v sluzbo, midva z Anzetom pa k babici. Zgleda, da mu voznja z avtom - kljub vsem ovinkom - odgovarja, ker ni vmes niti pisnil. Pa sem mislila, da ne bo zdrzal niti do LJ, ker je zjutraj jedel samo 10 minut (pa je bil vseeno lacen sele cez tri, tako kot ponavadi user posted image ). Pri naslednjem dojenju pa je jedel pol ure in mu je seveda potem vse teklo iz ustec, ker je bilo prevec (ponavadi papca 20 - 25 minut). Potem ga je pa v varstvo vzela babica, jaz sem si pa "privoscila " shopping v City-ju (sem ga danes prvic "pustila samega"). Seveda nisem mogla mimo H&M-a user posted image user posted image user posted image  in kupila malo bolj poletne cotice... saj se ti zmesa ob tisti lustnih coticah.

Puncica - jaz sem pa cisto sveze uvozena gorenjka (tole je slisati, kot da sem kaksna cokolada user posted image ), ki je prisla iz Ljubljane. Tako, da tudi jaz se ne poznam kaj dosti tistih koncev. Vem pa, da je na Trebiji ob cesti (Gorenja vas - Ziri) en lokal, za katerega se trenutno ne spomnim imena. Se bova ze znasli, a ne user posted image .

Joj, se je vklopila sirena... moram sibat, ker je lakota res ena huda stvar... pridem se kasnej nazaj

PA PA

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 11:36:49   
mojsoncek
No, tole pa lahko se napisem...

Hrana, ki jo mamica popapca, je v mleku nekje 4 - 6 ur kasneje.

lp

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 11:41:19   
mojca75
ojla Majčice, pozdravljena Tea med nami!

Mi danes spet lepo spimo dopoldan, popoldan pa bomo šli ven, k bomo šli po slike. zdele bom kuhala koslilo, še prej pa mail "net-a"

Baje gre hrana v mlek po ene 6 urah, ampak ne bi dala roke v ogen, jaz sem včeraj jedla gozdne jagode (sva jih dobila 2 litra - kriminal k jih ne smem jest) in je mala danes mal pikasta, ne vem a se ji sam koža čist al je od jagod - k je sam po obrazu user posted image

No, drgač pa a mi poveste kolk spijo vaši user posted image ? Mi smo med obroki kako urco budni, da pojemo se previjemo pa še malo, ampak smo pa budno od 18h do 22h... hudirja, mami bi glih takat počivala, mojci se pa "dogaja".

Smo pa že dvakrat polil vodo k se previjamo po parketu, nas je bil oči "zlo vesel", kaj šele da polijem kak kompot zato k sem si ga dala k postli ... bi bla pa najbrž kr tepena...user posted image

Ok, ve gorenke se boste dobile, kaj pa Ljubljančanke... lahk bi tud naredile en "zbor vozičkov"... (ne sam motoristov). Kaj pravite, babrb, MarijaPo.. katera je še LJ.

No pejmo južno delat, ....


(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 12:13:16   
lenika
Sem že full napisala, pa se mi je vse zbrisalo. user posted image Zdaj moram najprej poskušat, če bo sploh potegnilo.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 12:23:26   
lenika
Spanje- Mi podnevi skoraj nič ne spimo in zato čez dan, ko je ati v službi ne naredim skoraj nič. Mene zanima kdaj se dojenčki začnejo tolko zanimat za okolico, da ne jočejo skoraj vedno, ko so budni, ker ga je velikokrat kar težko animirat, da ne joče ali pa da ne bi hotel nonstop viset na joški. A vaši tudi veliko jočejo, ko so budni?

Hrana- Meni se zdi, da ga napenja ne glede na to, kaj jaz pojem.

Hranjenje- Dojenčki naj bi nadan pojedli vsaj 10% in največ 15% svoje teže. Mi se trudimo sedaj nekako vspostavit ritem hranjenja vsaj na dve uri in pol, ker naš user posted image bi nonstop visel na joški in potem samo malo pocuzal, če pa ne je vsaj 2 uri in pol, potem pa fajn vleče. Včasih je to podaljševanje obrokov kar naporno posebej zato, ker je veliko buden in ga je treba zamotit, pa vendar upam, da se nam bo obrestovalo in bo vspostavil ta ritem. A ima še katera takšne težave?

Drugače smo pa danes stari 1 mesec, posvetovalnico pa imamo v četrtek. Komaj čakam.
Lepo se imejte na sončku, mi bomo šli kmalu že drugič ven.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 13:22:24   
pikicaa
Ojla majčice!

Samo na hitro, da se vam javim.
V petek sem prišla iz porodnišnice. Počasi se privajamo. Porod je bil enkratenuser posted image user posted image user posted image . V porodno sobo sem prišla ob 11. Maja pa je prikukala na svet ob 12.15. Šivi me še malo bolijo, pa še hemeroide sem dobila, ampak vse se splača potrpeti. Dojenje pa je steklo superuser posted image user posted image user posted image  mleka za celo porodnišnico.

Kaj več napišem ko bo čas, ker je že sirena.

Lep pozdrav tudi od male Maje.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 16:00:47   
tt79
.lep pozdrav še od mene...

Se kar več ne morem spravt kej napisat v tole rubriko, ker vedno ko visim na računalniku prebiram stvari o dojenju...mi mamo namreč ful težaveuser posted image O mleku v izobilju se ne morem glih hvalt, mam ga pa a kaj ko je naša punca med dojenjem tako nemirna.Joka, kriči, klati z rokami in pol podoj traja od uro do uro pa pol, pol si pa še mleko spumpam pa ga poje od 40-60 ml....Počas se mi zdi da bom obupala, pa tko bi rada dojila...user posted image

no pa vsaj vreme se je popravlo, pa sem takoj boljše volje, pa da ne govorim kako lepo mi je pri  user posted image , ko pogledam mojega pridnegauser posted image

Za vse ki sprašujete po koliko urah gre hrana v mleko-men so rekli v porodnišnici da po šestih


Lenika će tvojuser posted image skoz visi na zizimu za vsak drugi obrok daj čaj po žlički. Tako svetuje naš pediater, da je kao najlazje otroku prilagodit uro hranjenja...Aja pa še to. A si ti kje blizu KK doma?

Zdej gremo pa na sončka...lp

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 16:08:10   
lenika
TT79 -Ne nisem blizu KK, ampak sem še kar nekaj km južno od NM. Kar se tiče čaja, a že kar mu lahko dajemo? Kakšnega pa?

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   [Brisano sporočilo]
12.6.2006 17:00:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 17:13:14   
Barbs
Ojla,

na hitro še jaz, ker imam danes en (da ne rečem kakšen dan - pa še valeto imamo v četrtek zvečer!!!! ) ... Vikenda je bil pa user posted image user posted image user posted image  - toda o tem jutri. Si moram cajt vzet.

Lenika, čajček mu daj kar bejbi, instant , v lekarni ga kupi, pa še proti krčkom je. Je prijetnega okusa , nič se ga ne sladka in dojenčkom je ponavadi všeč. Lenika, kaj pa če ti enostavno preveč kompliciraš - pa ne me narobe razumet,plis... Saj veš, da preveč želiš tako, kot si nekje prebrala, da bi moralo biti...  pa kaj zato, če ne je natanko na tri ure...  vsi niso enaki user posted image  Ne se sekirat, prilagodi svoj čas njemu, tudi če nimaš vse tako pospravljeno kot prej; mogoče bo tudi mali manj jokal, če boš ti bolj sproščena... pri sebi vidim, da to drži. Vse skupaj pustim in se usedem k njemu, ga dvignem, greva mal na dvorišče, tudi če "ni bilo v tistem trenutku planirano za ven it"... A veš, kaj mislim?
Glede jokanja v času budnosti - vedno bolj bo buden in zdaj je ravno tak čas, ko še ne more kaj preveč početi sam od sebe, ti pa ne veš kaj bi z njim. Saj vem, meni tudi včasih zmanjka idej, ampak jaz imam vsaj še dve punci, ki ga zamotita... Probaj mu menjavati kraj, kjer leži, prostore, daj mu glasbo za poslušat, prižigaj lučko, pogovarjaj se z njim...pokaži mu igračke, s katerimi se bo že čez par tednov igral... Mi imamo zdaj v prvem planu tomyjevo telovadnico - čisto je navdušen, ko ga dam ležat spodaj in mu tiste reči bingljajo nad glavo... oglaša se in krili z rokami, včasih mu uspe zadeti ropotuljico in je ves srečen; drugič spet prestrašen, ker zaropota...Na prvijalni mizi imam ob strani enga slona, pa na drugi strani enga delfina - pa že ve, ko ga položim za previjat, da mora glavico nagnit.... Na glas rečem; Ooooo SLON  ! user posted image  On pa gleda in se reži in si prav oddahne, ko vidi da je tam. Prejšnji teden tega "še ni znal " nardit. Jaz sem včasih čisto presenečena, kako hitro v tem obdobju rastejo... kar mu je bilo še včeraj tuje in nezanimivo, mu čez par dni lahko ne bo več.. probaj večkrat, presenečena boš. user posted image

Pikicaa - super, da je vse ok, drži se in ko prideš na tir, se oglasi še kajuser posted image
Pozdravček tudi vsem novim čvekam in malčkom palčkom.user posted image



_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Male majčice in majčki (2006)
12.6.2006 19:10:59   
maya2
Ja zabavanje teh naših malčkov postaja prava umetnost... Se mi zdi da postajam vse bolj 'otročja'.. pojem pa plešem, pa skačem, pa gagam z račkouser posted image , mala se pa smeje (saj verjamem da je smešno - še dobro, da me nihče ne vidi). Jaz tudi improviziram, se sproti 'izmislim' nove variante, vse poimenujem, pa najmanj trikrat ponovim,... Je pa res zabavno gledat kako vsak dan bolj reagira na vse kar se dogaja v okolici.

Jaz sem prejšnji teden na njen 'rojstni dan' (1 mesec) vzela kamero, sem jo hotla posnet, pa ji rečem: 'no Karin a imaš kaj za povedat, kako se kaj imaš?' Ona pa 'eeeeeee'user posted image user posted image user posted image  

Auroraa: ja isto imava v mislih! Pri meni je bila na srečo samo prvič, pa še to je blo preveč... se mi zdi da je potreben malo drugačen pristop. K sreči je potem prišla ena druga, mi je celo tehtnico pustila za dva dni, da sem vidla kolk poje...

LP


(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Male majčice in majčki (2006)
13.6.2006 8:40:13   
MarijaPo
Mojca - jaz sem vsekakor za srecanje z vozicki. Skoraj vsak dan sem v mestu, ker zivim blizu centra, tako da se lahko kadarkoli zmenimo.

Tudi eva je vsa mozolasta, sem najprej mislila, da zato, ker smo mi bolj svinjska druzina, pa zgleda niti ni od necistoce.

Moja eva je zgleda najbolj pocasna v razvoju, ker se se zdaj ne smeji. Sva pa ugotovila, zakaj se cele dneve dere - ker bo pevka. user posted image

Uboga Lenika, moja Evica dopoldne obicajno spi, razen danes, ko je sirena ze od petih, glihkar pa ji je uspelo zaspat. Bravo, Eva, ti to zmores!
Zadnji hit je zibanje v lupinici, zraven ima faco nemskega turista, ki je nezadovoljen z balkanci in njihovo turisticno ponudbo. Sicer pa smo stalno zunaj, na sprehodih (vceraj smo jo furali sem pa tja 2x po 2 uri, pa je bila kljub temu zvecer pevka).

Vsi sosedje, ki jih srecujem mi razlagajo, kako so bili njihovi otroci dojencki, taki kot Evica, zdaj imajo pa valeto. No, Barbs je najbolj faca, ker je to dvoje kar zdruzila v isti cas. Tako se to dela!

Uzivajte!

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Male majčice in majčki (2006)
13.6.2006 9:10:45   
tt79
Mam čist mal časa, ker sumim, da bo vsak čas alarm, ker bejba spi že od petih, ko smo nazadnje jedleuser posted image

Lenika, naš pediater vem da na prvem pregledu priporoča da se začne dodajat čaj ali navadna voda za uravnovešanje dojenja. Ker še nisem bila na prvem pregledu, ne vem kater čaj, zagotovo pa ne boš nič zgrešila, če boš dala prekuhano vodo....ampak po žličkak, pa ne prevelik-kolegici je rekel da ene 10-15 ml. Aja, pa čaj mora bit nujno nesladkan!
Čišča se je pri men končala...a ste se že ve kaj "pocartale" s svojimiuser posted image al boste čakale na prvi pregleduser posted image Js ne vem kaj naj, ker moj ginekolog naroča 1 pregled komaj po10 tednih po porodu...user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Male majčice in majčki (2006)
13.6.2006 9:19:09   
Barbs
Aleks je čudak. Vse sem mu danes že dala, pa še kar tuli. Očitno mu vseeno nekaj ne štima. Kdo bi vedel kaj. Zdaj je trenutno utihnil, ker gleda zaveseuser posted image

Na hitro , ker me je tema od tt79 pritegnilauser posted image  - jaz sem, kot si verjetno prebrala, h ginekologu pozabila it in zdaj moram čaka drugo polovico avgusta. Ampak, midva se ne dava : sva modro ugotovila - šivana nisem bila, boli me ne, čišče ni več (razen redko redko kdaj kak flekec ) in tako že kak teden veselouser posted image . Ne čakaj, tt, se boš bolje počutila in boš bolj skulirana pri napornem delu z user posted image .... user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Male majčice in majčki (2006)
13.6.2006 9:47:31   
TiaSara
Oj, samo na hitro napišem, ker se mi mudi, niti prebrat nisem uspela vsega. Sem pa zvedela par zanimivih stvari od svetovalke za dojenje - imam še vedno težave zaradi zeloooo bolečih bradavic, pa sem rabila malo spodbude in sem vprašala več stvari.

Mimogrede Barbs, hvala za spodbudo, ampak žal prime kar dobro, pa tudi to ne pomaga dosti - če pa ne bi, bi ga pa tako dol vrgla, ker ne bi zdržala. Sedaj imam občutek, da gre počasi vendarle na boljše. Držite pesti, da se prej normalizira, kot pa bom jaz obupala.

Kar se tiče napenjanja. Novorojenčki imajo različno razvit prebavni trak in tisti s slabše razvitim imajo več težav z opravljanjem čisto osnovnih dejavnosti - zato se tako napenjo in krčijo in renčijo zraven (vsaj naš tako dela). In to nima veze s hrano. V primeru, da jih zvija zaradi hrane, naj bi ti krči povzročili več ur joka in ne le občasnega napenjanja. Moram reči, da me je zelo potolažila, ker si sedaj spet upam jesti in piti mleko.

Slabokrvna sem tudi jaz, pa mi niti železove tabletke niso ne vem kaj pomagale, ker nisem zraven spila nič s C-vitaminom. Sedaj pa sem uvedla pomarančni sok in čakam na izboljšanje.

Glede tega kako hitro se hrana absorbira je odvisno od tega ali poješ nekaj na tešče - to je potem lahko tudi 1 ura, ali pa skupaj z več drugimi jedmi  - to pa lahko traja tudi do 8 ur (isti vir, kot zgoraj).

No sedaj pa šibam, gremo z user posted image  na sprehod do trgovine.

Lepo se imejte

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Male majčice in majčki (2006)
13.6.2006 11:28:48   
mammika
Ojla en pozdravček še z naše strani-
evo mi mso bli včeraj skoraj cel dan zunaj oz. na terasi in mi je kar pasalo ker je večino časa prespal, sem ga pa verjetno prehladila ker mi celo noč vlač smrkle po nosu pa iz učka mu teče tko da user posted image  sem kar žalostna.
Drugače pa moj tud danes že cel dan nekaj tuli pa sploh ne vem kaj naj naredim prej sem ga kr dala not u ležalnik pa dudo pa je zaspal,upam da vsaj malo odspi...
Kako oblečete svoje user posted image  zdaj ko je že topleje, sicer pri nas še vedno grdo zapiha tko da sploh ne vem več kolk ga oblečt da mu ni prevroče- premraz, itak ga skoz šlatam pa ugotavljam kako mu je

Stari pregovori- men dajejo nasvete takšne in drugačne, da naj bi 40 dni pod pojstlo bla matilda, da če greš ven moraš imet na glavi ruto in dolge rokave-ne glede na letni čas, pa nogavice...pa .....

šibam zdej pa se še kej javim



(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Male majčice in majčki (2006)
13.6.2006 12:06:38   
lenika
Pozdravljene!

Oblačila- Jaz svojega za ven oblečem eno plast oblačil več kot sebe.

MarijaPo - ne se sekirat, naš se tudi še ne smeje, vsaj mislim, da se ne. Ko ga animiramo nas začudeno gleda, nasmehnil pa se zavedno mislim, da še ni.

Čišča- jaz jo imam še vedno malo, tako, da bova z user posted image počakala do prvega pregleda, ki ga imam čez 2 tedna.

Barbs- verjetno sem res malo prezahtevna mami, ki bi rada, da je vse po knjigah. user posted image

TT79 -z čajčkom ali vodo bom počakala, do četrtka, ko imamo posvetovalnico in tam še enkrat vprašala, bom pa tudi videla kako user posted image  pridobiva na teži. Se mi pa zdi, da se zadeve nekoliko umirjajo in smo popoldne in dopoldne lahko že od 2-3 ure zunaj user posted image , ponoči je pa ritem že tako ali tako urejen od začetka.

Drugače sem pa vesela, da vsaj s spanjem ponoči nimamo problemov in se zbujamo 1x, maksimalno 2x na noč samo za jest, tako, da sem spočita za podvige podnevi.

Uživajte na sončku. Mi smo bili danes že skoraj cel dopoldne zunaj in popoldne gremo še enkrat.

(odgovor članu mammika)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?