|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 19:10:06   
tinkamiška
Hoj!

Iza spi od 18.30. Danes je kr omagala, včeraj sva se pa atrali do 19.20 in je na koncu zaspala na trebučkuuser posted image , potem sem jo morala še enkrat it obrnt, ker je navajena spat na boku in se še ne zna sama prekotalit. Ja jih daje tale vročina...

Myfloweruser posted image te razumem, da ti je hudouser posted image ti pa ne znam pomagat, ker se u Izo dojiva. Ti bo kater adruga odgovorila, sej še pridejo babike pokukat... Pa tebe tudi naj lepo poštimajo, bogicauser posted image

Nemsis, Iza tudi še vedno užia v igralnici in jst ji namečem še okoli igračke in si hij potem tišči v usta in se z njimi krega.

Mimogrede včeraj si je rep od miške porinila tako globoko, da je bruhalauser posted image sem se ustrašla ko stouser posted image ! Zdej pa moram ves čas pazit kaj dela, pojma nimam kaj jo je prijelouser posted image

Nannn tudi meni je tale gosta hrana cela znanost. Poleg tega Iza je kot piščanc, poje nekje od 20-40ml kašice. Najraje ima jabolko, hruško in slivo, od zelenjave pa krompir in kolerabo. JI zdej par dni dajem samo to, ker lepo kaka. Banane in korenčka si zaenkrat še ne upam dat.

Renan jst Izi face pokam, kadar jo slikam, pa kakšne hesne glasove spuščam, da ujamem nasmehuser posted image

Nataša in Tašonka vse najboljše vajinimauser posted image za 5 mesecevuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja, živčki...jst mam kr srečo, da sva oba z možem doma in si jo podajava, kadar ima tak dan, je pa k sreči to bolj redko, vsaj zaenkrat, upam, da bo večino tako. Pa verjetno sem tudi bolj spočita, ker sva oba doma. Pa ravno tako ne najdem časa za pospravljat, oziroma, ko ga imam počivam, kuham, perem, za likat mam pa tak kup, da me kr glava boli! Se je zgodilo, da sem bila sama, Iza pa tečna ko hudič in na koncu sva obe jokali, potem pa se cartali in sva nekako prebrodili dan. Včasih se ponoči zjočem, ker se Iza zbuja in ne vem več kaj nardit, potem se končno umiri, pa mož začne smrčatuser posted image user posted image user posted image .

No pište kej, da vas bom prebrala, zdej, ko mam časuser posted image

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 19:51:19   
Anonimen
Živjo punce!

Kako ste kaj. Men se bo zmešal od te vročine, pa še Lara že dva dni ful joka pa tečna da je groza, upam da bodo ti zobi kej kmal ven prilezli, ker se mi že ful smili. Kremca pa nič ne pomaga, ker je malo sladka pa jo takoj z dlesni dol poliže. Še dobr da sem pri mojih starših, da jo vsake tok časa dam moji mami in sestri. Moj user posted image  je pa itak cel dan od doma. Gre ko Lara še spi, pride domov ko Lara že spi. user posted image
Z živci pa sem trenutno že čisto na koncu, zvečer sam še padem v postlo. Še dobr da Lara spi celo noč. Pa se vsak dan tolažim, sej bo bolš.

Rija tvoj Til ima lahko rdeče flekce od vročine. Ko so mokri, se dojenčkom in mlajšim otrokom, rado spustijo rdeči flekci.

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 20:18:00   
XXYY
Lep vroči večerni pozdrav!

Kako ste?

Tudi mi bomo znoreli ob tej vročini. Še posebej naša Lara je prava tečka. Nič ji ne paše. Pa še zobki so na planu, a eden štrajka že par dni, pa še ni čisto zunaj. Tak da sem tudi jaz full zmatrana zvečer. Včasih sploh ne vem več kaj naj še naredim z njo, da bi nehala sitnariti. Mislim, pa da je začela tudi s trmo, ki jo samo položim v pojstelco in se malo zdere tam, potem je pa vredu. Jao, nič ji ne ugaja, skos protestira. Pri nobenmu noče biti v naročju, če jo dam malo sedet, se dere. Joj, tak da se kar živčki kravžijo, ampak si tudi jaz rečem, mah saj enkrat bo tega konec. Bomo videli.

Tudi naša ne mara kaj preveč fotoaparata. Sam ko ga zagleda, je takoj resna. Ko ga pa ne vidi, je pa takoj dobre volje.

Mi se pripravljamo na krst, ki ga imamo v nedeljo. Napovedujejo spet 31C. Spet bomo tečni kot user posted image  .

Dajte mi povedat, kolk mate ponavadi stopinj vode v bazenčkih. A mate manj od 37C zdaj ko je vroče? Koliko časa jih pa imate v bazenčkih? Kajti jaz sem jo danes dala malo v banjico, ki je imela okrog 32C pa je bila notr samo 10 minut in sem jo dala potem ven, ker je začela malo štrajkati in biti tečka. A mislite, da je to preveč mrzla voda za sedaj. Nimam pojma. Sem mislila, da bi jo malo razvedrila z vodo, pa ni nič kaj pomagalo.

Jah zdaj je vse hkrati: zobje, vročina in trma. Potem pa vedi kaj bi bilo narobe.

Mayflower: mi imamo mleko od Hippa, ki ga ima naša kar rada. Aptamil jo je zapiral in polival. Koliko meric pa imaš napisano na vsaki škatli mlekca. Koliko ml je pa odvisno od otroka samega. Najprej probaj z 150ml (ali majčkeno več) pa boš videla, koliko ti bo spil. Če bo imel premalo, mu dodaš, potem boš pa že vedela približno koliko ti popije mleka in ga potem toliko narediš za naslednjič. Naša spije samo okrog 100 - 160ml, več nikoli ne, pa je tudi veliko manj težka.

Nč, lepo se imejte in uživajte v sončku. 


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 20:51:37   
rija
Dober večer....

....končno moj mali piškotek spi....dan je bil dooooooooooooooooooolg in naporen....

Danes sem kar malce paniko zagnala, ko me je najprej prijateljica, potem pa še mama vprašala: da nima škrlatinkeuser posted image
Takoj sem klicala našo pediatrinjo, ki pa me je potolažila in rekla, da je glede na starost lahko peta bolezenuser posted image  Ko bi vsaj vedela, kaj je touser posted image
Je rekla, da če nima vročine in ne bruha in se normalno obnaša, da ni škrlatinka....pri peti bolezni pa če nima vročine, da je samo "lepotna" napaka - flekci....ali pa da je čisto preprosto od vročine....

Midva sva se danes trikrat popoldan kopala v JANUARSKEM bazenčkuuser posted image user posted image  smo danes kupili kar dva: enega za pri babici, enega za doma....je res veliko boljši od tiste naše velike krave....user posted image user posted image  pa še ene dvakrat sva se tuširala s hladno vodo. Sem mislila, da ga bo strah, pa je mulc mali tako užival, da je kar cvilil od srečeuser posted image user posted image

Temperaturo v bazenu pa imamo od 32 do 35 stopinj, sicer se ne osveži. Prejšnjič v kopališču smo se kopali celo v 29 stopinjah in je tudi neznansko užival.

Naš mali je itak že od rojstva velik trmež: najnovejša fora je, da noče spati v svoji posteljici in ga položim ca. 4x preden končno zaspi....zdaj pa je zaspal na tlehuser posted image user posted image  na enih gobah za igrati, pa sem ga kar pustilauser posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 21:13:13   
renan
dober večeruser posted image

spet malo pauze za javit se. naš mišek je zaspal že ob osmih, do zdaj sem pa hodila pol ure k njemu, da ga prepričam, da je bolje spati na hrbtu, kakor v položaju za pasenje kravic.user posted image še dobro, da ni jokal, pa sem se smejala zraven. mogoče si je pa samo hrbet hladil, revček.
jaz sem ga danes zvečer okopala kar v vodi 32 stopinj, saj tudi meni ne bi pasalo kopati se pri 37. se je vsaj malo ohladil od vročine, in manj tečen zaspal..
upam, da bo ponoči spal, saj sem včeraj uro in pol bedela in potem končno popustila ter dala zizo, tako da je bil potem mir do 6. danes sem ga pa dala spat samo v bodiju in mu pokrila plenico čez noge. bomo videli, če bo kaj boljše.

mayflower jaz ti lahko samo svetujem, kako zmanjšat mleko in sicer z žajbljevim čajem.


lp, renan

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 21:18:00   
mayflower
Hvala Tašonka in Ovčka. Počasi zbiram informacije kako izvesti čimbolj gladek prehod z dojenja na adaptirano mleko. Največji problem bo, ker ne zna več piti po flaši. Čeprav jo je ko novorojenček oboževaluser posted image .
Ja, naš tko uživa v tem januarskem bazenčkuuser posted image . Tako cuka dol tiste metulje pa pikapoke. Jst ga dam noter ponavadi kar na suho, ker pri nas popoldne pihlja. Ko sem mu močila nogice, pa je mel temperaturo vode okrog 37 stopinj.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 21:21:06   
lumpy
user posted image  ČVEKICE, komaj sem vas prebrala, ker me nekaj dni ni bilo. user posted image


Evo mene  - KOROŠICA  ja !!!! Mislim da je Korošica tudi Nejca 1 , ki pa se že zelo dolgo ni oglasila. Očitno smo v manjšini.

Kremice,
meni je farmacevtka dejala da naj ne bi mazali otrok do 6. meseca, tako priporočajo pediatri na našem koncu, ampak je rekla da izkušnje so ta ke da vseeno bolje da se namaže, kot pa da bi bilo kaj narobe, njen komentar je bil da te faktor kreme , ki so za otroke so tako prilagojene, da je marsikatera druga krema s katerimi mažemo otroke bolj škodljiva kot te.
Jaz sem se odločila za Vichijevo faktor 60 in sem do sedaj zelo zadovoljna z njo.

Rija,
imata pa res raj !

Avtomobili,
ja naši malčki spremenijo marsikaj, še to da razmišljamo o drugih avtih. Midva imava  2 leti audija A 4 avant in sva tako zadovoljna z njim  in sva mnenja da ga čez audija ni.  Toda razmišlajava o enoprostorcu, da bi bil večji avto in naju full jezi ker audi nima enoprostorca.

Mayflower,
žal mi je da moraš tako na hitro prenehat z dojenjem, sploh če še imaš melka, ampak poglej to iz dobre strani, še dobro da sta lahko se vsaj tako dolgo dojile.
Drugače pa ti predlagam tako kot ti je predlagala ovčka, mi imamo Aptamil 2 in smo z njim zadovoljni, nič ne zapira, kot velikokatera pove. Na obrok sva pojedla 180 ml, sedaj ko dodajava gosto hrano pa 150 ml na obrok, zvečer pa 210 žitne kašice. Naredi več melka za začetek saj ni kaj če ostane, potem boš pa videla koliko ti poje če bo premalo dodaj, če ne pa drugič narediš manj.


Glede živčkov... hvalabogu zaenkrat ni težav, ni se mi še zgodilo da bi bila čisto na tleh, kar lepo shajamo, že od začetka imamo nek ustaljen ritem, ki ga glede na želje malega in sposobnosti prilagajamo, kakšnih zdravstvenih težav zaenkrat ni, neprespanih noči tudi ne, včasih malo poide enregija pri domačih opravilih, pa si zatisnem oči in to postorim naslednji dan pa je.
Nam je pa vroče, vroče...
Drugače pa zobkov še nimamo, nič se še ne kaže ali tipa, se pa slinimo, slinimo...
Z uvajanjem goste hrane lepo napredujemo, jemo vso sadje, zelenjavo, pire, špinačo ,  juhice, počasi pa že razmišljamo o kakšnem koščku mesa.

Lepo se imejte in ne hitite tako pisati   user posted image    saj si komaj vzamem čas da vas preberem, ker smo veliko z doma.  ,

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 21:26:53   
LE&TA
Mayflower, jst mam pupo težko 9kg, tko da ti povem naše futranje. Na dan ima 4 obroke mleka po 210ml vode in 7 meric Aptamila AR(tega uporabljam ker je ful polivala, mam zalogo in bom to porabla pol pa grem na Aptamil 2, nam odgovarja). Hranim jo na 4 ure. Zadnje 2 dni pa smo 2 obrok že zamenjale z zelenjavnim, trenutno je na sporedu krompir z različnimi dodatki, vendar pri tem ne vem kolko naj ji dam, pripravim malo več pol pa vidim kdaj ne more več, enkrat mi je pa tud zaspala zraven, božca!user posted image  Z gosto hrano se tud jst še lovim. Jutri pa ji bom dala kašico od Hippa 125ml, bom vidla če bo dovolj!
Je pa Aptamil AR bolj gost kot ostala mleka in jo verjetno tudi bolj nasiti.user posted image
Tko nekako je pr nas. Če te še kej zanima pa vprašaj!user posted image

_____________________________

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 21:37:06   
mayflower
Renan, Lumpy, LE&TA: punce hvala, hvala.

Januarke, zlate ste.user posted image user posted image user posted image

Dobro, da vas mam, vas lohk takoj povprašam. Sej mi noben drugi ne zna pametno odgovorit.


Kreme za sončenje: pediatrinja mi je svetovala, da se otročkov do 6.meseca starosti ne maže s kremicami za sončenje. Razen v primeru, da smo npr. ves dan na soncu (npr. če gremo na morje). Za občutljivo kožo, ki je nagnjena k alergijam, mi je priporočila Ilrido. Se dobi v lekarni.

Živčki: jst pa se moram pohvalt, da mi jih ta mali kodra dost manj, ko mi jih je prve tri mesece. Na začetku je ogromno prejokal, kar glava me je bolela. Pa niso ble kolike. Non stop ga je blo potrebno nosit, da ga noben ni več hotel vzeti v naročje, ker je vse križ bolel. Zdej je tko priden., pa tolk se smejo, da je samo eno veselje z njim. Ko vriska in se smejčka, mam včasih kar solzne oči. Je pa res, da včasih malo zakolnem, ko me vragec fejst povleče za lase, al pa brcne v dojkouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: JANUARKE 2006
21.6.2006 23:22:29   
Anonimen
Joj, Mayflower, to je pa res hudo user posted image . Ja, nimaš kaj, zgleda da je tvoje zdravje resno ogroženouser posted image Jz bi ti svetovala takole; prve dni bi pred dojenjem ponudila malo mleka v flaški (tam okoli 100 ml) potem pa bi jo dala na prsi. Dozo mleka v flaški bi postopoma zviševala,  dojila pa postopoma manj. Tako tudi mislim, da bo tudi za dojke manjši šok - mleko se bo že po parih dneh delalo manj. Hkrati pa tudi za user posted image ne bo tako velik šok. Šele ko bi steklo hranjenje po flaški bi na tvojem mestu začela z 1 gostim obrokom (zvečer v flaško).
Zakaj bi najprej dala flaško in potem prsi in ne obratno? Zalivančki namreč potrebujejo dodatno tekočino. Ko se bo malo najedel po flaški bo pri tebi potem popil tisto prvo (vodeno) mleko, ki je namenjeno odžejanju. Gostega mleka pri tebi bo z postopnim zviševanjem adap. mleka pojedel vse manj. Posledično se ti bo delalo bolj vodeno mleko (za odžejat) in ker boš dnevno zviševala dozo adapt. mleka se bo tudi dojil manj, zato se bo tudi proizvodnja mleka zmanjševala. Ko pa boš popolnoma prenehala z dojenjem moraš pa obvezno nuditi dodatno tekočino - nesladkan čaj (komarček, janež...), prekuhano vodo, nesladkan jabolčni kompot...
Aja pa še to; predvidevam, da je bil ritem dojenja dokaj pogost, na 3 ure ali manj? Zdaj, ko boš začela po flaški naj razmik med hranjenji ne bo krajši od 4 ur.

Glede izbire mleka; pediatri priporočajo  Novalac ali pa Aptamil. Pri  Novalacu lahko izbiraš med različnimi "izvedbami" mleka: proti zaprtju, proti polivanju, proti kolikam, proti alergiji... Tudi tukaj bi ti svetovala, če smem, Novalac2 (čisto običajnega), če ji bo ustrezal okus in v primeru kakršnih koli težav (zaprtje) lahko izbereta primerno Novalac mleko.
Prilagam link:
http://www.novalac.net/other/products_us.htm

Jz sama uporabljam Aptamil2, je med dražjimi, ampak Klari ustreza. Mamice pohvalijo tudi Hipp2, ki je cenovno kar ugoden. Postopek priprave in količina so navedene na vsaki škatli. Količino pa potem seveda prilagajaš potrebam otroka.

Cuclje za flaške uporabljam Aventove, tiste s spremenljivim pretokom, da ji lahko včasih kakšen obrok malo zgostim s kašico.

No, tkole na kratko...user posted image user posted image user posted image

Aja, hotela sem ti svetovati še to, da glede tako hitrega odvajanja od dojenja kontaktiraš kar tisto združenje za dojenje al kaj so že..Mislim, da je na MON-u tudi forum, kjer te "strokovnjakinje za dojenje" odgovarjajo - zraven so pa navedene tudi telefonske številke...Mislim, da ti bodo tam znali najbolj strokovno pomagati.

Pa spet sem nekaj pozabila: ko boš nehala dojiti, pij čimmanj tekočine - le toliko da pogasiš žejo. Prsi si masiraj pod MRZLIM TUŠEM! Vprašaj pa tudi zdravnika - baje je možno dobiti tudi neke tablete proti proizvodnji mleka.


Srečno! Pa čimprej se pozdravi!

< Sporočilo je popravil caffee -- 21.6.2006 23:33:06 >

(odgovor članu mayflower)
  Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 7:37:38   
ajdaN
No dobro jutro!

A vse še spite. Jaz uživam po neprespani noči. Mulc se je odločil, da se bo 4x zbudil, pa malo pil. Je spil ponoči skorej cel dcl! Bogi revež. Spi pa samo v bodiju s kratkimi rokavi, pa do 5 je imel še okno odprto na stežaj. PA je bil čisto topel.

Mayflower škoda! Pametnega nasveta nimam kaj dost, so ti ostale že dovolj povedale. Upam, da vama bo uspel brez krize prit na flaško. Pa če je enkrat že znal piti po flaški, verjemi da se bo hitro naučil nazaj pit. Poglej pa še z druge strani - v tehle 5 mesecih je dobil praktično vsa protitelesa od teba. Verjamem pa da je hudo, še sploh zato ker si se tako trudila da vama je streklo.

Drugače je pa naš isti kot tvoj - ko zagrabi lase kar vriska od veselja. Pa tud v dojke zna takoooooo fajn nacentrirat ko ga previjam, da me kar malo zvije!

Živčki pa pri nas so pa niso. Včasih me ima da bi mulca nekam fliknla za ene 2 dni! Ampak itak bi mi blo po pol urce dolgčas po njemuser posted image .

Renan - pri nas je imel isto foro. On bi mal kravce pasel namesto spal. Zdaj sem mu pa dala v posteljo ta velik povšter, da se ne more obrnit. In potem se flikne na bok in objame tist povšter (po mojem mu po meni diši, ker je mojuser posted image ) pa zadremucka.

No včeraj sva sprobala bazenček, pa kakšnega ekstra navdušenja ni bilo. Ko je prelizal vse metuljčke in pikapolonce je imel odločno dovolj in je začel nergat. Tako da sva bila v 15 minutkah fertik.

Meta22 kako je s tabo? Upam, da si se že pocajtala. najhujš je pa bit bolan v tejle vročini!

Nemsis pri nas so telovadnice vedno bolj aktualne, tako da kar kupi. Imamo kar 3! Ampak smo vse dobili za darilo. V soboto je zdržal na tleh celo 1,5h! Sicer sem mu na polovici igralnico zamenjala, ampak vseeno. Imamo pa eno podlogo od BabyFehn-a z lokom (to še najmanj porajta), potem imamo pa tega Tomi-ja ki je lahko most al pa poganjalček (http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=29769), pa še en glasbeni klavirček ima s katerega tudi igrače dol mahajo (http://www.fisher-price.com/us/products/product.asp?id=17830). Tako da ti kar kupi - če ne boste pa za naslednjega prišparaliuser posted image . Aja pa pri nas tale Tomi pride v poštev tudi če je v avtosedežu, ker je dovolj visok.

No tako, grem še mal stanovanje preluftat. Upam ,da bo dans kej bolj znosno kot včerej, ker tele temperature so za crknit! Na srečo bo vsaj jutr mal dežja!


< Sporočilo je popravil ajdaN -- 22.6.2006 7:38:43 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 9:13:13   
bobika
Hej dekleta in malčki!
Danes sem pa jaz zaspanka malo bolj zgodna. Sem se mogla malo porihtat, ker moramo z  Manco danes k zdravniku. Ima namreč že lep čas neke flekce po  telesu, ki so suhi in se občasno začno luščiti. Najprej sem mislila, da je vročina, ampak ker ne zginejo me že prav skrbi, da ne bi bila kakšna alergija. Gremo preveriti.

Manca je nocoj spala od devete pa do pol osmih, brez hranjenja. Potem se je najedla in sedaj zopet spi.
Še vednočez dan noče kaj dosti jesti, se vedno zraven buni in joče. Po moje je vročina.
Drugače pa pri nas nič novega.

Meta22, pozdravi se čimprej!!!!

Most: mi imamo enega na gugalniku in enega, ki ki je od treh mesecov do 3 let. Lahko je most, šotor ali pa tunel.






user posted image user posted image user posted image
Ko je bila še čisto mala je kar lep čas opazovala igrače na ležalniku. Ta drugi pa ji ni bil všeč. Nekaj časa potem ni marala nobenega, ker igrače niso šle tako v usta, kot je ona želela. Sedaj pa zopet obožuje oba. Tega na tleh še bolj, ker se suče, kot vrtavka pod njim. Sem ji pa sama obesila gor še neke igrače, ker jih zraven ni kaj dosti in z največjim užitkom brca žogo, ki visi gor.
 
Kar nabavi nekaj boš videla kako bo tvoj user posted image  vesel, pa še nekaj časa se zamoti, da lahko ti v miru kaj na rr napišeš user posted image .
 
Mayflower: ne znam ti pomagati in upam, da brez posebnih problemov rešite problem in se ti čimprej pozdraviš. user posted image user posted image
 
 

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 9:26:33   
bobika
SEZNAM user posted image , KI SE KOPAJO V "JANUARSKEM" BAZENČKU!
 
user posted image - AJDA (lonja)
user posted image - ALEKSEJ (mayflower)
user posted image - ELA (Nannn)
user posted image - IZA (Tinkamiška)
user posted image - LOVRO (AjdaN)
user posted image - MANCA (bobika)
user posted image - NAJA (Nyah)
user posted image - TIL (rija)
 
 
Veliko užitkov in hlajenja tudi ostalim  bazenčkarjemuser posted image
 
 
Če sem katerega spustila naj sporoči user posted image .
ps.: Upam, da tiste, ki nimate tega bazenčka ne zamerite user posted image .
 

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 10:18:41   
rija
No, pa je res popularen ta "januarski" bazenčekuser posted image user posted image

Danes je zopet tak soparno in vroče, da bom zopet hin poleg našega malega....
Je že začel cvizdrati.....user posted image

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 10:26:17   
Anonimen
Hello

Vam moram sporočit, da je Klavdiji včeraj zvečer po doooooolllllgggggggggemmmmmmm času uspelo sami zaspati v postelji. user posted image user posted image user posted image
Sem jo imela že poln kufer, ker ni hotela zaspati, pa še švicala je v glavo, in sem jo položila kar v posteljo. Nekaj časa se je še oglašala, potem pa kot, da bi jo odrezal. In sem šla pogledat in je frajerka spala. Hvala bogu, bo treba sedaj to malce večkrat sprobat.

user posted image user posted image  DANES PA JE KLAVDIJA STARA PET MESECEV! user posted image user posted image user posted image
 
No, sedaj pa letim k njej. Je ravno prišla s sprehoda in tuli ko sto user posted image  od lakote.

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 10:39:17   
pikica*
Uf, vidim, da ste prave čvekeuser posted image . Je kar preveč, da bi vse prebrala. No, mi bazenčka nimamo (vidim, da je to tenutno vroča tema), bomo pa tudi kakšnega nabavili. Zdaj se itak odpravljamo na morje in bo tam dovolj druge vode. Drugače pa greva z user posted image  jutri malo uživat. Odpravljava se namreč v Milano, na Stingov koncertuser posted image . Zoja gre zato že danes zvečer "na počitnice" k starim staršem, v soboto jo greva iskat, potem pa šibamo direkt na morje. Najprej za dva dni na Krk, potem pa v Umag (no, tale mi ne diši najbolj, ampak smo povabljeni) do nedelje. Glavno, da bomo na morju.  Tisto naše tapravo morje nas čaka pa septembra, ko gremo za deset dni na Lošinj. Tisto pa bo prava uživancija, poleg tega bo pa Zoja takrat že malce večja in bo tudi zanjo najbrž takrat vse skupaj še bolj zanimivo.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 10:42:51   
Nyah*
Tašonka zdaj bova pa lazje podatke primerjali user posted image user posted image .

Lumpy, kje se pa dobi za most, res mi zgleda super zadevica, pa koliko stane?

Tinkamiska, a kar v nataso si me preksrtila, user posted image user posted image user posted image .

Nemsis, cestitke Klavdiji ob 5ih mesecihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Bobika, user posted image user posted image user posted image  fajn seznamuser posted image user posted image .

Mayfloweruser posted image , kako hudo mi je blo, ko sem prebrala tvoj post. Drzi se punca, kaj se more, tvoje zdravje je tudi ful pomembno, da bos lahko svojemu skratku v pomoc ane. Glej na to s te strani. Kar se mleka tice, imamo mi Aptamil ze od vsega zacetka, sedaj smo na 2, prej je bil Aptamil Pre. Pa smo zadovoljni, ne bomo menjali.
Popcasi prenehuj z dojenjem, kot je caffee predlagala, bo obema lazje. Pa probaj mu cimvec druge hrane dajat, saj je ze dovolj star.
Sporocaj, kako vama gre.

Punce, tiste ki imate ze Aptamil 2, a vasi user posted image  kaj manj pojedo sedaj? Nasa je jedla ze po 900 ml na dan, sedaj pa komaj do 700, najbrz ji je prevroce za jest (vec pije) pa se na dvojko smo sli.

Nic, greva malo ven, piha prijeten vetric, za kako urico, potem pa notri do vecera user posted image .

Uzivajte!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 11:36:58   
srečica
POzdravljene punce

Se še jaz hitro javljam. Midva pa sva se včeraj prvič zunaj v bazenčku kopala in je kar užival. Sicer nisva dobila "januarskega" bazenčka, sem kupila navadnega in je prav tako ok. Saj ga kopam na balkonu in je itak senčka.

Ta vročina pa je počasi že neznosna. PA kaj hočem saj je vendar poletje. Vseeno je boljše kot pa dež. A ne?

Meni pa nikakor ne uspe na levi strani pod imenom dodat slikico. Ne vem zakaj ne gre? Pa sem pomanjšala in vse pa ne gre in ne gre.

Tiste, ki svojiim malčkom dajete že korenček daj povejte kako ga kuhate in kako dolgo? V juhi ali kar v vodi?

Kaj bi če naredile seznam katere še vse dojimo in katere ne? Ste za to?
Midva morava počasi na uvajanje goste hrane in  me kar panika grabi. Sva jedla že jabolko 1 teden, zdaj bova pa korenček. Kaj pa potem?

Jaz pa grem danes na masažo, jupi. Že komaj čakam. 1 uro in pol sprostitve.

A kaj razmišljate o tem da bi svoje malčke dale na plavalni tečaj? Midva bova najine sončka dala jeseni. 10 x po 1 uro + oba starša = 20.000 SIT. Ni veliko, a ne?

Tako punce, želim vam čudovit dan in čimveč senčke.

PAPA

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 14:36:58   
tinkamiška
Hoj!

Nyah pojma nimam odkod senapisala Natašauser posted image user posted image , oprostiuser posted image , pa zdej še ankrat napišem:čestitam za 5 mesecevuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ste veliko napisale, sem brala, pa spet skoraj vse med sabo pomešala, tole branje, je pravi trening za možgane in spominuser posted image

Srečica tudi midve z Izo se še dojiva in se ravno tako loviva z uvajanjem. Poje komaj 20-40ml kašice(zelenjavne ali sadne), imeli sva tudi problem z zaprtjem in sedaj ne papava banane in korenčka(ga bom počasi spet malo dodajala). Lahko poskusiš z hruško in potem zmešaš jabolko, hruško in korenček,...

Iza me je danes ponoči fino namučila, ni in ni mogla spat, se je premetavala in jamrala, potem pa še ob 6ih auf! Zdej je pa tudi tečka, ker ji je tako vročeuser posted image

Mogoče jo bom kr malo dala v bazenček...

no se še kej oglasim

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 14:47:57   
LE&TA
Ojla! Eno vprašanje: A ste že probale mogoče hippovo kašico? Jst sm dans vzela s sabo ker smo nekam šli, drugače ji raje pripravim sveže, no pa je ratala flekasta po glavci pri strani! Sm sigurna da je od kašice. Dala sm ji jabolko in banano, sveže jabolko in banana sta OK, verjetno je odvisno kako je obdelana hrana! Kaj mislite??

LP



_____________________________

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 15:03:57   
XXYY
Lep dober dan!

No, malo pa je bilo osvežitve tu v Ljubljani, samo za par minutk je dež padal. Zdaj je pa soparno.

Sporočam : Lari se je danes pokazala neka ŽAGICA na dlesni, ki res lepo žaga user posted image  . Je končno pokukal zobek na plano user posted image  . Zato pa je bila tako sitna včeraj kot user posted image  .

Ok, lepo se imejte in uživajte.


(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 15:14:06   
LE&TA
Ovčka, bravo za prvi zobek!user posted image  Pr nas je tud kazalo da bo, zdej pa nič, ne vem kam se je skril, kaj bi lahko blo!?user posted image

Nyah, kakšen je Aptamil 2, bolj hranljiv al kako je s temi mleki. Mi smo na Aptamilu AR, še 2 škatli pol gremo pa na 2. Meni popije zdej manj ker mamo en obrok že sadni ali zelenjavni! En dan mi je ratalo tko in zdej grem kr po tem sistemu naprej! Vmes pa ogroooomno čajčka popije, okrog 500ml! Kak dan še jst ne spijem tolko!user posted image

_____________________________

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 16:20:49   
alenkica
Sem vas bral pol ure, toliko ste napisale. Tudi jaz zaradi te vročne imam veliko več dela z Juretom kot prej, saj ne moremo it ven večkrat na dan. Stalno se hoče igrat in hoče videti, da sem zraven, ali pa kdo drug. Še dobro da mam naše, da mi  pomagajo, ker je kar malo hudo. Fanta pa itak ni od jutra do poznega večera, pa še avto sva prodala in kupila engavečjega - Renault Kangoo. Ne vem, malo se že kesam, ker nimam več svojega avta in ne morem iti nikamor.
Naš se veselo obrača s hrbta na bok, včasih pa mu uspe s hrbta na trebuh. Nič še ne pokušavamo. Čakam patronažno, ker ne vem kako začet in kaj lahko dam.

Sem opazila, da je ena predlagala, da bi naredile seznam, kdo doji inn kdo ne. Če lahko bi ga jaz naredila. Vi kar napišite ali dojite ali ne,če katera še dodaja adaptirano mleko pa naj napiše. Tako da bom tudi jaz kaj prispevala.

Upam, da bo kmalu dež in ohladitve,ker nam je že pošteno vroče!!!

L.p.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 16:36:22   
Anonimen
hojla,

Ja, res je bila danes neka čudna noč. Klara je že skoraj en teden po mučnem prevzgajanju že lepo spala, danes pa.....jok, nerganje, stokanje...celo noč user posted image .


Ovčka; pa ravno ti si se zezala za 1. april...se še spomniš? user posted image user posted image user posted image ČESTITAM ZA PRVI ZOBEK. Tokrat zares user posted image user posted image user posted image

Bazenčki; joj, ste pa čisto obsedene s temi "januarskimi" bazenčki!user posted image user posted image Jz imam najbolj poceni varianto, spljoh: Fliknem Klaro v najbolj poceni lavor, dodam igrače in ona uživa da je kaj....ma sploh ne rabi posebnega bazena!

LE&TA, pa tvoja je prava pijanka! 5 deci...uf...jz moram bit že kar fejst žejna da toliko spijem...Klara popije (samo) okoli 1deci na dan user posted image
Midve s Klaro sva sprobali že vse sorte (kupljenih, sadnih) kašic. Tudi hippovo, pa nisva imeli nobenih težav. Pri nas je bila pa le obratna fora in sicer pri hruškah - kupljene kašice od hruške so ok, doma pripravljena kašica hruške ji pa pikice okoli ust naredi. Ma, sej, itak je treba vse sprobat, pa potem tisto uporabljat, ki je ok.

Ja, no...čestitke 5 mesečnikom....čeprav se mi je to "čestitanje" malo zamerilo, ker moji Klari pa noben ni čestital še noben mesec user posted image user posted image user posted image user posted image , čez 14 dni jih bo že 6....
No, evo, predlog bobiki ali ovčki: naj sestavita seznam po dnevih rojstva, da se slučajno kak "rojstni dan" ne zgreši...user posted image user posted image user posted image user posted image ...


Ja, bi se tudi prilegla ena nevihta, da bi vsaj malo osvežila ozračje!

Ne vem katera je že spraševala, mislim, da Nyah...Ja, Klara v tej vročini tudi poje ful malo mleka.  Danes npr. je zjutraj ob 6. pojedla 200 ml, pa vse do sedaj, 16.30 je vsega skupaj popila samo 100 ml mleka. Je pa pojedla ene 100 ml kašice in 1/2 banane. Vse skupaj ful malo hrane user posted image ...

Ja, nč, ji šibam zdajle med spanjem flašo v usta poturit..mogoče bo pa kaj več pojedla...

< Sporočilo je popravil caffee -- 22.6.2006 16:39:27 >

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: JANUARKE 2006
22.6.2006 16:39:03   
srečica
evo, končno je tudi meni uspelo dat slikico gor. uf, me je jezilo.
Kako pa merite koliko kašiče naredite? JAz mu šele 1 žličko na dan dam za jest.
Danes sva začela s korenčkom in ni bil nič navdušen. Ga pa še vedno samo dojim.

Tako, lepo se imejte,

papa 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




vtikanje
23tina

ali pustite staršem ali tašči oz. tastu,da se vtikajo v vzgojo vaših otrok?

da,ker potrebujem nasvete (5%)

ne,ponorim! (11%)

se ne vtikajo (14%)

pustim do neke meje (45%)

ne pustim,vzgoja je izključno stvat staršev (25%)


Število vseh glasov: 506

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!