fiona apple
|
HELO, vikend pred nami , upam, da bo lepo vreme, da se kam odpravimo. Tinka: ja z delavci je res križ; saj z večino sva bila zadovoljn, ampak posamezniki so pa res cvetke. Se spomnim monterja za okna, kateremu sva natančno povedala kako mora bit vstavljena panoramska stena. Midva se vrneva v službo, ko prideva domov, pa začneva računat, da bo po polaganju estriha in keramike ostala pod vrati 2cm špranja. Jaz sem mislila pop... Monter pa reče:" gospa to pa res ni problem, boste pa 2 cm višje estihe naredil." Višji estrihi pomeni, da bi bila spodnja stopnica (štenge za zgornji štuk grejo čez dnevno sobo) za 2 cm nižja od ostalih, kuhinja in dnevna sta v istem prostoru in ker imamo v kuhinji okno, bi ob 2 cm višjem estrihu pult zadel ob okno. No ko je monter videl, da me s tem ne bo prepričal, mi je zelo prijazno predlagal, da je ful lepo, če bi mi to špranjo pustil in bi potem ko bi bila v dnevni že keramika mi to zaprli z leseno lajšto oz deščico. D je to ful lepo in da se zdaj ful daje kombinacija lesa in keramike. Ja res se daje kombinacija lesa in keramike, ampak ne da je cel prostor vkeramiki, pod vrati je pa nabita lesena deska. No sej pol ni imel druge, kot da spusti vrata za 2cm. Jaz in moj se zelo malo spoznava na gradbeništvo pa sva jih morala stalno popravljat, ker za njih je vse dobro in po liniji najmanjšega odpora:" saj ne bojo opazil, če pa že bojo jih bomo pa nasrali, da tako mora bit." In če nisi previden te res lahko prnesejo okrog. Bobika: smo kupili garnituro za teraso. Sem pa znorela, ker sem po celem BTC-ju iskala normalne kavbojke pa nič našla- sami neki ozki kroji, če je pa že kroj normalen so pa čist zlizane... Puri vaaauuuu- kar 4 otročki . Jaz sem tudi mnenja, da naj imajo tisti, ki si želijo otroke in jim lahko nudijo dostojno življenje, velikoooo otrok. Tako, da tebi je res za čestitat. Me pa boli, da ljudje, ki si otrok ne morejo privoščit imajo 5 otrok. Otroci in starši spijo v isti sobi, v hiši, ki ima polivinil namesto stekel, razpokan zid, ko samo čakaš, kdaj se ti bo streha na glavo zrušla... Včasih se kar zgrozim, ko pri tedniku zbirajo za take dener. Saj so res ubogi, ampak zakaj v tak svet spravijo kopico otrok, potem pa mu niti jesti ne morejo dat, kaj šele kaj drugega. Kako pa potem, ko bodo ti otroci hoteli na faks- najbrž ni šans, saj za kup otrok ne bodo mogli plačat niti sobe v študentu, kje je še hrana, prevoz, knjige... Se mi zdi, da so taki otroci že v naprej obsojeni... Taši: tut naša Ela je alergijo fasala, tako da bomo šli na testiranje- jaz močno upam da so jagode, ker brez tega bomo komot zdržali (čeprav bo po moje problem pri varuški, ker ji bom malo teže dopovedala, da ne sme ničesar iz jagod: jagodna marmelada, jagodni jogurti...) Ela je pred prvomajskimi prazniki dobila ful koprivnico. Mi je p rekel, da naj čez praznike opazujem ob kateri hrani se ji pojavlja in naj izključim iz jedilnika jagode in izdelke iz jagod, po praznikih pa bomo testirali. To varuški povem in je rekla, da ful pazi. Med prvomajskimi so ji izpuščaji izginili, prvi dan pri varuški ipuščaj. Sem jo vprašala, če so jedli jagode, pa mi je zagotovila, da ne. Ko sem jo vprašala ali je jedla jogurt mi je rekla, da je , vendar se ni niti pod razno spomnila okusa . Moj otrok se je včeraj sprehajal z mano po city parku in Emporiumu in je bla ful pridna. Ampak, ko se nama je pridružil še očka in ga je zagledala, ko smo hodile po Emporiumu, da prihaja nasproti, je spustila mojo roko v dir k njemu in vpila :JOJ MAMI! Prodajalke so se ful smejale, ampak to ni bilo prvič. Če se ona ponoči zbudi in jo hočem pocrkljat mi vedno reče: NE TI, MAMI LP, PETRA
|