Encijan
|
Oh, ja kar pestro imamo vse skupaj, a ne? Februar je kratek in 1 2 3 bo tu marec! Jaz sem včeraj zaradi alarma v sredo res nabavila stvari iz lekarne (hvala punce za vaše ocene, res nisem imela pojma, koliko bo prišlo vse skupaj), le otroškega mila nisem dobila in za to plačala 34€. Tudi manjkajoče cunjice sem dokupila in se sedaj že sušijo, skupaj s številnimi podarjenimi nogavičkami. Res hvala mamicam za vaše izkušnje z oblačenjem, se vidi, da s tem še nisem imela opravka in me zato morda malo preveč skrbi. So me pa vaši odgovori pomirili, saj vidim, da ni enega edino pravilnega načina (kar je tudi edino logično), ampak vsaka glede na svojega in svoje izkušnje najde pravo varianto, pa naj bo spodaj body ali benkica, pa dojenček tudi že zna kaj povedat (ne sicer z besedami, ampak z mrzlimi nogicami ali pa jokom npr.). Saj sem res tupa, da na to nisem pomislila. Imam pa vas in sem tega zelo vesela. Še enkrat hvala vsem... Zadnjič sem pozabila napisati glede obračanja v postelji, ki ste ga omenjale in da vas ob tem občasno zapeče v trebuhu. Meni se je to dogajalo tam okoli 4. meseca, potem pa sem redno zjutraj in zvečer začela delati keglove vaje in pri obračanju sedaj že instiktivno stisnem mišice medeničnega dna in trebušne mišice in se mi to ne dogaja več. Zadnje čase tudi nobenih bolečin več ne čutim (pred časom me je matralo okrog trtice, kolkov), razen v križu me še občasno boli, ja pa pod rebri občasno čutim pritisk, je pa res, da sem ta teden prav vsak dan izkoristila za vsaj enourni sprehod, sicer počasen, a prijeten, saj je bilo sonce na našem koncu res radodarno. Nič kaj ne pogrešam snega, čeprav mi je bilo tudi zadnjič, ko je zapadel, prijetno iti ven. Pri likanju pa sem tudi odpravila težave s križem, saj si od tašče sposodim stolček, ki se štela po višini in ima čist mini naslon, ki ga pravzaprav ne uporabljam, ona ga je imela za vsa gospodinjska opravila, ker zaradi težav s kolki ni več mogla stati, sedaj, par let po uspešni operaciji pa ga ima le še za likanje ali dolgotrajno pomivanje posode. Vam povem, da si hrbtenico ob likanju spočijem, tako da mi trenutno to res ni problem. Malo tudi še šivam razno razne krpice iz tetra materiala, pa jogi rjuhco za zibelko sem naredila, najbrž bom vsaj še eno, me je kar zagrabilo... Mogoče se kasneje lotim še posteljnine za večjo posteljico, zaenkrat ne bom pretiravala, pa tudi blaga še nimam, me ja zadnjič Lj preveč zdelala, da bi še v BTC zavila. Morda bo več sreče v torek, najprej vožnja do Lj, potem klepet z vami, nato ena tura po BTC-ju, pa dekompresija (spet počitek) pred vožnjo domov. Saj še velja za torek ob 11-ih, kajne? Upam, da se tam dobi tudi kako limonado brez sladkorja, ker tortici se pa jaz tudi raje odpovem, ker potem mi sladko zapaše in se na znam ustavit. Se še kar držim tistega, da dopoldne jem le sadje - z redkimi izjemami, potem okoli 12-ih nekaj prigriznem, ponavadi kak sendvič s tuno/lososom/piščančjimi prsi v ovitku in z zelenjavo, pa spet kakšno sadje za malico, potem pa sledi kosilo, zvečer pa kak mlečni obrok ali pa spet sadje. Zadnji mesec so se mi kile malo umirile, upam da bo tako do konca, čeprav me zadnja dva dni nekaj lakota matra, upam da je res samo vpliv lune in bo kmalu spet vse v mejah normale. Imejte se lepo! Encijan
|